|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
o dokładnie bo ja mam z tym wieczny problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
oj biedna mamuska ![]() ![]() ![]() aaa i o licznikach miałam pisać. u nas tez wymieniali, a był wazny jeszcze kilka lat. napisałam pismo i co? za nowy place 50% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Już podjęta decyzja od piątku idę do pracy, tz brata ciotecznego żona będzie Adiego pilnować, od 3 lat wychowuje córkę i nie ma pracy więc im się każdy grosz przyda. Dziś mój przyszły kierownik jeszcze dzwonił i namawiał na pracę. Nianię znaleźliśmy z trudem, bo jedna z rodziny zrezygnowała, a obiecała...... ![]() Hmmm zawód, skończyłam administrację i podyplomowe rolnictwo, większość pracowałam w ubezpieczeniach, a praca będzie w sprzedaży artykułów dla dzieci i niemowlaków. Nie będę pisać firmy bo jeszcze mnie posądzą o reklamę. Ale dobrze im się pampersy sprzedają na allegro ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
bezrobotna i stąd też decyzja o podjęciu pracy, bo druga okazja może za szybko się nie trafić......bo już miałam rok intensywnego szukania pracy i wiem że w moim mieście nie dało to rezultatów ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
mnie smieszy jak mala teraz te kupy robi...bo wcześniej to było slychac i w drugim pokoju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to w moim bloku bylo dużo osób które nie miały w ogóle liczników.. No i od niektórych nie dało się wyegzekwować kasy (1 osoba zgłoszona ze mieszka a mieszka-wynajmuje np. 5).. Wiec wymyślili ze trzeba zalożyć zeby wszyscy mieli..Ci co stare mają to też wymienią i będzie wszystko ładnie pięknie.. A ja 2 lata temu liczniki kupiłam funkiel nówka bo kupiłam mieszkanie i tu nie było.. No i za nie musiałam normalnie płacić, za hydraulika itp.. No i mi właśnie wymienili na nowe bo wszystkim wymieniaja ble ble ble ze liczniki należą niby do spółdzielni a ja mam to od licznika.. nie ważne.. a kasa za liczniki idzie z funduszu mieszkalnego, za które pośrednio place, ale wszyscy się na to zrzucają.. wiec jakby mi nie wymienili - de facto na takie same, tej samej firmy ![]() sie rozpisałąm... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie dzisiaj endo kazala lykac witamine D. bo w naszym klimacie każdy cierpi na jej niedobor i trzeba sobie suplemetowac. powiedziałam, ze lykam te dla karmiących i tam pewnie jest tak jak i jod...ale doszla do wniosku, ze pewnie jakas mala dawka i żeby sobie jeszcze dodatkowo zafundować ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-06 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wit d, ja daję podwójną dawkę odkąd małemu sie główka zaczęła pocić i daję rano i wieczorem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=diabli;43600037] Cytat:
![]()
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#521 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skorpiony są wredne, ale jak ktoś im na odcisk naciśnie....mamy też dużo pozytywnych cech, tylko one się za bardzo nie przebijają przez te negatywne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Elusiek ja bym brała tę robotę. Gdybym teraz dostała zadowolającą propozycję, to bym brała, a tak...pewnie będę planować rodzeństwo dla Mieszka ![]() ![]() ![]() Ada ryba+skorpion to najlepszy układ dla tych znaków ![]() Budyniek witaj, fajnie piszesz, ale biednej Innocence nieźle pojechałaś (chociaż ja czułam, że to tak się skończy) ![]() Idę spać. Zazdroszczę Wam dzieci, które przesypiają całą noc. U nas po zmianie czasu pobudka o 4, a wieczorem walka o zaśnięcie. Także nie mam już za bardzo czasu na forum, ale staram się ![]()
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
mój siostrzeniec wcale nie skakal
![]() na 2 fotce ma podlozona mate, ale to dlatego, ze jak walil pietami o plastik to halasowal i pies go podgryzal ![]() tak naprawdę on tam miał siedzonko i rekoma przesuwal się jeśli chciał odwrocic się w kierunku innych zabawek. nog uzywal sporadycznie i raczej je przesuwal, a nie skakal. ale może to inny skoczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie ja nie wiem czy moja wypychała - po kilku dniach sobie przypomniałam że miałam na to zwracać uwagę ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy ale trzeba to policzyć...z pracy skierowali Tż do zusu. A u niego cieżko to policzyć bo on ma różne wynagrodzenie, a nie stałe. Dlatego pytałam jaka jest składka na rmua bo to akurat mamy za każdy miesiąc 2012.
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a witamine, nam weszlo podawanie jej w nawyk, bo jest to kolejny rytual podczas planu dnia hehe. zawsze jest kapiel. później mama suszy, tata wynosi wanienke i kremuje. w tym czasie ja daje d i cebion. zakładam pieluchę, pizamke, wkładam mala do śpiworka, no i cycus. a tata robi kolacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no no. dla mnie to jakiś taki szok poporodowy i lek przed nieznanym ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
ja daje witaminę d rożnie raz rano raz wieczorem ogólnie jak sobie przypomnę. A co się tyczy skorpionów owszem są wredne i pamiętliwe przynajmniej ja taka jestem ale jeśli ktoś jest dla mnie dobry to ja dla niego też ,ale jak ktoś mi podpadnie to biada mu!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a rano? wstaje o 4 i buszuje już na całego? ![]() kurcze, az się czasem zastanawiam czy z nia wszystko ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Idę spać
![]() ![]()
#532 |
Wtajemniczenie
|
ostatnio mamy nowy rytuał zasypiania - tzn w ogóle mamy bo wcześniej Przemek leżał z nami, w pewnym momencie zaczynał marudzić, dostawał smoka i po jakimś czasie odpływał. a teraz przewraca się na boczek, prawie na brzuszek i chce żeby go głaskać po pleckach - głaskam, po buzi głaskam też i szybciutko zasypia. słodkie to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
AAA mój synuś w końcu opanował strach i dziś nam zwiał z pokoju do kuchni zawsze się bal jak nas nie widział a dziś jemy obiad mały czai się koło drzwi za chwile patrze go nie ma a ten śmiaga do kuchni ehh mój łobuz. Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-11-06 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Diabli - ja w ogóle nie wiem o czym Ty mówisz i w ogóle nie wierzę że coś takiego jest możliwe
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- 21 ![]() ![]()
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do mięsa - lubię mieć malutki zapas w zamrażalniku w razie W. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas jest cos takiego co się nazywa opiekun dzienny czy jakoś tak. Tylko tam chyba nie ma rodziców do pomocy. Osobiście nie skorzystałabym z tej oferty. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pochwalę się - dziś przyszło nosidełko ergobaby, bo na takie się w końcu zdecydowałam. Wpakowałam młodą, leży idealnie, ale się małpka zaczęła wkurzać i wrzeszczeć, bo prawie dziś nie spała i ogólnie było dziś do D. Mam nadzieję, że na dworze się sprawdzi. starszą córkę z kolei zarzuciłam sobie na plecy w nim i tez spoko. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
słodziak ![]() jak ja uwielbiam jak mój młody leży ze mną na łóżku odwraca się pleckami i go drapię, (jeszcze mu mówię że jest typowym facetem który od kobiety odwraca się plecami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
Przeważnie robię przy publiczności - leżaczek ustawiony w progu łazienki
![]() ![]() ja mam to samo hehe Emil czasem robi zemną skończę ja i musze małego przewinąć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.