Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 18:23   #2671
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Zazdroszcze ze macie ochote i fizyczne możliwosci na przytulania. Ja jestem tak obolała w tej ciaży że w ogóle nie mam ochoty. Do 6 miesiaca sporadycznie się przytulaliśmy, ale nie miałam z tego przyjemności. No ale nie chciałam żeby dla męża ta ciąża to jakaś kara była. Za to od kilku tyg nie moge się przemóc. Na leżąco czuje się jak wieloryb wyrzucony na brzeg, boli mnie każdy ruch, strzyka mi w kościach m.in spojenia. Masakra. Żal mi męża ale nic na to nie poradze.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:28   #2672
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze ze macie ochote i fizyczne możliwosci na przytulania. Ja jestem tak obolała w tej ciaży że w ogóle nie mam ochoty. Do 6 miesiaca sporadycznie się przytulaliśmy, ale nie miałam z tego przyjemności. No ale nie chciałam żeby dla męża ta ciąża to jakaś kara była. Za to od kilku tyg nie moge się przemóc. Na leżąco czuje się jak wieloryb wyrzucony na brzeg, boli mnie każdy ruch, strzyka mi w kościach m.in spojenia. Masakra. Żal mi męża ale nic na to nie poradze.

nie ma co na siłę, od braku jeszcze nikt nie umarł a nie ma co się zmuszać.
Jak Ty się w ogóle czujesz? Jak bostonka u męża- przeszła?
Stary 2013-11-04, 18:28   #2673
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
przede wszystkim bezpieczna dla dziecka z naturalnych składników.
Pozorna oszczędność może potem nie daj boże zaowocować jakimiś uczuleniami, zapaleniami skóry i wydatkami na leczenie. Również mogą być mniej trwałe te "gorsze" jakościowo co w ogólnym rozrachunku taniej nie wyjdzie
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

mam se palec w d... wsadzać na 30 min dziennie o ludzie
Też tak myślę, już nawet wygooglałam kapitalny sklep w UK z naprawdę ogromnym wyborem markowych kieszonek i prefoldów, tylko że 15-20E za jedną pieluszkę-kieszonkę (60-80 zł) to jednak niemało, chcąc kupić 15 sztuk plus ekstra wkłady, otulacze, itd... to suma rośnie już zauważalnie. Kalkulowałam to i kalkulowałam, i wiem że ciągle wychodzi dużo taniej niż pampki, ale chinki mają masę pozytywnych opinii na forach. Pewnie skończy się na tym ze kupię markowe, zważywszy na to że niedawno zorientowałam się że na używane firmówki jest całkiem przyzwoity zbyt, ale wąż w kieszeni się odzywa
Zaprzyjaźniamy się ze swoimi waginami i masujemy!
Stary 2013-11-04, 18:31   #2674
perfuzja
Zakorzenienie

Roane mnie startowy zestaw pieluch wielroazowych wyniósł gdzies koło 550 złotych. Patrząc na ceny pampersow to chyba bez tragedii

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też tak myślę, już nawet wygooglałam kapitalny sklep w UK z naprawdę ogromnym wyborem markowych kieszonek i prefoldów, tylko że 15-20E za jedną pieluszkę-kieszonkę (60-80 zł) to jednak niemało, chcąc kupić 15 sztuk plus ekstra wkłady, otulacze, itd... to suma rośnie już zauważalnie. Kalkulowałam to i kalkulowałam, i wiem że ciągle wychodzi dużo taniej niż pampki, ale chinki mają masę pozytywnych opinii na forach. Pewnie skończy się na tym ze kupię markowe, zważywszy na to że niedawno zorientowałam się że na używane firmówki jest całkiem przyzwoity zbyt, ale wąż w kieszeni się odzywa
Zaprzyjaźniamy się ze swoimi waginami i masujemy!
Ale przeciez nie musisz kupować kieszonek od razu, to najdroższe z możliwych wyjść
IMO lepiej kupić otulacze (4-5 to juz wypas) + wkłady.
Stary 2013-11-04, 18:32   #2675
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Na łyżeczki też jest tak źle? Bo ja w sumie najbardziej lubię na łyżeczki, nic mnie wtedy nie boli Mój TŻ nazywa to pozycją "na leniwca"
Stary 2013-11-04, 18:33   #2676
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny...Nie daję rady Was nadrabiać i chyba szybko tego nie zrobię ja mam teraz jeszcze gorsze czasy...
Przytulam Cię mocno
Spróbuj skontaktować się z MOPSem, bo z tego co się orientuję w niektórych sytuacjach zapewniają pielęgniarkę do opieki nad osobami starszymi (do mojego TŻ babci przychodzi taka pielęgniarka).

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Nie dotyczy mnie konflikt, ale Ostatnio na szkole rodzenia jedna z dziewczyn mówiła że ma jakieś robione badania na poziom czegoś tam...co miesiąc ????
Przy grupie krwi matki Rh (-) oznaczają poziom przeciwciał. Jak ujawni się konflikt serologiczny ciąża musi być pod stałym nadzorem lekarskim, żeby nie wystąpiły powikłania. Specjaliści zalecają zakończenie takiej ciąży już w 38 tc.

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dobry z oddziałem neonatologicznym jest 50 km ode mnie i obawiam się, że spanikuję i będę się bała jechać tak daleko.. Trzymamy za Was kciuki
Ja mam do dobrych szpitali, z ludzkimi warunkami 60 - 70 km. Na miejscu mam szpital z II stopniem referencyjności, ale nie mam zaufania do tutejszego oddziału i lekarzy

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Em ma napisała , ze miała dziś USG i wód jest trochę więcej więc jesli nic się nie zmieni to w tym tygodniu ją wypuszczą prawdopodobnie
Super

Pisałyście o rozstępach - ja mam ich niestety pełno. Na piersiach i biodrach z okresu dojrzewania - już są białe prawie niewidoczne. Sprzed ciąży mam w dole brzucha mega grube czerwone paski, które po powiększeniu brzucha wyglądają jeszcze gorzej. W ciąży zrobiły mi się dodatkowe trzy na brzuchu i kilka cieńkich na udach. Skórę smaruję specyfikami już od długiego czasu i jak widać efekty średnie. Potraktuję je czymś mocniejszym, ale po porodzie
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:35   #2677
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Roane mnie startowy zestaw pieluch wielroazowych wyniósł gdzies koło 550 złotych. Patrząc na ceny pampersow to chyba bez tragedii
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Ale przeciez nie musisz kupować kieszonek od razu, to najdroższe z możliwych wyjść
IMO lepiej kupić otulacze (4-5 to juz wypas) + wkłady.
Rozumiem że Twój zestaw startowy to otulacze plus wkłady? Jakie otulacze i jakie wkłady? Kupowałaś gotowy zestaw czy sama kompletowałaś? A kieszonki wydają mi się najmniej wysiłkowe, temu myślałam o kieszonkach Ale w sumie może logiczniej byłoby wystartować z otulaczami i potem kupować kieszonki po kilka sztuk...
Patrząc na ceny pampków to tak czy siak wychodzi bez tragedii
Stary 2013-11-04, 18:35   #2678
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nie ma co na siłę, od braku jeszcze nikt nie umarł a nie ma co się zmuszać.
Jak Ty się w ogóle czujesz? Jak bostonka u męża- przeszła?
Męzowi zostały już tylko ślady po wysypce, ale samopoczucie już doskonałe, wiec dziś bawił sie z synkiem a ja dogorywałam bo nadal zaziebiona jestem masakrycznie. Dwa dni kichania poskutkowały wzmożonym bólem naddupia lewego (to juz dla mnie termin medyczny normalnie). Poruszam się tragicznie niestety. Marzy mi się ostatni wyjazd do moich rodziców w weekend ale nie wiem czy dam rade dokulać się bo to podróż pociagiem jakieś 3 godziny.
Stary 2013-11-04, 18:37   #2679
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem że Twój zestaw startowy to otulacze plus wkłady? Jakie otulacze i jakie wkłady? Kupowałaś gotowy zestaw czy sama kompletowałaś? A kieszonki wydają mi się najmniej wysiłkowe, temu myślałam o kieszonkach Ale w sumie może logiczniej byłoby wystartować z otulaczami i potem kupować kieszonki po kilka sztuk...
Patrząc na ceny pampków to tak czy siak wychodzi bez tragedii
Sama kompletowalam. Moim zdaniem kieszonki wcale nie są najprostsze, łatwiej jest położyć wkład "na górę" i tylko go wymieniać niz wkładać do środka i musieć prac wszystko
Zaraz wkleje listę tego co kupiłam, bo juz pisałam par razy, tylko znajdę.
Stary 2013-11-04, 18:38   #2680
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Na łyżeczki też jest tak źle? Bo ja w sumie najbardziej lubię na łyżeczki, nic mnie wtedy nie boli Mój TŻ nazywa to pozycją "na leniwca"
No wcześniej tylko taka opcja wchodziła w gre. Teraz mam wrażenie że jak spróbujemy to będę słyszała szczęk kości mojego spojenia
Do tego często mam twardnienia brzucha i skurcze w dole brzucha i troche się boje ze chwila przyjemności dla mojego ślubnego skończyła by się jakimiś rewolucjami brzusznymi
Stary 2013-11-04, 18:41   #2681
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze nie miałam tej przyjemności że Mikołaj zaczął się wiercić w trakcie, podobno rytmiczne kołysanie usypia. Ale zawcze po mały dostaje kręćka. Swoją drogą, zawsze lepiej między żebra niż w oko

Smalec, olej silnikowy...

Też postanowiłam dokładnie nie liczyć. Stwierdziłam że lepiej się poczuję psychicznie. Ubranka już mam, większość pokupywałam na wyprzedarzach lub używane, używany koszyk mojżeszowy też już kupiliśmy, łóżeczko dostaliśmy, wózek to będzie jedyny chyba taki konkretny wydatek. Przewijak mój luby skonstruować ma sam (chcę taki ruchomy przylepiony do ściany, jak czasem w knajpach jest, tylko ja chcę ładny drewniany a nie plastik, no i tu wkracza pan TŻ Złota Rączka). Wózek marzy mi się Bugaboo Cameleon, ale nie jestem jeszcze pewna czy tyle forsy chcę utopić. Tutaj używany w dobrym stanie kosztuje około 400E, czyli 1600 zł. No i pieluchy, pieluchy to jedyna rzecz którą kalkulowaliśmy dość dokładnie, ale to dlatego że chcemy wielorazowe, a to jednak początkowo spora inwestycja. Jeszcze nie wiem dokładnie ile wydam na pieluchy, bo ciągle rozważam czy kupić tanie chińskie czy burżujskie zachodnie
Hehe rozbawilas mnie. Ja ubranek nie kupowałem prawie wcale , bo dostałam prawie do 80 cm, wanienke , przewijak też mam w spadku gdyby nie dary to niewiem czy w 5 tys bym się zmiescila .
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:42   #2682
perfuzja
Zakorzenienie

Kupiłam:

- 3 otulacze w rozmiarze noworodkowym (one size podobno nie sprawdzają się dla maluchów zupełnych. Kupiłam firm Milovia, Imse Vimse i Applecheecks, wstępnie wydaje mi się, ze najfajniejsza jest milovia).
Obstawiam, ze będę potrzebować jeszcze co najmniej jednego, ale to juz dokupię po porodzie.

I wkłady:
- 10 prefoldow Kikko (5 w rozmiarze Infant i 5 w rozmiarze Newborn)
- 6 wkladek Milovia (3 S i 3 M)
- 3 wkłady bambusowe Applecheecks

Do tego:
- 20 reczniczkow z Ikei (występują jako "dla gościa" i kosztują złotówkę za sztukę)
- trochę tetry, ale nie wiem czy będę z niej korzystać
- koc polarowy z ikei do pociecia i wkladania w stronę "od pupy", zeby w reczniczkach czy tetrze dziecko miało przyjemniej)
- 2 zapinki snappi
- jednorazowe papierki na kupy (chociaż przy noworodkach i tak podobno się nie sprawdzają)
Stary 2013-11-04, 18:45   #2683
sweet_vintage
Rozeznanie

Kurczę dziewczyny, jestem jakaś nierozgarnięta. Na ostatniej wizycie nie wzięłam od gina recepty na Luteine bo byłam przekonana ze mam jej jeszcze sporo. Okazało sie, ze oczywiście starczy mi moze na jakieś 3 dni, a wizytę mam dopiero 12 po weekendzie nie wiem teraz co robić, bo wcześniej nie bedzie terminu, by sie zgłosić na wizytę :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:46   #2684
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama kompletowalam. Moim zdaniem kieszonki wcale nie są najprostsze, łatwiej jest położyć wkład "na górę" i tylko go wymieniać niz wkładać do środka i musieć prac wszystko
Zaraz wkleje listę tego co kupiłam, bo juz pisałam par razy, tylko znajdę.
To dawaj jeszcze link gdzie kupowałaś Fajnie by było zamawiać w jakimś poleconym sklepie.

Apropos poleconych sklepów. Czy ktoś zamawiał coś na allegro u mloda_mama1 ? Bo ma kilka całkiem znośnych piżam do karmienia (bez kotków i kaczuszek) i ma mało negatywów, ale treść tych negatywów zniechęca do zakupu.
Stary 2013-11-04, 18:47   #2685
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny, jestem jakaś nierozgarnięta. Na ostatniej wizycie nie wzięłam od gina recepty na Luteine bo byłam przekonana ze mam jej jeszcze sporo. Okazało sie, ze oczywiście starczy mi moze na jakieś 3 dni, a wizytę mam dopiero 12 po weekendzie nie wiem teraz co robić, bo wcześniej nie bedzie terminu, by sie zgłosić na wizytę :/

Zadzwoń do gina zeby wypisał recepte i odbierzesz sobie na recepcji. Dla niego to chwilunia tylko
Stary 2013-11-04, 18:49   #2686
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
To dawaj jeszcze link gdzie kupowałaś Fajnie by było zamawiać w jakimś poleconym sklepie.

Apropos poleconych sklepów. Czy ktoś zamawiał coś na allegro u mloda_mama1 ? Bo ma kilka całkiem znośnych piżam do karmienia (bez kotków i kaczuszek) i ma mało negatywów, ale treść tych negatywów zniechęca do zakupu.
Wszystko kupowałam na wielorazowo.pl + tetra na allegro (bo uznałam, ze pewnie i tak nie będę jej używać, a ceny różnią się bardzo) + ikea oczywiscie.
Stary 2013-11-04, 18:51   #2687
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Tak zrobię

U nas zupełnie normalnie, tylko pierwszy trymestr był problematyczny, bo moje libido wynosiło mnie wiecej minus milion Po wszystkim mam twardy brzuch przez chwilę, ale normalne.
Moje nadal wynosi minus milion

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hehe rozbawilas mnie. Ja ubranek nie kupowałem prawie wcale , bo dostałam prawie do 80 cm, wanienke , przewijak też mam w spadku gdyby nie dary to niewiem czy w 5 tys bym się zmiescila .
My na pewno nie zmieścimy się w 5 tys. Niestety nie dostaliśmy niczego w spadku i wszystko musimy zakupić.

Cytat:

Ewentualnie możesz poprosić rodzinnego o wypisanie recepty...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:51   #2688
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Tez pomyslalam o tej opcji co Lidka,zeby zadzwonic do gina,zeby wypisal recepte. Cala ciaze masz brac luteine?
Stary 2013-11-04, 18:52   #2689
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:

Jak by to cię ratowało to mam do oddania za darmo w dobre ręce luteinę (szkoda mi wyrzucić do kosza- gin przepisał ale miałam paskudne uczulenie i odstawiłam )
oddam:
luteinę 50 mg 1 całe nowe opakowanie 30 szt.
luteinę 50 mg - zostało 1 listek - 15 szt.
(obie dopochwowe)

luteinę 50 mg 50 mg doustną - zostało ok. 26 szt. z 30.

Koszt wysyłki poleconym nie więcej niż 7 zł.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:58   #2690
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny widzialyscie ten tytul:
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Stary 2013-11-04, 19:07   #2691
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zawsze w takich momentach przypomina mi się powiedzonko mojego dziadka. "Byłby poeta, tylko d*** nie ta"
Po chwili namysłu... Przecież dziecko maj-czerwiec ma w tej chwili około 5 miesięcy. Nie jestem pewna czy dobrze się orientuję, ale taki maluch jeszcze się nie przemieszcza, więc jak ma z tego łóżka spaść...

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-04 o 19:10
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:14   #2692
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoń do gina zeby wypisał recepte i odbierzesz sobie na recepcji. Dla niego to chwilunia tylko

dokładnie, jak mi się skończył lek (w I trymestrze) to zadzwoniłam i wypisał a ja odebrałam na recepcji w LuxMed
Stary 2013-11-04, 19:19   #2693
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze w takich momentach przypomina mi się powiedzonko mojego dziadka. "Byłby poeta, tylko d*** nie ta"
Po chwili namysłu... Przecież dziecko maj-czerwiec ma w tej chwili około 5 miesięcy. Nie jestem pewna czy dobrze się orientuję, ale taki maluch jeszcze się nie przemieszcza, więc jak ma z tego łóżka spaść...
Oj mój mniej więcej na tym etapie bryknął z wersalki, bo się nagle nauczył przewracać z brzuszka na plecy. Z pleców na brzuszek już umiał, ale spowrotem jeszcze nie a że leżał na brzuszku obok męża jak ten oglądał wiadomości to tatuś stracił czujność a tu taka niespodzianka
Stary 2013-11-04, 19:20   #2694
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ups wizaz jest lekko niebezpieczny dla zdrowia naszych pociech

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:23   #2695
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dla dziecka nie ma rzeczy niemozliwych... wystarczy,ze potrafi przekrecic sie z pleckow na brzuszek czy na odwrot.
No ale,zeby taki tytul dac
Kazda znana mi matka,ktorej przytrafilo sie,ze dziecko spadlo miala w stosunku do siebie wyrzuty sumienia,a nie zeby radosnie w tutule to oznajmiac.
Stary 2013-11-04, 19:25   #2696
sweet_vintage
Rozeznanie

Dziewczyny, dzięki za rady. Luteine pewnie bede brała do końca, a telefonu prywatnego do ginki nie mam:/ w lux medzie skończył mi sie abonament i nie moge zamówić recepty, tylko na wizycie.

Maruda, odezwę sie do Ciebie na pw. Taka ilośc do 12 mnie poratuje.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:36   #2697
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Kochana będziesz zaskoczona jak bardzo potrafią sie przemieszczać widzę co Domi tworzy

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:38   #2698
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zrób sobie herbatkę i na kanapę z kocykiem

Dziewczyny jak wasze sprawy przytulankowe?
Bo ja się wczoraj trochę wystraszyłam, jak zaczęliśmy hmm....hmm to strasznie zaczęło mnie boleć całe spojenie, od razu mi się odechciało wszystkiego takich dziwnych przeszywających skurczy dostałam...mąż trochę załamany ale zrozumiał, mam nadzieję ze to się więcej nie powtórzy
Mnie też zaczęło boleć podczas ostatnich przytulanek, że przerwaliśmy i teraz nawet nie mam ochoty.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Moj tz jedzie 18.11 do Czech, zostaje sama!!! Ze strachu samego urodze chyba. Wroci na stale po 2- moze 3 tyg a moze 4..... bedzie tylko na weekendy. Kurde przed samym terminem prawie wroci.... dam rade dam rade dam rade. Co prawda powrot z tamtad trwa 2h wiec jak cos przyjedzie nie...

Spokojnie wdech-wydech, wdech-wydech. Zanim ruszysz do szpitala to on już zdąży przyjechać

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
perfuzja uważaj na następną kontrolę

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,472...a_zaczela.html

wstawiłam kolejne pranie Marcela
Dobry pomysł na wymiganie się od mandatu
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:41   #2699
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

ładnie to tak obgadywać? hehe widzę, że niektórym poczucia humoru brakuje
a nasze dzieci zdolne, niektóre już raczkują

chociaż mnie też się ten tytuł nie podoba

pozdrawiam i spokojnych ciąż życzę

mama majowa (moje dziecko JESZCZE z niczego nie spadło )

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-11-04 o 19:43
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:44   #2700
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Ejani ja już mam 32 tydzień i nie wiem czym masować krocze i jak się do tego zabrać:|
a olejek może serio kup sobie w aptece przez internet i odbierz na miejscu - często coś na DOZ zamawiam i jeszcze się nie zawiodłam.
też muszę o tym poczytać... i wdrożyć w życie, tylko kiedy

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wasze sprawy przytulankowe?
Bo ja się wczoraj trochę wystraszyłam, jak zaczęliśmy hmm....hmm to strasznie zaczęło mnie boleć całe spojenie, od razu mi się odechciało wszystkiego takich dziwnych przeszywających skurczy dostałam...mąż trochę załamany ale zrozumiał, mam nadzieję ze to się więcej nie powtórzy
Marnie, ale to dlatego, że nie czuję się sexy, mam wrażenie, że mój brzuch jest totalnie aseksualny... z każdym dniem coraz bardziej. Ale ze 2 razy w miesiącu się zdarzy...

po przytulankach kilka razy miałam wrażenie, że "szarpie" mnie krocze, tak jakby się właśnie otwierało w sumie nigdy nie rodziłam, ale tak sobie właśnie wyobrażam ból krocza podczas rozwierania szyjki. Może zupełnie bez sensu, nie mam pojęcia.

Dziś myślałam, że pęknę ze śmiechu, na zajęciach w SR mieliśmy oględziny porodówki. I że miałam potrzebę wyjścia z pokoju, który nam pokazywano, to stwierdziłam, że się wymknę szybciutko. Ale w drzwiach stały 2 inne ciężarówki. Drzwi były szerokie i jakież było moje zdziwienie, gdy podczas próby przeciśnięcia się boczkiem pomiędzy dziewczynami, zaklinowałyśmy się w drzwiach wszystkie 3 Na szczęście zareagowały jak ja - czyli śmiechem, bałam się, że zaraz dostane opierdziel, że którejś brzucha nadgniotłam. Ale sytuacja komiczna, kiedy chcesz wyjść niezauważonym, a tu taka sytuacja

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości