Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 21:47   #4891
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jedną już mam, więc parcia nie ma. ale z drugiej strony - dziewczynki są takie fajne znam instrukcję obsługi dziewczynki, nie wiem, jak bym sobie radziła z małym facecikiem.
no i ciuszki mam po córce, ale z drugiej strony, gdyby był chłopiec, to musiałabym coś dokupić. zakupy=frajda
małż marzy o synu, więc fajnie by było, jakby w domu była zachowana równowaga płci.

dziewczyny, uświadomcie mnie - w których sieciówkach oprócz H&M są ciuchy dla mamusiek?
O, to tak, jak u mnie tylko odwrotna sytuacja no i mąż nie marzy o córce, tylko dziadkowie o wnuczce a ja będę szczęśliwa z każdego rozdania

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
moja całkiem niefrancowata
i moja

Cytat:
o o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 Ja wcinam budyń czekoladowy
ja już wcięłam i robię to regularnie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hehe!! Ja z małych człowieczków z jakimi miałam do czynienie to płeć piękna i to sporadycznie .. A ost zastanawiałam się i jak miałabym z malym chłopcem pójść do toalety to nie potrafiłabym Bo dziwewczynke sadzasz i robi.. a chłoipiec na stojaka, trzeba go ukierunkować?? czy może na siedząco??:brzy dal:
Niezła jesteś
no chłopaka tez sadasz i robi tylko pilnujesz żeby siusiak nie wystawał poza muszlę / nocnik bo będzie powódź na podłodze a na stojąco można fajne fontanny z siusiakiem robić

Mariola cieszę się, że badanie wyszło dobrze, ale nie rozumiem tego o PAPP-A skoro badania wyszło ok, to czemu się martwisz?
I idź już na zwolnienie poza tym i odpoczywaj więcej, jak ja my starsze panie musimy się bardziej oszczędzać

Kogo wkurza chodzenie do toalety 3 razy w ciągu nocy ręka w górę
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:50   #4892
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

no chłopaka tez sadasz i robi tylko pilnujesz żeby siusiak nie wystawał poza muszlę / nocnik bo będzie powódź na podłodze

Uciekam spac. Jutro zajrzę wieczorem, po pracy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:57   #4893
mona1
Zadomowienie

Cytat:
co do tej listy Karolci - uważałabym z Sudocremem. najlepiej stosować go dopiero jak jest problem, a jak nie ma, to coś lżejszego - np. maść Bepanthen. u nas się sprawdzała, Sudocremu nie używałam wcale przy Ewci.
bardzo odradzam krem przeciw odparzeniom Nivea Baby. fatalnie się tym smaruje, wchłanialność kiepska, a domyć tego też łatwo się nie da.
po przeczytaniu tego:
http://www.srokao.pl/2011/08/analiza...my-z.html#more
stwierdziłam że sudocremem pupci mojego dziecka smarować nie będę więc nie kupuję

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
szczęściara

a ja delektuję się kakałkiem i bułeczką z nutellą
a w tle bitwa o dom
ja też oglądałam bitwę i jak Ryjki oddały swoje miejsce w programie to aż się wzruszyłam szkoda ich, fajnie się ich oglądało.

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie po długaśnej przerwie.

Gratuluję udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków i rozwikłania zagadek płci!

Muszę się pochwalić, że chociaż przez ten czas nie bardzo miałam czas i możliwości żeby odpisać to nadrobiłam 50stron!

Już Wam pisze dlaczego. Od soboty jestem na zwolnieniu bo ostatnie 2 tygodnie to była jakaś masakra. W pracy miałam niezbyt przyjemną sprawę, babrałam się z nią długo, mnóstwo osób próbowało na mnie wpłynąć, żebym inaczej ją załatwiła, do tego nalatłam się jak w maratonie i nadenerwowałam zawsze czasy. W środę normalnie wylam z 10 minut w łazience i powiedziałam basta. Całe popołudnie mi na tym zeszło i od rana to samo więc wylądowałam u lekarza. Do tego Dzieć mi się od niedzieli już nie ruszał, znów budziłam się w środku nocy i nie spałam, znów wymiotowałam w drodze do pracy (uwierzcie- nie tak łatwo 1h spędzić w autobusie). Lekarz wypisał l4, szef przerażony czy jeszcze wrócę. Na razie lenię się tylko do następnego wtorku.

Z przyjemniejszych rzeczy - jestem po połówce robionej w 21tc. Nadal jest Zosia (proszę o wpisanie). Czyli już nie świruję bo tak chciałam córkę. Chłopca sobie nie mogłam wyobrazić. A wszyscy właśnie na ogonek czekali i go przepowiadali.
Otóż Zosik waży 428 g, nie pokazała twarzy (2 ręce przy ustach i 2 nogi przy uszach) także zdjęcia ładnego do ramki brak (jak zwykle). Części intymne też chowała. Ważne, że wszystko w porządku.

Pochwalę się jeszcze, że tak mnie zmobilizowałyście, że prawie karton ciuszków nazbierałam - kupuję używane komplety na all. Co prawda nie są to nówki (pewnie wyrodna matka jestem, bo idę na ilość, nie na jakoś) ale ekonomicznie trzeba myśleć. Część jest takich wyjściowych, część po domu. Mam ciepły kombinezon, bluzy, polarki, sweterki, tony spodenek i sukienek (jupi!). Teraz mam szlaban bo się do szafy nie upcha,poza tym teraz czas na apteczno-drogeryjne zakupy i meble.

Kate: gdzie w Wawie jest ta hurtownia wózków bo też szukam bryki?

Pytanie do bardziej doświadczonych mamuś: w co te dzieci ubiera się w szpitalu? Bo ja już zgłupiałam. Body+ kaftanik+pajac? jedno wyklucza drugie... A chcę coś kupić właśnie na okoliczności szpitalne. W domu będę 3mać dziecia w czym mi wygodnie.
witaj! gratuluję córeczki A możesz napisać co dokładnie się takiego w pracy stało, ze tak to przeżyłaś. Na pewno nie ma sensu ryzykować zdrowia dziecka, pamiętaj o tym...

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-06 o 22:00
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:57   #4894
ag9
Zadomowienie

Ja też wyrodna, bo ciuszki kupuję na all i w sh. I trzymam je w reklamówkach bo nie mam gdzie

A mali chłopcy to chyba na siedząco sikają, no bo przecież nie dosięgną na nogach do sedesu
Stary 2013-11-06, 21:59   #4895
mona1
Zadomowienie

Cytat:

ja w ogóle nie wstaję tylko korzystam przed położeniem się do łóżka i zaraz po wstaniu, jakaś dziwna jestem?
Stary 2013-11-06, 21:59   #4896
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Jejku dziewczyny ale Wy macie moce przerobowe- nie mogę Was nadrobić a będzie jeszcze trudniej bo w piątek wyjeżdżam na długi weekend a co? muszę się zrelaksować z TŻ-tem
Jutro jeszcze idę na USG- nie będzie to połówkowe bo dopiero 17 tydzień ale nie chcę czekać kolejnych 4 tygodni, chcę zajrzeć do maluszka. Połówkowe mam na początku grudnia więc bym nie wytrzymała.
Ja ciągle gdzieś z tyłu głowy się zamartwiam czy wszystko w porządku, zwłaszcza jak mnie jakiś dół najdzie.Ehhh... nie powinnam ale już taka panikara ze mnie

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:09   #4897
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja też wyrodna, bo ciuszki kupuję na all i w sh. I trzymam je w reklamówkach bo nie mam gdzie

A mali chłopcy to chyba na siedząco sikają, no bo przecież nie dosięgną na nogach do sedesu
Pytałam TZa, potwierdzil - mali chłopcy sikają na siedząco

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 22:34   #4898
mona1
Zadomowienie

Ela mam jeszcze jedno pytanie o tą glukozę
Bez obciążenia Ci wyszła też za duża czy w normie?

Dobranoc mamuśki
Stary 2013-11-06, 23:01   #4899
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Niby do roku powinien wystarczyć
no ale czasem dziec ma mniejsza wage ale długie jest i tez trzeba fotelik wymieniac

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

I wstawiam zdjęcia wózka. W rzeczywistości jest zdecydowanie bardziej zielonkawy. Ogólnie jestem zachwycona. Znalazłam już 2 wady, ale do przeżycia: budka w spacerówce idiotycznie się reguluje i wkładka w spacerówce jest troszkę innego koloru niż budka, ale tego akurat widac nie będzie z dzieckiem w środku
kolorki ładne ,wózek tez ale ja osobiscie nie lubie 3 kołowców

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Nie było mnie tu ze 3 tygodnie, a tu ponad 70 stron!!!!
Nie daje rady tego opanować
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i kopiące maluszki.
Moja mała to chyba ma ADHD, albo zespół niespokojnych rąk i nóg Czasem nie śpię pół nocy, bo kopie i kopie ciągle w to samo miejsce. Co robić, żeby takiego łobuziaka uspokoić?
Chcę jeszcze napisać coś dla tych dziewczyn, które niepokoją się wynikami po badaniach prenatalnych. Pisałam wcześniej o moich wszystkich prawdopodobieństwach chorób genetycznych, które były o wiele wyższe niż u większości z Was.
2 tyg. temu byłam na badaniu połówkowym, gdzie widać było zdrową dziewczynkę 16 cm długą z 12 cm nóżkami, ważącą 38dkg.
Tak więc głowa do góry, brzuchy do przodu i uśmiech na twarz dziewczyny!!
Będzie dobrze!!
brawo D
no ja tez mam adhd jedna w brzuchu druga juz poza na min to nie usiedzi wszedzie jej pełno, a pyskata , jak druga taka sama bedzie oszaleje

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A mnie coraz bardziej się podoba wózek Passo
Mam dylemat czy brać to co tanie czy to co mi się podoba - w sumie jakieś 3 lata mi będzie musiał posłużyć
podobny do tako fajny .. ciekawe jaka jest spacerówka

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

[QUOTE=yoki73;43594991]
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Wiecie dziewczyny... jak tak czytam te nasze wspólne radości,to aż żałuję ,że się wszystkie nie spotkamy w jednym szpitalu
o nie wiesz co by tam sie działo

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 23:02   #4900
margo80
Zakorzenienie

Jeszcze w sprawie sikania:
Wydaje mi się, ze dużo łatwiej jest pójść mamie z małym chłopcem do damskiej toalety, niż ojcu z córeczka do męskiej. Lepiej młodej oszczędzić widoku panów przy pisuarach :P
Mój malz w takich wypadkach brał mloda do pomieszczeń dla matek z dziećmi albo toalet dla niepełnosprawnych, które przeważnie są puste.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 23:49   #4901
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
mój Mały od wczoraj tak nisko jest ułożony i w szyjkę mnie kopie, oprócz tego, ze to boli to stresuje mnie, ze On tak nisko...

też tak nieraz macie
cały czas tak mam kochana

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
co do tej listy Karolci - uważałabym z Sudocremem. najlepiej stosować go dopiero jak jest problem, a jak nie ma, to coś lżejszego - np. maść Bepanthen. u nas się sprawdzała, Sudocremu nie używałam wcale przy Ewci.
bardzo odradzam krem przeciw odparzeniom Nivea Baby. fatalnie się tym smaruje, wchłanialność kiepska, a domyć tego też łatwo się nie da.
ja dołoze Alantan a do naprawde odparzonej dupci tormentiol z kremem

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
witaj w klubie tych Twoch 'wyrodnych matek' :P ja na razie trzymam wszystkie w... reklamówkach :P
tak jak ja

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, ze dużo łatwiej jest pójść mamie z małym chłopcem do damskiej toalety, niż ojcu z córeczka do męskiej. Lepiej młodej oszczędzić widoku panów przy pisuarach :P
Mój malz w takich wypadkach brał mloda do pomieszczeń dla matek z dziećmi albo toalet dla niepełnosprawnych, które przeważnie są puste.
a ty wiesz ze ja nie wiem do którego tz chodzi wc z młoda musze go o to zapytac

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

http://img189.imageshack.us/img189/1093/miner01didi.jpg
to mój wózek do tego mam fotelik który mozna do wózka dołączyć i 100 innych gadżetów typu parasolka itp , fajnie ze w gondolce jest regulacja podgłówka, wózek oczywiscie jest po 1 córce

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 06:31   #4902
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
paula twardnienie brzucha to skurcze a kłucia szyjki mogą świadczyć o jej skracaniu się także jak będziesz nadal czuła taki dyskomfort udałabym się chyba do lekarza.
odpoczywaj dużo
ja nic nie czułam jak mi się szyjka skracala, a brzuch też mi się nie stawiał,mimo to urodziłam 3 tyg.przed terminem...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 06:40   #4903
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
mój Mały od wczoraj tak nisko jest ułożony i w szyjkę mnie kopie, oprócz tego, ze to boli to stresuje mnie, ze On tak nisko...

też tak nieraz macie
Mi w pierwszej ciąży córa się też ułożyła nisko i mnie kopała w szyjkę. Niestety od 6 miesiąca mi się ona zaczęła skracać i musiałam leżeć. Ale urodziłam w terminie (38tc) Ogólnie to nieprzyjemne uczucie, bo miałam wrażenie, że zaraz mi wypadnie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Czeka mnie wieksza liczba wizyt, bo PAPPA-a mam bardzo niskie, a to jest laczone z hipotrofia, podwyzszonym cisnieniem i wczesnym porodem, czyli wszystkim tym, co mnie spotkalo ostatnio

To wszystko powoduje, ze nastroj mam bardzo sredni i nie poszlam dzis do pracy.

Sciskam Was mocno
Mi też pappa wyszedł niski Nie wiedziałam, że to jest łączone z innymi parametrami. Możesz coś więcejna ten temat napisać?

Dziś na 16 mam wizytę u gina
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 07:27   #4904
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hehe!! Ja z małych człowieczków z jakimi miałam do czynienie to płeć piękna i to sporadycznie .. A ost zastanawiałam się i jak miałabym z malym chłopcem pójść do toalety to nie potrafiłabym Bo dziwewczynke sadzasz i robi.. a chłoipiec na stojaka, trzeba go ukierunkować?? czy może na siedząco??:brzy dal
Cytat:
o, dobre pytanie, kto zna odpowiedź? nie pomyślałam o tym... syn będzie z tatą chodził :P a jak go nie będzie, to mu załaduję mega pieluchę i tyle (jak się nie dowiem odpowiedzi :P:P:P)
Maluchy na siedząco ale jak moi siostrzeńcy mieli już po 3 latka, to oni chcieli na stojąco, bo na siedząco to po babskiemu i kiedyś w publicznej toalecie ściągnęłam mu buty, kucnęłam i postawiłam go na kolanach, więc sięgnął
W ogóle w parku to chłopcy mają lepiej. Ja nie miałam znowu styczności z dziewczynkami małymi nic a nic

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Przyszła mi ta poduszka z motherhood ale nie wiem czy umiem z nią spać napisane jest, że jest do spania na lewym boku - próbowała któraś na prawym?
I jak mam się ułożyć? To zgięcie, co idzie na dół ma być między nogami?
Jaki dylemat

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze bardziej wyrodna, bo na razie mam tylko jeden kombinezonik i to jeszcze używany moje będzie tylko w jednym 24 na dobę chodziło (leżało)

Cytat:
ja w ogóle nie wstaję tylko korzystam przed położeniem się do łóżka i zaraz po wstaniu, jakaś dziwna jestem?
Ja też nie wstaję chociaż dzisiaj w nocy młoda chyba mi nadepnęła na pęcherz, bo się przebudziłam i aż mnie zakuło, myślałam, że się posikam jak wstałam to przeszło. Poszłam się wysikać, położyłam, to czułam jak się wierci w brzuchu

Cytat:
Ela mam jeszcze jedno pytanie o tą glukozę
Bez obciążenia Ci wyszła też za duża czy w normie?

Dobranoc mamuśki
Na czczo w normie, ale to podobno mało ważne.
Ostatnio przy morfologi też miałam glukozę na czczo i też w normie.

Cytat:
Przekażę tżtowi, dobry pomysł z tymi niepełnosprawnymi

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
kciuki

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 07:29   #4905
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
Dziekuje za mile slowa
Cytat:
Mariola cieszę się, że badanie wyszło dobrze, ale nie rozumiem tego o PAPP-A skoro badania wyszło ok, to czemu się martwisz?
I idź już na zwolnienie poza tym i odpoczywaj więcej, jak ja my starsze panie musimy się bardziej oszczędzać
juz poodpoczywalam, dzis ide do pracy
wiesz, czasami dobrze za duzo nie wiedziec
no tak, kariotyp prawidlowy ale bardzo niskie papa
martwie sie, bo skoro niskie pappa powiazywane jest z hipotrofia wenatrzmaciczna, wiekszym cisnieniem i porodem wczesniaczym, a to wszystko mialam poprzednio, to jest szansa, ze bede miala znowu

poza tym was cos tam klujnie lub macica sie postawi raz czy dwa i sie zamartwiacie, a ja mam sie nie martwic wynikiem, ktory o czyms swiadczy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 07:58   #4906
asienka213
Wtajemniczenie

dzien dobry

Cytat:
mnie wkurza jak chodze tylko raz, a potem czasem nie umiem zasnac na szczescie nie zdarza sie to codziennie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny ale Wy macie moce przerobowe- nie mogę Was nadrobić a będzie jeszcze trudniej bo w piątek wyjeżdżam na długi weekend a co? muszę się zrelaksować z TŻ-tem
Jutro jeszcze idę na USG- nie będzie to połówkowe bo dopiero 17 tydzień ale nie chcę czekać kolejnych 4 tygodni, chcę zajrzeć do maluszka. Połówkowe mam na początku grudnia więc bym nie wytrzymała.
Ja ciągle gdzieś z tyłu głowy się zamartwiam czy wszystko w porządku, zwłaszcza jak mnie jakiś dół najdzie.Ehhh... nie powinnam ale już taka panikara ze mnie
ale fajnie, gdzie sie wybieracie
ja tez mam polowkowe na pocztaku grudnia, do tego czasu juz nie pojde na wizyte, pozostaje czekac
Nie martw sie, chyba kazda z nas tak ma, ze non stop sie czyms martwi

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
c
http://img189.imageshack.us/img189/1093/miner01didi.jpg
to mój wózek do tego mam fotelik który mozna do wózka dołączyć i 100 innych gadżetów typu parasolka itp , fajnie ze w gondolce jest regulacja podgłówka, wózek oczywiscie jest po 1 córce
ladny

Cytat:
Mi też pappa wyszedł niski Nie wiedziałam, że to jest łączone z innymi parametrami. Możesz coś więcejna ten temat napisać?

a mozesz napisac jaki wynik dokladnie, bo nie wiem za bardzo co tzn niski
za wizyte

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 07:59   #4907
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Na czczo w normie, ale to podobno mało ważne.
Ostatnio przy morfologi też miałam glukozę na czczo i też w normie.
Kurde czyli fakt ze miałam na wrześniowych badaniach glukozę bez obciążenia w normie nie daje pewności ani nawet nadziei na brak cukrzycy zaczynam się martwić tym badaniem...
Stary 2013-11-07, 08:08   #4908
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Kurde czyli fakt ze miałam na wrześniowych badaniach glukozę bez obciążenia w normie nie daje pewności ani nawet nadziei na brak cukrzycy zaczynam się martwić tym badaniem...
Spokojnie, zaledwie 8 proc. kobiet w ciąży ma cukrzycę, także nie ma co panikować.
Mnie tylko denerwuje to, że kiedyś nie było obciążenia, jak kobieta na czczo miała ok, to sie nikt nie martwił

Stary 2013-11-07, 08:25   #4909
thidien
Rozeznanie

co do wyprawki - dzisiaj przyszło mi na maila (się zapisałam do jakiegoś czegoś :P i przychodzi do mnie na maila położna ;P:P:P) to dzisiaj był link do wyprawki - może coś jeszcze do dorzucenia? albo skomentowania, czy potrzebne, czy nie
http://www.wzorowamama.pl/wyprawka_dla_dziecka.html

byłam u ginka z wynikami - mam łykać więcej żelaza i za trzy tygodnie 28 listopada będzie połówkowe usg, więc możecie mnie dopisać do listy

pytał o ruchy, a ja nadal nie jestem pewna, czy je czuję (opisują je niektórzy to jako 'rybki' albo 'piknięcia' - a ja nie mogę tak o niczym powiedzieć ;P
jak mi brzuch wydyma, albo się dzieć na jedną ze stron przesuwa z uteorzeniem charakterystycznej górki pod pępkiem, to niby czuję, że coś się rusza, bo się napina, ale żeby takie 'ruchy', to nadal nie (albo nie umiem odróżnić od innych rewolucji w brzuchu)

śmieję się, że po prostu bardzo grzeczne 'na razie' dziecię mam - i mamy nawet zaczepić nie chce

mogłoby się w końcu poruszać, tak, żebym miała pewność, że to TO..
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:36   #4910
monkaa321
Zakorzenienie

Ela, Brzuchatka gratuluję dziewczynek

pocisnełyście wieczorem z wątkiem myslałam że się już skończył a tu jeszcze chwile zostało
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:39   #4911
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, zaledwie 8 proc. kobiet w ciąży ma cukrzycę, także nie ma co panikować.
Mnie tylko denerwuje to, że kiedyś nie było obciążenia, jak kobieta na czczo miała ok, to sie nikt nie martwił
pola_m ostatnio pisała, że tak właśnie jest u niej - we Francji

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

pocisnełyście wieczorem z wątkiem myslałam że się już skończył a tu jeszcze chwile zostało
dzisiaj mu damy radę
Stary 2013-11-07, 08:41   #4912
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
pola_m ostatnio pisała, że tak właśnie jest u niej - we Francji
Właśnie tak mnie to wkurzyło
Ja juz zmieniłam sposób żywienia. Zwracam uwagę na IG, pocisnę w piątek mojemu doktorowi, że wzięłam się za siebie, niech mi daruje

Stary 2013-11-07, 08:42   #4913
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:

omg. ! jak wam zazdroszcze. ja duzo nie pije.. ale sikam ciagle. ! a to dopiero 19tydzien. ! ostatnio od godz 23.00 do 8.00 sikałam 8 czy 9 razy - juz zgubilam rachubę :/

teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:42   #4914
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dziewczyny nie szalejcie tak! Od wczoraj popołudnia 6 stron!

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A mamy jakiegoś wizażowego?
Dawaj swój adres
Chodziło mi o wiadomość prywatną na wizażu

A mój mail: abdyk1989@tlen.pl

Chyba, że ktoś w końcu wrzucił tą listę gdzieś? Bo na szybko nadrabiałam

Cytat:

koziemleko, jak pościel przyjdzie to zdam relację z jakości
Czekamy

Cytat:
Witam się po wizycie.
Dzidzi cała i zdrowa.
506 gram - 22 tydzień 3 dzień
No i jednak mamy tydzień dziewczyn Czyli muszę się nauczyć pleść warkocze.
Tż był dzisiaj na usg ze mną pierwszy raz i nic nie widział tylko przyznam, że ja też mało widziałam, To dziecko takie wielkie, że nie da się calości na raz złapać. Mam dwa zdjęcia buźki, ale te pierwsze z 12 tygodnia były lepsze, teraz to tam ciasno jest

Pytałam doktora czy bardzo zły wynik mam tej glukozy, powiedział, że aż tak zły nie, ale powiedział, że raczej do szpitala mnie nie wyślą, tylko do poradni dla cukrzyków. Dieta mi nie straszna więc sobie poradzę. W piątek idę z wynikiem do mojego doktora, zobaczymy co powie
Gratuluje córki
Uf.. dobrze, że nie musisz leżeć w szpitalu

Cytat:

też tak nieraz macie
też tak mam. Tzn mam czasem bóle szyjki właśnie jakbym dostała kopniaka, ale mam je już długo i na wizycie wszystko było ok

Cytat:
paula twardnienie brzucha to skurcze a kłucia szyjki mogą świadczyć o jej skracaniu się także jak będziesz nadal czuła taki dyskomfort udałabym się chyba do lekarza.
odpoczywaj dużo
Mnie kłuje szyjka, a wcale mi się nie skraca Więc to chyba nie jest regułą.

Cytat:
no chłopaka tez sadasz i robi tylko pilnujesz żeby siusiak nie wystawał poza muszlę / nocnik bo będzie powódź na podłodze a na stojąco można fajne fontanny z siusiakiem robić

Cytat:

Trzymam kciuki

Mam pytanie na pokrewny temat:
Czy jak pies wskoczy na suczkę z cieczką to od razu będą z tego szczeniaki? Bo mi cholera uciekła za psem, on na nią wszedł i wykonywał ruchy, ale biegłam za nimi i przegoniłam towarzystwo.

A w ogóle musiałam biegać po trawniku w obcasach i z tym brzuchem za psem. Co za obciach
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:46   #4915
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

byłam u ginka z wynikami - mam łykać więcej żelaza i za trzy tygodnie 28 listopada będzie połówkowe usg, więc możecie mnie dopisać do listy

pytał o ruchy, a ja nadal nie jestem pewna, czy je czuję (opisują je niektórzy to jako 'rybki' albo 'piknięcia' - a ja nie mogę tak o niczym powiedzieć ;P
jak mi brzuch wydyma, albo się dzieć na jedną ze stron przesuwa z uteorzeniem charakterystycznej górki pod pępkiem, to niby czuję, że coś się rusza, bo się napina, ale żeby takie 'ruchy', to nadal nie (albo nie umiem odróżnić od innych rewolucji w brzuchu)

śmieję się, że po prostu bardzo grzeczne 'na razie' dziecię mam - i mamy nawet zaczepić nie chce

mogłoby się w końcu poruszać, tak, żebym miała pewność, że to TO..
ja tez nie jestesm pewna co do ruchow, a w sumie raz juz to przezylam mogloby to dziecie dac takiego kopa, ze by sie czlowiek nie zastanawial

masz usg w moje urodziny

Cytat:
ja ostatnio pisalam, u mnie nie robia nawet na czczo a jak wyjdzie ok to jest po sprawie

Stary 2013-11-07, 08:49   #4916
monkaa321
Zakorzenienie

ja tam psa nie mam to nie wiem

suczka też chciała dzidziusia?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-11-07, 08:51   #4917
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
omg. ! jak wam zazdroszcze. ja duzo nie pije.. ale sikam ciagle. ! a to dopiero 19tydzien. ! ostatnio od godz 23.00 do 8.00 sikałam 8 czy 9 razy - juz zgubilam rachubę :/

wspolczuje

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam pytanie na pokrewny temat:
Czy jak pies wskoczy na suczkę z cieczką to od razu będą z tego szczeniaki? Bo mi cholera uciekła za psem, on na nią wszedł i wykonywał ruchy, ale biegłam za nimi i przegoniłam towarzystwo.

A w ogóle musiałam biegać po trawniku w obcasach i z tym brzuchem za psem. Co za obciach
ja co prawda mialam psa, wiec sie cieczkami nie interesowalam ale wydaje mi sie, ze nie Chyba jest tak jak u ludzi, nie kazdy stosunek konczy sie ciaza

Ale mialas rzeski poranek

Stary 2013-11-07, 08:57   #4918
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja tam psa nie mam to nie wiem

suczka też chciała dzidziusia?
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja co prawda mialam psa, wiec sie cieczkami nie interesowalam ale wydaje mi sie, ze nie Chyba jest tak jak u ludzi, nie kazdy stosunek konczy sie ciaza

Ale mialas rzeski poranek
Ale jestem zirytowana do tej pory mi nie przeszło
Co ja potem zrobię ze szczeniakami? Ludzie tak nie chcą brać, a przecież sobie nie zostawię.
Utopić też nikomu nie pozwolę za bardzo szanuje życie.
Oby nic z tego nie było
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:01   #4919
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość

współczuję
Stary 2013-11-07, 09:01   #4920
monkaa321
Zakorzenienie

rozumiem Twoje zirytowanie chyba zostaje tylko czekać...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości