|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() W takim razie nie ruszam , choc srednio mi sie to podoba ![]() Jutro przyjda polozne to poprosze zeby zajrzaly czy napewno tak ma byc .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej dziewczyny
![]() Tymoteusz jest juz na swiecie ![]() Jak ogarne sie to napisze wiecej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moge sie doczekac jakiegos porzadnego shoppingu ale to chyba juz jak Tz bedzie na nowej zmianie I posiedzi z Majka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Aaaaaaaa Gratulacje ![]() Ja piernicze .. Jestem w szoku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też się nie mogę doczekać porządnych zakupów, mieliśmy jechać gdzieś na galerie ale ja chyba do tego czasu nie wytrzymam bo to dopiero pod koniec miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie przypadkowo wpadlam na pudelku na artykuł o gwiazdach karmiacych piersia w miejscach publicznych.
Komentarze pod spodem mnie rozwalily ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3609 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie patrzę na pierwszą stronę i lista mamuś oczekujących na maluszki się nam coraz bardziej skraca
![]() I chciałabym zauważyć że teraz codziennie któraś z Was rodzi, ciekawe która urodzi jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Cytat:
![]() Brakuje mi jeszce jeden rozmiar . Poki nie zaczne z Ewka to nie licze na cuda A jutro to pewnie SERDUSZKO . Choc moze ANTIBIA by sie w Koncu ruszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-06 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Ja już też chce.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mi kopara opadła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogole dziewczyny jakie ja mam rozstępy na cyckach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
nemosek wstrzeliła się w kolejeczkę
![]() A tak wiła ostatnio gnaizdko ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3615 | |||
Zakorzenienie
|
no nie?
![]() ![]() Cytat:
![]() jakoś się to równomiernie poukładało ![]() ALE. czuję się strasznie, ale to strasznie ciężka. grawitacja działa jakby z 10 razy mocniej. stopy mnie bolą, a mało co się w sumie ruszam. jak gdzieś wychodzę, to z początku czuje się OK, ale jak walnie mnie ból krzyża i stóp to łojezu! skarpetki są na mnie za małe. wszystkie. spuchły mi strasznie stopy. a takie napady mega bólu z regularymi skurczami to codziennie. jak mam szczęście co 2 dni. to są przepowiadacze, tak? jeśli zrobią się za którymś razem regularne i nie odejdzie ból, to znaczy że... to już czas, tak? zero kawałków czopa, nic nic. są jakieś znaki że TO może nastąpic lada chwila? ból głowy na przykład, zmęczenie, spadek aptetytu? (wciąż mam nadzieje że małemu się nie spieszy... PANIKARA ![]() Cytat:
na ostatniej wizycie mówię jej, ile mi wskoczyło, to spojżała na mnie z góry na dół, spojżała na karte.... i ...mówi ok, to nie ma problemu, nic nie szkodzi. nie wiem czy niezdrowe, wiem i czuję że to kolosalne obciążenie jakby nie było dla całego układu ruchu. no bo jakby nie było, całe 30 kilo w jakieś 35 tygodni to sporo. nie widać tego, ale czuć - aż za dobrze. źle mi się śpi, oddycha, chodzi i skarpetki z butami to za małe się zrobiły. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3616 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale im fajnie ![]() Nasturcja zdrówka ![]() Anoula ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witaj daggmara na tym etapie, to już nie spodziewałam się nowych mamusiek, ale oczywiście bardzo nam miło, że chcesz dołączyć ![]() Hania to piękne imię ![]() Idari witaj również ![]() ![]() Zwariowane serduszko ![]() ![]() Trele Majka jak zwykle zaskakuję wagą ![]() ![]() Tak na raty nadrabiam, bo dopiero wyszły jedne psiapsiuły, a zaraz przychodzi kolejna. Wczoraj też miałam dwie tury gości ![]() ![]() Mąż się ze mnie śmieje, że on do pracy, a ja sobie urządzam happeningi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() A i dziękuję za odpowiedzi dotyczące wanienek i tygodni donoszonej ciaży ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje ogromne dla Ciebie i Tymcia i tatusia ![]() Czekamy na więcej wieści i na fotkę maluszka i w ogóle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale wielkie GRATKI za szybki porodzik !!!!!!! ![]() ![]() ![]() A ja sie poryczałam, bo jak sobie policzyłam, to w przeciągu 2 tyg. mogę urodzić, chociaż pewnie przechodze bo wszystko pozamykane na amen u mnie. Ale to i tak jakoś tak mało czasu, czuje się taka nieporadna ![]() I nie wiem czy jestem gotowa na bycie matką. jakoś te 9 miesięcy mnie nie przygotowały ![]() Mężus mnie pocieszał, że będzie ok, że sobię poradzę itd...., ale jakoś tak mi smutno ![]()
![]() |
#3620 | |||
Zadomowienie
|
U mnie też
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dziś mam zamiar zacząć przytulanki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemosek tez nie planowala dzis rodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana gratulacjeee!!!!!!!!!!!!! !! właśnie miałam ci pisać żebyś jechała rodzić i na mnie nie czekała bo u mnie nie ma narazie widoków na poród. hej dziewczyny........my po wizycie.....narazie nic nie wskazuje na poród szyjka długa ....rozwarcia brak...łożysko nadal 1 stopień......moja maleńka waży 2800 g.....ogólnie jest 2 tygodnie mniejsza tzn nie czaje bo z kości udowej jest ok tak jak ma być a jak ja mierzył jakos inaczej to jest mniejsza 2 tygodnie.......11 listopada mam sie zgłosić na IP na ktg i badanie bo mój gin ma dyżur wtedy, a jak nic sie nie bedzie działo to 21 listopada niestety czeka nas wywołanie czyli szykuje sie powtórka z rozrywki..........także na małą basiule jeszcze poczekacie ![]() ![]()
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
NEMOSEK !!!!!!!!!!!!! Gratuluje!!!!!!!!!!!!:cmo k:
![]() ![]() a swoją droga jak sie po cichu wcieła w kolejkę ![]() Dobrze Trele pisze-może sie cosik ruszy zobaczymy comój madraliński gin dzisiaj powie ![]() wy tez macie takie odczucie że juz zawsze w ciązy bedziecie....i ci irytujacy ludzie na ulicy z pytaniem " to jeszcze nic?" Mama mnie pociesza że to przez moje zle doswiadczenia i że odpoczatku sie trzesłam nad ta ciążą i że ciągle było zagrozenie wczesniejszym porodem... Domi...ja juz sobie dzisiaj w glowie układałam co sobie kupie jak juz nie bede taka wielka... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może coś w końcu ruszy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
Nemosek GRATULACJE!!!
Sorento mlody wraca dzis po 23:00, pewnie bedzie zmeczony...u nas zawsze jest klopot z przytulankami od kiedy mamy mloda. Zreszta dopoki pracowalam (4 tyg wstecz) on najczesciej pracowal na poranki, ja na wieczory. Ja wracalm ok 1:00-2:00, on musial wstac o 5:30 wiec nasze ilosc naszych namietnych nocy naprawde sie skurczyly...poza tym mieszka z nami siostra i tak naprawde rzadko mamy okazje czuc sie swobodnie i baraszkowac.... Sorento mocno tule. Ja mam nadzieje, ze jednak mojego dzis przyszpile ;-) Wracam do garow ruskie lepic. Zamrozona jest juz fasola, grochowka sie studzi tez do zamrazarki, ruskie tez jeszcze dzis tam wyladuja ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Mi by sie przydaly nowe szmatki. Od kiedy mam dziecko zupelnie o sobie zapomnialam. Mam kilka rzeczy na krzyz, zazwyczaj kupuje dla Zuzi lub tza. Temu szafy pekaja, a nosi kilka ulubionych rzezcy na przemian, ja mam kilka rzeczy a staram sie nie wygladac tak samo codziennie. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Trele dziwi mnie postawa tych babek - nie rozumiem, dlaczego niedowierzaja, ze karmisz tylko piersia. Ja mloda karmilam wylacznie piersia 7miesiecy i Zuzol rosla jak na drozdzach. Przez ten czas nie dokarmialam jej mm a przybierala pieknie. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Kyte jak tam twoja dieta? Jamiewam lepsze i gorsze dni. Dzis jest ten lepszy. Cukier idealny. Wczoraj zas fatalnie. Zaczynalam od 2 jednostek insuliny, teraz biore 23... Do du.py... |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nasturcja ogromne gratulacje!!! ![]() Dziękuję za wszystkie mocno zaciśnięte ![]() ![]() Jutro rodzę i koniec!! ![]()
![]() |
#3628 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze 2 tygodnie(albo i nie ![]() ![]() Wyglądają na przepowiadacze i tak jak mówisz-jak będą regularne to się zaczyna ![]() A czopa możesz nie zauważyć albo może Ci wypaść na parę godzin przed odejściem wód(moja koleżanka tak miała 2 razy) albo na porodówce dopiero. A co do innych objawów powiadają, że i ból głowy i zmęczenie, ale też wyjątkowa aktywność (jak u Nemoska ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() basiula19 ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla synka ![]() rusałka za przyszpilenie ![]() ![]() Ja też mam dziś ruskie ![]() ![]()
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() OGROMNE GRATULACJE ![]() ![]() niecierpliwie czekam na foteczkę i kilka słów więcej ![]() Asist będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.