Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 12:58   #3571
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Hej, witam serdecznie wszystkie Mamy
Jeśli Wam to nie przeszkadza, z chęcią dołączyłabym do wątku, trafiłam na niego wczoraj w nocy. Jak widać na wizażu jestem od niedawna

Zgodnie z OM za 10 dni spodziewam się córeczki, liczę jednak, że zechce wyjść troszkę szybciej, bo maleństwo raczej wcale nie będzie takie maleńkie
Cytat:
Napisane przez Idari Pokaż wiadomość
To i ja się przywitam, bo podglądam wątek od jakiegoś czasu i jakoś nie było okazji, żeby napisać

Witam wszystkie mamy

Właśnie zaczynamy 36 tydzień, z OM termin porodu mamy na 5 grudnia, a z USG na 13.12 (o czym dowiedziałam się niedawno, ale to długa historia). Czekamy na chłopca Podczas ostatniego USG w 28 tygodniu ważył 1160g. Niestety to było 3 USG na nfz więc kolejne pewnie dopiero w szpitalu
Im bliżej tym bardziej się stresuję, a tu jeszcze tyle spraw jest do załatwienia. Z jednej strony chciałabym już urodzić, z drugiej przeraża mnie opieka nad takim maluszkiem. Niestety mam wskazania zdrowotne do cc (chciałam rodzić sn, ale niestety), ale nadal nie wiem czy będziemy mieli wyznaczony termin czy mamy przyjechać dopiero jak coś zacznie się dziać Będę znowu o tym rozmawiać jutro na wizycie.
Witam nowe Mamusie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam
nie urodziłam w nocy, za to prawie całą przespałam
Dziś przykleili mi plasterek hormonalny na wywołanie, już pojawiają się skurcze, a rozwarcie na 4cm, więc może coś ruszy
Jeśli nie, to jutro od 6 kolejna prowokacja porodu.

Nawet nie mam siły Was nadrabiać Jakoś tak jestem tutaj bez pozytywnej energii, chodź może powinnam się inaczej nastawiać...

Wielkie gratulacje dla Nasturcji i Lineczki!!
To trzymam kciuki za Was, aby dziś poszło szybko i bezboleśnie.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszłam pomarudzić, wybaczcie

Nie wiedziałam że używanie laktatora jest takie straszne złożyłam moją dojarkę do kupy, myślałam że włączę i bez problemu uzbieram z pół butelki. A to ustrojstwo jak mi zaczęło ciągnąć sutki to myślałam że zejdę. Poza tym czułam się jak maciora. No trochę tak pościągam i będę miała piersi do kolan jak Murzynka
Przepraszam, ale to mnie rozwaliło.

Witam sie środowo.

Biedna Nasturcja. Mam nadzieję, że jednak coś jej dadzą żeby ulżyło.

Ja pisze z łóżka bo nie mam siły. jakaś taka zmarnowana jestem. Nie chce mi się nic.
Dziś przyszedł już bujaczek, który zamówił brat i mam do mnie dzwoni i mówi, żebym szybciej rodziła bo prezenty czekają
Stary 2013-11-06, 12:59   #3572
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Dziękujemy za ciepłe powitanie

Tak mamy, jeszcze zanim zaszłam w ciąże to wiedzieliśmy jakie imię chcemy dla chłopca. Będzie Maksymilian
Ogólnie ciąża przebiega dobrze i większość dolegliwości mnie ominęła. Tylko z koleżanką zgagą niestety bardzo dobrze się poznałyśmy No i rozstępy mnie odwiedziły, ale na szczęście tylko na udach.
Mieszkamy z dwiema kocicami. Jedna ostatnio ciągle każe się nosić na rękach jak małe dziecko, co wcześniej jej się nie zdarzało. Śmieje się, że chce żebym się przyzwyczajała zanim urodzi się dziecko
bedziesz w wózku wozić Maksa i kota najwyżej
mój śpi w tej szufladzie pod spodem co w wózku jest

dołączyłaś późno na poczekalni ale przed nami odchowalnia jeszcze
Stary 2013-11-06, 12:59   #3573
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry
Znowu pisze na szybko bo akurat moje dziecko śpi
Noc była naprawdę bardzo ciężka, Jaśkowi się coś poprzestawiało i wczoraj cały dzień spał a w nocy mi spać nie dawał Teraz odsypiałam razem z nim ale stwierdziłam że dość tego dobrego i trzeba coś ogarnąć póki młody nie marudzi
Zaraz spróbuję Was nadrobić - nie wiem czy mi młody na to pozwoli ale spróbować mogę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:01   #3574
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
A ja witam się w zaczetym 36 tyg lub 37(wg usg) czas szybko leci))
już niedługooooooooooooooooo: D
Stary 2013-11-06, 13:02   #3575
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość

Akurat rano po przebudzeniu myślałam o Tobie

Jestem!!! Net naprawiony i działa, chociaż serwisant musi jeszcze raz przyjechać bo nie zabezp. łącza hasłem

U mnie wsio ok. Mam coraz częstsze skurcze przepowiadające... aaa i torbę spakowałam w poniedziałek
brakuje mi tylko wanienki dla dziecka i małej buteleczki na wszelką ew. poza tym wszystko gotowe

aaaa i jutro kończymy 37tc
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:06   #3576
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mój ma identycznie, gimnstykuje się że heeej

Dziewczynki, 3mam kciuki za Was, jeszcze trochę i będziecie tulić Waszych synków
Kasiula gdzie rodzisz? w Raszei?

Ale mała kluseczka,ładnie przybiera

Witam nowe mamuśki

Uciekam dokończyć pucować WC,póki mały jeszcze śpi
Tak w Raszei chce byc juz po...
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:07   #3577
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja słyszałam, że 37tc+0
ma być skończony 37 tydz, czyli tak jak mowisz,
dlatego Liwka jest wcześniakim bo urodziła sie w 36 i 3 dniu, dla lekarzy to 36 tydzie a dla nas 37
Cytat:

Nie wiedziałam że używanie laktatora jest takie straszne złożyłam moją dojarkę do kupy, myślałam że włączę i bez problemu uzbieram z pół butelki. A to ustrojstwo jak mi zaczęło ciągnąć sutki to myślałam że zejdę. Poza tym czułam się jak maciora. No trochę tak pościągam i będę miała piersi do kolan jak Murzynka

Odciągnełam niecałe 50 ml i przerwałam, bo myślałam że się rozpłaczę. Myślałam że przystawianie noworodka jest bolesne no ale to nic przy laktatorze

Może ja coś robię źle??????
A tak w ogóle to ile ml powinnam zostawić żeby wystarczyło na jedno karmienie ?
nie pociesze cie, ale mogę wypowiedzieć się na temat wyglaadu piersi po skończonym karmieniu, u mnie 2 tyg całe, więc piersi sa sflaczałe i takie miekkie, nawet wujek męża powiedział ze cycki mi opadły. Iw moim przypadku sa mniejsze ale dla mnie to plus

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 13:10   #3578
domii29
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Nemosek pytałaś skąd u mnie ból kręgosłupa, jak karmię Jaśka to kładę sobie go na kolanach bo jest już dość ciężki i jak dostawiam mu cyca to muszę się zgarbić i przez to może Choć staram się w pozycji siedzącej karmić bardzo rzadko, wolę w pozycji leżącej

Zwariowane za szybki poród

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
względem lampki to jaką macie? bo ja planuję jakąś kupić
Wiem że pytałaś o to Beatkę ale odpowiem i ja
Ja mam taką maluteńką lampeczkę wkładaną w kontakt, światło rozprzestrzenia po całym pokoju i nie rozbudza małego. Wygląda tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC14167.jpg (20,9 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-11-06 o 13:12
Stary 2013-11-06, 13:11   #3579
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
A ja słyszałam, że 37tc+0
dobrze słyszałaś przynajmniej w Anglii, nie wiem jak w PL.

a ja mam dzisiaj mdłości i skurcze. ech, co chwile mnie ciśnie na 2 i jakby okres, bóle falami mnie nadchodzą. w miare regularne.

a czuje się przez to wszystko o tak:

(zdjęcie z halloween )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20131102-WA000 - Kopia.jpg (47,1 KB, 74 załadowań)

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:16   #3580
Zuzziak
Rozeznanie

Witam nowe mamusie na wątku
Przede wszystkim LINECZKA gratulacje! W końcu Lenka się zdecydowała opuścić brzuszek, a jakie piękne włoski ma
Rozbawiłyście mnie dziewczyny historiami o kranach, powiem szczerze że pierwszy raz o czymś takim słyszę
Miki trzymam oby szkrabiątko chciało wyjść samodzielnie bez wspomagaczy
Widzę, że był poruszany temat chrzcin...my planujemy zrobić w drugi dzień Świąt, tylko właśnie słyszałam że mogą być problemy bo z tż mamy aby ślub cywilny. Osób ma być coś koło 24 - sama najbliższa rodzina.
Ja oczywiście noc na pół przespana. Co chwila toaleta. A od rana odchodzi mi czop Ciągnie mnie co chwila tam w "rurze" i łapią od czasu do czasu skurcze. Ogólnie spokojnie w miarę się zrobiło.
Teraz to siedzimy niecierpliwie i czekamy aż Mały zdecyduje się wyjść na świat. TŻ to aby ciągle powtarza aby tylko nie w weekend bo ma zjazdy, z resztą ciągle mu się MAły śni że go nosi na rękach
Zbieram się na zakupy, bo w końcu przyszła kasa z Zusu. Także resztę ponadrabiam później, tylko nie rozpisujcie się za bardzo :P

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:16   #3581
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

a ja mam dzisiaj mdłości i skurcze. ech, co chwile mnie ciśnie na 2 i jakby okres, bóle falami mnie nadchodzą. w miare regularne.

(zdjęcie z halloween )
brzuch fajny a maska taka straszna, do ciazy nie pasuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 13:19   #3582
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja też,De28.Okresu noworodkowego Lili nie pamiętam zbyt dobrze,ale kojarzy mi się,ze stresem,problemami z karmieniem,brakiem czasu na cokolwiek,bezsilnością... A teraz jest inaczej,o niebo lepiej....Zobaczymy jak dalej będzie
To pocieszające, bo ja mam takie same odczucie gdy mój starszy synek był malutki. Teraz mam nadzieję, że będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ciaża kiedy jest donoszona ? W 37t0d? I czy wyparzacie wanienki nowe przed 1 użyciem?
Skończony 37 tydzień.
Ja nie wyparzałam, chyba tylko ją czymś przemyłam, ale nawet nie pamiętam.

Cytat:

Odciągnełam niecałe 50 ml i przerwałam, bo myślałam że się rozpłaczę. Myślałam że przystawianie noworodka jest bolesne no ale to nic przy laktatorze

Może ja coś robię źle??????
A tak w ogóle to ile ml powinnam zostawić żeby wystarczyło na jedno karmienie ?
Na pewno masz tam gdzieś regulacje siły ssania. Zacznij od mniejszej i dopiero potem systematycznie, w razie potrzeby, zwiększaj, ale tylko do momentu, gdy nadal będziesz czuła komfort. Na pewno nie powinnaś odciągania odczuwać jako coś nieprzyjemnego. I na pewno wtedy Ci też więcej mleka poleci, bo nie będzie blokady psychicznej

Medela zaleca odciągać min. 10min z każdej piersi (jeśli sporadycznie odciągasz), można też systemem 7-5-3 jeśli się chce np. zwiększyć laktację. Przy komfortowym odciąganiu powinnaś spokojnie uciągnąć przez te 20 min wystarczającą ilość.

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A mi się jakaś infekcja przyplątała i szlaban na przytulanki przez 12 dni
Ja miałam 2 infekcje pod rząd, potem zaraz leczyłam paciora, a teraz mam ryzyko przedwczesnego porodu, więc przytulanek nie było gdzieś od września i nie będzie do porodu
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:25   #3583
Asist22
Rozeznanie

Anka zdjęcie świetne

Co do chrzcin to my planujemy zrobić we Wielkanoc, nie bardzo chce mi sie z takim malenstwie w zimnym kościele stać, a tak to może będzie trochę cieplej i mały będzie większy. No i na bank zrobimy w jakiejś knajpie bo raz że mamy mało miejsca, a osób pewnie będzie z 15, to jeszcze tyle gotowania, a portem sprzątania. Wolę zapłacić i mieć to z głowy.
Stary 2013-11-06, 13:29   #3584
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Cos takiego ? Załącznik 5470116

za postepy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tylko jak to wymyślili Polacy, to czemu butelka nie jest po czystej albo chociaż po piwie?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:38   #3585
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jak podziała to daj znać, może i ja wypróbuje
hmm..narazie to sobie leniuchuje, a takie miałam plany
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Jestem!!! Net naprawiony i działa, chociaż serwisant musi jeszcze raz przyjechać bo nie zabezp. łącza hasłem

U mnie wsio ok. Mam coraz częstsze skurcze przepowiadające... aaa i torbę spakowałam w poniedziałek
brakuje mi tylko wanienki dla dziecka i małej buteleczki na wszelką ew. poza tym wszystko gotowe

aaaa i jutro kończymy 37tc
za tydzień, i dobrze że torba już spakowana
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dlatego Liwka jest wcześniakim bo urodziła sie w 36 i 3 dniu, dla lekarzy to 36 tydzie a dla nas 37

nie pociesze cie, ale mogę wypowiedzieć się na temat wyglaadu piersi po skończonym karmieniu, u mnie 2 tyg całe, więc piersi sa sflaczałe i takie miekkie, nawet wujek męża powiedział ze cycki mi opadły. Iw moim przypadku sa mniejsze ale dla mnie to plus
O masakra to jakby moje miały być mniejsze to musiałyby całkiem zniknąć
Cytat:

(zdjęcie z halloween )

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Złapały mnie jakieś ukłucia na dole w brzuchu bliżej prawe strony, już sobie troche nadziei narobiłam.. I kurcze przeszło.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:39   #3586
Idari
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
idari
Może Ci jeszcze zrobią usg, żeby zobaczyć jak maluszek ułożony i jaki duży się szykuje
Napisz co tam po wizycie stwierdzą.
O, Ty też fanka kotów
Mam zamiar zapytać, ale problem polega na tym, że mój lekarz nie wykonuje USG, tylko daje skierowanie i trzeba iść do kogoś innego w przychodni. I tu też kwiatki się trafiają, bo dwa razy źle mnie zapisano. Za pierwszym razem do lekarki, która w ogóle nie wykonuje USG, a za drugim do lekarza, który nie robił akurat połówkowego

Cytat:
bedziesz w wózku wozić Maksa i kota najwyżej
mój śpi w tej szufladzie pod spodem co w wózku jest

dołączyłaś późno na poczekalni ale przed nami odchowalnia jeszcze
Wózek już został przez futra przetestowany i zaakceptowany, więc nie zdziwiłabym się jakby tak to się skończyło
Właśnie czytam i chłonę wiedzę odnośnie tego co mnie niedługo czeka. Głupio się przyznawać, ale lepiej się czuje wiedząc, że nie tylko ja mam wątpliwości.
Idari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:40   #3587
Antibia86
Rozeznanie

a dziewczyny zapomniałam

w pt i sobote w tesco bedzie -50% na zabawki ( w bonach ale zawsze cos) jak ktoras ma zrobic zakupy świąteczne czy cos
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:52   #3588
malinka123108
Wtajemniczenie

witam w 38 chce juz rodzic!!!!!
Stary 2013-11-06, 13:54   #3589
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a dziewczyny zapomniałam

w pt i sobote w tesco bedzie -50% na zabawki ( w bonach ale zawsze cos) jak ktoras ma zrobic zakupy świąteczne czy cos
oooo super info!!! chyba sie wybiorę
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:56   #3590
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Wózek już został przez futra przetestowany i zaakceptowany, więc nie zdziwiłabym się jakby tak to się skończyło
Właśnie czytam i chłonę wiedzę odnośnie tego co mnie niedługo czeka. Głupio się przyznawać, ale lepiej się czuje wiedząc, że nie tylko ja mam wątpliwości.
moje futra nie chciały się wozić

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 13:59   #3591
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Zartujesz. Ze Ci tak powiedzial ? Tak bez owijania,?
Musial sie przygladac Twoim cyckom wczesniej, ze twierdzi ze opadly

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:01   #3592
Asist22
Rozeznanie

Mój kot też jakoś nie zainteresowany wózkiem, łóżeczkiem. Nie chce go testować
Stary 2013-11-06, 14:10   #3593
sorento
Rozeznanie

Cytat:

(zdjęcie z halloween )
super fotka Gdzieś Ty te kg pochowała??? Nie mogę się dopatrzeć
Może coś się zaczyna..

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja miałam 2 infekcje pod rząd, potem zaraz leczyłam paciora, a teraz mam ryzyko przedwczesnego porodu, więc przytulanek nie było gdzieś od września i nie będzie do porodu
oj Jak zaczniecie nadrabiać po porodzie to Wam jeszcze 3 bąbelek wyjdzie

Cytat:
Mam zamiar zapytać, ale problem polega na tym, że mój lekarz nie wykonuje USG, tylko daje skierowanie i trzeba iść do kogoś innego w przychodni. I tu też kwiatki się trafiają, bo dwa razy źle mnie zapisano. Za pierwszym razem do lekarki, która w ogóle nie wykonuje USG, a za drugim do lekarza, który nie robił akurat połówkowego
o rany, to miałaś przeboje

Ale ładne słoneczko wyszło

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:16   #3594
Kociak85
Zadomowienie

Heloł!
Ależ dzisiaj pospałam - słuchajcie, obudziłam się o 10:50!!! Normalnie jak zobaczyłam na zegarek to uwierzyć nie mogłam. Nie wiem skąd taki sen nagle przyszedł. A o 11:30 byłam umówiona na zmianę opon na zimówki więc musiałam się szybko zbierać.

Co do chrztu - karina - jakie 40 osób! toż to nie jakaś wielka impreza ma być tylko sami najbliżsi u mnie tylko rodzice i rodzeństwo. W sumie to wyjdzie razem z nami 10 osób + 4 dzieci. No może jeszcze będą dziadki ale to zależy od ich stanu zdrowia. Będziemy robić w domu naszym, albo w domku letniskowym u moich rodziców. Ale to zależy od pogody (będziemy chyba na Wielkanoc robić).
Ryba - u nas alkohol będzie, jakieś wino na pewno a i może jakieś mocniejsze trunki, ale to drinki jak coś. Czystej nie planujemy. A i co do Twojej nocki - no widzisz. Jedna była beznadziejna, a teraz wspaniała. Super, że udało się odespać

Witam nowe dziewczyny!
daggmara, Idari - witajcie no i w takim razie miłej końcówki ciąży

anka_85, a co mówi lekarz na Twoją wagę? Nie jest to niezdrowe? Bo jednak to jest przytycie ponad normę, nawet jeśli miałaś niedowagę. Chyba, że miałaś niedowagę 20 kg! Aczkolwiek aż ciężko uwierzyć patrząc na Twoje zdjęcie, że tyle przytyłaś

Trele, brawo dla kluseczki za wagę

Taszanta, jedyne co mi przychodzi do głowy w sprawie laktatora, to tak jak dziewczyny pisały - albo siła ssania, albo masz źle dobraną koncówkę (wiem, że np, w Medeli można dopierać końcówki w zależności od wielkości brodawki i sutka. Może masz za małą/za dużą i to ten dyskomfort sprawia?

A co do tego zgłoszenie do ubezpieczenia - to nie rozumiem, co oni tak wymyślają z tymi terminami - w ciągu 7 dni to nawet dziecko jeszcze nie ma nadanego nr pesel a z tego co pamiętam, to na zgłoszeniu członka rodziny do ubezpieczenia wymagane jest podanie tego numeru.
Stary 2013-11-06, 14:30   #3595
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zartujesz. Ze Ci tak powiedzial ? Tak bez owijania,?
Musial sie przygladac Twoim cyckom wczesniej, ze twierdzi ze opadly

nie przygladał się właśnie, byłam ubrana w podkoszulek, sweterek i kurtke rozpiętą, i szczelił mi tym tekstem ale wujek to jajcarz
zreszta nie poczyłam sie urazona bo faktycznie opadły

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Powinnam teraz korzystać i się przespać ale teraz mi się nie chce, w nocy pewnie bedę żałować.

Na 18 mamy wizytę u okulisty z tym ropiejącym oczkiem, marnie to widze jak trzeba będzie otworzyć oczko. Będzie płacz
Stary 2013-11-06, 14:36   #3596
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Na 18 mamy wizytę u okulisty z tym ropiejącym oczkiem, marnie to widze jak trzeba będzie otworzyć oczko. Będzie płacz
za wizytę

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:41   #3597
Trele_Morele
Zakorzenienie

Beatka??? Ja mam takie dziwne pytanie ..
Mała w pipce ma taki biały nalot.
Polozna mi tlumaczyla na poczatku ze to taka maz ochronna zeby tego nie ruszac , samo sie wyplucze.
I tu mam pytanie jak jest u Was? Tez kazali Ci tego nie ruszac? Mi to sie juz przestaje podobac I sie zastanawiam co polskie polozne o tym mowia?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:44   #3598
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Wracamy z wazenia.

4.820 kg
Te polozne patrzyly na mnie dziwnie , jak powiedzialam ze karmie tylko cycem.
Chyba srednio mi wierzyly. Nie wiem czemu tu to taka dziwota

Właśnie zauwazylam Twoj post i szczeka mi opadla... Jest kawał Majeczki ale dobrze że tak ładnie rośnie
Stary 2013-11-06, 14:45   #3599
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatka??? Ja mam takie dziwne pytanie ..
Mała w pipce ma taki biały nalot.
Polozna mi tlumaczyla na poczatku ze to taka maz ochronna zeby tego nie ruszac , samo sie wyplucze.
I tu mam pytanie jak jest u Was? Tez kazali Ci tego nie ruszac? Mi to sie juz przestaje podobac I sie zastanawiam co polskie polozne o tym mowia?

to samo co tobie powiedzieli, pytałam o to w szpitalu i położnej w domu, u Liwki widze za powoli to się wypłukuje,czasami taki śluz tez jest ale sporadycznie.
A u Majki może być tego wiecej i dłużej bo jak mówiła mi położna w mleku matki są hormony które przechodzą na dziecko więc u dziewczynek może pojawić się właśnie ten śluz, krew i to nic niepokojącego a nawet moga zwiększyć się brodawki sutkowe i to wszystko jest normalne.
Stary 2013-11-06, 14:47   #3600
domii29
Zakorzenienie

Teściowa przejęła Jaśka a mi kazała sobie iść robić to co mam do zrobienia albo odpocząć złota kobieta normalnie

Dostałam wczoraj pieniądze z zusu i już dziś nosi mnie żeby je wydać Stwierdziłam że jedną wypłatę wydam na to co jest mi potrzebne a resztę wypłat odłoże sobie na czarną godzinę
Muszę sobie kupić kilka nowych bluzek bo stare się porozciągały w ciąży , no i w buty i płaszczyk na zimę muszę zainwestować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości