|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Ja do jednego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Idź do lekarza i się dowiesz. Lekarze są różni także ciężko powiedzieć co stwierdzi prowadzący ciążę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noo i powiedziałam w pracy ![]() Poprosiłam szefa na stronę i zaczęłam. Trochę tak jakoś na opak ale zaczął się śmiać i sam zapytał "w ciąży jesteś?" powiedziałam że tak i od razu mi ulżyło poprosiłam go o wolne na środę bo muszę do lekarza pójść a przyjmuje tylko popołudniami to powiedział że ok. A za chwilę powiedział że jak w sumie w środę idę to żebym już od środy poszła na L4 bo tutaj to i tak szkodliwe warunki, zapylenie, hałas itp to szkoda zdrowia. Troszkę mnie tym zaskoczył ale cieszę się że ta rozmowa tak dobrze poszła. No i nikt w pracy więcej nie wie. Jedynie szefo i szwagier. I w sumie nikomu nie mówię na razie. Dopiero może jak się ten pierwszy trymestr skończy |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
Chodzę do jednego, i tak tyle czasu poświęcamy na wizyty, badania itp jak by trzeba bylo chodzić do jeszcze jednego to trochę sporo. Bardzo długo zastanawiałam się nad lekarzem prowadzącym i myślę że dobrze wybrałam. Lepiej postawić na jakość a nie na ilość
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Ja na razie tak na chwilkę tylko...bo oszalałym :-D....kiedy wy to wszytsko piszecie ? Matko !!!!! Witam WSZYTSKIE NOWE czerwcóweczki ![]() Ja totalnie z niczym nie wyrabiam.... Jedyne co bym robiła to spała, a dzisiaj jeszcze ta pogoda ....bleeee Postaram sie wieczorkiem coś napisać wiecej - teraz byle do końca pracy Miłego popołudnia |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Byłam dziś wreszcie na badaniach ![]() W niedziele i wczoraj przeleżałam cały dzień bo się czymś zatrułam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ufam mojej gin, chodze do Niej od 6-7 lat, ale jednak wole chodzić do dwóch. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny, coraz ciężej mi za Wami nadążyć wchodząc raz dziennie, nie nadrobiłam jeszcze zaległości z pobytu w szpitalu
![]() Ogólnie mogę oficjalnie dołączyć do mamusiek mających mdłości. Do tej pory cieszyłam się, że może mnie to ominęło, ale od dwóch dni uświadamiam sobie, że jest coraz gorzej...z kibelkiem się jeszcze nie przywitałam, ale nie wiem, czy bym nie wolała, bo czasem tak mnie rwie, że wolałabym to oddać...ble! Co do jedzenia to też już nie jest tak kolorowo. Nie wszystko mi teraz odpowiada, a już najgorsze jest to, jak robię się glodna, zaczynają się mdłości, a ja nie mam ochoty na jedzenie, choć wiem, że dopóki nie zjem to będą mnie trzymały...ehhh Jeśli chodzi o ginekologa to ja jestem w trakcie wyboru odpowiedniego prowadzącego, myślę, że jutro nastąpi ostateczna decyzja ![]() No i ta nieszczęsna kanapka Drwala...mniaaam, też na nią czekam, dobrze, że nie jestem sama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Goraleczka dzisiejsza pogoda mnie po prostu dobija, do 13 to myślałam, że padnę, niedość, że miałam mdłości to jeszcze strasznie bylo mi słabo, mało nie zemdlałam ;/ mam niskie ciśnienie w ciąży i nie bardzo wiem co robić, by je podwyższyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- majkela12 mam podobnie jak Ty i po świętach najchętniej zostałabym w domu... Tym bardziej, że mam bardziej skomplikowaną sytuację... Nie mieszkamy z mężem razem i widzimy się tylko w weekendy właśnie przez pracę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witaj jak się udał wyjazd?
Teraz i ja poproszę o dopisanie do listy Pradip 26lat OM 5.09 TP 12.06.2014 ![]() Nigdy nie brałam i mam nadzieję że w ciąży też nie będę miała potrzeby ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Skoro dobrze się czujesz ja poczekałabym te 3 tygodnie z informowaniem Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj byłam na 2 wizycie i wróciłam super szczęśliwa z informacją że fasolka ma już całe 2 cm ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak posmęcę trochę
![]()
#555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
można dostać rozdwojenia jaźni chodząc do dwóch lekarzy... chyba że chodzi o coś poważnego, jakiś problem zdrowotny, warto wtedy czasem poradzić się drugiego lekarza, szczególnie jeśli mamy wątpliwości co do porady lekarskiej...
#557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bazile no to ogromne gratulacje, że szybciutko udało się drugie! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Proponuję nie opisywać porodów, coby nie straszyć tych, przed którymi cała "radość" ![]() ![]()
![]() |
#559 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ze śmiesznych "ciężarówka przez 9 miesięcy" - przezabawna, pamietnikowa bardziej i lekka a przy każdym miesiacu jest miarka ile ma nasza dzidzia, co jej tam nowego wyrosło itp, a wy macie juz jakieś lektury czy na razie same nerwy i mdłości? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po przeczytaniu opisów porodów stwierdziłam że wole jednak temat McDonalda i że mam straszną ochotę na McFlury ![]() Cytat:
![]() Początkowo myślałam żeby robić badania na nfz ale puki co wszystko mam w pakiecie wiec nie będę kombinować. Nie mam ani mdłości ani książek wystarczają mi nerwy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny, czy wy jesteście juz w 2 trymestrze że tak zapindalacie???
Czytam, ale jak tu odpisać na tyle wątków?? Ja na wizycie dostałam progesteron na 30 dni - tak na wszelki wypadek. Mam wrażenie że po nim jeszcze bardziej mnie mdli... Nie mam wymiotów, ale to wszystko mi jakby w gardle stoi. Jak otwieram lodówkę to jakbym do kubła ze śmieciami zaglądała tak mi śmierdzi - a wszystko niepotrzebne z niej wyrzuciłam... Dzisiaj po południu miałam taki zgon że usnęłam na godzinę i mogło się palić walić... Dobrze że moje kochane dziecko bawiło się grzecznie obok i nic nie zbroiło... Ja niestety też mam za sobą horrorystyczny poród, a jest to w dużej mierze spowodowane tym że trafiłam do szpitala w nocy i na bardzo niekompetentną (to w zasadzie zbyt łągodne słowo) położną. Ja byłma mega bojowo nastwiona, mam wysoki próg bólu, ale to przeszło moje możliwości... żebym jeszcze urodziła, a cały mój ból i wysiłek poszedł na marne bo skończyło się cc. Nie wiem jak będzie teraz, być może zdecyduję się na cc na życzenie ( co w Niemczech jest możliwe) bo zwyczajnie boję się że przy takim ciężkim porodzie, jak zajdzie to dalej, to coś stanie się dziecku (mój mały ważył 4260 jak się urodził ![]() Dziewczyny zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia? Ja chodziłam z mężem w pierwszej ciąży i bardzo sobie chwaliłam. Ale to nie była taka szkoła jak są przy szpitalach, że się uczy obsługi głównie, tylko taka bardziej przygotowująca psychicznie. Widziałam że jest nowa czerwcówka z Lublina, w Lublinie polecam Wam dziewczyny http://www.aktywnamama.com.pl/ Fantastyczna babka , mama czworki chłopaków, cudownie wspominam zajęcia. No i prowadzi też cwiczenia dla brzuchatek i potem dla mam z małymi dzieciaczkami. bazile wtaj z powrotem ![]() ![]() Ja tez chodze do jednego lekarza i nie widze sensu do dwoch czy wiecej ![]() No dobra, zasysa mnie pora cos zjesc.. TYLKO CO.......... eh |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz jak nie zjem to ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Możesz rozwinąć bo nie bardzo rozumiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja z kolei oprócz obsługi noworodka dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy,m.in. jakie jest podejście do różnych spraw w samym szpitalu. A na koniec dostałam różne gadżety- m.in butelki do karmienia, które potem bardzo się przydały. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
Chodziło mi o to, że ja nie będę chodziła do szkoły rodzenia, bo wiem jak wygląda poród, opieka nad bobaskiem itp. Więc w moim przypadku szkoła rodzenia jest zbędna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaaa, no tak. Ja też się drugi raz nie wybieram ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.