|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu!
ale życzeń u Was chyba nie składa się w takim razie przy wyjściu z kościoła? Bo za 10 - 15 min zaczyna się kolejny ślub i głupio by to chyba było
u nas to jeszcze robią zdjęcia pod kościołem w przeróżnych kombinacjach: z rodzicami, druhnami, druhenkami, sami faceci.... nie lubie tego,u siebie nie planuje ale w moim rejonie to standard. Więc jak nawet msze są krótsze to odstęp czasowy między kolejnymi ślubami jest wskazany.
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też msza trwa koło 45 minut taka ślubna. My życzenia kościół czy sala uzależnimy pewnie od pogody ale ja bym wolała raczej na sali więc jak coś problemu nie będzie
|
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie ! Na razie stosuję od kilku dni i jest ok, ale bez szału.
Też używałam najczęściej Ziai, ale mam ochotę na coś jeszcze bardziej skutecznego (pojedyncze wypryski, wągry, ogólne wygładzenie, wyrównanie kolorytu). Próbuję różnych wynalazków, ale na razie bez jakiegoś wielkiego szału. Chyba, że macie coś sprawdzonego co naprawdę działa na twarz? Oczyszcza i redukuje trądzik?
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama długo szukałam kremów i innych kosmetyków do twarzy które by mi pasowały tak naprawdę. ja bardzo lubię i pasują mi kosmetyki z pharmaceris, tołpy, olay. wiele przetestowałam i te 3 to jedyne które tak serio coś pomagają.
|
|
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trądzik może się robić od produktów wysoko przetworzonych, zupek w proszku, przypraw które są na chipsach czy sosach do zielonych sałat, maggi, polepszaczy smaku - ogólnie tego czego tak naprawdę nie powinno się jeść + musztardy, majonezu, utwardzonych tłuszczów roślinnych. U niektórych wystarczy naprawdę niewielka ilość aby pogorszyć cerę. Dermatolog uświadomił mi kiedyś, że odnowa skóry trwa 28dni i wystarczy czasem jeden produkt aby musiała z regeneracją czekać do kolejnego cyklu. A jak ktoś regularnie źle je to kremy nie zlikwidują problemu.
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje osobom za wypiedzi na temat zabiegów u kosmetyczki Poczytam jeszcze, udam się na konsultacje i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jestem z siebie tak dumna !!! TŻ wpierdzielał wafelka, chciał się podzielić. Ja nie chciałam. Już go odpakował i pod usta mi podsunął, a ja sie powstrzymałam Nie zjadłam !! Ołł jee ! Witam z powrotem silną wolę ![]() A teraz zbieram się za Mel B ! |
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie spotkalam sie z tym zeby to byl problem i zeby ludzie sie mieszali. Zawsze para ktora wychodzi staje gdzies obok na placu i za nia ida goscie, a goscie na nastepny slub przesuwaja sie pod wejscie do kosciola.
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś niestety nie spędzę czasu z Mel. Mam lenia i jestem zmęczona :P A dziś podjadałam... jabłka
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się chwalę, że wróciłam z zumby i wylałam siódme poty ;D
Mam mega głoda teraz
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą zastanawiam się czy będzie jakaś inna para w naszym dniu, bo jak zaklepywaliśmy godzinę to byliśmy pierwsi
|
|
|
#371 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko u nas jest jest taki układ placu kościelnego, że w zasadzie para i inni goście nie będą przeszkadzać.---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
koszt ok 4 zl- zalezy jaka butelka ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym kościołem to rzeczywiście kwestia zwyczajów jakie panują w danej parafii. U nas to nie dość, że wszyscy składają życzenia na schodach głównego wejścia (jak jest deszcz to w pierwszym pomieszczeniu tego kościoła, gdzie jest woda święcona, nie wiem jak się dokładnie to nazywa), ale co charakterystyczne to niemal zawsze przygrywa kapela góralska. To jakby ktoś miałby w tym samym momencie brać ślub w środku to najzwyczajniej by się nie dało. W moim dniu są już zapisane 2 inne śluby, ale podejrzewam, że to jeszcze nie koniec ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też ćwiczę solidnie, do tego jem regularnie i mam problemy z wypróżnianiem w efekcie cieżko mi cokolwiek z brzucha zrzucić - górna partia super, dół masakra Zastanawiam się co jest przyczyna... na trawienie też jem sporo, lubie morele suszone, jabłkam śliwki... możepowinnam całkowicie odstawić słodycze?
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- kurde dziewczyny ja dnia bez czegoś słodkiego nie wytrzymam, podziwiam Was
|
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wczorajszej siłowni czuje zakwasy na ramionach... Wszystko poza tym ok i głupie zakwasy, ze tak ruszać porządnie nie moge
. Ale sie wycwiczylam wczoraj solidnie . I tez widze, ze w domu mi ciężej sie zebrać do ćwiczeń, a jak juz ide na siłownie to cwicze .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też -nie wiem czy na miesiać jest jeden dzień, w którym nie zjadłam nic słodkiego ale zmniejszam dawkę więc mam nadzieję, że kiedyś przestane je jeść. Martwią mnie swięta - tyyle jedzenia:-( dziewczyny masakra
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będę jeść wszystko, ale z głową. Już nie mogę się doczekać serników - moja miłość ![]() Ja się odzwyczaiłam od słodkiego. W weekned jem jakieś ciasto, najczęściej teściowa piecze kołocz z powidłami. W tygodniu zdarza mi się zjeść jakąś drożdżówkę lub pączka. Ale batonów i czekolady odzwyczaiłam się jeść ![]() Ostatni baton jaki jadłam był przed poprzednim @. Ale jakbym nie zjadła, to bym padła. Aaaa, lubię sobie upiec domowe ciatka owsiane. Minimu tłuszczu i cukru, a mnóstwo dodatków: otręby, siemie lniane, sezam, orzechy. Pychaaa (dobre też na trawienie)
|
|
|
|
|
|
#378 |
|
Winter is coming
|
U mnie wreszcie waga ruszyła
pomogło zwiększenie kalorii w jedzeniu No i ruch. Centymetry też powoli idą w dół, a dziś mi koleżanki z pracy powiedziały, że schudłam. Z cycków już 4 cm zeszły ;/ Ale mam na szczęście jeszcze trochę w zapasie.Już mam 19 dzień bez słodyczy, chipsów i piwa ;] Dzisiaj sobie skoczę na basen, bo się wczoraj wyrżnęłam u siostry na klatce schodowej i mam całe poobijane kolana A ślub mam o 17 i zastanawiałam się, czy nie za wcześnie. Następny jest o 19, więc nawet jak goście się rzucą do składania życzeń to nie będzie problemu. Planuję normalną mszę, 45 minut.
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi póki co dobrze idzie, ćwiczę codziennie, drożdże pije, nakładam oleje ale kurde te kolacja to ciężko mi się przemóc.\
Co prawda od kilku dni jest lepiej tj nie obżeram się chipsami i innym dziadostwem ale kusi mnie bardzo ojjjj kusi. No coż muszę się trzymać bo tak to bez sensu to wylewam siódme poty z MEl B a tu o 21 chipsami dupkę pasę Co do słodyczy ja całe szczęście tego problemu nie mam, ot czasami zjem sobie ale bez szaleństw. A co do świąt nie będę sobie żałowała ale ja 2 dni poobjadam się pierogami czy innymi pysznościami to sie nic nie stanie. Tym bardziej, że uja na święta to w sumie tylko pierogi, krokiety i rybę jem nic innego mi nie smakuje.
|
|
|
#380 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Święta uwielbiam, nie mam zamiaru sobie niczego odmawiać, oczywiście postaram sie zachować zdrowy rozsądek ![]() Też lubie ciastka owsiane - ostatnio zrobiłam ciasto marchewkowe bez tłuszczu, rewelacja ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Na święta w ogole u mnie nie ma pierogów ani krokietów, za to karp pod każdą postacią, makówki, no i sporo ciast....
|
|
|
|
#381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na odzwyczajenie się od słodyczy pomaga chrom
|
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widać, że wysiłek się opłaca. Oby tak dalej !! Gdzie tak późno udzielają ślubów? o 19 jeszcze nie słyszałam. Cytat:
Zapewne wiele z nas tak zrobi
|
||
|
|
|
|
#383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
17:00 wydaje się w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#384 | |
|
Rozeznanie
|
właśnie do mnie dotarło, żę od słodkiego można się odzwyczaić
nigdy nie cukrowałam płynów, wyjątkowo dodałam dziś do mojej ukochanej ingi z mlekiem 2 łyżeczki cukru - była ochydna! Może jak przez kilka dni zrezygnuje ze słodyczy to też tak zareaguje?:-D---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
)
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
a co nadmiaru tkanki tłuszczowej na brzuchu to się zastanawiam czy nie można sobie jakiegoś masażu robić. Bo skoro jedni chwalą to hula hop, które masuje talię to może rozbić by ten tłuszcz rękoma (jakkolwiek głupi oto brzmi)
po hh podobno są siniaki aż, więc może dość energiczny i mocny masaż by się sprawdził, co myślicie? np można byłoby masować się (resztami sił ) leżąc jużwieczorem w łóżku
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skutecznie także walczy z cellulitemA generalnie odpowiednie pobudzenie tkanki tłuszczowej, może przycpieszyć jej spalanie. A masaż jak najbardziej rozgrzewa |
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cellulitu o dziwo nie mam, a u dużo szczuplejszych osób go widzę
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie po takim jak mam robiony na uda to umieram - tak mnie gorąco pali. No, ale mój TŻ z wykształcenia jest masażystą
|
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wypiłam 1 piwo, straszne wyrzuty sumienia miałam ![]() Co do słodyczy to mogę się spokojnie obejść, czasem przed okresem mnie złapię ochota, z kolei moją zmorą są słone przekąski, kabanoski itp velika gratuluję spadku wagi! ![]() Dzisiaj idę na ćwiczenia. Powiem wam że zaczyna mi się to podobać mam nadzieję że pierwsze efekty przyjdą w miarę szybko bo boję się że się zniechęcę ![]() Szczęściara!
|
|
|
#390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

u nas to jeszcze robią zdjęcia pod kościołem w przeróżnych kombinacjach: z rodzicami, druhnami, druhenkami, sami faceci.... nie lubie tego,u siebie nie planuje ale w moim rejonie to standard. Więc jak nawet msze są krótsze to odstęp czasowy między kolejnymi ślubami jest wskazany.

u mnie też msza trwa koło 45 minut taka ślubna. My życzenia kościół czy sala uzależnimy pewnie od pogody ale ja bym wolała raczej na sali więc jak coś problemu nie będzie 
wiele przetestowałam i te 3 to jedyne które tak serio coś pomagają.
trądzik może się robić od produktów wysoko przetworzonych, zupek w proszku, przypraw które są na chipsach czy sosach do zielonych sałat, maggi, polepszaczy smaku - ogólnie tego czego tak naprawdę nie powinno się jeść + musztardy, majonezu, utwardzonych tłuszczów roślinnych. U niektórych wystarczy naprawdę niewielka ilość aby pogorszyć cerę. Dermatolog uświadomił mi kiedyś, że odnowa skóry trwa 28dni i wystarczy czasem jeden produkt aby musiała z regeneracją czekać do kolejnego cyklu. A jak ktoś regularnie źle je to kremy nie zlikwidują problemu.