|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
a co do tej promocji w Lidlu na pampersy: to ile jest sztuk czwórek w paczce i za ile? bo jak się opłaca, to może bym brata pogoniła do sklepu
|
#1442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla siostry tż
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do mnie argumentacja w książce przemawia. Bliskość dziecku mogę zapewnić w ciągu dnia przytulając i pieszcząc. Trudny temat.Próbowałam go w łóżeczku uśpić od 5.30 nie spał. 3 próby, skończyło się na cycu
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam 2 fotki do k. bo próbowałam zrobić mojej uciekinierce fotkę na zaproszenie na roczek. Karince sama robiłam zaproszenia ale teraz chyba zamówię tutaj http://allegro.pl/zaproszenia-na-uro...658841116.html Tylko się oczywiście nie mogę zdecydować który wzór
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Maxi 162 szt. tylko 54 gr za szt. Midi 186 szt. tylko 47 gr za szt. ze strony Lidla skopiowałam
|
|
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak chciałam wszystkiego co najlepsze dla Kubusia a teraz widzę, że może popełniłam błąd, może gdybym kp tylko kilka m-cy, oswajała wcześniej z butlą, nie brała go do łóżka to teraz nie byłoby tak źle. Ja nie narzekam na spanie w nocy, (ogólnie w ogóle nie narzekam na niego tylko nie chcę robić mu szoku za kilka m-cy,że nagle rach ciach, cyca nie ma, jest butla)bo u nas np dzisiaj dwie pobudki, tylko uu i śpimy dalej ale cała reszta jest do idę ściągnąć sobie tą książkę... |
||
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-04 o 12:47 |
|||
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zaproszeń, to za dużo żeby coś wybrać dobrze, że nie muszę wybieraćTŻ do mamy nie podobny za bardzo ![]() ![]() a wczoraj mi szwagierka opowiadała, że bawi się t. z Leosiem i tak do niego: "Taki jesteś ładny jak się uśmiechasz. A tak rzadko się śmiejesz." normalnie teściowa miszcz
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Ehheh, ja tez sie wczoraj zirytowalam jak t. byli. Az mi sie przykro zrobiło i humor popsuł..
|
|
|
|
#1449 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę że ma jakiś kryzys, ale to go nie upoważnia do takiego zachowania. Cytat:
dziwnie się z niego dzwoniło przez pierwszy tydzień, ale oglądanie filmów i internet to bajka była ale ja nie umiem utrzymać telefonu dłużej niż rok :PCytat:
Cytat:
Cytat:
cos przegapiłam?Cytat:
Dziewczyny dużo zdróweczka dla wszystkich chorych dzieciaczków oraz mamuś |
||||||
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Oświadczam, że pełzamy.
A moje dziecko opanowało nowe "zdanie" - Daj mi, czyli dami, albo damito. :P Wczoraj też nauczyła się powtarzać akuku i duża (duzia ). A na pytanie Łukasza, co ma we włosach (coś jej się przykleiło), odpowiedziała "udzikdzik". Cytat:
A jaki teraz masz?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-04 o 13:20 |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzę, że rośnie Ci gaduła jak moja Karinka Maja mówi Mama, Baba, Be, Ne, Ama/Amu i pokazuje i mówi OKO a jeszcze bobo jak jest ciemno
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
taka zabaweczka z FP, ale kurde nie mogę tej stronki znaleźć, gdzie się trzeba było zarejestrować;
Cytat:
no i wygadana będzie
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam ładniejsze zaproszenia
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi tutaj
http://www.fisher-price.com/pl_PL/Fa...lySignUp.html# Debrah co się stało? |
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o właśnie, Yellow, jak się zarejestrujesz, to dostaniesz lewka tylko to dalej jest z tym lewkiem? bo chyba jak ja ja sie rejestrowałąm ,to jego zdjecie było gdzieś z boku albo m isię przewidziało
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Laryngolog powiedział że wszystko ok z aparatem mowy,żeby się nie martwić i cierpliwie czekać. Ale jak którąś napisze mi "a nie mówiłam" to wypisuje się z wątku
![]() TZ wyjechał w delegacje na tydzień Szkoda mi Jej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to teraz Ci sie zacznie bieganie za bablem ![]() Cytat:
![]() -------- dzis matki Boskiej Pienieznej maz wroci z pracy, szybko zjemy obiad i sruuuuuuuuu do oszoloma
|
||||
|
|
|
#1460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No widzisz! hurra!! mój miał miec urlop tydzien a niestety d.pa wyszla z tego...pojechał.......... ........ Oglądałam dziś w smyku fotelik chicco xpace;> fajny;> chyba sie na niego zdecyduje.. Usypiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaam mam pytanie, czy Wasze maluszki, tez sa takimi nerwuskami???/ Mojej A. jak cos nie pasuje to normalnie taką mine wali i w ogóle taka wkurzona.... i krzyczy i tak macha łapkami;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-11-04 o 14:25 |
|||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
mieliśmy odwiedzić z Filipem kózkę po obiedzie, ale takie wiatrzysko, że chyba sobie daruję; w jednej chwili się zerwało;
a tak a propos obiadu, to po każdej łyżeczce zupki ze szpinakiem młody kopał nogami w tackę, a z góry tłukł rękami ![]() Cytat:
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
U nas druga i pewnie ostatnia dziś drzemka (czyli w sumie u nas jest tak jak powinno być jeśli chodzi o drzemki w kontekście tego co pisała Marsi)
Nancy: bacik! Każda z nas troszczy się o malucha jak umie, jak podpowiada serce. Zapewniałaś Kubusiowi najważniejszą bliskość, przytulanie, noszenie, wywalczyłaś kp, bo to dobre dla niego. Nie wiń siebie za wasze kłopoty teraz - to tak samo ja mogę powiedzieć, że powinnam przejść na butlę a nie kp to może by lepiej jadła... a skąd wiesz? skąd mogłyśmy wiedzieć, że wynikną trudności? Rodzicielstwo jest trudne, nikt nie rodzi się z wiedzą, z doświadczeniem, ani nie jest jasnowidzem. Na pewno znajdzie się rozwiązanie! Poza tym: kilka mcy temu było INACZEJ, Kubuś był inny, był mniejszy. Wszystkie widzimy że dzieci się zmieniają, inaczej śpią i tak dalej. Taki etap taki moment. Przyjdzie nowy, inny za chwilę. A co by tu zrobić żeby Wam pomóc - czy Tż uczestniczy jakoś w Waszym zasypianiu wieczornym? A co do mnie: ehh, teksty t. mnie czasem powalaja. A jeszcze moi rodzice byli i przykro mi sie zrobilo - znowu na ten sam temat
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja Ci Fewciu chciałam napisać a nie mówiłyśMY nie przestrzegałaś przed liczbą mnogą ![]() Byłam z Młodym w warzywniaku i tylko tam bo pizgawica taka jak sobie pomyślę, że zaraz zim to mnie ch*j strzela yellow właśnie czytałam na stronie tesco, że do 30.11 w hipermarketach jest promo więc na cały miesiąc bym sobie kupiła. Aga za zębiszczaBlack za umiejętności Oliwki Dawid to łazi i da da da da, na na na na, łiiiiii i coś tam po swojemu Aha. I tańczy tylko jak go nagrać próbuję to się zawstydza i nieruchomieje ![]() Ja mam pytanie do dziewczyn, które robią zakupy na cały miesiąc. JAK Wy to robicie? My próbowaliśmy ale jednak ciągle coś i coś i coś i się system rozsypuje. Zapoda któraś pomysłem? Bożem ch*jowa Pani Domu jak widać
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ściągnęłam sobie "uśnij wreszcie" spróbuje tam dzisiaj zajrzeć. |
|
|
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Fewciu
Delicjanko, z Majusi taki nerwus że jak coś chce albo czegoś nie dostanie to zaciska piąstki, cała się czerwieni i napina i drze się tak złośliwie YYYYY!!!! |
|
|
|
#1466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kąpiemy go razem, on go ubiera i pudruje, przynosi/wynosi wodę ale ja go karmię i usypiam i na drzemki na spanie nocne...czyżby teksty o wielkim cycu?Czy,że powinnaś odstawić? Cytat:
![]() robię listę (bo Wy chyba nie wiecie ale ja uwielbiam listy ), co będziemy jeść w danym tyg, jakie śniadania i obiady i potem piszę jakie produkty są nam potrzebne do tych posiłków, dodatkowo na lodówce zawsze mam kartkę i tam wpisuję, co się kończy i to dopisuję do tej listy
|
|||||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, uf!!!
( aniemówiłyśmy? )czytam książkę od marsi (młody śpi) i normalnie szczenia do ziemi Cytat:
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Dzis znow intensywnie i przemilo spedzony dzien. Dochodzi polnoc i dopiero Yae usypiam... marsi u mnie max. stoi 2 miesiace, bo sie konczy, ale spokojnie moze stac i dwa razy tyle. |
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze dzis dzien marud pt. "kiepska matka ze mnie".
Trzymajcie sie dziewczyny - nancy, laurka Glupoty gadacie, przeciez to nie Wasza wina, ze jest jak jest. Ale tulę mocno!! My wlasnie wrocilismy z rehabilitacji. Choc to za duzo powiedziane... Wizyta trwala 30min, z czego 15min przenosilam Kube na rekach probujac go uspokoic. Juz 2-3min po rozpoczeciu cwiczen wpadl w taka histerie, ze myslalam, ze mi serce peknie ![]() Rehabilitantka niewzruszona, cwiczy dalej, a ten az sie zanosi... W koncu wzielam na rece, wtulil sie we mnie jak malpeczka i odkleic sie nie chcial Co go polozylam to byl ryk i wrzask nie z tej ziemi, nie dalo sie po prostu i musielismy sie ewakuowac ![]() Szkoda, bo nastepna wizyta za miesiac (brak terminow Chcialam isc z nim prywatnie, ale jak takie cyrki wyczynia to nie wiem co zrobic... Dodam tylko, ze wg mnie ta histeria mogla wynikac z nastawienia rehabilitantki... Wczesniej bylismy u faceta. Najpierw zaczepial Kubusia, usmiechal sie do niego, itp. Dopiero potem w trakcie cwiczen powoli go rozbieral, wszystko stopniowo. A ta od razu po wejsciu: prosze rozebrac dziecko do pieluszki. Wziela go w obroty, zadnych usmiechow, zaczepek... Nie moge powiedziec, ze byla niemila - po prostu wykonywala swoje obowiazki, ale chlodno jakos, do dzieci to ona chyba nie ma podejscia... Po wyjsciu z osrodka zaczelo sie "lalalalala" i usmiechy pelna geba. Takze tego... Ide nadrobic. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-04 o 16:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

rodzina się powiększa :P
mam wrazenie, ze jest coraz gorzej.....

noż ku.wa, ile można, od porodu ma ten sam repertuar; i zawsze między to wplecie "jak tatuś"

dobrze, że nie muszę wybierać

dziwnie się z niego dzwoniło przez pierwszy tydzień, ale oglądanie filmów i internet to bajka była 

tylko jak go nagrać próbuję to się zawstydza i nieruchomieje