|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Dadollini jest ewidentnie na tym etapie
41-48 tygodni (sekwencje) Pomiędzy 44-48 tygodniem życia, dziecko zaczyna znajdować i tworzyć sekwencje za pomocą wszystkich swoich zmysłów. W poprzednim skoku dziecko często rozbierało przedmioty na części po to, by je zbadać – obecnie zacznie je w tym celu składać – na przykład budować więżę z klocków zamiast burzyć zbudowaną więżę. Twoje dziecko zaczyna rozumieć, że niektóre zdarzenia zazwyczaj następują po sobie i że wie, jakie następne zdarzenie nastąpi po poprzednim. Nowe umiejętności:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- to samo mówię jak ktoś mi wmaawia. przeciez TZ jest ojcem, uznal dziecko, żyje i ma się dobrze |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Załącznik się ładuje-trochę ten filmik zajmuje więc proszę uzbroić się w cierpliwość
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- A gówno tam... wyskoczyło że sesja wygasła bo przekroczyło czas oczekiwania później spróbuje bo mam jeszcze kilka zdj do obrobienia a chce to zrobić póki mały śpi
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas 20-21, od paru dni wstaje 7.30 - 8, jeszcze gdyby nie milion pobudek w nocy byłoby super ![]() Zjedliśmy cały słoiczek obiadku!!!
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
A co to za rumcajs w zbuntowanym aniele ? mhmmmmm
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja ugotowałam dla nas pomidorową, dość kwaśna i pikantna mi wyszła. Misiowi też zupkę pomidorową, łagodną i słoskawą. Swoją pluł Dałam naszej z zacierkami i zjadł jak na jego możliwości sporo
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Lady: jak usypianie wczoraj?
Amelcia śpi na mnie ale nie ma gorączki chociaż. |
|
|
|
#1868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pospaliśmy z Kubą 2 h, ale jestem wyspana chciałam się też pochwalić, że Kubuś chyba mówi "mama" już nieprzypadkowo |
|||
|
|
|
#1869 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Doczytałam, że temp. już nie ma, więc oby tylko lepiej! Cytat:
żenua btw, jak matka na bezrobociu będzie, to dziecko do pla też nie pojdzie, bo za co je opłaci? i tym sposobem robią się miejsca w przedszkolu! Cytat:
są dopłaty, ale wcześniej przedszkole też płatne było - tylko kwota była ustalana jedna z góry, powiedzmy 200zł (od miasta/gminy zależało), a teraz 8-13 to realizacja podstawy programowej i przedszkole musi być darmowe, a wszystko co przed i po to złotówka za godzinę młoda nieraz obgryza Cytat:
Cytat:
![]() -------------------------- Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie. |
|||||
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki w końcu?
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43593279]
-------------------------- Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie.[/QUOTE] Właśnie mi mama mówiła o tych zmianach i, że niedługo to nauczyciel w ogóle żadnych praw nie będzie miał. Dobrze że mama awanse ma już za sobą i teraz to ona przygotowuje innych. Ale jak mi czasem opowiada co wyprawiają rodzice to aż się wierzyć nie chce. |
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki... ja Was ponadrabiam wieczorkiem..wpadłam teraz na chwilkę...bo strasznie tęsknie.
Tż wraca od lekarza...pancerz zdjęty-ale co z tego- jak ręką ruszać nie może i boli go wszystko...więc nadal za pielęgniarkę będe robić...a myśałam że wrócę d Was PEŁNĄ GĘBĄ... ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43593279] -------------------------- Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie.[/QUOTE] Szaja...toż to żenada.... no k....wa całkiem się w dupach przewraca a w mojej szacownej instytucji wyszło mi że jak się teraz zwolnie i zatrudnie na nowo- będę dostawała większą pensję niż mam obecnie po 8 latach pracy.... dobre...nie?? ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- dobra lecę...macie tu Antoniusza ... i mój okropny głos...jak ja nienawidzę słuchać swojego głosu http://www.youtube.com/watch?v=ocw-lrwxhrw
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-06 o 15:30 |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wysypka
![]() Nie wiem czy teraz zęby czy co, ale tak jak u wielu z Was na rękach najlepiej, odłożona na podłogę robi podkówkę i płacze (bez łez) ![]() Kiedy mogę z Nią wyjść na zewnątrz ???? dopiero jak wysypka zniknie ![]()
|
|
|
|
#1874 |
|
Rozeznanie
|
Xlander x-run Ehhh! Czemu wszyscy maja w dupie to co do nich mówię? Miała przyjść mama z babcia. Przed 15. Dalej ich nie ma, a młody ma drzemkę za godzinę i pewnie z godzinę pośpi. No ale one przychodzą chyba tylko do niego - jak idzie spać to wychodzą. To chyba dziś posiedzą z 15 minut. Już mam dość że każdy traktuje mnie w stylu pogadaj sobie, i tak zrobimy co będziemy chcieli... |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, 40 minut, 20 min krócej niż za pierwszym razem
idziemy do przodu![]() Ciekawe, jak będzie dzisiaj. Silver, kuruj się słońce ![]() Szaja, ojapierdziu, ależ głupota..... Yellow, pokaż wózek ![]() Meneq, cycuszki de best ![]() Nancy, dla tz, smutne ![]() chociaż mój też agent, jak bąbel w nocy płacze to zawsze, ZAWSZE odwraca się d.upą do nas ![]() Black, znam to uczucie z nowej "zabawki" technologicznej, i tak jak Jeloł zmieniam telefony w takim tempie że mojego małża trzęsie ale, teraz mam HTC ChaCha i to jest najlepszy telefon jaki miałam do tej pory, uwielbiam go ![]() A forum wieczorami zawsze na tablecie, generalnie korzysta się z mojego jak z kompa, no ale ja mam 10calowy. Wymieniałam starego netbooka na tableta i nie żałuję Bąbel w sumie nie miał ani jednej grzechotki poza oballem grzechotkowym, i tego ubóstwia ![]() Ale i tak nadal hitem jest zakrętka od lovi 360
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
ZDROWKA dla chorowitkow malych i duzych!!!!!
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43593279] Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie.[/QUOTE] ooo,a mozesz cos wiecej na ten temat napisac? bo nie moge nigdzie zadnej ifnormacji znalezc na ten temat ![]() juz znalazlam.... :/ Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-11-06 o 15:56 |
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowałam kaszę jaglaną
Nie spodziewałam się że z jednej szklanki tyle tego wyjdzie ![]() Mogę to przechować do jutra w lodówce i podgrzać Zuzce czy nie za bardzo ?? ![]()
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
onaella, jaką masz szerokość tego baseniku?
i ile kuleczek w środku? 200 styknie?
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43593279]Ojjj
![]() Doczytałam, że temp. już nie ma, więc oby tylko lepiej! żenua btw, jak matka na bezrobociu będzie, to dziecko do pla też nie pojdzie, bo za co je opłaci? i tym sposobem robią się miejsca w przedszkolu! są dopłaty, ale wcześniej przedszkole też płatne było - tylko kwota była ustalana jedna z góry, powiedzmy 200zł (od miasta/gminy zależało), a teraz 8-13 to realizacja podstawy programowej i przedszkole musi być darmowe, a wszystko co przed i po to złotówka za godzinę młoda nieraz obgryza padłam brawo ![]() -------------------------- Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie.[/QUOTE] no, chyba ich porypało :/ |
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Jeszcze żyję. Moja mama przyjechała mi trochę pomóc. Wzięła Darię na spacerek a ja się przespałam. Już mi trochę lepiej. Biegunki nie mam i już nie wymiotowałam . Oby już przeszło
![]() Może teraz trochę nadrobię.
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30x80x80 ![]() A piłeczek nie pamiętam ile mam ale 200 to wg mnie spokojnie starczy. |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę obie jedynki i jedną dwójkę. Wiedziałam, że trzy zęby na raz. To musi boleć;/
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
...
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
uuuuu.... Biedna Amelcia
mam nadzieję, że przejdzie bidulince strasznie wam współczuję ![]() napaliłam się na poduszkowy zagłówek do łóżka chyba zrobię!!!A wie ktoś, gdzie można dostać falbankę do łóżka? o taką? mam wizję
|
#1886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
sprzedałam właśnie chustę za więcej niż kupiłam
lubię to![]() Cytat:
![]() Cytat:
to może tym razem do Ciebie przyjdą, jak mały i tak będzie spał ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
#1887 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hania czasem jeszcze się grzechotką pobawi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Antonia na fb widziałam, boski jest ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, może Twojej teściowej chodziło o ten przesąd, że jak dziecko pierwsze powie "mama", to znaczy, że następna będzie córka, a jak "tata" - to syn?
Zdrowia dla wszystkich chorujących, tych dużych i małych ![]() I mimo wszystko dla Amelki za 3 ząbki!Ja na razie tyle |
|
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() wracam po parodniowej przerwie spowodowanej nawalonym kompem Tesknił ktos?![]() Przelece Was troche, moze zdaze, chyba ze ktoras dysponuje skrotem?
|
|
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

później spróbuje bo mam jeszcze kilka zdj do obrobienia a chce to zrobić póki mały śpi

22.05.2008
14.08.2011

debile po prostu no 
marsi trzymaj się, przykro mi strasznie...nawet sobie nie wyobrażam tego żeby mój tata dszedł
), akurat ma czas, żeby skoczyć do galerii, do solarium i paznokcie sobie zrobić...

poza oballem grzechotkowym, i tego ubóstwia