Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 08:19   #2761
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Dzien dobry. Jestem sama w domu iiiii mam mega lenia :p I tyle do zrobienia... i jeszcze pogoda sie popsula, pada, a to oznacza, ze pies bedzie stawial opory i nie bedzie chcial siku zrobic na dworze.. :/

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:36   #2762
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Myśle,że takie dokładne ruchy bez przytykania dłoni też dopiero koło 20 poczuje.Aha,dziękuje za wyjaśnienieKurcze,zaś 200zł.. Biedny Małż..w nadgodzinach musi przez to siedzieć..

Masować go nie masuje,ale przykładam rączke i "słucham" hihialbo delikatnie pogłaszcze goDziękuje za informacje
No i też gratulacje poczucia Dzidziusia
Mój R ciągle po mnie sprząta(bo wszędzie zostawiam chusteczki)no i prześcieradlo pomiętolone mi w ogóle nie przeszkadza a ten łazi i poprawia ciągle
u nas 250 zł kosztue ale warto

jak tylko trzymasz na brzuszku to nic nie zaszkodzi kochana

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam się z rana, od niedzieli jakimś cudem nie wymiotuje
Dziś jadę z mężem na zakupy, zaczynamy prezenty świąteczne kupować, w tym roku wyjątkowo wcześnie
za wizyty!
Miłego dzionka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
już prezenty?? a co macie fajnego w planach kupić??
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No witam się z Wami z rana

Już w troszkę lepszej formie, ale jestem w pozycji pół leżącej Mąż nie pozwolił mi chodzic za dużo. Po konsultacjach z mama i ciocią nie pojechałam na szpital. Położyłam się do łóżka i jakoś było mi lepiej. Dziś ciśnienie podskoczyło do 82/51 i puls 60. Także nie najgorzej. Jeżeli w ciągu dzisiejszego dnia będzie nadal takie to zdecyduję się na jakieś kroki

Dziękuję moje kochane za dobre słowa, bo tu w tym domu to mogę tylko na męża liczyc, bo jak tamta wejdzie to naprawdę mam już dosc. Powiem Wam, że wczoraj to i moją mamę w☠☠☠☠iła do granic wytrzymałości No i na sam wieczór jeszcze wpadła, ale mąż ją grzecznie wyprosił z góry
ojej bidulko, niskie to ciśnienie, odpoczywaj i jak nadal będzie takie niskie to moze skonsultuj z lekarzem

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:41   #2763
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
już prezenty?? a co macie fajnego w planach kupić??
Zawsze wszystkie prezenty robiliśmy na ostatnią chwilę, w tym roku stwierdziliśmy że rozłożymy to na 2 miesiące. W auchan weszła gazetka zabawki, jedziemy zobaczyć co ciekawego jest no i prezenty trzeba kupić na imprezkę urodzinową dzieciaków 18 listopada.... Pewnie kasy pójdzie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:45   #2764
kasiab91
Zakorzenienie

Ojej będę miała kontakt z rzeczywistością w końcu Właśnie kurier przywiózł dekoder do tv cyfrowej Cieszę się jak głupia! Będę mogła oglądac Porodówkę i ogólnie TLC i te inne bzdetki Mała rzecz a cieszy
Gosius miałam zapytac czy ten york Wasz jest taki do ogarnięcia czy musicie mu poświęcac dużo czasu? Mój mężulek chce mi zrobic przyjemnośc i kupic pieseczka

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Zawsze wszystkie prezenty robiliśmy na ostatnią chwilę, w tym roku stwierdziliśmy że rozłożymy to na 2 miesiące. W auchan weszła gazetka zabawki, jedziemy zobaczyć co ciekawego jest no i prezenty trzeba kupić na imprezkę urodzinową dzieciaków 18 listopada.... Pewnie kasy pójdzie

Ja mam 3 urodziny za miesiąc mojego chrześniaka Zupelnie nie wiem co mu kupic... On ma naprawdę wszystko i nie przeginam z tym słowem
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:46   #2765
lolitka888
Rozeznanie

Noo już 18 tydz,aż się wierzyć nie chce

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Jestem sama w domu iiiii mam mega lenia :p I tyle do zrobienia... i jeszcze pogoda sie popsula, pada, a to oznacza, ze pies bedzie stawial opory i nie bedzie chcial siku zrobic na dworze.. :/
Hihi mogłabym napisać wszystko dokładnie tak jak to zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
u nas 250 zł kosztue ale warto

jak tylko trzymasz na brzuszku to nic nie zaszkodzi kochana
Martusiaaa21 wiem,wiem,że warto bo już jedno miałam w 12 tyg Chyba się zdecydujemy i zapłacimy te 200zł,choć widziałam,że na gruponie czasem się pojawiają okazje za 100zł w różnych miastach i mają certyfikat CERT.
Hope to zapisz nas prosze wstępnie na kalendarz wizyt na 6 grudnia(sobie prezent Mikołajkowy zrobimy) na połówkowe

Kobitki to łososia wędzonego ale na ciepło można jeść,bo w biedrze są takie dobre:P

Myślę o DwóchkolorachNie da się do niej wiadomosci wysłać..wczoraj w Dzień dobry TVN była taka aktorka,tylko,że zapomniałam nazwiska i opowiadała,że lekarz jej w ciązy tez powiedział,że urodzi chore dziecko i że ma iść na amniopunkcje..Poszli,czek ali 21 dni na wyniki a po 10 dniach się okazało,że wszystko wyglada wporządku..i pozniej się potwierdziło to jak przyszły całe wyniki i urodziła zdrowe dziecko!
Mojej znajomej tak samo mówili,ale nie poszli na badania dalsze tylko chyba Pappe zrobili i zmienili lekarza i dzidzia zdrowa jak rydz!

Kończą mi się pregna plus i zastanawiam się nad prenatal classic(dostałam też próbki od ginki) i z tego co widze to ma bogaty skład.Ma 64 mg żelaza a w tych moich 26 tylko..ale kwas foliowy 800mg nie wiem czy to nie za duzo?! i nie ma tutaj DHA a tam jest.
Pregna plus:
Wartość odżywcza preparatu
Składnik Ilość (1 kapsułka)
*%ZDS
Olej rybi, w tym: 100 mg -
- EPA 33 mg -
- DHA 22 mg -
Żelazo 26 mg 186%
Cynk 10 mg 100%
Witamina B6 1,4 mg 100%
Kwas foliowy 400 µg 200%
Jod 150 µg 100%
Witamina D3 20 µg 400%
Witamina B12 2,5 µg 100%

Prenatal Classic:
Wapń 200 mg
Witamina C 100 mg
Żelazo 60 mg
Cynk 25 mg
Niacyna 18 mg
Witamina E 7,38 mg
Witamina B6 2,6 mg
Witamina B1 1,84 mg
Witamina B2 1,7 mg
Witamina A 1200 µg
Kwas foliowy 800 µg
Jod 200 µg Selen 55 µg
Witamina D3 20 µg
Witamina B12 4 µg

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:53
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:49   #2766
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

lolitka, - dotykaj, dotykaj bardziej chodzi o to żeby nie masować. Jak np bedziesz smarować brzuszzek to tylko rozprowadź i nie wmasowuj tylko niech samo wsiąknie. Ale tu myślę że trzeba odróżnić mocne czy długie masowanie od pogłaskania po brzuszku raz na jakiś czas! nie popadajmy w paranoje!

Właśnie też słyszałam że nie można masować ale tak naprawdę nie znam nikogo kto zrobiłby sobie tym krzwdę
ja zauważyłam że już chodzę podtrzymując się za brzuszek to jest piękne!

carolyna - a zmieniłam image
jakoś przemawia do mnie ta maksyma
a i ja zdementowałam powyżej

ooo madziula - tez mam problem z kieszonką od ósemki! zrobiła mi się jakieś pol roku temu jak mi ósemka podskoczyła, potem miałam okropny stan zapalny w niej, przeszło, ale kieszonka się nie zasklepiła tylko dalej istnieje;/ muszę często płukać jamę ustną szczególnie po jedzeniu żeby nie dopuścić do stanu zapalnego ponownie bo to coś okropnego. Pół buzi spuchło.

a ten vitaminer prenatal bierze się jedną dziennie?

kasiab- z 77/47 82/51? koleżanko do lekarza! to prawie nic nie podskoczyło nie możesz dla bezpieczeństwa swojego i dziecka nie skonsultować tego z lekarzem... proszę Cię, udaj się do przychodni albo na IP albo zadzwoń do swojej ginki i idź! myszko nie bagatelizuj, to okropne uczucie jakie ogarnęło cię ostatnio też z nikąd się nie wzięło najwyraźniej, to wahanie skrajne ciśnienia też!
upraszam Cię...

seleniti - no co ty gadasz
no to trzeba to skonsultować! zdecydowanie musisz leżeć w razie gdybyś się nie myliła! a, i weź dwie, jasne że nie zaszkodzi...

aldrin - to kuruj gardełko, kuruj...
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:52   #2767
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Noo już 18 tydz,aż się wierzyć nie chce

Martusiaaa21 wiem,wiem,że warto bo już jedno miałam w 12 tyg Chyba się zdecydujemy i zapłacimy te 200zł,choć widziałam,że na gruponie czasem się pojawiają okazje za 100zł w różnych miastach i mają certyfikat CERT.
Hope to zapisz nas prosze wstępnie na kalendarz wizyt na 6 grudnia(sobie prezent Mikołajkowy zrobimy) na połówkowe

Kobitki to łososia wędzonego ale na ciepło można jeść,bo w biedrze są takie dobre:P

Myślę o DwóchkolorachNie da się do niej wiadomosci wysłać..wczoraj w Dzień dobry TVN była taka aktorka,tylko,że zapomniałam nazwiska i opowiadała,że lekarz jej w ciązy tez powiedział,że urodzi chore dziecko i że ma iść na amniopunkcje..Poszli,czek ali 21 dni na wyniki a po 10 dniach się okazało,że wszystko wyglada wporządku..i pozniej się potwierdziło to jak przyszły całe wyniki i urodziła zdrowe dziecko!
Mojej znajomej tak samo mówili,ale nie poszli na badania dalsze tylko chyba Pappe zrobili i zmienili lekarza i dzidzia zdrowa jak rydz!
Kochana ja też to oglądałam i też myślałam o dwóchkolorach To był wywiad z Dominiką Figurską. I właśnie było podobnie co u naszej kolorki Mam nadzieję, że odezwie się jakoś do nas...
MAMA- 03.05.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 08:58   #2768
mala85
Raczkowanie

Hej

Cytat:

Ja mam 3 urodziny za miesiąc mojego chrześniaka Zupelnie nie wiem co mu kupic... On ma naprawdę wszystko i nie przeginam z tym słowem
hmmm... a jaki budżet chcesz przeznaczyć?? może klocki lego? jest tyle różnych zestawów na pewno trafisz taki którego nie ma a klocki to ponadczasowe
ciastolina też fajnie zajmuje dzieciaki, u nas Lena jak zabiera się za tworzenie to i pół dnia jej nie ma a widziałam teraz fajne zestawy dla chłopców. No i pełno fajnych gier jest, zawsze to chwila żeby cała rodzina spędziła miło czas

U nas w związku z zwiększoną ilością reklam w tv z zabawkami, mamy ciągle zwiększająca się listę prezentów na święta. Powiedzieliśmy Lence aby narysowała Mikołajowi te zabawki które chciałaby dostać, chyba duży worek będzie musiał mieć w tym roku Mała ma 3,5 roku, chodzi do przedszkola gdzie jest w grupie ze starszymi dziećmi, a wiadomo dziecko od dziecka uczy się prędko. Ja nawet nie miałam pojęcia o większości bohaterów, które teraz królują w dziecięcym świecie.
szok...

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Co do różnicy wieku to u mnie będzie równo 3 lata. Mam nadzieję że nie będzie to za duża różnica, bo zawsze chciałam mieć małą. Mężul wcześniej się sprzeciwiał. Misia jest samodzielna, chodzi do przedszkola więc jeśli chodzi o to, to się nie boję. Myślę że z zazdrością też sobie poradzimy, bo Misienia jest bardzo opiekuńcza Jestem dobrej myśli
Myślę że to fajna różnica, u nas 3 lata i 2 m-ce. Lenka tak jak Twoja Misia chodzi do przedszkola i jest samodzielna, a teraz gdy wie że będzie dzidzia to jest jeszcze bardziej skora do pomocy mi

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
My z TŻ też przed ciążą myśleliśmy, że fajnie by było mieć 2, albo nawet 3 dzieciaczków w domu... ale teraz to na 100% kończymy na tym jednym. Po prostu nie dam rady drugi raz przebrnąć przez te mdłości jakie miałam Jeszcze opiekując się pierwszym maluszkiem... nie dałabym rady
Chociaż też uważam, że dwójka dzieciaczków lepiej się chowa niż jedno
o takich mało fajnych przeżyciach, tak samo jak o bólu przy porodzie szybko się zapomina, tak więc jeszcze przyjdą rozmyślania o drugim maleństwie

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

Edytowane przez mala85
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:59
mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:58   #2769
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
lolitka, - dotykaj, dotykaj bardziej chodzi o to żeby nie masować. Jak np bedziesz smarować brzuszzek to tylko rozprowadź i nie wmasowuj tylko niech samo wsiąknie. Ale tu myślę że trzeba odróżnić mocne czy długie masowanie od pogłaskania po brzuszku raz na jakiś czas! nie popadajmy w paranoje!

Właśnie też słyszałam że nie można masować ale tak naprawdę nie znam nikogo kto zrobiłby sobie tym krzwdę
ja zauważyłam że już chodzę podtrzymując się za brzuszek to jest piękne!

carolyna - a zmieniłam image
jakoś przemawia do mnie ta maksyma
a i ja zdementowałam powyżej

ooo madziula - tez mam problem z kieszonką od ósemki! zrobiła mi się jakieś pol roku temu jak mi ósemka podskoczyła, potem miałam okropny stan zapalny w niej, przeszło, ale kieszonka się nie zasklepiła tylko dalej istnieje;/ muszę często płukać jamę ustną szczególnie po jedzeniu żeby nie dopuścić do stanu zapalnego ponownie bo to coś okropnego. Pół buzi spuchło.

a ten vitaminer prenatal bierze się jedną dziennie?

kasiab- z 77/47 82/51? koleżanko do lekarza! to prawie nic nie podskoczyło nie możesz dla bezpieczeństwa swojego i dziecka nie skonsultować tego z lekarzem... proszę Cię, udaj się do przychodni albo na IP albo zadzwoń do swojej ginki i idź! myszko nie bagatelizuj, to okropne uczucie jakie ogarnęło cię ostatnio też z nikąd się nie wzięło najwyraźniej, to wahanie skrajne ciśnienia też!
upraszam Cię...

seleniti - no co ty gadasz
no to trzeba to skonsultować! zdecydowanie musisz leżeć w razie gdybyś się nie myliła! a, i weź dwie, jasne że nie zaszkodzi...

aldrin - to kuruj gardełko, kuruj...
Obiecuję, że jeżeli do 15 nie ogarnie się te ciśnienie to udam się do lekrza Teraz nawet jakbym chciała to nie mogę, bo mąż w pracy moja mama również, a na teściową to liczyc nie mogę jak już zresztą wiecie Ja ogólnie jestem z tych niskociśnieniowych... Teraz jest mi już zdecydowanie lepiej, ale obiecuję jeżeli się nie poprawi to pójdę do lekarza.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-05, 08:58   #2770
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Co do różnicy wieku to u mnie będzie równo 3 lata. Mam nadzieję że nie będzie to za duża różnica, bo zawsze chciałam mieć małą. Mężul wcześniej się sprzeciwiał. Misia jest samodzielna, chodzi do przedszkola więc jeśli chodzi o to, to się nie boję. Myślę że z zazdrością też sobie poradzimy, bo Misienia jest bardzo opiekuńcza Jestem dobrej myśli
Myślę że to fajna różnica, u nas 3 lata i 2 m-ce. Lenka tak jak Twoja Misia chodzi do przedszkola i jest samodzielna, a teraz gdy wie że będzie dzidzia to jest jeszcze bardziej skora do pomocy mi

Cytat:
My z TŻ też przed ciążą myśleliśmy, że fajnie by było mieć 2, albo nawet 3 dzieciaczków w domu... ale teraz to na 100% kończymy na tym jednym. Po prostu nie dam rady drugi raz przebrnąć przez te mdłości jakie miałam Jeszcze opiekując się pierwszym maluszkiem... nie dałabym rady
Chociaż też uważam, że dwójka dzieciaczków lepiej się chowa niż jedno
o takich mało fajnych przeżyciach, tak samo jak o bólu przy porodzie szybko się zapomina, tak więc jeszcze przyjdą rozmyślania o drugim maleństwie

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:06   #2771
Seleniti
Zadomowienie

Kasiab wiadomo, że takie ciśnienie to nic dobrego, ale jak leżałam w szpitalu to leżała ze mną dziewczyna, która wylądowała tam właśnie przez nadciśnienie, lekarz sam przy obchodzie powiedział, że lepiej mieć niskie niż takie wysokie bo podnieść zawsze łatwiej niż obniżyć a z ciśnieniem jednak trzeba uważać, jeszcze z takim jak Twoje, mam nadzieję, że z łóżka się nie ruszasz

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 09:12   #2772
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kasiab wiadomo, że takie ciśnienie to nic dobrego, ale jak leżałam w szpitalu to leżała ze mną dziewczyna, która wylądowała tam właśnie przez nadciśnienie, lekarz sam przy obchodzie powiedział, że lepiej mieć niskie niż takie wysokie bo podnieść zawsze łatwiej niż obniżyć a z ciśnieniem jednak trzeba uważać, jeszcze z takim jak Twoje, mam nadzieję, że z łóżka się nie ruszasz

Wiesz co siedzę w fotelu obłożona poduszkami i przykryta kocem z nogami wyciągnietymi na pufie Nie mogłabym w sypialni cały dzień wyleżec, chociażby bez tv A że w tym dużym pokoju nie mamy jeszcze kanapy to sobie na fotelu gniazdo uwiłam. Właśnie też wyczytałam, że niskie nie jest aż tak złe jak te wysokie no ale też aż tak niskie nie powinno byc...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-05, 09:14   #2773
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Twoje, mam nadzieję, że z łóżka się nie ruszasz
Tak z drugiej strony sobie myśle,czy to jest dobry pomysł lezenia w łóżku przy niskim ciśnieniu?Ciśnienie się podnosi jak się cos robi..z drugiej strony jak ma coś robić jak słabo sie czuje..błędne koło.
Pij chociaż Kasiab dużo wody bo to też podnosi lekko ciśnienie krwi.

Ja dziś kupie dla Nas te burakiMama zrobi barszcz a reszta na soki z marchewka zostanie
No i jak dorwe pietruszke to spróbuje zmiksować z cytryna i bananem;p
Na razie nie wykupuje tego zelaza,tylko zjem 12 tych pregnatal classic co maja po 62mg zelaza i bede sie lepiej odżywiać.

Ide teraz pospać troszke,bo się zmęczyłam nic nie robieniem;p

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-05 o 09:18
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:15   #2774
monijaaa
Zadomowienie

Witajcie

Jestem w 8 tygodniu ciąży, jutro zacznie sie 9

Podczytuje Was od ilku dni , teraz postanowiłam dołączyć do Was
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:16   #2775
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

oooj lolitko, ja jestem sama w sytuacji kiedy tak naprawdę nie wiem co jest u mnie z dzieckiem, troche sie martwie momentami ale wiem że go nie usunę chocby nie wiem jaki zespół wyszedł...
poznałam już wiele świadectw na to, że dziecku trzeba dać szansę! obok nas codziennie chodzą setki takich świadectw, gdzie ktoś nie dawał szans, ale rodzice dali! i dziś mają swoje własne, zdrowe dzieci! ja bym to wszystko Wam tu pisała, wklejała świadectwa, ale nie chce nikogo urazić że jestem taka pro - life , bo wiem, że teraz moda jest na pro - choice ! że mogłabym kogoś urazić, kogoś wkurzyć, po co mi to. Kiedy bedziecie potrzebowały wsparcia, dam Wam je na pewno na priv...

właśnie przed chwilą natknęłam się na kolejne:

Świadectwo Katarzyny
Mam 25 lat. Z opowieści rodziców wiem tylko tyle. Młody lekarz z Piotrkowa Trybunalskiego na nazwisko na R. w latach 88. stwierdził że ze mnie nic nie będzie, najlepiej usunąć- nie będę miała szansy na przeżycie, a jeżeli nawet się urodzę to choroba nie pozwoli mi na normalne życie. Urodziłam się, dzięki temu że ojciec pobił tego doktorzynę- który nadal leczy w Piotrkowie. Gdy nadszedł ten czas, taryfą wieźli mnie , a raczej mamę do Łodzi do szpitala w Łodzi- gdzie na świat przyszłam dzięki pewnemu Profesorowi Fijałkowskiemu i uporowi rodziców. Dziwne - ja żyję- nawet sama jestem mamą piątki dzieci- Zdrowych Dzieci( Antosia 5 l, Jasia 4l, Mikołajka 3l, Martusi 2 latka i Zuzi 7mc). Bóg na szczęście miał dla mnie inny plan, całkowicie inny niż lekarz o nazwisku R. Kochane przyszłe matki- dajcie szansę swoim dzieciom, nie skreślajcie ich.

co do witamin to trzeba porównać skład z zapotrzeboweaniem dziennym dla kobiet w ciąży ale należy pamieać żże z posiłkami również dostarczam cześć tych składników więc żeby nie przesadzać.

kasiab - ja też jestem z niskociśnieniowych ale proszę cię, niech to twoje za niskie ciśnienie usprawiedliwi lekarz, nie ty sama dobrze? nie czekaj na następne groźne objawy. Pamiętaj,, jeśli możesz czemuś zapobiec - rób to.

witaj monija! jak tam, bylas juz na 1 wizycie?
Stary 2013-11-05, 09:25   #2776
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
oooj lolitko,
[I]

witaj monija! jak tam, bylas juz na 1 wizycie?

Tak, ale lekarz nie potwierdził wtedy ciąży w 100 procentach, bo na USG było widać tylko pęcherzyk.

W czwartek byłam n adrugim USG i już było widać Dzidziusia i bijące serduszko
Stary 2013-11-05, 09:25   #2777
Seleniti
Zadomowienie

kasiab a nie masz może nr tel do gina, żeby zadzwonić i to skonsultować??

Stary 2013-11-05, 09:25   #2778
kasiab91
Zakorzenienie

hope - ok. Niech mama wróci i zajrzy do mnie bo zakupy musi mi zrobic. I wtedy podskoczę do doktorka.

monijaaa- hej Jak się czujesz?
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-05, 09:26   #2779
Seleniti
Zadomowienie

Witaj monijaaa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 09:28   #2780
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

I mnie niestety rozłożyło. Gardło boli i jest całe spuchnięte, kaszlę i z nosa mi się aż leje
Dziś postanowiłam nie wychodzić z łóżka... a kuruję się cienizną: herbatą z miodem i cytryną, mlekiem z miodem i leżeniem... miałam w domu też 2 rutinoscorbiny, to je zjadłam. Mąż jak będzie wracał z pracy, to kupi mi ich więcej...
Mam też trochę czosnku, to sobie zaraz sos zrobię do kanapek (do mleka tego za nic nie wrzucę!).
Zastanawiam się też nad zrobieniem syropu z cebuli... ale jakoś nie mam ochoty go pić...

Cytat:
Dodam jutro zdjęcia,choć mało na nich widaćod główki do pupy ma ok 14cmnóżki miał złożone,z reszta nie dało by go rady już zmierzyć całego

Rączke to całą piąstke ssał,a nie sam paluszek,taki mały Bączek heh

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

nooo czuje sie jakbym urodziny miała:P
Jej, ale już masz giganta w brzuszku

Cytat:
Powiem Wam, że lepiej nie jest... Mam ciągle te zawroty głowy i ciśnienie 77/47
A ciśnieniomierz masz dobry? Może trzeba baterię wymienić... bo jeśli nie, to ja też już się zaczynam martwić o Ciebie
A może potrzebujesz wypić małą kawkę Jedna nie zaszkodzi...
I unikaj teraz cebuli i czosnku (służą do naturalnego obniżania ciśnienia)

Cytat:
Witam się Mamusie w 5 miesiącu
...
Wiecie co?Ginka mi wczoraj powiedziała,żeby jak najmniej dotykać macicy i brzuszka,bo można skurcze wywołać eee? Jak ja mam niedotykać go,jak to tyle mi radości sprawia i automatem to robie?
I znowu mam iść na prenatalne w 20coś tygodniu.. Zgupiałam.

Ja też lubię głaskać brzuszek

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ab_cd ja w poprzedniej ciązy miałam zapalenie dziąseł co podobno w ciąży się dość często zdarza, kazała mi je myć pastą (nie pamiętam już nazwy niestety) i bardzo mi to pomogło. Bo wcześniej nie dość że krwawiły to jeszcze bolały dziąsła i zęby.
Mnie też bolą dziąsła i zęby, a byłam niedawno u dentystki i wiem, że mam wszystko już porobione... Szkoda, że nie pamiętasz nazwy tej pasty... a kupowałaś ją w aptece?

No i mój TŻ też jest strasznym pedantem Ciągle po mnie coś zbiera, poprawia itd.

I dziś zaczynam 14 tc

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:29   #2781
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
kasiab a nie masz może nr tel do gina, żeby zadzwonić i to skonsultować??
Kochana mam numer, ale on dziś przyjmuje u mnie w przychodni to sobie podskoczę do niego.

Jakoś już dziś naprawdę lepiej ze mną. Wczoraj byłam do doopy... Wiecie mama jest pielęgniarką i jakoś też dzięki niej inaczej myślę, no i chrzestna położna też wiele pomaga Ale do lekarza chyba zdecyduję się jechac
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-05, 09:30   #2782
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Kochana mam numer, ale on dziś przyjmuje u mnie w przychodni to sobie podskoczę do niego.

Jakoś już dziś naprawdę lepiej ze mną. Wczoraj byłam do doopy... Wiecie mama jest pielęgniarką i jakoś też dzięki niej inaczej myślę, no i chrzestna położna też wiele pomaga Ale do lekarza chyba zdecyduję się jechac
To fachowa opieka

Stary 2013-11-05, 09:31   #2783
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Witaj

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 09:34   #2784
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
To fachowa opieka
Nom, niekiedy mnie to wkurza, ale lepiej miec takie dwie niż się domyślac czy można coś czy nie
No ale mam też taką jedną która jest przewrażliwiona na punkcie leków itp... Nawet nie pozwala mi prania w pokoju suszyc, bo proszek jest za mocny Ale ja lubię zapach proszku i nie mam gdzie indziej suszyc
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-05, 09:35   #2785
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Witam

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:36   #2786
monijaaa
Zadomowienie

Ogólnie to czuje się dobrze.

Teraz jestem mocno przeziebiona i osłabiona, przyjmuje antybiotyk, bo przez tydzień leczyłam się domowymi sposobami ( tak jak kazał lekarz ) , niestety nie pomgło.

Czasem mam takie dni kiedy przez cały czas mam mdłości, ale generalnie dzielnie to znoszę.
Stary 2013-11-05, 09:37   #2787
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Nom, niekiedy mnie to wkurza, ale lepiej miec takie dwie niż się domyślac czy można coś czy nie
No ale mam też taką jedną która jest przewrażliwiona na punkcie leków itp... Nawet nie pozwala mi prania w pokoju suszyc, bo proszek jest za mocny Ale ja lubię zapach proszku i nie mam gdzie indziej suszyc
Trzeba mieć jakieś uzależnienia

Stary 2013-11-05, 09:39   #2788
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

monija- no to pięknie!

Wampirka :
to prosze kurowac sie razem z Carolyna!
bo jak nie to zaraz namierze tż waszych

wampirka- a moze pieczywko czosnkowe z duza iloscia czosnku? mmmmmmmmmmmmmmm

kasiab
- ciesze sie ze sie zdecydowalas, koniecznie powiedz o tymzlym samopoczuciu i ogromnym oslabieniu, cisnieniu raz podwyzszonym a potem za niskim, wszystko ma znaczenie... Mysle o tobie

a i tez lubie pranie suszyc w pokoju zwlaszcza zima jak ogrzewanie jest szybciej schnie a w pokoju mamy nawilżacz powietrza!
Stary 2013-11-05, 09:46   #2789
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokoj - nie lubie takich dni No,ale sie zebrałam i mam wszystko, no prawie wszystko zrobione Ziemiakow mi brakło TZ ma przynies i obiore reszte i dokoncze sałatke
Cytat:
Gosius miałam zapytac czy ten york Wasz jest taki do ogarnięcia czy musicie mu poświęcac dużo czasu? Mój mężulek chce mi zrobic przyjemnośc i kupic pieseczka
Hmm, nasz york jest do ogarniecia smiac mi sie chce z niego, bo jest przesłodki :p Krzykne, nawet nie krzykne, a powiem podniesionym głosem "Diana, do koszyka" to leci ze az sie zabic chce Oduczylismy spania na łozku - nie lubie psa w łozku Trzeba uwazac mimo wszystko co je. Lubi gryzc - ma zabawki, ale i tak woli moje łapcie Jak jest jej zimno, to nie bedzie chodzic po trawie tylko po chodniku przed domem, no i bieeeeeega jak opetana, naprawde - jak wychodzimy z nia, to biega jakby nigdy na dworze nie była, no i jest wychowywana z kotami

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Zapomniałam się pochwalić... Dzisiaj

14 tydzień !

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:48   #2790
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie

hej napisz coś o sobie?? na kiedy masz tp?? to Twoje pierwsze dziecko??
Cytat:
Witam

I mnie niestety rozłożyło. Gardło boli i jest całe spuchnięte, kaszlę i z nosa mi się aż leje
Dziś postanowiłam nie wychodzić z łóżka... a kuruję się cienizną: herbatą z miodem i cytryną, mlekiem z miodem i leżeniem... miałam w domu też 2 rutinoscorbiny, to je zjadłam. Mąż jak będzie wracał z pracy, to kupi mi ich więcej...
Mam też trochę czosnku, to sobie zaraz sos zrobię do kanapek (do mleka tego za nic nie wrzucę!).
Zastanawiam się też nad zrobieniem syropu z cebuli... ale jakoś nie mam ochoty go pić...

zdrówka zyczę, mi ginka jeszcze polecała codipar lub paracetamol przez 3 dni na osłabienie,
Cytat:
Ogólnie to czuje się dobrze.

Teraz jestem mocno przeziebiona i osłabiona, przyjmuje antybiotyk, bo przez tydzień leczyłam się domowymi sposobami ( tak jak kazał lekarz ) , niestety nie pomgło.

Czasem mam takie dni kiedy przez cały czas mam mdłości, ale generalnie dzielnie to znoszę.
również zdrówka

Hope jak się czujesz/? jeszcze leżysz?? czy możesz już pospacerować??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości