|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Agrafka ja bym do auta za grubo nie ubierała, bo zapoci..u nas ostatnio podobnie było..założyłam cieplejszy kombinezon i nakryłam kocem przed wiatrem i Olek całą drogę płakał, a u rodziców jak go wyciągnęliśmy z fotelika cały mokry był, zwłaszcza na karku i z tyłu główki.. aż mu wdzianko musiałam podsuszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Arabiata właśnie tylko do auta. Przecież nie założę kombinezoni bo mi będzie krzyczał, bo będzie gorąco.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#123 |
Zadomowienie
|
Matko, nie ogarniam tego wprowadzania nowych produktów
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- No to najlepiej bluzę + kocyk. Kocyk szybko ściągasz, bluzę rozpinasz i jest OK. I nie podkręcasz ogrzewania za bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Ja miałam ręczny medeli i był spoko. Ale jak mi sie cycki pozatykały to nie dawał rady. Reka troche boli od odciagania ale da sie przezyc. Teraz mam elektryczny mini elektrik ciagnie mocniej i cycki teraz sie nie zatykaja ale troche drazni mnie ten dzwiek bo sie czuje jak dojna krowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Samanta, ja bym kupiła elektryczny. Mam z medeli i jest ok. Od ręcznego chyba ręka boli?
![]() Zainspirowana tytułem naszego wątku, robię dzisiaj gofry ![]() ![]() ![]() (A miałam się odchudzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niestety znowu niewypał , już go kornik zaczął wżerać i strasznie zniszczony w środku ![]() już dawno jest grupa na fejsie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | ||
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() noc wspaniała, Młody poszedł spać przed 20 a wstał o 5.35 na pierwsze karmienie ![]() ![]() A na dobre wstaliśmy 8.20 a co ![]() dzwoniłam przed chwilą do poradni hemo o wyniki Adasia i wszystko super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide nadrabiać dalej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
witam sie z rana - juz robie updata
![]() i tak sie zastanawiam z nowymi mamusiami - chyba dam im jeszcze dzien zanim je wpisze bo moga nam zniknac po pierwszym razie i sie nie pojawic JAK KTOS PISAL WYMIARY DZIECKA NA FORUM A NIE PW A NIE ZAUWAZYLAM TO PROSZE MI PRZESLAC JESZCZE RAZ pozdrawiam
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I ręka mnie nie boli, nie wiem, dlaczego miałaby ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiscie TZ didatkowo mnie o.pieprzyl za to, ze nie dbam o dziecko i mu krzywde robie. Mam dosc, czuje ze zawiodlam Edka na calej linii i jestem do d.upy matka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe jak u nas będzie, ale to dopiero na początku grudnia teraz pediatra kaazała mi odstawić żelazo bo przy infekcji się nie wchłania, ale że Piotruś już prawie nie kaszle to po dwóch dniach nie dawania zaczynam podawać na nowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pytaj Cytat:
moja mała dzień starsza od Tomusia, zazdroszczę nocek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
BrandyOrange,magda_02-witajcie
![]() Magolina-gratuluję wyników Adasia ![]() Jakierka-współczuję Edziowi i mocno Cię przytulam,nie rób sobie żadnych wyrzutów,Kochana.To nie Twoja wina i nie daj sobie tego wmówić ![]() Fiazo-jakie auto chcecie kupić? Teraz pytanie do wszystkich mamuś kierowców-jeździcie z dziećmi?Ja cały czas robię za pasażera,bo mi się wydaje,że nie będę mogła się skupić na prowadzeniu samochodu z Jaśkiem,ale strasznie mi już brakuje kierownicy ![]() Co do ubranek-nie spodziewałam się,że urodzę taką chudą sznurówkę,w związku z czym ciuszków mamy mnóstwo,ale na wyrost ![]() ![]() Noc do bani.Tato wyjeżdżał rano w podróż służbową,więc nie śpimy od czwartej. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
roxi dzięki za zaproszenie na fb
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Widziałam, że pisałaś że nic z tego więc szkoda, a miałam napisać, że trzymam kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Siedze i czytam 18 czesc naszego watku.
Teraz na spokojnie dopiero doczytuje co pisalyscie jak ja zdy halam z bolu przed cesarka. Az mi lzy plyna po policzkach tak sie wzrszylam. To bylo tak niedawno... A teraz Prezes pierdzi mi na kolanach i przez sen sie usmiecha... Ehhhh TESO i dopiero teraz zobaczylam jaki fajny masz taras bo na apce nie pokazywalo sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za powitanie
![]() Odpowiadam na pytania: Na obiad będzie odgrzewany wczorajszy makaron ze szpinakiem. Akurat byli goście więc zostało trochę ![]() A jestem z zawiercia. Co do wysypki u maluszka.. To napisze Wam jak było u nas. Tomis od 4 tyg dostał na buzi wysypki. Zaczęło się od gródek pod skórą, potem pojawiły się czerwone krostki drobne niektóre większe niektóre nawet takie z ropą. Calutka buzia glowa szyja i kark były obsypane, nie było zdrowego miejsca. Wygladalo to tra-gi-cznie! Az mam lzy w oczach jak sobie to przypomne, nie wiedzialam juz jak pomoc malenkiemu. Chodziliśmy od lekarza do lekarza- pediatrzy dermatolog alergolodzy. Każdy mówil co innego-a to trądzik,a to mocne potówki, a to skaza białkowa, AZS. Potem wysypka rozeszla sie na cale cialko.Dokarmialam go wtedy jeszcze mm, zmiana mleka najpierw na ha,potem na pepti, ograniczylam moja diete do minimum-jadlam doslownie 5rzeczy-ziemniaka,marchewke,gotow ane mieso,jablko i chleb. I zadnej poprawy. W koncu kolo 9 tyg przepisali nam masci ze sterydami i ktos wpadl na pomysl zebym przestala pic herbatki na laktację. Przestałam też podawać Tomciowi herbatkę koperkową.. No i nagle zaczelo ustepowac. Nie wiem czy to uczulenie na zioła,czy sterydy pomogly czy po prostu samo przeszło. Ziół zadnych od tej pory nie próbowałam bo się boje. Czasem powyskakują mu gdzies jeszcze krostki, wtedy ładnie łagodzi je nam taka emulsja E45, dostałam ja od bratowej z uk, ale ponoć też dostępna w pl. Ogolnie Tomi ma sucha skore, nóżki ma bardzo szorstkie. Caly czas uzywamy emolium i jakos sie sprawdza. Ale z tamtego okresu praktycznie kilka zdjec mamy tylko bo az zal by bylo patrsec na ta biedna buzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
A na obiad dzisiaj pierogi z pobliskiego baru-jedne z mięsem,a drugie z kapustką i grzybami.Robię sobie dzień wolny od garów
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Dzoan-właśnie takich sytuacji w samochodzie się obawiam i dlatego nie wyprowadzam auta z garażu nawet. Magolina-Jasiek też bardzo lubi jazdę,ale w którejś części ciała(obstawiam ten chudy tyłek)ma czujnik czerwonych świateł i jazdy w korku.Stajesz na czerwonym albo jedziesz wolniej-Młody od razu płacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wracając do wcześniejszego wątku,była mowa o ciuszkach. Ja również jak chyba każda z nas mam rzeczy których nie ubrałam lub ubrałam dosłownie raz. Mój Młody od małego na luzaku,body,pajace,spoden ki dresowe luźne. dwa razy chyba miał ogrodniczki ubrane,fajnie to wygląda,ale jak spał na boczku,to mu się odcisnęły na nóżce i więcej nie ubrałam. U mnie dziś słonko świeci,ale zimno jak cholera. Idę na spacer z koleżanką,ma rocznego synka i później wspólna kawa ![]() do później... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
witam i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Umyłam włosy
![]() Jak nic będe łysa ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.