Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 13:38   #1861
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Dadollini jest ewidentnie na tym etapie
41-48 tygodni (sekwencje)

Pomiędzy 44-48 tygodniem życia, dziecko zaczyna znajdować i tworzyć sekwencje za pomocą wszystkich swoich zmysłów.
W poprzednim skoku dziecko często rozbierało przedmioty na części po to, by je zbadać – obecnie zacznie je w tym celu składać – na przykład budować więżę z klocków zamiast burzyć zbudowaną więżę.
Twoje dziecko zaczyna rozumieć, że niektóre zdarzenia zazwyczaj następują po sobie i że wie, jakie następne zdarzenie nastąpi po poprzednim.

Nowe umiejętności:
  • Wskazuje na rzeczy i chce byś je nazywał
  • Mówi ”nie”, gdy nie chce czegoś zrobić
  • Umie udawać głosy zwierząt
  • Wie, co pasuje do siebie i może włożyć okrągły klocek do okrągłej dziury
  • Próbuje rysować na papierze
  • Próbuje uczyć sie chodzić pchając np chodzik czy krzesło
  • Znajduje coś do wspinania, jeśli chce się do czegoś dostać
  • Schodzi tyłem z kanapy czy schodów
  • Próbuje celować, gdy rzuca piłką
  • Wyraźnie daje do zrozumienia, ze chce się z Tobą bawić
  • Szuka przedmiotu, który ukryłaś
  • Ukrywa przedmiot samo, czeka i śmieje się, gdy go znajdziesz
  • Daje Ci posmakować, to, co samo je.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Samotna matka, to taka która albo jest wdową;> albo wpisała ze ojciec dziecka nn.
to samo mówię jak ktoś mi wmaawia. przeciez TZ jest ojcem, uznal dziecko, żyje i ma się dobrze

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:05   #1862
mala_19kw
Zakorzenienie

Załącznik się ładuje-trochę ten filmik zajmuje więc proszę uzbroić się w cierpliwość

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

A gówno tam... wyskoczyło że sesja wygasła bo przekroczyło czas oczekiwania później spróbuje bo mam jeszcze kilka zdj do obrobienia a chce to zrobić póki mały śpi
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:10   #1863
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
U nas mala zasypia tak ok 20, wiec tez nieźle, tak mi sie wydaje... do pełni szczęścia brakuje mi tylko calkiem przespanych nocek, bo mamy zawsze 2 pobudki...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
z chęcią się zamienię

u nas 20-21, od paru dni wstaje 7.30 - 8, jeszcze gdyby nie milion pobudek w nocy byłoby super

Zjedliśmy cały słoiczek obiadku!!! z małą pomocą naszzej koty, alae się udało

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:17   #1864
Delicjanka
Zakorzenienie

A co to za rumcajs w zbuntowanym aniele ? mhmmmmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:22   #1865
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
grzechotkowe w sensie takie, co się bawią jeszcze grzechotkami. Bo ja się zastanawiam czy nie pochować już ich. Tzn Dawid jakąś wielką miłością ich nie darzy, ale jak już weźmie pudełko z nimi to sobie cos tam chwilę pomajstruje z nimi
Aha...u mnie grzechotki od zawsze były w jednym celu: zęby wlożyć do buzi i gryźć. Aaaa teraz jeszcze żeby rzucać
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Super
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:29   #1866
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Cycuszki mnie rozwalily... A tak w temacie, to Yae bawi sie silikonowymi foremkami do magdalenek i dzis dnem w gore polozyla sobie dwie na klatce piersiowej. Na to wchodzi do pokoju moj brat i mowi: Ale masz ladne silikonowe piersi.
Poza tym Yae nauczyla sie robic papa: lewa reka kiwa jak chlop a prawa jak krolowa brytyjska.
ezzo dzieki! Po lekturze mozesz pare slow powiedziec o tej ksiazce?
mala nie daj nam czekac na filmik!

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Tak, bo wiesz co, nie jest również normalne u niego.
Wstał przed chwilą, zmierzyłam mu temp i ponad 38

Wygodnie Ci się korzysta z forum?
Nam jeszcze nie podłączyli Internetu więc korzystam tylko na tel i tablecie i szlag mnie trafia
o kurczę, bidusio.

Cytat:
Wlazłszy na komputer, bo rozładowałam moją cegłę.

Tak, inny. Wzięłam jednak mini tablet.

Martwisz się?

Yellow, tego nie wiem, zobaczymy... Wydajność będę sprawdzać gdzieś dopiero za kilka dni, jak przestanę go tak intensywnie molestować i sprawdzać wszystkie bajery na nim... Mam nadzieję, że na trybie oszczędnym będzie w miarę długo trzymała.
Ja mam co prawda tablet alcatela i jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wiecie co... Pisze właśnie z teściową na temat wczorajszego filmiku. I tam Oskar dużo mówi mama-a ta wymyśliła że to znaczy że chce siostrzyczke Jakaś sugestia?
Bo to takie wróżenie jest, jak dziecko najpierw powie mama, to druga będzie dziewczynka, jak tata to chłopczyk. Ciekawe co jak powie baba...

Cytat:
z chęcią się zamienię

u nas 20-21, od paru dni wstaje 7.30 - 8, jeszcze gdyby nie milion pobudek w nocy byłoby super

Ja ugotowałam dla nas pomidorową, dość kwaśna i pikantna mi wyszła. Misiowi też zupkę pomidorową, łagodną i słoskawą. Swoją pluł Dałam naszej z zacierkami i zjadł jak na jego możliwości sporo
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:29   #1867
Debrah
Zakorzenienie

Lady: jak usypianie wczoraj?

Amelcia śpi na mnie ale nie ma gorączki chociaż.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:51   #1868
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ja mu daję ze słoiczka na razie..

biedni Wy. U nas niestety się przypalętał katar przed 01 się obudziłam i słyszę że u furczy, to mu odciągnęłam i dałam Ibum przeciwzapalnie, żeby się cholerstwo nie rozwinęło.. No i troszkę się do rana przebudzał, i wyjątkowo dwie butle w nocy. Trzecia już po 6, dopóki jej nie dostał to płakał strasznie a po niej się uspokoił, więc z głodomorrrry to chyba było?

o kuźwa współczuję Kochana, okropne jest to cholerstwo
TZ na żołądek bierze krople Kapucyńskie

Wybacz mi nie wiem czemu, ale przeczytałam cycuszki

u nas jest tak samo. Raz w nocy i drugi raz zwykle nad ranem (około 5) lub już po 6.

Masakra debile po prostu no

Dziewczyny są tu jeszcze dzieciaczki grzechotkowe?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Ill widzę Cię

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

dla Julki i Julianny
mój tzn nie wiem, czy się bawi, bo wsadza sobie je do buzi...
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jakieś kwiatki mi wychodzą z wielocytowaniem, jakieś porowalane i znaczki zamiast tego co napisałyście węc jade ręcznie:Ifwka strasznie współczuję tego wypadku z poparzeniem. Mam nadzieję że ładnie się zagoi wszystko i nie będzie blizny. marsi trzymaj się, przykro mi strasznie...nawet sobie nie wyobrażam tego żeby mój tata dszedł nancy pytałaś co Igor je jak jestem w pracy...no to tak, ostatni cyc jest około 5, później około 8 kaszka tak około 12-150 ml, później na przegryzkę jakiś flip czy kawałek bułki, kawałek owoca jakiegoś a około 12 obiadek, jak wracam o 15 to kp, około 17 deserek, i później już o 20 kp przed snemsilver jak się czujesz? Mam nadzieję że już lepiej mala też chcę zobaczyć filmik z Oskarem Kija masakra z tymi przedszkolami...u mnie w mieście póki co jest losowanie (dzieci matek samotnych, dzieci niepełnosprawne mają miejsce poza losowaniem)No przecież obiecałam
dziękuję za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady: jak usypianie wczoraj?

Amelcia śpi na mnie ale nie ma gorączki chociaż.
uffff, to dobrze,że nie ma gorączki

pospaliśmy z Kubą 2 h, ale jestem wyspana
chciałam się też pochwalić, że Kubuś chyba mówi "mama" już nieprzypadkowo i u nas chyba też idą zębiska, bo marud niesamowity, cały czas na rękach chciałby być i się przytulać,odłożony na podłogę w celu pobawienia się kończy się histeriozą :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:08   #1869
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Zbiorczo odpowiem.
Nie udało się odłożyć. Wstała. Tż ją wziął i nosił a ja się poszłam umyć, w międzyczasie się na niego wkurzyłam trochę, no ale cóż się dziwić, napięta sytuacja, (twierdził, że mogłam się od razu wcześniej położyć z Małą na mnie, po co czekać do nocy, i nosić wczesniej itepe skoro nie ma efektu.. ale może miałam nadzieję, że zaśnie normalnie na noc jak zawsze było?;/ przecież to co się teraz dzieje nie jest u nas regułą), potem Tż spał w drugim pokoju, co by się trochę wyspać, a ja z małą w sypialni, do mnie przyklejoną jak rzep, albo z uu albo bez, byle na mnie i nigdzie indziej, nie mogłam jej nawet na łóżko obok siebie położyć, więc noc jak to Lady mówi wygięta w chińskie "s", w półsiadzie z 8 kg na sobie. Kręgosłup mnie boli nieco.
Budziła się dużo, ale gorączka spadła na tyle, że już nie dawałam czopka. Rano jak Tż poszedł do pracy to trochę mniej się budziła i pospałyśmy ciągiem te niecałe 3h i to mi dużo dało, czuję się nienajgorzej, kawę piję teraz.

Wiecie, jak to się perspektywa zmienia jak budziła się kilka razy ale po uu szła spać do łóżeczka to mi się wydawało ze nie jest za dobrze... a teraz marzę o tym:P
Ojjj
Doczytałam, że temp. już nie ma, więc oby tylko lepiej!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Zdenerwowałam się dziś z samego rana. Nasze mądre władze na poważnie próbują forsować genialny pomysł z wprowadzeniem kryteriów dochodowych przy przyjęciu do przedszkoli. 456 zeta na osobę. Czyli tak - jak pracujesz to cię stać na prywatne. Jak nie stać to się zwolnij, wtedy jako bezrobotnego będziesz mieć wymagany brak dochodow żeby dostać przedszkole. Więc wtedy dzieć do przedszkola państwowego a matka może sobie spokojnie oglądać Zbuntowanego anioła na przykład. Albo z bezrobotnym ojcem (nie mylić z mężem bo jeszcze trzeba mieć na względzie drugie pierwszeństwo - dla matek samotnych) będą mogli skorzystać z wolnej chaty i dorobić jeszcze parę sztuk dzieci. Nie wierzę że to się dzieje naprawdę, brzmi jak kiepski dowcip z okazji 1 kwietnia... A najgorsze że jak już w tych państwowych wyląduje w pierwszej kolejności cała okoliczna patologia, to nawet jeśli się znajdzie dziecko z biednej ale normalnej rodziny to strach je będzie puścić do takiej przechowalni. Myślałam że już się nie da wymyślić nic bardziej durnego niż równanie szans poprzez zakaz organizowania w przedszkolu zajęć dodatkowych - żeby Kasia nie musiała się przyglądać jak Małgosia ma akurat angielski bo jej rodziców stać a rodziców Kasi nie. Okazuje się że może być gorzej...

żenua
btw, jak matka na bezrobociu będzie, to dziecko do pla też nie pojdzie, bo za co je opłaci? i tym sposobem robią się miejsca w przedszkolu!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kija porażka, chociaż zdziwię Cię, do przedszkola państwowego nie tylko patologia będzie chodziła, multum dzieci "samotnych matek", które nie mają dochodów czyt. matka z tatusiem dziecka jest w związku nieformalnym, on cham, prostak i krętacz, kilka firm oczywiście nie na niego zarejestrowanych, sami mieszkają na osiedlu, gdzie kupili mieszkanie warte kilkaset tysięcy, no ale... przecież nie mają dochodów, a jak mają to niewielkie takie, że akurat dzieciątko może iść do państwowego przedszkola. Mamusia wysyła je na 4 h (podobno powyżej są jakieś dopłaty ), akurat ma czas, żeby skoczyć do galerii, do solarium i paznokcie sobie zrobić...

są dopłaty, ale wcześniej przedszkole też płatne było - tylko kwota była ustalana jedna z góry, powiedzmy 200zł (od miasta/gminy zależało), a teraz 8-13 to realizacja podstawy programowej i przedszkole musi być darmowe, a wszystko co przed i po to złotówka za godzinę

Cytat:

Dziewczyny są tu jeszcze dzieciaczki grzechotkowe?[COLOR="Silver"]
młoda nieraz obgryza

Cytat:
Cycuszki mnie rozwalily... A tak w temacie, to Yae bawi sie silikonowymi foremkami do magdalenek i dzis dnem w gore polozyla sobie dwie na klatce piersiowej. Na to wchodzi do pokoju moj brat i mowi: Ale masz ladne silikonowe piersi.
Poza tym Yae nauczyla sie robic papa: lewa reka kiwa jak chlop a prawa jak krolowa brytyjska.
padłam

Cytat:

brawo

--------------------------
Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:11   #1870
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Zamówiłam wczoraj nowy powóz dla Oliego jutro powinien być, cieszę się jakbym conajmniej ja miała nim jeździć
jaki w końcu?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:14   #1871
onaella
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43593279]
Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie.[/QUOTE]

Właśnie mi mama mówiła o tych zmianach i, że niedługo to nauczyciel w ogóle żadnych praw nie będzie miał. Dobrze że mama awanse ma już za sobą i teraz to ona przygotowuje innych.
Ale jak mi czasem opowiada co wyprawiają rodzice to aż się wierzyć nie chce.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:28   #1872
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć Kobitki... ja Was ponadrabiam wieczorkiem..wpadłam teraz na chwilkę...bo strasznie tęsknie.
Tż wraca od lekarza...pancerz zdjęty-ale co z tego- jak ręką ruszać nie może i boli go wszystko...więc nadal za pielęgniarkę będe robić...a myśałam że wrócę d Was PEŁNĄ GĘBĄ...

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Wczoraj mnie szlag trafił. Zmiany w karcie nauczyciela mają być takie, że rodzic ma mieć głos w sprawie awansu nauczyciela. Porażka na całego. Szewcowi nikt nie powie jak ma skleić buty, chirurgowi jak zszyć, informatykowi nikt na ręce nie patrzy przy programowaniu, a nauczycieli na każdym kroku chcą gnoić. Bo to jest udupienie, gnojenie, bo każdy będzie mógł tak naprawdę się wyżyć, jak mu się coś nie spodoba. Rodzic nie poradzi sobie w domu z dzieckiem to z mordą na nas przylezie.[/QUOTE]

Szaja...toż to żenada.... no k....wa całkiem się w dupach przewraca
a w mojej szacownej instytucji wyszło mi że jak się teraz zwolnie i zatrudnie na nowo- będę dostawała większą pensję niż mam obecnie po 8 latach pracy.... dobre...nie??[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

dobra lecę...macie tu Antoniusza ... i mój okropny głos...jak ja nienawidzę słuchać swojego głosu

http://www.youtube.com/watch?v=ocw-lrwxhrw

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-11-06 o 15:30
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:39   #1873
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Jest wysypka i jest marud
Nie wiem czy teraz zęby czy co, ale tak jak u wielu z Was na rękach najlepiej, odłożona na podłogę robi podkówkę i płacze (bez łez)

Kiedy mogę z Nią wyjść na zewnątrz ???? dopiero jak wysypka zniknie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:39   #1874
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

jaki w końcu?

Xlander x-run

Ehhh! Czemu wszyscy maja w dupie to co do nich mówię? Miała przyjść mama z babcia. Przed 15. Dalej ich nie ma, a młody ma drzemkę za godzinę i pewnie z godzinę pośpi. No ale one przychodzą chyba tylko do niego - jak idzie spać to wychodzą. To chyba dziś posiedzą z 15 minut. Już mam dość że każdy traktuje mnie w stylu pogadaj sobie, i tak zrobimy co będziemy chcieli...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:44   #1875
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Xlander x-run

Ehhh! Czemu wszyscy maja w dupie to co do nich mówię? Miała przyjść mama z babcia. Przed 15. Dalej ich nie ma, a młody ma drzemkę za godzinę i pewnie z godzinę pośpi. No ale one przychodzą chyba tylko do niego - jak idzie spać to wychodzą. To chyba dziś posiedzą z 15 minut. Już mam dość że każdy traktuje mnie w stylu pogadaj sobie, i tak zrobimy co będziemy chcieli...
no niestety..jak jest małe dziecko-należałoby się do niego dostosowac...ale u mnie jest podobnie niestety jak u Ciebie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:44   #1876
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, 40 minut, 20 min krócej niż za pierwszym razem idziemy do przodu
Ciekawe, jak będzie dzisiaj.

Silver, kuruj się słońce

Szaja, ojapierdziu, ależ głupota.....

Yellow, pokaż wózek

Meneq, cycuszki de best

Nancy, dla tz, smutne
chociaż mój też agent, jak bąbel w nocy płacze to zawsze, ZAWSZE odwraca się d.upą do nas robi to nieświadomie, ale szlag mnie trafia wiecznie

Black, znam to uczucie z nowej "zabawki" technologicznej, i tak jak Jeloł zmieniam telefony w takim tempie że mojego małża trzęsie ale, teraz mam HTC ChaCha i to jest najlepszy telefon jaki miałam do tej pory, uwielbiam go jedyny minus, że ma malutką pamięć wewnętrzną, a nie wszystkie aplikacje się da zapisać na karcie, ale mam tableta ( SG Tab 2 ) i rekompensuję to sobie na tabie
A forum wieczorami zawsze na tablecie, generalnie korzysta się z mojego jak z kompa, no ale ja mam 10calowy. Wymieniałam starego netbooka na tableta i nie żałuję

Bąbel w sumie nie miał ani jednej grzechotki poza oballem grzechotkowym, i tego ubóstwia
Ale i tak nadal hitem jest zakrętka od lovi 360

Stary 2013-11-06, 15:45   #1877
pstryczek84
Zakorzenienie

ZDROWKA dla chorowitkow malych i duzych!!!!!

Cytat:
Zdenerwowałam się dziś z samego rana. Nasze mądre władze na poważnie próbują forsować genialny pomysł z wprowadzeniem kryteriów dochodowych przy przyjęciu do przedszkoli. 456 zeta na osobę.
a wiesz co mi sie wydaje? ze to bedzie jak z tymi matkami I kwartalu... narobia szumu a koniec koncow laskawy Pan Premier jednak jakims cudem znajdzie kasiorke na przedszkole.. w koncu niedlugo wybory

ooo,a mozesz cos wiecej na ten temat napisac? bo nie moge nigdzie zadnej ifnormacji znalezc na ten temat

juz znalazlam.... :/

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-11-06 o 15:56
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:46   #1878
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ugotowałam kaszę jaglaną Nie spodziewałam się że z jednej szklanki tyle tego wyjdzie
Mogę to przechować do jutra w lodówce i podgrzać Zuzce czy nie za bardzo ??
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:46   #1879
LadyWhisper
Zakorzenienie

onaella, jaką masz szerokość tego baseniku? i ile kuleczek w środku? 200 styknie?

Stary 2013-11-06, 15:47   #1880
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43593279]Ojjj
Doczytałam, że temp. już nie ma, więc oby tylko lepiej!

żenua
btw, jak matka na bezrobociu będzie, to dziecko do pla też nie pojdzie, bo za co je opłaci? i tym sposobem robią się miejsca w przedszkolu!

są dopłaty, ale wcześniej przedszkole też płatne było - tylko kwota była ustalana jedna z góry, powiedzmy 200zł (od miasta/gminy zależało), a teraz 8-13 to realizacja podstawy programowej i przedszkole musi być darmowe, a wszystko co przed i po to złotówka za godzinę

młoda nieraz obgryza

padłam

brawo

no, chyba ich porypało :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:59   #1881
s i l v e r
Zakorzenienie

Jestem. Jeszcze żyję. Moja mama przyjechała mi trochę pomóc. Wzięła Darię na spacerek a ja się przespałam. Już mi trochę lepiej. Biegunki nie mam i już nie wymiotowałam . Oby już przeszło
Może teraz trochę nadrobię.
Stary 2013-11-06, 16:00   #1882
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
onaella, jaką masz szerokość tego baseniku? i ile kuleczek w środku? 200 styknie?

30x80x80

A piłeczek nie pamiętam ile mam ale 200 to wg mnie spokojnie starczy.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:01   #1883
Debrah
Zakorzenienie

Widzę obie jedynki i jedną dwójkę. Wiedziałam, że trzy zęby na raz. To musi boleć;/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:01   #1884
BlackSanctum
Zakorzenienie

...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:08   #1885
LadyWhisper
Zakorzenienie

uuuuu.... Biedna Amelcia mam nadzieję, że przejdzie bidulince strasznie wam współczuję

napaliłam się na poduszkowy zagłówek do łóżka chyba zrobię!!!
A wie ktoś, gdzie można dostać falbankę do łóżka?
o taką?

mam wizję

Stary 2013-11-06, 16:13   #1886
elllmi
Zakorzenienie

sprzedałam właśnie chustę za więcej niż kupiłam lubię to

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

dobra lecę...macie tu Antoniusza ... i mój okropny głos...jak ja nienawidzę słuchać swojego głosu
ale ładnie mówi tata i sliczna dziewczynka by z niego była z tymi loczkami

Cytat:
Xlander x-run

fajny ja na początku chciałam ten wózek zamiast tego co mam, ale nie znalazłam używki, a szkoda mi było tyle kasy na nówkę 3w1

to może tym razem do Ciebie przyjdą, jak mały i tak będzie spał

Cytat:
Widzę obie jedynki i jedną dwójkę. Wiedziałam, że trzy zęby na raz. To musi boleć;/
o kurcze, biedna Amelka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
napaliłam się na poduszkowy zagłówek do łóżka chyba zrobię!!!
A wie ktoś, gdzie można dostać falbankę do łóżka?
o taką?

mam wizję
ja to bym te książki wolała

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:24   #1887
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdenerwowałam się dziś z samego rana. Nasze mądre władze na poważnie próbują forsować genialny pomysł z wprowadzeniem kryteriów dochodowych przy przyjęciu do przedszkoli. .
tylko w Polsce takie rzecz

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

acha idziemy dzisiaj do neurologa, może tam znajdziemy jakieś rozwiązanie dla naszych koszmarów nocnych
oby lekarz coś zaradził

Cytat:
Dziewczyny są tu jeszcze dzieciaczki grzechotkowe?
Hania czasem jeszcze się grzechotką pobawi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Załącznik się ładuje-trochę ten filmik zajmuje więc proszę uzbroić się w cierpliwość

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

A gówno tam... wyskoczyło że sesja wygasła bo przekroczyło czas oczekiwania później spróbuje bo mam jeszcze kilka zdj do obrobienia a chce to zrobić póki mały śpi
czekamy na filmik!!

Cytat:

brawo!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

macie tu Antoniusza ... i mój okropny głos...jak ja nienawidzę słuchać swojego głosu

też głosu swojego nie lubię
a Antonia na fb widziałam, boski jest

Cytat:
Debrah, 40 minut, 20 min krócej niż za pierwszym razem idziemy do przodu
Ciekawe, jak będzie dzisiaj.

Silver, kuruj się słońce

Szaja, ojapierdziu, ależ głupota.....

Yellow, pokaż wózek

Meneq, cycuszki de best

Nancy, dla tz, smutne
chociaż mój też agent, jak bąbel w nocy płacze to zawsze, ZAWSZE odwraca się d.upą do nas robi to nieświadomie, ale szlag mnie trafia wiecznie

Black, znam to uczucie z nowej "zabawki" technologicznej, i tak jak Jeloł zmieniam telefony w takim tempie że mojego małża trzęsie ale, teraz mam HTC ChaCha i to jest najlepszy telefon jaki miałam do tej pory, uwielbiam go jedyny minus, że ma malutką pamięć wewnętrzną, a nie wszystkie aplikacje się da zapisać na karcie, ale mam tableta ( SG Tab 2 ) i rekompensuję to sobie na tabie
A forum wieczorami zawsze na tablecie, generalnie korzysta się z mojego jak z kompa, no ale ja mam 10calowy. Wymieniałam starego netbooka na tableta i nie żałuję

Bąbel w sumie nie miał ani jednej grzechotki poza oballem grzechotkowym, i tego ubóstwia
Ale i tak nadal hitem jest zakrętka od lovi 360
miałam chache i też uważam, że chyba to był najlepszy mój telefon. chociaż teraz mam samsunga s3mini i też narzekać nie mogę;p

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem. Jeszcze żyję. Moja mama przyjechała mi trochę pomóc. Wzięła Darię na spacerek a ja się przespałam. Już mi trochę lepiej. Biegunki nie mam i już nie wymiotowałam . Oby już przeszło
Może teraz trochę nadrobię.
oby było lepiej

Cytat:
sprzedałam właśnie chustę za więcej niż kupiłam lubię to

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:35   #1888
hje
Zakorzenienie

Mała, może Twojej teściowej chodziło o ten przesąd, że jak dziecko pierwsze powie "mama", to znaczy, że następna będzie córka, a jak "tata" - to syn?

Zdrowia dla wszystkich chorujących, tych dużych i małych

I mimo wszystko dla Amelki za 3 ząbki!

Ja na razie tyle
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:37   #1889
treselle0
Zadomowienie

czesc
wracam po parodniowej przerwie spowodowanej nawalonym kompem Tesknił ktos?
Przelece Was troche, moze zdaze, chyba ze ktoras dysponuje skrotem?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:50   #1890
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
heeeej
nadrabiam na raty, bo w międzyczasie rozpakowuje toboły z naszego wyjazdu; normalnie obładowana byłam, jak bokeh na wyprawie w góry
jedna torba moja, jedna torba z samymi zabawkami i jedna torba z jedzeniem, pieluszkami itd jak mnie zobaczyła koleżanka, to myślałam, że się posika ze śmiechu; a jak ta druga z córeczką dojechała i takie same toboły zaczęła tachać z samochodu.... a jak jej potem to wszystko w pokoju zaczęłyśmy wypakowywać... jej mina bezcenna

Cytat:
To u nas tez tak dobrze jest, co noc... i wstajemy zawsze o 8.00 najwczesniej...
Zazdroszczę. U nas codziennie pobudka o 6.00 czasem o 5.00

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości