|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
Pocieszyłaś mnie bo już myślałam, że taki ze mnie cienias.
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Napiszę coś w klubiku.
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo laseczki
wiem że pewnie myślicie że mam Was w nosie ale tak nie jest. za każdym razem jak wejdę i próbuję Was nadrobić zanim coś napisze malutka albo się budzi, albo ktoś przychodzi do mnie, albo muszę się wydoić bo cycki eksplodują a do tego jeszcze jakiś obiadek Marcela lekcje i normalnie czas mi tak ucieka że masakra![]() ale na jutro mam obiadek więc jak tylko położna sobie pójdzie to obiecuję skrobnąć coś i jakieś foto wrzucić tymczasem całuje Was mocno
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie kupuję chyba płaszczyka, jakoś tak przez neta tyle kasy wydać w sumie kupowałabym kota w worku. Byłam na monitoringu i mam chyba torbiel ;-( Rozmawiałyśmy z ginką o progesteronie i chyba da mi duphaston Agi wiemy że jesteś teraz zajęta/padnięta więc Ci wybaczamy
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nic z tego, usg nie było. 13 listopada mam znów wizytę, to może wtedy zrobi? Sprawdził tylko te ostatnie wyniki badań i tyle..
Wysiedziałam się w tej przychodni kilka godzin, nie mam siły Do jutra
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki to sklep w którym oglądałaś ten płaszcz? Moze warto sie przejsc tam osobiscie? Ula no mamuśka wymiatasz z tym killerem aż mnie zawstydziłaś bo ja sie za niego zabrac nie mogę a Ty przy dziecku znalazłaś czas !! Agusia ej babo chcesz klapsa z a to gadanie? Przecież my wiemy że Ty masz dzidzię małą i Marcelinkę a do tego swoje obowiązki wiec spoko luz czekamy z niecierpliwością na fotki i opis jaka Kornelcia jest ))która jest teraz pierwsza do testowania? Chyba ja co nie? ja nie testuje bo nie biore nawet progesteronu wiec nie musze ![]() czekam na @ bo w tym cyklu to raczej nie bylo owu albo byla ale nie wiem kiedy serio![]() niech żyje spontan Gdzie Dominika nam sie zgubiła…? |Wszystko okej mam nadzieje? ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- oj szkoda że nie bylo usg ale grunt ze wszystko okej |
|
|
|
|
|
#2947 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam siebie z pierwszych dni i wyczynem było prysznic wziąć Cytat:
19 wiosen mi minie, ah, ta młodość ![]() Cytat:
|
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
agi - nie tłumacz się, my wyrozumiałe ciotki są
![]() ewccik - jeszcze tego CI brakowało cholerstwa oby szybko się wchłonęła ula - 19 powiadasz??
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Witam was cieplutko w ten deszczowy wieczór. Przepraszam że nic nie piszę ale jakoś nie mam weny, czytam was regularnie kilka razy dziennie ale tak mnie oczy bolą że nie mogę dłużej skupić się przy kompie. Byłam dziś u okulisty i musze bryle zmienić bo mi się wzrok pogorszył
U mnie dziś 10dc, małż ma zakaz zbliżania się do mnie do czwartku, niech armia nabiera mocy urzędowej. Zobaczymy co z tego wyniknie. Oby dotrzymał słowa i jak się nie uda to zgodzi się na IUI. Lineczka i Brilliant trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybciutko i zakańczyło szczęśliwie. Ewcia oby ci się bez dodatkowych leków ta torbiel wchłonęła, ja w tym miesiącu też się o to boję bo brałam clo a mój gin przyjmuje w piątek to nie zdąży mi podać Pregnyl. Jutro do niego przedzwonię to może tak jak kiedyś będę mogła przyjść jak ma dyżur w szpitalu i tam mnie zbada i pielęgniarka mi go poda. |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co to za smutki !! Czyżby jesienna depresja Was dopada?? Kurde przydałoby sie tu jakies orzeźwienie!!
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
dominika - niech się armia regeneruje
![]() Ja właśnie wyczytałam, że w tym szpitalu po cc trzymają 5 dni a nie 3 jak mi gin mówił |
|
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Mam zakwasy łydek, ale w takim miejscu, że nawet nie wiedziałam, że tam można mięśnie wyćwiczyć
![]() brilliant a śmiesz wątpić? ![]() o dowód nadal mnie proszą, a co! co do szpitala, poproś o przeniesienie albo porozmawiaj o innych warunkach odwiedzin i pobytu. Masz wyjątkową sytuację, więc powinni się zgodzić jeśli zagada się w odpowiedni sposób z odpowiednią osobą.
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
guten morgen
![]() brilliant ja tez bym pogadała z nimi co do odwiedzin jesteście w wyjątkowej sytuacji ! Ula hehe najwidoczniej ciężko pracowałaś że zakwasy są
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza dzisiaj ???
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
więc ja po wizycie położnej malutka jeszcze kima więc korzystam z okazji i szybko myk na wizaż zaraz moja starsza wróci i będe musiała troszke czasu jej poświęcić coby nie czuła się pominięta a powiem Wam że troszke chyba zazdrosna jest o uwagę jaką poświęcamy Kornelii bo coraz częściej próbuje zwrócić na siebie uwagę, a to uderzy się i popłacze, a to brzusio ją boli i pakuje mi się na kolana taki klocek wielki ![]() a Kornelka jak narazie oki tylko męczy mnie brak systematyczności w wielkości i częstotliwości jedzenia, no ale taki urok chyba maluszków przez ostatnie dni czułam się fatalnie bo przestałam dawać jej cyca bo straszliwie mnie bolało i kończyło się na tym że mała ciągła cyca ja beczałam jak bóbr z bólu a tż stał obok i mnie głaskał raz nawet wydarłam się tak że malutka zaczeła się zanosić płaczem z przerażenia czułam się jak wyrodna matka która nie chce dać dziecku tego co powinna ale chyba się pozbierałam i staneło na tym że ściągam tyle ile daje rade i dokarmiam mm więc dzień wygląda jak jeden schemat rano Marcela do szkoły, karmienie,szybki prysznic, dojenie, szybkie śniadanie, karmienie, przewijanie, znowu dojenie, za chwile Marcela ze szkoły, jakiś obiad, lekcje itd. nie żebym miała jakieś ale do mojego teraźniejszego życia ale naprawdę czasu mi zaczyna brakować, tż mówi że mam czasem dać spokój z tym ściąganiem ale chce wyciskać ostatnią krople mleka żeby malutka piła mój pokarm ![]() no a oprócz tego Kornelka jest cuuudna i jesteśmy w niej wszyscy szaleńczo zakochani kurde nie nadrobiłam Was jeszcze
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() No ja mam nadzieję się dogadać jutro gdzie będę i co będzie można robić ula - absolutnie nie śmiem wątpić w Twój wiek ![]() agi - nie martw się, starasz się i to najważniejsze cięzko na pewno jest na początku, ale z czasem Ci się harmonogram dnia poukłada jak trzeba i będzie gites
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Brilliant
kiedy kochana do szpitala? tak jak dziewczyny piszą może jak porozmawiasz może nawet nie Ty tylko tż z kimś w tym szpitalu to podejdą do Waszej sytuacji troszke inaczej? a odnośnie cc nie sugerowałabym się info o długości pobytu po, bo na stronie mojego szpitala było też napisane że po cc po 5 dobach a dziewczyny wychodzą po 4 a nawet jedna z dziewczyn z mojej sali wyszła po 3 także nic przesądzone ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ewcik a duża ta torbiel?? oby się wchłoneła a na co dupek?? ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Dominika dobrze jakby Cię zbadała ale nie ma reguły że po clo robią się torbiele więc nie martw się na zapas
|
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
ula
no jakoś staram się ogarniać - ciągle porównuje jak to było z Marcelą i chyba to mój błąd, bo tu od samego poczęcia, przez całą ciąże, poród i teraz, jest zupełnie inaczej ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Brilliant kurcze kochana będe z Wami myślami i modlę się żeby wszystko i wszyscy Wam sprzyjali ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Natalka a kiedy termin nie-przyjścia @ ?? magdzia Lila jak Wasze brzuszki? wczoraj była u mnie koleżanka która jest w końcówce 8 go m-ca ach jak ja jej zazdroszczę teraz tego brzuszka i tych kopniaków
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CO do kopniaczków to zawsze możecie się postarać o braciszka dla dziewczyn |
|
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- lineczka a do kiedy Ty teraz masz czekać?? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- dziewczyny przepraszam jak którąś pominełam ale nie jestem w stanie nadrobić więcej a chce Wam jeszcze pochwalić się moją gwiazdeczką
|
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
agi - nigdy nie mów nigdy
![]() Ja dziś poleciałam nakupować gaciów zwykłych babcinych, bo dziewczyny gdzieś pisały, że najlepsze na ranę Ah i powiedziałam sobie, że jak to wszystko przetrwam to idę do fryzjera i rozjaśniam włosy. Dodam, ze ostatni raz włosy miałam podcięte w styczniu Muszę zrobić coś dla siebie żeby nie zwariować....
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Brilliant
wiem wiem ale już tż-owi powiedziałam że jak będzie trzecie dziecie to będzie "wpadka" hihi a fryzjer mnie też by się przydał bo wyglądam fatalnie ![]() dziewczyny wrzuciłam jakieś 3 foty na szybko tymczasem musze uciekac bo malutka się wierci i Marcela lekcje już rozłożone ma także do później
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę Ci powiedzieć ze Kornelka jest megaaaaaa słodka! Normalnie mnie tu sie łezka kręci w oku! Marcelka tez potrzebuje uwagi stad takie zachowanie wiecej prYtulanoa popros ja o jaka pomoc przy małej zobaczysz jaka dumna siostra będzie Co do karmienia grunt ze sie całkiem nie poddalas i odciagasz Ojj boska jest Kornelcia |
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Nela jest juz z nami urodzila sie silami natury wazy 3600 i ma 55 cm
ogolnie to przyjechalismy do szpitala o 6 50 a o 11 30 urodzilam bolalo jak cholera ale wlasciwie juz o tym bolu zapomnialam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() k laski: )) wracaj do zdrowka )
|
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka
dzięki a Marcela pomaga mi i to bardzo dużo ![]() ostatnio nawet wcześnie rano zeszła cichaczem na dół i posprzątała (fakt że po swojemu ) na dole i powyciągała naczynia ze zmywarki
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
no to nam sie dzieciaczki rodzą
)) jeszcze Brilliant w kolejce i bedzie koniec na ten rok ) następne kruczynki urodzą się już w roku 2014 )---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Fotka jest na facebooku
tatus musial sie pochwalic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

killer to ciężka sprawa więc trzeba do niego powoli i ostrożnie podchodzić, ja mimo w miarę regularnych ćwiczę też wytrzymuję około 15 minut a potem robię sobie jakieś ćwiczenia z mel b, bo są już dla mnie łatwiejsze.
Pocieszyłaś mnie bo już myślałam, że taki ze mnie cienias.

a do tego jeszcze jakiś obiadek Marcela lekcje i normalnie czas mi tak ucieka że masakra
- 09.06.2006

))
Pamiętam siebie z pierwszych dni i wyczynem było prysznic wziąć 

oby szybko się wchłonęła

Muszę zrobić coś dla siebie żeby nie zwariować....
k laski: