|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dzięki dziewczyny
![]() Ta będzie dobra? http://allegro.pl/butelka-avent-airf...652770335.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
czesc
Nasturcja gratuluję, xxxMikixxx co do butelki my mamy dr brownsa
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a niby miała być taka maleńka a waży sporo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To już chyba większa inwestycja. Wezmę Avent ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wymiary i waga jak u mojej Olczki ![]() Ja właśnie zniosłam ze strychu laktator- ot taki zwykły, ręczny, poprzednim razem używałam go kilka razy. Czuję w szyjce dźganie- jakby mi ktoś nożem zasunął... Czytałam dziś o tym, że po 1 cesarce to do rodzącej należy decyzja czy chce w ogóle próbować rodzić sn- ciekawe na ile jest to przestrzegane w szpitalach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43574343]Super! Ależ zazdroszczę, że masz już maleństwo przy sobie!
![]() ![]() Wymiary i waga jak u mojej Olczki ![]() Ja właśnie zniosłam ze strychu laktator- ot taki zwykły, ręczny, poprzednim razem używałam go kilka razy. Czuję w szyjce dźganie- jakby mi ktoś nożem zasunął... Czytałam dziś o tym, że po 1 cesarce to do rodzącej należy decyzja czy chce w ogóle próbować rodzić sn- ciekawe na ile jest to przestrzegane w szpitalach...[/QUOTE] W mnie jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
lineczka gratuluję,
no wieksza ale u nas akurat lepiej sie sprawdzila, avent tez mielismy na poczatku ![]()
#3308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam tabletki an spalenie, wziełam jedną i miałam taką haję, żygałam, byłam słaba, nie potfafiłam się podnieść z łóżka, także ocet bezpieczny i sprawdzony. JA też już pokarmu praktycznie nie miałam i po 2 razach była spokój.
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny!
![]() Boli mnie cala pipka ale jakos to przezyje :P Ogolnie mala jest bardzo spokojna spi caly czas nie placze cycka ssala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- tatuś dumny? był z toba?
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Bylam bo mala nie chciala sie dobrze wstawic w kanal ale troche bylo czuc jak nacinaja i jak szyja tez
![]() Wrzuce fotki pozniej ![]() Cytat:
![]() A najsmieszniejsze jest to ze moj chrzesniak sie urodzil tego samego dnia ![]() A poza tym szwagierka tez pojechala do szpitala ale mysle ze nie urodzi dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
89Beatka mowisz ze octem? ja sirytusem smarowalam
#3317 |
Wtajemniczenie
|
ma to samo działanie, spala
![]()
#3318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wklejaj Nelkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
Dumny jak paw
![]() ![]() I tylek tez wycieral bo lewatywy mi nie zrobili ![]() Jak bede w domu to ktoregos dnia Wam napisze opis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma 3 stopnie grzania. Pierwszy to taki jakbys chciala zostawic butle w podgrzewaczu , zeby byla non stop letnia. Drugi to podgrzewamie z temp pokojowj a trzeci to podgrzewanie z lodowki. Cytat:
Czyli Nela wiedziala kiedy jej czas a nie jakies tam lekarzyny! Masz najbardziej regulaminowe dziecko na watku ![]() RYBA ty wczoraj pytalas kto urodzi w terminie !? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3323 |
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43574343]
Czytałam dziś o tym, że po 1 cesarce to do rodzącej należy decyzja czy chce w ogóle próbować rodzić sn- ciekawe na ile jest to przestrzegane w szpitalach...[/QUOTE] Ja mam mieć planowaną cesarkę, bo pierwszą też miałam, ale gin mi powiedział wczoraj, że w razie gdyby akcja się rozkręciła wcześniej i nie zdążyłabym na czas do szpitala to mogę urodzić naturalnie, bo czasem jak już dziecko jest nisko to łatwiej urodzić naturalnie niż robić wtedy cesarkę, bo można uszkodzić macicę przy cesarce w takim przypadku. W sumie to się zastanawiam czemu mam mieć tą cesarkę, skoro w razie czego mogę rodzić naturalnie ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Lineczka gratulacje!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Ehh a mi migrena idzie. Muszę wziąć paracetamol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Konto usunięte
|
jejku... wiecie jak mnie wkurza moja mama...
Dziś u mnie urzęduje, zrobiła obiad, zajmuje się Olką. W 1 ciąży wydzwaniała do mnie kilka razy dziennie z pytaniem "jak się czujesz?" i była zła, że nie powiedziałam jej, że jadę do porodu. Nie chciałam żeby przyjeżdżała do szpitala, ale wpakowała się mężowi na siłę do auta w dniu naszego wypisu. Teraz się znów zaczyna- nie chce tym razem przegapić chwili porodu i ciągle dzwoni albo niespodziewanie nas odwiedza. A najchętniej wzięłabym mnie i niunię do siebie. A nóż zacznę rodzić i będzie ze mną jechała.... Masakra bo ja tego nie chcę. Powiedziałam jej, że ponoć najgorszą rzeczą jaką można zrobić to wziąć mamę na porodówkę- nie potraktowała tego jako taki żarcik, cos zabawnego- obruszyła się, że jak to?! Dzisiaj mnie przy niej kilka razy zabolał brzuch i już widzę, że podejrzewa, że zaraz zacznę rodzić... i nie zamierza tego przegapić... no mówię Wam MA SA KRA! Nie chcę jej w szpitalu, nie chcę jak tam będziemy po porodzie! Moja mama jest z tych "rządzicielek"- wszystko wie lepiej i każdy powinien jej słuchać- taka nauczycielska natura... Już mi dzis zaglądała w komputer i pouczała, że nie powinnam tyle przy nim siedzieć... |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
no to zaczęły się listopadowe porody
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43575052]jejku... wiecie jak mnie wkurza moja mama... Dziś u mnie urzęduje, zrobiła obiad, zajmuje się Olką. W 1 ciąży wydzwaniała do mnie kilka razy dziennie z pytaniem "jak się czujesz?" i była zła, że nie powiedziałam jej, że jadę do porodu. Nie chciałam żeby przyjeżdżała do szpitala, ale wpakowała się mężowi na siłę do auta w dniu naszego wypisu. Teraz się znów zaczyna- nie chce tym razem przegapić chwili porodu i ciągle dzwoni albo niespodziewanie nas odwiedza. A najchętniej wzięłabym mnie i niunię do siebie. A nóż zacznę rodzić i będzie ze mną jechała.... Masakra bo ja tego nie chcę. Powiedziałam jej, że ponoć najgorszą rzeczą jaką można zrobić to wziąć mamę na porodówkę- nie potraktowała tego jako taki żarcik, cos zabawnego- obruszyła się, że jak to?! Dzisiaj mnie przy niej kilka razy zabolał brzuch i już widzę, że podejrzewa, że zaraz zacznę rodzić... i nie zamierza tego przegapić... no mówię Wam MA SA KRA! Nie chcę jej w szpitalu, nie chcę jak tam będziemy po porodzie! Moja mama jest z tych "rządzicielek"- wszystko wie lepiej i każdy powinien jej słuchać- taka nauczycielska natura... Już mi dzis zaglądała w komputer i pouczała, że nie powinnam tyle przy nim siedzieć...[/QUOTE] moja jest z tego samego typu, tylko dzieli nas 270km to nie zdąży na poród, ale wkurza mnie że chce się wepchać na pare tyg od razu po porodzie szczególnie że już czuje ględzenie nad głową że ona zajęłaby się tym dzieckiem lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43575052]jejku... wiecie jak mnie wkurza moja mama...
Dziś u mnie urzęduje, zrobiła obiad, zajmuje się Olką. W 1 ciąży wydzwaniała do mnie kilka razy dziennie z pytaniem "jak się czujesz?" i była zła, że nie powiedziałam jej, że jadę do porodu. Nie chciałam żeby przyjeżdżała do szpitala, ale wpakowała się mężowi na siłę do auta w dniu naszego wypisu. Teraz się znów zaczyna- nie chce tym razem przegapić chwili porodu i ciągle dzwoni albo niespodziewanie nas odwiedza. A najchętniej wzięłabym mnie i niunię do siebie. A nóż zacznę rodzić i będzie ze mną jechała.... Masakra bo ja tego nie chcę. Powiedziałam jej, że ponoć najgorszą rzeczą jaką można zrobić to wziąć mamę na porodówkę- nie potraktowała tego jako taki żarcik, cos zabawnego- obruszyła się, że jak to?! Dzisiaj mnie przy niej kilka razy zabolał brzuch i już widzę, że podejrzewa, że zaraz zacznę rodzić... i nie zamierza tego przegapić... no mówię Wam MA SA KRA! Nie chcę jej w szpitalu, nie chcę jak tam będziemy po porodzie! Moja mama jest z tych "rządzicielek"- wszystko wie lepiej i każdy powinien jej słuchać- taka nauczycielska natura... Już mi dzis zaglądała w komputer i pouczała, że nie powinnam tyle przy nim siedzieć...[/QUOTE] Moja też nauczycielka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
Lineczka gratulacje!!
Ja tez juz chce!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.