|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Serio mozna zobaczyc na usg wlosy? Loki? Chyba musi Ich byc duuuzo .. U mnie byla planowana chrzestna Mai - po miesiacu pierwszy raz . Wow . To I tak nic bo przyniosla malej ciuszki na 98 cm i szampon do wlosow ![]() Ale zeby tak ? ![]() Moje dziecko chyba nie bedzie mialo chrzestnych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3422 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dziewczyny używające rożków: macie jeden czy dwa na zapas? Bo nie wiem ile kupić. Dla synka miałam jeden, ale to było lato, a teraz zima, jak mi ubrudzi to nie będę go miała w co zawinąć
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | ||
Zakorzenienie
|
O mamuniu ile wlosow
![]() Mi sie chyba w ciazy Wasze dzieci snily ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to Trele bedzie miala na zapas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, ponadrabiałam Was dopiero teraz bo wczoraj w nocy wróciliśmy dopiero od teściowej, a dziś była moja mama
![]() Ale od razu widać było, że coś jest na rzeczy, bo ilość stron do czytania nagle wzrosła ![]() Tak więc sprawczynie owego przyrostu postów.. ![]() Nasturcja z Miłoszkiem, gratulacje!!! Mam nadzieję, że czujesz się dużo lepiej niż w ciąży ![]() Lineczka i Nelcia, gratulacje ogromne!!!! nareszcie! Ale Wam poszło ekspresowo! Nelcia cudna ![]() A o bólu zapomnisz jutro ![]() dla dzielnego tatusia ![]() Jak już dziewczyny pisały, piszesz jak nie Ty(tak spokojnie, jakbyś opowiadała zwykły dzień-na zasadzie nocka przespana, zjadłam śniadanie, urodziłam córkę, teraz jem obiad i będziemy spać ![]() ale widzę, że forma już wraca ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3426 |
Rozeznanie
|
woda mi sie w kranie skonczyła..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak w ogóle to dzięki za opinie na temat mojego pytania o karmienie laktatorem
![]() No ale stwierdziliśmy, że dla świętego spokoju będę to odciągnięte mleko zostawiać ( chodzi o wyjścia dwa rady w tygodniu do szkoły). Tutaj można laktator wypożyczyć z kasy chorych. Niby za darmo ale trzeba dokupić zestaw końcówek. No i TŻ dziś po to pojechał, strasznie żałuję że nie chciało mi się z nim jechać, bo bym się nie zgodziła na takie coś, a przywiózł jakąś wielką skrzynkę, najpierw myślałam że to narzędzia czy coś w tym stylu. Bo mój laktator wygląda tak: http://www.medelabreastfeedingus.com...ect-breastpump Nie widać tego na zdjęciu ale to jest wielkie i wygląda jak dojarka dla krowy ![]() ![]() ![]() Miała któraś do czynienia z czymś takim? Czuję się jak dojna krowa ![]()
#3429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Malej sie ulewaja wody ciagle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jak masz do niego dokupić końcówki to się zastanów czy nie opłacałoby Ci się zainwestować w laktator Mini Electric Medeli, ja go mam i jest super do własnego użytku, mały, dyskretny, można go zabrać gdzieś w razie czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie!
![]() Nasturcja,Lineczka GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka dla was i waszych pociech!!! Nie jestem w stanie was nadrobić i być na bieżąco.Dwójka dzieciaków jednak zajmuje trochę czasu ![]() ![]() ![]() Macierzyństwo po raz drugi to całkiem inna rzecz.Ogólnie to jest luuuuuuuuuuuuuuuuuuz ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nic, wyrwałam sobie cewnik i chciałam by mi pomogła połozna z noworodków wstać i powiedziała ze ona nie jest jakąś pomocą społeczną ![]() Cytat:
Cytat:
a co do chrzestnej- ona wie ze mace zamiar/mieliscie zamiar ją wziąć? ;> Cytat:
![]() Lineczko a powiedz mi jak Cię traktują w tym szpitalu? lepiej niż ostatnio? Jetes w tym sammym? ;>
![]() |
#3435 | |
Raczkowanie
|
t
Cytat:
![]() A tak w ogole to mam stresa, bo mala ogolnie sie taka spokojniejsza zrobila. Wizyte ostatnia mialam 17.10 i gin napisal, ze mam 3 stopien lozyska. Nic nie mowil na ten temat a ja sie naczytalam, ze jest chyba za stare za wczesnie.
![]() |
#3436 |
Wtajemniczenie
|
To jeszcze pochwalę się moim syneczkiem
![]() Ogólnie druga cc to była dla mnie masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Ale jajca nie było mnie cały dzień
Lineczka w końcu urodziła ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę poczytać bo ciekawa jestem co się wydarzyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A coś mnie zaczęło pobolewac a tu awaria wody i już mam wizję że jadę nieogolona i brudna heh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Rozeznanie
|
Trochę zaległości
dzidziadziumdzia fluidek złapany, ![]() ![]() Beatka spis pierwsza klasa ![]() magalska Brunio ![]() ![]() nemosek Nie pocytowało mi, ale dawałaś wczoraj po garach swoimi tekstami-pamiętam pełzającą posuwistym ruchem amebę, wycierającą dziury w prześcieradle ![]() Kasiula ![]() anka_85 ![]() ![]() ![]() ![]() A dla stresa ![]() iskra75 ![]() ![]() ![]() Kathrin Von Hexe ![]() Dobrze, że u Was ok, ![]() Oleńka fajny avatar ![]() xxxMikixxx Amelka bardzo ładnie ![]() aaby super, że się odezwałaś i że lepiej u Was i że mąż się spisuje ![]() Same też sobie poradzicie, jak już wróci do pracy, choć na pewno będzie trudniej ![]() ![]() rusałka ![]() za spakowanie torby ![]() ![]() ania_cz79 ja bym składała te dokumenty i się nie przyznawała, że zauważyłam błąd-może nie zauważą albo machną ręką? adosienka ![]() rinco ![]() ![]() ![]() ![]() Wybraliście już imię?? A wolałabyś cc czy sn, skoro masz wybór?? Newtrend ![]() A z tym kręceniem loczka ![]() A tak w ogóle masz jakiś swój ulubiony przepis na bogracz?? Bo wygląda smakowicie i będzie super na nadchodzące zimowe wieczory Kasiulka już niedługo ![]() domi o matko, co za mąż ![]() ![]() Kyte Natalia bardzo ładnie ![]() Trele ale się rozkręciłaś z karmieniem ![]() Fajnie z tymi zmianami tż, będziecie mieć więcej czasu dla siebie ![]() Dzastin ![]() Kamilkowy avatar ![]()
#3441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cora Filipek słodziutki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie nie wiem czy mam wybór, lekarz mi od początku mówił, że cc, a teraz jak się pojawiło ryzyko wczesnego porodu i spytałam co w sytuacji awaryjnej to mówił o porodzie sn tak, jakbym wcześniej nie miała cc. Więc już sama nie wiem. I nie wiem co bym wolała, oba są masakryczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem w szoku, myslałam ze najpierw to sprawdzają czy znieczulenie juz działa.. u mnie tk było.. A Fifi śliczniutki ![]()
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Wtajemniczenie
|
Ja pitole, ale mnie zgaga złapała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() adoosienka ciekawa jestem co Ci powie, na Twoja prośbę o cc. NEWTREND ![]() ![]() lusesita23 fajna fotka i jeszcze fajniejszy brzuś ![]() Dzastin, anulka2205 ![]() Anulka taki właśnie poród chce mieć ![]() ![]() ![]() serduszko ![]() ![]() Cora Filipek jest cudny. Ja też chce mojego już i może być grzeczny jak Twój. Nie obrażę się ![]() sorento ale sumiennie nadrobiłaś ![]() Nie pamiętam kto pytał o butelki. Ja mam też z avetu seria natural. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
De dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Dzastin, Anulka super opisy porodów ![]() Lineczka mała jest prześliczna, a jaką ma bujną czuprynę ![]() Młody śpi praktycznie cały dzień i boję się że jak się w dzień wyśpi to w nocy da mi popalić ![]() Teściowa przypilnowała mi Jaśka a mi kazała się położyć, przespałam się 2 godzinki i czuję się cudownie ![]() Okropnie boli mnie kręgosłup i okolice nerek, dzisiaj aż kładłam się z bólu ![]() Mąż nadal się nie odzywa, ależ cisza i spokój ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie już nie ustala a mi jeszcze tak bo do terminu pozostało 9 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki żeby z pracą było ok ![]() Cytat:
![]() Do grudnia już niedaleko ![]() Rybko 1 tort śliczny ![]() ![]() ![]() Dobra lecę dalej po łebkach ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
kyte,dizi,ryba,babku dziękuje
![]() ryba za pierwszym razem sprawdzili,a teraz było wszystko na wariata.Lekarze tylko biegali z jedej sali operacyjnej na drugą,bo były 3 operacje ginekologiczne i 2 cesarki.Nawet pielęgniarki powiedziały,ze tempo jest zabójcze.Szkoda,ze moim kosztem.Ale cóz...nie chce już tego pamiętać,cieszę się,ze to już za mną.Więcej ciąć się nie pozwolę ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.