|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
.Z TŻtem doszliśmy do wniosku że nie będziemy kąpać Jaśka codziennie tylko co 2 dzień a jak nie kąpiemy to go tylko ochlapujemy wodą żeby się mu nie porobiły żadne odparzenia... Prawdopodobnie to nasz błąd że nie chcieliśmy go kąpać codziennie bo zauważyłam że po kąpieli nocki są spokojne, Jasiek chlapiąc się wieczorem w wodzie wie że po kąpieli zje i idzie spać bo jest noc, a jak go nie kąpiemy to prawdopodobnie wydaje mu się że jest dzień i daje nam popalić w nocy
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
A dla męża maomami ja Ci nie pomogę bo nie wiem, ale nie mogłam się powstrzymać Taki słodki Zuzikowy buziaczek
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja córka też miała |
|
|
|
|
#3754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już się tż odbraził i nie śpi na kanapie?
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
ja napisze krotko, przeszłam 2 ruje, mam dwie kocice i po tych rujacch je wysterylizowałam bo u moich kocic nie szło z nimi wytrzymać. Co prawda ruja trwała w miare krótko ale 4 dni zawodzenia prawie non stop pod drzwiami i rozmyślania jakby tu wyjsc z domu sprawily że to byla wg mnie jedyna dobra decyzja
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj mu nawet powiedziałam że jak mu przy☠☠☠☠☠☠☠e to mu się te jego loczki wyprostują |
||
|
|
|
#3757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(swoją drogą to moje ulubione zdanie powtarzane przez wszystkich niczym mantra )Cytat:
ale chyba się zdecydujemyCo do pogrubionego - ja też kocham psy i chce by moje dziecko się wychowywało z moją sunią. Rozumiem z drugiej strony też Anię, bo ja np wiem gdzie lata mój pies, co liże, co wącha, co je i co pije.Ale taki obcy psiak, który lata jak mój pies w domu rodzinnym to bym się bała powiem szczerze Cytat:
![]() Cytat:
Ja mu cały czas zapowiadam, że nie bedzie tak, że ja urodzę i będę wszystko robiła przy małej, on też ma mieć swój wkład. Zrobić chciał to opiekować też się ma i nie będzie mnie interesowało, że idzie do pracy (w której notabene nic nie robi, bo po sezonie to nie ma co robić tam...), czy że jest zmęczony , chce mu się spać itp itd. Ostatnio moja siostra mi powiedziała, że jest zdziwiona, że umiem sobie go tak ustawić, bo ze mnie taka ciapa była. To jej powiedziałam, że mamy 21 wiek i dzieckiem moga opiekowac się oboje rodzice, a nie że matka będzie prać, sprzątać, gotować, dzieckiem się zajmować a mąż będzie pachniał i może mi powie na końcu, że on zarabia na rodzine. Phi. Ja też zarabiam dostając kasę z ZUS za to że wykonywałam pracę, a teraz wykonuję dalej tylko inną. On doskonale wiedział co brał jak zamieszkaliśmy razem, czasami zarzuci mi fochem, ale za 5 minut mu przejdzie, a jak nie to niech spada. Więc Domi nie daj się Damianowi!On dziecko też zrobił to niech wychowuje również! i nie miej wyrzutów sumienia, bo podejrzewam, że on o tych wyrzutach wie (tak jak mój) i potem to wykorzystuje.
|
||||
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mąż już w drugą noc z podkulonym ogonem wrócił do naszego łóżka bo na kanapie strasznie zmarzł dobrze mu tak !
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Koty też mieliśmy w domu swojego czasu, przytargałam oczywiście W sumie jak dla mnie jeden czort czy pies czy kot, chociaż pies jakoś potrafi lepiej okazać uczucia
|
|
|
|
|
#3760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Damian to troche ptzehina, ja rozumiem ze moze sie boi ale kurde dziecko ma nie od dzis w domu i powinien ogarnac juz pewne sprawy, wez z nim pogadaj powaznie i na spokojnie bo tak byc nie moze Przywiezli mi Nele z pobierania krwi z pietki nawet nie placze tylko spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3761 |
|
Rozeznanie
|
Która z Was miała jakiś czas temu w domu muchę z ADHD???
Niech się przyzna, że ją wypuściła i ten drań przyleciał do nas-już 3 dzień próbuję ją upolować a to lata pod sufitem i nie chce się dać złapać
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Dziś przyszło łóżeczko, jest proste i urocze
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
maomami moja córka wyglądała tak przy trądziku
2012-07-03 06.17.31.jpg tu już troche ten trądzik trwał... a jeśli ma zmiany takie plackowate czerwone, w szczególności pod kolankami, na zgięciu łokci, policzkach to może świadczyć o alergii. u nas tak się właśnie objawiło AZS i uczulenie na jajko Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-11-07 o 11:52 |
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że nie przekażecie jej dalej
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde dziewczyny TŻ do mnie przemówił
|
|
|
|
#3770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mao nie znam się, ale oby tylko trądzik
Lineczka sporo lekarzy radzi bebiko zamiast bebilonu,ale nie wiem czemu ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero na szczepieniu przekonałam się jak go te wszystkie wkłucia musiały boleć ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jakie to miłe uczucie mieć chwilę dla siebie kiedy dziecko śpi
|
|
|
|
#3774 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
okazało się, że przyszla do niego do sklepu babeczka(kociara i psiara straszna) i do jakiegoś kolesia mówi, że ma psa na wydanie i czy nie chce ten pan. A on że nie chce, a tż się pyta jaki i dlaczego? No i okazało sie, że Etna była prezentem gwiazdkowym dla jakiejś dziewczynki, ale oczywiście jak to bywa to nikt tego nie uzgodnił, no i jej tata stwierdził, że on psa nie chce i że albo pies wylatuje albo córeczka... Potem trafiła do jakichś państwa do bloku - okazało się, że wynajmowali meiszkanie i właściciel nie zgodził się na psa, potem trafiła do syna tej pani, ale on jej nie chciał i miała iśc do schroniska. No to tż mowi bierzemy. Zapłaciliśmy za nią 200zł (dostaliśmy za to karmę, smycz, miski itp itd). Na końcu tż czekał na psiaka w pracy, bo nie mięliśmy jak zostawić jej w domu. No i czeka, czeka. W końcu mówię - zadzwoń do niej. Dobrze, ze zadzwonił i dobrze, bo okazalo się, że babeczka nie chciała jej oddawać i jakby nie zadzwonił to by w życiu nie oddała I przyjechała, piękna i cudowna. Oczywiście książeczka zdrowia kończyła sie na połowie szczepień bo po co dalej dawać... Pies był tak zestresowany, że nie mogliśmy jej do samochodu wcisnać. ale jechała u tz na kolanach Wgl potrafiła tylko wchodzic na łóżko i chodzić na smyczy... Do dzisiaj jej to zostało. A ile nam się załatwiała w domu.... chyba jeszcze do sierpnia.... I nagle jej sie odwidziało - piszczy jak chce na dwór, warknie, tupnie nogą(!). No jak jej nie kochać, ja bym ją zdżarła, nad życie ja kocham, w życiu bym nie oddała. Teściu mi wyskoczył z tekstem ostatnio, że w kuchni muszą byc drzwi póki pies jest, a ja do niego, że pies się nigdzie nie wybiera po narodzinach Uli Sorento no jak mam się na nią gniewać jak budzę się rano i jej wielkie oczy sa nad moją twarzą 5 cm i tak się cieszy jak wstanę albo położy się obok mnie i szturcha łapą żebym ja drapała. No dzisiaj mięliśmy taki jednorazowy wypadek... A na dole dołączam pierwsze zdjęcie na super legowisku, które swoją drogą zjadła z nudów kilka tygodni później razem z milionem ukochanych par moich butów. plus puszek![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-11-07 o 12:12 |
||||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Piję właśnie herbatkę na spokojnie, nie tak jak zazwyczaj w biegu i nie mogę się tą chwilą nacieszyć
Dobrze że teściowa mnie rozumie i codziennie przejmuje Jaśka na jakiś czas i karze mi iść sobie porobić to co mam do roboty albo chwilkę odpocząć. Wczoraj sama przyznała że jestem dobrą matką i że jak na swój wiek jestem dojrzała, wiem czego chce i do tego dążę, po czym dodała że Damian to jeszcze dziecko i sam jeszcze matczynego cycka potrzebuje.. Ciekawe czy jakby się go mamusia zapytała o co się na mnie obraził to co by jej powiedział |
|
|
|
#3777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie chce się, ale czas chyba zacząć ogarniać mieszkanie..
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie.Dlatego moje koty tez sa wysterylizowane i po klopocie. Cytat:
A ja tu widze dwie rzeczy-raz tradzik-dwa lekkie uczulenie-ta schodzaca skora moze (ale nie musi) byc uczuleniem na cos co zjadlas (karmisz piersia) albo na bialko krowie jezeli karmisz MM. Moj ma AZS i uczulenie na bialko krowie i wygladal podobnie.Z czasem plamy sie powiekszaly, doszla do tego pekajaca skora za uszami,na brwiach,plus ciemieniucha. Krostki to raczej tradzik,plamy i sucha schodzaca skora moze byc objawem alergii. |
||
|
|
|
#3780 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za psie i kocie historie i doświadczenia
Tylko much, zwłaszcza z ADHD nie lubię (Kyte łobuzie, czemu ją wypuściłaś ? Lilith postaram się ją ubić Choć jakaś podejrzana cisza zaległa, czyżby poleciała do Ciebie już? ![]() Cytat:
Ale nie chwal go, bo jeszcze w samouwielbienie wpadnie ![]() A swoją drogą, chcesz klapsa?? To tata Cię musi do lekarza zapisywać jak się z bólu zwijasz?? Mam nadzieję, że to nic poważnego jednak i przejdzie Mya Etna ![]() A mają też córeczkę 2 miesięczną i wszystko da się pogodzić, psinek ciekawy konkurencji, ale jakoś specjalnie nie trzeba go pilnować.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

za wizytę i wagę maluszka
I nie smutkaj się
Dobrze, że u dentysty nie urodziłaś 

!

mówię ostatnio cały czas do córki, że ma mi dać znać jakoś, że to JUŻ
Ja mu cały czas zapowiadam, że nie bedzie tak, że ja urodzę i będę wszystko robiła przy małej, on też ma mieć swój wkład. Zrobić chciał to opiekować też się ma i nie będzie mnie interesowało, że idzie do pracy (w której notabene nic nie robi, bo po sezonie to nie ma co robić tam...), czy że jest zmęczony , chce mu się spać itp itd. Ostatnio moja siostra mi powiedziała, że jest zdziwiona, że umiem sobie go tak ustawić, bo ze mnie taka ciapa była. To jej powiedziałam, że mamy 21 wiek i dzieckiem moga opiekowac się oboje rodzice, a nie że matka będzie prać, sprzątać, gotować, dzieckiem się zajmować a mąż będzie pachniał i może mi powie na końcu, że on zarabia na rodzine. Phi. Ja też zarabiam dostając kasę z ZUS za to że wykonywałam pracę, a teraz wykonuję dalej tylko inną. On doskonale wiedział co brał jak zamieszkaliśmy razem, czasami zarzuci mi fochem, ale za 5 minut mu przejdzie, a jak nie to niech spada. Więc Domi nie daj się Damianowi!On dziecko też zrobił to niech wychowuje również!
i nie miej wyrzutów sumienia, bo podejrzewam, że on o tych wyrzutach wie (tak jak mój) i potem to wykorzystuje.

Niech się przyzna, że ją wypuściła i ten drań przyleciał do nas-już 3 dzień próbuję ją upolować a to lata pod sufitem i nie chce się dać złapać 
bo po co dalej dawać... Pies był tak zestresowany, że nie mogliśmy jej do samochodu wcisnać. ale jechała u tz na kolanach