|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Farbowanie henną - część III
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Dokładnie tak - chcę uzyskać ciepły, naturalny blond, nie żółty. Edytowane przez Vea Czas edycji: 2013-11-02 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Wtajemniczenie
|
pierwsze zdjęcie przed ( po fatalnym stopniowaniu ;( )
reszta po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Raczkowanie
|
Hennujące się dziewczyny, potrzebuję waszej porady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
koci świat
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Wtajemniczenie
|
toż to jakaś żółć, nie wiem co z tym zrobić;/
jest dobrze, nawet mi sie podoba. Ale jak wyjdę na zewnatrz i łeb mi sie zaświeci na pomarańczowo ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
koci świat
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
To moja pierwsza wypowiedź na tym forum, mimo że śledzę ten wątek od długiego czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z góry dziękuję za wszelkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Wtajemniczenie
|
Ja niestety nie pomoge ale rowiez czekam na pomysly dziewczyn. Sama bede miala problem z odrostem, juz to widze:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Można albo poczekać cierpliwie na ten efekt, albo wyrównać włosy do swojego naturalnego koloru czy koloru odrostów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Wtajemniczenie
|
rozumiem że jeśli będę pokrywała moje włosy taką samą mieszanką to one z czasem będą ciemniejsze??
co jak co, może nie tego się spodziewałam ale jestem zadowolona. Z czasem jak będę nakładać może i sciemnieją ale póki co będą sie wypłukiwać. Miałam rozjasniane włosy, więc to bardzo mozliwe. zaraz pierwsze mycie po hennowaniu. henne spłukałam ok 17 w piatek, mam nadzieje że nie za krótko czekałam na przyciemnienie? ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Przyczajenie
|
Ja farbowałam henną pierwszy raz ponad 2 tygodnie temu, dopiero po 10 dniach ustalił mi się ostateczny kolor, jest naprawdę ładny, wcześniej był bardziej czerwony. Umyłam włosy szamponem nieco ponad dobę od zmycia henny i nic złego z kolorem się nie stało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Rozeznanie
|
witam wizazanki
mam ostatnio problem z henna.od 2 lat uzywam co 2tyg refectocilu na brwi i zawsze wszystko bylo ok, chodze tez do kosmetyczki co 2 miesiace i ona robi mi jak twierdzi naturalne prawdziwa henne.otoz 2 mies temu zrobilam sobie jak zawsze refectocil i po paru godzinach brwi zaczely mnie niemilosernie swedziec i skor wokol zrobila sie czerwona,smarowalam kremami nawilzajacymi kojacymi przeslo po tygodniu,potem zrobilam 2 miechy przerwy w farbowaniu refectocilem w tym czasie raz bylam u kosmetyczki zrobila mi swoja henne swedzialo znacznie mniej no ale tez.3dni remu stwerdzilam ze znow sprobuje refectocilu i to juz byla masakra po paru godzinach mega swedzenie a rano obudzilam sie z twarza boksera,gorne powieki napuchniete tak ze nie moglam oczu otowrzyc do konca i straszne zaczerwienienie wokol brwi.popilam wapna,posmarowalam fenistilem dzis jest powiedzmy ok,opuchlizna zeszla jedynie brwi swedza troszke.powiedzcie czy to znaczy ze mam alergie tak nagle,po 2latach stosowania?czy moge robic naturalna henne??nie usmiecha mi sie wogule malowanie ich codzien cieniami czy kredka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zadomowienie
|
najwidoczniej masz alergię, niektóre alergie uaktywniają się dopiero po jakimś czasie. A co do naturalnej henny to szczerze wątpię że kosmetyczka jej używa, ale jeśli nie masz po tym odczynu alergicznego to poproś żeby ci pokazała co ci kładzie i kup to samo
![]()
![]() |
#4874 |
Konto usunięte
|
Nie ma czarnej / brązowej henny do brwi bez chemicznych barwników.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Tak wyglądają moje włosy 3 dni po hennowaniu
![]() moje ombre jest mniej widoczne na zdjęciach niż w rzeczywistości, ale ja już przywykłam. Może kiedyś się wyrówna ![]()
![]() |
#4876 |
Rozeznanie
|
a czy Wy jestescie w stanie mi poradzic jakas henne naturalna do brwi?czytalam kiedys o hennie krakowskiej?czy to jest naturalna henna?Aarion pewnie tak zrobie przy nastepnej wizycie u kosmetyczki,ale ciekawe czy zdradzi nazwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zadomowienie
|
wydaje mi sie, ze do brwii nie używa się naturalnej. trzeba by bylo ja trzymać na brwiach tak dlugo jak na wlosach i dobrze wymieszac z dodatkami. to wszystko co się kupuje to ma niewiele wspólnego z henną
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nigdy nie słyszałam żeby ktoś używał naturalnej henny do brwi, głównie dlatego, że mało kto chce mieć rude/czerwone brwi ![]() ![]()
Edytowane przez Aarion Czas edycji: 2013-11-03 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zadomowienie
|
Farbuję mieszanką indygo+henna, dodaję sól ale niestety po 5-6 myciach indygo mi się całkowicie wypłukje.....zależy mi na kolorze gorzkiej czekolady. Farbowałam już wielokrotnie i za każdym razem indygo szybko znika.
Może to głupi pomysł, ale czy np po takim farbowaniu henna+indygo lub samo indygo następnego dnia zaaplikować samą hennę?? czy ta kolejna warstwa czystej henny zatrzyma indygo na dłużej?? Wiem, że ociepli kolor, ale nie zależy na na czarnych włosach |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam pewności czy kosmetyczka nakłada ci naturalną hennę- naturalna henna barwi na różne odcienie rudości czy czerwieni, trzeba ją trzymać na włosach czy skórze min godzinę, henna w proszku ma kolor zielony, czasem oliwkowy, papka z henny ma kolor zielonkawy, khaki lub brązowy i zapach siana. Teraz odpowiedz sobie na pytanie czy to, co nakłada ci kosmetyczna przypomina hennę naturalną? Kolor czarny można naturalnie uzyskać stosując dwufazowa farbowanie, najpierw henna, potem indygo. indygo w proszku ma piękny, ciemnozielony nasycony kolor. więcej o PPD 'PPD. Wróg PPD występuje w farbach do włosów, tkaninach niewiadomego pochodzenia i zanieczyszczonej hennie, jaką robi się tatuaże nad morzem, a nawet w skórzanych akcesoriach, jak torby, płaszcze czy buty. PPD atakuje z nienacka i nie pytajcie, gdzie ten "nienacek". Przeczytajcie i weźcie sobie do serca. PPD to skrót od p-fenylenodiamina. * Należy do diaminobenzenów, a te z kolei do amin, te zaś, są pochodnymi amoniaku i dzielone na cztery grupy, w tym soli amonowych. Kto czytał o tych ostatnich, zrozumie, że niedaleko pada jabłko od jabłoni. *Występuje praktycznie we wszystkich trwale i półtrwale barwiących farbach. Została wycofana z kosmetyków do makijażu (ale uważajcie na nieznanego pochodzenia tusze do rzęs z targu) * Barwi na czarno. Jego siostra PTD, czyli p-toluenodiamina, która pozwala uzyskać odcienie czerwone jest równie szkodliwa. * Istnieje też brat - IPPD, czyli N-fenylo-N-izopropylo-fenylenodiamina * Pierwsze przypadki uczuleń na te barwniki odkryto w latach 30, gdy to po zastosowaniu do barwienia rzęs PPD, kobiety trafiały do szpitala z trwale uszkodzoną rogówką. * Oblicza się, że na PPD jest uczulonych w samej Polsce 3,5 % osób, co oznacza, że prawie 1,5 miliona ludzi ma w wyniku kontaktu z tym alergenem wysypkę lub inne nieprzyjemne stany skórne, w tym wysiękowe, wymagające leczenia szpitalnego zastrzykami ze sterydami. * Bywa, na szczęście bardzo rzadko, że wywołuje wstrząs anafilaktyczny, powodując zapadnięcie w śpiączkę, a nawet uszkodzenie mózgu. PPD znajdziecie pod nazwami: p-fenylenodiamina paraphenylenediamine 4-fenylenodiamina fenylenodiamina p-diaminobenzen 4-aminoaniline 1,4-benzenodiamina 1,4-diaminobenzen ' więcej http://kokardka-mysi.blogspot.com/2012/07/ppd-wrog.html i teraz- skoro masz uczulenie na PPD, to naprawdę nie ma żartów. sprawdzaj każde opakowanie każdego kosmetyku barwiącego. zapytaj kosmetyczkę co dokładnie zawiera specyfik, który ci nakłada. wywal refectocil do śmieci!!! - weź sobie do serca powikłania- śpiączkę czy nawet uszkodzenie mózgu- z tego co piszesz twoje reakcje się nasilają- było swędzenie, zaczerwienienie, teraz doszła opuchlizna. chyba już lepsza ta kredka! ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Wtajemniczenie
|
może wpadł już na tą książkę, ale polecam przeczytać. Bo ręce mi opadają jak czytam o oblepianiu włosa przez hennę.
http://www.hennaforhair.com/freebook...nnaforhair.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Wtajemniczenie
|
a do mojej wanny spływa rudość ;/ ciekawe bardzo i wcale nie zabawne ehh
chyba bedzie trzeba powtórzyc to odżywkowanie henną. |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
Raczkowanie
|
Hej!
Mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą już trochę eksperymentów z mieszaniem odcieni. Mój kolor wyjściowy (i naturalny) to ciemny blond/jasny brąz ze złotawymi refleksami. Jestem już nim trochę znużona i marzy mi się ciemna czerwień wchodząca w bordo. Zrobiłam sobie symulację na komputerze i ten kolor bardzo do mnie pasuje. Sęk w tym, że nie chcę stosować żadnych farb chemicznych, a nie mogę odnaleźć tego odcienia w formie henny czy tam wyrobu hennopochodnego. Upatrzyłam sobie w zielarni hennę Eld w saszetkach. Czy dałoby się otrzymać pożądany kolor po zmieszaniu Miedzianego oraz Burgunda Rubiny? A może sama Rubina z czymś innym? Nie chcę fioletu ani rudości. Jak myślicie? Załączam fotki pokazujące, o co mi mniej więcej chodzi. Brąz mam taki jak Scarlett. |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
1. Nie decyduj się na taki sztuczny odcień, bardzo Cię to postarzy! Ja poszłabym w naturalniejszy odcień - kilka farbowań czystą henną dobrej jakości i uzyskasz kolor, który Cię interesuje tylko bardziej w kasztan wpadający czy w czerwień, a mniej w burgund.
2. Pamiętaj, że wszystkie Eldy poza odcieniem "chna" mają różne niezbadane chemiczne dodatki... nieco zbliżony kolor powinien wyjść Ci po khadi henna+amla, poguglaj w necie za zdjęciami.
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2013-11-05 o 02:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Rozeznanie
|
hennaya
dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz! ![]() ![]() P.S. czytam sklad henny do brwi Delia i tam nie ma nic co krylo by sie jako PPD...choc henna ta jest nie fajna, wogule nie trwala..ale jesli dobrze widze to teoretycznie moge jej uzywac? Edytowane przez piniata Czas edycji: 2013-11-05 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Raczkowanie
|
Hej. Mam do Was pytanie. Otorz mam dlugie wlosy, nigdy wcześniej nie farbowane, ich kolor jest rozny niestety poniewaz u gory sa one kasztanowe a na dole rude...Chciałbym je przyciemnic do ciemnego kasztanu. Glownie chdzi mi o to zeby wlosy byly cale w kolorze jednolitym i przyciemnione. Czy moglabym tego dokonac przy uzyciu henny? Albo stworzyc jakas mieszanke kaphi tone plus jakas mala ilosc henny ? :/ zastanawialam sie tez z uzyciem samej henny khadi orzechowy braz z krotkim trzymaniem na głowie. Wchodzi w gre tez mieszanka jakis dwoch kolorów henny. Wszelkiego rodzaju plukanki typu kawa, kora debu odpadaja poniewaz sa czasochłonne i sa nie trwale na wlosach. Dziewczyny doradzicie mi cos?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Konto usunięte
|
Rabarbar rozjaśnił mi końcówki. Trzymałam pół godziny. W sobotę poproszę mamę, żeby mi naciapciała na same odrosty pędzelkiem, bo teraz naciapałam na całą głowę i mam złote refleksy. Myślę, że 2 rozjaśniania rBrbarem i trzymanie około godziny i będę miedziana ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Wtajemniczenie
|
Jak czesto wy hennujecie wlosy? Ja robilam je w piatek a juz mam chec nalozyc papke hehe
Troszke mi sie przesuszuly, mam nadzieje ze to nie bedzie sie poglebiac:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4890 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Przymierzam się do pierwszego farbowania henną, mam rude włosy, długość mniej więcej do zapięcia stanika. Ile henny powinnam uzyć? I jakiej? Szukam informacji po Internecie, ale zdania są podzielone ![]() Dodam, że pożądam intensywnego koloru ![]() To mój pierwszy post na wizażu, proszę o wyrozumiałość ![]() Pozdrawiam! PS w załączniku zdjęcie moich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.