Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 20:37   #1771
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

ja dwa lata niecałe z TŻ na odleglość byłam, widywaliśmy się co miesiąc, co dwa, co 3 różnie było. Teraz mieszkamy razem
Stary 2013-11-05, 20:39   #1772
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Ediza, mam nadzieje, ze z ta ciocia to komplement...

Kath, o dziwo nie, w ciągu kilku h podniosla mi sie na wysokości brzucha o kilka cm, ale to pewnie od siadania i wstawania.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:40   #1773
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ja dwa lata niecałe z TŻ na odleglość byłam, widywaliśmy się co miesiąc, co dwa, co 3 różnie było. Teraz mieszkamy razem
Dlatego właśnie napisałam, że nie każdy taki związek jest bez sensu
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:40   #1774
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10
Unhappy Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Tak z doświadczenia- dla mnie większość związków (nie każdy, oczywiście) na odległość jest bezsensu.
Co to za związek, gdzie nie ma bliskości, wsparcia, nawet możliwości "głupiego" przytulenia? Jedyne, co możemy drugiej osobie zaoferować to wirtualny buziak/przytulas. W sumie, seks też niby można uprawiać online.
Przeżyłam taką próbę i wiem, że gdyby K nie wrócił- nie wytrzymalibyśmy. To nie na moje nerwy, nie na moją wytrzymałość. Jeśli z kimś jestem, to mam to czuć. W przenośni i dosłownie.
A Ty? Jesteś młoda, całe życie przed Tobą i tysiące ludzi do poznania. On jest od Ciebie dużo starszy, myśli o pracy, pewnie niedługo pojawi się chęć założenia rodziny..
Nie napisałam nic pocieszającego, za to wyraziłam to, co myślę. Mam nadzieję, że niczym Cię nie uraziłam.
Nie, nie uraziłaś. Przypomniałaś mi tylko to, o czym myślałam na początku, a co potem zostało przyćmione. Bo uważam, że masz całkowitą rację. Chyba dla każdego kontakt fizyczny jest mega ważny - bo tak wirtualnie okłamać wcale nie jest problemem. Już dawno zaczęłam zauważać minusy faceta starszego o tyle lat. O ile jeszcze gdybym była po studiach etc - w porząsiu. Ale tak? No way. Nie wiem tyko, czy mam żałować tego wszystkiego, czy cieszyć się z tego, co wypracowałam...
Jak już wspomniałaś - to nie na moje nerwy, nie na moją wytrzymałość, ja chcę i muszę to czuć.
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:43   #1775
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Oczywiście, ciocia jest śliczna, zwariowana kobieta

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Nie, nie uraziłaś. Przypomniałaś mi tylko to, o czym myślałam na początku, a co potem zostało przyćmione. Bo uważam, że masz całkowitą rację. Chyba dla każdego kontakt fizyczny jest mega ważny - bo tak wirtualnie okłamać wcale nie jest problemem. Już dawno zaczęłam zauważać minusy faceta starszego o tyle lat. O ile jeszcze gdybym była po studiach etc - w porząsiu. Ale tak? No way. Nie wiem tyko, czy mam żałować tego wszystkiego, czy cieszyć się z tego, co wypracowałam...
Jak już wspomniałaś - to nie na moje nerwy, nie na moją wytrzymałość, ja chcę i muszę to czuć.
Ty chociaż widzisz wady- ile ja znam młodziutkich dziewczyn, które ładują się w związki z o wiele starszymi facetami i później płaczą, ale przetłumaczyć sobie nie dadzą.. Ale czasem żeby zrozumieć trzeba przeżyć..
Nie żałuj, bo nie ma czego. Ciesz się z fajnie spędzonego czasu i tyle. Gdyby chcieć żałować wszystkiego, co zrobiliśmy źle/ nie tak- musielibyśmy się zamartwiać 24/7
Stary 2013-11-05, 20:54   #1776
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:

Kath, o dziwo nie, w ciągu kilku h podniosla mi sie na wysokości brzucha o kilka cm, ale to pewnie od siadania i wstawania.
kurczaki, muszę chyab przestać tu wchodzić, bo ciągłe kuszenie

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Dlatego właśnie napisałam, że nie każdy taki związek jest bez sensu
żeby nie było to ja sie nie czepiam czy coś, bo nieraz miałam ochotę pieprznąć to wszystko, ale bylo łątwiej wiedząc, że to "na poważnie" i że planny mamy podobne na przyszłość i że to chyba ten
inaczej bez sensu się męczyć

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
najgorsze w związku na odległość jest chyba niepewność kiedy się skończy, łatwiej o wiele jak ma się świadomość, że tylko troszkę jeszcze
Ale pomijając odległość nawet, sama mówisz, że to chyba nie ten, że różnica wieku za duża.
No masz o czym myśleć, czy warto.
Stary 2013-11-05, 20:56   #1777
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Oczywiście, ciocia jest śliczna, zwariowana kobieta

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Ty chociaż widzisz wady- ile ja znam młodziutkich dziewczyn, które ładują się w związki z o wiele starszymi facetami i później płaczą, ale przetłumaczyć sobie nie dadzą.. Ale czasem żeby zrozumieć trzeba przeżyć..
Nie żałuj, bo nie ma czego. Ciesz się z fajnie spędzonego czasu i tyle. Gdyby chcieć żałować wszystkiego, co zrobiliśmy źle/ nie tak- musielibyśmy się zamartwiać 24/7
No cóż, pocieszać się mogę faktem, że jednak miałam rację na samym początku (w sumie to jego mama też miała rację ). Przykro trochę, no ale... poczekam jeszcze te półtora miesiąca, wtedy zobaczymy jak sprawy się rozwiną. Najśmieszniejsze jest to, że ostatmi jego związek też się posypał przez wyjazd (ale jej i to na stałe).
Zaczynam przechodzić ze smutku we wściekłość na samą siebie, więc spożytkuję to biorąc się za Chodakowską

Dziewczyny, ogromne Bóg zapłać <3
Kas, nie zeżryj mnie
Stary 2013-11-05, 20:58   #1778
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż, pocieszać się mogę faktem, że jednak miałam rację na samym początku (w sumie to jego mama też miała rację ). Przykro trochę, no ale... poczekam jeszcze te półtora miesiąca, wtedy zobaczymy jak sprawy się rozwiną. Najśmieszniejsze jest to, że ostatmi jego związek też się posypał przez wyjazd (ale jej i to na stałe).
Zaczynam przechodzić ze smutku we wściekłość na samą siebie, więc spożytkuję to biorąc się za Chodakowską

Dziewczyny, ogromne Bóg zapłać <3
Kas, nie zeżryj mnie

Przemyśl sobie jeszcze wszystko, może na spokojnie poczekaj do jego powrotu, porozmawiajcie.. Sama nie wiem, zależy co czujesz.
Stary 2013-11-05, 21:00   #1779
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
kurczaki, muszę chyab przestać tu wchodzić, bo ciągłe kuszenie

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

żeby nie było to ja sie nie czepiam czy coś, bo nieraz miałam ochotę pieprznąć to wszystko, ale bylo łątwiej wiedząc, że to "na poważnie" i że planny mamy podobne na przyszłość i że to chyba ten
inaczej bez sensu się męczyć

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

najgorsze w związku na odległość jest chyba niepewność kiedy się skończy, łatwiej o wiele jak ma się świadomość, że tylko troszkę jeszcze
Ale pomijając odległość nawet, sama mówisz, że to chyba nie ten, że różnica wieku za duża.
No masz o czym myśleć, czy warto.
Ile ja bym dała, żeby to był on.. różnica wieku to 7 lat. Gdybym tylko była kilka lat starsza, oezu tak, właśnie ta niepewność dobija, ja muszę mieć podane konkretne daty, żeby to strawić, a nie takie "3-5 miesięcy".
Mówi się trudno i płynie się dalej, trzymajcie kciuki żebym nie zdechła na Skalpelu
Stary 2013-11-05, 21:13   #1780
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Sama widzisz, jak z biegiem czasu zdanie się zmienia. Jeszcze kilka wątków temu rozmawiałyśmy na ten sam temat
Głupota to na szczęście schorzenie uleczalne
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:18   #1781
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

A więc mówisz, że moją głupotę matematyczną da się uleczyć?
Już, już odpalam Skalpel - miesiąc temu dałam radę zrobić jedynie 10 minut
Stary 2013-11-05, 21:43   #1782
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam, że znów marudzę Ale no cóż... Głównie wina "TŻta" - od 10 lipca jest w USA. Po rozmowach z nim zauważam też, że ma coraz mniejszą ochotę tutaj wracać. Sporo też osób mi bliskich mówi, że nawet jak wróci, to potem znów będzie chciał tam lecieć. Kiedyś to olewałam ciepłym moczem, ale ta wersja coraz bardziej zaczyna do mnie przemawiać. Czasami mam wrażenie, że lepiej byłoby, gdybyśmy się nie poznali/ ewentualnie gdyby nie doszło do tego wszystkiego. Powoli zaczynam mieć wrażenie, że jednak za dużo mnie to kosztuje...
Cytat:
Tak dobrze Cię rozumiem. Ja przed wyjazdem na studia poznałam faceta... 12 lat starszego ode mnie. I przeżyłam z nim cudowny miesiąc, z nikim się tak nie dogadywałam i przy nikim się tak nie czułam. A teraz ja jestem w Białymstoku, on w Gdyni. Zobaczymy się pewnie dopiero na święta, a to dla mnie wieczność. Byłam teraz na 4 dni w domu i wróciłam jeszcze bardziej zdołowana, bo tylko sobie przypomniałam jak dobrze mi kiedy jest obok. Cholernie mi ciężko.
Sama mam wątpliwości, bo widzę że coraz bardziej się oddalamy. Coraz rzadziej piszemy, gadamy... Boję się, że związek na odległość okaże się nie moje siły.

Moje włosy całe wieki nie widziały oleju, ale jakoś nie mam weny. Idę je umyć, wrzucę jakąś odżywkę i wsio
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:53   #1783
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Dobra, zrobiłam całe 15 minut Skalpela Nikt tak nie potrafi zdemotywować jak Ewka.
Od jutra wracam do mojej Mel B Najbardziej zależy mi na zrzuceniu tych pieprzonych boczków, zmniejszeniu ud i tupci
Stary 2013-11-05, 23:05   #1784
kascysko
Zakorzenienie

Pooglądałabym sobie te kropkowane lakiery Delii na żywo. Wiecie, gdzie mogę je spotkać?

P.S. Life nr 24 jest chyba bardziej epicki niż ta czerwień
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 23:08   #1785
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Nie u wszystkich, znam przypadki nieuleczalne
Cytat:
Napisane przez aleeexandra
Moje włosy całe wieki nie widziały oleju, ale jakoś nie mam weny. Idę je umyć, wrzucę jakąś odżywkę i wsio
Ja od jakiegoś czasu nakładam tylko olej
Cytat:
Najbardziej zależy mi na zrzuceniu tych pieprzonych boczków, zmniejszeniu ud i tupci
Redukcja, na razie aeroby, jako dodatek siłowy. Skalpel nic Ci nie pomoże, modeluje sylwetkę.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 23:41   #1786
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
P.S. Life nr 24 jest chyba bardziej epicki niż ta czerwień
Przestań, bo zaraz zacznę płakać. U mnie go nie było! (Jakkolwiek on wygląda, narobiłaś mi ochoty.)
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 23:47   #1787
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Przestań, bo zaraz zacznę płakać. U mnie go nie było! (Jakkolwiek on wygląda, narobiłaś mi ochoty.)
Po raz pierwszy nie wiem o jakich lakierach mówicie
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 23:58   #1788
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Może jutro po południu.

Beżową. Foto w załączniku - kolor włosów wyszedł inaczej, dla odmiany. Kolor sukienki w sumie też. Widać też moje kochane, wielkie łydki. C-c-c-c-combo!

wcale nie masz wielkich łydek, ja mam większe

też zamówiłam beżową
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 01:53   #1789
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

SoBitter, ja mam równe obwodem z udami, także smieszne są.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 06:08   #1790
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Temat niewłosowy: warto zakupić świecę zapachową z Biedronki?
Nie warto. Moim zdaniem, zdaniem dziewczyny z pachnącego domu, wszystkie te świece to pic na wodę, fotomontaż. Szkoda pieniędzy.
Chcesz pachnący dom mieć ? Kominek i olejki eteryczne lub woski.

Cytat:
P Po rozmowach z nim zauważam też, że ma coraz mniejszą ochotę tutaj wracać.
Rozejrzyj się wokół . Dziwisz się ? A, tu zacytuję maksymę mojego Ojca : miłością kartofli nie okrasisz.

Cytat:
Bo to bez sensu, prawda?
Bez sensu. Żyj i baw się. Na poważne związki przyjdzie czas.

Cytat:
Już dawno zaczęłam zauważać minusy faceta starszego o tyle lat.
Nie podciągaj wszystkich pod jeden mianownik, Waćpanna. W życiu nie ma miejsca na schematy i generalizowanie. To nie wiek jest problemem, to o dojrzałość osobniczą biega. Dojrzałym i rozumnym ludziem może być i szesnastolatek, a nieodpowiedzialnym, szczeniackim dupkiem - sześćdziesięciolatek.

Cytat:
Napisane przez edytah10
Nie wiem tyko, czy mam żałować tego wszystkiego, czy cieszyć się z tego, co wypracowałam...
Oczywiście, że się cieszyć, wszak spędziliście razem i piękne chwile.
I znowu się posłużę maksymą mojego wielce mądrego Ojca : żyj tak, abyś miała co na stare lata wspominać z radosnym uśmiechem na twarzy; ale żyj tak, aby wspominając nie poczułabyś się, jakby cię ktoś kubłem g*ówna oblał.

Cytat:
Gdybym tylko była kilka lat starsza, oezu
To co ?

Ale siermiężną psychologię uskuteczniłam Sama ze swoim życiem nie mogę sobie poradzić, a rad udzielam

Przyszłam, żeby Was ponęcić. Trafiłam na rewelację (przynajmniej dla mnie). Może i nie do włosów, ale jak czytałam L problemy z cera też nie są Wam obce.
A więc : http://sulphur.com.pl/
A szczególnie : http://sulphur.com.pl/produkty-uzdro...rowinowy/opis/ oraz http://sulphur.com.pl/produkty-uzdro...ina-plus/opis/ (m.in. : brom, potas, żelazo, magnez i mangan, cynk, aminokwasy, wapń, kwasy huminowe {silne antyoksydanty}).
Innych kosmetyków nie próbowałam.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 06:39   #1791
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Wyjątki potwierdzają regułę

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy nie wiem o jakich lakierach mówicie

Wczoraj miałam bardzo ciężki dzień . Mam nadzieję, że dziś będzie lepsze .

Miłego dnia
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:41   #1792
izaa29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Włosy bardzo polubiły się z sesą rozczesałam je dziś oczywiście bo jakby inaczej i nabawiłam się malutkiego puszku, zanim pójdę na uczelnie to minie
Swoją drogą nienawidzę mieć zajęć dopiero na 13, cały dzień rozwalony
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:52   #1793
miranda122
Zakorzenienie

Hej
Włosy umyte rano, nałożony kallos latte+ scandic la strada=mięciutkie, w miarę nie spuszone, pachnące włosy

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:53   #1794
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam bardzo ciężki dzień . Mam nadzieję, że dziś będzie lepsze .

Miłego dnia
Ja muszę się przyzwyczaić do mojego planu dnia, ale jest tak pocięty na kawałki, że nie daję rady... 2 godz w domu, 3/4 godz w sklepie rodziców, znowu 2 godz w domu, a na końcu jeszcze jakieś 3 godziny korków... Za nic porządnie nie można się zabrać w domu... Nie mówiąc już o nauce.... Nie wiem czy kiedyś to ogarnę jakoś...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:54   #1795
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ale siermiężną psychologię uskuteczniłam
Chwała Ci!

Siedzę z granatową Alterrą i myślę czy aby nie być dzisiaj złą studentką. Nie wyspałam się, głowa mnie boli i mam katar, za oknem leje i nie mam zadania domowego. Tak bardzo źle.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:56   #1796
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwała Ci!

Siedzę z granatową Alterrą i myślę czy aby nie być dzisiaj złą studentką. Nie wyspałam się, głowa mnie boli i mam katar, za oknem leje i nie mam zadania domowego. Tak bardzo źle.
Ja wczoraj byłam złą studentką więc Ty też możesz! Ale chyba czas się ogarnąć i zacząć chodzić na zajęcia...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:57   #1797
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Włosy bardzo polubiły się z sesą rozczesałam je dziś oczywiście bo jakby inaczej i nabawiłam się malutkiego puszku, zanim pójdę na uczelnie to minie
Swoją drogą nienawidzę mieć zajęć dopiero na 13, cały dzień rozwalony
Hej

Ja mam dzisiaj 4 godziny okienka
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:02   #1798
EdizA
Zakorzenienie

Ale dzisiaj skrzeczę
Ubrałam się w grubą bluzę i siedzę. Zimno mi.

Próbowałam się wziąć za pracę, żeby zaległości dużo nie mieć. No.. papiery są na podłodze właśnie.
Stary 2013-11-06, 09:18   #1799
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Także mam ochotę być dziś złą studentką, zwłaszcza, że przeziębienie męczy mnie już od soboty niestety dziś mam zajęcia z niezbyt przyjemną panią i wolę jechać na nie i jakoś je przetrwać niż iść do niej na kosnultacje

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Hej
Ja mam dzisiaj 4 godziny okienka
Uuuu
U mnie w tym roku stał się chyba jakiś cud, lub planista się zlitował nad moją grupą gdyż mam tylko jedno 1,5h okienko w całym planie Jesteśmy w szoku po prostu aleeee za to mamy 2-3 razy na 8 rano i zajęcia ciągiem

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2013-11-06 o 09:21
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:28   #1800
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

bosz jak ciemno, nie znoszę momentu, kiedy wstaję, podciągam rolety, a tu nadal ciemnina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości