![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy ze wsi
Dorcia łączę się z Tobą w bólu... usypiałam małego prawie 1,5 godz. Na rękach płacz, w łóżeczku płacz, na łóżku płacz... a spał 35 min
![]() Na dodatek odkąd wrócił mi @ po karmieniu to mam takie ZNP, że sama ze sobą nie mogę wytrzymać, tak mnie wszystko wkurza ![]() a co do sałatek, sama szukam inspiracji, bo u mnie ciągle grecka, gyros, z szynką i serem, na zmianę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
ja lubie brokulowa. Potrzrbny ugotowany brokul, pomodor i jajka na twardo. Brkul dzielimy na takie drzewka, jajlo i pomodor w łodki (jak jajko na 4 dzielone). Ukladamy warstwe brokula i na to jajko na przemian z pomidorem. Polewamy sosem czosnkowym (majonez lub jogurt grecki z czosnkiem i sola i pieprzem). Pycha!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Można się podłączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No jasne napisz coś więcej o sobie ![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fiolusiek witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Z deszczem w butach
|
Moja ulubiona to sałatka z tuńczyka i czerwonej fasolki:
-puszka czerwonej fasolki - 2 puszki tuńczyka - puszka zielonego groszku - cebula - ogórek konserwowy sztuk kilka - sól, pieprz, majonez - moja mama czasem dodaje trochę drobno posiekanej ostrej papryki, ja wolę bez Hm... chyba jutro zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Witam my sie juz znamy
![]() ![]() Co do salatek to ogorek konserwowy pieczarki marynowane ananas seler marynowany kukurydza szynka i majonez uwielbiam ja
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2013-11-04 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Dobrze, że mąż kończy przygotowywać obiadek, bo nabrałam apetytu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Jagoda nie dobijaj mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Byliśmy u moich rodziców przez weekend więc zaglądałam tylko na chwilkę, ale nie miałam czasu pisać ![]() zapraszamy ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio mam takie nerwy, że czuję się jakbym miałą permamentny znp ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
scotasia- a noce przesypia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Na szczęscie tak
![]() ![]() Monarika chyba masz rację. Synek tak jest zaaferowany raczkowaniem i staniem w łożeczku, że nie ma czasu na spanie. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-11-05 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
a to ladnie spi. Pewnie tyle starcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem mamą 13 miesięczniaka, mieszkamy na wsi. Ja mam 25 lat. W sumie nie wiem co więcej mogę napisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale pogoda... mży, chłodno, okropnie jest ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-11-05 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak minłą mi weekend.... Ogólnie te wolne dni to masakara. W czwartek już byłam u mamy bo miałyśmy wiązanki i znicze na cmentarz zawieźć no i okazało się że zmarła moja babcie. Ogólnie długo chorowała i wujek z żoną się nią tak raczej kiepsko zajmowali, dla nas też rzadko była miła no ale to przecież babcia. Zamieszania troszkę z pogrzebem i tak złożyło się że wszyscy byliśmy na miejscu ( dokładnie tak samo jak a w tamtym roku jak zmarł tata). W sobotę na wieczór wróciłam do domu i chyba z godzina minęła, zaczęłam kawę robić i wodę do butelki odlałam na mleko dla Oliwki. Przyszedł Tż do kuchni i posadził Małą na blacie a ta pociągnęła ta butelkę i wode wylała. Spodenki szybko ściągnęłam jej no ale skarpetka błyskawicznie namokła tą gorącą wodą. Krzyk był masakryczny. Pojechaliśmy od razu na pogotowie, lekarz opatrzył; poparzenie II stopnia, nie wiadomo jeszcze czy blizna zostanie czy nie. Wczoraj byliśmy u chirurga bo mieliśmy skierowanie a tu gość mówi że z małymi dziećmi do Rzeszowa do chirurga bo oni nie mają kontraktu na dzieci Ale przyjął nas tak na lewo, noge oglądnął ale w sumie to nic nie powiedział i pewnie trzeba będzie jeszcze raz się wybrać. Ogólnie Mała bawi się, staje na tej nóżce, tylko przy zmianie opatrunku no i przy kąpaniu…..ehhh
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ifka Przykro mi z powodu śmierci babci. A co do córeczki to okropny wypadek. Czasem ciężko wszystko przewidzieć. Może jak rana się zagoi to pomogą jakieś maści na blizny ![]() U mnie w rodzinie kiedyś 2 latka ściągnęła na głowę gorące mleko z grysikiem i blizny nie ma, ani śladu. Więc wierzę, żę u Twojej małej też tak będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
pranie zrobione w łazience i kuchni po sprzątane.. chwila spokoju ale dalej nie wiem jaką zrobic sałatke... i juz chyba po spokoju mała sie kręci ...
co do sałatek to wszelkie ryby brokuły pomidory odpadają... mam wybrednego męża
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2013-11-05 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Ifwka, okropne przeżycie, biedna Oliwka. Jak to z tymi brzdącami na wszystko trzeba uważać... moja siostra wylała mojemu bratu wrzątek na ramię (jak byli mali), ale u niego została bardzo duża blizna. Mam nadzieję, że u Was nie będzie śladu. I współczuję z powodu śmierci babci.
Fiolusiek podkarpackie, czyli po sąsiedzku ![]() ![]() Dorcia to napisz nam, co Twojemu męzowi smakuje, będzie łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i znam jeszcze taką starty żółty ser-majonez- czosnek-pieprz-sól, fajna na kanapki ![]() Scotasia Widzę, że mamy podobny staż na wizażu ![]() Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-11-05 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
mięso ....
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- [QUOTE=fiolusiek;43570122]Za mną chodzi ostatnio sałatka z pora ![]() A i znam jeszcze taką starty żółty ser-majonez- czosnek-pieprz-sól, fajna na kanapki ![]() /QUOTE] sałatka z pory? prosze jesmiej bo lubie pory
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja zawszę kroję pora, solę odstawiam na chwilę, smażę kurczaka, cebula, kukurydza, ogórki, papryka konserwowa, jajka mieszam, doprawiam i gotowe. Czasem nawet daję szynkę zamiast kurczaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
i zapewne dużo pory ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Dorcia ja zawszę daję 2, bo za bardzo nie lubię ostrej sałatki, inni domownicy też wolą łagodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
już wie jaką zrobię sałatkę por kapusta pekińska ser zółty grzanki paprka ogórek kiszony i może pestki z dyni
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2013-11-05 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do stażu- faktycznie, tylko ja z liczbą postów daleko w tyle ![]() Ja czasem robię taką z porem na szybko do obiadu - jabłko,marchew i por, trochę soli, pieprzu i majonez |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ifwka-przykro mi z powodu wypadku córci i śmierci babci ![]() fiolusiek- witaj! ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
ja też mam problem ze snem u maej w dzień. mała ma 10 miesiecy a uspac ja w dzien to koszmar. i spi po 20-30 min
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.