Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 19:48   #2731
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje wczesnie na kopniaki bo same kopniaki to dużo później od pierwszych ruchów

Uff to dobrze że ja nie mam na stałe kontaktu z teściami/mamą :p Moja mama wręcz popiera by zostawiać Olisia samego w pokoju, nas małych też zostawiała samych (w zamkniętym pokoju we wspólnym mieszkaniu

A to chcecie jeszcze łożeczko, nie łóżko już ? Olisia mniej wiecej w tym czasie przesadziliśmy do dorosłego łozka, tyle że on zasypiał na dużym łożku u siebie w pokoju, takim starym a w łożeczku się często wybudzał
No to zazdroszczę podejścia mamy, moja musiała niestety dostać pare razy opiernicz w tym od taty, bo doszło do tego, że nawet obiadu nie mogłam zjeść, bo Hania w kojcu ledwo steknela a ta już leciała ją brać... gorzej bylo
jak bylam sama czyli w 80% przypadków, bo wtedy mi mała wyla, że nikt jej nie bierze

Wiesz co Hania się strasznie kręci i rzuca, dosłownie lata po całym lozeczku więc na normalne jeszcze za wcześnie w jej przypadku.. mieliśmy dostać lozeczko po Hani kuzynie 3,5 letnim, który z kolei miał dostać dopiero teraz normalne łóżko, ale rozbeczal się strasznie w sklepie i nie kupili... ten to chyba do 18stki bedzie spał w lozeczku jeszcze z rodzicami w pokoju

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

dopiero teraz mam czas by zajrzeć i biorę się za nadrabianie trochę naskrobałyście
Nooo kochana przyzwyczajaj się, tu takie tempo jest w tygodniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:00   #2732
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Asiulka co do filmów to mamy zdecydowanie inny gust
Natomiast wielkie dzięki za wyjaśnienie odnośnie serów pleśniowych - bardzo je lubię a musiałam sobie odmawiać teraz będę się zajadała

Lolitka
za udana wizytę )

Seksta
kciuki za prenatalne. Na pewno będzie ok.

Kasiab ciśnienie to raczej kiepskie... Może powinnaś skonsutlować to z lekarzem???

A ja jestem po zapiekankach własnej roboty. Zrezygnowałam z makaronu i zdecydowałam się na zapiekanki były pyszne... mniam

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Zmykam do łóżka... może coś poczytam...

Dobranoc dziewuszki

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:00   #2733
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Niegrzeczna u Nas w rodzinie wiedzą raczej wszyscy, jedynie nie wszyscy znajomi wiedzą. My jak tylko Urodził się Oskar to mówiliśmy że po roczku jego staramy się o drugie , bo chcieliśmy aby różnica była 2 lata . No i różnica będzie 2 lata i niecały miesiąc
Ludźmi nie ma się co przejmować bo zawsze znajdą się tacy co wiedzą najlepiej co i kiedy ma się w Twoim zyciu dziać ;/

Dzień dobry

w końcu normalne wstawanie bo przed 7 Nic nie poprawia humoru jak poranny uśmiech dziecka, buziak na dzień dobry i jeszcze przytulanki w łóżku <3
no mnie najbardziej wkurzają komentarze z pracy , bo w kwietniu wróciłam z macierzyńskiego a we wrześniu znowu poszłam na L4 bo u nas kobiety w ciąży są chronione i nie mogą pracować w ogóle.

Zazdroszczę przytulasków moja Iga się nie lubi tulić, ale buziaki rozdaje wszystkim

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie z rana
Noc minęła bardzo dobrze, w końcu całe łóżko miałam dla Siebie

No i z rana dostaliśmy zaproszenie do męża brata rodzonego na urodziny ich synków. Jeden skończy roczek a drugi (za 2 tygodnie ale robią razem impreze) 4 latka i nie wiem, zupełnie nie wiem co im kupić, tym bardziej że czterolatek jest chrześniakiem męża, chodzi już do przedszkola i sporo potrafi....

Może Wy mi coś doradzicie?
Dla roczniaka myślałam o jakiejś zabawce interaktywnej, a dla starszaka nie wiem zupełnie co?

ja też dziś mam łóżko dla siebie mąż na nocce
nie powiem bo od czasu do czasu lubię spać sama

co do zabawek to może dla roczniaka jakiś stoliczek edukacyjny ?
Moja córcia bardzo lubi się nim bawić, są też fajne melodie i tańcuje przy nim komicznie
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ufff, jestem nie wyspana, a to tylko dlatego, że musiałam zrobić badania. TSH, mocz, i morfologie. 40 zł za wszystko.. Spaaaaaać - a tu trzeba w końcu posprzątać po tym weekendzie. Chociaż po co to sprzątać, jak za tydzień będzie 11 listopada, i długi weekend zacznie się od PT - i znowu rodzinka na karku..
ja za moje badania ostatnio zapłaciłam 132 zł
teraz kolejna stówka pójdzie..
a Tsh robię co miesiąc bo choruję na niedoczynność
Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
Witajcie
U mnie weekend minął na odpoczynku, spędzaniu czasu z rodziną i ogólnym lenistwie .
Zaczęły się u mnie stresujące tygodnie ciąży, boję się żeby nic się nie wydarzyło złego, głowa ciągle pracuje choć ciągle sobie powtarzam, że teraz taśma utrzyma moją kruszynkę i nie pozwoli mi na kolejną stratę.

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty.
spokojnie, napewno wszystko pójdzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
To był głupi mój pomysł na robienie porządków w sypialni... 5 par spodni poszło do wora nie wspominając o spódniczkach i niektórych bluzkach... Odkładałam je z nadzieją, że w lato założę... Ciekawe jak będzie
założysz, założysz
ja 2 tygodnie po porodzie śmigałam w moich spodniach
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hope no zobaczymy czy Bączek się dobrze ułoży

Właśnie wrócilam z wynikami badań i odetchnęłam z ulgą,bo cukier mam dobry. 77,40 przy normie(70,00-99,00)także uf uf,bo przy tej ilości słodyczy jakie zjadam to się już strasznie bałam..
Mocz też okejnie ma bakterii,glukozy,białka ani nic
Co do morfologii to tutaj gorzej,bo dalej Hematokryt poniżej normy,czyli tak samo jak przy 1 badaniach.. teraz mam 34,0 (37,0-47,0), limfocyty mi się obniżyły i mam za mało - 17,9 (20,0-45,0) a za dużo neutrofile 73,8 (40,0-70,0)
Zmartwiła mnie też bo na granicy mam hemoglobine 12,3 (12,0-16,0),Eozynofile 0,11 (0,10-0,50),bazofile 0,04 (0,00-0,10)
nic ide poczytać o tych co mam złe..
na podwyższenie hemoglobiny polecam soczki jednodniowe, najlepiej z marchewki albo buraczków za dobre to to nie jest ale mi np. podniosło hemoglobinę i obyło się bez tabletek

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:01   #2734
ilkas
BAN stały

Kasian86 ja właśnie też mam nadzieję, że około roczku Emilka zacznie chodzić..wtedy do czasu 15 miesięcy rozchodzi się na dobre..i będzie druga dzidzia

A z tym zajmowaniem się sobą to póki co Emilce bardzo dobrze to wychodzi..tfu tfu żeby nie zapeszyć :P

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2013-11-04 o 20:03
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:14   #2735
Nikii89
Zakorzenienie

Kaorlak 3 lata to nie taka duża różnica wieku Kolega TŻ ma brata młodszego o 32lata … to dopiero różnica. A moja koleżanka ma młodszego brata o 23lata

Vampirka drugą ciążę możesz lepiej przechodzić no ale decyzja należy do Was
Ale dobrze że chociaż zadzwonili. Ja kiedyś jechałam na USG , weszłam do rejestracji i dowiedziałam się że im sprzęt się popsuł ;/

Lolitka super że na wizycie OK. oj a już myślałam że dowiemy się jaka płeć
Duża już dzidzia

Seksta będzie dobrze

Agaaga i tak z wieloma rzeczami jest. Oskar miał etap na okno, prosiłam aby go nie dawać na parapet bo by cały dzień tam przesiedział. Ale co postawili, postali 5min poszli do siebie i ja potem miałam marudzenie i ryk bo on do okna….

Adamklip są różne opinie na temat prenatalnych . Osobiście uważam że powinnaś pogadać z TŻ i sami zdecydować. Ja idę bo zrobi mi je mój ginek za free

Kasia a może zadzwoń do lekarza lub jedź na IP . Szwagierka też miała problemy z ciśnieniem i przeleżała 4 dni w szpitalu. Nie chcę straszyć ale takie skoki ciśnienia nie są dobre w ciąży.

Kasian rozumiem Cię . U mnie na szczęście moi rodzice się nie wtrącają, słuchają się mnie o co ich proszę . Też mieszkają blisko bo jakieś 300-400m od Nas. Najgorsi włąśnie są teście i dziadek TZ ;/ Do tej pory nie słuchają o co ich proszę… przez co stosunki są kiepskie. Nie liczą się z moim zdaniem co mnie strasznie wkurza.

Ab_cd może warto wybrać się do dentysty z tymi dziąsłami??

Ja dzisiaj chyba też poczułam dzidzię Leżałam sobie i poczułam jakby ktoś od środka mnie głaskał i to dość mocno I tak ze 3 razy

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Właśnie czekam az TŻ przyniesie lody czekoladowe- caffe latte- straciatella :P
Stary 2013-11-04, 20:16   #2736
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć

Wpadłam dać znać że żyję

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Light Limara z tego co wiem ( a dzieci jeszcze nie mam) biust wraca do swoich pierwotnych kształtów, wiec bierz aparat i rób zdjęcia pamiątkowe...
Nie zawsze, mój nigdy nie wrócił...

Cytat:
A ja jestem po zapiekankach własnej roboty. Zrezygnowałam z makaronu i zdecydowałam się na zapiekanki były pyszne... mniam
Jak je robisz???

Hope i widzisz, wszystko ok . A ja będę wiedziec dopiero w sobotę.

Mam strasznie ciężki okres, ciągle chodzę wykończona i jeszcze nie mam wcale cierpliwości... No nie wiem jak to dalej będzie.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:24   #2737
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie właśnie Go poczułam!!!:j upi::lo ve:taki mały kopniaczek jak przyłożyłam ręke!
cudowne uczucie prawda
ja też się już nie mogę doczekać, mimo że to dopiero mój 10 tydzień

Cytat:
Kochane moje żyję

Przyjechała moja mama bo jak zaczęłam mierzyc ciśnienie to skałało od 130 do 80 te górne... Zrrobiła mi melisę i kazała się położyc. Leżę już godzinę i jest troszkę lepiej. Mama pojechała a ja czekam na męża, zaraz powinien byc.
Powiem Wam okropne uczucie. Tak jakbym była pijana, a jak się położyłam to jakbym przytomnosc traciła. Nigdy tak nie miałam dlatego się przestraszyłam. I nie pomagało nic, otwarte okno, jedzenie, picie. No i do tego jeszcze te mdłości wróciły
kurcze mam nadzieję że u Ciebie już lepiej, to ciśnienie takie niepokojące troche

Cytat:

Wróciłam właśnie z wizyty.Niestety dzidzia leżała na pleckach i miała zgiete nóżki..nie chciała pokazać co ma między nózkami,także muszę znowu czekać miesiącTroszke mi smutno,bo się napaliłam..Wydaje mi się jednak ciągle,że to będzie chłopak,choć marzy mi się dziewczynka..
Ogólnie wszystko dobrzeMaluszek sobie ssał całą dłoń heh Wyglądało to przecudownie i zarazem
Ginka nie skomentowała w sumie wyników krwi tylko przepisała dodatkowo żelazo.
Uff jak dobrze,że wszystko dobrze
cieszę się że wizyta udana, super że z dzidzią wszystko oki

ufff nadrobiłam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Nooo kochana przyzwyczajaj się, tu takie tempo jest w tygodniu

właśnie zauważyłam mam nadzieję że to ogarnę na codzień

IGA

Maja

Stary 2013-11-04, 20:25   #2738
Dark lady
Zakorzenienie

Ciśnienie musisz koniecznie zgłosić. A najlepiej jak masz zapisane konkretne wartości. Akurat z tym w ciąży nie ma żartów. Wiem bo sama to miałam.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:34   #2739
JJJustynAAA
Zakorzenienie

DARK LADY zapiekanki robie normalnie na dlugich bulkach. Klade na nie pueczarki podsamzone na maselku, posypuje serem zoltym i dobpiekarnika. Poten na to kukuydza szczypior majonez i ketchup i do brzuszka. Polecam.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:38   #2740
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

ab_cd - polecałam ci rutinoscorbin /rutinacee, kochana, nie posluchalas? ja tez mialam ten problem, poza tym mialam plamienia z dróg rodnych i powiem ci ze ten rutinoscorbin biorąc tylko 1 raz dziennie naprawdę zauważyłam poprawę w krawieniu, z dziąseł zniknęło i z nosa
bez konsultacji z lekarzem brałam jedną, ale potem zalecali 2x dziennie. Ale jesli jnie czujesz ze to bezpiczne to 1xdziennie będzie ok nie zaszkodzi a pomoże! cytrusy jedz, ogólnie wit c uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, teraz w ciąży mamy dużo większą objętość krwi stąd te krwawienia. a i zmień szczoteczkę na miękką.
Pozdrawiam Cię i mam nadzieję że Ci przejdzie

dark lady - trzymam za Ciebie kciuki!
mam nadzieję że ciężki okres szybko minie albo ze chociaz odzyskasz pałera
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:47   #2741
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziewczyny czy Wy zamierzacie udać się na usg 3d ?
jeśli już o tym pisałyście to przepraszam, ale nie dam rady przekopać tyle Waszych postów

w 1 ciąży nie miałam, ale teraz chętnie bym podejrzała maleństwo, i przede wszystkim pod kątem lepszego sprzętu dziecko zbadane od a do z tylko u mnie w mieście to koszt 200 zł sama nie wiem..

IGA

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 20:57   #2742
ab_cd
Rozeznanie

hope - faktycznie pisałas mi juz o witaminie C/rutinoscorbinie i przyznam szczerze, że jeszcze nic nie kupiłam. Ale jutro polece do apteki. W srode mam wizyte to tez porozmawiam na ten temat z swoja Pania Doktor. Wspomniałas ze miałas krwawienie z nosa mi na szczęście sie jeszcze to nie zdarzyło, ale najważniejsze ze po witaminach zauważyłaś efekt. A czy z drog rodnych jeszcze krawisz/plamisz? Bo wiem ze miałas z tym problem...

Nikii89 - u dentystki byłam w 5 tygodniu ciazy i od razu mi powiedziała, że moge miec problemy z dziasłami bo to hormony. Jak mi witamina C nie pomoze to pewnie bede musiała odwiedzic tez dentystke. :/

lolitka888 - ja dzis zaczełam wg ostatniego usg 14 tydzien dopiero teraz zauwazyłam ze jestes jedna z najstarszych mam. Moj dzidzius 2 tygodnie temu mial 6cm a Twój juz jest ponad 2 razy wiekszy od mojego

Czy mozecie mi napisac jakie stosujecie tabletki dla kobiet w ciazy? Na forum czerwcowym podczytałam (heh z ciekawosci weszłam odwiedzic inne mamusie) ze ten femibion co stosuje to zwykly chwyt marketingowy i o tym samym skladzie mozna kupic o polowe taniej inne tabletki.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:28   #2743
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Ab_cd
Z nosa nie mialam silnych krwawien ale jak np smarkalam to mialam krew, czyli widocznie pekaly mi naczynka i zaczelam brac rutinoscorbin, wiedzialam ze dzienns dawka to duzo wiecej niz 1 tabl wiec i ze na pewno nie zaszkodzi. A pomoglo odstawilam i powrocilo. Teraz znow biore i jest ok. Plamienia z drog rodnych mialam wczesniej lekkie i sporadyczne. Potem, ostatnio wyladowalam w szpitalu z krwawieniem, podawano mi cyclonamine i ustalo, do dzis nie ma nawet 1 kropelki i mam nadzieje ze juz nie wroci!

Co do witamin to spodobal mi sie sklad omega med optima, bo byl dodatkowo z kwasami, ale cena w aptece troche mnie zbila z nog, bo chyba z 50 zl to bylo za miesieczne pudelko... Kupilam po porownaniu przez farmaceutke Pregna plus za 35 zl rowniez z kwasami, no ale sama jeszcze nie zrobilam porownania. Ale bardzo podobne i plusem jest to ze wszystko jest w 1 tabl. Z drugiej strony na dobrych witaminach nie ma co oszczedzac...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-04 o 21:33
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:42   #2744
Seksta
Rozeznanie

Hej,ja biore feminovit z DHA i wychodzi jakieś 30 zł miesięcznie a podczas promocji czasem 19 jedyne co mi przeszkadza to posmak ten kapsulkiw ustach po połknięciu.
No nic, ja się kładę,TZ wstaje o4:50 a ja poltorej godziny pozniej wiec juz czas. I tak się nie wyspie- jestem ostatnio nieprzytomna! Na TLC o 22:30 zaczęła się premiera Porodówki, my zawsze oglądamy, ja nagrywam i zerkne jutro.
Nie mogę się doczekać aż zobaczę fasole jutro dobranoc

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:10   #2745
asiulka_22
Zakorzenienie

widze że poruszamy temat witaminek....
- mi na ostatniej wizycie nic nie powiedział o dodatkowych witaminach, a w sumie juz 7 listopada zaczynam 3 miesiąc.... / moja kolezanka jak wcześniej do niego chodziła, to tez mówiła że jeśli chodzi o witamy to najlepiej przez owoce, a nie sztucznie/

no i jak byłam przed badaniem mierzyć ciśnienie, wage itp. to mi babeczka dała próbki / 2 tabletki/ Pregna med / które sa od 3 mies właśni/ nie jadłam jeszcze, póki co tylko żuravit+ kwas foliowy

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-05 o 05:43
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 05:59   #2746
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Wam, że lepiej nie jest... Mam ciągle te zawroty głowy i ciśnienie 77/47
bardzo niziutkie, choć miałam nieznacznie wyższe bo 80-90 na 50-60,ale lekarz mówił,że w ciąży lepiej mieć niskie ciśnienie niż podwyższone...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:19   #2747
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

Co do witamin to spodobal mi sie sklad omega med optima, bo byl dodatkowo z kwasami, ale cena w aptece troche mnie zbila z nog, bo chyba z 50 zl to bylo za miesieczne pudelko... Kupilam po porownaniu przez farmaceutke Pregna plus za 35 zl rowniez z kwasami, no ale sama jeszcze nie zrobilam porownania. Ale bardzo podobne i plusem jest to ze wszystko jest w 1 tabl. Z drugiej strony na dobrych witaminach nie ma co oszczedzac...
Ja Hope też biore Pregna Plus

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
lolitka888 - ja dzis zaczełam wg ostatniego usg 14 tydzien dopiero teraz zauwazyłam ze jestes jedna z najstarszych mam. Moj dzidzius 2 tygodnie temu mial 6cm a Twój juz jest ponad 2 razy wiekszy od mojego
Mój w 12 tyg miał 5cm a teraz przez miesiąc podrósł jak szalony,także jak pójdziesz na kolejną wizyte to też będzie duży już

KasiabKobitko jak Ty żyjesz z tak niskim ciśnieniem?:O ja bym poszła na Twoim miejscu do lekarza..zwłaszcza to 47 jest niepokojące,bo to tętno Twojego serduszka.

GosiaczkuJak tam prenatalne?

Witam się Mamusie w 5 miesiącu

Dziękuje bardzo za polecenie mi zajrzenia na 1 str i tych przepisów na lepszą morfologie bo wczesniej nie zauważyłam ichWykupie mimo to te tabletki z żelazem,ale zaczne brać od 1 na dzień a nie 2,bo podobno można mieć wzdęcia/mdłości a w sobote ide na wesele.Wystarcza mi moje sporadyczne mdłości wieczorne już.
Soczki jednodniowe marchewkowe uwielbiam,także dzisiaj polece kupića buraka myśle,też jakoś zdzierże

Wiecie co?Ginka mi wczoraj powiedziała,żeby jak najmniej dotykać macicy i brzuszka,bo można skurcze wywołać eee? Jak ja mam niedotykać go,jak to tyle mi radości sprawia i automatem to robie?
I znowu mam iść na prenatalne w 20coś tygodniu.. Zgupiałam.

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-05 o 06:25
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:40   #2748
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
wow, to już 5
Cytat:
Wiecie co?Ginka mi wczoraj powiedziała,żeby jak najmniej dotykać macicy i brzuszka,bo można skurcze wywołać eee? Jak ja mam niedotykać go,jak to tyle mi radości sprawia i automatem to robie?
yyy, ktoś to może skomentuje/zdementuje bo ja też często rączkę na brzuszku trzymam

hope - nie poznałam cię

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:51   #2749
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry
ale mam lenia, jak zwykle mam lenia
kurde coś mi się pochrzaniło z odpisywaniem:/

Lolitka super, że wizyta udana i mogłaś obejrzeć bejbika i zazdrzoszcze ruchów ja w pierwszej ciąży dopiero koło 20 tyg. poczułam
co do badań to są połówkowe które wykonuje się między 22-24 tygodniu, można je zrobić również w obrazie 3d/4d, tutaj też się bada te wszystkie wymiary dokładnie.
co do głaskania brzuszka to to jest prawda, powoduje to skurcze macicy, jeśli sie dużo głaszcze

trzymam za kolejne wizyty i postaram się być bardziej na bieżąco

miłego dnia

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2013-11-05 o 07:03
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 06:59   #2750
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam z rana

Cytat:
jeśli już o tym pisałyście to przepraszam, ale nie dam rady przekopać tyle Waszych postów

w 1 ciąży nie miałam, ale teraz chętnie bym podejrzała maleństwo, i przede wszystkim pod kątem lepszego sprzętu dziecko zbadane od a do z tylko u mnie w mieście to koszt 200 zł sama nie wiem..
Mnie też kusi... Takie dokładniejsze, wczesniej miałam 2d ale u speca wiec mi było wszystko jedna a teraz póki co chodze na nfz... Ale tak myślę żeby 20 listopada pójść na Tż urodziny może by dało płec podejrzeć, ale to będzie 17-18 tydzień wiec niekoniecznie...
Wow kurcze u nas zwykła wizyta z usg 200

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
u dentystki byłam w 5 tygodniu ciazy i od razu mi powiedziała, że moge miec problemy z dziasłami bo to hormony. Jak mi witamina C nie pomoze to pewnie bede musiała odwiedzic tez dentystke. :/

Czy mozecie mi napisac jakie stosujecie tabletki dla kobiet w ciazy? Na forum czerwcowym podczytałam (heh z ciekawosci weszłam odwiedzic inne mamusie) ze ten femibion co stosuje to zwykly chwyt marketingowy i o tym samym skladzie mozna kupic o polowe taniej inne tabletki.
Mi się też teraz strasznie poluźniły te kieszonki dziąseł, wciąż coś sie wbija

Ja biorę vitaminer prenatal, wydaję mi się skład wystarczający, zresztą poprzednią całą ciaże brałam i kolejny rok karmienia i nie miałam niedoborów A kosztuje 16 zł za 60 szt

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej,ja biore feminovit z DHA i wychodzi jakieś 30 zł miesięcznie a podczas promocji czasem 19 jedyne co mi przeszkadza to posmak ten kapsulkiw ustach po połknięciu.
No nic, ja się kładę,TZ wstaje o4:50 a ja poltorej godziny pozniej wiec
Ja czytałam że z DHA styknie od 3 trymestru może wtedy się przeżucę

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
yyy, ktoś to może skomentuje/zdementuje bo ja też często rączkę na brzuszku trzymam

hope - nie poznałam cię
Tzn nie powinno się za mocno/często masować, głaskać brzuszka bo rzeczywiście mogą nastąpić przedwczesne skurcze. Ja tak miałam wcale nie od masowania ale szczególnie nie musiałam uważać
Ale samo trzymanie nie grozi raczej

Hope ja też

I zmieniam zdanie - moje wczoraj też podskoczyło, jak dotknęłam ręką brzucha Pewnie z główki albo dupki dostałam, bo nóżki to raczej za cienkie

Dzieć woła znikam, znów kupę w nocy zrobi i znów się nei wyspałam
A tŻ wczoraj odwalał, on ogląda perfekcyjną panią domu, przychodzi przed 12 do sypialni i wygania mnie z łozka (nie chcesz siku?) i łożko od nowa pościelił bo się prześcieradło podwinęło Masakra on tak zawsze

P.S. Wrzuciłam wczoraj coś w klubie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-11-05 o 07:07
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:15   #2751
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Lolitka super, że wizyta udana i mogłaś obejrzeć bejbika i zazdrzoszcze ruchów ja w pierwszej ciąży dopiero koło 20 tyg. poczułam
co do badań to są połówkowe które wykonuje się między 22-24 tygodniu, można je zrobić również w obrazie 3d/4d, tutaj też się bada te wszystkie wymiary dokładnie.
co do głaskania brzuszka to to jest prawda, powoduje to skurcze macicy, jeśli sie dużo głaszcze
Myśle,że takie dokładne ruchy bez przytykania dłoni też dopiero koło 20 poczuje.Aha,dziękuje za wyjaśnienieKurcze,zaś 200zł.. Biedny Małż..w nadgodzinach musi przez to siedzieć..

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Tzn nie powinno się za mocno/często masować, głaskać brzuszka bo rzeczywiście mogą nastąpić przedwczesne skurcze. Ja tak miałam wcale nie od masowania ale szczególnie nie musiałam uważać
Ale samo trzymanie nie grozi raczej

I zmieniam zdanie - moje wczoraj też podskoczyło, jak dotknęłam ręką brzucha Pewnie z główki albo dupki dostałam, bo nóżki to raczej za cienkie

A tŻ wczoraj odwalał, on ogląda perfekcyjną panią domu, przychodzi przed 12 do sypialni i wygania mnie z łozka (nie chcesz siku?) i łożko od nowa pościelił bo się prześcieradło podwinęło Masakra on tak zawsze
Masować go nie masuje,ale przykładam rączke i "słucham" hihialbo delikatnie pogłaszcze goDziękuje za informacje
No i też gratulacje poczucia Dzidziusia
Mój R ciągle po mnie sprząta(bo wszędzie zostawiam chusteczki)no i prześcieradlo pomiętolone mi w ogóle nie przeszkadza a ten łazi i poprawia ciągle

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-05 o 07:17
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:16   #2752
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
paulka - jak Twój mąż tak świetnie strzela to nie bądź taka pewna

Jeden podwójny strzał mi w zupełności wystarczy

Witam się z rana, od niedzieli jakimś cudem nie wymiotuje
Dziś jadę z mężem na zakupy, zaczynamy prezenty świąteczne kupować, w tym roku wyjątkowo wcześnie
za wizyty!
Miłego dzionka

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:21   #2753
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

Mój w 12 tyg miał 5cm a teraz przez miesiąc podrósł jak szalony,także jak pójdziesz na kolejną wizyte to też będzie duży już

KasiabKobitko jak Ty żyjesz z tak niskim ciśnieniem?:O ja bym poszła na Twoim miejscu do lekarza..zwłaszcza to 47 jest niepokojące,bo to tętno Twojego serduszka.

GosiaczkuJak tam prenatalne?

Dziękuje bardzo za polecenie mi zajrzenia na 1 str i tych przepisów na lepszą morfologie bo wczesniej nie zauważyłam ichWykupie mimo to te tabletki z żelazem,ale zaczne brać od 1 na dzień a nie 2,bo podobno można mieć wzdęcia/mdłości a w sobote ide na wesele.Wystarcza mi moje sporadyczne mdłości wieczorne już.
Soczki jednodniowe marchewkowe uwielbiam,także dzisiaj polece kupića buraka myśle,też jakoś zdzierże

Wow już 5, ja dopiero 12tc w czwartek:-D

Witam się z rana, nic mi się nie chce a zaraz do pracy jadę i trochę mi głową ćmi:'(
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:34   #2754
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Vampirka, z doświadczenia to nie powiem, ale z doświadczenia koleżanek : znam co najmniej dwie takie które zarzekały się że w drugą ciążę nie zajdą i basta pierwsza ze względu na mdłości i wymioty - o których po porodzie szybko zapomniała zresztą drugą ciążę przechodziła lżej a druga koleżanka ze względu na komplikacje podczas porodu, wszystkim naokoło mówiła że koniec z rodzeniem, po trzech latach zmieniła zdanie i jak przyszło do poinformowania rodziców to mały powiedział dziadkom że niedługo będzie dzidzia - teście to byli święcie przekonani że to jej mama jest w ciąży (bo jej to w ogóle pod uwagę nie brali)
ja moge potwierdzić na swoim przykładzie, że nie warto się zarzekać ja miałam marne samopoczucie po porodzie i długiii sam poród, mówiłam ze nigdy więcej... a teraz sama, z wyboru, z podświadomości zdecydowałam o drugim

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:

ja mam zamiar isc na 3d/4d obojetnie ile by nie kosztowało chce poprostu zobaczyć dziecko w innym formacie jestem zauroczona tymi filmikami na yt a jak zobacze swoją dzidzię to już wogólę oszaleje
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:39   #2755
kasiab91
Zakorzenienie

No witam się z Wami z rana

Już w troszkę lepszej formie, ale jestem w pozycji pół leżącej Mąż nie pozwolił mi chodzic za dużo. Po konsultacjach z mama i ciocią nie pojechałam na szpital. Położyłam się do łóżka i jakoś było mi lepiej. Dziś ciśnienie podskoczyło do 82/51 i puls 60. Także nie najgorzej. Jeżeli w ciągu dzisiejszego dnia będzie nadal takie to zdecyduję się na jakieś kroki

Dziękuję moje kochane za dobre słowa, bo tu w tym domu to mogę tylko na męża liczyc, bo jak tamta wejdzie to naprawdę mam już dosc. Powiem Wam, że wczoraj to i moją mamę w☠☠☠☠iła do granic wytrzymałości No i na sam wieczór jeszcze wpadła, ale mąż ją grzecznie wyprosił z góry
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:53   #2756
Seleniti
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Kasiab cieszę się, że już ok , mam nadzieję, że to się nie powtórzy, pij dużo wody, bo czytałam, że takie osłabienia mogą być spowodowane właśnie tym, że mało jej pijemy

Co do witamin ja mam vitaminer prenatal + dha zapłaciłam za niego 25 złoty

Kurcze zaczęłam się martwić... W nocy złapał mnie taki silny i ostry ból w podbrzuszu jakby jajniki... Aż się obudziłam, pomogło leżenie na prawywm boku bo na lewym jeszcze gorzej do tego dziś rano jak sobie aplikowałam luteine to poczułam, że chyba mam otwartą szyjkę chyba zostanę w domu i daruję sobie te jedne zajęcia na uczelni...
Myślicie, że zaszkodziłoby gdybym zamiast jednej tabletki luteiny wzięła 2 ?

Dziś też o 17.30 mam te prenatalne, fajnie bo do lekarza mam blisko koło 3 minut spacerem, mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:54   #2757
Nikii89
Zakorzenienie

Niegrzeczna my w 1 ciąży za późno się obudziliśmy bo coś w 28-29tc wtedy już Nam odradzali bo dziecko za duże i nie byłoby co widać. Więc nie poszliśmy. Mówiliśmy sobie że w 2ciąży pójdziemy , ale jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat. U Nas koszt to 150 zł a 4d chyba 200.

Ab_cd ja w poprzedniej ciązy miałam zapalenie dziąseł co podobno w ciąży się dość często zdarza, kazała mi je myć pastą (nie pamiętam już nazwy niestety) i bardzo mi to pomogło. Bo wcześniej nie dość że krwawiły to jeszcze bolały dziąsła i zęby.
Co do witamin ja mam teraz Materna Centrum (płaciłam 38zł za 90tabletek – dobrze mieć kumpelę farmaceutkę ). W poprzedniej ciąży brałam Prenatal Classic.

Seksta powiem Ci że się zdziwiłam że z DHA. Bo ja pamiętam że w II trymestrze z Oskarem brałam właśnie ten Prenatal Classic a w III Prenatal DHA. Teraz biorę Materna Centrum , a w III zamierzam Materna DHA.

Lolitka gratuluję 5 miesiąca Jak ten czas już leci Ja jutro zaczynam 4 :P
Bo te prenatalne robi się właśnie 1 do 13 tc a potem po 20tc kolejne w sumie ja na to mówię połówkowe, wtedy lekarz dokładnie też sprawdza dzidzię czy nie ma rozszczepienia kręgosłupa, wodogłowia itp.

Madziula może bał się testu białej rękawiczki

Paulka to faktycznie wcześnie , my zawsze prezenty kupujemy tydzień przed świętami
Gratuluje braku wymiotów aby tak już do końca zostało ;*

Dzień dobry
Święto - pospaliśmy z Oskarem do 8 w sumie to jak zasnął przed 20 tak obudził się ok 3 potem przed 6 (wylądował już u Nas) kręcił się i wiercił do 6.30 aż zasnął.
Kurcze jak ja już chcę czwartek - mam wtedy prenatalne i zobaczę bąbelka
Stary 2013-11-05, 07:58   #2758
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Kasiab cieszę się, że już ok , mam nadzieję, że to się nie powtórzy, pij dużo wody, bo czytałam, że takie osłabienia mogą być spowodowane właśnie tym, że mało jej pijemy

Co do witamin ja mam vitaminer prenatal + dha zapłaciłam za niego 25 złoty

Kurcze zaczęłam się martwić... W nocy złapał mnie taki silny i ostry ból w podbrzuszu jakby jajniki... Aż się obudziłam, pomogło leżenie na prawywm boku bo na lewym jeszcze gorzej do tego dziś rano jak sobie aplikowałam luteine to poczułam, że chyba mam otwartą szyjkę chyba zostanę w domu i daruję sobie te jedne zajęcia na uczelni...
Myślicie, że zaszkodziłoby gdybym zamiast jednej tabletki luteiny wzięła 2 ?

Dziś też o 17.30 mam te prenatalne, fajnie bo do lekarza mam blisko koło 3 minut spacerem, mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
No włąsnie woda koło mnie stoi i popijam ją namiętnie cały czas A teraz czekam na męża bo ma podskoczyc na chwilę z pracy i kupi mi colę wyczytałam że może pomóc.

Biedactwo, daruj sobie tą szkołę dziś i leż w łóżku Nie przemęczaj się tylko leż. Ja nigdy tego jakoś nie przestrzegałam, ale wczoraj się wystraszyłam i do łazienki bałam się wyjsc nawet. Pójdziesz później do lekarza i powie Ci co i jak

A jak w ogóle sytuacja z Tż i jego rodzicami?

NIKI - jeszcze tylko dwa dni i zobaczysz to swoje szczęście
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:01
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:05   #2759
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
No włąsnie woda koło mnie stoi i popijam ją namiętnie cały czas A teraz czekam na męża bo ma podskoczyc na chwilę z pracy i kupi mi colę wyczytałam że może pomóc.

Biedactwo, daruj sobie tą szkołę dziś i leż w łóżku Nie przemęczaj się tylko leż. Ja nigdy tego jakoś nie przestrzegałam, ale wczoraj się wystraszyłam i do łazienki bałam się wyjsc nawet. Pójdziesz później do lekarza i powie Ci co i jak

A jak w ogóle sytuacja z Tż i jego rodzicami?

NIKI - jeszcze tylko dwa dni i zobaczysz to swoje szczęście
To spróbuj jeszcze z gorzką czekoladą, bo pobudza parę kostek nie zaszkodzi, no chyba, że takiej nie lubisz

No sytuacja wygląda tak, że TŻ z mamą się nie bardzo odzywa, a z tego co wiem to jego tato jeszcze o niczym nie wie, bo chyba czekają, aż będzie po tym zabiegu.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:14   #2760
Aldrin
Zakorzenienie

Witam się z bólem gardła

Cytat:
Szefowa znikła więc zaglądam do was )

: hahaha:

Każdy czyta to co chce przeczytać

MamaKtosia witamy ponownie. Dzięki za opinię wózka... Już piszę nazwę.

Selenti kwestia prezentów u nas została rozwiązana w sposób następujący. mamy listę prezentową każdy z nas sobie do niej coś dopisuje i jak przychodzi grudzień miesiąc [rezentów albo urodziny to mamy łatwiej bo wiemy co kto chciałby dostać

Aldrin ja też dla męża chciałam kupić płaszcz ma nawet upatrzony z Bytomia ale jak zobaczyłam cenę 999 zł po promocji.... jest naprawdę łądny ale to obecnie nie na moją kieszeń poczekam może jeszcze obniżą cenę

wranes myśl pozytywnie... Zobaczysz będzie dobrze

Kasiab na grzechotkę z fisher ja też czekam. A skąd dostałaś próbki???

Lolitka dla malucha... Zazdroszczę.

ilkas mąż musi sobie wziąć na wstrzymanie hihih.
No to trochę drogo ale może coś obniża jeszcze

Cytat:
A poza tym chciałam się pochwalić właśnie dziś zaczęłam 16 tydzień.

No i z niecierpliwością czekam na 13 listopad bo wtedy mam wizytę.
ile to jeszcze dni
Gratulacje 16 tygodnia

Cytat:
Powiem Wam, że lepiej nie jest... Mam ciągle te zawroty głowy i ciśnienie 77/47
No to ciśnienie nie najlepsze ale może faktycznie cola pomoże mi czasem pomaga na zawroty głowy ale aż tak niskiego ciśnienia nie mam

Cytat:

ja za moje badania ostatnio zapłaciłam 132 zł
teraz kolejna stówka pójdzie..
a Tsh robię co miesiąc bo choruję na niedoczynność

O matko mnie dopiero wszystkie badania czekają i chyba już swoją wypłatę całą zostawię tam

Cytat:

już 5 miesiąc? jak ten czas szybko leci

Też mi lekarz przepisał pregne plus jak maluszek był za mały na swoje tygodnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości