Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 15:45   #4591
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

O matko, takiego mruka to bym chyba utłukła
Moja lekarka to zawsze komentuje cały czas każdy swój ruch, dosłownie każdy i mi się to bardzo podoba
Chociaż ostatnio dość długo nie mogła złapać którejś komory serca i się zestresowaliśmy z mężem, ale cały czas powtarzała, że to po prostu wina ułożenia i na pewno zaraz znajdziemy. No i znalazła

Ależ oczywiście - zdjęcie będzie
ja tez najchetniej bym go utlukla Ale wybaczam, bo to bardzo dobry gin, prowadzil mi tez 1 ciaze i bylam b.zadowolna

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, że znacie płeć dziecka i jakoś mi przykro, że ja mogę jej wcale do porodu nie poznać:/ sądzę, że jak dziecko będzie większe może już się nie odplątać ta pępowina z między nóg...

Dzisiaj facet w sklepie wjechał w mój wózek a on walnął mnie w brzuch... byłam w takim szoku, że zaniemówiłam:/ mam nadzieję, że maluszek tego nie odczuł, wystarczy, że ja się wystraszyłam. Uważajcie Dziewczyny w sklepach bo ludzie nie patrzą jak chodzą
magdus, cirpliowsci, moze na nastepnej wizycie sie dowiesz, kto mieszka w brzuszku

co do tego faceta, to bym mu niezle nazdala

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wróciłam z jednej pracy, lecę do kolejnej,
Trzymajcie się,
wykonczysz sie, kiedy zamierzasz troche przystopowac

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

W każdym razie, byłam wczoraj na wizycie
Wszystko w porządku, serduszko bije jak trzeba, przybrałam prawie 4kg, nie muszę pić glukozy
Wywala mi pępek Z Antkiem mi w sumie wcale nie wywaliło, tylko pod koniec się wypłaszczył. A teraz już jest nieźle wystający.
super, ale farciara z Ciebie
no i za wizyte

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nie będzie słodkich rogalików
Złe wyniki z obciążenia mi wyszły
oo niee, i co teraz ??

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

asienka213 to ja mam tak, że jak ide do endo to przed wizytą muszę do pielęgniarki na ważenie i ostatnio wpisywała jeszcze dane odnośnie ciąży no i ona sobie pod nosem sepleni a ja co każde jej słowo "co?" na końcu już widziałam że się wkurzyła nienawidzę jak ludzie mówią cicho/za szybko...
tez tego nienawidze, tym bardziej, ze ja przeciez prawie glucha a na wizyty to juz biore ze soba tzta, czasem nawet on ma problem a sluch ma czasem za dobry

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

ela doczytalam To czekamy do piatku, miejmy nadzieje, ze dieta wystarczy

elunka a jak Ty sie czujesz ??

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:47   #4592
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

elunka a jak Ty sie czujesz ??
A dziękuję. Ciężko mi odpowiedzieć ogólnie lepiej niż wczoraj, najważniejsze - kręgosłup odpuścił. Gorączka spadła nieco, kaszel mija. Strasznie dzisiaj mnie głowa boli tylko

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:59   #4593
czbasia
Zakorzenienie

Hej mamuśki ale spamujecie. Gratuluję kolejnych udanych wizyt no i pięknych zakupów. JA nie mam jeszcze nic a nic.. Ale w przyszłym tyg planujemy na zakupy się udać i rozejrzeć się w sklepach za wózkami. Mamy plan wybrać model i kupić później. Mmych śliczny wózek

JA jak maszynką próbowałam supełki usuwać to dziur narobiłam

Mona… u mnei podobnie.. NA połówkowym wszystkie wymiary dzidzi odpowiadały 21tyg 2-4dni a nóżki 22tyg 5dni., A ja metrpiecdziesiat w kapeluszu. Ale tż ma 186 wiec mam nadzieje ż wzrost po nim będzie

Koziemleko.. podobnie moje wizyty wyglądają. Dobrze, że mam opis do usg to tam doczytałam wszystko. A jak spytałam po czy wszystko jest w porządku to słowa lekarza..No wygląda na to że ok. jest ale zagwarantować nikt pani tego nie może.. Ale już przyzwyczajona do tego jestem. Jak skończyłam 1 trymestr pytam czy największe ryzyko poronienia minęło a ten że ryzyko jest zawsze I tak mnie uspokaja, masakra.

Justine ładne te bodziaki i cena też mi się podoba
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:04   #4594
Ela87
Zakorzenienie

Też nie lubię jak ktoś za cicho mówi Czuję się głupio co chwila prosić o powtórzenie.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

A! No i była dzisiaj kuzynka moja co urodziła córeczkę w maju. Powiedziała, że ciuszki miała od drugiej kuzynki i nic nie musiła praktycznie dokupywać, tylko te ciuszki to wszystkie różowe, albo takie typowo dziewczęce, więc jutro musi być dziewczyna

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:05   #4595
Trisdom
Zadomowienie

Wlasnie mi wozek przywiozl kurier. Na razie zlozony w pudelku.

Ela- trzymaj sie, teraz Cie pewnie troche diety czeka :/

Elunka- zdrowka. Moj tz znowu niewyrazny i po pracy zamiast jesc obiad to polozyl sie do lozka
Stary 2013-11-05, 16:19   #4596
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

A dziękuję. Ciężko mi odpowiedzieć ogólnie lepiej niż wczoraj, najważniejsze - kręgosłup odpuścił. Gorączka spadła nieco, kaszel mija. Strasznie dzisiaj mnie głowa boli tylko

Zdrowiej szybko.
Stary 2013-11-05, 16:19   #4597
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko w porządku, serduszko bije jak trzeba, przybrałam prawie 4kg, nie muszę pić glukozy
Wywala mi pępek Z Antkiem mi w sumie wcale nie wywaliło, tylko pod koniec się wypłaszczył. A teraz już jest nieźle wystający.
za wizytę
Z pępkiem szybko u mnie też jakoś zaczyna się zmieniać, ale zanim przebije się przez warstewkę tłuszczu, to jeszcze musi minąć

Cytat:

mam nadzieję, że tylko mała modyfikacja diety wystarczy. A miałaś jakies objawy? Suszyło Cię czy coś?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mmych śliczny wózek
Domyślam się, że to o mój nick chodzi, więc dzięki
No, a co dziur się tyczy, to dlatego maszynka musi byc mocno stępiona

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jak wypakujesz, to daj real photo

Fajna strona z małą encyklopedią wiedzy na temat chust i nosidełek:
http://www.kangurkowo.pl/webpage/jaka-chusta.html
Ja zaczynam rozważać użytkowanie takiej - nie za często wiadomo, bo dla kręgosłupa lepsza na początek pozycja horyzontalna ponoć, ale w chuście dziecko ma dużo czasu i mozliwości do obserwowania świata Tak wyczytałam wczoraj w mądrej książce
Ktoś używał? Albo teraz o tym myśli?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 16:20   #4598
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Cytat:
Nie ma pojęcia. W piątek ide do mojego lekarza, zobacze co powie. Z tego co wywnioskowałam, to czeka mnie dieta. Tylko zastanawiające jest to,że ja nie zmieniłam swoich nawyków żywieniowych troche słodyczy czasami wpadnie, ale bez przesady. Przed ciążą jadłam czysto i liczyłam co jem i ile jem. W ciąży nic się nie zmieniło.
Mam nadzieję tylko, że do szpitala mnie nie wezmą
I co teraz?? Na to do szpitala biorą?
Pewnie jeszcze nie jednej z nas wyjdą złe wyniki, skąd to się bierze tak nagle?

Cytat:

Koziemleko.. podobnie moje wizyty wyglądają. Dobrze, że mam opis do usg to tam doczytałam wszystko. A jak spytałam po czy wszystko jest w porządku to słowa lekarza..No wygląda na to że ok. jest ale zagwarantować nikt pani tego nie może.. Ale już przyzwyczajona do tego jestem. Jak skończyłam 1 trymestr pytam czy największe ryzyko poronienia minęło a ten że ryzyko jest zawsze I tak mnie uspokaja, masakra.
Przynajmniej lekarz cię nie mami. Chociaż mógłby być milszy i mieć więcej optymizmu.
Mój mi nie daje żadnych opisów

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Ela- trzymaj sie, teraz Cie pewnie troche diety czeka :/

Elunka- zdrowka. Moj tz znowu niewyrazny i po pracy zamiast jesc obiad to polozyl sie do lozka
Poka, poka!!
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:22   #4599
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
moj tez jest malomowny co mnie strasznie wkurza, bo zawsze jak robi mo dluzej badanie i siedzi cihco to zawsze mysle, ze cos jest nie tak A do tego jak juz sie odezwie to nic nie slysze, bo normalnie szepta zawsze go upominam
mój dużo mówi podczas badania, ale tak cicho że nie raz nie jestem pewna czy dobrze go usłyszałam, a głupio mi poprosić żeby mówił glośniej już kiedyś się zastanawiałam czy głos oszczędza czy nie potrafi głośniej

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dzisiaj facet w sklepie wjechał w mój wózek a on walnął mnie w brzuch... byłam w takim szoku, że zaniemówiłam:/ mam nadzieję, że maluszek tego nie odczuł, wystarczy, że ja się wystraszyłam. Uważajcie Dziewczyny w sklepach bo ludzie nie patrzą jak chodzą
co za dupek przeprosił chociaż?

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wiem, wiem a muszę je kochać co najmniej za mamusię i tatusia. I trochę za dziadków.
Ciuszki kupiłam w second-handach ale w bdb stanie. Żałuję, że mam popsuty aparat, bo też bym je obfociła . Trochę też dostałam wczoraj, ale te były już bardziej intensywnie używane więc posłużą pewnie głównie jako awaryjne, ew.niewyjściowe.

Wróciłam z jednej pracy, lecę do kolejnej,
Trzymajcie się,
Na pewno jak się urodzi dziadkowie oszaleją na jego/jej punkcie, i będą kochać maleństwo nad życie
Ile Ty masz tych prac????

Cytat:
czemu nie musisz pić glukozy???

Cytat:
jakie te wyniki wyszly dokładnie?

Cytat:
Mona… u mnei podobnie.. NA połówkowym wszystkie wymiary dzidzi odpowiadały 21tyg 2-4dni a nóżki 22tyg 5dni., A ja metrpiecdziesiat w kapeluszu. Ale tż ma 186 wiec mam nadzieje ż wzrost po nim będzie
to będziemy mieć długonogie dzieci
Stary 2013-11-05, 16:26   #4600
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że tylko mała modyfikacja diety wystarczy. A miałaś jakies objawy? Suszyło Cię czy coś?
Nie wiem czy wzrost wagi świadczy o cukrzycy wiem, że szybko tyję, bo już mam 13 kg na plusie, ale czytałam też, że niektórzy szybko tyją w pierwszej połowie ciąży, a później powoli. Niektóre kobiety mają 25kg na plusie i nie miały cukrzycy ciążowej.
Innych objawów brak

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Chyba do szpitala biorą, ale jak wyjdzie o wiele za dużo. W sumie nie wiem. Wiem tylko, że moja mama jak była w ciąży z moim bratem, to leżała w szpitalu na cukrzycę ciążową, ale jej wyszło dużo ponad normę na samej glukozie na czoczo, wtedy nie robiono z obciążeniem

Stary 2013-11-05, 16:27   #4601
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

byle lepiej niz wczoraj, to teraz juz bedzie tylko lepiej

Cytat:
matko, co za agent to juz wole, jak ten moj, zeby nic nie mowil

Cytat:

A! No i była dzisiaj kuzynka moja co urodziła córeczkę w maju. Powiedziała, że ciuszki miała od drugiej kuzynki i nic nie musiła praktycznie dokupywać, tylko te ciuszki to wszystkie różowe, albo takie typowo dziewczęce, więc jutro musi być dziewczyna
to juz jutro to trzymam

Tz poszedl zmieniac opony i wzial ze soba mala, takze mam chwile spokoju

Stary 2013-11-05, 16:28   #4602
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
czemu nie musisz pić glukozy???
Ja tez nie muszę, ale na kalendarzu badan jest napisane, że glukozę można robić do 26 a czasem 28 tygodnia, więc pewnie następnym razem

A jeszcze Wam powiem jak mnie rozśmieszyło, że te dresy, co kupiłam Ulce nazywają się: spodnie jogging w rozmiarze 62 . To chyba jak matka będzie biegać, jak kot z pęcherzem, żeby dziecko nie płakało.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:30   #4603
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
jakie te wyniki wyszly dokładnie?
88 na czczo, a 175 po 2 godzinach, a norma po 2 godzinach jest do 140.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
A jeszcze Wam powiem jak mnie rozśmieszyło, że te dresy, co kupiłam Ulce nazywają się: spodnie jogging w rozmiarze 62 . To chyba jak matka będzie biegać, jak kot z pęcherzem, żeby dziecko nie płakało.
Może w tych spodniach dzieci zaczną chodzić?

Stary 2013-11-05, 16:45   #4604
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
niestety cukrzyca ciazowa moze dopasc kazda z nas, a przyczyna moga byc hormony A objawami cukrzycy w ciazy jest zwiekszone pragnienie a co za tym idzie czestsze picie, czeste oddawanie moczu, zmeczenie mimo braku wysilku no i nagle tycie Tyle pamietam

Stary 2013-11-05, 16:52   #4605
marima
Raczkowanie

cześć, ale miałam dzisiaj zwariowany dzień

może mi pomożecie. otóż mój szef przez przypadek wpłacił kasę za wodę i ścieki na stare konto wodociągów, które jest nieaktywne od 2 lat dostał teraz wezwanie do zapłaty , bo kasa do nich nie dotarła, wiadomo skoro źle wpłacił no i kto ma teraz to odkręcić? oczywiście ja wrr. czy wystarczy, że napiszę pismo wyjaśniające do banku w którym jest to nieaktywne konto? bo gdzieś ta kasa być musi? miała któraś z Was taką sytuację?albo pracuje w banku?
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:54   #4606
asialll
Raczkowanie

ja mam jutro wizytę u gina, odebrałam wyniki morfologia ok mocz- bakterie 850 a norma jest do 130 więc napewno coś mi na to przepisze, glukozę pewnie zleci jutro.Dzisiaj byłam w SH kurde opanować się nie mogłam wyszłam z dwiema torbami, kupiłam nawet taką kurteczkę którą może założy w wieku 2 lat ale co tam piękna była a mam jedno pytanko, gdzie czujecie swoje maleństwa? bo ja to sporo pod pępkiem, pępek też mi się już przesuwa ku górze, czytałam że macica jest teraz na wysokości pępka a czemu maleństwo jest jeszcze tak nisko?

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:58   #4607
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
ja mam jutro wizytę u gina, odebrałam wyniki morfologia ok mocz- bakterie 850 a norma jest do 130 więc napewno coś mi na to przepisze, glukozę pewnie zleci jutro.Dzisiaj byłam w SH kurde opanować się nie mogłam wyszłam z dwiema torbami, kupiłam nawet taką kurteczkę którą może założy w wieku 2 lat ale co tam piękna była a mam jedno pytanko, gdzie czujecie swoje maleństwa? bo ja to sporo pod pępkiem, pępek też mi się już przesuwa ku górze, czytałam że macica jest teraz na wysokości pępka a czemu maleństwo jest jeszcze tak nisko?
Może dziecko ma nogi na dole i dlatego czujesz niżej. Ja ostatnio czuje wyżej, ale czasami jeszcze dość nisko daleko od pępka.

Stary 2013-11-05, 17:11   #4608
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

może mi pomożecie. otóż mój szef przez przypadek wpłacił kasę za wodę i ścieki na stare konto wodociągów, które jest nieaktywne od 2 lat dostał teraz wezwanie do zapłaty , bo kasa do nich nie dotarła, wiadomo skoro źle wpłacił no i kto ma teraz to odkręcić? oczywiście ja wrr. czy wystarczy, że napiszę pismo wyjaśniające do banku w którym jest to nieaktywne konto? bo gdzieś ta kasa być musi? miała któraś z Was taką sytuację?albo pracuje w banku?
Jezeli konto byloby nieaktywne to pieniadze automatycznie by wrocily - jezeli nie wrocily to znaczy ze tamto konto jest nadal aktywne i niestety bedzie trudno odzyskac te pieniadze. Bank bedzie mogl tylko poprosic wlasciciela o zwrot, ale on nie ma obowiazku tego zrobic - ale mozecie sprobowac, nic nie stracicie a moze sie uda.
Sprobujcie tez moze do tych wodociagow zadzwonic i dopytac - moze oni uzywaja tego konta nadal tylko do innych celow i wystarczy ze sobie przeksieguja ta kase.
Stary 2013-11-05, 17:16   #4609
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm.. A stare konto zamknięte?? Bo ja jak robię przelewy i ktoś nie zgłosi, że zamknął konto a kasę się puści to następnego dnia jest zwrot kasy na nasze konto.. Więc pewnie w tym przypadku tez tak było.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
U mnie różnie ale generalnie tez nisko i po bokach. ale ost jak byłam na usg to dzidzia własnie w poprzek była i stad chyba to kopanie z boku
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:16   #4610
teQiba
Moderator

W ogole to sprawa fotelika zaczyna mnie mocno wkurzac - bez testowania ZLY, testowany dawno ZLY, uzywany ZLY, nowy ale wyprodukowany dawno ZLY. Zaczynam odnosic wrazenie ze to jakas zmowa majaca na celu naciagniecie klienta
Stary 2013-11-05, 17:21   #4611
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
mam podobnie, ja na L4 jestem od 16 października i dostałam teraz mniej więcej połowę tego, co normalnie
Dziewczynki, z tego co się orientuję wyplacajacym wynagrodzenie za chorobę (a to jest właśnie l4) moze być albo ZUS albo pracodawca. Jest to zależne od ilości zatrudnionych w firmie osób. Jeśli nic się nie zmieniło, to powyżej 20 osób, wówczas płatnikiem jest pracodawca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:21   #4612
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jezeli konto byloby nieaktywne to pieniadze automatycznie by wrocily - jezeli nie wrocily to znaczy ze tamto konto jest nadal aktywne i niestety bedzie trudno odzyskac te pieniadze. Bank bedzie mogl tylko poprosic wlasciciela o zwrot, ale on nie ma obowiazku tego zrobic - ale mozecie sprobowac, nic nie stracicie a moze sie uda.
Sprobujcie tez moze do tych wodociagow zadzwonic i dopytac - moze oni uzywaja tego konta nadal tylko do innych celow i wystarczy ze sobie przeksieguja ta kase.
Cytat:
Hmmm.. A stare konto zamknięte?? Bo ja jak robię przelewy i ktoś nie zgłosi, że zamknął konto a kasę się puści to następnego dnia jest zwrot kasy na nasze konto.. Więc pewnie w tym przypadku tez tak było.

dzwoniłam do wodociągów, mówili że nie mają wpłaty, a tamtego konta nie używają od 2 lat, ciekawe czy ktoś dostał ten numer konta, czy jest jakiś określony czas przejęcia numeru przez kogoś innego jutro przejdę się do banku i zapytam co zrobić, przelew był miesiąc temu, kazałam szefowi sprawdzić, czy przypadkiem nie dostał zwrotu na konto, ale nie sprawdził, jak zwykle to ja mam się martwić i wszystkim zajmować
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:26   #4613
cayenneOna
Zadomowienie

Trisdom, nie ma Cię już online? Chciałam zapytać, o co chodzi z badaniem cukru, bo poszłam dzis normalnie na wizytę, a laska się pyta, czy robimy badanie na cukier? powiedzialam, ze ok, wykopał to dziadostwo i czekam na wynik, ale nie byłam ani na czczo, ani nie robili mi badania PRZED czy takie badanie będzie wiarygodne? Kurna, jak miałam rok temu nieznacznie powyżej granicy cukier, to moj Hausarzt nakazał badanie takie na czczo i później po 2 h, a tu sru, wypilam tylko jakas słodka wodę (glukoza) i czekam... Potrafisz to jakoś wyjaśnić?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 17:32   #4614
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Trisdom, nie ma Cię już online? Chciałam zapytać, o co chodzi z badaniem cukru, bo poszłam dzis normalnie na wizytę, a laska się pyta, czy robimy badanie na cukier? powiedzialam, ze ok, wykopał to dziadostwo i czekam na wynik, ale nie byłam ani na czczo, ani nie robili mi badania PRZED czy takie badanie będzie wiarygodne? Kurna, jak miałam rok temu nieznacznie powyżej granicy cukier, to moj Hausarzt nakazał badanie takie na czczo i później po 2 h, a tu sru, wypilam tylko jakas słodka wodę (glukoza) i czekam... Potrafisz to jakoś wyjaśnić?
ja nie Trisdom, ale mialam dokladnie tak robione badanie w 1 ciazy Wynik wyszedl jakos 145 czyli troszeczke ponad norme i juz wyslali mnie do Diebeteszentrum a tam to musialam juz byc na czczo, wypic jakis plyn, po godz mierzyli, potem znowu wypic i znowu mierzyli Ale okazalo sie wszystko ok i dali mi spokoj a czemu tak to sie robi to niestety nie wiem A to badanie czeka mnie za miesiac, ehh juz sie boje

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-11-05 o 17:33
Stary 2013-11-05, 17:35   #4615
teQiba
Moderator

Cytat:
dzwoniłam do wodociągów, mówili że nie mają wpłaty, a tamtego konta nie używają od 2 lat, ciekawe czy ktoś dostał ten numer konta, czy jest jakiś określony czas przejęcia numeru przez kogoś innego jutro przejdę się do banku i zapytam co zrobić, przelew był miesiąc temu, kazałam szefowi sprawdzić, czy przypadkiem nie dostał zwrotu na konto, ale nie sprawdził, jak zwykle to ja mam się martwić i wszystkim zajmować
To moze pieniadze wrocily i jest ok A jesli nie to faktycznie dopytaj w banku.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Glukoze powinno sie na 100% robic na czczo - nawet dzien przed trzeba uwazac co sie je.
Ja mialam 3 pobierania - przed, po godzinie i po 2 godzinach. Takze cos dziwnie u Ciebie wykombinowali...
Stary 2013-11-05, 17:54   #4616
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm bardzo możliwe, to by tłumaczyło moją mniejszą o 200 zł wypłatę w tym miesiącu, bo zwolnienie mam do 23.11 Ale czy tak jest naprawdę, nie wiem... może jakaś inna mamusia, która pracuje w szkolnictwie ma większą wiedzę na ten temat
ciekawe jak to jest...

Cytat:
Na pewno Pozniej pewnie dostaniesz wyrownanie.
ciekawe kiedy może przyjść to wyrównanie

Cytat:
pewnie czeka cię dieta i mierzenie cukru pewnie nie jedna z nas to przejdzie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
mam podobnie, ja na L4 jestem od 16 października i dostałam teraz mniej więcej połowę tego, co normalnie
czyli pewnie wypłacili za te dni na zwolnieniu w nowym miesiącu
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:19   #4617
thidien
Rozeznanie

Cytat:
W ogole to sprawa fotelika zaczyna mnie mocno wkurzac - bez testowania ZLY, testowany dawno ZLY, uzywany ZLY, nowy ale wyprodukowany dawno ZLY. Zaczynam odnosic wrazenie ze to jakas zmowa majaca na celu naciagniecie klienta
mąż twierdzi, że tyle ludzi wozi dzieci w fotelikach nie nowych, kupionych od kogoś tam, kto też kupił od kogoś itd, albo w fotelikach z wózków 3w1, też starych i żyją

ja mu odpowiadam, że mam nadzieję, że jakikolwiek byśmy nie kupilil to mam nadzieję, że nigdy, ale to przenigdy nie będzie potrzebny

ale gdyby... nie wybaczyłabym sobie, gdybyśmy wybrali kiepski/byle jaki/pierwszy z brzegu byle tani i w razie wypadku by się okazało, że coś z nim było nie tak i nie zadziałał jak trzeba

fakt, można kupić najlepszy i najdroższy, ale jak się go dobrze nie zamocuje i nie zrobi wszystkiego jak trzeba, to i taki nie zadziała

nie wiem jeszcze na ile starczy funduszy na fotelik

ale wnioskuję, że tu będzie jeszcze trudniej niż z wózkiem :P
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:21
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:25   #4618
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ale chyba tydzień dziewczynek mamy, nie?

Cytat:

Zdrowiej szybko.
Dziękuję. Muszę. W czw obowiązkowo powrót do pracy. Koleżanka z drugiego biura ma coś ze ścięgnami w kolanie i idzie na zabieg do szpitala, i nie ma kto pracować

Cytat:

No, a co dziur się tyczy, to dlatego maszynka musi byc mocno stępiona

Fajna strona z małą encyklopedią wiedzy na temat chust i nosidełek:
http://www.kangurkowo.pl/webpage/jaka-chusta.html
Ja zaczynam rozważać użytkowanie takiej - nie za często wiadomo, bo dla kręgosłupa lepsza na początek pozycja horyzontalna ponoć, ale w chuście dziecko ma dużo czasu i mozliwości do obserwowania świata Tak wyczytałam wczoraj w mądrej książce
Ktoś używał? Albo teraz o tym myśli?
Maszynki stępione to polecam z biedronki - nawet nie trzeba będzie używać, już jest taka tępa

Ja mam chustę tkaną bawełnianą z natibaby

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:34   #4619
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie muszę, ale na kalendarzu badan jest napisane, że glukozę można robić do 26 a czasem 28 tygodnia, więc pewnie następnym razem
aaa ok w tym sensie nie musicie... na razie, bo przecież nas wszystkie to wcześniej czy później czeka mój gin na ostatniej wizycie powiedział że najlepiej w 24 tc robić to badanie

Cytat:
88 na czczo, a 175 po 2 godzinach, a norma po 2 godzinach jest do 140.[COLOR="Silver"]
czyli nie jest bardzo dużo ponad, ale jest cholerna cukrzyca będziesz musiała tetaz trzymać ścisłą dietę i spr cukier chyba po każdym posiłku...
polecam Ci fajną stronkę
http://www.slodkiemamy.edu.pl/
glowa do góry, będzie dobrze, nie Ty pierwsza i nie ostatnia, ciekawe co tam u mnie za 2 tyg wyjdzie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

ciekawe kiedy może przyjść to wyrównanie
pewnie przy kolejnej wyplacie
Stary 2013-11-05, 18:34   #4620
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
88 na czczo, a 175 po 2 godzinach, a norma po 2 godzinach jest do 140:
Ojej niedobrze mam nadzieje, że tylko jakaś dieta czy coś w tym stylu i będzie dobrze

Wróciłam ze szkoły rodzenia dzisiaj było o depresjach i syndromie Kuwady (czyli ciąża u mężczyzn )

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości