|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
widziałam,że była mowa o cytologii, ja miałam robione wiele razy od x lat i nigdy nie płaciłam i to na pewno więcej niż raz w roku, niezależnie od tego czy prywatnie czy państwowo. albo nie wiem że płaciłam. choć chyba jest raz w roku darmowe. bo mi gdzieś to sprawdzali czy już miałam robione w tym roku.
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
kuzynka mi podrzuciła pelerynkę od córeczki. co prawda jest trochę różu ale ważne, że nie zmoknie. Mam nadzieję, że się zmieści na kurtkę zimową synka
Do tego powiedziała gdzie mogli dowieźć peleryny. Mam nadzieję nie te dupiate ![]() Widzisz, u mnie wszyscy pracują, koleżanki tak samo. A te co nie, to same mają dzieci i przecież rano nie będę ich do mnie targała jak będzie lało kuzynkę mam blisko, ale też pracuje jutro, zresztą syna do szkoły zaprowadza. Z dziećmi nie ma lekko potem jak się nie ma u kogo w nagłych sytuacjach zostawiać ![]() Cytat:
a z czym babcia robi?czyli w sumie pozostaje Ci zwolnienie się po zajściu tak? ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
może to zależy od umowy z NFZ ![]() Ja mówię jak u mnie było
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
To się okaże, bo normalnie mam wszystkie składki odprowadzane, więc teoretycznie nawet jakby mnie zwolnili to jeśli bym miała l4 zanim mnie zwolnią i umowę do dnia porodu to zus powinien mi l4 płacić chyba właśnie do porodu tak mi się coś obiło o uszy
nie wiem okaże się jak zajdę |
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę walnąć gafę
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umowę mam do końca września, więc mam jeszcze 2 cykle żeby zajść ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- dobra zbieram się powoli do domku |
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę zdrowo, fit podejść do ciąży i tak też ją przetrwać. Zamierzam się mocno tego trzymać ![]() A o ujędrnianie chodzi mi żeby ładnie ciało wyglądało cały czas, a nie wisiał mi brzuchol .. dobra koniec o moich staraniach o wyglad i samopoczucie ![]() Mam w telefonie aplikację kalendarzyk, wylicza mi dni płodne, owulację na podstawie pierwszego dnia okresu, od kilku miesięcy. mam raczej regularne cykle. Temperaturę mierzyłam w wakacje przez niecały miesiąc i jakoś średnio mi to wychodziło,obserwowałam śluz... jakoś słabo mi to wychodziło... Chyba podejdziemy do tych starań z Małżem bez termometru, bez spinania się może wtedy będzie łatwiej Pamiętam, jak moja Mama mi opowiadała, jak starali się o pierwsze dziecko, przez dwa lata z termometrem, zeszytem, nogi do góry itd i nic... aż w końcu walnęła zeszytem o ścianę i zaskoczyło
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fakt, że czasem warto wyluzować i zaskoczy, ale skoro macie zamiar starać się od stycznia to mogłabyś pomierzyć dwa cykle i zobaczyć co i jak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ziemniaczki ser i cebulka
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam!!!!!!!!!!!
moje ulubione!!!!!!![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
ja tam najbardziej lubię z mięsem pierożki
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- a mi się wydaje, czy jutro wiecznie ma to dziwne badanie? którym się tak stresuje?
|
#2711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet powinnaś schudnąć, bo może to utrudniać zajście a brzuch jeśli teraz jest nie taki jak byś chciała to po ciąży będzie dużo gorszy przykro mi, ale niestety tak ciąża wpływa. Ja miałam idealny a teraz ta skóra jest bardziej wiotka. A jeśli chodzi o ten kalendarzyk to ja też mam i nie pokazuje jak trzeba niestety. Jak starałam się o pierwsze dziecko to taki kalendarzyk stosowalam i potem okazało się że owu mam dużo później niż pokazuje. Staraliśmy się prawie rok, więc warto marzyć Cytat:
![]() Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8008X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Vegetka takie kalendarzyki bzdury pokazują... skoro zaczynacie starania od stycznia to do tej poru mogłabyś pomierzyć i zobaczyć co i jak
tym bardziej, ze nie będziesz się stresować tym ![]() Ja wiem, że stresuje... pomierzyłam parę cykli i przestałam. Tylko, że teraz wiem kiedy działać ![]() Zresztą były tu już dziewczyny co mówiły tak jak Ty, że nie będą nic mierzyć, że śluz też ich nie interesuje... ale szybko zmieniły zdanie ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewuszki
![]() Poczytałam Was, ale nie cytuję, bo to nie do ogarnięcia jest ![]() Jak siedziałam codziennie to były ze dwie strony, teraz wchodzę i od wczoraj 10 spłodziłyście Jakaś wena Wam się załączyła czy wracają stare czasy? ![]() Ja w pracy sajgonu ciąg dalszy, nie wiem w co ręce włożyć, a jeszcze co chwilę ktoś coś chce Ucieszyły się ogromnie, tylko szefowa już zaczęła się martwić co to będzie jak pójdę na wolne, no bo to będzie ciężka sytuacja, trzeba będzie coś wymyśleć... Coś mnie dziś podbrzusze pobolewa, nie wiem czy się tam coś rozciąga czy się przeforsowałam ![]() Witam nową staraczkę A meire odezwała się już po szpitalu? Co z nią?
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- A mnie tak lewy jajcor boli, że leżę pod kocem i jęczę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się tylko czy warto, bo nie chcę wpaść w paranoję ale z tego co piszecie (i czego uczyli nas na naukach przedmałżeńskich - swoją drogą meeega fajnych i nie zaściankowych) to warto
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będziesz żałować ![]() Trzymajcie kciuki za moją wizytę, spadam już do małża Dobranoc dziewuszki!
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vegetka naprawdę warto Ja zresztą teraz też mierzę i kolejny cykl wiem kiedy mam owulkę i to jest fajne Po kilku cyklach obserwacji jeśli się nie starasz nawet, będziesz mogła to porzucić i starać się już bez mierzenia, bo będziesz wiedziała kiedy działać A ja ślęczałam nad pismem do sądu, mam już dość tego tematu. Kiedy to wreszcie będzie za mną? Idę sobie coś pooglądać w tv, może przestanę myśleć, bo dziś cały dzień myślałam
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też proszę o kciuki za jutro
|
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- napewno beda daj znac co i jak
|
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Estrogeny jakieś dostałaś? Ja brałam na poprawę endometrium, ale na mojej jajniory niestety to nie zadziałało ![]() Cytat:
Straszne, że są pracodawcy, którzy nie zapewniają takich podstawowych udogodnień!
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz po wizycie. Karta ciazy zalozona. TP wyznaczony na 19 czerwca 2014. Wszystko jest dobrze i fasolka rosnie.
Teraz juz w wyrku leze bo cos glowa zaczyna mnie strasznie bolec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i oczywiscie dbaj o jajo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiedziałam ze to jest jakaś metoda, ale jak trzeba to trzeba ![]() Cytat:
![]() I powodzonka w staraniach ![]() Niestety nowych fasolek brak, a nawet minus, jak kicia pisala ![]() O matko, współczuje... ![]() God, Zubi kciuki za wizytę już są ![]() Wróciłam o 21 z pracy, od razu pod prysznic, potem mąż wrócił i oświadczył że na jutro musi ustalic terminu urlopu na 2014 no i debatowaliśmy Nadrobiłam Was i padam
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2013-11-06 o 22:56 |
||||
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś drugi dzień cyklu i... właśnie kończy mi się okres Już zapomniałam jak cudownie mój organizm reaguje na tabletki anty Ale mimo wszystko mam nadzieję, że po skończeniu tego opakowania, nie będę już musiała ich brać, tylko będę mogła wrócić do starań
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super rozumiem że L4 dostałaś?
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tak. Zapytala czy pisac. Powiedzialam ze szefo w pracy sam kazal mi na l4 pojsc a jak kazal to pisac
zaczela sie smiac i mowi ze to dobry szef ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem Wam jeszcze, że ostatnio mam ciągle doła... czuję się zestresowana i zmęczona
Dobija mnie ta moja niepłodność, głupia praca, studia, które przestały mnie cieszyć... chyba jutro umówię się do mojego psychiatry - nie byłam u niego prawie od 3 lat, tak dobrze było przez ten czas... a teraz znowu dno i 10 metrów syfu
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mam pytanie, nie wiem czy nie głupie ale zadam...
![]() wczoraj na noc wzięłam sobie do łózka bardzo ciepły/gorący termofor...najpierw spałam "przytulona" do niego z pół nocy, jak się obudziłam gdzieś koło 2-3 (nie wiem dokładnie) to odłożyłam na bok. Myślicie to ciepełko mogło spowodować skok temperatury...? ![]() Tak się zastanawiam bo od początku cyklu tak wysokiej temp jeszcze nie miałam, no i na przyszłość nie chcę żeby mi to zepsuło obserwacje...a lubię ciepełko ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Hehehe to fajnie, wypoczywaj ![]() Cytat:
|
|
#2730 |
|
Konto usunięte
|
Czesc.
U mnie w migscie zaczely sie remonty i teraz do domu wracam jeszcze dluźej... Nie wiem kiedy ten paraliż minie... Wracam, robie obiad, bo jestemmega glodna i ciągle mam ochote ma coś innego, a później zasypiam. Masakra. ![]() Jutro mamy wizyte i troche sie boje. Jedziemy na 18
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

Do tego powiedziała gdzie mogli dowieźć peleryny. Mam nadzieję nie te dupiate 
kuzynkę mam blisko, ale też pracuje jutro, zresztą syna do szkoły zaprowadza. 

a z czym babcia robi?
umowa zlecenie
może to zależy od umowy z NFZ 

23.06.2011
01.06.2013
przykro mi, ale niestety tak ciąża wpływa. Ja miałam idealny a teraz ta skóra jest bardziej wiotka. A jeśli chodzi o ten kalendarzyk to ja też mam i nie pokazuje jak trzeba niestety. Jak starałam się o pierwsze dziecko to taki kalendarzyk stosowalam i potem okazało się że owu mam dużo później niż pokazuje. Staraliśmy się prawie rok, więc warto marzyć 
ale cii 

tak naprawdę to boję się tylko, żeby mi nerki nie wysiadły, bo nie sądzę, żeby takie wstrzymywanie było zdrowe