|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
![]() I jeszcze takie mam klik Oba czekają aż zużyję Babydreama
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-04 o 12:22 |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego położna z SR polecała chyba migdałowy "ale koniecznie z apteki z napisem że do smarowania krocza"! O ile nad samym masażem się zastanawiam, to w aptece na pewno nie poproszę o nic takiego (całą śmiałość zużyłam na maść na hemoroidy i dopochwowe pałeczki kwasu mlekowego, których w końcu nie kupiłam). Do zakupów internetowych takich rzeczy się zraziłam po tym palmersie... Jakie macie o tym zdanie? To na pewno migdałowy? Taki "kuchenny" będzie dużo gorszy?
|
|
#2614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny a ja od wczoraj nonstop becze, a rano z nerwów nawet mi się dźwignęło i mały paw został wypuszczony. Nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło aż tak denerwować ;( mam nadzieję, że szybko mi przejdzie i już nie będę się tak denerwować ![]() Co do rozstępów to ja najmocniej smaruję brzuch bo na udach i tyłku mam już ich pełno, ale chyba żaden nowy się nie pojawił. Dłuższy czas smarowałam się palmersem, a ostatnio jak mi się skończył to kupiłam babydreama z rossmana i ma dużo mniej mdlący zapach ![]() Ejani ja już mam 32 tydzień i nie wiem czym masować krocze i jak się do tego zabrać:| a olejek może serio kup sobie w aptece przez internet i odbierz na miejscu - często coś na DOZ zamawiam i jeszcze się nie zawiodłam. Edytowane przez Olcia_1983 Czas edycji: 2013-11-04 o 12:45 |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jest szansa, że się jakoś zaraz skończą?Co do masażu, to nas położna instruowała, ale widziałam też instrukcje w necie (z rysunkami). Potem włączę komputer, to zalinkuję. Mnie to trochę przeraża, zwłaszcza że według niej miałby to robić mąż (a to takie aseksualne), ale znów sam poród to nic przyjemnego, a to w końcu przygotowanie... A o dozach zapomniałam, po Waszych postami sprawdziłam, że nawet mam jedną niedaleko do odbioru, dzięki, choć tym się nie będę przejmować
|
|
#2616 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze,że to pokażesz. A robisz coś z nimi? Takie coś ponoć jest pomocne: http://mccabespharmacy.com/shop/medi...Twin_Pack2.jpg Cytat:
Może kula-hula: http://rajzabawek.eu/_var/gfx/f84704...1bba6b6855.jpg albo taki walec: http://img.ec24h.pl/mulan/tmp/0/3/0/....800x600-s.jpg Te rzeczy stymulują do raczkowania,więc na ten wiek mogą być fajne. A może auto? Chłopcy chyba w każdym wieku lubią auta; http://esmok.pl/foto/towary/big/ef7e...f53f279ae0.jpg Cytat:
Cytat:
Nie będę masować krocza. Ale chyba powoli zacznę pić herbatę z liści malin.
|
|
#2617 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mi położna mówiła,że od 32,wcześniej ponoć może wywołać przedwczesny poród,ale z Erykiem pilam od tego 32 i przenosiłam go 2 tyg. Na opakowaniu herbaty jest tylko napisane,żeby nie pić w początkach ciąży. Kupiłam w markecie,a z Erykiem w ciąży kupowałam w zielarskim,bo w markecie nie widziałam. W aptece też pewnie dostaniesz.
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
!! Cytat:
Cytat:
Jakiegos niesprecyzowanego focha rzucil. Moj tezet tez miewa takie napady.... oby mu przeszlo, ja cierpliwie czekam donwieczora jestem mila do bolu, a potem siadam i slucham o co ten foch?!!?!?!!?!! No czasem jak baba!! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-11-04 o 13:44 |
||||||||
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2623 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ona może przyspieszyć jak za wcześnie zacznie się stosować,ale myslę,że to w dużych ilościach trzeba by pić,żeby przyspieszyło. A generalnie ma pomóc w łatwiejszym porodzie,szybszym,żeby skurcze były efektywniejsze.
|
|
#2624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na allegro kosztuje około stówy... mąż się ucieszy.Ale u mnie dziś okropny wiatr, aż świszczy... |
|
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch mnie pobolewa jakby na okres
![]() Muszę się położyć... i zjeść coś czekoladowego. Malutka strasznie leniwa.
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj tz jedzie 18.11 do Czech, zostaje sama!!! Ze strachu samego urodze chyba. Wroci na stale po 2- moze 3 tyg a moze 4..... bedzie tylko na weekendy. Kurde przed samym terminem prawie wroci.... dam rade dam rade dam rade. Co prawda powrot z tamtad trwa 2h wiec jak cos przyjedzie nie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
pisałam, pisałam, pisałam i skasowałam. to teraz w skrócie; dziewczyny nie fochajcie się na facetów to naprawdę nic nie daje. Wiem co mówię. Ja zawsze byłam fochająca się kobieta bo to wyniosłam z domu i z otoczenia. W sensie nie robisz tego czego od Ciebie oczekuję to swoją postawa pokażę Ci że jestem obrażona a Ty się domyśli i pokutuj że śmiałeś doprowadzić mnie do takiego stanu. Ja mam cięzki charakter jest bardzo kłótliwa i należę do osób które pierwsze powiedzą cos przykrego a później żałują lub nie... I mój mąż a wląsciwie w tamtych czasasch jeszcze chłopak miał ze mną przerąbane. Nie raz opowiadał mi jak mial już mnie dośc i ile razy planowal mnie zostawić bo on jest typ człowieka - wkurze się i po 2minutach sprawa nie istniej. Gdy zamieszkaliśmy ze sobą w cudowny sposób jakoś przejęłam ten jego spokój i luźniejsze podejście do tematu. U nas nie ma fochów, kłótni, obrażania się na siebie no nie istnieje to po prostu. Jak mamy coś do siebie to mówimy to w konkretnej chwili, druga osoba przyjmuje do wiadomości i albo mówi przepraszam albo tłumaczy jak to z jej strony wygląda po wyjaśnieniu zamykamy rozdział. Nie powracamy do głupstw. To brzmi prosto i naiwnie ale w naszym przypadku działa. My jesteśmy szczęśliwsi bo nie żyjemy w jakims toksycznym kłótliwym związku. Wiem że w teorii kłótnia oczyszcza atmosferę ale nie dajmy się zwariować. Wasi faceci Was kochają, ale też potrzebują dnia czy weekendu na odstresowanie posiedzenie przed komputerem, pogranie, czy walniecie się na łóżko po ciezkim tygodniu. Tylko większość z nich nie przychodzi do Was i nie mówi kochanie ale mam beznadziejny dziś dzień, w robocie młyn, z kumplem sie nie dogaduję ostatnio, mam wrażenie że my sie od siebie trochę oddaliliśmy bo np rozmawiamy od tygodni tylko o dziecku i o tym co potrzeba kupic załatwić, a ja czuję że wszystko na mojej głowie bo to ja jestem facetem i może ty zajmujesz się kupowaniem wszystkiego ale to na mnie ciąży presja utrzymania tej rodziny, dbania o Was. No mało jest facetów tak otwartych. Większość szuka raczej miejsca czy chwili na wycofanie się w swój świat. naszym światem jest wygadanie się na wizażu, rozmowa z bliską osobą my z natury jesteśmy gadatliwe i lubimy uzewnętrzniać nasze uczucia. Faceci są skryci i wszystkie przemyślenia, male lub większe problemy czy zwykły strach odreagowują w głupi dla nas sposób ale ważny dla nich. Tak mnie natchnęło żeby to napisac mam nadzieję że nie wyjde na jakąś wredną jedzę i obrońce tych niedobrych facetów;p rozumiem że kązdy związek jest inny i z niektórymi typami cięzko jest no ale na tym polega związek ludzi żeby jakoś siebie rozumieć, kochać i żyć ze sobą. To my jako rodzice musimy przekazać naszym maleństwom czym jest miłość i poświęcenie w związku żeby dzieci czuły się kochane i żeby czuły że dom to ich oaza a rodzice to najwspanialsi ludzie
Głowa do góry wszystki smucace się będzie dobrze
|
#2630 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczęście to nie daleko, ale zawsze niepotrzebny dodatkowy stres trzymam kciuki żeby wrócił jak najszybciej.Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z moim prawie 4 lata i to jest nasza pierwsza kłótnia która nie skończyłam się po góra 5 minutach... nigdy nie było takiej sytuacji jak ta wczorajszo-dzisiejsza...
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
. Byłam dziś na pobraniu krwi na kontrolę przeciwciał w kierunku konfliktu (jestem Rh-, mąż Rh+). To już 3 takie badanie i na razie wszystko było OK, tzn, przeciwciał brak. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie.Podczytuję Was od rana, ale jakoś nie mam natchnienia, by pisać - boli mnie głowa i w ogóle jakoś tak nie mam energii . Głupio to zabrzmi, ale im dłużej leżę, tym mam mniej siły.Przytulam wszystkie mamusie, które mają dziś spadek formy, czy to fizyczny, czy psychiczny Agoola, Marieee, smacznego słodkiego, poleż sobie chwilkę, może dolegliwości miną; a mocny masz ten ból? Migotka, co to za smutki Mąż będzie blisko, więc jak sama napisałaś, jak coś się będzie działo to zdąży jeszcze na kulminację wydarzeń . Polecam zająć się przygotowaniami kącika Borysa. To naprawdę radość. Myślę, że taka, która i z paskudnymi hormonami sobie poradzi Cieszę się, że nadeszły dobre wieści od Em my i Dorotki oraz że u małego Dominika i Iwantyou też dobrze się dzieje Cytat:
Też obserwuję u siebie wzmożony cellulit, ale oprócz nawilżania (stosuję obecnie zwykły, czerwony balsam Garniera) i zmuszania się do picia 2l wody dziennie nie robię nic specjalnego. Jak mam siłę, to pomasuję się trochę gąbką Syreną i wszystkim tą gąbkę polecam!!! Na pociechę wklejam posta dziewczyny, która donosi po porodzie, że: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=28 ![]() Sadlaczyca, co u Was? Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-11-04 o 14:57 |
|
|
|
|
#2635 | |||||
|
Raczkowanie
|
Wróciłam i przeżyłam
![]() Cytat:
Jako zabijacza czasu użyłam męża ![]() Cytat:
bo skłonność do rozstępów to ja mam niezłą, po okresie dojrzewania mam plecy i uda przeoraneCytat:
po badaniu pojechalismy kupić buty dla męża na zimę i zdążyłam wysępić hot doga, który idealnie zabił ten smak![]() Cytat:
hahaha prawdziwy miks ciążowy ![]() Cytat:
nattalli zgadzam się z Tobą w 100%, tylko czasami tak trudno się opanować ![]()
|
|||||
|
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
A mi burczy w brzuchu a jeść mi się nie chce
![]() W ogóle zauważyłam, ze wczoraj mam jakby lekkie mdłości :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No pewnie, że przyjedzie, 2h to kawałek!Mój TŻ ma taką pracę, że cały dzień jest w trasie, niekiedy nawet 300 km od domu i to on się stresuje biedny, że jak coś się zacznie to nie zdąży. Ja o dziwo jestem w tym temacie spokojna. W ogóle to jestem chyba ZA spokojna. Nie ogarnia mnie panika na myśl o porodzie, ani o tym co będzie potem. Mam raczej takie racjonalne podejście, podejrzewam co może mnie czekać i pozostaje nic innego jak zacisnąć zęby i przez to przejść ![]() W ogóle spakowałam sobie dziś torbę do szpitala Teraz czas przygotować krocze, o masaży coś tam wiem, ale jak działają te liście malin?
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tu są rozpisane dokładnie stopnie referencyjności szpitali Ojj to nie dobrze, może to jakieś zatrucie?? |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
O jak fajnie, że dobre wieści od Emmy i super, że z Dominisiem też dobrze
Ambrella, trzymam mocne za wizytę w środę Domyślam się co przeżywałaś, ja myślałam, że padnę ze strachu jak zaczęłam krwawić. Czekam na dobre wieści Agoola, współczuję sytuacji rodzinnej. To się w głowie nie mieści ![]() AgatkoL, sto lat z okazji urodzin Dziewczyny, tak piszecie o tych rozstępach, ja póki co nie mam (chociaż nie zdziwię się jak jeszcze się pojawią), ale za to jaki mam cellulit na tyłku i udach, to szkoda gadać Pięknego ciała to ja nigdy nie miałam, ale teraz to szok
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
perfuzja uważaj na następną kontrolę
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,472...a_zaczela.html wstawiłam kolejne pranie Marcela
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-04 o 16:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

)

16.06.2012
mąż się ucieszy.
Mąż będzie blisko, więc jak sama napisałaś, jak coś się będzie działo to zdąży jeszcze na kulminację wydarzeń 
No pewnie, że przyjedzie, 2h to kawałek!