|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Lg_ago a ja zakochałam się w pierwszej!
Co do win, to ja zaczynam kosztować te z biedronki i jak coś tam zakupię Teraz mają tam naprawdę duży wybór dobrych win
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłąm koszmarnie zdezorientowana i po odwiedzeniu kilku salonow i przymierzeniu wielu sukien nawet sfrustrowana. Jak zalozylam swoja suknie od razu wiedzialam ze to ta, mysle ze w Twoim przypadku bedzie podobnie, jak trafisz na swoja suknia bedziesz wiedziala ze to ta jedyna.
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
babeczka Cię zmierzy w biuście, talii i biodrach można płacić i kartą i gotówką dostajesz skrawek materiału żeby dopasować buty bądź koszulę
|
|
#364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie różnica między nową a salonową była 1700 zł więc wybór był oczywisty
|
|||
|
|
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że kwestie finansowe są na pierwszy miejscu - ja ktoś nie może wydać więcej, to nie może i koniec, ale osobiście wolałabym zaoszczędzić na czymś innym, a na stole postawić alkohol z odrobinę wyższej półki. Cytat:
My całkiem możliwe, że na to się zdecydujemy. W biedronie zazwyczaj są po 16zł, ale ja ostatnio w selgrosie widziałam je pakowane w dwupaki i była jakaś promocja i taki dwupak kosztował 24,99zł.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-11-04 o 16:00 |
||
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: ijaa, widzę że to samo pijemy :P |
||
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o jedzeniu. Też TŻ wiele razy opowiada jak grają wesela w ekskluzywnych restauracjach i dostaną dzbanek wody i 3 sałatki. Dopiero po interwencji u pary młodej, kelner nie przyniósł a rzucił im na stół 5 schabowych o 24... Oburzacie się, że trzeba im dać 100% porcji. Ale to też są ludzie i też są w pracy. A częśto stojąc 1,5 bez przerwy, cały ten czas grając i spiewając jest się głodnym. Zależy też jaki zespol. Niektorzy robią rpzerwy pol godziny i w tym czasie hulaj dusza. A inni jak nasz zespol czy TŻ robią przerwe 10 minut zeby wlasnie zjesc cos cieplego, usiasc na chwile i wypic kawe. Także są dwie strony medalu
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
my kupujemy 50 butelek. 5 zl to spora roznica.
goscie i tak nie rozroznia smaku. podejrzewam ze 90 % z nas bez etykietki nie wiedzialaby co pije. i po ce te niby lepsze , zeby sie pokazac. ja kupuje takie bo na takie mnie stac. tylko gość burak bedzie wybrzydzal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- jak kogos stac kupic za 20 zl prosze bardzo nie moja sprawa. ale tez nie nalezy mowic ze ktos kto bierze za 10 jest gorszy bo daje tansze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
mam wątpliwości co do kupienia alko teraz, planujemy zaprosić około 120 osób i liczyliśmy że minimum 100 przyjdzie, ale teraz boję się, że będzie z 80 os albo mniej nawet :/ jak teraz kupię alko na 120 os. a będzie 70-80, to boję się, że zostanie dużo i co później z ty robić.
za dużo żeby wypić
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Uwielbiam dopowiadanie sobie 'dalszej części historii'.
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Ja natomiast lubie Fresco i u nas też ono będzie na stole-próbowałam różnych nawet cenowo bardzo drogich i tylko to mi smakuje-nie interesuje mnie co kto sobie pomyśli-nie chce pić to niech nie pije-jego wola-prawde powiedziawszy nigdy każdemu nie dogodzisz...zawsze będzie jakieś ale...czy to schabowy tłusty,ziemniaki za słone...w razie czego zostanie więcej dla mnie
a że kojarzy się z czasami studenckimi-super=powrót do młodościMy alkoholu też nie stawiamy na stole dla dj czy fotografa-są w pracy i nie chcę kusić losu-dostaną na odchodne Co do jedzenia to u nas płacimy 50 % i mają wszystko w takiej ilości jak goście |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
ija akurat nie o to chodzi.
eh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#374 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Znowu poniedziałek i znowu tempo przyspieszyło
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja od środy wzięłam się za siebie i mocno pilnuję jadłospisu, do tego przez ostatnie 5 dni ćwiczyłam, dziś zasłużona przerwa, ale mam zamiar utrzymać tempo. I mam nadzieję, w końcu dojść do mojego wymarzonego wyglądu Ale już w piątek będę wystawiona na próbę, bo od piątku do wtorku będziemy znów u teściowej, a ona karmi nas jak wojsko... TŻ mówi, żebym wzięła sobie koszyczek do gotowania na parze i w ogóle, ale jakoś nie wiem, teściowa mnie do garów obiadowych nie dopuści, a nie chcę jej mnożyć roboty... Cytat:
Cytat:
Jeszcze co do alko dla obsługi to jednak faktyczne chyba nie postawimy. Nie chcę żeby foto albo kamerzyści cokolwiek pili, ewentualnie zespół, do którego mam zaufanie, ale tego nie ma jak rozwiązać. No i jednak co racja to racja, oni są w pracy. Ewentualnie postawimy tą 1-2 flaszki dopiero po 22:00 czy nawet po północy. A co do obrączek, to do mnie też najbardziej przemawia klasyka, ale pierścionek mam z białego złota i jednak chcę, żeby obrączka choć minimalnie z nim "korespondowała", mimo, że będę nosić osobno. Mam upatrzone te jedne obrączki w Aparcie bardzo klasyczne z minimalnym akcentem z białego złota i chciałabym je w końcu na żywo zobaczyć
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-11-04 o 16:32 |
|||||
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
przemyślę te opcję
jakies inne propozycje? bo boję się, że w alkoholizm wpadniemy po weselu jak tyle zostanie ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Anesthesia, to chyba dobry pomysł i pewnie tak zrobimy
|
|
#376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tabletki anty odstawiłam chyba jakoś rok lub ponad rok temu, zmieniałam 2-3 razy ale libido jak było zerowe tak zostało. Całe szczęście obyło się bez żadnych skutków ubocznych typu pryszcze czy nagły wzrost wagi. Od tamtej pory tylko gumki . aneczka25057 fajny garniak ![]() Cytat:
Cytat:
Lg_ago śliczne te suknie. Na modelce najbardziej podoba mi się 3, wiadomo że na Tobie mogą wyglądać inaczej, więc ciężko doradzać
|
|
#377 |
|
Erudycja
|
vixena wódka sie nie psuje, zostanie na chrzciny
a nawet słyszałam, ze musi cos zostać na chrzciny
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
jednak wybrałyście mój tytuł bardzo się ciesze ![]() bylismy w sobote na tej całej śmiesznej poradni... szkoda gadać jednym słowem ;D ) na za miesiąc i nie wiem jak się do tego zabrać, chyba sobie skorzystam z rad wujka google
RAZEM OD 14.02.2010 ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
ŚLUB 16.08.2014 http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! Edytowane przez monika56575859 Czas edycji: 2013-11-04 o 16:46 |
|
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
można jak najbardziej przed naukami zrobić poradnie ![]() jedno z drugim nie ma nic wspolnego
RAZEM OD 14.02.2010 ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
ŚLUB 16.08.2014 http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! |
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
madziara889 jeszcze tylko 11 m-cy
|
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM, cz. 21
mala_czarna Wasze obrączki - klasyka, piękno i elegancja
velika ![]() Moniczka zazdroszczę własnego gniazdka KaEs, Atoomowka – ja również uważam, że cała msza nie jest mi na filmie potrzebna ija za rezerwację godziny ![]() madziara mam bardzo podobną sukienkę Cytat:
jeśli chodzi o ceny to wydaje mi się, że są takie same jak na stronie |
|
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w przyszłym tygodniu ruszam z pierwszymi mierzeniami sukien, ale stres
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
tylko mam teraz problem z wyborem dodatków do niego. Tz raczej na muchę nie da się namówić Na kolor przewodni jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ale kusi mnie lawendowy. I nie wiem teraz czy krawat w takim kolorze będzie pasował czy jednak postawić na biały, ślubny
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kupimy i takie, i takie po prostu pewnie, że każdemu nie dogodzisz. Ale niech goście mają w czym wybierać ![]() Lg_ago 3 suknia PRZEPIĘKNA!
|
|
#386 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM, cz. 21
Cytat:
ja mam 4 mm a tz 6 mm
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie sprawdziłam, że mam 200 dni do ślubu!!!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było tak, że ja od początku miałam wymarzoną sukienkę, ale bałam się, że jak założę okaże się, że nie tak leży czy coś. Niestety leżała tak jak bym chciała, ale cena 3700 zł to nie był mój budżet. Pół roku później przymierzyłam ponad 20 sukien i znowu trafiłam na "moją"i opcja kupna sukni salonowej do mnie przemówiła, więc wybrałam tę pierwszą, którą mierzyłam i tę, która od dłuższego czasu była zapisana w folderze "Sukienka". My potrzebujemy 70 butelek, więc też zależy nam na cenie, bo nie stać nas na drogie wino. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-11-04 o 17:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

Teraz mają tam naprawdę duży wybór dobrych win 

za dużo żeby wypić

Ale już w piątek będę wystawiona na próbę, bo od piątku do wtorku będziemy znów u teściowej, a ona karmi nas jak wojsko... TŻ mówi, żebym wzięła sobie koszyczek do gotowania na parze i w ogóle, ale jakoś nie wiem, teściowa mnie do garów obiadowych nie dopuści, a nie chcę jej mnożyć roboty...
jednak wybrałyście mój tytuł

zazdroszczę własnego gniazdka