Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 08:48   #121
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Agrafka ja bym do auta za grubo nie ubierała, bo zapoci..u nas ostatnio podobnie było..założyłam cieplejszy kombinezon i nakryłam kocem przed wiatrem i Olek całą drogę płakał, a u rodziców jak go wyciągnęliśmy z fotelika cały mokry był, zwłaszcza na karku i z tyłu główki.. aż mu wdzianko musiałam podsuszyć

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:49   #122
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Arabiata właśnie tylko do auta. Przecież nie założę kombinezoni bo mi będzie krzyczał, bo będzie gorąco.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:51   #123
arrabbiata
Zadomowienie

Matko, nie ogarniam tego wprowadzania nowych produktów Wydawałoby się, że jeszcze kupa czasu a tu już trzeba myśleć co i jak. Stwierdziłam, że zacznę od 5 mca ale co i jak to jeszcze nie wiem Także będę sobie czytać co tam drukujecie o tym bo to skarbnica wiedzy

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Arabiata właśnie tylko do auta. Przecież nie założę kombinezoni bo mi będzie krzyczał, bo będzie gorąco.

No to najlepiej bluzę + kocyk. Kocyk szybko ściągasz, bluzę rozpinasz i jest OK. I nie podkręcasz ogrzewania za bardzo.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:55   #124
kooocur
Zakorzenienie

Ja się tylko witam...nocka mnie zmiażdżyła

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:57   #125
AgaPlast
Zadomowienie

Ja miałam ręczny medeli i był spoko. Ale jak mi sie cycki pozatykały to nie dawał rady. Reka troche boli od odciagania ale da sie przezyc. Teraz mam elektryczny mini elektrik ciagnie mocniej i cycki teraz sie nie zatykaja ale troche drazni mnie ten dzwiek bo sie czuje jak dojna krowa
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:02   #126
arrabbiata
Zadomowienie

Samanta, ja bym kupiła elektryczny. Mam z medeli i jest ok. Od ręcznego chyba ręka boli?

Zainspirowana tytułem naszego wątku, robię dzisiaj gofry
(A miałam się odchudzać )
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:03   #127
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

A i zapomniałam napisać Szymek waży 6570 niestety nie wiem ile ma wzrostu bo u nas nie mierzą, obwód głowy 42 a klatki 41, wpisać te dane na pierwszą stronę ? Szymek w niedziele skończy 4 miesiące a na pierwszej stronie są wymiary okolicy 3 miesiąca

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
powodzenia
no niestety znowu niewypał , już go kornik zaczął wżerać i strasznie zniszczony w środku

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

Laski o co chodzi z fejsem? załozyłyscie osobna grupe? Mozna wpasc?
już dawno jest grupa na fejsie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 09:07   #128
magolina
Wtajemniczenie

Bry

noc wspaniała, Młody poszedł spać przed 20 a wstał o 5.35 na pierwsze karmienie ale ja musiałam przed 3 się odciagnąć bo po tym dużym karmi cyce mi chciało rozwalić a dziecka budzić nie chciałam
A na dobre wstaliśmy 8.20 a co

dzwoniłam przed chwilą do poradni hemo o wyniki Adasia i wszystko super hemo pięknie rośnie i jak wykończe to opakowanie Actiferolu to mam już żelaza nie podawać

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
Witam się i ja mam nadzieje, że mogę się przyłączyć? głupio mi tak jakoś, bo czytam wam oo ho ho, albo i dłużej... Ale to mój pierwszy raz, kiedy się udzielam na jakimkolwiek form! Jestem mamą Robercika ur. 13.07 sn dodam jeszcze że właśnie piję karmi
witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Zapomniałambym- Gabrysia się dziś pierwszy raz przeturlała z plecków na brzuszek i na odwrót Jak już jej się to udało,zaczęła się nonstop tak turlać I jakiż był bulwers kiedy musialam jej przerwac zabawe na kapiel Ale fajowo się turla,najpierw probuje sie w kuleczke zwinac,potem glowka mocno zapiera,a potem nozkami sie odpycha i zabawa na calego
dla Gabi

Ide nadrabiać dalej.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:08   #129
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Samanta, ja bym kupiła elektryczny. Mam z medeli i jest ok. Od ręcznego chyba ręka boli?
Ja miałam ręczny, co prawda odciągałm bardzo króciutko ale myślałam że będę miała mięśnie jak Pudzian teraz wiem że zakupiłabym raczej elektryczny

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:09   #130
ita83
Wtajemniczenie

witam sie z rana - juz robie updata na pierwszej stronie....
i tak sie zastanawiam z nowymi mamusiami - chyba dam im jeszcze dzien zanim je wpisze bo moga nam zniknac po pierwszym razie i sie nie pojawic

JAK KTOS PISAL WYMIARY DZIECKA NA FORUM A NIE PW A NIE ZAUWAZYLAM TO PROSZE MI PRZESLAC JESZCZE RAZ

pozdrawiam
Stary 2013-11-07, 09:10   #131
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Zainspirowana tytułem naszego wątku, robię dzisiaj gofry
(A miałam się odchudzać )
oooo gofry, dawno nie robiłam, wcale nie muszą być tuczące kwestia składników czyt. cukier

Synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 09:11   #132
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Perse - to dasz Artkowi taka zwykla manne ze sklepu zwyklego? Dziewczyny mowily zeby dawac lepiej ta eko.

W ogole ile razy ta manne dawac? Potem musze ja ciagle dawac czy moge se dac siana z tym glutenem i dawac tylko ryzowa czy owsiana.
Zwykłą. Nie wiem, może źle robię, ale nie uchronię go przed całym złem świata i nie dam rady karmić wyłącznie warzywami i owocami eko, mięsem czy jajkami ze sprawdzonych hodowli - nie mam po prostu gdzie tego kupić. Mieszkam w małej dzielnicy i wkoło mnie nie ma absolutnie żadnej wsi, ani sklepu eko, więc na dłuższą metę to i tak nie wypali.

Cytat:
Tez sa takie u nas wlasnie.
Koszt.$50 ale jest innej firmy evenflo elektryczna w tej cenie i dumam bo od stycznia ide do pracy na pol etatu i musze odciagac.
Teraz tez raz na 2tyg.chce isc do pracy i potrzebuje. No a te co mam mi nie ciagna mleka. Ostatnio przez nie sie wydygalam, ze nie mam mleka a to te papki zepsute

Sent from my iPhone using Tapatalk
No więc tak jak piszę - ja ciągnę już piąty miesiąc, a z laktatorem się nic nie dzieje (odpukać!).
I ręka mnie nie boli, nie wiem, dlaczego miałaby Przecież to się lekko naciska
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:12   #133
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Agrafka - u mnie w moim zadupiu rodzinnym nie ma ekologicznych sklepow, ale moze Tz ciotka podesle. Musze to obczaic. Ale any way to sie zastanawiam czym te Amerykanki rozszerzaja diete o gluten

Jakierka- a nie dostal Edziu tej wysypki wraz z tym jak zaczelas jesc ryby i krewetki? Bo cos tak kojarzę . Moze byc wrazliwy na to skoro w ciazy nie jadl i przez wiekszosc kp tez nie.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Wysypki dostal pod koniec pazdziernika. Kto wie, moze te ryby to spotegowaly. Ja juz sama nie wiem.
Oczywiscie TZ didatkowo mnie o.pieprzyl za to, ze nie dbam o dziecko i mu krzywde robie. Mam dosc, czuje ze zawiodlam Edka na calej linii i jestem do d.upy matka...

Stary 2013-11-07, 09:13   #134
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Bry

noc wspaniała, Młody poszedł spać przed 20 a wstał o 5.35 na pierwsze karmienie ale ja musiałam przed 3 się odciagnąć bo po tym dużym karmi cyce mi chciało rozwalić a dziecka budzić nie chciałam

dzwoniłam przed chwilą do poradni hemo o wyniki Adasia i wszystko super hemo pięknie rośnie i jak wykończe to opakowanie Actiferolu to mam już żelaza nie podawać
za noc i za hemo

ciekawe jak u nas będzie, ale to dopiero na początku grudnia
teraz pediatra kaazała mi odstawić żelazo bo przy infekcji się nie wchłania, ale że Piotruś już prawie nie kaszle to po dwóch dniach nie dawania zaczynam podawać na nowo

Synek
Stary 2013-11-07, 09:14   #135
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
DOMCIATKO 5 rano,to dla mnie srodek nocy,jak Ty dajesz rade? Oczy ns zapalki czy jakas magia?
.
no raczej chęć przetrwania gatunku, jakaś siła woli, nie wiem sama
nie pytaj

Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, to i może ja sie przyłacze? Czytam Was od daawna, wczoraj tez przegladalam czesc watku z lipca kiedy bylam tuz przed porodem, wspominalam sobie z sentymentem ten czas i zaluje ze juz wtedy nie pisalam z Wami. Ale jakos nie bylo odwagi
No to zaczne: 31.07 urodzilam synka Tomusia, porod przez cc. Karmie go piersia. Jest bardzo grzeczniutki i spokojny,chociaz jak czegos chce to potrafi sie bardzo glosno tego domagac. Dal mi w kosc podczas nocek w 1 i 2 miesiacu.Ale od jakiegos czasu pozwala sie wyspac mamusi- potrafi przespac cala noc, od 20-21 do 6-7 rano, bez pobudki! Pewnie nie jedna z Was to zdenerwuje:p wybaczcie Ale mnie to troche martwi i czasem go budze w nocy,no bo cala noc bez jedzenia? I mozecie sobie wyobrazic jak moje piersi wygladaja rano po takiej przerwie. Kusi wizja przespanej calutkiej nocy ale wole nastawic budzik na 2.30 i nakarmic Tomcia, chociaz nie wiem czy dobrze robie..
Ma to tez swoje minusy-w dzien nie spi praktycznie wogole,kilka min po karmieniu u mnie na rekach, no i kilkanascie minut na spacerze. No ale jestem w nim zakochana po uszy, to najwieksze szczescie jakie nas z mezem w zyciu spotkalo, moje spelnione marzenie-Tomuś))

witaj w klubie
moja mała dzień starsza od Tomusia, zazdroszczę nocek

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:15   #136
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Jakierka poszukam nazwy preparatu, który nam przy takich plamach pomagał - kuzyn nam z IRL przysyłał, może to zadziała...
Jakierka - mieliśmy to z polecenie innych mam - pewnie składowo ktoś powie, że zapychające, ale u nas przy tych plamach "jak oparzenia" działało cuda - to i nasz apteczny preparat "robiony" - coś z gliceryną (no i początkowo steryd)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:35   #137
lemurki_malutkie
Zadomowienie

BrandyOrange,magda_02-witajcie
Magolina-gratuluję wyników AdasiaMy też odstawiliśmy już żelazo,ładnie nam hemo podskoczyła,ciekawe,jak to po operacji wygląda,ale na razie nie wybieramy się do żadnej przychodni,żeby niczego Lemurek mi nie złapał.
Jakierka-współczuję Edziowi i mocno Cię przytulam,nie rób sobie żadnych wyrzutów,Kochana.To nie Twoja wina i nie daj sobie tego wmówić
Fiazo-jakie auto chcecie kupić?
Teraz pytanie do wszystkich mamuś kierowców-jeździcie z dziećmi?Ja cały czas robię za pasażera,bo mi się wydaje,że nie będę mogła się skupić na prowadzeniu samochodu z Jaśkiem,ale strasznie mi już brakuje kierownicy
Co do ubranek-nie spodziewałam się,że urodzę taką chudą sznurówkę,w związku z czym ciuszków mamy mnóstwo,ale na wyrostTeraz mały śmiga w tych najmniejszych,piorę na okrągło,i w ogóle się tym nie przejmuję.Sama sobie zakazałam spoglądania na małe rozmiary w sklepach
Noc do bani.Tato wyjeżdżał rano w podróż służbową,więc nie śpimy od czwartej.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:41   #138
dzoan
Zakorzenienie

roxi dzięki za zaproszenie na fb a teraz proszę mnie naprowadzić na tę naszą zamkniętą grupę mówiłam, że ja nie kumata

Stary 2013-11-07, 09:43   #139
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A zapomnialam napisac, ze moj Tz mnie dzis rozsmieszyl do lez. Normalnie wytarlam soba podloge ze smiechu i malo sie nie udlawilam bo mialam pelna buzie ryzu
Otoz Tz odkad jest w domu to bardo chcial pomagac i bawic sie z malym co mnie bardzo cieszy ofc. No i dzis mowie do niego, ze musze malego dzis tez wykapac bo wizyta to dziecko musi byc czyste. Tz ze ofc ze cool zebym nalala wode, a on zabawi malego itd. Mowie dobra to go rozbieraj Tz , ze super i nagle patrze, a Tz trzyma zapiecie od piekuszki te rzepe w reku. Poprostu on to oderwal wiecie bo myslal, ze to sie z drugiej strony odpina i to wyrwal
Jak zem to zobaczyla to ze smiechu padlam na podloge, a Tz stal zdziwiony ze wtf?! "To sie tak nie odpina?"
Mowie Wam masakra. Pierwsze zderzenie z pielucha
Tż wymiata

Cytat:
Hej Dziewczyny, to i może ja sie przyłacze? Czytam Was od daawna, wczoraj tez przegladalam czesc watku z lipca kiedy bylam tuz przed porodem, wspominalam sobie z sentymentem ten czas i zaluje ze juz wtedy nie pisalam z Wami. Ale jakos nie bylo odwagi
No to zaczne: 31.07 urodzilam synka Tomusia, porod przez cc. Karmie go piersia. Jest bardzo grzeczniutki i spokojny,chociaz jak czegos chce to potrafi sie bardzo glosno tego domagac. Dal mi w kosc podczas nocek w 1 i 2 miesiacu.Ale od jakiegos czasu pozwala sie wyspac mamusi- potrafi przespac cala noc, od 20-21 do 6-7 rano, bez pobudki! Pewnie nie jedna z Was to zdenerwuje:p wybaczcie Ale mnie to troche martwi i czasem go budze w nocy,no bo cala noc bez jedzenia? I mozecie sobie wyobrazic jak moje piersi wygladaja rano po takiej przerwie. Kusi wizja przespanej calutkiej nocy ale wole nastawic budzik na 2.30 i nakarmic Tomcia, chociaz nie wiem czy dobrze robie..
Ma to tez swoje minusy-w dzien nie spi praktycznie wogole,kilka min po karmieniu u mnie na rekach, no i kilkanascie minut na spacerze. No ale jestem w nim zakochana po uszy, to najwieksze szczescie jakie nas z mezem w zyciu spotkalo, moje spelnione marzenie-Tomuś))

witam

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wrócę późnej, jedziemy auto oglądać
Widziałam, że pisałaś że nic z tego więc szkoda, a miałam napisać, że trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a ja tez zapomnialam sie pochwalic, ze moj syn we wtorek kilkakrotnie przekrecil sie z pleckow na brzuszek
dla Aleksa

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

A i zapomniałam napisać Szymek waży 6570 niestety nie wiem ile ma wzrostu bo u nas nie mierzą, obwód głowy 42 a klatki 41, wpisać te dane na pierwszą stronę ? Szymek w niedziele skończy 4 miesiące a na pierwszej stronie są wymiary okolicy 3 miesiąca
za wage Szymmka

Cytat:
Ja mam TT ręczny i teraz tez praktycznie tylko odciągam w dzień a cycka daje w nocy i ręce nie bolą kwestia przyzwyczajenia.

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Wysypki dostal pod koniec pazdziernika. Kto wie, moze te ryby to spotegowaly. Ja juz sama nie wiem.
Oczywiscie TZ didatkowo mnie o.pieprzyl za to, ze nie dbam o dziecko i mu krzywde robie. Mam dosc, czuje ze zawiodlam Edka na calej linii i jestem do d.upy matka...

Kochana takich rzeczy nie przewidzisz, skąd mogłas wiedzieć że coś Edziowi zaszkodzi??? czy zjadłas coś specjalnie??? daj spokój i nie pisz tak!!!!! ja wpierdzielam równo wszystko co mi się nawinie pod rękę i Adaś nic nie ma, ale gdyby mu coś wyskoczyło to przecież nie zrobiłam tego specjalnie!!!!. Głowa do góry, na pewno wszystko ładnie mu przejdzie a Ty się nie obwiniaj bo to nie Twoja wina. Jesteś Super Mamą dla Edzia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 09:46   #140
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Teraz pytanie do wszystkich mamuś kierowców-jeździcie z dziećmi?Ja cały czas robię za pasażera,bo mi się wydaje,że nie będę mogła się skupić na prowadzeniu samochodu z Jaśkiem,ale strasznie mi już brakuje kierownicy
Ja w poprzedni weekend pierwszy raz przejechałam się sama z Małym..przypięłam go z przodu obok siebie.. Stwierdziłam, że trochę ryzykowna taka jazda sam na sam, bo Mały mi się zakrztusił.. niby spał, a tu po kilku minutach jazdy słyszę nagłe kasłanie, a kurde na obwodnicy byliśmy, wszyscy pędzą i nie ma gdzie się zatrzymać. Na szczęście w połowie są światła i akurat czerwone, więc mogłam na niego spojrzeć..wsadziłam rękę za jego pleckami i troszkę go odgięłam..odkaszlnął i zaczął przysypiać.. Niestety jakby coś poważniejszego się działo i nie byłoby tych świateł, to nie wiem co bym zrobiła

Stary 2013-11-07, 09:46   #141
czarownica1
Zakorzenienie

Siedze i czytam 18 czesc naszego watku.
Teraz na spokojnie dopiero doczytuje co pisalyscie jak ja zdy halam z bolu przed cesarka.
Az mi lzy plyna po policzkach tak sie wzrszylam.
To bylo tak niedawno... A teraz Prezes pierdzi mi na kolanach i przez sen sie usmiecha... Ehhhh
TESO i dopiero teraz zobaczylam jaki fajny masz taras bo na apce nie pokazywalo sie.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:46   #142
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dzień dobry
i wiedziałam, że moje ekstra dwie noce szybko się skończą
4 razy wstawałam i od 6 nie śpimy
oby dobre nocy powróciły
Cytat:

witaj

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam w nowej części!
Kopiuję z poprzedniej, bo w trakcie nadrabiania zauważyłam, że tam KONIEC

Hej Dziewczyny..
moja nocka też o doopę rozbić.. 6 pobudek, z czego jedna jeszcze przed północą po 45 min. Wcisnęłam Małemu smoka, bo na bank nie był głodny, ale walka trwała 30min. A tak pobudki co ok. 2 godz., teraz leci ostatnia, a ja w tym czasie jem śniadanie i kawę piję. W nocy jestem tak nieprzytomna, że boję się, że w końcu Olka z rąk wypuszczę..czuję krzyż znowu i ręce..

fiazo a może ta noc teraz jest wyjątkiem i kolejna będzie znowu przyjemna w ązdym razie życzę Ci tego.. bo jak u Ciebie się odmieni, to uwierzę, że i u mnie może kiedyś też
musi się odmienić

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

a ja tez zapomnialam sie pochwalic, ze moj syn we wtorek kilkakrotnie przekrecil sie z pleckow na brzuszek

a dzis drugi dzien marchewki - ciekawa jestem jak to bedzie. Jade do Tesco kupie mu jakas kaszke tez
za przekrecanie
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:46   #143
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeżdżę sama z Młodym tylko że Adaś strasznie lubi samochód i zawsze jest spokojny, nawet jak go wsadzam w fotelik i marudzi to jak tylko odpalę auto to jest cisza i zazwyczaj kima.
Stary 2013-11-07, 09:46   #144
taribari
Zadomowienie

Cytat:

dla TŻ. A jakbys byla na mm to jakby to tlumaczyl?! My od ponad 4 miesiecy na tym samym mleku i dopiero teraz cos wyskoczylo. Dzieci tak juz maja i juz. Moze to byc skaza bialkowa jak rowniez łojotokowe zapalenie skory. Nie da sie przed tym uchronic wiec wytlumacz temu swojemu madrali.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:47   #145
magda_02
Raczkowanie

Dziękuję za powitanie
Odpowiadam na pytania:
Na obiad będzie odgrzewany wczorajszy makaron ze szpinakiem. Akurat byli goście więc zostało trochę A maz pracuje od rana do wieczora a dla siebie samej gotować mi sie nie chce..
A jestem z zawiercia.

Co do wysypki u maluszka.. To napisze Wam jak było u nas. Tomis od 4 tyg dostał na buzi wysypki. Zaczęło się od gródek pod skórą, potem pojawiły się czerwone krostki drobne niektóre większe niektóre nawet takie z ropą. Calutka buzia glowa szyja i kark były obsypane, nie było zdrowego miejsca. Wygladalo to tra-gi-cznie! Az mam lzy w oczach jak sobie to przypomne, nie wiedzialam juz jak pomoc malenkiemu. Chodziliśmy od lekarza do lekarza- pediatrzy dermatolog alergolodzy. Każdy mówil co innego-a to trądzik,a to mocne potówki, a to skaza białkowa, AZS. Potem wysypka rozeszla sie na cale cialko.Dokarmialam go wtedy jeszcze mm, zmiana mleka najpierw na ha,potem na pepti, ograniczylam moja diete do minimum-jadlam doslownie 5rzeczy-ziemniaka,marchewke,gotow ane mieso,jablko i chleb. I zadnej poprawy. W koncu kolo 9 tyg przepisali nam masci ze sterydami i ktos wpadl na pomysl zebym przestala pic herbatki na laktację. Przestałam też podawać Tomciowi herbatkę koperkową.. No i nagle zaczelo ustepowac. Nie wiem czy to uczulenie na zioła,czy sterydy pomogly czy po prostu samo przeszło. Ziół zadnych od tej pory nie próbowałam bo się boje. Czasem powyskakują mu gdzies jeszcze krostki, wtedy ładnie łagodzi je nam taka emulsja E45, dostałam ja od bratowej z uk, ale ponoć też dostępna w pl. Ogolnie Tomi ma sucha skore, nóżki ma bardzo szorstkie. Caly czas uzywamy emolium i jakos sie sprawdza. Ale z tamtego okresu praktycznie kilka zdjec mamy tylko bo az zal by bylo patrsec na ta biedna buzie

magda_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:55   #146
lemurki_malutkie
Zadomowienie

A na obiad dzisiaj pierogi z pobliskiego baru-jedne z mięsem,a drugie z kapustką i grzybami.Robię sobie dzień wolny od garów

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dzoan-właśnie takich sytuacji w samochodzie się obawiam i dlatego nie wyprowadzam auta z garażu nawet.
Magolina-Jasiek też bardzo lubi jazdę,ale w którejś części ciała(obstawiam ten chudy tyłek)ma czujnik czerwonych świateł i jazdy w korku.Stajesz na czerwonym albo jedziesz wolniej-Młody od razu płacze
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:07   #147
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja się tylko witam...nocka mnie zmiażdżyła

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Bry

witam nową mamusię

dla Gabi

Ide nadrabiać dalej.
za super noc i hemo

Cytat:

absolutnie się o nic nie obwiniaj,to nie Twoja wina!!! Mój też nie ma idealnej cery,ale juz o tym pisałam. ma suchą skórę i kąpiemy Go w Oilatum i smaruję co kilka dni kremem Aveeno(oba dostałam na receptę)

Cytat:
A na obiad dzisiaj pierogi z pobliskiego baru-jedne z mięsem,a drugie z kapustką i grzybami.Robię sobie dzień wolny od garów

zazdroszczę! gdybym miała pobliski bar z pierogami,to też bym poszła kupić

Wracając do wcześniejszego wątku,była mowa o ciuszkach. Ja również jak chyba każda z nas mam rzeczy których nie ubrałam lub ubrałam dosłownie raz. Mój Młody od małego na luzaku,body,pajace,spoden ki dresowe luźne. dwa razy chyba miał ogrodniczki ubrane,fajnie to wygląda,ale jak spał na boczku,to mu się odcisnęły na nóżce i więcej nie ubrałam.

U mnie dziś słonko świeci,ale zimno jak cholera. Idę na spacer z koleżanką,ma rocznego synka i później wspólna kawa

do później...
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:09   #148
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dzoan-właśnie takich sytuacji w samochodzie się obawiam i dlatego nie wyprowadzam auta z garażu nawet.
Magolina-Jasiek też bardzo lubi jazdę,ale w którejś części ciała(obstawiam ten chudy tyłek)ma czujnik czerwonych świateł i jazdy w korku.Stajesz na czerwonym albo jedziesz wolniej-Młody od razu płacze
U nas to samo

Pierogi

Stary 2013-11-07, 10:14   #149
BrandyOrange
Raczkowanie

witam i ja poczytałam co pisałyście od wczoraj, ale jeszcze nie umiem cytpwać... pospaliśmy dzisiaj do 9.30, ale to dlatego że mały wczoraj po 22 zasnął, nie lubię jak tak późno chodzi spać. Uwaga, będę dzisiaj robić obiad, jest szansa, że mąż wcześniej wróci i zjemy razem, wybór padł na gryosa z frytkami...
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:15   #150
magolina
Wtajemniczenie

Umyłam włosy
Jak nic będe łysa

Cytat:
ano chyba że tak, u nas nie musi jechać auto, ważne żeby silnik chodził
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości