|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Przed chwilą w Wydarzeniach na Polsacie pokazywali dziecko które urodziło się z zamartwicą. Pokazali filmik jak ratowali to dziecko zaraz po urodzeniu. Normalnie mi się słabo zrobiło bo mój Kacperek też urodził się z zamartwicą i nawet sobie nie wyobrażałam że to tak strasznie wyglądało. Ja miałam cc pod narkozą więc nie widziałam jak go ratowali. Masakryczny widok...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kalisto super, że po operacji już nie pamiętacie o niej, a Dominiś to mały przystojniak ![]() Cynamonowa ciągle trzymam kciuki za was, Adaśko to fajny chłopak ![]() Dzoan gdzieś mi śmigło, że pytałaś o kolki, u nas poszły sobie już chyba na stałe mam nadzieje, Łukaszek ładnie i cicho śpi bez stękania i nieraz rozpieści mamę snem, np dzisiaj jak zasnął o 21 to karmienie było o 2,45 następne o 5,40 a potem o 7 już wstał. Oby u Was było lepiej ze spaniem ![]() ja się dołączam do szczepiących jutro. Już się boję. U nas II dawka na nfz + 2 dawka rota od środy postaram się więcej zaglądać bo teraz tz w domu i dzielimy się kompem z przewagą dla niego. Ale też muszę ograniczać trochę jak mały nie śpi bo zaczyna się wpatrywać w ekran ![]()
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odp. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | ||||||
Zakorzenienie
|
jakierka
pytałaś mnie o urlop, powiem Ci, że zastanawiam się nad tymi 3 miesiącami bezpłatnego, zobaczymy. hciałabym zostać w domu, ale z drugiej strony to by były tylk trzy dni po 6 godzin, także może dam radę ![]() do do pampersów- dziewczyny z UK w bootsie jest promocja, 3 paczki pampersów w cenie 2 ![]() dzis się zapatrzyłam i wziełam jedną paczkę rozmiar 3+ ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() czasami kupka nam tyłem ucieknie właśnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Młody znowu odbił z czkawką. O co kaman? ![]()
#4176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i mały już pospał, miał problem z zaśnięciem i teraz po 20 minutach wstał i marudzi ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- mój często tak ma po odbiciu i też nie wiem dlaczego
![]() |
#4177 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli sugerować się słoiczkami gotowymi to po 4 miesiącu widziałam ziemniak, dynia, marchew, groszek zielony, kalafior i brokół chyba Cytat:
Neni, Czarowniczko, Rocky, Tari - ![]() Domi, Kejt - zdrówka dla dzieciaczków Hej ![]() wyspałam sie dziś ![]() U nas dziś wieje że głowę urywa i siedzimy w domu, maruda marudzi cały dzień, chce tylko siedzieć sam podparty poduszkami ![]() Jutro mamy szczepienie ![]() ![]() Lece do klubu obejrzeć foteczki i może też pokaże wam Szymcia ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie sobie spacerujecie, u nas tez ladna pogoda dzis ![]() Co do kapieli - staram sie nie moczyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Profesorek.
![]() Ciocia Ania siatkarza poprosi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za info, juz kupilismy dwie wielkie paczki toujursow. Probowalas tych pieluch?? Odnosnie paznokci, te z Was ktore maja problem, moze sprobujcie obcinac podczas karmienia. Mnie sie tak udaje. Klade glowke Edzia na poduszce, on ssie a ja w tym czasie obcinam z gornej raczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4182 | |
Konto usunięte
|
Profesor Ptyś
![]() My po spacerku, wiało okropnie, więc dziś tylko 1,5 h. Za to Mały nie chce spać, a jest śpiący jak nie wiem co.... Będzie ryk coś czuję, tylko mógłby poczekać, aż tatuś wróci z pracy, bo znowu mi nie uwierzy. Cytat:
![]() U nas zwykle karmienia są tak: 8-11-14-17-20-24-4 czasami przerwy są dłuższe, zwykle 3-4 h. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
jest wyzwanie jest zabawa
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43559700]Profesor Ptyś ![]() [/QUOTE] ![]() Profesor kupologii Pierdek Bączyński ![]()
![]() |
#4186 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!! Od rana dopiero znalazłam chwilkę odpoczynku... Ale niebawem się skończy bo TŻ się gdzieś wybiera załatwiać interesy, a Tymcio pewnie również niebawem się obudzi i tyle będzie z mojego odpoczynku. Melduję że wczoraj wróciliśmy w weekendu od teściów i mam masę zaległości, ile zdąrze to poczytam i tradycyjnie rozpoczęłam czytanie od końca ![]() po pierwsze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-11-04 o 15:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43554068]Jeju ale mi się nie chce iść na spacer :/ Ale wczoraj nie byłam, bo jak się wyszykowaliśmy to tak lunęło, Mały zasnął na mnie i oglądaliśmy powtórki na Ipli. A jutro reh, więc również nie będzie spaceru raczej. Wypadałoby więc iść... A Artur ZAWSZE ale to ZAWSZE po pierwszym odłożeniu do łóżeczka o 20 po godzinie z reguły się budzi i muszę go do-usypiać. Potem już śpi 2-3 godziny i w nocy też dłużej, oprócz rana - nad ranem też się budzi i idzie do mnie spać. Czy czyjeś dziecko robi podobnie? Bo mnie już TŻ straszy, że go to martwi, a ja nie wiem, co w tym martwiącego, po prostu ma godzinne spanie, rozbudza się, ale nie ma zabawy jak za dnia, tylko nazot lulu.[/QUOTE] mój nie raz też się budzi po 5-20 minutach ale to przeważnie jak mi przy cycu zasnął i mało zjadł.
![]() |
#4189 | |||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43554068]Jeju ale mi się nie chce iść na spacer :/ Ale wczoraj nie byłam, bo jak się wyszykowaliśmy to tak lunęło, Mały zasnął na mnie i oglądaliśmy powtórki na Ipli. A jutro reh, więc również nie będzie spaceru raczej. Wypadałoby więc iść...
A Artur ZAWSZE ale to ZAWSZE po pierwszym odłożeniu do łóżeczka o 20 po godzinie z reguły się budzi i muszę go do-usypiać. Potem już śpi 2-3 godziny i w nocy też dłużej, oprócz rana - nad ranem też się budzi i idzie do mnie spać. Czy czyjeś dziecko robi podobnie? Bo mnie już TŻ straszy, że go to martwi, a ja nie wiem, co w tym martwiącego, po prostu ma godzinne spanie, rozbudza się, ale nie ma zabawy jak za dnia, tylko nazot lulu.[/QUOTE] U nas jest przeważnie 30minut i pobudka, potem muszę go znowu ululać i śpi dłużej. Stawiam to na jelitka, bo zawsze jest tak po jedzeniu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja byłam zadoowolona z tego mleczka, wychodziło nas dużo taniej niż te 'zwykłe' ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na początku nie moczyłam, a teraz Franiutek sam głowę pcha pod wodę. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Konto usunięte
|
Tari jednym słowem masz w domu hipstera w kujonkach
![]() Puściłam Młodemu wibrację w bujaczku, siedział z 10 minut jak zaczarowany... Ja nie wiem, skąd u niego taka sympatia do wibracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AgrafkoLaura tez pożerka swoje lapki ale pokochała od wczoraj gryzaczka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4193 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43560142]Tari jednym słowem masz w domu hipstera w kujonkach
![]() Puściłam Młodemu wibrację w bujaczku, siedział z 10 minut jak zaczarowany... Ja nie wiem, skąd u niego taka sympatia do wibracji ![]() ![]() ![]() ![]()
#4194 |
Konto usunięte
|
Aaaa właśnie! Tari przyszła do mnie dzisiaj rękawica i to mydełko (LOL wygląda jak jakaś próbka :P no ale zobaczymy, co to za cudo
![]() ![]() Ale do rzeczy: czy ta rękawica wygląda jak taka grubsza pończocha??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zadomowienie
|
Byłyśmy u okulisty i mamy skierowanie na zabieg przetykania kanalika
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak nosicie szkraby pleckami do Was, to odrywają głowę tak jakby do siadania?
Mój od kilku dnia tak się podrywa, i zaczyna ładnie główkę trzymać. Z leżeniem na brzuszku walczymy nadal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejnego dnia daliśmy słoiczek z hiPP marchew z ziemniaczkiem, zjadł 1/2 słoiczka czyli ok 60 g, kolejnego dnia dokończył ten słoiczek. Było rzadkie i trochę pluł i męczyliśmy się bardziej przy karmieniu. Wczoraj i dzisiaj jedliśmy po 1/2 słoiczka Dynia z ziemniaczkiem HIPP, zjadał pięknie, myślę, że dałby radę jeśc więcej. Za każdym razem dojada MM po 120-150ml. Nasz preferuje raczej gęste przeciery. Jutro gotuję marchewkę z ziemniaczkiem na parze ![]() Aha dziś rozpoczynamy 2 tydz wzbogacania diety więc na kolację Tymuś dostanie dodatkowo ok 50ml kaszki ryżowej z bananem plus standardowo mm. W 3 tygodniu rozpoczynamy wprowadzanie owoców więc dołożymy prażone jabłuszko i może troszkę jagódek z kaszką kukurydzianą. Taki sobie schemat sama wymyśliłam.
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-11-04 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co mój też co chwilę by chciał ssać paluszki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() OMG!!! On naprawde Cie ukatrupi za te foty!! ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43560142] Puściłam Młodemu wibrację w bujaczku, siedział z 10 minut jak zaczarowany... Ja nie wiem, skąd u niego taka sympatia do wibracji ![]() ![]()
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Prezes Antoni Pierdzioszek imprezuje w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.