|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Ja już sobie upatrzyłam taki pasek do przewijaka, z zatrzaskiem, żeby dziecko przypinać w pasie, TŻ ma to uwzględnić w konstrukcji przewijaka.
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
PawMaj13 kolizja ciężarówek
![]() I tak trzymać ![]() Kurde, też bym chyba przydusiła srogo. Ale mąż pewnie wystraszył się nie mniej niż Ty, zważywszy że to była jego nieuwaga.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-04 o 19:52 |
|
|
|
#2705 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wojaży
Jakoś dużo energii miałam i załatwiłam mnóstwo spraw. Do koleżanki w odwiedziny idę jutro.Cytat:
Nie jest to wcale takie proste, choć ja nie mam nic przeciwko swojej waginie i lubię swoje ciało. Znalazłam w necie taki film, chyba całkiem niezły: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx Generalnie jednak czuję się niedoinformowana, a mam wrażenie, że taki masaż może pomóc. Tak samo jak z ćwiczeniem mięśni Kegla - fizjoterapeutka mówiła mi, że większość osób niepoprawnie wykonuje te ćwiczenia. Powinno się sobie zwizualizować, że wciągamy do środka (w górę pochwy) gąbeczkę. Jednak nie powinien przy tym pracować odbyt. Można przyłożyć sobie palce i sprawdzać czy bardziej pracuje odbyt czy mięśnie pochwy. Trudno mi to wytłumaczyć ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też się nie obrażam. Czasem, kiedy jestem bardzo zła to mówię TZtowi, że muszę przez chwilę pobyć sama, idę do swojego pokoju i po 5-10 min. mi mija. I nie chcę już dalej rozgrzebywać sprawy, bo nie ma sensu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zrobię to na końcu, bo inaczej ducha wyzionę My prawie wszystko musimy kupić sami, bo nie mamy od kogo dostać w spadku. Dlatego sporo rzeczy kupuję używanych, żeby inne takie długofalowe kupić nowe i fajniejsze. Co do wózka to kupiliśmy właśnie Bugaboo Cameleon 2 - używany. Tylko w PL one są droższe niż w UK. Myślę, że u siebie spokojnie kupisz jakiś w dobrym stanie. Ten mój też był sprowadzany z zagranicy (widzę, że wiele firm/osób tak robi i sprzedaje je w PL). Mam nadzieję, że się nie rozleci ![]() Oglądałam nowy Cameleona 4, ma wiele fajniejszych rozwiązań, ale jednak nowy + wszystkie dodatkowe akcesoria (wychodzi 5 tys.) to za dużo jak dla mnie. Trzeba tylko uważać na podróbki. Można wiele o tym przeczytać w necie (podobnież dużo jest ich w UK - chińskie podróbki stelaży + oryginalne dodatki materiałowe). Tutaj fajne zestawienie poszczególnych modeli Bugaboo Cameleon: http://mamygadzety.pl/bugaboo-camele...-wozek-swiata/ |
|||||
|
|
|
#2706 |
|
Wtajemniczenie
|
DO dziewczyn, które planują używać pieluch wielorazowych:
Szczerze, to na prawdę Was podziwiam, że będziecie miały cierpliwość do prania i prasowania ich Ja chyba bym nie dała rady ogarnąć: całodobowe zajmowanie się małym, gotowanie, sprzątanie, pranie ubranek małego i naszych, spacerów i jeszcze pieluch wielorazowych. Oszalałabym. Za to brawo za determinacje ![]() W ogóle ciężko mi sobie wyobrazić, że kiedyś nasze mamy, babcie tak robiły. Ja pamiętam jak się w takich garach wielkich je gotowało i prasowało ![]() Dzięki temu kto wymyślił jednorazówki
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż ja się dopisuję pod koleżanką z naszego wątku.
Nie obgadujcie dziewczyny, nie obgadujcie, tylko trochę poczucia humoru Żadna z nas nie będzie się cieszyła z tego, ze dziecko jej spada z tapczanu czy kanapy. Szczęśliwych i krótkich porodów
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam ochotę na frytki z ketchupem
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, czy mi się uda stosować te wielorazowe pieluchy (tzn. ekologiczne, takie o jakich pisała Perfuzja), bo wiadomo, że różnie może się zdarzyć. Mam jednak nadzieję, że choć w domu uda mi się je zastosować.
Będę jednak próbować. Sama nie lubię takich totalnie sztucznych podpasek, podrażniają mnie. Na pewno będę szeroko pieluszkować W rehabilitacji i fizjoterapii cały czas zmienia się baaaardzo wiele
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JustiDziewczyny, nie szukajcie sensacji... życzę Wam żebyście były tak dobrymi mamami jak my ![]() a nasze wątki możecie sobie podczytywać, na pewno znajdziecie wiele cennych rad, o których nie miałyście pojęcia. Ps. mój wiercipięta też z niczego nie spadł, ale nie twierdzę że inne Mamy którym przytrafił się taki "wypadek" są gorsze. |
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiamy doświadczone mamusie ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- I po prostu się stało.......zajadłam frytki z piekarnika z ketchupem ![]() Wczoraj maż mi wciskał kolację a dziś sama sobie zrobiłam, czasami mam na coś ochotę a czasami cały dzień bym nic nie jadła
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale przypomniało mi się a propo bycia EKO i zamieniania jednorazówek, na wielorazówki. Słyszała któraś, lub może nawet stosowała "kubeczek menstruacyjny"? http://www.kubeczekmenstruacyjny.pl/...-manual-pl.pdf
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest dla mnie jakoś mało higieniczne, praktyczne itp. napiszę odważniej obrzydza mnie to. Ale to moje osobiste zdanie, może któraś używała i sobie chwali. I jeszcze jedno NIE WIERZĘ, że nie powoduje żadnych infekcji pochwy. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-04 o 20:53 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja (i inne dziewczęta, które maja kocyki La Millou) czy taki kocyk 65x75 cm planujecie używać jako kołderkę dla maluszka?
Nie chcę kupować typowej pościeli dla niemowlaka, bo wydaje mi się, że taki maluszek nie śpi pod kołdrą jak dorosły? Czym go przykrywać zimą? Kocykiem? Czy może planujecie jakieś śpiworki? Byłam dzisiaj w La Millou na Sadybie - pooglądałam ich wyroby - są bardzo ładne i na prawdę miłe w dotyku. Kupiłam kocyk, drogi okropnie, ale nie mogłam się oprzeć - jest śliczny |
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Swoją droga cze em ma dawała znać jak sie ma? Bo ja wszystkich stron nie jestem w stanie czytać.
Mam dzisiaj jakiś kryzys. W sensie fizycznym. Pisałam ze ta moja termoregulacja wysiadła. Nasluchalam sie ze w pologu to ciagle gorąco i wogole a tym czasem ja ciagle zmarznięta i trzęsę sie jak galaretka. Dzisiaj jak przyszłam Domi był świeżo ubrany i wyfryzurowany te jego czarne włosy bosko sie układają. Dziewczyny rozmawialiście o monitorach oddechu? Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć ktora najlepsza? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze z 2 tygodnie i pokój naszej córeczki będzie gotowy, już się nie mogę doczekać
Muszę jeszcze kupić takie koszyczki na kosmetyki, na higieniczne waciki...tamponiki...gazi ki umieszczę je na jednej z półek w szafie przesuwnej, żebym miała wszystko pod ręką
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim razie ciepełka życzę Em ma nie pisała przepraszam
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-04 o 21:03 |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się melduję po wizycie. Wszystko z maluchami ok, za mną też
. Szyjka 42mm zamknięta, wyniki badań poprawiły się więc spoko. Dzieci urosły - jedno 1442g a drugie 1330g także ok. Może nie są duże ale najważniejsze, że rosną Tym razem wersja płci wygląda tak - chłopiec i dziewczynka ![]() Lekarka powiedziała, żebym wytrzymała jeszcze 5 tygodni ![]() Dowiedziałam się też, że mogę sobie wybrać znieczulenie - albo narkoza albo podpajęczynówkowe. Mam się zastanowić. Teraz już wizyty będą częstsze. Także sama końcówka
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę ze możesz już patrzeć na synka
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wogole ciemny jest Włosy mu zdarzyły urosnąć a on sam juz niekoniecznie Kiedyś jak będziecie juz rozpakowane pokaże wam foto. Teraz myśle ze moze budzić za dużo emocji a wy musicie je ograniczać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A o tym kubeczku, czy czymś podobnym słyszałam, nawet u nas w aptece można takie coś kupić. Pomysł wydaje mi się trochę dziwny, ale do przemyślenia "na później." |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
czytam cały dzień z pisaniem gorzej bo remont ale IWANTYOU my mieliśmy babysense, fizjoterapeutka stwierdziła że nie robią nie potrzebnie hałasu. I przy wcześniakach warto mieć.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

07.07.2012 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)