|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Do bloku nie jest doprowadzony gaz, nie wiem co to za głupia moda. Przeciez nie wstawię sobię butli gazowej
|
|
#3362 | |||||
|
Rozeznanie
|
cześć
miałam sobie ponarzekać na męża, bo tak mnie w... ale po takich wieściach jakie przeczytałam to Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i brawa dla personelu za szybką reakcję i opiekę! Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim wiele zależy od garnków. Trzeba też "wyczuć" kuchenkę, nauczyć gotować się na płycie, spalić kilka dań ![]() Mnie największą trudność sprawiało wyczucie jak długo trzyma ciepło dany palnik... najgorzej było przy potrawach najpierw mocno przysmażanych na pełnej mocy a później duszonych na minimum. Na gazowej wystarczyło zmniejszyć ogień a tutaj trzeba kombinować kiedy płyta trochę ostygnie.. było to wkurzające, ale po jakimś czasie robiłam to już właśnie na wyczucie. Ostatatnio kuchenka elektryczna padła i akurat dostałam gazową i.... nie mogę się przestawić przede wszystkim brakuje mi moich żeliwnych ganków ze starej gazowej nie pamietam gdzie je schowałam.. reszta mniej więcej ok oprócz piekarnika, który jest niestety gazowy - dla mnie 100x gorszy niż elektryczny! Więc najprawdopodobniej czeka mnie znowu zmiana kuchenki ![]() teraz doczytałam... nie macie w ogóle gazu, czyli mieszkanie ogrzewane jest prądem???? zedytowałam, bo elektryczną mieliśmy ponad 10 lat, kurde jak ten czas leci.. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-07 o 10:01 |
|||||
|
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że to bajer, ale jakiś taki przyjemny ![]() co do płyty indukcyjnej to polecam. Gotuje się szybciej, nie masz "osmolonych" z gazu garnków, nic ci się nie przypala, jak przez przypadek wykipi, jest bezpieczna, tylko ciepła zaraz po odstawieniu garnka. Jedynie co to ciężko wybrać model, na którym nie będzie widać efekt palców trzeba robić test "naślinionego paluszka" w sklepie
|
|
|
#3364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kilka razy coś przygotujesz i już będziesz 'obcykana' w tych sprawach, a wykosztować się na indukcję nie wiem czy ma sens bo też będziesz musiała się nauczyć jak to działa i wyczuć kuchenkę. |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny teraz chyba naprawdę trzymajcie mocne kciuki za Em me i Dorotkę . Lekarze postanowili nie podawać leków rozkurczowych więc pewnie wszystko może się wydarzyć . mocne za dziewczyny
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
olcia--- nie wiem czy to żyłka ale tak mi sie to wizualizuje
pisałam po 7 rano w poście o żyłce
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
Switezianka_23 : Gratulacje i oczywiście TRZYMAJCIE SIĘ MOCNO i wiadomo- zdrowo przede wszystkim ! 3mam kciuki!
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
Niepokojacych objawow nie mialam zadnych. Czulam sie spiewajaco. Po prostu nagle moje lozysko postanowilo sie odkleic. Bylo nisko osadzone i podobno czasem po prostu tak sie zdarza. Generalnie na kolanach do Czestochowy pojde za to, ze trafilam na lekarke, ktora sie nie wahala i na fantastyczny zespol neonatologiczny. Od tej pory podatki bede placic z usmiechem na ustach, bo wiem na co w Austrii ida.
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkie za dziewczyny
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
emma, Dorotka
![]() Switezianka a wiedziałaś wcześniej, że masz nisko łożysko? Tzn podczas usg lekarz coś mówił? uciekam, bo zaraz chyba pobije męża... ![]() do później Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-07 o 10:06 |
|
|
|
#3371 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz bardzo gratuluję szczęśliwego rozwiązania i cieszę się przeogromnie, że z Tobą i syneczkiem wszystko w porządku. Proszę napisz w wolnej chwili jak Wam idzie nauka ssania piersi i co tam u Was nowego. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
W indukcji świetne jest to, że płyta nagrzewa i chłodzi się błyskawicznie i ogrzewane jest tylko pole pod garnkiem lub patelnią. Podobno zwykła płyta elektryczna dużo dłużej się nagrzewa i długo pozostaje gorąca po użytkowaniu, co na początku może być kłopotliwe, ale do wszystkiego po prostu trzeba przywyknąć. Gdyby jeszcze prąd był tańszy w obsłudze byłoby doskonale.
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
demonyianioly gratulacje Pani Magister
![]() Cytat:
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
Switezianka_23gratuluje!!
emma trzymamy kciuki.... To juz mamy 2 maluszki? Dopiero zaczynałysmy pisać o mdłosciach i poczatkach.... A ja jestem z wyprawka w czarnej wielkiej D bo poza lozeczkiem i wozkiem mam z 6 bodziakow i nic wiecej ![]() ![]() ![]() jutro i w sobote czekają mnie zakupki z Tż ![]() a tak ogolnie to dzien dobry
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Umówiłam się na jutro do diabetologa. A dzisiejszy dzień zaczęłam od marchewki i nie wiem co dalej Muszę iść na zakupy, bo w lodówce mam same 'zakazane' produkty
|
|
|
#3375 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie i Maluszka, niech rośnie duży, okrąglutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w kamienicy też nie ma gazu, a jest przedwojenna. Tak więc powrót do starych, dobrych zwyczajów.
|
|
|
#3376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może warto spróbować... |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceramiczna została po poprzednich właścicielach.
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Amberella ogromne kciuki i masa dobrych myśli dla Ciebie i Kacperka. Będzie dobrze
Switezianka_23 gratuluje synusia i od razu zaciskam kciuki, żeby ładnie nabierał na wadzę i rósł jak na drożdżach! Cytat:
![]() Ogromne kciukasy za Emme i Dorotkę! oby malutka się na świat za szybko nie pchała. Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-11-07 o 10:50 |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3380 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sałatki wszelkiej maści, byle małowysiłkowe, np. z tuńczyka albo brokuła, najlepiej warstwowe, najefektywniej wyglądają. Małe kanapeczki na trójkącikach z chleba. Możesz na nie położyć cokolwiek, aby było kolorowo. Nachosy i jakieś fajne sosy. Koreczki rybne ze słoika. Łosoś wędzony na sałacie, do tego położyć cytrynę i sos czosnkowy. Ważne żeby to wszystko ładnie ułożyć i udekorować i nie będzie źle. Ja bym się zastanowiła nad udaniem się do jakichś delikatesów po np. sałatki na wagę, rybę po grecku na wagę, śledzia po cygańsku na wagę, itd... I do cukierni po deser. Wogóle spacer do delikatesów i cukierni to opcja najmniej wysiłkowa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Szukam motywacji żeby wybrać się na spacer. Już tak ze trzeci dzień z rzędu żadnego sportu, nic tylko bąki zbijam. Ściągnęłam filmy z ćwiczeniami w ciąży, ale jeszcze nie udało mi się nawet ich przejrzeć. Mój TŻ nawet piłkę mi kupił taką wielką dmuchaną i matę, właśnie do tych ćwiczeń. Jak się zmusić? Jak wygnać lenia?
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
sms od Em my :
Nie będą powstrzymywać u mnie więcej skurczy .Stwierdzili , że nie przewidzą przy takich jak to wszystko się skończy bo mnie nie boli ( faktycznie mnie te skurcze nie bolą tylko brzuch napina ) i może to trwać nawet do terminu a jak będzie przed to nic nie szkodzi bo to już prawie 35 tydzień . Wczoraj wpatolili we mnie końską dawke leków przeciwskurczowych a dziś zmienili zdanie . Sama nie wiem co o Tym myśleć ale ale jakoś trzeba im zaufać . Ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję ze te skurcze nie jeszcze nie rozwiną i puszczą mnie jutro do domu . |
|
|
|
#3382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś mam ochotę na naleśniki
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem dalej na odwyku internetowym, ale od czasu do czasu i tak tu zerkam
Switezianka, gratuluję! Ogromnie się cieszę, że trafiłaś na kompetentnych lekarzy, i przede wszystkim z tego, że z Małym i z Tobą wszystko ok! Trzymam kciuki za zdrowy i prawidłowy rozwój Maluszka! Em ma, Amberella - za Was również kciuki! Niech się Maluszki nigdzie nie spieszą!Cytat:
Moje Małe znowu zaczyna ciche dni. Jak ja tego nie znoszę Nie panikuję, bo czasem mnie posmyra, czasem się przekręci, czkawki ma.... ale ja chcę regularnie czuć, że jest silne, a nie tak falami
|
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- znajomy ostatnio sprzedawał swoją pralko - suszarkę bo powiedział że dziadostwo ciągnie masę prądu, a do tego bardzo często trzeba coś tam z nią robić bo po kilku suszeniach gdy wyciąga się ciuchy zaczynają śmierdzieć takim zastałym mokrym ciuchem.
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajrze tam ![]() Ja pierdacze! W tym kraju to prędzej się człowiek przekręci niż dostanie do lekarza ;/ Dzwonie od rana po przychodniach zeby zarejestrować tzta do kariologa to podają mi terminy na koniec 2014 r ;/ Oczywiście jak wspominam o wizycie prywatnej to już teraz na dzisiaj mogą go umawiać - koszt 230 zł ;/
|
|
|
#3386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na imprezach prym wiodą rzeczy na raz. By się nie przemęczać zrobiłam:
*) na ciepło pałki z kurczaka w worku - fajne, bo i dzieci zjedzą, i kobiety wezmą, *) także z worka żeberka pokrojone na 2-3 kostki - też na raz, *) karkówkę w sosie Wszystkie wymienione pozycje wsadziłam na jeden rzut do piekarnika. Kazda około godziny. Pod koniec dodałam, gdzie się zmieściło, śliwki zawijane w boczek. Nie przemęczyłam się zbytnio ![]() Oprócz tego sałatki, chleb ze smalcem i ogórem Samodzielnie zrobiony. Chyba smakował bo zeżarli wszystko prawie ![]() Wiadomo, że dania zależą od imprezy. Jak wódka to dobrze by było zagryźć ją czymś. Do tego chrupki kukurydziane (dla dzieci przed wszystkim ale dorośli także wcinają Na indukcji nie umiem, nie lubię, nie będę ![]() Dziewczyny trzymajcie się Acha, od jutra w tesco jest promocja na zabawki. Może Waszym dzieciaczkom nie tylko szmatki są potrzebne ale też jakieś grzechotki Za każde wydane 10 zł otrzymasz bon na zakupy w wysokości 5 zł. Myślę, że warto. Dla posiadaczy karty clubcart to promocja jest
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2013-11-07 o 11:36 |
|
|
|
#3388 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam. A wiadomo ile mala wazy?
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za pomysły- zrobię sałatkę z kurczaka, panierowane surimi, nuggetsy (głównie dla dzieci ale pewnie dorośli wciągną to pierwsi)+do tego sosy,deska serów bo to proste,ślimaczki z ciasta fr. (szybciej niż z kiełbaskami) i tort. Chyba starczy...jeszcze sprzątanie, więc jest co robić a mąż w pracy;/
Dzisiaj SR i zakupy, pogoda do d... a ja bym tylko leżała
|
|
|
|
#3390 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny czy znacie się na zdjęciach usg mam 2 zdjęcia płci i lekarz raz mówi chłopiec a raz że dziewczynka co o tym myślicie ?
[/URL][/IMG] [/URL]
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

wiem, że to bajer, ale jakiś taki przyjemny 
16.06.2012 

Muszę iść na zakupy, bo w lodówce mam same 'zakazane' produkty

[/URL][/IMG]
[/URL]