|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Już dodane
Arletko co do podkładów poporodowych to ja w szpitalu zużyłam prawie 2opakowania i w domu jedno bo wieczorami "wietrzyłam krocze"(tak kazał lekarz. Po prostu kładłam się na łóżku na tym podkładzie z rozłożonymi nogami i wietrzyłam Ja w nocy miałam kongo,Kostuś płakał i spał ze mną i TŻem.Rano miałam na7mą jechać na mszę za Teścia ale zostałam z nim w domku.TŻ już pojechał a Kostuś chyba wyczuł że coś jest nie tak bo był niespokojny.Na szczęście dzisiaj spokojnie śpi
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no krocze trzeba wietrzyc jak najczesciej,to się szybko zagoi. biedny,pewnie czuł ze tatus wyjezdza:-( niech wyjda te jedynki to reszta moze juz na spokojnie bez bólu,bez goraczki. a fotki
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach dziękuje za ciepłe komentarze
|
|
#4294 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Za 11 tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Okropniascie szybko Wasze ciaze leca, a watkowe dziecisczki rosna szybciutko!
Ruda, hej kochanie ![]() Padam na twarz, wyszlam z pracy po 18, kiedy normalnie do16 pracuje. Wrocilam do domu, ugotowalam zupe, zrobilam pranie i czuje sie jakbym imprezowala ze 3dni. Starosc nie radosc ![]() Poczytam chwilke i ide spac.
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Kochana ja mam teraz czarne a na dwóch mam jeszcze złote skrawki i wygląda jak panterka-ale nie taka tandetna tylko na serio ładne.A brąz też chciałam zrobić ale moja kosmetyczka nie ma Ty jak Babcia Staruszeczka Kochane dodałam jeszcze kilka-a co mi tam:P
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu, jak to spać? Chyba jesteś w okolicach owu?
![]() Mysti, Trzymam kciukasy za Was, za Ciebie. Musi być dobrze, masz fajne podejście i mądrze walczysz o rodzinę, bez przeginania w jedną czy w drugą stronę. Jutro odpalę się na klubie. Co do ogarniania to widzę, że masz charakter jak ja a to w ciąży niestety nie jest dobre Izuniu, kurcze to po tym co powiedzieli Ci w szpitalu wychodzi na to, że cukry generalnie tak ciężko jest opanować masakra, wyobrażam sobie stres tych ciężarówek co mają po 200 Rudzia a Ty piszesz o 3 pakach podkładów poporodowych tych w majtki czy pod tyłek na materac? Ja mam 5 takich pod pupę jako ochrona materaca jakby i 30 sztuk takich podpaskowych jakby, belli. Co do pieluch to słyszałam, żeby do szpitala 1 pakę tylko brać- jeśli będą pasowały i nie będzie alergii to się wyśle tżta po więcej. Tak nam na SR mówiono. Zdjęcia widziałam na fb, cudne Kami, 30 tc ![]() Zophie, 11 tc również gratuluję, zaraz stuknie magiczne 12 tygodni Idę tżtowi zrobić kanapki i jeszcze Wam coś o sobie dodam
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posprzątane wiec ide odpoczywać, bo jutro kolejny intensywny dzień. A my sie nie pokłóciliśmy, nie gniewamy sie na siebie Napisze Wam wszystko w klubie jak znajde wiecej czasu, bo teraz to kiszka. Cytat:
A co do tych podkładów-mat na łóżko to teraz kupie 10sztuk tych 60x90cm Ale dokupie jeszcze takie 60x60 dla syncia, bo na początku to co najmniej 7 kup dziennie jest u takiego dzidziulka, także przed przewijaniem rozkładałam sobie taką mate, żeby niczego w koło nie zabrudzić A z pampersami to bym nie kupowała za wiele, bo nie wiadomo jakie dzidzulkowi podpasują jakośc jest porażająca. Dady są rewelacyjne ![]() Wyobrażcie sobie, że leci 3 tydzień przeziębienia u mnie. Nie umiem sie wyleczyc |
||
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Kluseczko o tych podpaskowych
jak się czujesz dzisiaj? pogoda okropna...mnie głowa boliMisti ja Dad używałam krótko i nie były takie złe,ale jakoś do pampersów mam większe zaufanie. Słyszałam właśnie że niektóre maluszki Pampersów nie tolerują
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu, dziękuję, dziś lepiej się czułam i swoim zwyczajem ... wykorzystałam to i zrobiłam trochę za dużo
a raczej za długo, bo obiecałam sobie, że nie będę tak późno wracała. za to tyle jest do przodu, zaczynam widzieć koniec i nie mogę się doczekać. Poza tym od jakiegoś czasu obserwowałam aukcje koszy mojżesza i dziś trafiłam to czego szukałam - na kołysce, do 200zł i z odbiorem osobistym w mojej okolicy http://allegro.pl/show_item.php?item=3682448312Dodatkowo próbuję delikatnie namówić rodziców, żeby już kupili Hani komodę bo kiedyś mama się zadeklarowała a ostatnio mi powiedziała z uśmiechem, że to już po powrocie z urlopu bo nie ma się gdzie spieszyć, przecież do grudnia nie urodzę ona zawsze z takim spokojem i dystansem a ja chciałabym jednak móc posegregować sobie ciuszki, przeprać, poukładać. Nie zostawiać na ostatnią chwilę- i tacie to powiedziałam. Chyba zrozumiał o co mi chodzi, poprosił żebym mailem podesłała model ![]() Dobranoc
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekam na zaproszenie do klubu ![]() A z tymi plamieniami, to może skonsultuj to z lekarzem ![]() Arletko, zapinam pasy. Brzuch mi nie przeszkadza, no i na miękkim łożku mogę się na brzuchu położyć. Mam nadzieję, że sama wyczuje ten moment, kiedy spanie na brzuchu odpadnie. Iza, widzisz z tymi cukrami to może wcale nie idzie Ci tak źle...może nie potrzebnie się denerwujesz. Basiu, już dawno miałam zapytać o Wiki w szkole. Pamiętam, że jakiś paskudny chłopak jej dokuczał ![]() Ruda, rodzine masz super. Kostello cudo - miód - malina, no i tż też Ci powiem niezła sztuka. W tych okularach to wygląda na mega intelektualistę, Pan Profesor. Zophee, jak ten czas zapierdziela...już 11 tydzień. Jak z pracą? Lidka, moja ginka z nfz'tu za każdym razem robi mi usg i pomiary małolaty. Może Twój wymaga specjalnej prośby ![]() Mysia, co u Twoich jajników? Jutro mam wizytę u ginki, mam nadzieję że da mi dalsze zwolnienie. Jedna kumpela złożyła wypowiedzenie i od razu poszła na L4, druga (ta od ciązy) od jutra na zwolnieniu i czeka na serduszko. Jak ja wrócę, to dosłownie będę miała urwanie dupy... Mam nadzieję, że miedniczki pod nerkami nieco się zmniejszą, chce mieć zdrową Jaśmine, i nie chce już jeździć na IP ![]() A Jaśmina lata mi po brzuchu jak szalona. Nie wiem, ale czasem mam wrażenie że boli mnie pęcherz i jakby pobolewa mnie podbrzusze. Muszę się kłaść żeby przeszło. Dzisiaj zaczęłam 24 tydzień i wyczekuje 30, wtedy poczuję się zdecydowanie pewniej. Kluska, no kuźwa z tą Twoją akcją samochodową to ja piernicze. W następnym tygodniu wymieniam opony na zimowe, bo coś mi się obiło o uszy że kolo 18 listopada zobaczymy śnieg. Kiedy się wprowadzacie na amen?
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Kluska, Agabi - jajniki ok. W końcu dzisiaj spokój. Od soboty tak mnie napi.eprzały, że momentami to się skręcałam. Były przytulania sobota, niedziela i z rana poniedziałek Wczoraj wieczorem musieliśmy odpocząć W ogóle to chyba cykl będzie dłuższy bo te objawy z reguła mam 2-3dni wcześniejAgabi, mam nadzieje, ze L4 dostaniesz i będziesz siedziała w domku Kluska, fajowy ten koszyk, bardzo mi się podoba Ruda , lecę na fb foty oglądać
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2013-11-05 o 10:03 |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() jestem już po badaniach (dziś morfo, mocz, tarczyca i ze względu na puchnięcia również nerki). na 10.30 jadę do fizjoterapeuty i na zakupy. Mysiu, jesteś usprawiedliwiona ![]() Agabi, tż ma urlop w czwartek i uparł się, że wtedy będziemy już tam nocować. tylko jeszcze nie mamy przewiezione nic z kuchennych rzeczy, meble stoją na środku, mieszkanie wymaga posprzątania mi się nie chce mieszkać na syfie
|
|
|
#4304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Dziadki na pewno k[RIGHT]upią wcześniej ![]() Cytat:
Cytat:
za wyniki![]() Ja dziś zaczynam pakowanie torby do szpitala.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
aha, wczoraj był poruszony temat pasów bezpieczeństwa
![]() ja jeżdżę sporo, jakieś 300km tygodniowo i nie wyobrażam sobie nawet 5 min jazdy bez pasów jakoś niedawno mówili w tv o wypadku, gdzie ciężarna bez pasów w wyniku wypadku wyleciała przez szybę na 50m. ani dla niej ani dla dziecka raczej to nie było dobre, bo zginęli oboje ![]() zatem Laski: nie ma czegoś takiego jak jazda be pasów, nawet blisko http://www.mamazone.pl/tv/film,24378...a-w-ciazy.aspx http://parenting.pl/portal/pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ;-)
Kluska Kosz przepiękny agabiwro Pracuję mniej, czuję cie coraz lepiej, tak jak jest na razie jest dobrze. Myślę, że będę pracować jeszcze około miesiąca... Mam układ taki, że jak się źle czuję, mam gorszy dzień, po prostu odwołuję pacjentów i zostaję w domu. Myślę, że od połowy grudnia pójdę na dłuższe zwolnienie, bo czekać nas będzie przeprowadzka, więc pakowani od groma... będę potrzebowała energii i czasu Mam nadzieję, że dostaniesz L4! mysia1986 mam nadzieję, że to TEN cykl Kamildiana 30 tydzień... to już tak niedługo |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska ja też z pasami jeżdżę, nie ma opcji, żebym nie zapięła.
Pewnie też dlatego, że jak nie zapnę pasa to piszczy w całym samochodzie, także no
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten wypadek był makabryczny... nawet pisać się nie chce, Tak jak pisze kluska nawet najmniejsza odległość- zapinać pasy! |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Okaże się kochana za niecałe 2tyg.
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kostello właśnie się obudził ale postanowiłam mimo to się odezwać-siedzi grzecznie w krzesełku i zajada opakowanie od kremu do twarzy
Mysiu trzymamy bardzo mocno kciuki za TEN CYKL oby się udało,bardzo Ci kibicujęAgabiwro no ja uwielbiam jak TŻ ma okulary taki ze mnie zboczuch. A Ty już masz terrorystkę w domu?obyś dostała dalsze l4-wkręcaj ile się daKluseczko super ten kosz już bliżej jak dalej do wymarzonego domku![]() Gianna czekamy na cynę co u Ciebie Zophiee super że masz taki układ w pracy,miło że jeszcze pracodawca potrafi zadbać o ciężarną ![]() Lecę nakarmić mojego Wampirka
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mysti jak plamienie?przeszło? kurcze nawet nie wiedziałąm ze do szpitala trzeba te podkłady na materac-myslałam ze to szpital ma.do domu jak najbardzije kupie dla siebie i dziecka. jak na razie mam same pampersy oryginalne,tak na poczatek,i własnie mysle zeby kupic jakies inne 2,pewnie tez tańsze. chyba mnie przeziebienie bierze:-( rano wstałam i było ok, zaczełam sprzatac po sniadaniu i zaczeła mnie bolec głowa,pojechałam po zakupy i wróciłam juz z katarem i dziwnie się czuje:-( jeszcze tesciwie robia remont łazienki i pan kuje stare płytki,wali tym młotkiem,a mi łeb roz....dala:-( nawet sie nie połoze bo szału dostne tak głosno!
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
A wógole to Iza, nie miałam do tej pory czasu iść po te ziółka na pocztę
![]() Postaram się dzisiaj zebrać, mam nadzieje, ze o rozsądnej godzinie wyjdę z pracy
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mysia tż już nie narzeka o papierosy?
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Zadowolony nie jest
Na początku zabierał mi fajki, chował, jakieś karteczki mi chował do paczki z tekstem w stylu 'Myśl o swoim zdrowiu'![]() Ale spasował.. ja w sumie to i tak przy nim nie pale. Bo pale sobie przed praca, i po pracy, w domu na balkonie czasem mi się zdarzy. A on późno wraca to i tak nie widzi Teraz na chrzcinach wypaliłam przy nim 3 papierosy, ale miał minę
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
polezałam troszke, deko mniej głowa boli.
ide robic pizze. alez paskudna pogoda, pada,zimno, ciemno...:-(
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko
Iza jak skończysz pakowanie torby pokaż zdjęcie bo nie wiem czy to starczy torba czy potrzebna walizka? fajnie, już będziesz miała wszystko gotowe i w razie czego chociaż o bagaż stresu nie będzie ![]() Mysiu, a pal sobie do woli, już niedługo ![]() Dziewczyny, koleżanka ma kupić dla Hani gruby kocyk dziecięcy bo po sprzątaniu piwnicy przez moich rodziców jej oddałam prawie nie używaną starą maszynę do pisania rheinmetala (z lat '50, po mojej babci). a ja zakochałam się w takim http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Koce/102313/1 jak jej go podeśle to chyba nie jest przeginka co..
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-11-05 o 16:44 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
klusia no została mu 1 sciana,ma dzis to skonczyc.
tez wczoraj ogladałam rzeczy na c&a, i tez m się te kuusiowe podobaja ja wiem, raczej nie przegiecie,tez bym wolała miec coś mi sie podoba,bo nie wiadomo jaki kolezanka ma gust i czy tobie by się podobało.
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
to już jutro będziesz miała spokój
Cytat:
a ten kocyk chyba jeden z najdroższych jakie widziałam, nawet motherhood są tańsze
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie co chwila prad gasnie i byc moze spedze wieczór romantycznie ze swiecami...ale sama bo tz pojechał do pracy. a jutro jedziemy poogladac wózki,znaczy tak przy okazji,mamy niedaleko taki mayły sklep i 2 fajne komisy,zobaczymy co tam bedzie, juz sie doczekac nie moge. a teraz uwaga, moje dzieciątko słucha Beethovena ![]() pierwszy raz właczyłam ta płytke co dostałam z Bebilonu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Stres mnie puszcza chyba i dzidziuś to czuje...

ja mam teraz czarne a na dwóch mam jeszcze złote skrawki i wygląda jak panterka-ale nie taka tandetna tylko na serio ładne.A brąz też chciałam zrobić ale moja kosmetyczka nie ma

a raczej za długo, bo obiecałam sobie, że nie będę tak późno wracała. za to tyle jest do przodu, zaczynam widzieć koniec i nie mogę się doczekać.