|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Kicia leginsy wyglądają całkiem porządnie mi tam mózg nie pracuje najlepiej to nie wymyślam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-05 o 11:07 |
|
|
|
|
#4532 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Dopisz tydzień to umieszczę na pierwszej stronie wagę ![]() Cytat:
Mnie raz tez Mała kopnęła, że aż zabolało Frogutka, tez proszę o dopisanie tygodnia, to wpiszę na wagę na 1. stronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za firmę - jak coś poszyjesz to wstawisz nam zdjęcia? - takie cuda kiedyś pokazywałaś ![]() Ja mam z Pepco sporo majtek i są spoko Cytat:
![]() super zakup My też kupiliśmy wózek - powiedziałam, że jak będę mieć więcej czasu to się wrzodów nabawię ![]() http://www.bebe-best.com/images/Carambola_1.jpg Bardzo się cieszę - czekam na kuriera
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-11-05 o 11:20 |
|||||
|
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki
Okazało się, że na USG nie widać, żeby coś było nie tak. To i tak nie daje mi gwarancji, ale zawsze to jakieś pocieszenie. Dostałam znowu antybiotyk i jakieś globulki przeciwgrzybicze profilaktycznie. Zastanawiam się czy wykupować, już tyle czasu biorę antybiotyk i grzybicy nie widać Hmm... co jeszcze? Z łożyskiem już chyba ok. Jak zapytałam to odpowiedział wymijająco więc się nie będę tym przejmować Za dwa tygodnie robię to glukozę z obciążeniem Dostałam od położnej witaminy ![]() Wymiarów dziecka nie znam, bo nic mi nie podał. Dziwny ten lekarz Pytał też o mój wzrost i tż, ale podobno nic złego się nie dzieje. Nie ogarniam ![]() Następna wizyta 06.12 Cytat:
![]() Ale nie chce sobie wygryźć szwów, ostatnio to zrobił, a teraz będzie musiał chyba iść na zdjęcie Co do ubrań w pepco to kupiłam SOBIE kiedyś tam sweterek, który z każdym praniem robił się większy Noszę go teraz, pasuje na mój wielki brzuch ![]() Cytat:
za sweterki Ja muszę koszulę wyrwać z lumpa A szlafrok mam jeden w domu wystarczy on? Nie chcę go zniszczyć, bo go uwielbiam i to jeden z pierwszych prezentów od tż ![]() Ja nie jestem dobra w wymyślaniu
|
||
|
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- koziemleko |
|
|
|
|
#4535 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwyraźniej teściowa dąży do tego abyście sami wyremontowali mieszkanie... ach te teściowe, ja na szczęście na swoją nie narzekam, wspaniała kobieta Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy lumpkowe, pochwal się żeby te ciuszki były jakieś extra to bym jeszcze zrozumiała, ale niektórzy przesadzają oczywiście mozna upolować jakieś perełki za rozsądną cenę ale nie za często i trzeba mieć szczęście.Jeśli chodzi o legginsy ja kupowałam ocieplane Oasi, polskiego producenta, na początku jakość wydawała mi się świetna, ale po kilku praniach stwierdzam że strasznie się mechacą, wszystkie paprochy się do nich przyczepiają, a do tego mogłyby być zdecydowanie dłuższe. Jeśli jesteś wysoka sprawdź dokładnie długość nogawki Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-05 o 11:32 |
|||||
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
nieee, bo ja mam usg 18.11 a chcę wiedzieć co mam w brzucholu
![]() Cytat:
polecała mi bebe, była zadowolona i ja też ja też, zużytych albo takich najtańszych
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetny naprawdę. Cytat:
Mi też nie podaje wymiarów już lekarz, a wagi Ci nie podał? Nie ważne, ważne, że zdrowe
|
|
#4538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chyba pojade na glukozę w sobotę, jak się będę lepiej czuła bo za tydzień w sobotę idę do pracy, a boję sie że jak pójdę 23.11 to nie będę miała wyników na 26.11 na wizytę ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę spamować wątku zdjęciami ciuszków. W podpisie mam linka do bloga i tam będą zdjęcia
![]() Ja też muszę kupić sobie legginsy ocieplane. Ale póki co brzuch mam malutki, więc wchodzę w normalne Dla mnie koszmarem będzie wybór kurtki zimowej |
|
|
|
#4540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę! Ty chodzisz prywatnie czy na fundusz? Co ten lekarz taki dziwny? Od początku taki jest? A może dzidzia wysoka, że pytal o wzrost? Bo moja malutka ma strasznie długie nóżki na ostatniej wizycie wszystkie parametry odpowiadały 22tc, a nóżki 23 będzie modelka![]() Ja też za dwa tygodnie idę na glukozę
|
||
|
|
|
#4541 |
|
Moderator
|
Dziewczyny - GŁOSUJEMY!
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tych kolorach ?? ile daliscie ??Cytat:
Z tym wzrostem to rzeczywiscie dziwne pytanie, ciekawe po co mu to ![]() kicia fajne leginsy, mi sie pierwsze bardziej podobaja Moze kazda jak bedzie miala juz gotowy pokoik albo kacik dla dziecka, niech sie chwali ja uwilebiam ogladac aranzacje wnetrz
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle w tym się nie widzę. Wszystko będzie misz-masz, to nawet nieład artystyczny nie będzie. W doborze koloru i aranżacji jestem kiepska i nie mam gustu Olaboga tyle propozycji? Daję sobie czas do jutra
|
|
#4544 | ||
|
Moderator
|
TAK!!!
![]() Cytat:
![]() Ja też już zaczynam coraz poważniej podchodzić do tematu Cytat:
![]() Najważniejsze, że wszystko w porządku A lekarz tak dziwny jak i mój - nie przejmuj się ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- No Takie poetki mamy na wątku ![]() Ja też się wstrzymuję bo muszę się namyśleć
|
||
|
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak chce cos urzadzac to pomagam sobie internetem albo gazetami o wnetrzach Rzeczywiscie, trzeba sie namyslec nad tym tytulem ale obawiam sie, ze niektore moga byc za dlugie i sie nie zmiescic
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
mmhym śliczny wózek
ja kiedyś próbowałam maszynką ale jakoś mi nie szło a kupiłam w biedrze taką wypasioną za 20zł i zasuwa super koziemleko super że u dzieciaczka wszystko dobrze może łożysko się już poprawiło skoro nic nie mówił co do globułek to może faktycznie nie kupuj? jedynie laktowaginal czy jakiś inny probiotyk a recepta zostanie w razie W ![]() I tak pytam o chomika bo ja miałam przeboje u mojej dziewczyny jak sobie systematycznie szwy wydłubywała a jak jej kołnierz ubieraliśmy (już na samą noc a w dzień pilnowałam cały czas) to się na nas tak okropnie obrażała że jeść nie chciała i chudła strasznie szybko... stąd moje pytanie lutien a ja chyba kurtkę zimową wezmę od Tż chyba że mama/babcia/ciocia będą miały jakąś ciepłą bo ja się w swoją nie zmieszczę jak brzuch już będzie duży ![]() mona1 fajnie mieć długie nogi Idę oddać głos
|
|
|
|
#4547 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() To jak kończymy dzisiaj wątek ??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie stać mnie na zakup kurtki na jeden sezon jakoś wciskam się w stare i koleżanka ma mi jedną pożyczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Właśnie wróciłam ze szkoły byłam po odbiór dyplomu (odbieram go od sierpnia ) i poszlam jeszcze po małe zakupy. Wróciłam ledwo żywa i zmęczona jakbym co najmniej giewont zdobyła Coraz ciężej mi się poruszać i wkurza mnie to niesamowicie ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- ,ale nie martw się Ja też mam takie |
|||
|
|
|
#4548 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musze sobie kupić jeszcze jedna koszulę, bo poprzednim razem zabrałam do szpitala tylka jedną i strasznie sie zabrudziła podczas porodu i musiałam załozyc szpitalną. Na drugi dzień męzus mi juz przyniósł wypraną. Cytat:
![]() Ja szlafrok biore jeden i powinien wystarczyć. Napewno nie zniszczysz szlafroka, bedziesz go ubierała tylko wstając z łóżka. Cytat:
Pierwszy od lewej to taka bardziej bluza ocieplana 0-3 m-ca George, w srodku sweterek ocielnany Marks&Spencer rozmiar 1m-c i ostatni sweterek tez Marks&Spencer rozmiar 1m-c. Wydaja mi się wieksze te sweterki niz rozmiarówka. Cytat:
Cytat:
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie odnośnie rogalików a'la Koziemleko
Te 1/4 szklanki cukru to do tej masy mam wsypać i ugniatać, czy to służy tylko do sypania? Nie śmiać się z pytania, ja ostatnio piekłam jak byłam mała Może się skuszę na te rogaliki, bo mi się dzisiaj śniły ![]() Cytat:
reszta jest naszym kątem więc szaleć nie będe ale jestem taką hmm... minimalistką? można to tak nazwać? Bardziej podoba mi się pościel jednokolorowa niż we wzory. Nawet korci mnie zrobić łóżeczko całe na biało wtedy dziecko w ciuchach o innych kolorach będzie ładnie się prezentowało, a i zdjęcia w łóżeczku będą profesjonalne, z jednolitym tłem ![]() Dajcie mi czas chociaż do wieczora !!
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja jeszcze nie jestem w 5 miesiacu a juz jak dlugo chodze albo stoje to mnie plecy napierdzielaja w odcinku ledzwiowym monka popie.rdolki powiadasz
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szlafrok jakiś stary mam nie używam więc się przyda.Co do kurtki zimowej to nie mam pojęcia co zrobię
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
minimalizm tez moze byc fajny
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Może w czwartek coś upiekę
![]() Chociaż dzisiaj idę odebrać wyniki z glukozy, także możliwe, że nie będę mogła...
|
|
#4554 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Niedawno wstałam, zjadłam leniwe śniadanie, zrobiłam pranie i posprzątałam trochę i uciekam zaraz do rodziców na wieś ![]() Wieczorem Was nadrobię, bo widzę, że dużo się dzieje - zakupy, badania, zakładanie firmy ![]() elunka88, dużo, dużo zdrowia dla Was! Cytat:
) lub X-landera XQ (oba w cenie do 1300zł).I taka ze mnie ciapa!!! Dobrze, że dziś weszłam na maila - patrzę, a wygrałam dwie aukcje! W sumie za 6 bodziaków zapłaciłam 39zł z przesyłką Rozmiar 62-68, więc będą na lato
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super wybór!
|
|
#4556 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mi się zapomniało z tego wszystkiego. Cytat:
![]() Teraz mi się przypomniało, że jak pytał o ten wzrost, to pod nosem mruknął, : a bo to już 24 tydzień; Więc może faktycznie duża dzidzia? ![]() A ta glukoza mnie przeraża. Niby mam wypić 50 g i czekać godzinę ![]() Ja się nie umiem zdecydować. Muszę się poradzić maleństwa, w końcu to i jego wątek ![]() Cytat:
A ja bym wolała, żeby chominiu sobie wydłubał te szwy. Nie musiałabym z nim iść na ściąganie. Zawsze to mniej stresu dla niego. A ja mam kurtkę zimową ![]() Ja też mam krótkie i masywne nóżki Mam nadzieję, że to dziecko odziedziczy po tż Cytat:
za dyplom ![]() Ja też się bardzo szybko męczę. Mam do gina 20 minut spacerkiem i do tej pory to był właśnie miły spacerek, a dziś przeprawa. Sapałam jak stara lokomotywa ![]() Cytat:
Uwielbiam go jest różowy, mięciutki, dobrej firmy, od tż Fajne te sweterki Już ktoś odpowiedział, ale... Tak ten cukier dodajesz do ciasta i ugniatasz ![]() Cytat:
za pranie i porządki. za piękne body. Fajne |
||||||
|
|
|
#4557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za brawka - strasznie mi sie podoba
![]() No, na ten się zdecydowalismy. Mąż chciał czerwony, ale ponoć na żywo wygląda bardziej na malinowy, więc stanęło na moim 1295 z przesyłką, bo u mnie w mieście albo za drogi albo nie mają tej firmy. Cytat:
Ja mam kurtkę dwurzędową na napy, więc będę się zapinać na szerszy rząd, a tamte wystające napy jakoś zaślepie... będę kombinować ![]() Cytat:
Cytat:
żebyś piec i wcinac mogłaCytat:
62 głównie dłuższy rękaw ![]() A wczoraj w tym C&A kupiłam Ulce 4 pary spodni dresowych po dwa w 62 i 68 - na pewno wygodniejsze niż dzinsowe a też fajnie wyglądają, nie? ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Hm, a mnie lekarka zapytała czy chce mi się więcej pić, ja mówię, że nie i nie mam robić na razie glukozy... |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Moderator
|
I to jest 2w1? Ja tez chyba kupie wozek przez neta, bo w tych sklepach stacjonarnych albo nic mi sie nie podoba albo jest drogie...
|
|
|
|
#4559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ten to następny powie ![]() 2. No własnie ja dostałam skierowanie na 75 gram, a po tym sie czeka 2 godziny. Własnie sobie myślałam, że wolałabym dostać te 50 gram. Bo generalnie tak powinno się robić. Najpierw 50 gram, jak cos wyjdzie źle, to wtedy idzie się na 75 gram, ale niektórzy od razu walą 75 gram ![]() 3. A dużo ma szwów? Moja fretka jak miała sterylkę to miała tylko jednego szwa, którego też sama sobie nie ściągnęła, ale jak poszłam z nią na ściągnięcie, to nawet nie wiem kiedy pani to ściągnęła myk i już ![]() 4. Przyznam, że mleka koziego nie piłam nigdy ![]() 5.To muszę więcej zmielić sama robię cukier puder w młynku więc zrobię więcej. Mama powiedziała, że mi pomoże z rogalikami, to pewnie ja będę stała obok a ona zrobi wszystko za mnie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
#4560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My oglądaliśmy go w sklepie i zamówilismy przez internet Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

podobały mi się bardzo bo takie i eleganckie i zwykłe zarazem. do wszystkiego pasowały

dolegliwości żadnych, Mała kopie-czasem jak zawodowy piłkarz
Mam worki pod oczami, aż do kolan i ogólnie mam zły dzień. Trzymajcie kciuki, żeby na usg nie wyszło nic złego.
za firmę - jak coś poszyjesz to wstawisz nam zdjęcia? - takie cuda kiedyś pokazywałaś 
super zakup 

Pytał też o mój wzrost i tż, ale podobno nic złego się nie dzieje. Nie ogarniam 
?? Oni tak ściemniają, że ich to nie jara
oczywiście mozna upolować jakieś perełki za rozsądną cenę ale nie za często i trzeba mieć szczęście.

myk i już