chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 14:54   #361
fusiacola
Wtajemniczenie

Dot.: chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu!

ale życzeń u Was chyba nie składa się w takim razie przy wyjściu z kościoła? Bo za 10 - 15 min zaczyna się kolejny ślub i głupio by to chyba było u nas to jeszcze robią zdjęcia pod kościołem w przeróżnych kombinacjach: z rodzicami, druhnami, druhenkami, sami faceci.... nie lubie tego,u siebie nie planuje ale w moim rejonie to standard. Więc jak nawet msze są krótsze to odstęp czasowy między kolejnymi ślubami jest wskazany.

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 14:58   #362
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
ale życzeń u Was chyba nie składa się w takim razie przy wyjściu z kościoła? Bo za 10 - 15 min zaczyna się kolejny ślub i głupio by to chyba było u nas to jeszcze robią zdjęcia pod kościołem w przeróżnych kombinacjach: z rodzicami, druhnami, druhenkami, sami faceci.... nie lubie tego,u siebie nie planuje ale w moim rejonie to standard. Więc jak nawet msze są krótsze to odstęp czasowy między kolejnymi ślubami jest wskazany.
u mnie raczej nie ma takiego boom na śluby żeby były 2 w ciągu jednego dnia, w sumie ja się nie spotkałam jeszcze ale kościół jest tak duży, że spokojnie można przejść sobie np. pod "małe drzwi" z życzeniami a fotki cykają zazwyczaj na schodach od dzwonnicy u mnie też msza trwa koło 45 minut taka ślubna. My życzenia kościół czy sala uzależnimy pewnie od pogody ale ja bym wolała raczej na sali więc jak coś problemu nie będzie
Stary 2013-11-06, 17:55   #363
mojakaren
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za opinie ! Na razie stosuję od kilku dni i jest ok, ale bez szału.
Też używałam najczęściej Ziai, ale mam ochotę na coś jeszcze bardziej skutecznego (pojedyncze wypryski, wągry, ogólne wygładzenie, wyrównanie kolorytu). Próbuję różnych wynalazków, ale na razie bez jakiegoś wielkiego szału.

Chyba, że macie coś sprawdzonego co naprawdę działa na twarz? Oczyszcza i redukuje trądzik?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 18:07   #364
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Chyba, że macie coś sprawdzonego co naprawdę działa na twarz? Oczyszcza i redukuje trądzik?
ciężko tak coś doradzić bo na każdego może mieć zbawienny wpływ coś innego. ja sama długo szukałam kremów i innych kosmetyków do twarzy które by mi pasowały tak naprawdę. ja bardzo lubię i pasują mi kosmetyki z pharmaceris, tołpy, olay. wiele przetestowałam i te 3 to jedyne które tak serio coś pomagają.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 18:20   #365
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie ! Na razie stosuję od kilku dni i jest ok, ale bez szału.
Też używałam najczęściej Ziai, ale mam ochotę na coś jeszcze bardziej skutecznego (pojedyncze wypryski, wągry, ogólne wygładzenie, wyrównanie kolorytu). Próbuję różnych wynalazków, ale na razie bez jakiegoś wielkiego szału.

o jakość cery na pewno możesz powalczyć dietą. Jakiegokolwiek kremu byś nie używała to i tak najważniejsze jest to czym karmisz skórę od środka trądzik może się robić od produktów wysoko przetworzonych, zupek w proszku, przypraw które są na chipsach czy sosach do zielonych sałat, maggi, polepszaczy smaku - ogólnie tego czego tak naprawdę nie powinno się jeść + musztardy, majonezu, utwardzonych tłuszczów roślinnych. U niektórych wystarczy naprawdę niewielka ilość aby pogorszyć cerę. Dermatolog uświadomił mi kiedyś, że odnowa skóry trwa 28dni i wystarczy czasem jeden produkt aby musiała z regeneracją czekać do kolejnego cyklu. A jak ktoś regularnie źle je to kremy nie zlikwidują problemu.

Stary 2013-11-06, 19:09   #366
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Jak ktoś coś takiego wynajdzie, proszę o namiar

Dziękuje osobom za wypiedzi na temat zabiegów u kosmetyczki
Poczytam jeszcze, udam się na konsultacje i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jestem z siebie tak dumna !!!
TŻ wpierdzielał wafelka, chciał się podzielić. Ja nie chciałam. Już go odpakował i pod usta mi podsunął, a ja sie powstrzymałam
Nie zjadłam !! Ołł jee !
Witam z powrotem silną wolę

A teraz zbieram się za Mel B !
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 20:31   #367
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie normalnie zyczenia sie sklada pod kośćiolem.
Jeszcze nie spotkalam sie z tym zeby to byl problem i zeby ludzie sie mieszali. Zawsze para ktora wychodzi staje gdzies obok na placu i za nia ida goscie, a goscie na nastepny slub przesuwaja sie pod wejscie do kosciola.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 20:35   #368
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ja dziś niestety nie spędzę czasu z Mel. Mam lenia i jestem zmęczona :P A dziś podjadałam... jabłka

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 20:55   #369
mojakaren
Zakorzenienie

A ja się chwalę, że wróciłam z zumby i wylałam siódme poty ;D
Mam mega głoda teraz

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-07, 07:31   #370
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Nie normalnie zyczenia sie sklada pod kośćiolem.
Jeszcze nie spotkalam sie z tym zeby to byl problem i zeby ludzie sie mieszali. Zawsze para ktora wychodzi staje gdzies obok na placu i za nia ida goscie, a goscie na nastepny slub przesuwaja sie pod wejscie do kosciola.
U nas też nie ma z tym problemu, przed kościołem jest spory plac, wychodząca para życzenia przyjmuje trochę z boku, a w ty mczasie kolejna para może spokojnie przyszykować się do wejścia.
Swoją drogą zastanawiam się czy będzie jakaś inna para w naszym dniu, bo jak zaklepywaliśmy godzinę to byliśmy pierwsi
Stary 2013-11-07, 07:39   #371
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie, że są tylko u nas jest jest taki układ placu kościelnego, że w zasadzie para i inni goście nie będą przeszkadzać.

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jak ktoś coś takiego wynajdzie, proszę o namiar

Dziękuje osobom za wypiedzi na temat zabiegów u kosmetyczki
Poczytam jeszcze, udam się na konsultacje i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jestem z siebie tak dumna !!!
TŻ wpierdzielał wafelka, chciał się podzielić. Ja nie chciałam. Już go odpakował i pod usta mi podsunął, a ja sie powstrzymałam
Nie zjadłam !! Ołł jee !
Witam z powrotem silną wolę

A teraz zbieram się za Mel B !
do przemywania twarzy jest bardzo dobra woda borowa koszt ok 4 zl- zalezy jaka butelka

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
o jakość cery na pewno możesz powalczyć dietą. Jakiegokolwiek kremu byś nie używała to i tak najważniejsze jest to czym karmisz skórę od środka trądzik może się robić od produktów wysoko przetworzonych, zupek w proszku, przypraw które są na chipsach czy sosach do zielonych sałat, maggi, polepszaczy smaku - ogólnie tego czego tak naprawdę nie powinno się jeść + musztardy, majonezu, utwardzonych tłuszczów roślinnych. U niektórych wystarczy naprawdę niewielka ilość aby pogorszyć cerę. Dermatolog uświadomił mi kiedyś, że odnowa skóry trwa 28dni i wystarczy czasem jeden produkt aby musiała z regeneracją czekać do kolejnego cyklu. A jak ktoś regularnie źle je to kremy nie zlikwidują problemu.
zawsze starałam się zdrowo odżywiać - ze słonymi przekąskami nie mam problemu, za to słodyczy sobie nie odmówić. U siebie nie zauważyłam wpływu jedzenia na stan cery

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
u mnie raczej nie ma takiego boom na śluby żeby były 2 w ciągu jednego dnia, w sumie ja się nie spotkałam jeszcze ale kościół jest tak duży, że spokojnie można przejść sobie np. pod "małe drzwi" z życzeniami a fotki cykają zazwyczaj na schodach od dzwonnicy u mnie też msza trwa koło 45 minut taka ślubna. My życzenia kościół czy sala uzależnimy pewnie od pogody ale ja bym wolała raczej na sali więc jak coś problemu nie będzie
u nas niezależnie od tego czy będzie deszcz czy słońce - zyczenia chcemy na sali
Stary 2013-11-07, 08:36   #372
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
zawsze starałam się zdrowo odżywiać - ze słonymi przekąskami nie mam problemu, za to słodyczy sobie nie odmówić. U siebie nie zauważyłam wpływu jedzenia na stan cery
o to masz fajnie ja natomiast reaguję od razu, mimo, że w ogóle nie mam cery trądzikowej to pryszcze i niedoskonałości pojawiają się zwłaszcza po czekoladzie i mazistych rzeczach typu majonez. W teorii u kobiet niedoskonałości od złego jedzenia pojawiają się w 80% na skroniach i brodzie, a u facetów na konturach żuchwy strefa T to kwestia hormonów - ale to już chyba wszystkie wiemy, cała buzia - na tle nerwowym. Ale mi to jakoś różnie się zdarza. Jeżeli ktoś regularnie źle je to ciężko dostrzec od czego tak naprawdę ta skóra się pogarsza. No i aby poprawić jej stan to jednak przynajmniej miesiąc wyrzeczeń. Wiadomo, że na co dzień zdarza mi się zjeść coś niezdrowego, ale na miesiąc czy półtora przed ślubem będę jednak ostro się pilnować, bo wiem, że są momenty kiedy mam idealnie gładką skórę jak u niemowlaka

z tym kościołem to rzeczywiście kwestia zwyczajów jakie panują w danej parafii. U nas to nie dość, że wszyscy składają życzenia na schodach głównego wejścia (jak jest deszcz to w pierwszym pomieszczeniu tego kościoła, gdzie jest woda święcona, nie wiem jak się dokładnie to nazywa), ale co charakterystyczne to niemal zawsze przygrywa kapela góralska. To jakby ktoś miałby w tym samym momencie brać ślub w środku to najzwyczajniej by się nie dało. W moim dniu są już zapisane 2 inne śluby, ale podejrzewam, że to jeszcze nie koniec

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez eM_Ka_ Pokaż wiadomość
kiedyś też tak robiłam, ale później mi dietetyczka wytłumaczyła, że to błąd bo ważąc sie codziennie nie widze ubytku wagi, a nawet czasem jest jej przyrost ze względu na zatrzymanie wody w organizmie, i w tym momencie człowiek będący na diecie traci motywacje do dalszej "walki". A tak ważąc sie np co 3 tygodnie nie widze tych skoków za to widze trendencje spadkowe przez pierwszą wizytą kontrolną u dietetyczki ani razu na wage nie weszłam. O mało sie nie popłakałam ze szczęścia jak w gabinecie okazało się że zrzuciłam 4 kg potem już było tylko lepiej
posłuchałam jednak i będę ważyć się w soboty rano w tygodniowych odstępach nie stawałam na wagę od poniedziałku i szczerze ciekawa jestem jak efekty, bo codziennie ćwiczę sumiennie i ogólnie czuje się lżejsza za chwilę kolejny trening

Stary 2013-11-07, 08:46   #373
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
o to masz fajnie ja natomiast reaguję od razu, mimo, że w ogóle nie mam cery trądzikowej to pryszcze i niedoskonałości pojawiają się zwłaszcza po czekoladzie i mazistych rzeczach typu majonez. W teorii u kobiet niedoskonałości od złego jedzenia pojawiają się w 80% na skroniach i brodzie, a u facetów na konturach żuchwy strefa T to kwestia hormonów - ale to już chyba wszystkie wiemy, cała buzia - na tle nerwowym. Ale mi to jakoś różnie się zdarza. Jeżeli ktoś regularnie źle je to ciężko dostrzec od czego tak naprawdę ta skóra się pogarsza. No i aby poprawić jej stan to jednak przynajmniej miesiąc wyrzeczeń. Wiadomo, że na co dzień zdarza mi się zjeść coś niezdrowego, ale na miesiąc czy półtora przed ślubem będę jednak ostro się pilnować, bo wiem, że są momenty kiedy mam idealnie gładką skórę jak u niemowlaka

z tym kościołem to rzeczywiście kwestia zwyczajów jakie panują w danej parafii. U nas to nie dość, że wszyscy składają życzenia na schodach głównego wejścia (jak jest deszcz to w pierwszym pomieszczeniu tego kościoła, gdzie jest woda święcona, nie wiem jak się dokładnie to nazywa), ale co charakterystyczne to niemal zawsze przygrywa kapela góralska. To jakby ktoś miałby w tym samym momencie brać ślub w środku to najzwyczajniej by się nie dało. W moim dniu są już zapisane 2 inne śluby, ale podejrzewam, że to jeszcze nie koniec

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

posłuchałam jednak i będę ważyć się w soboty rano w tygodniowych odstępach nie stawałam na wagę od poniedziałku i szczerze ciekawa jestem jak efekty, bo codziennie ćwiczę sumiennie i ogólnie czuje się lżejsza za chwilę kolejny trening

Ja też ćwiczę solidnie, do tego jem regularnie i mam problemy z wypróżnianiem w efekcie cieżko mi cokolwiek z brzucha zrzucić - górna partia super, dół masakra Zastanawiam się co jest przyczyna... na trawienie też jem sporo, lubie morele suszone, jabłkam śliwki... możepowinnam całkowicie odstawić słodycze?
Stary 2013-11-07, 08:52   #374
existence
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to się nazywa przedsionek

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

kurde dziewczyny ja dnia bez czegoś słodkiego nie wytrzymam, podziwiam Was
Stary 2013-11-07, 08:55   #375
magda_mjt
Zakorzenienie

A ja po wczorajszej siłowni czuje zakwasy na ramionach... Wszystko poza tym ok i głupie zakwasy, ze tak ruszać porządnie nie moge . Ale sie wycwiczylam wczoraj solidnie . I tez widze, ze w domu mi ciężej sie zebrać do ćwiczeń, a jak juz ide na siłownie to cwicze .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-07, 09:07   #376
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Mnie też -nie wiem czy na miesiać jest jeden dzień, w którym nie zjadłam nic słodkiego ale zmniejszam dawkę więc mam nadzieję, że kiedyś przestane je jeść. Martwią mnie swięta - tyyle jedzenia:-( dziewczyny masakra
Stary 2013-11-07, 09:35   #377
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też -nie wiem czy na miesiać jest jeden dzień, w którym nie zjadłam nic słodkiego ale zmniejszam dawkę więc mam nadzieję, że kiedyś przestane je jeść. Martwią mnie swięta - tyyle jedzenia:-( dziewczyny masakra
Ja nie będę sobie żałować
Będę jeść wszystko, ale z głową.
Już nie mogę się doczekać serników - moja miłość i słabość

Ja się odzwyczaiłam od słodkiego. W weekned jem jakieś ciasto, najczęściej teściowa piecze kołocz z powidłami. W tygodniu zdarza mi się zjeść jakąś drożdżówkę lub pączka. Ale batonów i czekolady odzwyczaiłam się jeść
Ostatni baton jaki jadłam był przed poprzednim @. Ale jakbym nie zjadła, to bym padła.

Aaaa, lubię sobie upiec domowe ciatka owsiane. Minimu tłuszczu i cukru, a mnóstwo dodatków: otręby, siemie lniane, sezam, orzechy. Pychaaa (dobre też na trawienie)
Stary 2013-11-07, 09:50   #378
velika
Winter is coming

U mnie wreszcie waga ruszyła 1,6 kilo mniej po 2,5 tygodnia co prawda, ale cieszę się bardzo pomogło zwiększenie kalorii w jedzeniu No i ruch. Centymetry też powoli idą w dół, a dziś mi koleżanki z pracy powiedziały, że schudłam. Z cycków już 4 cm zeszły ;/ Ale mam na szczęście jeszcze trochę w zapasie.
Już mam 19 dzień bez słodyczy, chipsów i piwa ;] Dzisiaj sobie skoczę na basen, bo się wczoraj wyrżnęłam u siostry na klatce schodowej i mam całe poobijane kolana
A ślub mam o 17 i zastanawiałam się, czy nie za wcześnie. Następny jest o 19, więc nawet jak goście się rzucą do składania życzeń to nie będzie problemu. Planuję normalną mszę, 45 minut.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-07, 09:59   #379
Atomoowka
Wtajemniczenie

Mi póki co dobrze idzie, ćwiczę codziennie, drożdże pije, nakładam oleje ale kurde te kolacja to ciężko mi się przemóc.\
Co prawda od kilku dni jest lepiej tj nie obżeram się chipsami i innym dziadostwem ale kusi mnie bardzo ojjjj kusi.
No coż muszę się trzymać bo tak to bez sensu to wylewam siódme poty z MEl B a tu o 21 chipsami dupkę pasę

Co do słodyczy ja całe szczęście tego problemu nie mam, ot czasami zjem sobie ale bez szaleństw.

A co do świąt nie będę sobie żałowała ale ja 2 dni poobjadam się pierogami czy innymi pysznościami to sie nic nie stanie. Tym bardziej, że uja na święta to w sumie tylko pierogi, krokiety i rybę jem nic innego mi nie smakuje.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-07, 10:07   #380
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie będę sobie żałować
Będę jeść wszystko, ale z głową.
Już nie mogę się doczekać serników - moja miłość i słabość

Ja się odzwyczaiłam od słodkiego. W weekned jem jakieś ciasto, najczęściej teściowa piecze kołocz z powidłami. W tygodniu zdarza mi się zjeść jakąś drożdżówkę lub pączka. Ale batonów i czekolady odzwyczaiłam się jeść
Ostatni baton jaki jadłam był przed poprzednim @. Ale jakbym nie zjadła, to bym padła.

Aaaa, lubię sobie upiec domowe ciatka owsiane. Minimu tłuszczu i cukru, a mnóstwo dodatków: otręby, siemie lniane, sezam, orzechy. Pychaaa (dobre też na trawienie)
Mam to samo - do czekolady mnie nie ciągnie ale za to wafelki, ciasta, ciasteczka....
Święta uwielbiam, nie mam zamiaru sobie niczego odmawiać, oczywiście postaram sie zachować zdrowy rozsądek
Też lubie ciastka owsiane - ostatnio zrobiłam ciasto marchewkowe bez tłuszczu, rewelacja

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Mi póki co dobrze idzie, ćwiczę codziennie, drożdże pije, nakładam oleje ale kurde te kolacja to ciężko mi się przemóc.\
Co prawda od kilku dni jest lepiej tj nie obżeram się chipsami i innym dziadostwem ale kusi mnie bardzo ojjjj kusi.
No coż muszę się trzymać bo tak to bez sensu to wylewam siódme poty z MEl B a tu o 21 chipsami dupkę pasę

Co do słodyczy ja całe szczęście tego problemu nie mam, ot czasami zjem sobie ale bez szaleństw.

A co do świąt nie będę sobie żałowała ale ja 2 dni poobjadam się pierogami czy innymi pysznościami to sie nic nie stanie. Tym bardziej, że uja na święta to w sumie tylko pierogi, krokiety i rybę jem nic innego mi nie smakuje.
Chipsy mogą dla mnie nie istnieć za to słodycze to cały świat Na święta w ogole u mnie nie ma pierogów ani krokietów, za to karp pod każdą postacią, makówki, no i sporo ciast....
Stary 2013-11-07, 11:26   #381
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:

a no też racja

na odzwyczajenie się od słodyczy pomaga chrom ja piję codziennie zieloną herbatę super slim (jeszcze niedawno nazywała się 4xJa), z ekstraktem z grejpfruta, dodatkiem czerwonej pu-erh, l-karnityną i chromem właśnie. Dzisiaj doczytałam, że 3 torebki dziennie, a piłam jedną rano, teraz chyba zwiększę ilość bo w smaku pyszna

Stary 2013-11-07, 11:26   #382
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
U mnie wreszcie waga ruszyła 1,6 kilo mniej po 2,5 tygodnia co prawda, ale cieszę się bardzo pomogło zwiększenie kalorii w jedzeniu No i ruch. Centymetry też powoli idą w dół, a dziś mi koleżanki z pracy powiedziały, że schudłam. Z cycków już 4 cm zeszły ;/ Ale mam na szczęście jeszcze trochę w zapasie.
Już mam 19 dzień bez słodyczy, chipsów i piwa ;] Dzisiaj sobie skoczę na basen, bo się wczoraj wyrżnęłam u siostry na klatce schodowej i mam całe poobijane kolana
A ślub mam o 17 i zastanawiałam się, czy nie za wcześnie. Następny jest o 19, więc nawet jak goście się rzucą do składania życzeń to nie będzie problemu. Planuję normalną mszę, 45 minut.
Brawo !!
Widać, że wysiłek się opłaca. Oby tak dalej !!

Gdzie tak późno udzielają ślubów? o 19 jeszcze nie słyszałam.

Cytat:

I to jest zdrowe podejście.
Zapewne wiele z nas tak zrobi
Stary 2013-11-07, 11:34   #383
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
gratuluje!

17:00 wydaje się w sam raz, sama mam 16:30. Ogólnie plusem tych godzin popołudniowych jest to, że w lecie nie jest tak okropnie gorąco. fryzura lepiej trzyma i makeup

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Ja też ćwiczę solidnie, do tego jem regularnie i mam problemy z wypróżnianiem w efekcie cieżko mi cokolwiek z brzucha zrzucić - górna partia super, dół masakra Zastanawiam się co jest przyczyna... na trawienie też jem sporo, lubie morele suszone, jabłkam śliwki... możepowinnam całkowicie odstawić słodycze?
nie wiem czy słodycze mają jakiś związek z tym problemem skoro pewnie nie jest ich tak sporo. Na pewno suszone owoce są dobre bo mają dużo błonnika, tak samo musli czy chociażby zwykłe otręby - ale czemu to nie działa u Ciebie to nie wiem

Stary 2013-11-07, 11:44   #384
loneliness18
Rozeznanie

właśnie do mnie dotarło, żę od słodkiego można się odzwyczaić nigdy nie cukrowałam płynów, wyjątkowo dodałam dziś do mojej ukochanej ingi z mlekiem 2 łyżeczki cukru - była ochydna! Może jak przez kilka dni zrezygnuje ze słodyczy to też tak zareaguje?:-D

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
a no też racja

na odzwyczajenie się od słodyczy pomaga chrom ja piję codziennie zieloną herbatę super slim (jeszcze niedawno nazywała się 4xJa), z ekstraktem z grejpfruta, dodatkiem czerwonej pu-erh, l-karnityną i chromem właśnie. Dzisiaj doczytałam, że 3 torebki dziennie, a piłam jedną rano, teraz chyba zwiększę ilość bo w smaku pyszna
kiedyś niestety chrom nie nie pomógł.... ale to byłokilka lat temu, może coś się zmieniło )
Stary 2013-11-07, 11:44   #385
fusiacola
Wtajemniczenie

a co nadmiaru tkanki tłuszczowej na brzuchu to się zastanawiam czy nie można sobie jakiegoś masażu robić. Bo skoro jedni chwalą to hula hop, które masuje talię to może rozbić by ten tłuszcz rękoma (jakkolwiek głupi oto brzmi) po hh podobno są siniaki aż, więc może dość energiczny i mocny masaż by się sprawdził, co myślicie? np można byłoby masować się (resztami sił) leżąc jużwieczorem w łóżku

Stary 2013-11-07, 11:57   #386
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
a co nadmiaru tkanki tłuszczowej na brzuchu to się zastanawiam czy nie można sobie jakiegoś masażu robić. Bo skoro jedni chwalą to hula hop, które masuje talię to może rozbić by ten tłuszcz rękoma (jakkolwiek głupi oto brzmi) po hh podobno są siniaki aż, więc może dość energiczny i mocny masaż by się sprawdził, co myślicie? np można byłoby masować się (resztami sił) leżąc jużwieczorem w łóżku
Drenaż limfatyczny polecam Skutecznie także walczy z cellulitem
A generalnie odpowiednie pobudzenie tkanki tłuszczowej, może przycpieszyć jej spalanie. A masaż jak najbardziej rozgrzewa
Stary 2013-11-07, 12:05   #387
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Drenaż limfatyczny polecam Skutecznie także walczy z cellulitem
A generalnie odpowiednie pobudzenie tkanki tłuszczowej, może przycpieszyć jej spalanie. A masaż jak najbardziej rozgrzewa
taki drenaż to u kosmetyczki się robi? czy samemu można jakoś? bo podejrzewam, że ten masaż musi być jakiś konkretny.
cellulitu o dziwo nie mam, a u dużo szczuplejszych osób go widzę

Stary 2013-11-07, 12:16   #388
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
taki drenaż to u kosmetyczki się robi? czy samemu można jakoś? bo podejrzewam, że ten masaż musi być jakiś konkretny.
cellulitu o dziwo nie mam, a u dużo szczuplejszych osób go widzę
U fizjoterapeuty lub masażysty. U kosmetyczki może też, ale to by musiała mieć jakieś kursy zrobione.
Mnie po takim jak mam robiony na uda to umieram - tak mnie gorąco pali.
No, ale mój TŻ z wykształcenia jest masażystą
Stary 2013-11-07, 12:16   #389
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
A ja po wczorajszej siłowni czuje zakwasy na ramionach... Wszystko poza tym ok i głupie zakwasy, ze tak ruszać porządnie nie moge . Ale sie wycwiczylam wczoraj solidnie . I tez widze, ze w domu mi ciężej sie zebrać do ćwiczeń, a jak juz ide na siłownie to cwicze .
Mam to samo, w domu co najwyżej mogę się zmusić do rowerka, o innych ćwiczeniach nie ma mowy. A tak jak już pójdę na zajęcia to daję radę, z każdymi zajęciami jest lepiej

Wczoraj wypiłam 1 piwo, straszne wyrzuty sumienia miałam

Co do słodyczy to mogę się spokojnie obejść, czasem przed okresem mnie złapię ochota, z kolei moją zmorą są słone przekąski, kabanoski itp

velika gratuluję spadku wagi!

Dzisiaj idę na ćwiczenia. Powiem wam że zaczyna mi się to podobać mam nadzieję że pierwsze efekty przyjdą w miarę szybko bo boję się że się zniechęcę

Cytat:
Szczęściara!
Stary 2013-11-07, 12:20   #390
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
U fizjoterapeuty lub masażysty. U kosmetyczki może też, ale to by musiała mieć jakieś kursy zrobione.
Mnie po takim jak mam robiony na uda to umieram - tak mnie gorąco pali.
pożycz go

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości