Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 14:35   #4561
maria28
Kniaginia

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
dla Ciotek niePosiadajacych FB wrzucam Focie Milusia .
Oj, matka! Coś mi się zdaje, że on na te oczy niejedną zbajeruje

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja mówię do Filipa "czółko, czółko" i przystawia do mojego i pcha.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:48   #4562
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
oszalałam z zazdrości!!!! przecudne!!!! jak slicznie wydane, jakie pomysłowe!!!!! (po co pytałam )
czasami chyba lepiej nie pytac
Marcel zachwycony patrzyl jak kurka dziobie ziarno, czy jak wiewiorka schodzi po orzechy

a te z Panem Misiem znalazlam jeszcze na blogu - sa rownie zachwycajace
http://chwileskradzione.blogspot.de/...-zachwyca.html

Ale te juz kupie jak M. bedzie starszy

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
czarujacy
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

2. To waży trochę mniej od Róży. Co mówił lekarz? Bo mój mnie wkurzył, że za mało przybrała.

Dziś miało być ostatnie spotkanie na rehabilitacji, ale jednak mi przedłużą na cały ten tydzień. Tak zadecydowała doktor.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Moderna, ale bomba te książeczki! Jak byłam mała, to uwielbiałam właśnie takie, gdzie coś się przesuwa, odkrywa itp.
lekarz mowil, ze jest ok, ze troche zszedl w siatkach, ale jest ok
Mam nadal probowac rozszerzac diete (mowilam, ze maly wypluwa).

tutaj lekarze to tez chyba sie tak nie spinaja - pytalam o asymetrie, ze Marcel glowke lekko przekrzywia w prawa strone - to odpowiedzial, ze kazdy jest asymetryczny i nie jest to nic zlego - no ale tez sprawdzal odruchy czyli podniosl za raczki, stawial na nozkach i podnosil na swojej jednej rece - i wedlug niego wszystko jest ok o napieciu meisni, asymetrii nigdy nic nie wspominal (mimo, ze np. w wieku ok. 2 miesiecy Marcel nie zmienial w wogole strony glowy - swoja droga przeszlo samo )- prawdopodobnie albo podczas badania lekarz wylapuje nieprawidlowosci, albo jezeli w wwidelkach wiekowych sa tolerowane to pozostawia bez komentarza czekajac do nastepnego bilansu (wiele napiec podobno z wiekiem tez przechodzi). Ale to gdybam sobie tak

No ksiazeczki sa super, w ogole sporo jest fajnych - tylko sa strasznie drogie - to te, jak ktos kiedys pisal, fisher szajsy wychodza taniej

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-11-05 o 14:39
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:51   #4563
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

oszalałam z zazdrości!!!! przecudne!!!! jak slicznie wydane, jakie pomysłowe!!!!! (po co pytałam )
i masz ''babo'' placek

Cytat:
Oj, matka! Coś mi się zdaje, że on na te oczy niejedną zbajeruje
yhmm też mi się tak zdaje hihi, no ale niech on nie bajeruje za wcześnie - ślub po 20roku życia dopiero .

no dobra - Kawał na dziś :

Gość z firmy produkującej wazelinę robił ankietę przez telefon. Dzwoni więc do ludzi i zadaje im różne pytania. Aż raz dodzwonił się do jakiejś babki i pyta:
- Do czego w domu wykorzystuje Pani wazelinę?
- Och, do wielu rzeczy... - odpowiada kobieta - ...na przykład do skaleczeń, suchej skóry, spierzchniętych warg i seksu.
Przez moment na łączach zapanowała cisza po czym ankieter dodał:
- Uhm, w jaki sposób wykorzystuje ją Pani do seksu, jeśli mógłbym wiedzieć?

- To proste - mówi kobieta - smarujemy nią klamkę, żeby dzieci do sypialni nie właziły...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:52   #4564
BYou
MBZ♥

Moderna za wagę i wzrost
Co do sadzania to faktycznie co lekarz to inny pogląd.idzie oszaleć myślę jednak że na czas jedzenia nie zaszkodzi. w takiej półleżacej na leżaczku to się jednak lękałam o zakrzsztuszenie
Fajny macie taki bilans
Zapasy książkowe super

Kasia ależ masz Przystojnego Kawalera

Maria, a jak Róża znosi reh?

Jola super, że na wizycie ok
a co do tego sadzania z poduchami, chodzików, podciągania do wstawania to m.in to złożyło się na moje problemy z kręgosłupem teraz:/

Pani ja to chyba zamęczam Roszpunkęa Ona załapauje żeby mieć święty spokój

C.R

Monicca takie siłowanie na czólka też ekstra

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:00   #4565
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tasiu moja szafa czeka na Ciebie jak ogarniesz swoją
udało mi się ogarnąć Naręcze ciuchów do pozbycia się I zimowe ciuchy "z przodu" Na więcej nie mam cierpliwości
i dla Roszpunki

Cytat:
Miluś umie stać oparty o wszystko czego się tyknie !!
( przecież dopiero co czworakować zaczął ..?? czy to nie za szybko ...

i 2 rzecz - nauczył się robić prrrrrryyyyy jak jakiś ptaszek i slychać ciągle takiego ''skowronka'' .
Braawoooo!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Gazetowe zaległości też mam, ale z książkami daję radę. Mój sposób to wypożyczanie, a nie kupowanie, bo jak wypożyczę, to goni mnie termin, a kupione zaczynam i potem zalegają na półce latami...
Ja też biblioteka, ale niestety zdarza mi się oddać tylko "napoczęte"...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
bardzo fajnie wyglądają. gdybym tylko mogła obejrzeć na żywo i pomacać.... bo tak nie powiem, funkcjonalnie i cenowo powala (oczywiście pozytywnie).

z tym sadzaniem nie do końca rozumiem. ja sadzam w bujaku w pozycji siedzącej, ma cały czas podparte plecy, to jest ok? sam z siebie odbija się łokciami i pochyla do przodu, wtedy siedzi chwilkę bez podparcia, ale to na prawdę są sekundy i musi się podeprzeć ręką.
No niestety, tych krzesełek na żywo nie ma gdzie obejrzeć... Chyba, że się wybiorę do Kwiatuszka
A siedzenie - w bujaku materiał dopasowuje się do plecków,na pewno można sadzać tam niesiedzące dzieci Chodzi chyba o takie ze sztywnym oparciem, bardziej "dorosłe"

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
dokładnie od tego użytkownika mam. kolor coffi
Coffi też mi się właśnie podoba Albo "latte". W każdym razie kawowe

Nestelle, despa: artykuł dla Was- http://www.krytykapolityczna.pl/feli...e-ucza-rodzice

Porządki w szafie i pranie zaliczone.
Heh, jeszcze "tylko" zdjęcia wybrać... Miałam jeszcze porobić foty kolejnym ciuszkom na allegro, ale już ciemno się robi, a chciałam w naturalnym świetle, więc to zostanie na jutro
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:58   #4566
maria28
Kniaginia

Cytat:
Maria, a jak Róża znosi reh?
Dobrze, rzadko kiedy płacze (jak jest zmęczona lub zgłodnieje podczas ćwiczeń). A tak z reguły moje dziecko ma wszystko "w tyle".
Na basenie, na rehabilitacji, gdy studenci ją oglądają i uczą się o problemach z asymetrią itp. - najważniejsze to dorwać jakąś zabawkę do gryzienia.
Ma wyraz twarzy mówiący: "ale o co chodzi? czego oni chcą? dobrze, że mam co gryźć, no to jest luuuz"

Cytat:
Stary 2013-11-05, 16:02   #4567
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Chciałam coś pocytować, ale niestety Adaś ma inne plany i ciągle wspina mi się po nogach, więc niestety nie dam rady :/

Wpadamy się pochwalić, że dziś mały po raz pierwszy sam usiadł

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 16:16   #4568
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Chciałam coś pocytować, ale niestety Adaś ma inne plany i ciągle wspina mi się po nogach, więc niestety nie dam rady :/

dla Adasia

no to co ide sie zdrzemnac mama zabrala Milusia na spacer

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:20   #4569
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Porządki w szafie i pranie zaliczone.
Heh, jeszcze "tylko" zdjęcia wybrać... Miałam jeszcze porobić foty kolejnym ciuszkom na allegro, ale już ciemno się robi, a chciałam w naturalnym świetle, więc to zostanie na jutro
to mialas pracowity dzien

Cytat:
Dobrze, rzadko kiedy płacze (jak jest zmęczona lub zgłodnieje podczas ćwiczeń). A tak z reguły moje dziecko ma wszystko "w tyle".
Na basenie, na rehabilitacji, gdy studenci ją oglądają i uczą się o problemach z asymetrią itp. - najważniejsze to dorwać jakąś zabawkę do gryzienia.
Ma wyraz twarzy mówiący: "ale o co chodzi? czego oni chcą? dobrze, że mam co gryźć, no to jest luuuz"
dobrze, ze Róża z takim luzem podchodzi do rehabilitacji
Cytat:
super!

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wkradli sie nam na budowe - rozwalili okna,rolety ,juz nie bede pisac co ukradli ,co zniszczyli .... szkoda gadac .sąsiedzi oczywiscie nic nie slyszeli .
tz na policji .i tak to nic nie da .........
pod górke.pod górke. ehhhhh.......
oo f...k
wspolczuje
Stary 2013-11-05, 17:51   #4570
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo;43572205[COLOR=Silver
[/COLOR]aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa

i zapomniałam się pochwalić

i 2 rzecz - nauczył się robić prrrrrryyyyy jak jakiś ptaszek i slychać ciągle takiego ''skowronka'' .

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcelek zdrowy, rozwija sie prawidlowo - wazy 7740g i mierzy 71 cm
mial miec dzisiaj jeszcze robione USG bioderek, ale systemy im siadly i musimy sie jezszce umowic na wizyte (swoja droga to byloby juz trzecei USG - lekarz mowi, ze nieobowiazkowe, ale warto sprawdzic, czy nadal jest ok - ja jestem ZA )
na siatkach z waga odrobine spadlismy, ale on ma siatki bez rozdzielenia na MM i KP, wiec uznaje, ze jest ok (cos wspominal, ze jak sie rozszerza diete to te siatki KP nieaktualne, ale marcel i tak jeszcze nie zjadl nawet lyzeczki, wiec bede na razie sie jeszzce na nich opierac )

No a z przykrych wiadomosci - nie moge sadzac dziecka w krzeselku dopoki sam nie usiadzie - w odruchach wszystko prawidlowo, Marcel ladnie siedzi, trzyma plecki - ale sadzac dopiero jak dziecko samo dokona tego kroku - no trudno, tak myslalam, ze tak bedzie, bedziemy sie meczyc w takim razie dalej jedzac na moich kolanach
Jedyna dozwolona pozycja to taka, jaka jest w foteliku samochodowym, na kolanach sadzac mozna, ale krotko, z podparciem pleckow

Mial jeszcze zagladnac do zebow i zapomnial, a mowilam mu musze pamietac jak bede na bioderkowym usg

A na zakupach bylismy w ksiegrani nawet nie bede pisac, ile wydalam - a kupilam TYLKO 5 ksiazek
dla Marcelka - no cóż z tym siedzeniem jakoś się jeszcze pomęczycie .A co do pogrubionego uwiellllllbiam takie zakupy

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a puzzle piankowe chciałabym niedrogie, duże, ładne i bez tego czegoś toksycznego i szukam szukam szukam
o! to tak jak ja
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:53   #4571
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Roszpunka nauczyła się robić noski-noski eskimoskiprzybliża buzię do mojej, zaczyna kręcić w prawo-lewo, pociera noskiem i mruży oczka
haha my tez sie tak bawimy . slodkie to jest

Cytat:

i zapomniałam się pochwalić

Cytat:
mial miec dzisiaj jeszcze robione USG bioderek, ale systemy im siadly i musimy sie jezszce umowic na wizyte (swoja droga to byloby juz trzecei USG - lekarz mowi, ze nieobowiazkowe, ale warto sprawdzic, czy nadal jest ok - ja jestem ZA )
na siatkach z waga odrobine spadlismy, ale on ma siatki bez rozdzielenia na MM i KP, wiec uznaje, ze jest ok (cos wspominal, ze jak sie rozszerza diete to te siatki KP nieaktualne, ale marcel i tak jeszcze nie zjadl nawet lyzeczki, wiec bede na razie sie jeszzce na nich opierac )

No a z przykrych wiadomosci - nie moge sadzac dziecka w krzeselku dopoki sam nie usiadzie - w odruchach wszystko prawidlowo, Marcel ladnie siedzi, trzyma plecki - ale sadzac dopiero jak dziecko samo dokona tego kroku - no trudno, tak myslalam, ze tak bedzie, bedziemy sie meczyc w takim razie dalej jedzac na moich kolanach
Jedyna dozwolona pozycja to taka, jaka jest w foteliku samochodowym, na kolanach sadzac mozna, ale krotko, z podparciem pleckow
z tym siadaniem to tak gdzies czytalam . ja karmie Roszka w foteliku z pol -rozlozonym oparciem .

za rozmiary
za superowe ksiazeczki .
Cytat:
mój mały Lepperek vel Che Guevara

Cytat:
Ja mogę się pochwalić (a propos nocnego wstawania), że od 2 tygodni wstaję tylko 3-4 razy. Po dwóch miesiącach wstawania co pół godziny jest booossssko Tylko dziecko już mi nie chce spać do 10, bryka od 7.30, więc zamiast dwóch dziennych drzemek ma 3. Nie narzekam
rozwalilo mnie to "tylko"
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
o matkoo!
współczuję!
u nas w górach się włamali w sierpniu..
dużo rzeczy zniszczyli, parę ukradli..
rodzice tż dostali odszkodowanie (niecałe 3 tys. gdzie same drzwi wejściowe warte ok. 7 tys ;/ a gdzie za resztę szkód )
znalazł się jakiś staruszek rzezimieszek ale co mu zrobią.. jedyne co to odzyskali część skradzionych rzeczy, maszyn czy narzędzi..

Cytat:
on jest BO-SKI!!!! ta cera TE oczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 17:56   #4572
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
no dobra - Kawał na dziś :

Gość z firmy produkującej wazelinę robił ankietę przez telefon. Dzwoni więc do ludzi i zadaje im różne pytania. Aż raz dodzwonił się do jakiejś babki i pyta:
- Do czego w domu wykorzystuje Pani wazelinę?
- Och, do wielu rzeczy... - odpowiada kobieta - ...na przykład do skaleczeń, suchej skóry, spierzchniętych warg i seksu.
Przez moment na łączach zapanowała cisza po czym ankieter dodał:
- Uhm, w jaki sposób wykorzystuje ją Pani do seksu, jeśli mógłbym wiedzieć?

- To proste - mówi kobieta - smarujemy nią klamkę, żeby dzieci do sypialni nie właziły...

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:

anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:07   #4573
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja mówię do Filipa "czółko, czółko" i przystawia do mojego i pcha.

Cytat:

Cytat:
o! dziekuje Ci za ten tekst !
.............ale to artykul dla NAS WSZYSTKICH! My z Despa mozemy tylko potwierdzic fakty a Wy dowiedziec sie czego mozecie sie spodziewac .... i razem miec nadzieje ze jak nasze obecne maluchy podrosną to w szkolnictwie bedzie poprawa.
Cytat:
i super !
Cytat:

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-11-05 o 20:14
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:48   #4574
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
czasami chyba lepiej nie pytac
Marcel zachwycony patrzyl jak kurka dziobie ziarno, czy jak wiewiorka schodzi po orzechy
fakt. czasem lepiej nie pytać
piękne zakupy. cudne wręcz.
Wrzucisz wszystkie tytuły do klubu? i o Panu Misiu - ku pamięci?!

Cytat:
To proste - mówi kobieta - smarujemy nią klamkę, żeby dzieci do sypialni nie właziły...

a Miluś cudny - oczy ma śliczne

Cytat:

eeee, myślę po prostu, że jest inteligentna

Cytat:
mały po raz pierwszy sam usiadł

Cytat:
A tak z reguły moje dziecko ma wszystko "w tyle".
Róża jest moją idolką. w byciu mentalnym stoikiem

Cytat:
no to co ide sie zdrzemnac mama zabrala Milusia na spacer
farciara

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:42   #4575
maria28
Kniaginia

Cytat:

Cytat:
dobrze, ze Róża z takim luzem podchodzi do rehabilitacji
Tak, z wyjątkiem drugiej rehabilitacji metodą Vojty.

Cytat:
Róża jest moją idolką. w byciu mentalnym stoikiem
Ma to po ojcu
Stary 2013-11-05, 20:28   #4576
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam to samo -i te same tytuly ,+ masa gazet o wnetrzach ..... zdarzylo mi sie tez juz dwa razy kupic ta samą gazete bo ...zapomnialam ze juz ją mam . ale tak to jest jak sie "ma" a sie nie przeczyta.. . z ostatnich Angor to tylko obrazki obejrzalam.....

wkradli sie nam na budowe - rozwalili okna,rolety ,juz nie bede pisac co ukradli ,co zniszczyli .... szkoda gadac .sąsiedzi oczywiscie nic nie slyszeli .
Co do Angor mam tak samo
Co do kradzieży...straszne , mam andzieje, ze sie da znależć sprawców.

Witam, padnięta jestem, ale Was przeczytałam;?)
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:31   #4577
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez matkaapolka Pokaż wiadomość
Jaki masz ten filtr do wody?
brita
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:37   #4578
nestelle
Zakorzenienie

ehhhh ... pol dnia z policja spedzilismy .musze powiedziec ze spisali sie na medal albo i wiecej .nie,nie wiadomo kto nas okradl ale policja zareagowala natychmiast .przyslali 3 samochody , zabezpieczyli wszystko,zdjeli odciski palcow,chodzili po sasiadach ,pytali,spisywali ,interesowali sie .
straty ogromne .

chwale sie Kuba -dostal zloty medal za nauke za pazdziernik ! tzn.dostalismy )

i na koniec rozmowka z Nina -
ja-przyjedzie ciocia Marysia .
Nina-naprawde?
ja -no naprawde.
N- ale gdzie ona go ma?
ja-co,kogo ma?
N-no tego rysia !
ja-jakiego rysia ???
N-no mowilas przeciez !
ja- mowilam ze przyjedzie ciocia Marysia .
N- ale z tym rysiem ?
ja - boze z jakim rysiem????
mowie ze przyjedzie ciocia Marysia ,cio-cia Ma- rysia ,
MA - RYSIA .......

i dopiero po tym ostatnim sie kapnelam

ciocia ma rysia
Stary 2013-11-05, 20:38   #4579
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Dziecko wczoraj oberwało głowę Magdzie Cieleckiej. Nie wiem za co, bo powinien z mlekiem matki wyssać szacunek do niej jako aktorki uzmysłowiło mi to ile gazet mam "zaległych"... Na dniach wychodzi nowy TS a ja dwóch poprzednich nie mam przeczytanych. Newsweekowo do tyłu - ho ho. Nawet WO nie na bieżąco
za to wizaż przeczytany :/
być może jako aktorkę Ją ceni, ale jako kobieta mu się nie podoba

Cytat:
czesc

. napisalam do niej ,ale ona chyba nieczesto na wizazu .
moglabys "przycisnac "ja troche aby wrocila . kupe czasu minelo ...., a my tu wszystkie grzeczne i kochane jestesmy i tesknimy .

pracuję nad Nia ale ciężko....

masakra....

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
no nie
normalnie brak słów na takich debili. Ciekawe, czy nasza sprytna policja coś w tej sprawie zadziała.
Człowiek haruje i wkłada tyle pracy i wysiłku we własne marzenia a tu w jedną noc kilku debili to wszystko niszczy
aż z ciekawości powiem- rozwiń tą myśl

Cytat:

Nestelle, despa: artykuł dla Was- http://www.krytykapolityczna.pl/feli...e-ucza-rodzice
cała prawda a to zdanie

Bezpłatna oświata obecnie oznacza w Polsce to, że rodzice świadczą nieodpłatną pracę na rzecz edukacji swoich latorośli.

bedzie moim mottem

Cytat:

o! dziekuje Ci za ten tekst !
.............ale to artykul dla NAS WSZYSTKICH! My z Despa mozemy tylko potwierdzic fakty a Wy dowiedziec sie czego mozecie sie spodziewac .... i razem miec nadzieje ze jak nasze obecne maluchy podrosną to w szkolnictwie bedzie poprawa.

i super !

oby- chociaż w to nie wierzę
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 20:48   #4580
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam, padnięta jestem, ale Was przeczytałam;?)
przeczytalas na dobranoc
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
oby- chociaż w to nie wierzę
no ja tez nie ale to takie myslenie zyczeniowe
Stary 2013-11-05, 20:49   #4581
maria28
Kniaginia

Cytat:
ehhhh ... pol dnia z policja spedzilismy .musze powiedziec ze spisali sie na medal albo i wiecej

ciocia ma rysia
1.
2.
3. Haha, wykombinowała sobie

Przed chwilą byli u mnie faceci sprawdzać gaz. Lekki poślizg, mieli chodzić do 20.30.
Od razu zaznaczyłam, żeby zachowywali się cicho, bo dziecko śpi.
Ale jestem przed okresem i najchętniej bym wszystkich , więc niepotrzebnie wdałam się w dyskusję z panami (jestem sama, bo TŻ na siłce). Na koniec chcieli jeszcze kurek od gazu zobaczyć, a my robiliśmy remont kuchni parę miesięcy temu, pamiętam, że coś było nie tak z umiejscowieniem kurka. Szukam, szukam, aż po dłuższej chwili mnie olśniło. A jeden z tych facetów: "Ech, kobiety bez mężczyzn to sobie nie radzą". Ja na to, że dziś jestem zmęczona i niewyspana, a radzę sobie świetnie bez mężczyzn. "Jestem innego zdania" - stwierdził z uśmieszkiem. Phi!
Stary 2013-11-05, 20:57   #4582
BYou
MBZ♥

Maria to już wiem dlaczego przedłużyli Wam rehbo Róża jest Idealną Modelką do pokazywania
A czemu Vojty nie lubi?

Despa, o tak to zdanie najlepiej odzwierciedla sytuację bo jak czasem czytam naszą Nestelle to

Nestelle bardzo Wam współczujęmam nadzieję, że policja wpadnie na jakiś trop i uda się odzyskać skradzione rzeczy
Ninka jak zawsze wymiata choć moim hitem jest:
Ninka: czemu tak na mnie patrzysz?
Ty:???
Ninka: bo jestem najśliczniejsza?

za medal

Pani jak u Was z żółtkiem?
A Cieleckiej nie lubię po tym jak krytykowała aktorów dorabiających w reklamach czy grających w serialach, a potem sama ulokowała się w Oriflejmie i była zimną biczą w Magdzie eM
za to w Katyniu i w Samotności w sieci fajnie zagrała

OTJ

Kasia Ty to masz dobrze

Formicula co u Ciebie i Hani?

Achna jak się czujesz?

Stary 2013-11-05, 21:04   #4583
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą byli u mnie faceci sprawdzać gaz. Lekki poślizg, mieli chodzić do 20.30.
Od razu zaznaczyłam, żeby zachowywali się cicho, bo dziecko śpi.
Ale jestem przed okresem i najchętniej bym wszystkich , więc niepotrzebnie wdałam się w dyskusję z panami (jestem sama, bo TŻ na siłce). Na koniec chcieli jeszcze kurek od gazu zobaczyć, a my robiliśmy remont kuchni parę miesięcy temu, pamiętam, że coś było nie tak z umiejscowieniem kurka. Szukam, szukam, aż po dłuższej chwili mnie olśniło. A jeden z tych facetów: "Ech, kobiety bez mężczyzn to sobie nie radzą". Ja na to, że dziś jestem zmęczona i niewyspana, a radzę sobie świetnie bez mężczyzn. "Jestem innego zdania" - stwierdził z uśmieszkiem. Phi!
bym dodala ze " moja dziewczyna jest od takich spraw nie ja".

o tej godzinie bym ich nie wpuscila .

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
wow! ale Ty masz pamiec!
Stary 2013-11-05, 21:09   #4584
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

nie wiem czy po promocji w Lidlu jeszcze któraś z Was jest zainteresowana, ale w Leclercu jest promocja na pampersy. 44,99 za paczkę (3-96szt, 47gr/szt; 4-82szt, 55gr/szt; 4+ -74szt, 61gr/szt; 5-68szt, 66gr/szt). cenowo wychodzi jak w lidlu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:12   #4585
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Achna jak się czujesz?

A dziękuję dobrze, choć dziś byliśmy z rodzicami w Kościanie i trochę przesadziłam z chodzeniem, myślałam, że padnę Jednak nie jestem jeszcze w pełni sił.
A poza tym dziurki mnie swędzą (te od laparoskopi :P) wścieknę się zaraz.

Trzymajcie się cieplutko ))

Buziaki

Aha Nestelle strasznie mi przykro z powodu włamania Człowiek się stara, wkłada dużo pracy i pieniążków, a znajdzie się jakiś debil i proszę. Moja kuzynka podpisała umowę z firmą ochroniarską jak się budowali, mimo, że sąsiad miał na oku ich budowę.

I myślałam, że w samym Poznaniu mieszkasz. Jak jechałam wczoraj zapchaną Hetmańską to szczerze Ci współczułam, że musisz jeździć po tym mieście

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2013-11-05 o 21:16
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:15   #4586
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
ale az 2 miesiace takiego wstawania?
sierpień, wrzesień i kawałek października. Do wszystkiego da się przyzwyczaić

Cytat:
... i trzy ksiazeczki z przesuwanymi obrazkami, paluszkiem sie przesuwa i powstaje nowy obrazek - super sa, mnie sie bardzo podobaja (kupilam kolory, male zwierzatka i zagroda )
jakie są fajowskie!! Muszę też takich poszukać!

Cytat:

Cytat:

i
Cytat:
Ninka: czemu tak na mnie patrzysz?
Ty:???
Ninka: bo jestem najśliczniejsza?
A moim o za dużej pupie i stringach

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:25   #4587
BYou
MBZ♥

Cytat:
bym dodala ze " moja dziewczyna jest od takich spraw nie ja"

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A dziękuję dobrze, choć dziś byliśmy z rodzicami w Kościanie i trochę przesadziłam z chodzeniem, myślałam, że padnę Jednak nie jestem jeszcze w pełni sił.

Padłam

Oszczędzaj się!

Cytat:

Ten też super i o młodziuDkiej Mamusi

Stary 2013-11-05, 21:36   #4588
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A z tym językiem to ja umiem robić i rulonik i umiem postawić pionowo w obie strony. Baa, umiem też ruszać uszami (każdym z osobna).
wow
Cytat:
Dziękujemy za wszystkie kciuki
Byliśmy wczoraj u lekarza. Okazało się, ze to ( tak jak pisałyście ) wirusowa sprawa. Mamy małemu podawać 3 razy dziennie lekarstwo plus jak najwięcej picia, żeby się nie odwodnił. Pani doktor dała też od razu skierowanie do szpitala, bo mały w ogóle nie chce otworzyć buzi i ciężko mu podać cokolwiek i jeśli się nie uda, to trzeba do szpitala, żeby się nie odwodnił. Póki co jakoś mu wmusiliśmy, ale łatwo nie jest. W sumie cały dzień wczoraj minął na dawaniu Nikosiowi picia, jedzenia i lekarstw. Ale na szczęście jakoś się udaje, to może unikniemy szpitala.
No i zważyli go wczoraj - waży 7 kg. W dwa miesiące przybrał 600 g więc nie wiele.
zdrówka
Cytat:
współczuje, a mieliście chociaż ubezpieczone?

Cytat:
Z tego wszytskiego zpomniałam się pochwalić Nikoś nauczył się robić kosi-kosi tak mu się spodobało, że teraz ciągle robi i patrzy na każdego po kolei, czy widzi i domaga się pochwał

Aaaa no i jeszcze zainspirowana dzieciaczkami Nestelle nauczyłam go przybijać pionę

Cytat:

Cytat:

Cytat:

ufff prawie nadrobiłam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:37   #4589
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzialam dzisiaj tez sliczna serie ksiezczek, ale to troszke na pozniej - i widze, ze sa tez przetlumaczone na jezyk polski - mnie sie baaardzo podobaja seria o Panu Misiu - Karma Wilson
http://www.gandalf.com.pl/a/wilson-karma/
i na blogu http://chwileskradzione.blogspot.de/...-zachwyca.html

Kkupilam ksiezeczke Die Eule mit der Beule (Sowa z guzem na glowie ) sliczne ilustracje, latwy tekst, z pieknym szczesliwym zakonczeniem

KrokoNil i ZebraFant - w poszukiwaniu ukrytych zwierzatek odkrywa sie kolejno klape i szuka np. tygrysa czy slonia- widzac tylko jego oczy )
Cytat:
... i trzy ksiazeczki z przesuwanymi obrazkami, paluszkiem sie przesuwa i powstaje nowy obrazek - super sa, mnie sie bardzo podobaja (kupilam kolory, male zwierzatka i zagroda )
BOSKIE książeczki!!!!!!!!! Zapragnęłam!!!

Cytat:

ja-przyjedzie ciocia Marysia .
Nina-naprawde?
ja -no naprawde.
N- ale gdzie ona go ma?
ja-co,kogo ma?
N-no tego rysia !
ja-jakiego rysia ???
N-no mowilas przeciez !
ja- mowilam ze przyjedzie ciocia Marysia .
N- ale z tym rysiem ?
ja - boze z jakim rysiem????
mowie ze przyjedzie ciocia Marysia ,cio-cia Ma- rysia ,
MA - RYSIA .......

i dopiero po tym ostatnim sie kapnelam

ciocia ma rysia
Brawo dla Kuby! Czyli dla Was!
Ryś

Cytat:
A jeden z tych facetów: "Ech, kobiety bez mężczyzn to sobie nie radzą". Ja na to, że dziś jestem zmęczona i niewyspana, a radzę sobie świetnie bez mężczyzn. "Jestem innego zdania" - stwierdził z uśmieszkiem. Phi!

A, i Kasia - Miluś jak zwykle Ślicznota!!!

Mój Słodziak przez 45 minut po kąpieli wyczyniał akrobacje w łóżeczku - mostki, wypinanie się, stanie na palcach u stópek i rączek, przewalanie po całym materacu... W końcu zasnął Posiedzę chwilę, prysznic i do wyrka
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-11-05 o 21:43
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:43   #4590
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Trzymajcie się cieplutko ))

Buziaki

Aha Nestelle strasznie mi przykro z powodu włamania Człowiek się stara, wkłada dużo pracy i pieniążków, a znajdzie się jakiś debil i proszę. Moja kuzynka podpisała umowę z firmą ochroniarską jak się budowali, mimo, że sąsiad miał na oku ich budowę.

I myślałam, że w samym Poznaniu mieszkasz. Jak jechałam wczoraj zapchaną Hetmańską to szczerze Ci współczułam, że musisz jeździć po tym mieście
mieszkam pod poznaniem .ale do centrum mam 10 min.
a korki sa juz chyba wszedzie w godzinach wyjazdu do pracy i powrotu......

no wlasnie jutro tez bedziemy zalatwiac ochrone.a sasiedzi u nas nic .nic nie slyszeli .nic nie widzieli .

dziurki cie swedza? (sorki )
Cytat:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości