Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 14:05   #2911
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

nattalli ja raz miałam takiego szefa że do tej pory mówię ludziom, jaki to porządny człowiek i że takiego szefa każdemu z ręką na sercu bym polecała. On przede wszystkim wiedział dokładnie na czym polega praca, bo sam zaczynał od zera, więc jak było dużo roboty, to rączek nie żałował i zasuwał na równi z nami. Jemu biznes bardzo dobrze się kręcił, i forsy nam nie żałował, premie były i podwyżki były, ale sądzę że to że klienci byli zadowoleni było częściowo efektem tego że pracownicy naprawdę go szanowali i w kulki nie lecieliśmy, bo głupio skoro szef wczoraj zamówił obiad dla wszystkich itp Ale i tak zdarzyło się kilka motywów, że ktoś się nie wpasował w ten system i zwyczajnie nie doceniał co miał, i szef też miał kilka przypałów z pracownikami. To nie zależy tylko od szefa, ale też od pracowników.
Więc jeśli ta Twoja pracownica ma nierówno pod sufitem, to nic na to nie poradzisz. Sama wiesz najlepiej jak wygląda sytuacja. Jeśli byłaś wobec niej uczciwa, a jej się coś nie podoba, i w nieodpowiedni sposób daje Ci to do zrozumienia, to się nie przejmuj, to ona ma problem, a nie Ty.
A to ile inni pracownicy zarabiają to nie jej zafajdany interes.
Nie przejmuj się, dzieć nie lubi stresu
Stary 2013-11-05, 14:06   #2912
perfuzja
Zakorzenienie

Ja mleka sojowego z biedronki nie polecam, dla mnie śmierdzi ryba. To z sante jest duuuzo lepsze.

Co do wyprawki: my już mamy w zasadzie wszystko (dzisiaj przyjdzie ostatnia partia zamówienia z laktatorem, niania i paroma drobiazgami). Zostaje tylko 1 materacyk i ewentualnie leżaczek/hamak. No i trochę mniejszych ciuszkow, bo większość mam 62, a Mały nie zapowiada sie duży.
Stary 2013-11-05, 14:07   #2913
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dzisiaj pichcicie na obiad ?
Mnie brak pomysłu
Ja kwadrans temu sięgnęłam po telefon, więc mój upichcony obiad powinien już jechać. Po takiej koszmarnej nocy jaką miałam gotować nie będę, o nie.
Jak już udało mi się drugi raz zasnąć, koło 7 rano, to śniło mi się że siedzę w więzieniu, i patrzę na otwarte drzwi, i nie mogę się przemóc żeby uciec
Stary 2013-11-05, 14:07   #2914
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Józefina, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci.

Lolita, muszę się przyznać, że mnie też motywowałaś i dużo skorzystałam z Twoim rad, m.in. łóżeczko Bocian . Dzięki temu, też już mam prawie wszystko. Brakuje mi tylko rzeczy z listy "apteka"(to ogarnia mi brat) i środków do prania.
Dziewczyny jest mi bardzo miło
Wszystkie mobilizujemy się nawzajem, dodajemy sobie siły i podpowiadamy ja też skorzystałam z wielu cennych rad na tym wątku
Stary 2013-11-05, 14:08   #2915
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Golden soya z bierdonki, kosztuje 5 zł i nawet się spienia w ekspresie troszkę:P
Wiele razy patrzyłam w Biedronce i nigdy nie widziałam... Muszę dokładnie poszukać
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:08   #2916
Negrid
Rozeznanie

polecam stronkę stylowi. pl
tam w zakładce kulinaria jest tyle ciekawych i fajnych pomysłów, że się czasem nie umiem oderwać...

Co do wyprawki to mamy tylko ubranka i to nie jest jakaś powalająca ilość. Mężulek ma zrobić łóżeczko i w końcu wybrałam model ale on nie ma teraz czasu... co do wózka nie wiem nic, bo tego mojego wyciągnąć się nie da... (nawet nie żeby kupować, pooglądać, porównać chociaż) No uparte to jak osioł, on ma czas do lutego i koniec...
Mam nadzieje, że chociaż to łóżeczko zdąży zrobić.
Jak dostanę wypłatę to zabiorę się za allegro - pielęgnacja, pieluszki, coś do szpitala.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:14   #2917
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Możesz jakieś polecić? W marketach widziałam jedynie napoje sojowe, taki:
http://www.sante.pl/p38/alpro-napoj-...m-naturalny-1l
Moja mama je pije Wg niej jest dobre. Tańszą wersję znajdziesz w biedronce (tylko patrz za naturalnym, bo te waniliowe jest bardzo słodkie).
Z tym sojowym mlekiem jest tak, że najlepiej wypróbować jak najwięcej firm i wybrać takie, które najlepiej Ci smakuje. Nie zrażaj się po pierwszym opakowaniu, jak dla mnie każda firma smakuje inaczej
(niektóre są paskudne ) ale w końcu można dojść do najlepszego

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Wiele razy patrzyłam w Biedronce i nigdy nie widziałam... Muszę dokładnie poszukać
One leżą tam na lodówkach. Zazwyczaj jest ich malutko, dlatego ciężko je dostrzec
Stary 2013-11-05, 14:14   #2918
katarzyniak
Rozeznanie

Właśnie dzwoniłam do laboratorium i okazało sie ze mam ALAT podwyższony do 49 a w dodatku robilam go juz w sumie 3 razy i zawsze mialam go w normie, chociaz ten wskaznik systematycznie sie podnosił dlatego zbadałam go jeszcze raz no i masz :sciana: . Ehh jak nie urok to sraczka. Jutro wizyta u gina, na wszelki wypadek pakuje torbę to szpitala, bo być moż będę miała przyjemnosc po raz 5 zawitać do szpitala.
Kurcze miała ktoras z was taki wskaznik alt/alat?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:16   #2919
upadly_aniol00
Zakorzenienie

A no ja jeszcze mam leki do zamówienia i wszystkie kosmetyki do pielęgnacji .
Stary 2013-11-05, 14:19   #2920
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jemu biznes bardzo dobrze się kręcił, i forsy nam nie żałował, premie były i podwyżki były, ale sądzę że to że klienci byli zadowoleni było częściowo efektem tego że pracownicy naprawdę go szanowali i w kulki nie lecieliśmy, bo głupio skoro szef wczoraj zamówił obiad dla wszystkich itp Ale i tak zdarzyło się kilka motywów, że ktoś się nie wpasował w ten system i zwyczajnie nie doceniał co miał, i szef też miał kilka przypałów z pracownikami. To nie zależy tylko od szefa, ale też od pracowników.
Zgadzam się. Wiele zależy od ludzi, z którymi szef musi pracować. Mój stary szef potrafił sobie doskonale radzić też z tymi trudnymi przypadkami. Facet miał wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu ludźmi i predyspozycje do tego, co było widać. Ceniłam w nim również to, że zawsze mogłam wyrazić swoje zdanie, zupełnie odmienne od jego, skrytykować jego decyzje i nie było problemów

Co do wyprawki - mamy już większość rzeczy, część do odbioru w styczniu z hurtowni. Na dokończenie wyprawki czekam aż nam stolarz zrobi szafki, żeby zwolnić miejsce na rzeczy Małej. Coś mi się nie śpieszy...
Stary 2013-11-05, 14:19   #2921
EVI07
Raczkowanie

Co za paskudny dzień, leje, spać się chce i jeszcze skurcze na dodatek, więc leżę martywm bykiem. Mała coraz lepiej, jest szansa, że jutro pójdzie do przedszkola, za to znowu psina nam się ciężko pochorowała, ponownie wrzody... Znowu kroplówki, anybiotyki (bo ma wysoką gorączkę), nawet za żarciem się nie ogląda, ani ogonem nie machnie, rozpacz mnie ogarnia jak na nią patrzę... Humoru nie mam wcale, leżę i beczę...

Agoola, nie wiem co Ci powiedzieć, bo Twojemu ojcu to bym wiedziała... Trzymaj się!
Józefina, wyrazy współczucia!
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Wczoraj trafiła do nas dziewczynka z 24tc wszyscy trzymamy za nią kciuki zeby dała maluska radę!
O mój Boże, 24 tc-ależ to maleństwo...
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Em ma napisała , ze miała dziś USG i wód jest trochę więcej więc jesli nic się nie zmieni to w tym tygodniu ją wypuszczą prawdopodobnie
Bardzo dobra wiadomość!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:19   #2922
Nettk_a
Raczkowanie

iwantyou99 - ale duży chłopak Gratulacje Ja mam nadzieję, że dobrze wychowamy naszych synów i będziemy fajnymi teściowymi Mam też w planach wychowywać jednocześnie moich 3 chłopaków: TŻ, Syna i Kota... A jakaś broń zawsze się przyda
Jejku.. ale narobiłyście mi smaku na naleśniki ale takie na słodko z serem i owocami.. mniam!

Jestem dzisiaj po USG. Mój Synek waży 1750 g i widać już włoski Ile Wasze Maleństwa ważyły ok. 32 tyg?

Czy któraś z Was męczy się też z hemoroidami? Ja niestety mam dość siedzący tryb życia, a szczególnie pracy, i te cholerstwa mi teraz żyć nie dają Już nic na nie nie działa a dzisiaj zapisałam się na wizytę do proktologa na 23.12, więc o ile nie urodzę do tego czasu, to wybiorę się

Jak czytam ile mają Wasze szyjki, to aż zazdroszczę Ja mam 2,2, w porywach do 2,4...
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:26   #2923
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny co dzisiaj pichcicie na obiad ?
Mnie brak pomysłu
U mnie dzisiaj gulasz wołowy z grzybkami suszonymi (mam nadzieję że wystarczy na 2 dni) a do tego pierwszy raz zrobiłam polentę i kalafior gotowany.

Cytat:
nemezis mleko sojowe kupisz w kauflandzie i biedronce też chyba kiedyś były
Wydaje mi się że nawet w rossmanie widziałam takie mleka, choć nie wiem jak z ceną. Pewnie te w biedronie najtańsze. Kiedyś jak myślałam że mam uczulenie na mleko to kupowałam sobie np. ryżowe - właśnie w kauflandzie.

Co do wyprawki to u mnie góra ciuszków, rzeczy do szpitala, trochę akcesoriów. Największe, czyli łóżeczko, wózek, wanienka, zostawiamy na grudzień bo u nas dalej trwa porządkowanie i nie ma gdzie tego trzymać

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość

Jestem dzisiaj po USG. Mój Synek waży 1750 g i widać już włoski Ile Wasze Maleństwa ważyły ok. 32 tyg?
Moja córka w 30 tygodniu ważyła niecałe 1700 gram, a teraz nie wiem.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:31   #2924
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Moja mama je pije Wg niej jest dobre. Tańszą wersję znajdziesz w biedronce (tylko patrz za naturalnym, bo te waniliowe jest bardzo słodkie).
Z tym sojowym mlekiem jest tak, że najlepiej wypróbować jak najwięcej firm i wybrać takie, które najlepiej Ci smakuje. Nie zrażaj się po pierwszym opakowaniu, jak dla mnie każda firma smakuje inaczej
(niektóre są paskudne ) ale w końcu można dojść do najlepszego

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

One leżą tam na lodówkach. Zazwyczaj jest ich malutko, dlatego ciężko je dostrzec
Póki co piłam tylko to z Sante i było ok. Zobaczę to z Biedronki. Zawsze szukałam tego mleka obok zwykłego, nigdy na lodówkach. W ogóle rzadko bywam w Biedronce, bo tam nie można kartą płacić

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się że nawet w rossmanie widziałam takie mleka, choć nie wiem jak z ceną. Pewnie te w biedronie najtańsze. Kiedyś jak myślałam że mam uczulenie na mleko to kupowałam sobie np. ryżowe - właśnie w kauflandzie.

Moja córka w 30 tygodniu ważyła niecałe 1700 gram, a teraz nie wiem.
Ja mam stwierdzoną nietolerancję laktozy, więc zwykłe mleko nie wchodzi w grę w moim przypadku.
Stary 2013-11-05, 14:35   #2925
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Olcia spoko ja mam jeden pokój obecnie przeznaczony na graciarnie więc wszystkie większe rzeczy tam będę trzymać ( nie licząc tego , ze stoją tam 3 tapczany ) A komoda jak przyjdzie to od razu mąż mi ją składa , żebym małego rzeczy mogła tam w łożyć bo u nas w szafie też już niestety miejsca nie ma
Stary 2013-11-05, 14:38   #2926
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
polecam stronkę stylowi. pl
tam w zakładce kulinaria jest tyle ciekawych i fajnych pomysłów, że się czasem nie umiem oderwać...
O rany, faktycznie rewelacyjne i proste przepisy i to w jakiej oryginalnej postaci o np. http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/14069321 oooo nie chce wyświetlić

Dziękuję
Stary 2013-11-05, 14:46   #2927
Muminek1991
Rozeznanie

Witam się z wami, nie było mnie od niedzieli. Tzn nadrabiałam ,ale nic nie pisałam.
W niedziele byliśmy u znajomego, Tż mu coś pomagał z kompem itd potem oglądaliśmy filmy , znajomy zrobił dobre jedzonke, chłopy popili, pograli w rzutki, i mieli frajdę.Pomimo ,że ja prawie cały czas na kanapie to i tak się cieszyłam, wiem ile dla TŻ znaczy ta znajomość tym bardziej ,że ten kolega ma raka mózgu i nie wiadomo ile mu zostało.
Wczoraj natomiast, TŻ miał drugą zmianę a ja brak humoru na wszystko i tylko bym spała. Co więc robiłam cały dzień. A dzisiaj ogarniam mieszkanko. Jutro zmieniam swój stan cywilny na mężatka i bardzo się cieszę bo wieczorem przyjadą rodzice. Co prawda jadą już jutro po południu, czyli będą tylko na ślubie, obiadek i do domku, ale dużo to dla mnie znaczy, bo nie będziemy kompletnie sami z TŻ.
No i ogarniam powoli mieszkanko, upiekę jakieś ciasto i leniuchuje.

A wczoraj wieczorem zauważyłam pierwsze krople siary na prawym sutku, a rano na obu.Więcej puki co nie cieknie. Kilka kropel tylkobyło i już.

No i hit sezonu !!!!
Po wielu tygodniach w bólach mamy imię dla pierworodnego !!!!!! klask i:
Wreszcie podoba się nam obu. W obu krajach wymawiane jest tak samo. W obu krajach można je skracać . I są też dla niego imieniny.
Dzidziuś przestał być oficjalnie bezimiennym .

Co do wyprawki: My mamy tylko i wyłącznie kilka ciuszków które dostaliśmy od siostry. Meble są zamówione i czekamy . Maja być pod koniec listopada. Wczoraj zamówiliśmy kosz Mojżesza. Będzie po niedzieli.

Co do reszty rzeczy ciuszki,kosmetyki, wanienka, kołderki, kocyki, stojaczki itd itd będziemy kupować w Polsce w grudniu za 5 tygodni, a wózek kupią i przywiozą nam po narodzinach rodzice z Polski .

Iwontyou
- twój okruszek jest cudowny. Tak kochany ,że chciałoby się go od razy wziąć i przytulić. I ta bujna czuprynka
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:56   #2928
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Więc jeśli ta Twoja pracownica ma nierówno pod sufitem, to nic na to nie poradzisz. Sama wiesz najlepiej jak wygląda sytuacja. Jeśli byłaś wobec niej uczciwa, a jej się coś nie podoba, i w nieodpowiedni sposób daje Ci to do zrozumienia, to się nie przejmuj, to ona ma problem, a nie Ty.
A to ile inni pracownicy zarabiają to nie jej zafajdany interes.
Nie przejmuj się, dzieć nie lubi stresu
dziękuję tego mi chyba było trzeba ;*

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:02   #2929
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
No i hit sezonu !!!!
Po wielu tygodniach w bólach mamy imię dla pierworodnego !!!!!! klask i:
Wreszcie podoba się nam obu. W obu krajach wymawiane jest tak samo. W obu krajach można je skracać . I są też dla niego imieniny.
Dzidziuś przestał być oficjalnie bezimiennym .
a zdradzisz jakie to imię?
Stary 2013-11-05, 15:02   #2930
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Jutro zmieniam swój stan cywilny na mężatka i bardzo się cieszę bo wieczorem przyjadą rodzice. Co prawda jadą już jutro po południu, czyli będą tylko na ślubie, obiadek i do domku, ale dużo to dla mnie znaczy, bo nie będziemy kompletnie sami z TŻ.
No i ogarniam powoli mieszkanko, upiekę jakieś ciasto i leniuchuje.
po pierwsze gratuluję, bardzo fajnie że rodzice będą na ślubie my gdy braliśmy cywilny rodzice nie dopisali - teściowie z powodu tego że cywilny nie był zgodny z ich wyobrażeniem małżeństwa a moi rodzice zdecydowali że nie pójdą sami bez swatów bo to w sumie tylko cywilny, więc zostaliśmy sami ze świadkami. Uważam, że z jednej strony chamskie to było zachowanie ale z drugiej strony byliśmy z mężem bardziej na luzie, bo u nas była grubsza afera o ten cywilny, co poniektóre osoby uważały że to nie ślub i czemu nie od razu z kościelnym. A my wtedy bez grosza byliśmy mieszkaliśmy za granicą, zaręczeni byliśmy od dawna i zdecydowaliśmy się na cywilny po pierwsze przez to, że ja nie miałam legalnych papierów w Norwegii ani pozwolenia o prace a mąż miał wtedy, a po drugie nie mieliśmy kasy żeby wywalić na kościelny i 200 gości, no a po trzecie nie byliśmy pewni czy koscielny kiedykolwiek weźmiemy;p los nam spłatał figla bo pół roku po cywilnym kościelny wzięliśmy i też sami byliśmy i nie żałuję

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:05   #2931
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

wrzucam fotki brzuchola, strasznie mnie wywalilo !!!! Najwieksza jestem bokiem hehhehehse. Brzuch od kilku dni wyglada jakos inaczej. Zmykam do lekarza trzymajcie kciuki proszeeeeee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1383660338086.jpg (57,0 KB, 93 załadowań)
Stary 2013-11-05, 15:09   #2932
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Póki co piłam tylko to z Sante i było ok. Zobaczę to z Biedronki. Zawsze szukałam tego mleka obok zwykłego, nigdy na lodówkach. W ogóle rzadko bywam w Biedronce, bo tam nie można kartą płacić

Ja mam stwierdzoną nietolerancję laktozy, więc zwykłe mleko nie wchodzi w grę w moim przypadku.
U mnie w biedronie to mleko stoi obok płatków śniadaniowych i dżemów.

Cytat:
Olcia spoko ja mam jeden pokój obecnie przeznaczony na graciarnie więc wszystkie większe rzeczy tam będę trzymać ( nie licząc tego , ze stoją tam 3 tapczany ) A komoda jak przyjdzie to od razu mąż mi ją składa , żebym małego rzeczy mogła tam w łożyć bo u nas w szafie też już niestety miejsca nie ma
U nas niestety nie ma miejsca na graciarnie. Musimy skończyć jeden pokój żeby babcię przeniesc i w obecnym babci zrobić remont mały eby wstawić meble dla Zuzki..a tżtowi tak powoli to idzie
Stary 2013-11-05, 15:10   #2933
perfuzja
Zakorzenienie

Nettka moj w 32 tygodniu ważył 1600 gramów i to było trochę poniżej średniej.
Stary 2013-11-05, 15:11   #2934
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
wrzucam fotki brzuchola, strasznie mnie wywalilo !!!! Najwieksza jestem bokiem hehhehehse. Brzuch od kilku dni wyglada jakos inaczej. Zmykam do lekarza trzymajcie kciuki proszeeeeee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za lekarza

a brzuszek fajny
U mnie też najwięcej widać bokiem, wydaje mi się że na wprost to prawie nie widać że mam takiego ogromnego brzuchalka.
Stary 2013-11-05, 15:15   #2935
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dobra czas się ruszyć
Jadę pooglądać kanapy, może coś wybiorę
Stary 2013-11-05, 15:16   #2936
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
U mnie w biedronie to mleko stoi obok płatków śniadaniowych i dżemów.
u mnie też

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

Mam wrażenie że skądś Cię kojarzę

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:16   #2937
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita powodzenia . Mi zależy na zakupie narożnika w tym roku a jak już nam wpadł w oko jeden to są nikłe szanse , że w tym roku nam go zrobią już drugi dzień czekam za telefon z meblowego i cisza
Stary 2013-11-05, 15:18   #2938
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
nattalli ja raz miałam takiego szefa że do tej pory mówię ludziom, jaki to porządny człowiek i że takiego szefa każdemu z ręką na sercu bym polecała. On przede wszystkim wiedział dokładnie na czym polega praca, bo sam zaczynał od zera, więc jak było dużo roboty, to rączek nie żałował i zasuwał na równi z nami. Jemu biznes bardzo dobrze się kręcił, i forsy nam nie żałował, premie były i podwyżki były, ale sądzę że to że klienci byli zadowoleni było częściowo efektem tego że pracownicy naprawdę go szanowali i w kulki nie lecieliśmy, bo głupio skoro szef wczoraj zamówił obiad dla wszystkich itp Ale i tak zdarzyło się kilka motywów, że ktoś się nie wpasował w ten system i zwyczajnie nie doceniał co miał, i szef też miał kilka przypałów z pracownikami. To nie zależy tylko od szefa, ale też od pracowników.
dokładnie jakbym czytała o swojej pracy i pracodawcy. Współpracownicy pracują na dobre wyniki całej Kancelarii, bo od naszej efektywności zależą zyski i co za tym idzie dodatkowe premie. Mamy dwie starsze panie, które posmakowały jeszcze pracy za czasów komuny i czasów kiedy wszystko się należało - i jedynie z nimi jest zawsze problem, nie chce im się, jadą po najniższej linii oporu - ale to nie mi o tym decydować, szefem nie jestem.

Na obiad ugotowałam dziś duuuży gar ogórkowej niestety w czasie gotowania złapała mnie znowu rwa. Nie mogę coś tego rozchodzić teraz, położenie się na chwilę jeszcze pogorszyło sprawę - dosłownie wyłam jak miałam się podnieść.. a na 17 mam 1 zajęcia w SR i mam już wątpliwości czy iść czy odpuścić skoro to organizacyjne.. Chodzę jak babcia
Stary 2013-11-05, 15:20   #2939
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
u mnie naleśniki a w środku pieczarki podsmażane z serem pychota
A u mnie naleśniki a w środku mascarpone z brzoskwiniami

Cytat:
Naleśników nie umiem robić poza tym naleśniki są na mleku, a ja mleka nie mogę...
Możesz zastąpić mleko wodą gazowaną, są wtedy puszyste

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-11-05 o 15:23
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:23   #2940
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładnie wyglądacie - oboje

Ja dzisiaj cały dzien leże i gnije źle mi z tym

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości