Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 16:40   #3151
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nASTURCJA URODZIŁA!!!

Miłosz przyszedł na świat dziś o 12:00 10pkt, 52cm,3350g Ulga niesamowicta

: jupi:
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:41   #3152
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Trele współczuję dzisiejszego zakręcenia..ale przynajmniej Majeczka się porządnie dotleni
No dotlenic sie dotleniłysmy, ale zwazone nie jestesmy bo nie zdarzylysmy ..
W srode musimy pojechac do innej przychodni , bo w czwartek przychodzi visitorka I mnie zaszlachtuje jak zobaczy ze mala nie zwazona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:43   #3153
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

Ale super! Gratulacje Nasturcja! I zazdroszcze

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:46   #3154
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nie wiem jeszcze czy polecam, ale smaruję Maltanem

Zazwyczaj na wieczór, ale ogólnie to jak sobie przypomnę. Jak w dzień smaruję, to wkładam waciki do demakijażu, żeby nie brudzić bielizny.

A to w takim razie nie naciskam. Najważniejsze, że dobrze się skończyło.

I ja przyłączam się do zastanawiających się: wywoływać naturalnie czy nie?
Jak dzidzia nie bedzie gotowa to nie wygonivcie niczym - Lineczka jest na to dowodem
Ja tam bym dzialala

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

No w koncu
Gratulacje

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-04, 16:48   #3155
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

super no i jaki duży dzieciaczek

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:50   #3156
ktosiula
Wtajemniczenie

O jak tu gwarno Widzę, że się dużo mamuś odezwało, super! Nadrabiałam 2 godziny jak za "starych,dobrych czasów"

Byłam dzisiaj na konsultacji u anestezjologa, w sumie nic nowego się nie dowiedziałam, ale papiery mam wypełnione Bardzo się gościu spieszył bo widział, że się kolejka zrobiła
Poszłam też na oddział, żeby pozwiedzać, a tu się okazało, że 3 sale porodowe zajęte i tak za bardzo nie ma jak oglądać :P Na oddziale położniczym też pełno, a te dzieciaczki takie maleńkie, czerwone wrzaskuny....tak mi się ciepło robiło w serduszku jak na nie patrzałam, już bym chciała utulić naszego Mikołaja.
Synalek dzisiaj od rana nieźle wariuje w brzuchu, ani chwili odpoczynku. Zresztą on ciągle taki ruchliwy w brzuchu, aż się boję jak nam da popalić po porodzie

Anoluka pisała, że wczoraj jej podali magnez w kroplówce i pierwszą dawkę sterydów na plucka, dziś wieczorem mają dawać drugą.

Magalska fajnie, że piszesz! Bruno jest przesłoooodki

Cytat:

No właśnie wkurza mnie to, bo chodzę prywatnie do gina za każdą wizytę trzeba zapłacić , ale ktg nie ma Nie wiem czy to tylko w szpitalach się wykonuje?
U mnie w przychodni mają KTG, a chodzę państwowo. Z tego co widać to nie ma reguły.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, też nie ma ktg, mam tylko szybkie usg na pomierzenie małej i sprawdzenie serduszka.
A w ogóle to zapisałam się na jutro na prywatne usg do innego lekarza na lepszy sprzęt, bo mi waga mojej małej spać nie daje po nocach i bardzo obawiam się hipotrofi. Bo jednak 1600g na 34 - 35 tydzień to bardzo mało. obwód brzuszka wychodził na 29 tydzień. Jak nie pójdę gdzieś indziej tego skonsultować to chyba się psychicznie wykończę. Moja ginka mówi że będzie się cieszyć jak mała dobije do 2,5kg. Wolę iść sprawdzić łożysko i przepływy.
Dobrze, że się zapisałaś, będziesz spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do lekarza, w piatek mija 10 dzień po terminie,,,więc w czwartek najpóźniej w piątek mam się stawić na oddział, i po badaniu podejmą decyzję co dalej (pewnie o wywołaniu, bo najpóźniej w piątek musi sięurodzić) Ale mówi, że mam być spokojna, bo do piątku to ja juz mogę być po porodzie bo nigdy nic nie wiadomo ( więc chyba nie jest za bardzo za wywoływaniem)

Kazał przyjechać w środe rano do szpitala, zbada mnie, zrobi ktg i jak to powiedział zobaczy co tam słychac
Z jednej strony wolałabym pójść już jutro do szpitala ehh, ale z drugiej może rzeczywiście samo się ruszy i jak pójdę w piatek to nie położą mnie już na patologię tylko na porodówkę i Malutki będzie z Nami )
Oby się rozkręciło, bo takie przeterminowanie musi być przygnębiające.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Ginekolog zdziwiła się, że jeszcze przyszłam Myślała, że już urodziłam. Na KTG wychodziły skurcze, ale nieregularne. Szyjka jeszcze nie do końca zgładzona. O rozwarciu nic nie mówiła. Dziecko jest już bardzo nisko, dlatego tak ciężko mi chodzić, straszny ucisk na pęcherz. Póki co mam czekać na rozwój akcji, a jak nic się nie wydarzy to dała mi skierowanie na 11 listopada do szpitala. Mam się zgłosić koło 17, zrobią badania i 12 listopada będą wywoływać. Dzisiaj na szczęście badanie lajtowe
Dobrze, że tym razem nie bolało. 12 listopada już za tydzień, szykuj się, szykuj!

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
hello Dziołszki!

Gratuluję nowych pociech! oby ładnie rosły i zdrowo jadły

podczytuje codziennie ale jakoś nie jestem sobą ostatnio... cicha, spokojna i małomówna. wiecznie zamyślona... a nasłuchuje swojego ciała jak chyba nigdy w życiu.
zazdroszczę każdej, która trzyma już dziecko po "tej" stronie
bije mi na łeb powoli.
czytam o waszych karmieniach, problemach z cycoleniem, MM, i... boże...
aż mnie strach obleciał. i to już ładnych kilka tygli temu...
tysiąc pytań - jak to będzie u nas?

nie nastawiam się że lekko. może się przyjemnie rozczaruję...

często ma skurcze, dosyć bolesne, w których dochodzi do jakiejś kumulacji i nagle to odchodzi... coraz częściej to mam. tydzień temu to jakby mnie nabili na pal z gwoździami. tak strasznie kłuło, że zwariować szło. całe szczęście to nie jest ból ciagły, a "zaledwie" kłujący i pulsujący. 37w+4d teraz, ciąża donoszona i "można rodzić". do terminu zaledwie 17 dni, kontrole OK, ciśnienie niskie, mocz OK, moja waga wg. położnej jest OK i nie ma problemu bo BMI i tak mi nie wyskoczyło poza tabele. mały strasznie nisko, brzuch mi opadł dosyć widocznie.
teraz źle zaczeło mi się spać. mam wrażenie że brzuch ostatniej nocy powiększył się dosyć wyraźnie, jakbym piłkę miała na swoim froncie.

pokój przygotowany, wszystko lśni, przemeblowanie za nami, wyprałam z tż dywan, 3 razy go praliśmy, ubranka gotowe, wózek stoi złożony, torby + fotelik zaraz przy wyjściu z domu, w razie W wystarczy wrzucić do auta...

czuje ciszę przed burzą...
Zwarci i gotowi do porodu Ale w sumie powinniście być rozwarci

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
wrzuciłaś przepiękne zdjęcia ostatnio

co po picia herbaty, słyszałam że można pić od 33 tygodnia, ale ja nie ryzykowałabym. w tym 33 tygodniu system picia wygląda tak, że pije się tydzień, 1 słabą dziennie i tydzień przerwy. bez sensu ta teoria.
wolę bezpiecznie teraz pić, tak jak położna mówiła. poleciła też olejek migdałowy do nacierania 2-3 razy dziennie na piczkę. dzisiaj idę się zaopatrzyć w olejek, chociaż juz trochę za późno, bo trzeba na kilka tygodni przed porodem smarować i masować delikatnie całą okolice w około. no ale, dla komfortu zacznę, lepiej późno niż wcale
Ale będziesz pachniała
Ciekawe w sumie jak to jest z tą herbatką, też jakoś się boję pić za wcześnie. Zacznę za tydzień chyba, to będzie skończony 38 tydz. Ale znająć życie to pic na wodę :P placebo jakieś

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja to jestem za☠☠☠ista! Pojechalam dziecko wazyc!! Ale zamiast sprawdzic gdzie, to pojechalam : bo mi sie wydawalo .. Okazalo sie ze faktycznie mi sie wydawalo , I jestem 20 min busem Od miejsca docelowego . No to wsiadlam w busa - tylko ze kur.na nie w ta strone o teraz juz jestem 40 min oddalona i znowu czekam na busa.
Cycki mi opadly.
Nie wiem co ja taka zakrecona dzis

O kurdę, ale pech...ja Cię w ogóle kobieto podziwiam z tymi autobusami...dzielna jestes

Pisałyście o bunga-bunga tylko widzę, że mi się nie zacytowało...
Ja mam na końcówce jakąś mega ochotę, przed ciążą mi się tak nie chciało jak teraz :P I do tego w ogóle jakoś mi tak dobrze jest Nic nie boli, sama przyjemność. Wcześniej to zazwyczaj się lekko przymuszałam bo jakiś dyskomfort miałam w trakcie,a teraz ... chyba dzisiaj też zmolestuję tż'ta, poużywajmy sobie póki możemy

Mam jeszcze na koniec takie pytanko do dziewczyn, które mają wanienkę ze stelażem. Dzisiaj odebrałam swoją i się zastanawiam czy ona jest dobrze dopasowana do tego stelaża. Myślałam, że wanienka powinna się opierać dnem na tych drutach i w ogóle jakoś na brzegach też lepiej "siedzieć" w tych uchwytach.... wrzucam Wam fotkę jak to u mnie wygląda. Też tak macie w swoich zestawach? Bo może ten mój stelaż poprostu nie pasuję do wanienki? Jak tak to go oddam do sklepu i innego poszukam....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1067.jpg (79,3 KB, 31 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:51   #3157
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

No całe szczęście to w końcu może odpocznie
Stary 2013-11-04, 16:54   #3158
dizi
Zadomowienie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

GRATULACJE!
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:57   #3159
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

Jeeej, nareszcie!! Gratulacje!!!

A jaka fajna godzina!!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:00   #3160
babku
Zadomowienie

Cytat:
No dotlenic sie dotleniłysmy, ale zwazone nie jestesmy bo nie zdarzylysmy ..
Ale jesteś agent

Cytat:
Jak dzidzia nie bedzie gotowa to nie wygonivcie niczym - Lineczka jest na to dowodem
Ja tam bym dzialala
Ty też jesteś dobrym przykładem tego, że ciężko dziecko wykurzyć jak samo nie chce

Nasturcja gratulacje ogromne!!! W końcu uwolnili Cie od bólu i możesz tulić Miłoszka
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:08   #3161
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
O jak tu gwarno Widzę, że się dużo mamuś odezwało, super! Nadrabiałam 2 godziny jak za "starych,dobrych czasów"

Mam jeszcze na koniec takie pytanko do dziewczyn, które mają wanienkę ze stelażem. Dzisiaj odebrałam swoją i się zastanawiam czy ona jest dobrze dopasowana do tego stelaża. Myślałam, że wanienka powinna się opierać dnem na tych drutach i w ogóle jakoś na brzegach też lepiej "siedzieć" w tych uchwytach.... wrzucam Wam fotkę jak to u mnie wygląda. Też tak macie w swoich zestawach? Bo może ten mój stelaż poprostu nie pasuję do wanienki? Jak tak to go oddam do sklepu i innego poszukam....
moja wanienka opiera się tą górą na drutach nie w połowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 17:17   #3162
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no to tak jak ja czekam na info od mojego gina co mam robic jak do soboty nie urodze....

wogole mnie powinni zamknac dla walsnego bezpieczenstwa, jakies fatum nade mna wisi....
Tż wczoraj tak ładnie mikuchnie wysprzatał a ja co? rozpier...cały ketchup na podłoge, meble i gdzie sie dało bo sobie wyleciał jak lodówke otwierałam-dodam żego swiezo wczoraj kupilam....
do tego zepsuł mi sie pilot do UPC (baterie wymieniłam zeby nie było) wczoraj nam światło zgasło w piekarniku i zas musze serwis wezwac....pomijajac że już wieży nie mam kiedy do serwisu zawiezc bomi sie szyfladka na cd przestała otwierac...;/c
boję sie ruszyc z kanapy a TŻ jescze do dentysty pojechał...ech
Dobrze, że z mężem do dentysty nie pojechałaś..

N asturcja GRATULACJE!!

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Mąż mi powiedział żebym jeszcze z tydzień poczekała z wykurzaniem, bo on musi schody dokończyć...eehh..i chyba nie mam wyjścia...tylko ja się pytam jeśli moje dziecko będzie duże takie jak Trele na przykład, to kto mi je pomoże wypchnąć?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:19   #3163
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas wanienka na tych uchwytach się opiera porządnie. Ale teściowie nam kupili wanienke razem ze stelażem ponieważ jak przymierzyli inną wanienkę to już nie pasowała i się ślizgała i stwierdzili że lepiej nie ryzykować bo nasza wanienka którą mieliśmy mogłaby nie spasować do tego stelaża

Nasturcja super że Miłoszek już po drugiej stronie!!!!! Czekamy teraz koniecznie na jakieś zdjęcie małego kawalera

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:24   #3164
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

Ogromne gratulacje, cieszę się niezmiernie, że już po nie chcę myśleć jak cierpiałaś, jak stan po rozcięciu brzucha to dla Ciebie ulga i to niesamowita

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:27   #3165
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

OGROMNE GRATULACJE! Miłosz jaki duży a chyba 3 tyg przed terminem

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

moja wanienka opiera się tą górą na drutach nie w połowie
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas wanienka na tych uchwytach się opiera porządnie. Ale teściowie nam kupili wanienke razem ze stelażem ponieważ jak przymierzyli inną wanienkę to już nie pasowała i się ślizgała i stwierdzili że lepiej nie ryzykować bo nasza wanienka którą mieliśmy mogłaby nie spasować do tego stelaża

Nasturcja super że Miłoszek już po drugiej stronie!!!!! Czekamy teraz koniecznie na jakieś zdjęcie małego kawalera
Dzięki dziewczyny. A spód wanienki Wam się opiera też na stelażu? Mam jeszcze jedną ogromną prośbę - mogłybyście zmierzyć długość wanienki i długość stelaża od końca do końca? Będę bardzo wdzięczna!
U mnie wanienka 102 cm, a stelaż 95 cm. Chyba też stelaż jest na wanienkę 100 cm coś tak czuję....

Stary 2013-11-04, 17:28   #3166
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też się właśnie zastanawiam

w ogóle musieliśmy z wózka wyjąc ten materacyk co dziecko leży na nim, zdjąć ochraniacz na nóżki i podnieść gondolkę w środku, bo kot urzadził sobie spanie wczoraj w wózku a potem na wózku i jaki szczęśliwy był :P
Bo on nie chciał, żeby ten wózek taki pusty stał, a poza tym pewnei pomyślał sobie jak zagrzeje to Nela szybciej wyjdzie

Cytat:
Ja to jestem za☠☠☠ista! Pojechalam dziecko wazyc!! Ale zamiast sprawdzic gdzie, to pojechalam : bo mi sie wydawalo .. Okazalo sie ze faktycznie mi sie wydawalo , I jestem 20 min busem Od miejsca docelowego . No to wsiadlam w busa - tylko ze kur.na nie w ta strone o teraz juz jestem 40 min oddalona i znowu czekam na busa.
Cycki mi opadly.
Nie wiem co ja taka zakrecona dzis

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

GRARULACJE !!!!!!!!klaski :
Stary 2013-11-04, 17:33   #3167
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
OGROMNE GRATULACJE! Miłosz jaki duży a chyba 3 tyg przed terminem

Dzięki dziewczyny. A spód wanienki Wam się opiera też na stelażu? Mam jeszcze jedną ogromną prośbę - mogłybyście zmierzyć długość wanienki i długość stelaża od końca do końca? Będę bardzo wdzięczna!
U mnie wanienka 102 cm, a stelaż 95 cm. Chyba też stelaż jest na wanienkę 100 cm coś tak czuję....
Kurcze zmierzyłam i u nas stelaż ma 68 cm a wanienka 102/103
jakoś, jak będziemy kąpać małą to zrobię wieczorem zdjęcie i wrzucę

Stary 2013-11-04, 17:35   #3168
Asist22
Rozeznanie

Dziś namówiłam, a raczej wymusiłam prezent na urodzenie sie małego od mojego brata. Kupił małemu na allegro leżaczek z FP. Teraz siostra małża kupi karuzelę z FP i bedzie git (tylko muszę ją jeszcze o tym zakupie powiadomić ).

Naszla mnie wielka ochota na kapustę i skroiłam sobie połowę białej i teraz wcinam, ale coś czuję, że koleżanka zgaga zawita
Stary 2013-11-04, 17:36   #3169
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
magalska fajnie, że się odezwałaś i że wszystko w porządku. Bruno słodki i zdjęcia ogólnie fajnie. Zazdroszczę talentu do fotografowania, bo uważam, że to najlepsza pamiątka jaka może być. Ja wydaję na to majątek, a Ty przy zwykłej kąpieli robisz sobie takie cudne zdjęcia
Pochwalisz się blogiem?

Ryba
A tu masz te linki z pierwszej pomocy, bo znaleźć to pewnie będzie Ci ciężko.

Bezdech i zakrztuszenie
http://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU

Dziecko traci przytomność
http://www.youtube.com/watch?v=h2HP6w81Mf8

Dziecko nie oddycha
http://www.youtube.com/watch?v=r0hjhLgFFV4

Wypadek komunikacyjny, upadek
http://www.youtube.com/watch?v=VK8f8IGE9VM

Krwotoki i złamania
http://www.youtube.com/watch?v=8Nh33YffCuU

De cieszę się, że dziś już lepiej. Znaczy rozumie, tylko trzeba mu przypominać, że nie jesteś cyborgiem. Z moim jest tak samo niby rozumny, ale zawiesza się czasem i trzeba mu kopa na rozruch dać

Zwariowane serduszko , a może dzisiaj samo się zacznie jeszcze? Tak czy inaczej już niedługo będziesz tulić maliznę, czego Ci zazdroszczę

Asist22 przebiłaś chyba wszystkich tym swoim snem

Nemosek ja też mam takie wrażenie, że czegoś mi brakuję do wyprawki. To już chyba taka głupawka przedporodowa.

Kasiula ja bym czekała do tego czwartku, może samo się rozpocznie. Zauważyłam, że maluszki jakoś niechętnie same wychodzą ostatnio

Miki czyli za Ciebie też żeby malutka sama się zdecydowała

iskra75, anka_85, Kathrin von Hexe fajnie, że się odezwałyście.

Przypomniałaś mi o tej herbatce. Od jutra w sumie mogę już spokojnie ją pić.

Nasturcja cały czas jestem z Tobą myślami i mam głęboką nadzieję, że już jest po wszystkim.
Dziękuję
Cytat:
Czyli widocznie tak mialo byc

A ja chyba jestem nienormalna bo piluje :P
Jak jej obetne to pozniej zostaja takie ostre boki wiec je piluje bo ona nimi najbardziej sie drapie ..

Czyli dostalas okres jak zaprzestalas karmic czy wczesniej?

A ja nie wiem czy powino sie pilnikować, jak mojemu cążkami obetniemy to jest ok..
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Witam się z wam serdecznie , trochę mnie z wami nie było ale podczytywałam w miarę na bieżąco.

Na wstępie serdeczne gratulacje dla mamuś które już mają swoje skarby a za mamusie oczekujące trzymam mocno kciuki

Co u mnie? Miałam trochę problemów z remontem bo przeciągał się w nieskończoność , trzeba było rwać wszystkie podłogi itp. poza tym trochę problemów z lekarzem prowadzącym ciążę ale nie chcę o tym pisać bo na samą myśl mnie trzęsie.Na szczęście wszystko się jakoś ułożyło i 12 listopada przez cc pojawi się na świecie nasz Leoś o ile nie zaplanuje sam wyjść wcześniej. Jednak po wizycie stwierdzono że wszystko "wysoko , głęboko i pozamykane" tak że mam nadzieję doczekać do 12. Może przez ten tydzień sobie trochę odpocznę po tym cholernym remoncie. Lodówka zaopatrzona , zamrażara trzeszczy w zawiasach tak zaopatrzyłam Tż ale jak zwykle dla siebie nic nie zrobiłam, może nie padnę z głodu . Jeszcze dzisiaj tylko zrobię czerwoną kapustę w słoiki i LEŻĘ PLACKIEM do 12.11
Super ze sie odezwałas

Cytat:
Też tak miałam...ale dziś stwierdziłam że naprawdę już mam ochotę urodzić...Dziś zmolestuję męża , może drugie podejście będzie lepsze od poprzedniego..?
A w ogóle to myślicie że już mogę rodzić czy nie?Bo mam niby ten 39 tydzień, ale oni pewnie wpisują skończone tygodnie, czyli 38..to nie za wcześnie?
Możesz rodzic
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Mam tak samo najbardziej boję się kolki u malucha

Spokojnie możesz rodzić , dzidzia już "donoszona"
jA TEŻ! i mam nadieje ze mnie to nie spotka

Kuźwa ale fatalny dzień. bede Was zamęczac- wybaczcie. Ide zjeść śniadanie bo młody zasnął w końcu
Stary 2013-11-04, 17:38   #3170
Asist22
Rozeznanie

Ryba dopiero śniadanie ????
Stary 2013-11-04, 17:46   #3171
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuźwa ale fatalny dzień. bede Was zamęczac- wybaczcie. Ide zjeść śniadanie bo młody zasnął w końcu
To może dzisiaj coś jest w powietrzu?? Bo moje dziecko dopiero o 16 zasnęło i śpi do tej pory a tak od 8 nie spała w ogóle prawie

Stary 2013-11-04, 17:47   #3172
Mya1989
Zakorzenienie

Ryba śniadanie?

Jeny, ja jestem tak zmęczona dzisiaj, że mózg mi wyparuje... Wkurzyłam się, bo kupiliśmy zlew 80 cm i myślałam, że nie trzeba bedzie blatu do szafki a tu zonk

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-04, 17:58   #3173
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze zmierzyłam i u nas stelaż ma 68 cm a wanienka 102/103
jakoś, jak będziemy kąpać małą to zrobię wieczorem zdjęcie i wrzucę
Ok, dziękuję! Co ja bym bez Was zrobiła.
Coś czuję, że jutro wracam z tym stelażem do sklepu niech sobie go w buty wsadzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 18:03   #3174
Antibia86
Rozeznanie

a ja mam wanienke z ikea i sie zastanawiam czy bym jakis stelaz dopasowała...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:06   #3175
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok, dziękuję! Co ja bym bez Was zrobiła.
Coś czuję, że jutro wracam z tym stelażem do sklepu niech sobie go w buty wsadzą
Chyba najlepiej kupić stelaż razem z wanienką, albo jak masz zmierzoną wanienkę to po prostu poproś w sklepi eo stelaż pod taką wanienkę

Stary 2013-11-04, 18:19   #3176
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
To może dzisiaj coś jest w powietrzu?? Bo moje dziecko dopiero o 16 zasnęło i śpi do tej pory a tak od 8 nie spała w ogóle prawie
nie wiem ..

powiem Wam że mój dzisiaj wstał rano przed 6 zjadł 30, poleżał po 3 godzinach zjadł 60 poleżał, popłakał, poszliśmy na spacer i oczywiscie tam zasnął, wróciliśmy, zostawiłam go chwile na balkonie, spał ze 30 minut i wstał a ja w tym czasie zdążyłam umyć włosy i posiedzieć w wc (złapała mnie biegaczka) potem znów młoy zjadł i siedział aż do 18 nie plakał, ale nie spał.. jak odchodziłam na dłuzej to płacz, tak że aż sie zanosił... po południu nie wyszłam z nim na ten drugi spacer jak codzien bo źle sie czuje, a jeszcze mnie ta biegaczka złapała i jakoś tak sił brak. Teraz zjadłam bułkę ide robic pranie i budze młodego na kąpiel.. zje i mam nadzieje ze pójdzie spać. Nie rozumiem tego, przecież on dobrze mnie nie widzi/nie rozpoznaje bo jeszcze jest za wczesnie chyba.. to skąd on wyczuwa ze mnie obok nie ma? Np. jak z nim gadam no to ok, bo słyszy ale tak..
Z drugiej strony, mogę z nim gadać sobie, bo on to uwielbia, tak sie słodko wsłuchuje, cieszy sie i robi dziwne minki- choć wszystko pewnie nie wiadomie no ale nie bedzie go na kiblu czy pralce kłaść jak pranie robie czy na blacie w kuchni jak zmywam.. a w foteliku nie chce go trzymać, bujaczka jeszcze nie mamy.......
Stary 2013-11-04, 18:20   #3177
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że z mężem do dentysty nie pojechałaś..

N asturcja GRATULACJE!!

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Mąż mi powiedział żebym jeszcze z tydzień poczekała z wykurzaniem, bo on musi schody dokończyć...eehh..i chyba nie mam wyjścia...tylko ja się pytam jeśli moje dziecko będzie duże takie jak Trele na przykład, to kto mi je pomoże wypchnąć?
Dasz rade.
Ja sie zastanawialam jak to jest urodzic dziecko 3kg

Slyszalyscie jak to nauczycielka lat 36 poszla do lozka z 14 latkiem I maja dziecko?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-04, 18:23   #3178
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz rade.

Slyszalyscie jak to nauczycielka lat 36 poszla do lozka z 14 latkiem I maja dziecko?

ona juz urodziłą córe
Głosno było swego czasu :P
Stary 2013-11-04, 18:27   #3179
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
nASTURCJA URODZIŁA!!!

Gratulacje!!!
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:33   #3180
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz rade.

no, z mooich rodzinnych okolic - Kalisza Jakas masakra i ostatnio czytała wywiad z nią i ona nie żałuje boże, 14-latek?!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości