|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
jak bylam sama czyli w 80% przypadków, bo wtedy mi mała wyla, że nikt jej nie bierze ![]() Wiesz co Hania się strasznie kręci i rzuca, dosłownie lata po całym lozeczku więc na normalne jeszcze za wcześnie w jej przypadku.. mieliśmy dostać lozeczko po Hani kuzynie 3,5 letnim, który z kolei miał dostać dopiero teraz normalne łóżko, ale rozbeczal się strasznie w sklepie i nie kupili... ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Asiulka co do filmów to mamy zdecydowanie inny gust
![]() Natomiast wielkie dzięki za wyjaśnienie odnośnie serów pleśniowych - bardzo je lubię a musiałam sobie odmawiać ![]() ![]() Lolitka ![]() ![]() Seksta kciuki za prenatalne. Na pewno będzie ok. Kasiab ciśnienie to raczej kiepskie... Może powinnaś skonsutlować to z lekarzem??? A ja jestem po zapiekankach własnej roboty. Zrezygnowałam z makaronu i zdecydowałam się na zapiekanki były pyszne... mniam ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Zmykam do łóżka... może coś poczytam... Dobranoc dziewuszki ![]()
#2733 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę przytulasków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie powiem bo od czasu do czasu lubię spać sama co do zabawek to może dla roczniaka jakiś stoliczek edukacyjny ? Moja córcia bardzo lubi się nim bawić, są też fajne melodie i tańcuje przy nim komicznie ![]() Cytat:
![]() teraz kolejna stówka pójdzie.. a Tsh robię co miesiąc bo choruję na niedoczynność ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja 2 tygodnie po porodzie śmigałam w moich spodniach ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
BAN stały
|
Kasian86 ja właśnie też mam nadzieję, że około roczku Emilka zacznie chodzić..wtedy do czasu 15 miesięcy rozchodzi się na dobre..i będzie druga dzidzia
![]() A z tym zajmowaniem się sobą to póki co Emilce bardzo dobrze to wychodzi..tfu tfu żeby nie zapeszyć :P Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2013-11-04 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
Kaorlak 3 lata to nie taka duża różnica wieku
![]() ![]() Vampirka drugą ciążę możesz lepiej przechodzić ![]() ![]() Ale dobrze że chociaż zadzwonili. Ja kiedyś jechałam na USG , weszłam do rejestracji i dowiedziałam się że im sprzęt się popsuł ;/ Lolitka super że na wizycie OK. ![]() ![]() Duża już dzidzia ![]() Seksta będzie dobrze ![]() Agaaga i tak z wieloma rzeczami jest. Oskar miał etap na okno, prosiłam aby go nie dawać na parapet bo by cały dzień tam przesiedział. Ale co postawili, postali 5min poszli do siebie i ja potem miałam marudzenie i ryk bo on do okna…. Adamklip są różne opinie na temat prenatalnych . Osobiście uważam że powinnaś pogadać z TŻ i sami zdecydować. Ja idę bo zrobi mi je mój ginek za free ![]() Kasia a może zadzwoń do lekarza lub jedź na IP . Szwagierka też miała problemy z ciśnieniem i przeleżała 4 dni w szpitalu. Nie chcę straszyć ale takie skoki ciśnienia nie są dobre w ciąży. Kasian rozumiem Cię . U mnie na szczęście moi rodzice się nie wtrącają, słuchają się mnie o co ich proszę . Też mieszkają blisko bo jakieś 300-400m od Nas. Najgorsi włąśnie są teście i dziadek TZ ;/ Do tej pory nie słuchają o co ich proszę… przez co stosunki są kiepskie. Nie liczą się z moim zdaniem co mnie strasznie wkurza. Ab_cd może warto wybrać się do dentysty z tymi dziąsłami?? Ja dzisiaj chyba też poczułam dzidzię ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Właśnie czekam az TŻ przyniesie lody czekoladowe- caffe latte- straciatella :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wpadłam dać znać że żyję ![]() Cytat:
Cytat:
Hope i widzisz, wszystko ok ![]() Mam strasznie ciężki okres, ciągle chodzę wykończona i jeszcze nie mam wcale cierpliwości... No nie wiem jak to dalej będzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też się już nie mogę doczekać, mimo że to dopiero mój 10 tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ufff nadrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Ciśnienie musisz koniecznie zgłosić. A najlepiej jak masz zapisane konkretne wartości. Akurat z tym w ciąży nie ma żartów. Wiem bo sama to miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
DARK LADY zapiekanki robie normalnie na dlugich bulkach. Klade na nie pueczarki podsamzone na maselku, posypuje serem zoltym i dobpiekarnika. Poten na to kukuydza szczypior majonez i ketchup i do brzuszka. Polecam.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#2740 |
Wtajemniczenie
|
ab_cd - polecałam ci rutinoscorbin /rutinacee, kochana, nie posluchalas?
![]() ![]() bez konsultacji z lekarzem brałam jedną, ale potem zalecali 2x dziennie. Ale jesli jnie czujesz ze to bezpiczne to 1xdziennie będzie ok nie zaszkodzi a pomoże! ![]() Pozdrawiam Cię i mam nadzieję że Ci przejdzie ![]() dark lady - trzymam za Ciebie kciuki! ![]() mam nadzieję że ciężki okres szybko minie albo ze chociaz odzyskasz pałera |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy Wy zamierzacie udać się na usg 3d ?
jeśli już o tym pisałyście to przepraszam, ale nie dam rady przekopać tyle Waszych postów ![]() w 1 ciąży nie miałam, ale teraz chętnie bym podejrzała maleństwo, i przede wszystkim pod kątem lepszego sprzętu dziecko zbadane od a do z ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Rozeznanie
|
hope - faktycznie pisałas mi juz o witaminie C/rutinoscorbinie i przyznam szczerze, że jeszcze nic nie kupiłam. Ale jutro polece do apteki. W srode mam wizyte to tez porozmawiam na ten temat z swoja Pania Doktor. Wspomniałas ze miałas krwawienie z nosa mi na szczęście sie jeszcze to nie zdarzyło, ale najważniejsze ze po witaminach zauważyłaś efekt. A czy z drog rodnych jeszcze krawisz/plamisz? Bo wiem ze miałas z tym problem...
![]() Nikii89 - u dentystki byłam w 5 tygodniu ciazy i od razu mi powiedziała, że moge miec problemy z dziasłami bo to hormony. Jak mi witamina C nie pomoze to pewnie bede musiała odwiedzic tez dentystke. :/ lolitka888 - ja dzis zaczełam wg ostatniego usg 14 tydzien ![]() ![]() Czy mozecie mi napisac jakie stosujecie tabletki dla kobiet w ciazy? Na forum czerwcowym podczytałam (heh z ciekawosci weszłam odwiedzic inne mamusie) ze ten femibion co stosuje to zwykly chwyt marketingowy i o tym samym skladzie mozna kupic o polowe taniej inne tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Wtajemniczenie
|
Ab_cd
Z nosa nie mialam silnych krwawien ale jak np smarkalam to mialam krew, czyli widocznie pekaly mi naczynka i zaczelam brac rutinoscorbin, wiedzialam ze dzienns dawka to duzo wiecej niz 1 tabl wiec i ze na pewno nie zaszkodzi. A pomoglo ![]() ![]() Co do witamin to spodobal mi sie sklad omega med optima, bo byl dodatkowo z kwasami, ale cena w aptece troche mnie zbila z nog, bo chyba z 50 zl to bylo za miesieczne pudelko... Kupilam po porownaniu przez farmaceutke Pregna plus za 35 zl rowniez z kwasami, no ale sama jeszcze nie zrobilam porownania. Ale bardzo podobne i plusem jest to ze wszystko jest w 1 tabl. Z drugiej strony na dobrych witaminach nie ma co oszczedzac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-04 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Rozeznanie
|
Hej,ja biore feminovit z DHA i wychodzi jakieś 30 zł miesięcznie a podczas promocji czasem 19
![]() No nic, ja się kładę,TZ wstaje o4:50 a ja poltorej godziny pozniej wiec juz czas. I tak się nie wyspie- jestem ostatnio nieprzytomna! Na TLC o 22:30 zaczęła się premiera Porodówki, my zawsze oglądamy, ja nagrywam i zerkne jutro. Nie mogę się doczekać aż zobaczę fasole jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
widze że poruszamy temat witaminek....
- mi na ostatniej wizycie nic nie powiedział o dodatkowych witaminach, a w sumie juz 7 listopada zaczynam 3 miesiąc.... / moja kolezanka jak wcześniej do niego chodziła, to tez mówiła że jeśli chodzi o witamy to najlepiej przez owoce, a nie sztucznie/ no i jak byłam przed badaniem mierzyć ciśnienie, wage itp. to mi babeczka dała próbki / 2 tabletki/ Pregna med / które sa od 3 mies właśni/ nie jadłam jeszcze, póki co tylko żuravit+ kwas foliowy Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-05 o 05:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Raczkowanie
|
bardzo niziutkie, choć miałam nieznacznie wyższe bo 80-90 na 50-60,ale lekarz mówił,że w ciąży lepiej mieć niskie ciśnienie niż podwyższone...
#2747 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() KasiabKobitko jak Ty żyjesz z tak niskim ciśnieniem?:O ja bym poszła na Twoim miejscu do lekarza..zwłaszcza to 47 jest niepokojące,bo to tętno Twojego serduszka. GosiaczkuJak tam prenatalne? Witam się Mamusie w 5 miesiącu ![]() ![]() ![]() Dziękuje bardzo za polecenie mi zajrzenia na 1 str i tych przepisów na lepszą morfologie bo wczesniej nie zauważyłam ich ![]() Soczki jednodniowe marchewkowe uwielbiam,także dzisiaj polece kupić ![]() ![]() Wiecie co?Ginka mi wczoraj powiedziała,żeby jak najmniej dotykać macicy i brzuszka,bo można skurcze wywołać ![]() I znowu mam iść na prenatalne w 20coś tygodniu.. ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-05 o 06:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
wow, to już 5
![]() Cytat:
![]() hope - nie poznałam cię ![]()
![]() |
#2749 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ale mam lenia, jak zwykle mam lenia ![]() kurde coś mi się pochrzaniło z odpisywaniem:/ Lolitka super, że wizyta udana i mogłaś obejrzeć bejbika ![]() ![]() ![]() co do badań to są połówkowe które wykonuje się między 22-24 tygodniu, można je zrobić również w obrazie 3d/4d, tutaj też się bada te wszystkie wymiary dokładnie. co do głaskania brzuszka to to jest prawda, powoduje to skurcze macicy, jeśli sie dużo głaszcze trzymam ![]() miłego dnia ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2013-11-05 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Wow kurcze u nas zwykła wizyta z usg 200 ![]() Cytat:
![]() Ja biorę vitaminer prenatal, wydaję mi się skład wystarczający, zresztą poprzednią całą ciaże brałam i kolejny rok karmienia i nie miałam niedoborów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale samo trzymanie nie grozi raczej ![]() Hope ja też ![]() I zmieniam zdanie - moje wczoraj też podskoczyło, jak dotknęłam ręką brzucha ![]() ![]() Dzieć woła znikam, znów kupę w nocy zrobi i znów się nei wyspałam ![]() A tŻ wczoraj odwalał, on ogląda perfekcyjną panią domu, przychodzi przed 12 do sypialni i wygania mnie z łozka (nie chcesz siku?) i łożko od nowa pościelił bo się prześcieradło podwinęło ![]() P.S. Wrzuciłam wczoraj coś w klubie ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-11-05 o 07:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i też gratulacje poczucia Dzidziusia ![]() Mój R ciągle po mnie sprząta(bo wszędzie zostawiam chusteczki)no i prześcieradlo pomiętolone mi w ogóle nie przeszkadza a ten łazi i poprawia ciągle ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-05 o 07:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
Jeden podwójny strzał mi w zupełności wystarczy ![]() Witam się z rana, od niedzieli jakimś cudem nie wymiotuje ![]() Dziś jadę z mężem na zakupy, zaczynamy prezenty świąteczne kupować, w tym roku wyjątkowo wcześnie ![]() ![]() Miłego dzionka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się z rana, nic mi się nie chce a zaraz do pracy jadę i trochę mi głową ćmi:'( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
No witam się z Wami z rana
![]() Już w troszkę lepszej formie, ale jestem w pozycji pół leżącej ![]() ![]() Dziękuję moje kochane za dobre słowa, bo tu w tym domu to mogę tylko na męża liczyc, bo jak tamta wejdzie to naprawdę mam już dosc. Powiem Wam, że wczoraj to i moją mamę w☠☠☠☠iła do granic wytrzymałości ![]() ![]()
#2756 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Kasiab cieszę się, że już ok , mam nadzieję, że to się nie powtórzy, ![]() ![]() Co do witamin ja mam vitaminer prenatal + dha zapłaciłam za niego 25 złoty ![]() Kurcze zaczęłam się martwić... W nocy złapał mnie taki silny i ostry ból w podbrzuszu jakby jajniki... Aż się obudziłam, pomogło leżenie na prawywm boku bo na lewym jeszcze gorzej ![]() ![]() Myślicie, że zaszkodziłoby gdybym zamiast jednej tabletki luteiny wzięła 2 ? Dziś też o 17.30 mam te prenatalne, fajnie bo do lekarza mam blisko koło 3 minut spacerem, mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]() Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
#2757 |
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna my w 1 ciąży za późno się obudziliśmy bo coś w 28-29tc wtedy już Nam odradzali bo dziecko za duże i nie byłoby co widać. Więc nie poszliśmy. Mówiliśmy sobie że w 2ciąży pójdziemy , ale jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat. U Nas koszt to 150 zł a 4d chyba 200.
Ab_cd ja w poprzedniej ciązy miałam zapalenie dziąseł co podobno w ciąży się dość często zdarza, kazała mi je myć pastą (nie pamiętam już nazwy niestety) i bardzo mi to pomogło. Bo wcześniej nie dość że krwawiły to jeszcze bolały dziąsła i zęby. Co do witamin ja mam teraz Materna Centrum (płaciłam 38zł za 90tabletek – dobrze mieć kumpelę farmaceutkę ![]() Seksta powiem Ci że się zdziwiłam że z DHA. Bo ja pamiętam że w II trymestrze z Oskarem brałam właśnie ten Prenatal Classic a w III Prenatal DHA. Teraz biorę Materna Centrum , a w III zamierzam Materna DHA. Lolitka gratuluję 5 miesiąca ![]() ![]() Bo te prenatalne robi się właśnie 1 do 13 tc a potem po 20tc kolejne ![]() Madziula może bał się testu białej rękawiczki ![]() Paulka to faktycznie wcześnie , my zawsze prezenty kupujemy tydzień przed świętami ![]() Gratuluje braku wymiotów aby tak już do końca zostało ;* Dzień dobry ![]() Święto - pospaliśmy z Oskarem do 8 ![]() Kurcze jak ja już chcę czwartek - mam wtedy prenatalne i zobaczę bąbelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo, daruj sobie tą szkołę dziś i leż w łóżku ![]() ![]() A jak w ogóle sytuacja z Tż i jego rodzicami? NIKI - jeszcze tylko dwa dni i zobaczysz to swoje szczęście ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-11-05 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No sytuacja wygląda tak, że TŻ z mamą się nie bardzo odzywa, a z tego co wiem to jego tato jeszcze o niczym nie wie, bo chyba czekają, aż będzie po tym zabiegu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2760 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się z bólem gardła
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O matko mnie dopiero wszystkie badania czekają i chyba już swoją wypłatę całą zostawię tam ![]() Cytat:
już 5 miesiąc? jak ten czas szybko leci ![]() Też mi lekarz przepisał pregne plus jak maluszek był za mały na swoje tygodnie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.