Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 15:53   #361
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Lg_ago a ja zakochałam się w pierwszej!

Co do win, to ja zaczynam kosztować te z biedronki i jak coś tam zakupię Teraz mają tam naprawdę duży wybór dobrych win

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:54   #362
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieki za opinie !

Jednak wcale mi to nie pomaga

Czy Wy też byłyście tak zdezorientowane po pierwszych przymiarkach?
Ja byłąm koszmarnie zdezorientowana i po odwiedzeniu kilku salonow i przymierzeniu wielu sukien nawet sfrustrowana. Jak zalozylam swoja suknie od razu wiedzialam ze to ta, mysle ze w Twoim przypadku bedzie podobnie, jak trafisz na swoja suknia bedziesz wiedziala ze to ta jedyna.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:54   #363
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Do dziewczyn zamawiających suknie w Madonnie:
Jak wygląda procedura zamawiania, wpłacania zaliczki itd? Mierzę suknię, chcę ją kupić i od razu muszę wpłacić zaliczkę? W jakiej kwocie? Można płacić kartą?
tak, wpłacasz 30% ceny, resztę przy odbiorze
babeczka Cię zmierzy w biuście, talii i biodrach
można płacić i kartą i gotówką

dostajesz skrawek materiału żeby dopasować buty bądź koszulę

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:57   #364
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u mnie obsluga wodki nie dostanie powody:
1. nikt nie jest sprawdzony po alkoholu. raz wypije 5 kielonow i jest super a raz 2 i pijany. wiec kategorycznie nie.
2. znajoma obsluga jeszcze gorzej, "no co Ty Wiesiek nie pijemy duzo" " no co ty kolegow nie znasz" a potem granie do kotleta.
3. mnie nikt w pracy piwa nie daje i nie mowi pij z umiarem xd
4. picie wodki oslabia organizm, i pozbawia koordynacji odpowiedniej..
5. biora nie male pieniadze - oczekuje profesjonalizmu.

picie wodki jak kazdego alko jest zdradliwe. dla mnie to ryzyko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dokładnie, zgadzam się. płaci się niemałe pieniądze, mają byc profesjonalni. u nas nie ma mowy o wódce w trakcie wesela, na koniec dostaną po butelce.
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oficjalnie ogłaszam iż nasz ślub odbędzie się:

26 kwietnia 2014

o godzinie

17:00

gratulacje!
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nie chciałam jej zdejmować
Tylko teraz mam dylemat. Miałam zamiar kupić używaną ale ten model znalazłam póki co tylko na all i dziewczyna chce za nią 300 zł mniej niż w salonie, gdzie by była szyta na miarę. Musze zdecydować do grudnia (w grudniu trzeba zapłacić 500 zł zaliczki i już ją zamówić, 3 m-ce przed odbiorem kolejne 500 zł, a resztę można nawet w dniu odbioru) czy jednak zamówię nową czy będę szukała czegoś używanego.

No właśnie, na każdego inaczej dlatego nie sugeruję się w tym przypadku opiniami innych. Kilka moich znajomych tez je stosowało i tylko ja miałam takie skutki uboczne.
ja bym przebolała te 300zł i wzięła nową u mnie różnica między nową a salonową była 1700 zł więc wybór był oczywisty

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:59   #365
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dla mnie Fresco kojarzy się ze studenckimi czasami, jak się miało 20złotych w portfelu,a chciało się wina i czegoś jeszcze Dlatego ja bym jego nie stawiała na wesele, tak samo jak np.:nie stawiałabym jakiejś najtańszej wódki.

Cytat:
monia no to zalezy kogo na co stac. wesele to nie pokaz ile kto wyda
Oczywiście, że kwestie finansowe są na pierwszy miejscu - ja ktoś nie może wydać więcej, to nie może i koniec, ale osobiście wolałabym zaoszczędzić na czymś innym, a na stole postawić alkohol z odrobinę wyższej półki.

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Co do win, to ja zaczynam kosztować te z biedronki i jak coś tam zakupię Teraz mają tam naprawdę duży wybór dobrych win
Polecam to ze zdjęcia poniżej - wszystkie trzy są dobre i.. nie boli po nich głowa.
My całkiem możliwe, że na to się zdecydujemy.
W biedronie zazwyczaj są po 16zł, ale ja ostatnio w selgrosie widziałam je pakowane w dwupaki i była jakaś promocja i taki dwupak kosztował 24,99zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mix-le-Carillon.jpg (115,4 KB, 45 załadowań)

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-11-04 o 16:00
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:03   #366
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
monia no to zalezy kogo na co stac. wesele to nie pokaz ile kto wyda

Myślę, że wystarczy dołożyć nawet 5zł. i ma się lepsze wino, a jego nie kupuje się tak jak wódki - kilkadziesiąt butelek, więc finansowo pogrążyć nie powinno. Ale co kto woli

Cytat:
Spróbuj Le Carillon różowego tanie i duża butla

Edit: ijaa, widzę że to samo pijemy :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:03   #367
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, a stawiacie alko na stole obsługi? co prawda oni są w pracy, ja w mojej pracy nie piję, ale nie mam wielkiego problemu gdyby napili się trochę. oczywiście trochę, czyli bez przesady chyba głupio byłoby mi nic nie postawić na ich stole.
Powiem wam jak to wygląda ze strony zespołów. Mój TŻ mówi, że młodzi stawiają im na stole alko ale oni nigdy nie piją. Uważa, że to nieprofesjonalne bo jest w pracy i sam by nie chciał, żeby na jego weselu zespół się popił. Owszem, po robocie często dostają od młodych po flaszce na odchodne. I owszem, zdarzają się zespoły i sama byłam kilka razy świadkiem jak zespoł bardzo profesjonalny, rozdał nam wizytówki, a po 24 był pijany jak bela, że śpiewali "ja gkljeknejkbriue ją, ona tuuuuuijfkdlnfk jeeeeet itp". Także ostrzegam tylko, że lepiej wziąć kogoś na prawde sprawdzonego. Kiedyś byłam na imprezie na ktorej zespoł w futerale od organ miał 20 puszek piwa....

A o jedzeniu. Też TŻ wiele razy opowiada jak grają wesela w ekskluzywnych restauracjach i dostaną dzbanek wody i 3 sałatki. Dopiero po interwencji u pary młodej, kelner nie przyniósł a rzucił im na stół 5 schabowych o 24... Oburzacie się, że trzeba im dać 100% porcji. Ale to też są ludzie i też są w pracy. A częśto stojąc 1,5 bez przerwy, cały ten czas grając i spiewając jest się głodnym. Zależy też jaki zespol. Niektorzy robią rpzerwy pol godziny i w tym czasie hulaj dusza. A inni jak nasz zespol czy TŻ robią przerwe 10 minut zeby wlasnie zjesc cos cieplego, usiasc na chwile i wypic kawe. Także są dwie strony medalu

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:11   #368
misia880
Zakorzenienie

my kupujemy 50 butelek. 5 zl to spora roznica.
goscie i tak nie rozroznia smaku. podejrzewam ze 90 % z nas bez etykietki nie wiedzialaby co pije.
i po ce te niby lepsze , zeby sie pokazac.
ja kupuje takie bo na takie mnie stac. tylko gość burak bedzie wybrzydzal.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

jak kogos stac kupic za 20 zl prosze bardzo nie moja sprawa. ale tez nie nalezy mowic ze ktos kto bierze za 10 jest gorszy bo daje tansze.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:14   #369
vixena
Rozeznanie

mam wątpliwości co do kupienia alko teraz, planujemy zaprosić około 120 osób i liczyliśmy że minimum 100 przyjdzie, ale teraz boję się, że będzie z 80 os albo mniej nawet :/ jak teraz kupię alko na 120 os. a będzie 70-80, to boję się, że zostanie dużo i co później z ty robić. za dużo żeby wypić
Stary 2013-11-04, 16:19   #370
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
goscie i tak nie rozroznia smaku. podejrzewam ze 90 % z nas bez etykietki nie wiedzialaby co pije.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

jak kogos stac kupic za 20 zl prosze bardzo nie moja sprawa. ale tez nie nalezy mowic ze ktos kto bierze za 10 jest gorszy bo daje tansze.

Ale nikt nie napisał, ze kto kupi wino za 10zł. to jest gorszy. Tylko niektórym to wino kojarzy się z dość niską półką i np.:moim zdaniem na wesele nie pasuje. A też za rozrzutna w kwestii finansów weselnych nie jestem ale wolę zaoszczędzić na czymś mniej ważnym, a dorzucić do wina. Chociaż dla smakoszy jak się postawi wino za dwie dychy to powiedzą, że bieda i lipa, więc i tak każdemu się nie dogodzi.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:26   #371
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
mam wątpliwości co do kupienia alko teraz, planujemy zaprosić około 120 osób i liczyliśmy że minimum 100 przyjdzie, ale teraz boję się, że będzie z 80 os albo mniej nawet :/ jak teraz kupię alko na 120 os. a będzie 70-80, to boję się, że zostanie dużo i co później z ty robić. za dużo żeby wypić
no jak to co? nas na after party zaprosić!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

Pewnie z takiego samego powodu dla którego chce się mieć ładną dekorację w kościele, zrobioną fryzurę czy piękną suknię. Oczywiście wszystko, żeby sie pokazać!

Uwielbiam dopowiadanie sobie 'dalszej części historii'.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:29   #372
asia1206
Raczkowanie

Ja natomiast lubie Fresco i u nas też ono będzie na stole-próbowałam różnych nawet cenowo bardzo drogich i tylko to mi smakuje-nie interesuje mnie co kto sobie pomyśli-nie chce pić to niech nie pije-jego wola-prawde powiedziawszy nigdy każdemu nie dogodzisz...zawsze będzie jakieś ale...czy to schabowy tłusty,ziemniaki za słone...w razie czego zostanie więcej dla mnie a że kojarzy się z czasami studenckimi-super=powrót do młodości

My alkoholu też nie stawiamy na stole dla dj czy fotografa-są w pracy i nie chcę kusić losu-dostaną na odchodne
Co do jedzenia to u nas płacimy 50 % i mają wszystko w takiej ilości jak goście

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:30   #373
misia880
Zakorzenienie

ija akurat nie o to chodzi.
eh

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:30   #374
Anesthesia
Wtajemniczenie

Znowu poniedziałek i znowu tempo przyspieszyło

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to jest normalna cena jeśli masz w niej swój bukiet, stroik dla TŻ, przystrojenie auta itd, czyli nie tylko dekoarcje sale ale i całą resztę. Poza tym, dekoracje ma piękne, a jeśli jak sama mówisz chcesz jakieś mniejsze bukiety, skromniejsze, to pewnie i cena będzie mniejsza, bo materiałów mniej.
Dziękuję za opinię, z tej pani jednak chyba zrezygnuję, ale dostałam inną ofertę za ok. 1200-1500zł. Czekam na razie na odpowiedzi od innych firm, a jak coś to później będę się umawiać na spotkania, żeby poznać szczegóły.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Co d oDextera to ostani sezon nie powalił, a ostatni odcinek i zakończenie to już zupełna porażka jak dla mnie
Zakończenie było tragiczne, ale serial jako całość uwielbiam

Cytat:
Ach i mogę cicho się pochwalić, że po 2,5 tyg. ćwiczeń moja waga spadła o 3 kg! (ważyłam się dzień przed @, więc muszę sprawdzić to za dwa, trzy dni jak będę po ) Dla mnie to wielki sukces, bo nigdy się nie odchudzałam jakoś mocno, bo nie miałam takiej potrzeby i to moje pierwsze kroki w tej dziedzinie
Gratulacje! I zazdroszczę! Ja od środy wzięłam się za siebie i mocno pilnuję jadłospisu, do tego przez ostatnie 5 dni ćwiczyłam, dziś zasłużona przerwa, ale mam zamiar utrzymać tempo. I mam nadzieję, w końcu dojść do mojego wymarzonego wyglądu Ale już w piątek będę wystawiona na próbę, bo od piątku do wtorku będziemy znów u teściowej, a ona karmi nas jak wojsko... TŻ mówi, żebym wzięła sobie koszyczek do gotowania na parze i w ogóle, ale jakoś nie wiem, teściowa mnie do garów obiadowych nie dopuści, a nie chcę jej mnożyć roboty...

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy do przymiarki sukni trzeba brać swoje buty na obcasie czy w salonie użyczają?
Nie, na przymiarki to nawet nie pozwalali mi w moich butach do szatni/na podest wchodzić. Dają swoje, albo w ogóle mierzy się boso. Ja buty na obcasie zmierzyłam dopiero przy mojej sukni, którą zdecydowałam się wybrać.

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
Kupcie na razie chociaż 70-80 butelek, a resztę najwyżej dokupicie. Lepiej mieć chociaż te 70 butelek bez akcyzy, niż czekać i całość kupować z ceną "poakcyzową". Albo znajdźcie hurtownię, która przyjmuje zwroty.

Jeszcze co do alko dla obsługi to jednak faktyczne chyba nie postawimy. Nie chcę żeby foto albo kamerzyści cokolwiek pili, ewentualnie zespół, do którego mam zaufanie, ale tego nie ma jak rozwiązać. No i jednak co racja to racja, oni są w pracy. Ewentualnie postawimy tą 1-2 flaszki dopiero po 22:00 czy nawet po północy.

A co do obrączek, to do mnie też najbardziej przemawia klasyka, ale pierścionek mam z białego złota i jednak chcę, żeby obrączka choć minimalnie z nim "korespondowała", mimo, że będę nosić osobno. Mam upatrzone te jedne obrączki w Aparcie bardzo klasyczne z minimalnym akcentem z białego złota i chciałabym je w końcu na żywo zobaczyć

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-11-04 o 16:32
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:35   #375
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
no jak to co? nas na after party zaprosić!
przemyślę te opcję
jakies inne propozycje? bo boję się, że w alkoholizm wpadniemy po weselu jak tyle zostanie

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Anesthesia, to chyba dobry pomysł i pewnie tak zrobimy
Stary 2013-11-04, 16:37   #376
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Lemon_Drop diety jakiejś wielkiej nie mam. Ograniczam fast foody, słodycze (na pewno nie jem chipsów i batoników, jeśli już to kawałeczek ciasta, bądź czekolady), jem regularnie w małych porcjach. No i ćwiczę minimum 2 razy w tyg. Dokładnie to staram się być 3 razy w tyg. na zumbie i jak jestem wcześniej to idę na orbitrek, aby się rozgrzać. ot, cała dieta
Ach, i nie jem jasnego pieczywa, bo zwyczajnie nie mogę ze względu na moje jelita.
Ja też zaczęłam chodzić na ćwiczenia i mam nadzieję że mi poleci

Tabletki anty odstawiłam chyba jakoś rok lub ponad rok temu, zmieniałam 2-3 razy ale libido jak było zerowe tak zostało. Całe szczęście obyło się bez żadnych skutków ubocznych typu pryszcze czy nagły wzrost wagi. Od tamtej pory tylko gumki .

aneczka25057 fajny garniak podobny albo taki sam ma chyba TŻ say

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy do przymiarki sukni trzeba brać swoje buty na obcasie czy w salonie użyczają?
Jeśli chodzi ci o przymiarki tj. wybór sukni, to w salonach są buty, nie musisz brać swoich. Jeśli mówisz o przymiarkach już swojej to trzeba mieć te, w których idziesz do ślubu, bo do nich dopasowywana jest długość sukni.

Cytat:
Maksymalnie 1900 zł w zależności od rodzaju tiulu i paska. W modelu jest użyty tiul brokatowy czyli najdroższy i niestety najbardziej mi się podoba.
Jeśli planowałaś kupić używkę to poczekaj jeszcze do grudnia, może pojawi się jakaś w Twojej okolicy. Jeśli nie to ja bym brała nówkę

Lg_ago śliczne te suknie. Na modelce najbardziej podoba mi się 3, wiadomo że na Tobie mogą wyglądać inaczej, więc ciężko doradzać
Stary 2013-11-04, 16:38   #377
ana909
Erudycja

vixena wódka sie nie psuje, zostanie na chrzciny a nawet słyszałam, ze musi cos zostać na chrzciny
Stary 2013-11-04, 16:44   #378
monika56575859
Raczkowanie

hej dziewczynki jednak wybrałyście mój tytuł bardzo się ciesze

bylismy w sobote na tej całej śmiesznej poradni... szkoda gadać jednym słowem ;D musze jakiś wykres zrobić (kalendarzyk małżeński czy coś ) na za miesiąc i nie wiem jak się do tego zabrać, chyba sobie skorzystam z rad wujka google

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !

Edytowane przez monika56575859
Czas edycji: 2013-11-04 o 16:46
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:48   #379
Aśkun19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki jednak wybrałyście mój tytuł bardzo się ciesze

bylismy w sobote na tej całej śmiesznej poradni... szkoda gadać jednym słowem ;D musze jakiś wykres zrobić (kalendarzyk małżeński czy coś ) na za miesiąc i nie wiem jak się do tego zabrać, chyba sobie skorzystam z rad wujka google
A propo, ponawiam pytanie, czy można załatwić poradnię przed naukami w kościele czy musi to być kolejność kościół -> poradnia?
Aśkun19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:49   #380
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
A propo, ponawiam pytanie, czy można załatwić poradnię przed naukami w kościele czy musi to być kolejność kościół -> poradnia?

można jak najbardziej przed naukami zrobić poradnie
jedno z drugim nie ma nic wspolnego

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:52   #381
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

madziara889 jeszcze tylko 11 m-cy

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:53   #382
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM, cz. 21

mala_czarna Wasze obrączki - klasyka, piękno i elegancja A jaką wybraliście szerokość?
velika
Moniczka zazdroszczę własnego gniazdka
KaEs, Atoomowka – ja również uważam, że cała msza nie jest mi na filmie potrzebna późnej i tak wszyscy ją "przewijają"
ija za rezerwację godziny
madziara mam bardzo podobną sukienkę z tym, że bez tego "ozdobnego" tiulu

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość

Świetny garnitur

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Genialny ten garniak !

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

cudny garnitur. My chyba tez z vistuli kupimy bo bardzo mi sie ich garniaki podobaja. Mozesz mi powiedziec czy w salonie sa takie ceny jak tu na stronie?

jeśli chodzi o ceny to wydaje mi się, że są takie same jak na stronie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:54   #383
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam dzisiaj pierwszy raz mierzyć suknie.
Na razie w jednym salonie.
Mam 3 typy, w których wyglądałam (tak mi sie zdaje) i czułam się najlepiej.
Każda z innej bajki.

White One Numancia jest z 2013 roku i jeśli bym ją chciała to musze się zdecydować do końca listopada, bo później ją wycofują. Mimo tego, cena to 3950 zł.
To był mój pierwszy typ, jak zaczęłam oglądać suknie.

Druga to White One Jardel. Koronko. Bardzo dopasowana. Ale mam w niej super figurę. No i zabudowana góra, a taką chcę. Cena znów nie mała bo 4200 zł.

No i trzecia White One Toscana. Na żywo wygląda dużo lepiej. W życiu bym nie pomyślała, że dobrze mi będzie w księżniczce. Na zdjęciu tego nie widać, ale ten tiul jest bardzo miękki i delikatny. Jest ogromna, ale piękna. A cena 3500 zł.
Jakbym się zdecydowała to zabuduję górę tiulem.

Sama już nie wiem.
Największe wow poczułam przy ostatniej. Ale nie wiem, czy chcę taką 'dużą'.

W tym tygodniu pójdę dalej szukać. Podobają mi się też z Anna Kara i Pronovias.
Dla mnie bezkonkurencyjna trzecia Ja w przyszłym tygodniu ruszam z pierwszymi mierzeniami sukien, ale stres

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:01   #384
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

aneczka25057 fajny garniak podobny albo taki sam ma chyba TŻ say

podobny.
tylko mam teraz problem z wyborem dodatków do niego. Tz raczej na muchę nie da się namówić a biały krawat jakoś tak chyba nie za bardzo pasuje, co Na kolor przewodni jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ale kusi mnie lawendowy. I nie wiem teraz czy krawat w takim kolorze będzie pasował czy jednak postawić na biały, ślubny
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:20   #385
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ja też z tego samego powodu. Poza tym te skutki uboczne mnie irytowały. Odstawienie nie było bez skutków ubocznych, które tak naprawdę pojawiły się jakieś 3 miesiące po wszystkim. Ale tak czy siak musiałabym się z tym kiedyś zmierzyć

Hormony generalnie stosowałam 6 lat, a plastry 4 miesiące. Też nie mam 100% zaufania do gumek, ale wybrałam po prostu zdrowie Poza tym zajście w ciążę nie jest takie proste jak nam się wydaje

Genialny ten garniak !
Ehhh, właśnie... chyba to samo muszę zrobić... i racja, w ciąże wbrew pozorom nie tak łatwo zajść

Cytat:
waniliova noo jak Twój TZ to taki burżuj haha
nie, nie bedziemy mieli innego tylko fresko.
co z tego, że tanie?? Ale dobra ja sie tym nie przejmuje i tak każdemu nie dogodzisz
Nie burżuj kupimy i takie, i takie po prostu pewnie, że każdemu nie dogodzisz. Ale niech goście mają w czym wybierać

Lg_ago 3 suknia PRZEPIĘKNA!
Stary 2013-11-04, 17:20   #386
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość

podobny.
tylko mam teraz problem z wyborem dodatków do niego. Tz raczej na muchę nie da się namówić a biały krawat jakoś tak chyba nie za bardzo pasuje, co Na kolor przewodni jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ale kusi mnie lawendowy. I nie wiem teraz czy krawat w takim kolorze będzie pasował czy jednak postawić na biały, ślubny
lawendowy nie

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:23   #387
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Śliczna suknia!

ijaa gratki za zaklepanie godziny!

Aśkun dzięki za palety

Jakoś nie po polsku mi wyszło to zdanie Chodziło o to, że postawimy max 2 flaszki na te 6 osób, ale nie więcej bo są w pracy Natomiast po dyskusji na wątku poważnie się nad tym zastanawiam i być może z tego zrezygnujemy.
nie, nie, zrozumiałam o co Ci chodzi, dziewczyny już wypowiedzaiły się wielokrotnie w temacie i ja powtórzę tylko ZEPSÓŁ/DJ/FOTOGRAF/KAMERZYSTA czyli OBSŁUGA są w pracy i spożywanie przez nich alkoholu nie jest wskazane
Cytat:
Nie chciałam jej zdejmować
Tylko teraz mam dylemat. Miałam zamiar kupić używaną ale ten model znalazłam póki co tylko na all i dziewczyna chce za nią 300 zł mniej niż w salonie, gdzie by była szyta na miarę. Musze zdecydować do grudnia (w grudniu trzeba zapłacić 500 zł zaliczki i już ją zamówić, 3 m-ce przed odbiorem kolejne 500 zł, a resztę można nawet w dniu odbioru) czy jednak zamówię nową czy będę szukała czegoś używanego.
zapłacisz za krawcową 100 albo 200 zł, więc lepiej bierz z salonu nową i w cenie już masz dopasowanie
Stary 2013-11-04, 17:31   #388
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM, cz. 21

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
mala_czarna Wasze obrączki - klasyka, piękno i elegancja A jaką wybraliście szerokość?

ja mam 4 mm a tz 6 mm

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:34   #389
Grace O Malley
Raczkowanie

Właśnie sprawdziłam, że mam 200 dni do ślubu!!!

Stary 2013-11-04, 17:45   #390
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj pierwszy raz mierzyć suknie.
Czy Wy też byłyście tak zdezorientowane po pierwszych przymiarkach?
Druga z mojej bajki. Przepiękna. Trzecia nie mój typ, a pierwsza ładna.

U mnie było tak, że ja od początku miałam wymarzoną sukienkę, ale bałam się, że jak założę okaże się, że nie tak leży czy coś. Niestety leżała tak jak bym chciała, ale cena 3700 zł to nie był mój budżet. Pół roku później przymierzyłam ponad 20 sukien i znowu trafiłam na "moją"i opcja kupna sukni salonowej do mnie przemówiła, więc wybrałam tę pierwszą, którą mierzyłam i tę, która od dłuższego czasu była zapisana w folderze "Sukienka".

Cytat:
My potrzebujemy 70 butelek, więc też zależy nam na cenie, bo nie stać nas na drogie wino.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-11-04 o 17:47
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości