|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
A sporo bylo do zalatwiania,w domu tez troche do zrobienia.
I Mlody tez nie bardzo chce sie sam bawic,a zawsze potrafil sie soba zajac. Poza tym stwierdzilam,ze musze ograniczyc wizaz,bo spedzam tu za duzo czasu... nie mowie,ze nie lubie,bo lubie,ale jednak pozniej na inne sprawy czasu jest mniej. I wyrzuty sumienia sa... Cytat:
Trzymam ![]() ![]() Cytat:
Ja przy Eryku jadlam przed wyjsciem z domu o 21. A urodzilam o 1:37 i o 2:30 polozne zrobily gore tostow dla mnie i dla meza ![]() Cytat:
|
|
#3152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
top model normalnie ![]() a jak się to tantum rosa stosuje ?? bo ciągle o tym piszecie a ja nie wiem jak tego się używa skoro w szpitalach są tylko prysznice... wróciłam z zakupów. chciałam sobie kupić szamponetke koloryzującą co by teraz włosów nie farbować ale do wyboru miałam tylko ciemny brąz lub ciemny blond a mam chęć na coś lekko czerwonego jakiś burgund czy cuś i popsuło mi to humorek... no ale na pocieszenie kupiłam sobie winogrono
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
kootek_mamrotek - ale okrąglutki
![]() Roane - ale zgrabny paluszek ![]() ![]() Czemu moja Zuzia, zawsze się zastawia na każdym USG ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3155 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, to super wiedzieć, że właścicielka imienia je lubi, to w sumie najważniejsze. Cytat:
A brzuszek śliczniutki! Cytat:
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-11-06 o 12:19 |
|||
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za aptekę, właśnie zamierzałam poszukać jakiejś.
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Pies zezarl mi kocyk z La Millou
Chyba go rozszarpię.
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
kootek_mamrotek piękny brzuszek!
ajakasia on wogóle po tatusiu będzie z tym bicepsem i resztą, położna mówiła że ma bardzo długie nogi i ręce, a tatuś ma sporo ponad 180 cm. Potem będą we dwóch łazić i patrzeć z góry na moje skromne 162 cm I dojdzie do tego że synuś mój w ambitnym wieku lat 10-ciu mnie przerośnie ![]() marieee bo ona jest ekskluzywna, nie każdemu dane ją oglądać kiedy sobie zechcą
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
no problemo - zaraz dzwonie po kuriera
![]() no bo pewnie było mu smutno
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten kocyk o którym wspominałaś że drogi był jak cholera?
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie dzisiaj o 16 kciuki za moją wizytę u ginki Nie widziałam Blanki już półtora miesiąca więc już nie mogę się doczekać A tymczasem trzeba udać się pod prysznic z ... lusterkiem Nienawidzę tego
|
|
|
#3162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może zazdrosny
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
ja swojej nie widziałam od połowy września i nie zobacze do połowy grudnia...
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
O masz... Ale całkowicie czy tylko poglamał i podxiurawił?
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
kootek_mamrotek super zdjęcie!
też mam takie "ferdkowe" leginsy kupiłam wczoraj.wiecie co... od wczoraj czytam wątek "Jacy są Wasi ojcowie" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=726372 i ciągle o nim myślę. Tzn jakim ojcem będzie mój mąż dla córki. Czytając wątek chciało mi się płakać, historia autorki oraz innych dziewczyn jest wstrząsająca i bardzo smutna Jak bardzo relacje córki z ojcem wpływają na późniejsze życie, wybory, postrzeganie mężczyzn, wychowanie dzieci, jak bardzo są spragnione miłości i akceptacji - tej której nigdy nie dostały od ojca.. Z moim było różnie, oboje jesteśmy bardzo uparci i dlatego często się kłócimy - zazwyczaj o pierdoły, ale wiem że wskoczyłby dla mnie w ogień i bardzo mnie kocha. |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszarpal kwadrat tak 15 na 15 od materiałowej strony. Oczywiscie w 2 częściach, zeby nie było za łatwo zszyc
Pewnie go jakos załatam. Ale i tak mam ochotę zamordować pchlarza jednego.
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie pamiętam czy to lidka czy gosia czy ktoś inny pisał o hemoroidach w ciąży ? I coś polecał? Z chęcią dowiem się co to było odczuwam tam w 4 literach wielki dyskomfort i przy opróżnianiu...jeśli ktoś chce wymienić doświadczenia a są wg niego krępujące to zapraszam na prv
|
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wizytę u proktologa mam 23.12, więc jak nie urodzę do tego czasu, to się wybiorę
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
ide obiadek wstawic
w koncu będzie dzisiaj zupka ogórkowa
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny siostra straciła drugi raz dzieciaczka. Miała dziś USG (11 tc) nie ma bicia serca.
Nie wiem jak ją wspierać, nie wiem co powiedzieć i jak się zachować...źle mi z tym, że nie wiem jak jej teraz pomóc. Poradźcie mi coś. |
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jak coś wyszło i szukałam rady w internecie to znalazłam ze trzeba wepchnąć spowrotem. Normalnie mnie to zmroziło, ale jak mi już bardzo dokuczał to odważyłam się pod prysznicem i faktycznie ulga natychmiastowa, a diosminex jak na razie uchronił mnie przed dalszym pogorszeniem sprawy Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2013-11-06 o 13:27 |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spojrzałam na swoją relację z TŻem z punktu widzenia mojej relacji z moim ojcem i rzeczywiście coś w tym jest, że relacja z ojcem może determinować w jakiś sposób relacje z partnerami. Mój TŻ mojego ojca przeciwieństwem jest w każdym możliwym punkcie. No dosłownie ani jednej cechy chyba nie mają wspólnej, poza płcią I między innymi dlatego zdecydowałam się na układanie sobie życia z nim, oczywiście oprócz wielkiej miłości Ale fajerwerki kiedyś przeminą, a przyjaźń i wzajemny szacunek zostanie.A we wszystkich wcześniejszych związkach w momencie, w którym poznawałam w partnerze jakieś cechy wspólne z moim ojcem, zaczynałam się wycofywać.
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z programów radiowych to głównie Akademię Rozrywki i obowiązkowo Noc Muzycznych Pejzaży - kiedyś słuchaliśmy tego na żywo ale za starzy już jesteśmy i nie wytrzymujemy do późnych godzin ![]() A to łobuz jeden
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-11-06 o 13:31 |
|
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie ma takich słów które były by mnie w stanie pocieszyc niestety.
|
|
|
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wiem czy można powiedzieć coś co poprawi samopoczucie...? rozumiem, że teraz się zacznie cała "procedura" w szpitalu... może po prostu bądź przy niej w milczeniu (jeśli będzie tego chciała) |
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
To straszne. Nic nie da się powiedzieć co mogłoby cokolwiek polepszyć. Pozatym, możesz teraz nie być odpowiednią osobą żeby ją pocieszać. Ja myślę że na jej miejscu mogłabym widzieć przede wszystkim Twój brzuszek, a dopiero potem Ciebie.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-06 o 13:34 |
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś pomidorowa
![]() Przyszło zamówienie z top secret, zamówiłam mężowi koszule na imieniny, teściowej sweterek na święta a kuzynowi szalik ![]() Boli mnie spojenie znowu, czy to już tak będzie do końca ciąży? Dobrze ze jest internet i zakupy z dostawą do domu bo nie wiem jak ja pokupowałabym prezenty w grudniu, 5 tyg przed terminem jak już teraz chodzę w zwolnionym tempie jak kaczka i wszystko mnie boli
|
#3178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że musisz wyczuć na co siostra ma ochotę. Czy woli przeżyć to obecnie w ciszy czy jednak będzie chciała pogadać. Dałabym jej znać, że zawsze może na Ciebie liczyć, że jesteś do jej dyspozycji, ale nie nalegałabym, bo wydaje mi się, że widząc Ciebie i Twój brzuszek, może być jej jeszcze bardziej ciężko. Musi najpierw dojść do siebie i przeżyć to sama. Mam nadzieję, że ma faceta obok siebie, na którego może liczyć. Jeśli facet jest taki sobie, to ustaw go do pionu, żeby był jej wsparciem tak jej najbardziej pomożesz. Trzymam za Nią kciuki i szczerze współczuję
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Może po prostu nic nie mów....tylko ją przytul....ciężko coś powiedzieć w takiej sytuacji.....
|
#3180 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry, zgłaszam się z pracy, jak zwykle staram się podczytywać pomiędzy rzeczami do zrobienia ale już mniej czasu mam na odpowiedź.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę też o kciuki dla mnie - mam dziś wizytę o 18:20.Cytat:
Ale najgorsze było to że dla ojca zawsze byłyśmy z siostrą niewystarczająco dobre. Przyniosłam 4 z angielskiego - pierwsze pytanie czy były jakieś piątki? (no bo jak były to ta czwórka to już słaba ocena). Zawsze wytyka wszystkie wady wyglądu (dupa rośnie, ale Cię wysypało na twarzy - zero taktu i w ogóle pomyślenia że kogoś może urazić), do dzisiaj pamiętam jak w podstawówce poszłam do ortodonty i lekarka na głos powiedziała "Boże jakaś Ty brzydka" - okropna, wstrętna baba. Normalny rodzić by się na babę wydarł i nigdy więcej do niej nie poszedł na wizytę. Ale nie mój ojciec - on to do dzisiaj opowiada, wszystkim, i się jeszcze śmieje. Prawda jaka śmieszna historia? Już nie będę mówiła ile razy usłyszałam że jestem "niewdzięcznym bachorem", a i naprawdę dużo gorsze (bardzo wulgarne) teksty też padały. I nie, nie sprawiałam kłopotów rodzicom. Zawsze miałam świetne oceny, zachowywałam się jak normalna nastolatka, żadnych przegięć, żadnych wyskoków, nic. Mój ojciec po prostu znajduje chorą statysfakcję z umniejszania wszystkiego co się robi, każdemu. Ja nauczyłam się z nim żyć i przebywać - po prostu olewam co mówi, nie słucham, albo udaję że słucham i robię swoje. Na szczęście mieszkamy daleko od siebie. Przykłady tylko z ostatnich dni - od siostry się dowiedziałam że mój ojciec SAM postanowił kiedy moja mama do nas przyjedzie (żeby pomóc przy dziecku), na jaki czas itp. Ze mną nie kontaktował się w ogóle, mojego zdania nie brał pod uwagę w ogóle (a mówiliśmy z mężem że chcemy więcej czasu dla siebie), że nie będziemy mieli dodatkowego łóżka - nie, to nie dociera, bo ON podjął decyzję. Ciekawa jestem kiedy mnie o niej powiadomi. Niestety ale jestem na etapie zastanawiania się czy nie ograniczać i bardzo mocno kontrolować kontaktów wnuczki z dziadkami bo nie chciałabym aby przeżywała tego samego co ja. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

przepraszam za fryz i strój 

16.06.2012
A wizytę u proktologa mam 23.12, więc jak nie urodzę do tego czasu, to się wybiorę