|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry,
No my dzisiaj pobudka o 6... budzik męża obudził małą i było po spaniu. Pajac ze stópkami + skarpetki. U nas nie jest za ciepło, a o spaniu pod przykryciem nie ma mowy. Cytat:
Chciałabym kupić Aluni jakiś fajny zestaw ubranek na święta np. czerwoną sukienkę z jakąś świąteczną wstawką + zielone rajstopki. Widziałyście gdzieś coś fajnego dla dziewczynki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
A ja jestem zła, bo tż nie miał mieć dziś trasy i mieliśmy plany na pozałatwianie różnych spraw, a o 10 dostał telefon, że musi jednak jechać, więc totalne szaleństwo, bo normalnie to z Poznania wyjeżdża o tej godzinie. I o kant d*py wszystko rozbić, po pewnie dopiero w środę wróci do domu, a w czwartek pewnie znowu pojedzie. ![]() Angel zdrówka dla Was dziewczyny! ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, powodzenia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio w Tesco mignęły mi jakieś świąteczne ciuszki, ale nie zatrzymałam się przy nich, więc nie wiem co dokładnie i jaka rozmiarówka.
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedną przetrwała z wielkim stresem jak i cała nasza rodzina więc już nie chce ona drugiej operacji. Ja strasznie sie bałam i nie spałam po nocach jak była w szpitalu. Ważne że i tak coś słyszy i można porozmawiać. Nawet czasem przez telefon sie porozmawia ale to tylko już w jakiejś pilnej sprawie. Jejku ale u nas wiejeeeeeee - aż uszy sie telepią z tego podmuchu wichru ![]() Przywieje deszcz bo sie chmurzy. Nawet nie chce sie wychodzić i zostaniemy w domku sami. Tż idzie na 14 do pracy i tak cały tydzień ![]() ![]() napisane paluchem na szybce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() dzięki za wszystkie rady ale chyba muszę przywyknąć do tego, że Lenka nie potrzebuje dużo snu i tyle bo wszystko co napisałyście już próbowałam. do tej pory tylko raz spała do 9 ale wtedy miała zapalenie gardła i temperaturę powyżej 39 stopni ![]() Cytat:
średnio mi to pasuje bo wolałbym jedną drzemkę bo przez pół godziny nic nie zdążę zrobić. dzisiaj chciałam zlikwidować jedną ale nie da rady, zasnęła gdy tylko posadziłam ją do wózka, na siedząco ![]() Lena bujania nienawidzi, wyje jakby ją ze skóry obdzierali... na noc dostaje butlę, kładę ja na naszym łóżku obok mnie i zasypia sama. Lena do tej pory śpi z nami ![]() ![]() a z głodu raczej się nie budzi bo zaraz po przebudzeniu nie chce jeść a nawet jak wypije mleko to od razu hop na równe nogi ![]() ciężki z niej przypadek ![]() Cytat:
![]() body z długim rękawem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-11-04 o 12:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Noga mi się tak trzęsła ze stresu że nie mogłam sprzęgła wyczuć.
Na koniec jak już wypisywał papiery powiedział mi żebym uważała następnym razem na tunelu bo przy końcu są takie spadki i dlatego mi auto podjechało do przodu.
#4776 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a w jakich godzinach Wasze dzieci mają drzemkę?
kombinuję już jak koń po górę ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Lena śpi już prawie 2 godziny ![]() postaram się by opuściła drugą drzemkę. zobaczymy o której pójdzie spać na noc i co ważniejsze, o której wstanie rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
no to ksiądz musi być podbudowany
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle u nas się mówi jazda po łuku, a u Was w tunelu?? ![]() Dziewczyny dowiedziała się któraś czegoś więcej o tym Priorixie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marta zdasz za kolejnym podejsciem ![]() ![]() My po MMR2 więc nie pomoge. Alan śpi 2 godziny po tym jak wstanie po nocy i zje kaszkę i tak około 1,5 - 2 godziny (czasem 3) mu to zejdzie. Potem znowu po około 4-5 godzin zabawy i kolejna drzemka 1,5 - 2 godzinna ![]() Zależy też od dnia bo jak u kogoś jesteśmy to nie spi już po południu bo on tylko drzemkuje u siebie i we własnym łóżeczku ![]() napisane paluchem na szybce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Co do spania Sonia ma na sobie zwykle bawelniany pajacyk ale spi w spiworku (ktory spelnia funkcje kolderki), wiec wiem ze ma cieplo i się nie odkryje - chwale sobie ten wynalazek
#4782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas niestety antybiotyk ![]() ![]() ![]() No i klocuszek mój w ubraniu u lekarza ważył 10,5kg ![]() ![]() ![]() Boziu skąd w niej tyle energi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Ula zdrowka dla Hubisia ![]() I Jagodka dziekuje za zyczonka zdrowka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Martunia zdasz następnym razem ![]() Co do szczepionki to znajomi mi napisali, że pierwsze słyszą. Więc nie wiem o co chodzi.
#4784 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() Faktycznie Jagoda sporo już waży ![]() Kinga ważyła ok 10 kg jak miała pół roku, ja się zamartwiałam, a teraz waży 11,5, więc już wcale tak nie odstaje od innych wątkowych dzieci ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Moja przyjaciółka zdała za 7 razem i już sobie od 2 lat jeździ i co za różnica, a też już miała różne myśli ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Marta dasz radę kolejnym razem, spróbuj się trochę wyluzować, to może lepiej pójdzie. ![]() Poza tym co to za tunel pytam z ciekawości, czy to jazda po łuku, czy jakaś nowość? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Bożeeeeeee, mieszkanie w bloku to jakaś pomyłka!!!!
Domofon mi dziecko obudził a spało 48minut ![]() Oczywiście nikt do góry nie przyszedł ![]() ![]() ![]() Umiałabym wychlastać takich ludzi po nosie za te dzwonienie i nie przyjście z dupskiem do góry, a dzwonili po kilku mieszkaniach bo słyszałam ![]() Jeszcze domofon charczący i guzik słychać przez niego.... Ostatnio tż dzwonił domofonem to nic nie było słychać to sie wkurzył i głosnik wyrwał bo co dzwonie do administracji żeby naprawili to zrobią byle jak i zaraz znowu sie psuje. Zobaczymy kto sie w koncu zbierze i załatwi tą sprawe bo ja już to mam w ![]() Tż mówił że jak sie wkurzy bardziej to wyrwie cały ten domofon i założą nowy w końcu bo stary trup tam wisi ![]() napisane paluchem na szybce ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- O zasnął na szczescie jeszcze mój bobas ![]() napisane paluchem na szybce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Zakorzenienie
|
Iwona no ja właśnie kojarzyłam tą sytuację jak słuch wysiadł mamie i te zabiegi miała. Szkoda że nie da się naprawić na stałe. Musi to być dla niej bardzo uciążliwe.
Ula dla Hubercika zdrówka życzę ![]() Marta nie poddawaj się, w końcu zdasz ![]() Cytat:
Ja nie dotarłam jeszcze do przychodni. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Wtajemniczenie
|
niestety nie wyszło, Lena właśnie ma drugą drzemkę
![]() i tak ją przetrzymałam bo zazwyczaj zasypia między 13 a 14. Lilka, niestety nie jest tak różowo, Lena wybudza się co chwila, trzeba ją przytulić, pogłaskać, pomasować czy co tam jeszcze i śpi dalej ![]() ![]() u nas mówi się jazda po łuku ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-11-04 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
Eh moja wstaje tak 6-7 potem spi tak 10_11 godzinke i potem ok 16 tez okolo godziny ale zasypia kolysana przy cycu i na dodatek spi w bujaczku eh nie wiem jak ja oduczyc a w nocy oczywiscie cycek conajmniej 3 razy i wiecej
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2013-11-04 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdawała też jakieś 10 lat temu i też kiepsko jej szło ![]() I teraz po 10 latach znowu zaczęła bo mąż obiecał, że jak zda to kupi jej samochód bo dzieci do szkoły to do lekarza i zawsze musiała swojego tatę prosić żeby ją woził.. No i wyobraź sobie, że teraz zdała za pierwszym razem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja Tili też przy stole dziś mierzyłam i wyszło jakieś 75 cm ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Wtajemniczenie
|
no rzeczywiście warto było kłaść ją spać... Już sie wyspała, po 20 minutach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niej najbardziej, ale dla nas też poniekąd ze względu na to że ona myśli, że jak nie usłyszy tego co sie powie to my sie denerwujemy, że musimy sie powtórzyć. To jest absolutną bzdurą, której nie może jej z głowy wybić cała moja rodzina ![]() Doskonale wszyscy wiedzą, że trzeba nie raz powtórzyć bo nie usłyszy i nie mamy z tym żadnego problemu, a ona sobie to wmawia i sie tym martwi i denerwuje. Widać że jak sie rozmawia w większym gronie to ona tego nie ogarnia i jest przygnębiona, ale ja ją zawsze z tego wybijam i rozmawiamy o czymś innym ![]() Jak jest już więcej osób rozmawiających to jej sie to wszystko zlewa w jeden głośny młyn. Eh... ![]() No, a mały nadal spi po tym domofonowym, krótkim przebudzeniu ![]() Piękne to jest ![]() Cytat:
![]() No i taki kop że zdane za 1 razem ![]() ![]() Tak sobie myśle że ja już brusze autem 9 lat ![]() napisane paluchem na szybce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiek śpi raz w ciągu dnia, tak ok 12 na godzinkę. wysłane z fona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Maja gorączkuje od rana. Mama dała jej po 11 nurofenu i jak przyszłam z pracy to miała 37,3 ale zjadła zupę i zaczęła jej rosnąć do 38,3 więc znowu jej dałam nurofenu i spadła jej, ale ja mam już jakieś najgorsze z możliwych myśli i mnie to wykańcza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4794 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dearlie, mialam napisać o wizycie na kontroli chodu. U nas jest wszystko super, więc ta koślawiąca się nóżka sama doszła do ładu. A uwierz że swego czasu bardzo mnie to martwiło. Mam nadzieję że u Antka też tak będzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Angel biedactwa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I kopa na szczęście jutro w UP! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakbym o sobie czytała ;-) na początku mojej jazdy trzęsły mi się nogi a dodatkowo strasznie chciało mi się pić, dalej obowiązkowo wożę ze sobą butelkę wody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Martuś, Gda dobrze mówi
![]() Co do lekarza to Misiek trzęsie się ze strachu jak go osłuchuje, a jak wkłada patyk do buzi to drze się wniebogłosy. Na wadze ostatnio też nie chciał leżeć. W ogóle moje dziecko to bojuch, nawet jak zachodzimy do babci to musi się oswoić, wielu rzeczy się boi.. Co to z niego wyrośnie. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-11-04 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | ||||
Zakorzenienie
|
Boziu co ten mój diabelec nawyginał się i nawrzeszczał zanim zasnął.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Co do wizyt u lekarza, to Antek za każdym razem wyrywam stetoskop pani doktor. ![]() ![]() ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-11-04 o 20:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Tak wlasnie liczę ze moze w końcu dojrzałam do jazdy samochodem wiem ze wtedy bałam sie jeździć do tego jak juz odpuścilam to miałam wypadek jako pieszy wiec trauma na całego ale teraz jakoś inaczej. No a te 6 razy to tylko i wyłącznie padałam na placu bo za każdym razem oblewałam na tzw wjeździe przodem do garażu jakoś szczęśliwie losowali ten zestaw z lukiem i całą reszta radziłam sobie dobrze.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.