|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Dzięki za pocieszenie. Chciałabym tak beztrosko się cieszyć po prostu jak w pierwszej ciąży. Mój mąż za to przeżywa tę ciążę równie mocno ja poprzednia i się dziwi czemu się martwię
.Co do eleganckich ciuchów, to ja zawsze byłam miłośniczką sukienek o kroju lekko rozkloszowanym, więc się jeszcze w nie mieszczę i mam nadzieję, że jeszcze trochę się pomieszczę bo za 4 tygodnie mam obronę i nie chce mi się nowej sukienki na tę okazje kupować.. Za to w spodnie przed-ciążowe nie wchodzę w żadne i w weekend byłam uzupełnić garderobę ciążową. |
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Witam mamusie, ja tylko na chwilkę. Około godziny 11 jade do lekarza na badania. Troche sie stresuje, dzis i wczoraj mialam krótkie ale bolesne bole brzucha... nie wiem co one moga znaczyc na szczescie nie plamie i bol szybko minał, ale był dosc intensywny.
![]() Dzis wg ostatniego usg mam 14+3 tc. Czy jest szansa poznac płeć dzidziusia dzis? Jestem ogromnie ciekawa. ![]() W pracy nie ma kolezanki wiec roboty za 2. Dlatego pewnie na chwile moge tu zajrzec. Wczoraj byłam u fryzjera - troche włosy podciełam bo zapuszczać chce i grzywke zrobilam niby drobna zmiana ale juz jest inaczej i samopoczucie lepsze. Seleniti - gratuluje badan gratuluje dziewczynki ![]() ilkas jakbym czytała swoje objawy co do wechu, do lodowki zaglada mąż Ostatnio kwestia smaków mi sie odmieniła jadałam mase rzeczy kwasnych a teraz przerzuciłam sie na słodkie. A problem z cera mam cały czas jak nigdy ;/ niby jest troszke lepiej ale bardzo o nią zaczełam dbać. oj stresuje sie ta wizytą. Od razu swojej Pani doktor powiem o wczorajszym łososiu ktory tez mnie martwi ;/ |
|
|
|
#3033 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.oleje-cameleon.pl/?5,pl_lnianyA smakuje, mhm...po pewnym czasie nie najgorzej Gorszy jest olej z czarnuszki Mi się marzy Dziewczynka, ale zupełnie nie wyobrażam sobie, jak ją będę ubierać. Wszyscy twierdzą, że dla chłopców jest mały wybór, a ja uważam, że dla chłopców są piękne rzeczy (np. spodnie we wszystkich kolorach) a dla dziewczynek - różowe i fioletowe, aż mnie mdli ![]() Wczoraj zakupiłam pierwsze body -niebieskie ![]() Ilkas, Niegrzeczna, to ja mocno zaciskam kciuki za Synków dla Was! ![]() Wczoraj tyle pocytowałam, a dziś nie ma Idę Was nadrobić, bo już dwie strony od rana Miłego dnia ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tekst Męża świetny ![]() za dzisiejsze wizyty! I zapomniałam wczoraj - Załamana witaj!
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Witam
alee się wyspałam,normalnie szok spac do 9![]() Seleniti gratulacje Kochana Oby została już taka heh,bo powiem szczerze,że zazwyczaj na prenatalnych "diagnozują"chłopczyk ów bo u dziewczynek słyszałam,że może coś się poźniej wykluć Moja znajoma już po prenatalnych dowiedziała się,że będzie córcia a ostatnio lekarka" o kurcze,jednak chłopczyk,widocznie siusiak się między nóżkami podwinął" :brzyda l:ale nie kracze,przepraszam ![]() Życzę żeby dziewczynka tam siedziała tak jak Ci powiedzieli![]() GOSIACZKU !!!!! ????? Co do płci,mi też się marzy dziewczynka,było by to spełnienie moich marzeń od zawsze,ale czuje,że to chłopczyk.Sami mówimy do brzucha wszyscy per on:P Co do jasności myślenia to wczoraj miałam dobrego monta. Robie ten sok w sokowirówce z buraka i podstawiłam tylko jedno naczynie na te ścinki a zapomniałam na sok podłożyć i przeciskam sobie buraczka a tu bach mi na stół i troche ściane obryzgałooo :coje st:Powiem Wam,że mam kochanego męża:d Codziennie jak wychodzi rano to daje mi buziaczka w czółko i dziś powiedział "miłego dnia i rośnijcie" ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To powodzenia na obronie ![]() Cytat:
Mi też się marzy dziewczynka ale pewnie będzie chłopczyk Dziewczynek nie trzeba ubierać w różowe tylko jest wiele kolorów jakie można wybrać i niektóre takie śliczne |
||
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to już ostatnia bo ileż razy w życiu można się bronić ![]() Dla dziewczynek jest dużo fajnych rzeczy, moim zdaniem w tej kwestii króluje Zara. Trzymam kciuki za dziewczynke
Edytowane przez MamaKtosia Czas edycji: 2013-11-06 o 09:42 |
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wyciągnęłam męża na zakupy z myślą o luźniejszych spodniach, niestety nie kupiłam spodni, tylko z braku laku tunikę.
A spodnie by mi się przydały bo moje dwie ulubione pary dżinsów są już delikanie ciasne Zoastały mi tylko materiałowe , w których nie czuje się dobrze |
|
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz go opierniczyłam i juz jest lepiej, ale częściej słyszę - jaki masz już duży bebech No i fakt nie ma czasu o tym myśleć, tylko że on jak wraca z pracy to dla Oliego też ma mało czasu bo praca na kompie I tak do świąt musimy wytrzymać, potem ma jedyny miesiąc luzu w roku ![]() Cytat:
Najgozrej jak sie dwójka uweźmie na wnętrzności ![]() Co do tych maleńkich bodziaków to tak sobie myślę czy ja w ogóle będę potrafiła być od początku taka delikatna, bo z Olafem sie już nie trzeba certolić, żeby tak się przestawić znów...
|
|
#3039 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja po nowym roku planuje wrocic, ale tak juz z miesiac czy 2 przed porodem to chcialabym posiedziec w domu. Mam nadzieje, z emoja lekarka nie bedzie robic problemow. Mam teraz nowa i nie wiem jak ona podchodzi do takich spraw. Przedtem mialam takiego lekarza luzaka, co dawal zwolnienia na lewo i prawo, trzeba bylo sie przed nimi brpnic wiec u niego nie byloby problemu....Justynaaa, super te bodziaki, choc na zdjeciu wygladaja jak rozowe I brzuszek sliczny. Mi tez wkoncu cos tam zaczyna rosnac Dzis chcialam wlozyc spodnice jesienna, a tu szok, nie zapina sie w pasie....Niegrzeczna88, moja kolezanka po urodzeniu drugiej coreczki, mowila, ze z dwojka dzieci jest jej latwiej niz z jednym, ze jakos bardziej jest sie w stanie zorganizowac i ogarnac, wiec u Ciebie tez bedzie dobrze Cytat:
A jak nie przejdzie to pol apapu, ja bralam dwa razy na migrene, bo az mi sie z bolu na wymioty zbieralo. Cytat:
Czasem czegos mi sie zachce, tak samo jak przed ciaza, normalka, ale na nic dziwacznego ochoty nie mam. Cytat:
A znacie jakies fajne poradniki dla przyszlych dziadkow? Moze to bylby fajny dla nich prezent na gwiazdke ? ![]() Jezeli chodzi o eleganckie ciuszki, to zawsze moza jakas koszule, teraz sporo nawet tych nieciazowych da rade ponosic w ciazy, lub sukienke z odcinanym stanem? Ja z TZ chyba w ten weekend wybierzemy sie na zakupy. On potrzebuje sporo ubran, a ja popatrze sobie troszke ciazowych... moze jeszcze nie spodnie, bo mam 3 pary, ktore sa jeszcze na mnie dobre, takie szersze w pasie, ale wlasnie jakies sukienki dzianinowe bym sobie kupila. Jednak jak do pracy smigam, to musze jakos wygladac ![]() Seleniti gratuluje coreczki Macie juz imie?Co do plci to mi najpierw wydawalo sie, ze chlopiec, a teraz mi sie odmienilo i mysle, ze dzieczynka Zobaczymy, czy tego 4tego grudnia dziecko sie ladnie ulozy i bedzie widac. Co do wozkow/fotelikow, to ja chyba bede chciala zakupic taki, gdzie gondolka ma homologacje i sluzyc moze do przewozenia dziecka na lezaco w samochodzie, wpina sie pasy i juz; oraz jako kolyska, w ktorej na poczatku dziecko pospi w naszej sypialni. My nie mamy jak na razie samochodu, wiec fotelik przydalby sie tylko do taksowki i przy odiwedzinach u dziadkow (kilka razy do roku), wiec chyba nie ma sensu... Pozatym wole miec tak wszytsko w jednym, niz tyle gratow w domu: wozek, kolyska lub kosz, lozeczko, fotelik.... Aha, i mialam jeszcze pisac odnosnie mleka i wapnia, bo ktoras z dziewczyn sie skarzyla, ze nie ma na nie ochoty. Mleko wcale az tak duzo wapnia nie zawiera. Mi polozna powiedziala, ze sery, jogurty, kefity, maslanki jak najbardziej moga zastapic mleko, jesli nie mam ochoty. Duzo bardzo wapnia (wiecej niz mleko) zawieraja takze migdaly i szprotki na przyklad. Tu jest pierwszy lepszy artykul na ten temat: https://polki.pl/dieta_dietyzdrowotn...,10004848.html
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-11-06 o 09:48 |
|||||||
|
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
przede wszystkim gratuluje udanych wizyt i pierwszej forumowej dziewczynki![]() Wydaje mi sie, ze te juz czuje moje dzidziole, ale moze to tylko jelita ![]() USG mam 18, juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc moje maluszki. wczoraj bylam na rutynowej wizycie wszystko ok, tylko musze buraczki jesc, duzo buraczkow Dr na razie nie daje zadnych witamin, powiedziala ze mam dobre wyniki wiec nie ma potrzeby. A zaczelam miec problem z kregoslupem w ledzwiach, promieniuje mi przez pupe az na nogi, ledwo chodze maly drugi dzien do babci pojechal bo bym sobie nie dala rady.Kasian, dzieki za info o isofixach, my mielismy zwykly fotelik na pasy maxi cosi, ale teraz mysle ze przy blizniakach isofix bylby duzym ulatwieniem. Jesli chodzi o tusze do rzes to moja mama jest zachwycona tuszem MAC, koszuje ok 100 zł, ale mowi ze jedna wartwa wystarcza, wiec powinien byc wydajny (a tez oplakuje podwojne tusze l'oreala). Milego dnia! Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2013-11-06 o 09:51 |
|
|
|
#3041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boję się, że nie będę umiała chłopca pokochać tak jak dziewczynki! To chyba głupie! A co do ciuszków, to dziewczynkę można ubrać również na granatowo, czy niebiesko, a chłopca na różowo już nie
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Gosia się jeszcze nie odezwała od wczoraj? ![]() Odnośnie ubranek dla dziewczynek to jest dużo różnych kolorów Zaraz spróbuję Was nadrobić o ile mi pozwoli wspomniana wyżej pannica
|
|
|
|
#3043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo widzę róż, fiolet i biały A jest tyle pięknych kolorów Co do ubioru to ja ostatnio w Sinsay kupiłam sobie kilka długich koszul do pracy
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba ciut bardziej chcialabym dziewczynke, ale tak sobie mysle, ze chlopcy tez sa kochani i jezlei chodzi o ubranka, to i dla chlopcow i dla dziewczynek sa teraz takie piekne, na prawde jest w czym wybierac
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle, że jak się już urodzi czy dziewczynka czy chłopiec to będziemy oboje kochać tak samo
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz? Jestem szczesliwa ze mam synka a nie corke, bo to przeciez moj kochany synek takze nie przejmuj sie
|
|
|
|
|
#3047 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Olaf jest boski A odnośnie ciąży mam to samo, wtedy wyczekiwałam tych tygodni, czytałam na 20 stronach co się dzieje w danym tygodniu, a teraz nawet nie mam na to czasu ![]() Cytat:
Pomimo wszystko mam nadzieję, że nie będzie tak źle moja mama miała bliźniaki, a potem się zdecydowała jeszcze na trzecie, więc chyba tragedii nie ma no Cytat:
![]() Cytat:
A starszego brata wcale nie jest tak fajnie mieć, ile lat ja się z moim namęczyłam zanim wyszedł na ludzi to jest koszmar ![]() A z tą Oliwią to Ci się nie dziwie, ja bym się też nie zdecydowała w takiej sytuacji tak nadać córeczce na imię Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zaczynam tydzień 11!
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
lolitka mnie tam płeć obojętna i tak je kocham nawet jeśli się jednak okaże, że to chłopiec
jakoś jeszcze nie umiem się nastawić, że będzie córa lekarz sam powiedział, że na 99% ale zawsze jest ten jeden procent no TŻ by się ucieszył gdyby się okazało, że jednak syn :P chociaż jak go zapytałam, a co by było gdyby lekarz powiedział, że chłopiec, to mi powiedział, że pewnie chciałby córe, więc się mu nie dogodzi I cały czas się upiera, że doktorek tam nic nie zobaczył, bo dziecko ma małego po nim Mam nadzieję, że nie mialaś dużo do sprzątania No to rzeczywiście kochany mąż kasian za 11 tydzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-11-06 o 10:13 |
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale jak byłam u niej później dwa razy jak się mały urodził to był taki uroczy, że zupełnie mi przeszło i też chciałam chłopca. Jak zaszłam w ciąże znów to wróciło.
|
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem oczywiście miała wyrzuty Gratulacje Cytat:
![]() Ja mam o dwa lata starszego brata i zawsze mieliśmy ze sobą bardzo dobry kontakt No, ale był już ogarnięty
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż twierdzi, że będzie synuś - twierdzi, że wie co robił![]() A moja babcia Nam powtarza, że co Bóg da to ksiądz ochrzci, a my i tak będziemy kochać tak samo mocno
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Ab_cd nie stresuj się wszystko będzie dobrze
Co do poznania płci wszystko jest możliwe Seleniti poznała w 12tc zależy od lekarza, sprzętu i chęci dzidziusia. My w pierwszej ciąży dowiedzieliśmy się dopiero w 20t Lolitka Twoje opowiadanie o robieniu soku przypomniało mi jak ostatnio robiłam ciasto. Mieszam składniki mikserem nagle wybiło mi prąd. Odłożyłam mikser i poszłam naprawić. Załączam korki i nagle słyszę przeraźliwy krzyk/płacz Oskara i chodzący mikser. Nogi się pode mną ugięły, czarne myśli przyszły. Szybko wbiegam do kuchni a tam nikogo nie ma tylko mikser. Okazało się że Oskar z TŻ byli u dziadka w pokoju , a jak załączył się mikser to on się po prostu wystraszył. Monita to faktycznie ciężko z tym zwolnieniem u Ciebie może być jak tam takie „zasady” Monika83 to masz taki sam problem z kręgosłupem co ja . Ja męczyłam się z miesiąc temu ok. tydzień , potem przeszło i od kilku dni powtórka. Niestety nie znalazłam nic co pomaga Nadiak teraz tak myślisz , ale jak by Ci się chłopak trafił to pokochasz go tam samo jakby to była córka ![]() wczoraj 1 pralka szła , dziś muszę puścić dwie ... bo Oskar dostał ubranka po kuzynie . I teraz tak myślę , że jak urodzi się drugie to pralka będzie chyba na okrągło chodziła
|
|
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jutro się zacznie czas leeeeci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie powiem, na początku miałam przeczucie na dziewczynkę teraz mi przeszło
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polać babci ![]() moja mi ostatnio powiedziała: nic się na buzi nie zmieniłaś - będzie chłopak... a mnie wysypało ![]() ![]()
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co ciesze sie dobrym samopoczuciem, a potem w lutym czy marcu zobacze co to bedzie
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do brzucha to może parcie na pecherz miałaś... ja kiedyś nad ranem ok 4 się obudziłam i właśnei też poczulam taki dziwny ból/ ale tylko troche/ i poszłam do kibelka i pprzszło... no ale wiadomo lepiej sie upewnić u lekarza... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

to chyba normalne

Idę Was nadrobić, bo już dwie strony od rana
:brzyda l:

Raz go opierniczyłam i juz jest lepiej, ale częściej słyszę - jaki masz już duży bebech
Ja po nowym roku planuje wrocic, ale tak juz z miesiac czy 2 przed porodem to chcialabym posiedziec w domu. Mam nadzieje, z emoja lekarka nie bedzie robic problemow. Mam teraz nowa i nie wiem jak ona podchodzi do takich spraw. Przedtem mialam takiego lekarza luzaka, co dawal zwolnienia na lewo i prawo, trzeba bylo sie przed nimi brpnic 

, chłopaków będzie przeganiać, dlatego stwierdził, że tu byłby potrzebny syn, to wtedy mu powiedziałam tak, że jeżeli ona będzie mieć starszego brata, to w pewnym wieku jego koledzy, będą się za nią uganiać i zamiast odwiedzać brata, to ją na randki będą wyciągać
, ale jak byłam u niej później dwa razy jak się mały urodził to był taki uroczy, że zupełnie mi przeszło i też chciałam chłopca. Jak zaszłam w ciąże znów to wróciło.
Potem oczywiście miała wyrzuty 
czas leeeeci