Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusie cz.8 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 20:49   #2521
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
witaj
a Ty oglądasz odcinki do przodu nie?
masz w tv tą opcję czy jak?
bo ja nie mam w domu routera i nie potrafię sobie używać tych różnych funkcji tv.

Ktoś wie, czy tą całą iplę można w laptopie mieć? i trzeba za to płacić? bo ja ciemna w tym zakresie jestem.:
A jak masz podłączony internet w domu? I jaki tv? Bo jak macie taki z obsługą internetu to szkoda, żeby się marnował. Router parę zł na allegro i podłączyć net tez do tv A IPLA na laptopie można oczywiście, ale lepiej na tv oglądać

Cytat:
vioris usuń mnie proszę z testów bo to jakiś błąd jest, może kiedyś zapisywałam się na ten termin,ale już zapomniałam, bo teraz @ dostałam wcześniej, a to był taki termin z zapasem jeszcze.
Ok, już usuwam. No kiedyś pisałaś, żeby Cię zapisać, dawno to już było

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny mogę dołączyć ?

podczytuję Was już trochę, jestem świeżo upieczoną mężatką, prawie 3 miesiące po ślubie.
Od początku 'umawialismy' się, że będziemy się starać o dziecko od razu po ślubie, bo szczerze nie wierzyłam, że dostanę pracę w zawodzie - nauczyciel w szkole artystycznej - od razu po studiach, ale okazało się że dostałam i stwierdzilismy, że narazie odłożymy starania żebym mogła przepracować ten rok i w przyszłe wakacje zaczniemy się starać tak żeby, jak zacznę w przyszłym roku staż nauczycielski mogła go skończyć. Jednak ostatnio stwierdziliśmy, że przecież teraz mam umowę do końca sierpnia, i dopóki nie skończę stażu nie dostanę dłuższej umowy niż na rok, więc nie będziemy tak dlugo czekać ze staraniem się
pozatym chcemy emigować kiedys
uff ale się rozpisałam
Starania chcemy zacząć w połowie stycznia, podczas ferii zimowych
18 listopada mam wizytę u ginekologa, chcę sprawdzić czy wszystko w porządku i czy będziemy mogli bez przeszkód starać się o dziecko,
narazie jestem przeziębiona, ale chcę też zrobić podstawowe badania, no i łykam kwas foliowy

Czy przyjmiecie mnie w swoje kręgi ? jeżeli tak, to dajcie proszę znać co powinnam jeszcze zrobić zanim rozpoczniemy starania
Witaj
O tym samym pomyślałam co dziewczyny Że po miesiącu z nami zmienisz zdanie i się zaczniecie już starać A tak serio, to niewiele jest kobiet które zachodzą w 1-3 cyklu więc moim zdaniem spokojnie się możecie starać i pewnie zdążycie spokojnie pojechać na deski Zawsze to dodatkowy czas na starania. Wiele z nas tu żałowało, że jednak wcześniej nie zaczęło

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Witam się

Pamiętacie mnie jeszcze?
Nie a kim jesteś? Opowiedź coś o sobie ile masz lat i jak na imię?

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

wrócilam wlaśnie z pracy, zaraz nadrobię i spadam,
ogólnie nie jestem dzis w dobrej kondycji psychicznej
w pracy odwiedziła nas koleżanka która jest na macierzyńskim, przyszła z 3m-cznym synkiem. Tak mnie ścisneło w żołądku.... i łzy same napłynęły do oczy, nie mogłam sie powstrzymać od płaczu i musiałam szybko wyjsć do łazienki
Oj Kochana trzymaj się mocno
Stary 2013-11-05, 21:08   #2522
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Jagatka wyobrazam sobie jak musialas sie poczuc

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

a wiecie co dziewczzyny mialam ochote na chipsy fromage kupilam sobie zjadlam i myslalam ze i do tego pobolewa mnie podbrzusze i jajniki
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:09   #2523
debraM
Wtajemniczenie

Jakby mogła któraś zerknąć na mój wykres (jest w podpisie) i powiedzieć czy teoretycznie mogła być dzisiaj owulacja/skok, bo zaczęłam brać duphaston znowu i on może zaburzyć resztę temperatur. Może w końcu była owulacja

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:17   #2524
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Witaj
O tym samym pomyślałam co dziewczyny Że po miesiącu z nami zmienisz zdanie i się zaczniecie już starać A tak serio, to niewiele jest kobiet które zachodzą w 1-3 cyklu więc moim zdaniem spokojnie się możecie starać i pewnie zdążycie spokojnie pojechać na deski Zawsze to dodatkowy czas na starania. Wiele z nas tu żałowało, że jednak wcześniej nie zaczęło
r

Dokładnie, ja odłożyłam starania, bo w pracy było nienajlepiej i teraz żałuję, bo bym już miała ok. 6 cykl starań, a nie 3 ... i byśmy mogli zacząć działać inaczej, a tak to problemy w pracy minęły, a ciąży nie ma ... a czas ucieka ...

Powiem Wam, że gdyby nie tż dawno bym zeschizowała... zbyt emocjonalnie do tego podchodzę

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

a wiecie co dziewczzyny mialam ochote na chipsy fromage kupilam sobie zjadlam i myslalam ze i do tego pobolewa mnie podbrzusze i jajniki
a który dc masz? może to TO?

Cytat:
Jakby mogła któraś zerknąć na mój wykres (jest w podpisie) i powiedzieć czy teoretycznie mogła być dzisiaj owulacja/skok, bo zaczęłam brać duphaston znowu i on może zaburzyć resztę temperatur. Może w końcu była owulacja
mogła, ale moe być w ciągu paru najbliższych dni ... obstawiałabym, że musicie pobaraszkwać

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:25   #2525
Leine
Zakorzenienie

Zubi aha...

Cytat:
Witam się

Pamiętacie mnie jeszcze?
Debra Morgen? Z Dextera?
Oczywiście, że pamiętamy
Cytat:
Cześć dziewczyny,

w pracy odwiedziła nas koleżanka która jest na macierzyńskim, przyszła z 3m-cznym synkiem. Tak mnie ścisneło w żołądku.... i łzy same napłynęły do oczu, nie mogłam sie powstrzymać od płaczu i musiałam szybko wyjsć do łazienki

Cytat:
witaj
bo ja nie mam w domu routera i nie potrafię sobie używać tych różnych funkcji tv.

Ktoś wie, czy tą całą iplę można w laptopie mieć? i trzeba za to płacić? bo ja ciemna w tym zakresie jestem.
ja oglądam na www.tvnplayer.pl
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:33   #2526
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety nie jestem dobra w analizowaniu wykresów, za krótkie doświadczenie

Cytat:

Testujesz 10go z tego co pamiętam, więc wszystko mozliwe, oby to były objawy na II

Vioris, kotka, Leine dzięki...

Idę spać dziewczyny, mąż napisał właśnie sms że musi zostać dłużej w pracy a ja już ziewam.
Do jutra papa
Stary 2013-11-05, 21:37   #2527
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że nie masz wszystkich tempek. Tak to ciężko powiedzieć czy skok, ale nawet linii nie wyznaczyło więc chyba nie było 6 niższych tempek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 21:41   #2528
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
r

Dokładnie, ja odłożyłam starania, bo w pracy było nienajlepiej i teraz żałuję, bo bym już miała ok. 6 cykl starań, a nie 3 ... i byśmy mogli zacząć działać inaczej, a tak to problemy w pracy minęły, a ciąży nie ma ... a czas ucieka ...

Powiem Wam, że gdyby nie tż dawno bym zeschizowała... zbyt emocjonalnie do tego podchodzę

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

a który dc masz? może to TO?

mogła, ale moe być w ciągu paru najbliższych dni ... obstawiałabym, że musicie pobaraszkwać
24 dc

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Ja niestety nie jestem dobra w analizowaniu wykresów, za krótkie doświadczenie

Testujesz 10go z tego co pamiętam, więc wszystko mozliwe, oby to były objawy na II

Vioris, kotka, Leine dzięki...

Idę spać dziewczyny, mąż napisał właśnie sms że musi zostać dłużej w pracy a ja już ziewam.
Do jutra papa
tak 10go dobrze pamietasz mam taka cicha nadzieje ze II jak to to to fajny tacie prezet na urodziny i imieniny zrobie
Stary 2013-11-05, 21:58   #2529
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj

Ja, jak zdecydowalismy że jednak będziemy się starać to chciałam od razu - jestem w gorącej wodzie kąpana ale Mąż chce żebym się dobrze czuła na ferie, a wiecie jak to jest jak się staramy to się nie udaje, a jak nie chcemy od razu to akurat się trafi

zależy mi żeby do stycznia przygotować się fizycznie nie wiem czemu to sobie wkręciłam, ale chcę z fajną figurą i dobrą kondycją zacząć starania, ciążę... może to głupie
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:08   #2530
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Ja, jak zdecydowalismy że jednak będziemy się starać to chciałam od razu - jestem w gorącej wodzie kąpana ale Mąż chce żebym się dobrze czuła na ferie, a wiecie jak to jest jak się staramy to się nie udaje, a jak nie chcemy od razu to akurat się trafi

zależy mi żeby do stycznia przygotować się fizycznie nie wiem czemu to sobie wkręciłam, ale chcę z fajną figurą i dobrą kondycją zacząć starania, ciążę... może to głupie
moze nie tyle co sobie wkrecilas ale poprostu chcesz sie dobrze przygotowac psychicznie i fizycznie do ciazy
Stary 2013-11-05, 22:27   #2531
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
moze nie tyle co sobie wkrecilas ale poprostu chcesz sie dobrze przygotowac psychicznie i fizycznie do ciazy
dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 22:30   #2532
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie
no to spokojnie mozesz sie przygotowywac
Stary 2013-11-05, 22:54   #2533
vioris
Zakorzenienie

Cytat:

Nie głupie, ale jeśli nie masz dużej nadwagi to mi się wydaje troche bez sensu chudnięcie przed ciążą skoro i tak w ciąży trzeba przytyć a po ciąży się ładnie chudnie Ja np mam teraz moim zdaniem za dużo jakieś 10 kg, chociaż nie mam nadwagi i moje bmi jest w normie. Ale wiem, że teraz schudnę i za chwilę znowu przytyję A naprawdę to jest tak, że tak się przesuwa te starania (sama przesuwałam kilka lat) a potem się żałuje że wcześniej się nie zaczęło. Zawsze to kilka miesięcy do przodu. A jak dajmy na to wyjdzie, że ktoś ma jednak problem to tym bardziej lepiej szybciej się o tym dowiedzieć Ale oczywiście Twój wybór co zrobisz, ja bym nie czekała
Stary 2013-11-06, 00:54   #2534
Kamel
Wtajemniczenie

Cześć, pamiętacie mnie jeszcze?

Co u Was się wydarzyło nowego od mniej więcej tygodnia?
Nie czytałam tym razem.

Ucichłam i mniej się udzielam, wybaczcie, ale troszkę problemów się nawarstwiło i do tego ten ostatni cykl dał mi w kość.

Nie dość, że w 7-8 dpo obudziły mnie w nocy bóle jak na @ i bóle krzyża które nie dały mi spać przez 2-3 h, i bóle jak na @ do końca spodziewanego terminu @ to pojawił się śluz biały, gęsty na kilka dni przed @ co zrobiło mi nadzieję, bo od ponad 10 miesięcy nie miałam żadnego śluzu nawet takiego, ani płodnego, no może 1 raz w około owu ale tak nic zero przez ponad 10mies a nagle taki śluz jak w pierwszej ciąży.

Potem zaczęłam mierzyć temp-głupia tak mnie to zestresowało, że spać w nocy nie mogłam, budziłam się, przeżywałam itd i do tego po spadku 3 dniowym na 2 dni przez @ skoczyła mi bardzo temp i zrobiła nadzieję...

Oczywiście jakby było mało musiał mi się spóźnić okres 2 dni co od kilku cykli się nie zdarzało i zrobił kolejną nadzieję...

Ogólnie to dobił mnie ten cykl i utwierdził w podejrzeniu, że powinnam się zbadać, co się dzieje w 2 fazie u mnie, niepokoi mnie to.
Na dniach wybieram się do gin może coś poradzi, a jutro idę zobaczyć jak z terminami w przychodni w której miał badania mój M 3 lata temu jak staraliśmy się o 1 dziecko, tam była fajna rzeczowa gin która mi podpowiedziała kiedy się starać itd, bo inne to nawet na wykres nie chcą spojrzeć. Ogólnie to dziwne mam ostatnio cykle a właściwie @ 2 dniowe a teraz 1,5 dnia, coś musi być nie tak...
Zobaczymy.

Wybaczcie, że będę się teraz mniej udzielać, muszę odpocząć, wyluzować, zająć się bardziej synkiem, domem, badaniami itd., oczywiście będę do Was zaglądać i podczytywać.

I nie wiem co jeszcze zrobię odnośnie temp, planuję mierzyć do owu, po wyznaczeniu owu przestać i czekać na @, myślę, że wtedy mniejszy stres będzie dla mnie bo okres przed @ strasznie mnie wykańcza jak mierzę.

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Troszkę poczytałam i mniej więcej wiem co się u Was działo I znowu 2 h mnie zastała, uciekam spać.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 06:33   #2535
Elfka86
Zakorzenienie

Hej

Cześć Vegetka

U mnie dziś tempka lekko w dół także pewnie zaczyna się czas spadkowy ft coś czuję będzie krótka w tym cyklu i znów się nie uda
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 06:58   #2536
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
manieczka ja myślałam,że jesteś taka malutka jak ja i masz czarne włoski, a z tego co sobie przypominam, to jesteś normalnego wzrostu,a nie jak ja, ja mam 156cm
a włosy masz chyba kasztanowe i chyba dość długie z lokami było, bo to ślubne było. dobrze kojarzę?
Dokładnie tylko teraz mam grzywkę i włosy na boba

Cytat:

podczytuję Was już trochę, jestem świeżo upieczoną mężatką, prawie 3 miesiące po ślubie.
Od początku 'umawialismy' się, że będziemy się starać o dziecko od razu po ślubie, bo szczerze nie wierzyłam, że dostanę pracę w zawodzie - nauczyciel w szkole artystycznej - od razu po studiach, ale okazało się że dostałam i stwierdzilismy, że narazie odłożymy starania żebym mogła przepracować ten rok i w przyszłe wakacje zaczniemy się starać tak żeby, jak zacznę w przyszłym roku staż nauczycielski mogła go skończyć. Jednak ostatnio stwierdziliśmy, że przecież teraz mam umowę do końca sierpnia, i dopóki nie skończę stażu nie dostanę dłuższej umowy niż na rok, więc nie będziemy tak dlugo czekać ze staraniem się
uff ale się rozpisałam
18 listopada mam wizytę u ginekologa, chcę sprawdzić czy wszystko w porządku i czy będziemy mogli bez przeszkód starać się o dziecko,
narazie jestem przeziębiona, ale chcę też zrobić podstawowe badania, no i łykam kwas foliowy

Czy przyjmiecie mnie w swoje kręgi ? jeżeli tak, to dajcie proszę znać co powinnam jeszcze zrobić zanim rozpoczniemy starania
witaj polecam mierzenie tempki, nawet w okresie kiedy się nie staracie, bo pomaga zobaczyć jak wygląda cykl

Cytat:
Witam się

Pamiętacie mnie jeszcze?
oczywiście że tak

Cytat:
Cześć dziewczyny,

w pracy odwiedziła nas koleżanka która jest na macierzyńskim, przyszła z 3m-cznym synkiem. Tak mnie ścisneło w żołądku.... i łzy same napłynęły do oczu, nie mogłam sie powstrzymać od płaczu i musiałam szybko wyjsć do łazienki
oj...smutne to, wierzę. Zgadzam się też z maciejką, że jak człowiek się stara to nagle dookoła niego wysyp ciąż...

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Cześć, pamiętacie mnie jeszcze?

Co u Was się wydarzyło nowego od mniej więcej tygodnia?
Nie czytałam tym razem.

Ucichłam i mniej się udzielam, wybaczcie, ale troszkę problemów się nawarstwiło i do tego ten ostatni cykl dał mi w kość.

Nie dość, że w 7-8 dpo obudziły mnie w nocy bóle jak na @ i bóle krzyża które nie dały mi spać przez 2-3 h, i bóle jak na @ do końca spodziewanego terminu @ to pojawił się śluz biały, gęsty na kilka dni przed @ co zrobiło mi nadzieję, bo od ponad 10 miesięcy nie miałam żadnego śluzu nawet takiego, ani płodnego, no może 1 raz w około owu ale tak nic zero przez ponad 10mies a nagle taki śluz jak w pierwszej ciąży.

Potem zaczęłam mierzyć temp-głupia tak mnie to zestresowało, że spać w nocy nie mogłam, budziłam się, przeżywałam itd i do tego po spadku 3 dniowym na 2 dni przez @ skoczyła mi bardzo temp i zrobiła nadzieję...

Oczywiście jakby było mało musiał mi się spóźnić okres 2 dni co od kilku cykli się nie zdarzało i zrobił kolejną nadzieję...

Ogólnie to dobił mnie ten cykl i utwierdził w podejrzeniu, że powinnam się zbadać, co się dzieje w 2 fazie u mnie, niepokoi mnie to.
Na dniach wybieram się do gin może coś poradzi, a jutro idę zobaczyć jak z terminami w przychodni w której miał badania mój M 3 lata temu jak staraliśmy się o 1 dziecko, tam była fajna rzeczowa gin która mi podpowiedziała kiedy się starać itd, bo inne to nawet na wykres nie chcą spojrzeć. Ogólnie to dziwne mam ostatnio cykle a właściwie @ 2 dniowe a teraz 1,5 dnia, coś musi być nie tak...
Zobaczymy.
Witaj Kamelku! Trzymam za Ciebie kciuki. Pamiętaj, że my tu jesteśmy i jak coś to wal do nas śmiało

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:38   #2537
agnieszkaK
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,
miłego dnia wszystkim!!
ja jeszcze w łóżku, wyprawiłam męża do pracy,a sama mam na południe. może nawet podrzemię jeszcze

Kamel dobrze,że zajrzałaś i dałaś znak życia. my tu o Tobie myślałyśmy.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

aaa moja @ się skończyła, jeszcze tylko troszkę zabarwionego śluzu.
wiem wiem, to działać, tylko łatwo powiedzieć gorzej zrobić. no ale pożyjemy zobaczymy.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Leczyłam brzuch Miałam usg gdzie okazało się, że mam obkurczony pęcherzyk żółciowy, a powinien być pełny żółci i wysłali mnie na gastroskopie ... o zgrozo! straszne to było. Na gastroskopii było widać wszędzie żółć, wszędzie tylko nie w pęcherzyku. Dostałam jakieś leki obkurczające i w końcu brzuch przestał boleć Musiałam też ogarnąć sprawę z zaległym projektem i trochę pracy przy tym było.

Moje wykresy dalej mnie dobijają nic z nich nie wychodzi i dalej widzimy się tylko w weekendy, więc starania są ograniczone
gastroskopia, o matko, a to teraz poza tabletkami coś z tym masz robić?

Cytat:
Cześć dziewczyny,

na pewno było to ciężkie przeżycie, ale nauczysz się do tego podchodzić, normalnie, ale na pewno nie tak od razu. Przykro mi,ale taka chyba kolej losu.

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej

Cześć Vegetka

U mnie dziś tempka lekko w dół także pewnie zaczyna się czas spadkowy ft coś czuję będzie krótka w tym cyklu i znów się nie uda
co ty gadasz? jaki spadek. narazie to nie spadek, jeszcze wszystko możliwe.

teraz już wiem, po owu nie mierzę temperatury o!! tak zrobię. bo w tym cyklu nie chce tych stresów. To nas wykańcza.
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:49   #2538
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry . Ja na razie tylko się przywitam i uciekam się szykować do pracy, bo oczywiście z lekka zaspałam . Jak się ogarnę to wpadnę nadrobić
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:57   #2539
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
co ty gadasz? jaki spadek. narazie to nie spadek, jeszcze wszystko możliwe.
Nie mam żadnych objawów w tym cyklu, no może poza tym, że jakoś dużo śluzu mam - ale to może jeszcze skutki działania wiesiołka także raczej czekam na @

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 08:01   #2540
vioris
Zakorzenienie

Witam. U mnie dziś spadek i jutro @ przyjdzie. Także jutro będzie trzeba nowy cykl zaczynać. A do tego taki spadek duży, że aż doła złapałam z powodu sprawy w sądzie która mnie czeka za tydzień siedziałam i płakałam teraz tzw mnie pociesza, ale i tak musiałam chyba wyplakac cały stres z ostatnich dni najchętniej bym z łóżka dziś nie wychodziła, ale niestety muszę na to szkolenie iść :/

Stary 2013-11-06, 08:04   #2541
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
aaa moja @ się skończyła, jeszcze tylko troszkę zabarwionego śluzu.
wiem wiem, to działać, tylko łatwo powiedzieć gorzej zrobić. no ale pożyjemy zobaczymy.
działać, działać bez tego fasolki nie będzie powodzonka!!!
Cytat:
Nie mam żadnych objawów w tym cyklu, no może poza tym, że jakoś dużo śluzu mam - ale to może jeszcze skutki działania wiesiołka także raczej czekam na @
kochana, już Ci napisałam na ovuf - taki spadek to nie jest spadek jak na razie wykres jest bardzo ładny oczywiście nie chcę Ciebie nakręcać i robić nadziei, ale póki co jest dobrze

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Witam. U mnie dziś spadek i jutro @ przyjdzie. Także jutro będzie trzeba nowy cykl zaczynać. A do tego taki spadek duży, że aż doła złapałam z powodu sprawy w sądzie która mnie czeka za tydzień siedziałam i płakałam teraz tzw mnie pociesza, ale i tak musiałam chyba wyplakac cały stres z ostatnich dni najchętniej bym z łóżka dziś nie wychodziła, ale niestety muszę na to szkolenie iść :/

widziałam... przyko mi, że się nie udało...nie martw się...a wypłakać się czasem trzeba - czy to nam czy tżtowi...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:06   #2542
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Debra Morgen? Z Dextera?
Oczywiście, że pamiętamy
Morgan No miałam problemy w ostatnim odcinku musiałam dojść do siebie

Cytat:
Szkoda, że nie masz wszystkich tempek. Tak to ciężko powiedzieć czy skok, ale nawet linii nie wyznaczyło więc chyba nie było 6 niższych tempek.
No niestety ale ja często nie śpię

Cytat:
Nie głupie, ale jeśli nie masz dużej nadwagi to mi się wydaje troche bez sensu chudnięcie przed ciążą skoro i tak w ciąży trzeba przytyć a po ciąży się ładnie chudnie Ja np mam teraz moim zdaniem za dużo jakieś 10 kg, chociaż nie mam nadwagi i moje bmi jest w normie. Ale wiem, że teraz schudnę i za chwilę znowu przytyję A naprawdę to jest tak, że tak się przesuwa te starania (sama przesuwałam kilka lat) a potem się żałuje że wcześniej się nie zaczęło. Zawsze to kilka miesięcy do przodu. A jak dajmy na to wyjdzie, że ktoś ma jednak problem to tym bardziej lepiej szybciej się o tym dowiedzieć Ale oczywiście Twój wybór co zrobisz, ja bym nie czekała
Ja jestem ze 3 lata do tyłu i żałuję
Cytat:
gastroskopia, o matko, a to teraz poza tabletkami coś z tym masz robić?
Idę na badania w piątek, znaczy się zanoszę próbki do laboratorium

No i wyznaczyło owuację, ciekawe co będzie dalej Nie nastawiam się na ciążę, bo to raczej nie możliwe, ale jak nie będzie plamień to będę skakać z radości

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:16   #2543
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A mój małż właśnie dzwonił do mnie, że jedzie na siłownię
jakby mój mi taki telefon wykonał, to chyba bym zaczęła podejrzewać, że kogoś ma no siłownia to nie dla niego

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Obejrzałam następny odcinek "Lekarzy" i się poryczałam troszkę na końcu
właśnie!!!! zaraz się zabieram!!!:l ove:

Cytat:
witaj

Ktoś wie, czy tą całą iplę można w laptopie mieć? i trzeba za to płacić? bo ja ciemna w tym zakresie jestem.

ja oglądam na lekarze.tvn.pl

Vegetka witaj i powodzenia

Cytat:
ehhh normalnie jak w tym cyklu nic nie wyjdzie rezygnuję z neta na kolejny cykl... wchodzę na fb, a tam jak nie małe dzieciątko, to zdjęcie usg... załamać się idzie..nie wiedziałam, że będę tak to wszystko przeżywać..
u mnie o dziwo chwilowy zastój w ciążach i bobaskach na fb, tam może 2ójka niedawno się urodziła

Cytat:
Witam się

Pamiętacie mnie jeszcze?
pewnie witaj z powrotem

Cytat:
Cześć dziewczyny,

ojj pomyśl sobie na pociechę ile ma nie przespanych nocy teraz przez tego brzdąca, że ty możesz sobie jeszcze trochę "poszaleć" a ona już nie. nie długo ty będziesz mamą z takim małym okruszkiem

Cytat:

wiesz...w ciąży i tak przytyjesz, to może Ci być potem żal tych straconych, wymęczonych kilogramów, a poza tym, po co ci efekt jojo, który jest prawdopodobny w ciąży (tak miała moja kuzynka). Ale jeśli chcesz się lepiej czuć to czemu nie- sport to zdrowie w końcu
Ja np. w poprzedniej ciąży schudłam a po urodzeniu zostałam już jak szczypiorek i do dzisiaj nie ulepszyłam swojej wagi do normalnej. Karmienie piersią jest dobrym sposobem na utratę wagi, ja w miesiąc schudłam 6kilo (oczywiście nie chciałam ich tracić)

Kamel
wracaj do nas jak najszybciej będziesz mogła

Cytat:

taki spadek to nie spadek

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 08:21   #2544
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
kochana, już Ci napisałam na ovuf - taki spadek to nie jest spadek jak na razie wykres jest bardzo ładny oczywiście nie chcę Ciebie nakręcać i robić nadziei, ale póki co jest dobrze
W sumie jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
jakby mój mi taki telefon wykonał, to chyba bym zaczęła podejrzewać, że kogoś ma no siłownia to nie dla niego

taki spadek to nie spadek
Mój się zapisał na tą siłownię - 2 razy w tygodniu chce chodzić

Najlepsze jak go zapytałam co go tak wzięło, a on mi na to, że do tej pory była masa teraz będzie rzeźba

spadek to spadek mały bo mały, ale jest
Stary 2013-11-06, 08:28   #2545
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

kochana...może idź się przebadaj w tym cyklu?

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Mój się zapisał na tą siłownię - 2 razy w tygodniu chce chodzić

Najlepsze jak go zapytałam co go tak wzięło, a on mi na to, że do tej pory była masa teraz będzie rzeźba

spadek to spadek mały bo mały, ale jest
zobaczymy jak długo wytrzyma oczywiście trzymam kciuki, fajnie mieć kaloryfer w łóżku obok siebie no i sprawniejszy seksualnie będzie będziesz prosiła by przestał, a on będzie miał dalej siłę i werwę

ty mi tu nie spadkuj, bo dostaniesz

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-06, 08:30   #2546
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Vegetka witaj i powodzenia

wiesz...w ciąży i tak przytyjesz, to może Ci być potem żal tych straconych, wymęczonych kilogramów, a poza tym, po co ci efekt jojo, który jest prawdopodobny w ciąży (tak miała moja kuzynka). Ale jeśli chcesz się lepiej czuć to czemu nie- sport to zdrowie w końcu
Ja np. w poprzedniej ciąży schudłam a po urodzeniu zostałam już jak szczypiorek i do dzisiaj nie ulepszyłam swojej wagi do normalnej. Karmienie piersią jest dobrym sposobem na utratę wagi, ja w miesiąc schudłam 6kilo (oczywiście nie chciałam ich tracić)
właśnie nie chcę tak myśleć że już nie warto zadbać o siebie, bo i tak przytyję... teraz mam 10 kg nadwagi, potem w ciąży przytyję i będę miała jescze więcej do zrzucania...
nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały. nie mam obsesji na punkcie figury, odchudzania...
chcę po prostu w dobrej formie fizycznej i psychicznej bo aktualnie źle się czuję w swoim ciele, podejść do starań i ciąży
Stary 2013-11-06, 08:31   #2547
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:

zobaczymy jak długo wytrzyma oczywiście trzymam kciuki, fajnie mieć kaloryfer w łóżku obok siebie no i sprawniejszy seksualnie będzie będziesz prosiła by przestał, a on będzie miał dalej siłę i werwę

ty mi tu nie spadkuj, bo dostaniesz
Sama jestem ciekawa

A sprawny to jest nad podziw - przy takiej masie
Stary 2013-11-06, 08:39   #2548
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
U mnie tez ich paru jest i tez wolalabym faceta moze wlasnie popytaj kogos wiem ze to ciezki wybor, sama teraz ide do baby nie wiem jaka jest ale mam z gory takie nastawienie ze nie chcialabym aby prowadzila moja ciaze takie odgórne uprzedzenie
Chcialabym aby to byl ten gi do ktorego chodzilam prywatnie ale na NFZ dostac sie to cud... a prywatnie w zyciu nie bedzie mnie stac dawac tyle kasy za badania, usg itd.
ja też tak miałam. Zawsze ufałam tylko facetom ginekologom - nie wiem w sumie czemu . Obawy miałam straszne jak miałam iść do kobiety gin (u której w sumie teraz już zostałam na stałe ), ale babka pracuje w przychodni leczenia niepłodności, jest konkretna, wszystko wytłumaczy, nie wciska bajek, ocenia wszystko na podstawie badań a nie na "oko" czy chybił trafił. I mimo mojego uparcia na facetów nie żałuję teraz swojej decyzji

Cytat:

uff ale się rozpisałam

witamy

Cytat:
ehhh normalnie jak w tym cyklu nic nie wyjdzie rezygnuję z neta na kolejny cykl... wchodzę na fb, a tam jak nie małe dzieciątko, to zdjęcie usg... załamać się idzie..nie wiedziałam, że będę tak to wszystko przeżywać..
niestety tak jest i niestety ale to dobija (wiem coś o tym). Trzyma się ciepło

Cytat:
Witam się

Pamiętacie mnie jeszcze?
oczywiście . Hej

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Szczerze? Mój mąż, to czasem w ogóle nie płaci mandatów Odsetki za nie żadne nie rosną, więc nawet jak ktoś przypomni sobie po czasie, to do zapłaty jest tyle samo; natomiast często nikt sobie nie przypomina, a po jakimś czasie mandaty się przedawniają

a sensu
mój też . Woli żeby mu nawet ze zwrotu podatku ściągnęli-bo wtedy też tego nawet nie odczuje

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
My mamy autko ale bardzo małe 3 drzwiowe z dzieckiem na co dzień tako średnio wygodnie, o dalszych podróżach już nie wspominając. Ale najpierw musi TŻ zmienić pracę albo ja znaleźć na stałe wtedy zmienimy
też mieliśmy 3-drzwiowe auto. Dla 2-jki super wg mnie. Wygodne było niesamowicie . Ale jakiś czas temu sprzedalismy i teraz mamy kombi

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
O losie jakie ceny... ne byloby mnie stac. Wiem ze gin jest wazny i trzeba podjac dobra decyzje ale jak czytam ile placicie to sie zastanawiam czy chodzic prywatnie czy na NFZ.
wg mnie jeśli z zajściem w ciążę nie było problemów, ciąża nie była/nie jest zagrożona to i nfz do każdego gina można chodzić. Ale jesli jakieś problemy były to już chyba lepiej zapłacić i wiedzieć, że jest się u dobrego specjalisty, który zna się na takich przypadkach
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:40   #2549
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie chcę tak myśleć że już nie warto zadbać o siebie, bo i tak przytyję... teraz mam 10 kg nadwagi, potem w ciąży przytyję i będę miała jescze więcej do zrzucania...
nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały. nie mam obsesji na punkcie figury, odchudzania...
chcę po prostu w dobrej formie fizycznej i psychicznej bo aktualnie źle się czuję w swoim ciele, podejść do starań i ciąży
skoro źle się czujesz to pewnie zrób coś z tym plus dla ciebie, że na to też patrzysz i nie olewasz
każda kobieta i organizm jest inny, jedne tyją w ciąży inne chudną, inne normalnie przybierają na wadze, więc w sumie nie wiadomo jak byłoby z Tobą.
Skoro chcecie zacząć starania od ferii to masz jeszcze trochę czasu, ale czy Ci się uda schudnąć te 10kilo to nie wiem, na początku waga stoi zawsze i opornie spada (mimo, że jestem szczypior to wiem, bo też kiedyś miałam za dużo ciałka i nagminnie się odchudzałam ) A później przy staraniach nie zalecane jest ciężko ćwiczyć czy się odchudzać. Więc musisz mieć świadomość, że będzie trzeba odłożyć starania.
Oczywiście życzę Ci jak najlepiej

Cytat:
Sama jestem ciekawa

A sprawny to jest nad podziw - przy takiej masie
to Cię zajedzie kobito po siłowniach

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-06, 08:53   #2550
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
to Cię zajedzie kobito po siłowniach
Wolę nie myśleć nawet będzie jazda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości