|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Właśnie skończyłam segregować zdjęcia które mam do wywołania. Od chrzcin nie wywoływałam. I wyszło mi ponad 200 zdjęć
![]() Jest teraz promo na zdj w rossmanie ![]() Zaraz będę ćwiczyć, tylko czekam aż Daria się obudzi. A tak mi się nie chceeeeeeeee. Ale muszę. M U S Z Ę! Bo nie mogę patrzeć na tą moją oponkę
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2073 | |||||
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz też je, ale jak Debrah pisze - dobrej jakości, lidl ma np. swoje 93% mięsa, konspol (w biedrze np.) ma bezglutenowe Cytat:
Cytat:
ale sama widzisz, że bywa różnie z jedzeniemCytat:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...y+play+literki one duże i raczej nie do połknięcia |
|||||
|
|
|
#2074 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie co prawda nie ma na tej lscie ale i tak sie pochwale spokojna noca ....Tylko ja mogłabym sie nie budzic podczas takich nocy z dziwnym uczuciem, ze jest cos nie tak, ze czegos brakuje |
|||
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
oświeci mnie któraś, o co chodzi z tą piosenką DonatanCleo (???) My Słowianie?
małż przyniósł z pracy że wszyscy tego słuchają i w ogóle pół miliona wyświetleń w 1 dzień, wszyscy u mnie udostępniają na fejsie, chodzi o te UU w teledysku?
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy i pocieszenia
jak zwykle jesteście kochane ![]() hope u nas jest tak, zrobimy ogromne cotygniowe zakupy, otwieram lodówkę i niby jest cała zapełniona a ja i tak bym zjadła coś czego tam nie ma i fakt kupa kasy idzie na żarcie a tak naprawdę nic się nie kupuje :/i też zauważyłam z tż że ceny w biedrze nieznacznie bo nieznacznie ale poszły w górę :/ cała pisałaś o rankingu sklepów, to który sklep jest wg niego najtańszy? iffonka co za k...s się Wam trafił :/ ![]() ![]() fajnie, że kupiliście samochód ![]() ifwka mój też do tyłu z umiejętnościami... i też łapię przez to doły ![]() Debrah górne dziąsełka rozpulchnione ale są rozpulchnione gdzieś od 2 tygodni :/ nawijko ja czasem do kaszki dodaję łyżeczkę kaszki z cukrem i to na tyle słodyczy dla Kubusia, nie dawałam ciast, biswzkoptów, czekolad itd itp no i jeszcze ten cukier w owocach... ale nie wiem, czy to grzech ![]() może skok.... pieron wie... badzia śliczna Zosia |
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi sie przygotować i nastawić obiad a mały dalej śpi
|
#2078 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Troche mnie ostatnio nie było.... Komputer coś odmawia posłuszeństwa, jakoś nastroju nie było, ale zaczęłam puszczać sobie świąteczne piosenki i jakoś tak poczułam ten nastrój i aż chce się żyć
![]() ![]() Cytat:
dokładnie o tym samym pomyślałam... Jak powiększyłam zdjęcie to pierwsze co zobaczyłam to właśnie te półki z książkami.. Nota bene marze o takich od dzieciństwa i chętnie bym sobie takie postawiła, ale mam za mało książek jak narazie.... Cytat:
Co do prezentu to śliczne to zwierze.... Paulina od dziadków ostatnio dostała coś takiego http://allegro.pl/renifer-osiolek-gu...676431397.html też szał jest... A jeszcze jak bałkanice włączę to już wogle... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak wogle to wczoraj Paulina miała kleszcza na rączce.... Na szczęście nie zdążył się wczepić, tylko siedział... Pewnie pies ze spaceru przyniósł... I mam pytanie... Ciągle zapominam się zapytać. Myjecie dzieciom ząbki pastą??? Jakiś czas temu kupiłam elmex od pierwszego ząbka i szczoteczkę... No i tak się długo zastanawiałam jak mam jej później buźkę wypłukać??? Robię tak, że szczotkuję jej te ząbki ( siedzi z otwrtą buźką i grzecznie czeka aż skończę ![]() ) i poprostu co chwilę biorę szczoteczkę pod wodę i znowu szczotkuje, robię tak dopóki nie widać pasty.... Macie jakieś inne sposoby???A teraz ogłaszam zawody... Kto nas przebije?? Wyszły nam cztery zęby na raz!! Ktoś da więcej??? |
|||||||||
|
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
Buziaki dla Fifka i Oliwki Lady u nas nocka poprawnie, usnął przy butli niani, weszlismy do domu po tańcach naszych, a młody własnie miał odjazd przy ostatnim łyku, wzięłam go na rączki popatrzył na mnie przytulił się, w łóżeczku pospał może 40 minut potem pobudka ze straszliwym płaczem, później po kolejnych 30 minutach znowu histeria. Małż znowu dzisiaj spał na kanapie, bo dalej zakatarzony, wiec spałam z bąblem sama i ku mojemu zaskoczeniu ani razu do godz. 6 nie wstawalismy, a zatem nie było histerii, nie trzeba było karmić ani poić, ale owszem było lekkie mruczenie, wiercenie się i skomlenie, które mnie kilkanaście razy lekko wybudziło. Soczek dostał chwile po 6 myślałam, że jeszcze troche pośpi, ale nie więc potem cyc i zabawa Podsumowując móją przydługawą odpowiedź na Twoje pytania, nocka była całkiem całkiem jak na nas Tak jak wam wczoraj pisałam była u neurologa, kobieta całkiem sensowna się wydawała, wizyta trwała prawie godzinę, długi wywiad, opukiwanie młoteczkiem i inne takie, ale żadnych neurologicznych problemów u nas na szczęście nie ma. Pani stwierdziła, że dziecko jest bardzo żywe, bardziej niż inne dzieci w jego wieku i to może być przyczyną naszych problemów. Utwierdziła mnie, że zbyt dobrze się i zarówno motorycznie i intelektualnie, żeby miał mieć jakiś problem zdrowotny, jednak dla swojego spokoju, mówiła, żeby zbadać hormon tarczycy, bo jeśli z nim coś jest nie tak, to to tez może wpływać na zbytnie pobudzenie dziecka. Poza tym poleciła, opóźnić moment w którym reagujemy na płacz młodego, ponieważ według niej, teraz to już jest jego wyuczona reakcja i za każdym razem kiedy się wybudza oczekuje,że obok będzie mama lub tata. Co do tego mam mieszane uczucia. Kolejną poradą pani neurolog była konsultacja z psychologiem, powiedziała, że przy tak żywym dziecku, ktoś niekompetentny pochopnie może nam wmówić, że dziecko ma adhd i moglibysmy porozmawiać z jakimś psychologiem, który zajmuje się takimi maluszkami o tym jak postępować z dzieckiem nadmiernie pobudzonym, ale nie chorym. Wiecie, ja nie uważałam wcześniej, że on jest jakoś nad wyraz żywy, owszem wszędzie go pełno, nie umie usiedzieć dłużej w jednym miejscu, ale nie widziałam w tym problemu, dlatego byłam dość zaskoczona, słysząc, że moje dziecko będzie trudniejsze w wychowaniu ze względu na temperament, który mu się już nie zmieni. Szajka mądra głowo, co ty o tym wszystkim sądzisz? Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie, ta lalka Nancy, to nada się dla 4 latki? |
|
|
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak czytam o Waszych przebojach z zabkowaniem i juz sie boje U nas jeszcze nie ma zadneg. Pocieszam sie jedynie, ze nocy to gorszych chyba juz miec nie mozemy |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Gojka: ja nie przebiję bo u nas 3. A też taką masakrę miałyście jak my?
Gotuję małej zupę, z brokułem dzisiaj. Kurdę kurdę znowu doła mam z tym jedzeniem;( ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Ja chyba jestem przewrażliwiona, może macie mnie już z tym dość,że takie "psychologiczne dyrdymały" ale jak ja coś takiego słyszę to mnie coś strzela. Do lekarzy przychodzi zagubiony rodzic i słyszy taką "radę" co woła o pomstę do nieba |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też były 4 przez jedną noc
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2085 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
od rana Was nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43601692]http://allegro.pl/lalka-nancy-z-pior...677159658.html przyszła dzisiaj, cudna jest Super i cena fajna ![]() Cytat:
Cytat:
A co do parówek to ja jeszcze chyba nie będę dawała - w większości to jest tam mięso oddzielone mechanicznie itd. czyli chyba nie najlepszy wybór. Tyle, że dzieci lubią parówki
|
|||||
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dziąsła rozpulchnione już ponad miesiąc, i co.....nic Cytat:
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co dla mnie jest baaaardzo dziwne, bo czesto jak tam jestem i patrze na ceny to otwieram oczy szeroko ze zdumienia. Na 2. miejscu byl Kaufland i tu sie absolutnie zgadzam ![]() Co do dolow, mam to samo niestety... Naturalny cukier z owocow nie jest zly, pod warunkiem, ze nie dajesz ich za duzo. Super, ze nie jestem jedynym "dziwolągiem" :P Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-07 o 14:06 |
|
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki motywator to miał być dla mnie![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43608349] polecam takie literki, super rzecz: http://allegro.pl/listing/listing.ph...y+play+literki one duże i raczej nie do połknięcia[/QUOTE] dzięki za podpowiedź a umnie obudził się po 15 minutach Cytat:
i TŻ mi obiecał w naszym domku`ścianę z takimi półkamico do mycia ząbków, to ja na razie samą wodą myję, bo też nie wiem, jak z tą pastą nam idą podobno 4 na raz, ale jeszcze ich nie widać
|
|
#2090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejuś mi też by pasowało zdjęcia wywołać , ale ich tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle jest ![]() ![]() Podzielam Twoją radość ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A co obstawiasz zęby czy 3dniówkę ??? (może już pisałaś tylko przeoczyłam bo ja tak na szybko :P) |
|||
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak z Kubusiowym pełzaniem? co do cukru w owocach, teraz nie je ich w ogóle, bo się obraził na jedzenie ale kiedyś potrafił zjeść np całe jabłko gotowane albo pół jabłka z gruszką, ale nie wiem czy to dużo czy mało ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja dalej chora, nie mam siły na nic:/ Hania teraz zrobiła się mamolubna, wszyscy inni są be nawet jak się chwilę czymś zajmie to przypomni się Jej zaraz i mnie szuka. dzisiaj byłam w zusie bo przyszło mi pismo, że mam za coś tam zapłacić. i uwaga nie zapłaciłam składki, jak miałam działalność gospodarczą w 2008r ja o tym zapomniałam zupełnie, ogóle nie wiem jak i kiedy to się stało;p ale i tak brawa dla nich za świetną pamięć ![]() bokeh ale cudna Hana na tym reniferze Black ja też miałam niespokojne nogi w ciąży i w sumie pomagały tylko masaże i chodzenie. ogólnie noce pod koniec ciąży spędziłam na spacerowaniu po domu:/ hje fajnie z ciuszkami ![]() i pocieszyłaś mnie z tym usypianiem cała Hania mi wcześniej jak nie wstawała usypiała z moją ręką, jak zaczęła wstawać to leżałam z Nią na naszym łóżku i zasypiała a teraz już mnie nie potrzebuje tylko misia ![]() Lady brawa za nockę meneq zdrówka dla Yae nancy mam nadzieje, że Kuba już w lepszym humorze badzia Zosia przeurocza onaella zdrówka dla Małego gojka brawa za zeby
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
mój brat też mówił, że jego Karolkowi cały komplet na raz wyjdzie, bo każdy co chwilę się dopytywał, czy już ma ząbka
|
#2094 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajny, leciutki, podoba mi się. Młody na Mikołaja dostanie ![]() Cytat:
No ale jeszcze muszę sama z tym skończyć, żeby młody nie miał argumentu że przecież ja jem ![]() Cytat:
A jak mi się nie chce zapiekać, to gotuję normalnie ryż, przekładam jabłkami ze słoika (mam w piwnicy) i polewam sosikiem. Mam właśnie ugotowany ryż i jabłuszka w lodówce ![]() Cytat:
Cytat:
Lecę dalej czytać.
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
hah
oddajcie nam chociaż jedngo
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama mam ogromny mętlik w głowie, bo nie chcę i nie będę przetrzymywać swojego dziecka z płaczem, ale biorąc pod uwagę to, że jestem już naprawdę wykończona to wiem, że musimy znaleźć jakieś rozwiązanie. |
|
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mam prośbę do mamuś których dzieci wspinają się przy meblach, co zrobić zeby dziecko podczas schodzenia na ziemię nie leciało jak "kłoda"? uczyłyście w jakiś sposób? przy moich bliźniakach to jest coś strasznego, ciągle biegam od jednego do drugiego żeby sobie krzywdy nie zrobiły, a przecież nie mogę być w dwóch miejscach jednocześnie |
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Mam jeszcze pytania kulinarne
![]() Czy myślicie, że gotując kaszkę jaglaną dla młodego, moge mu wrzucić trochę ziaren siemienia lnianego? Dostałam wczoraj gęś, z przydomowego chowu, chyba nie ma przeciwwskazań, żeby podawać gęsinę naszym maluchom? menq zdrówka dla Yae ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Miałam ten sam problem i nie znalazłam, żadnej metody, wyobrażam sobie jaki masz harmider z dwójką, u mnie dobry tydzień trwało zanim opanował upadanie na tyłek. |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
sTO LAT bĄBELKI!!!!!Iffonka- co za ćwok!!!! - Debrah - Ifwka - ja nie wiem kiedy dam parowki, nie wiem czy w ogole dam, ogladalam kiedys program o parowkach ![]() Badzia - ale extra Zoch!!!! lady - pierwsze slysze o tej piosence ![]() gojka - my tez mamy elmexa, nie plucze po pascie. mlody ja poprostu polyka. o matko, ale przezycie z tym kleszczem!!! Gratki za zebiszcza! ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Gratulacje Bliźniakow!!!! Hmm, u nas przyszlo to jakos samo ![]() moze sprobuj pokazac maluchom w zwolnionym tempie ze powinno sie upadac na pupencje... zaaranzuj taki upadek ale pokaz ze powinien siadac na pupke a nie leciec tak jak piszesz jak kloda powodzenia!!!! |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
gojka u nas nie wszystko rzecz jasna, to co pogrubione
Nowe umiejętności:
Cytat:
ja nie uczyłam - asekurowałam i czekałam aż załapie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

po tym jak nie chciala mi przyjmowac lekow - chyba za slodkie jej bylo - stwierdzilam, ze trzeba troche odpuscic
22.05.2008
14.08.2011

małż przyniósł z pracy że wszyscy tego słuchają i w ogóle pół miliona wyświetleń w 1 dzień, wszyscy u mnie udostępniają na fejsie, chodzi o te UU w teledysku? 

ale to tak jak będzie mieć z 3- 4 lata

A moje dziecko zapitala w 19, w dodatku tak czy siak te buty są za duże. 
szczególnie w nocy jak Bąk jest zaspany i z zamkniętymi oczkami szuka sysunia. A on ma dopiero dwa ząbki, co to będzie jak będzie ich więcej ...