|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Kochane dziewczyny, mam pytanie z innej baczki kompletnie, ale może któraś się na tym zna. Otóż chciałabym nabyć aparat analogowy, TANI, dla ciekawego efektu fotek, dla zabicia ciążowego nieróbstwa itd. Czy możecie polecić jakiś stary ale jary aparacik? Na korbkę nawet, ale łatwy w obsłudze, dla laika takiego jak ja?
|
#3453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet nie zamierzam kupować opasek... sama ich nie znoszę Cytat:
![]() Cytat:
my mamy nadzieję że raz na jakiś czas uda nam się znaleźć takie popołudnie/wieczór tylko dla nas. ![]() Cytat:
![]() a u nas żeby nie było zbyt kolorowo to wczoraj wieczorem rozwaliliśmy oponę ... flak totalny nie nadaje się do załatania ... i zamiast na przyjemności to trzeba kasę na parę opon wydać
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na innych analogach się nie znam, bo tylko Zenitami zdjęcia robiłam (przed erą ap. cyfrowych). Zenity niestety często się psują, ale plusem jest to, że naprawa jest dosyć tania, bo to był kiedyś bardzo popularny aparat ![]() Mój czeka teraz właśnie na druga naprawę. Z droższych fajny jest NIKON F90X. Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-07 o 16:37 |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Ble, jaka obrzydliwa pogoda. Wróciłam z pracy i najchętniej owinelabym się kocykiem i spędziła resztę wieczoru na kanapie. Ale mamy przedostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Ciekawa jestem jak bedzie
Kurcze, martwi mnie, ze Hosenka cały czas sie nie odzywa. Ostatni raz logowala się w niedziele
|
#3456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oto moja lista od położnej która dostałam w SR. Może się przyda. ![]() Zdjęcie telefonem na szybko, ale mam nadzieję ,że odczytasz. Ale to do szpitala, a ty chyba chciałaś taka normalną od A do Z ?? hmmmm Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-11-07 o 16:36 |
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Serina666 taaak! chodzi o kompakcik właśnie
|
|
#3459 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie cała nadzieja w moich rodzicach, ale no mimo wszystko będzie już zupełnie inaczej. Pozostaje się przyzwyczaić.
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Nie szkodzi, przynajmniej pol roboty zrobionej, druga czesc bede tlumaczyc w miare wiarygodnie, dzieki Muminku
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
choćbym bardzo chciała to nie pomogę niestety bo jedyny aparacik tego typu to miałam kodak ale mi go ukradli na koloniach...
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
ooo, faktycznie malo, tak, raczej chodzi mi o kompletna, czyli spiochy, polspiochy itp
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Jade autobzusem- zaduch i smród totalny, młody się wije jak węgots a mi sie chce siku!!!! Do tego pogoda parszywa i jewzcze korki, jestem głodna i chce do domu, jest mi duszno w tym smrodzie. Masakra
|
|
#3464 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o płytę to kupowałam 2 lata temu. Byłam nastawiona na indukcyjną a wyszłam uwaga... z ceramiczną Pan w sklepie przedstawił mi za i przeciw i dokonaliśmy wyboru (plus przekopałam internet w poszukiwaniu opinii). Pan nam ją "odradził" podając takie argumenty: przede wszystkim szkodliwość jej działania dla organizmu, bo nie ma dowodów na to,że pozostaje dla nas obojętna (jeszcze ajkieś 3 lata temu było pelno reklam płyt indukcyjnych, teraz ich nie ma, ponieważ jest zakazane ich promowanie). Dodatkowo osoby, które mają rozrusznik serca, noszą aparat słuchowy, czy używają pompy insulinowej nie powinny jej używać, bo własnie pole magnetyczne może powodować zkłócenia. Dalej trzeba się liczyć z tym, że garnki są do wymiany, które też do najtańszych nie należą. Jeśli coś się stanie z jednym palnikiem to nie da się naprawić tego jednego, tylko trzeba wymienić calość, gdzie koszt takiej naprawy wynosi ok 2 tyś zł.Zdecydowaliśmy wiec że kupimy taką: http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabu...hs60210p.bhtml i jak dla mnie jest świetna. Super się ją czyści, nie zostają na niej ślady, ma pole na gęsiarkę, każde pole ma swoją regulację, jak coś gotuję to pierwsze daję na max czyli 9 jak doprowadzę do wrzenia to zmniejszam tak na 4 lub 5 i nigdy mi jeszcze nic nie wykipiało. Szybko się nagrzewa, a po użyciu pali się na czerwono wskaźnik ciepła, jeśli dane pole nie jest już gorące wtedy gaśnie. Za nim ją kupiłam byłam uprzedzona do płyty ceramicznej, bo gotowałam na niej u szwagierki i nie mogłam sobie z nią kompletnie poradzić. Rozgrzewała się wieczność, później właśnie kipiało i się zraziłam. Ale tak jest chyba z tymi starszymi modelami. Ambrella trzymam kciuki ![]() Switezianka gratulacje życzę zdrówka![]() EVI07 współczuję, bardzo mi przykro, dokładnie wiem co przeżywasz, bo też już miałam taką sytuację ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Muminku gratulacje i wszystkiego najlepszego.
SunShineDoll śliczne te ozdoby do włosów. Em ma trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło. Idę ogarnąć kuchnię, wczoraj kupiłam dwa storczyki, fiolka i grudnika 15 l ziemi..stalam w mega kolejce i nikt mnie nie widział....w castoramie ...masakra. Mama mi je wsadzila żebym w ziemi nie grzebala . Poprasowalam i padam . Co do menu na imprezę ja w niedzielę mam 30 ur męża. Będę gotować strogonowa, udka i nóżki, saltake z pieczarkami i meksykanska , jajka faszerowane tunczykim , tort i ciasta ale już kupne . Śledzie też kupiłam. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-07 o 17:10 |
|
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
witam ja z takim pytaniem
do 20 tygodnia wszystko bylo w normie teraz maly rosnie jak szalony jest 2 tyg starszy niz powinien i automatycznie o 3 tyg niby porod sie przesowa co to moze znaczyc ? z om jestem w 28 tyg a z usg 31. dodam ze po glukozie po 2 godzinach mialam 33 co wydaje sie dziwne a lekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje.. rzadko pisze ale mam problemy z internetem ..
|
#3467 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bardzo wspolczuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ile opasek!! ![]() Cytat:
A nas za chwile bedzie piecioro,ale im nas wiecej tym weselej
|
|
#3468 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję, z kuzynką mam nadzieje wszystko się wyjaśni. Kurcze taka młoda, a już takie dziadostwo .Kciuki oby to nic poważniejszego nie było. O kurcze, chyba bym bełtła jakbym 4 zjadła . Chociaż kusicie i to bardzo hmmmm...![]() Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia A co do imienia. Dobra zdradzam . Jeśli chłopiec pozostanie to, synek będzie mieć na imię Benjamin ![]() Widziałam, ale nie pamiętam która pisała, że również tak da na imię maluszkowi.
|
|||
|
|
|
#3469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wizażu nie ma jakiejś sekcji hobbistycznej dla fotografów/fotografek?Ale fakt, dobre zdjęcia analogowym aparatem lepiej pokazują głębię. Cytat:
Dziadków tutaj nie mamy, znajomych blisko też nie (mieszkamy na wiosce na końcu świata ) więc niania to nasza jedyna opcja. Pozatym podobno dziecko jest bardziej ufne, jeśli nie ma przy nim mamy 24/7 i czasem opiekuje się nim ktoś inny niż najbliżsi.Czasem naprawdę dębieję jak czytam komentarze dziewczyn na forach że ich dziecko ma powiedzmy 6 czy 9 miesięcy a one jeszcze nie wychodziły bez dziecka odkąd je mają. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-07 o 17:52 |
||
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś po wizycie. Lekarz mówi, ze szyjka trzyma i wszystko ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3471 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaglana to kasza z prosa Cytat:
Być może zrobiła sobie urlop od wizażu albo siedzi pod obserwacją
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-11-07 o 17:56 |
||
|
|
|
#3472 | |||
|
Konto usunięte
|
Uff. Pojechałam do pracy, zrobiłam szkolenie, wróciłam, naprawiłam łóżko
i robię obiadokolację. Mam nadzieję że mąż zaraz wróci bo zaczęłam robić kurczaka z warzywami po chińsku. Zaczęłam i nie bardzo wiem co dalej robić ![]() Cytat:
pies to jak członek rodziny, wcale się nie dziwię że rozpaczacie, zwłaszcza córka. Jedyne co może pomóc w takich przypadkach to czas. Trzymajcie się ![]() Cytat:
![]() Kochana gratulacje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3473 | ||
|
Raczkowanie
|
Muminek1991 GRATULACJE!!!
i nie przejmuj się pomyłkami, zdarzać się będą. Już nie mówiąc o znajomych- niektórzy moi nadal po prawie 6 latach nie mogą się przestawić na moje pomężowe ![]() lolita25 ja też myślałam żeby upiec, ale nie wiem czy zdołam. Wiem że moja teściowa piecze, ale może też się zabiorę. trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, oby już te przygody szpitalne szczęśliwie się skończyły. Cytat:
A co do ćwiczeń, wygodniej się zapisać na coś zorganizowanego, ja tak zrobiłam bo w domu mi się nie chce i dzięki temu chociaż raz w tygodniu sobie poćwiczę ![]() Switezianka_23 gratulacje!!! trzymajcie się cieplutko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas byłby Gabryś ale będzie Lenka
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pączka nie było, był eklerek, a weekend bedzie pod znakiem rogali
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę o Hosence... tak dawno się nie udzielała. Mam nadzieję, że wszystko jest OK i że wyjechałam np na jakiś urlop.
Widzę, że nie podała swojego numeru telefonu... ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
tak trzymać
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a jak już będzie dzidziuś to z pewnością będziecie mówiły " jak mogliśmy tyle lat być tylko we dwoje"
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
W lidlu u nas nie ma a do tesco mam 40 km
![]() Cytat:
Mamy już łóżeczka, materace i pościel
|
|
|
#3480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
)

16.06.2012 
- kocyk wiadomo do zdjęcia wyjęłam tak stoi łysa
a ona ma dopiero 30 lat. Okazało się, że - na szczęście - diagnoza była błędna. Szukają przyczyny.
pies to jak członek rodziny, wcale się nie dziwię że rozpaczacie, zwłaszcza córka. Jedyne co może pomóc w takich przypadkach to czas. Trzymajcie się