Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 16:18   #3451
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Moje malenstwo jest juz od tygodnia na swiecie. Poszlo blyskawicznie. W poniedzialek bylam normalnie w pracy i czulam sie swietnie a we wtorek budze sie z krwawieniem. Potem pogotowie, 2 godziny lezenia pod obswrwacja, powtorzenie krwawienia i na stol. Generalnie chwala calemu pwrsonelowi za blyskawiczna reakcje bo zarowno ja jak i moj synek przeszlismy cesarke bez problemow. Wiktorkowi nikt chyba nie powiedzial, ze wczesniaki slabiej wypadaja na skali Apgar, bo dostal trzy dziewiatki a ja juz piatego dnia moglabym wracac do domu. Dzieki Bogu moge zostac w szpitalu przy malym. Teraz trzy razy dziennie tulimy sie i powoli cwiczymy ssanie piersi. Dluga droga przed nami, ale jak pojdzie dobrze, to na swieta bedziemy w domu. Trzymajcie kciuki.
Gratulacje, ściskam kciuki, a w którym tyg urodzilas ?
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:25   #3452
demonyianioly
Rozeznanie

Kochane dziewczyny, mam pytanie z innej baczki kompletnie, ale może któraś się na tym zna. Otóż chciałabym nabyć aparat analogowy, TANI, dla ciekawego efektu fotek, dla zabicia ciążowego nieróbstwa itd. Czy możecie polecić jakiś stary ale jary aparacik? Na korbkę nawet, ale łatwy w obsłudze, dla laika takiego jak ja?
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:29   #3453
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Nic nie cytuję, podzielę się tylko z Wami moją rozpaczą... Dzisiaj nad ranem odeszła nasza 9-letnia labradorka...Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
bardzo współczuje straty bo to jednak członek rodziny...

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
No i witam się z wami po pierwszej nocy jako mężatka. W ogóle takie hmmm inne uczucie, pomijając fakt , że 3 razy źle się podpisałam , na dokumentach które rodzice zabierali do Polski jest całkiem dobrze hehe. (TŻ tylko kopiował kartki)
jeszcze raz gratulacje i wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja to jak zwykle wyskoczę jak Filip z konopi
Chciałam się pochwalić swoją kolekcją opasek dla Róży włosy - takie zboczenie zawodowe
będzie pięknisia.
ja nawet nie zamierzam kupować opasek... sama ich nie znoszę

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
W przyszłym tyg. muszę kupić komodę dodatkową, bo już mi się rzeczy nie mieszczą.... W sobotę znajoma przywiezie mi całą "dużą" wyprawkę. W sumie za 2000 kupujemy od nich:
wózek Quinny
kosz Mojżesza
łóżeczko drewniane
łóżeczko turystyczne z przewijakiem (wstawię na dole, albo u swoich dziadków)
wanienkę ze stojakiem
przewijak
nianię
kocyki, pościele i całą masę takich innych depereli
cena sympatyczna jak za taką liste

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja dziś mam podły nastrój. Nie wiem czy to hormony czy sytuacja mnie przerasta. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i rozwaliło mnie jedno zdanie "że to moje i męża ostatnie chwile tylko we dwoje". Wiem, że nie chciała źle, ale mnie załamała To oczywiste, że po urodzenia dziecka nie będziemy już tylko we dwoje, ale jakoś chyba dopiero teraz to do mnie dotarło tak naprawdę i przeraziło.
a czemu nie ?? Od czasu do czasu "oddajesz" dziecko pod opiekę dziadków i wieczór z mężem we dwoje my mamy nadzieję że raz na jakiś czas uda nam się znaleźć takie popołudnie/wieczór tylko dla nas.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A dzis moje wielkie odkrycie w ciąży: w ramach trzymania wagi nabyłam kaszę jaglana, chciałam ja zrobić z warzywami. Po ugotowaniu stwierdzilam, ze to jest chyba to coś, co wyjadalam tacie, jak szykował tzw strawę dla ryb, jak zamierzał necic więc spróbowałam, pyyyychota, to jest to, jutro pojadę specjalnie do polskiego sklepu i wykupie wszystkie paczki. Ale poczytałam troche o kaszy jaglanej, ponoc oprocz różnych innych dobrodziejstw ODKWASZA. I co? Po zgadze, jaką miałam od rana (w ciąży meczy mnie niesłychanie, już przed ciaza miałam refluks), ANI SLADU!!! Zniknęła!!! .
lubie kaszę w wielu jej odmianach niestety mój TŻ już tak nie bardzo więc nie gotuje jej za często .. hmmm i teraz naszła mnie ochota na gulasz z kaszą...

a u nas żeby nie było zbyt kolorowo to wczoraj wieczorem rozwaliliśmy oponę ... flak totalny nie nadaje się do załatania ... i zamiast na przyjemności to trzeba kasę na parę opon wydać a już się cieszyłam że udało mi się trochę zaoszczędzić ...
Stary 2013-11-07, 16:33   #3454
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny, mam pytanie z innej baczki kompletnie, ale może któraś się na tym zna. Otóż chciałabym nabyć aparat analogowy, TANI, dla ciekawego efektu fotek, dla zabicia ciążowego nieróbstwa itd. Czy możecie polecić jakiś stary ale jary aparacik? Na korbkę nawet, ale łatwy w obsłudze, dla laika takiego jak ja?
Prosty w obsłudze jest Zenit 12XP. Ma dwie migające diody, dzięki którym łatwo można ustawić odpowiednią przesłonę i czas.
Na innych analogach się nie znam, bo tylko Zenitami zdjęcia robiłam (przed erą ap. cyfrowych). Zenity niestety często się psują, ale plusem jest to, że naprawa jest dosyć tania, bo to był kiedyś bardzo popularny aparat
Mój czeka teraz właśnie na druga naprawę.

Z droższych fajny jest NIKON F90X.

Edytowane przez milka-pilka
Czas edycji: 2013-11-07 o 16:37
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:33   #3455
perfuzja
Zakorzenienie

Ble, jaka obrzydliwa pogoda. Wróciłam z pracy i najchętniej owinelabym się kocykiem i spędziła resztę wieczoru na kanapie. Ale mamy przedostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Ciekawa jestem jak bedzie

Kurcze, martwi mnie, ze Hosenka cały czas sie nie odzywa. Ostatni raz logowala się w niedziele
Stary 2013-11-07, 16:34   #3456
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mieszkające w DE, macie moze wyprawkę PO NIEMIECKU spisana? Dostałam właśnie propozycje nie do odrzucenia dostarczenia takowej celem nabycia rzeczy drogą kupna, łącznie z moimi potrzebami typu poduszka motherhood albo inne zachcianki, planuje skorzystać, ale 20 min zajęło mi ustalenie, ze śpiochy to Strampler
Byłabym zobowiązana gdyby jednak któraś miała po niem

A dzis moje wielkie odkrycie w ciąży: w ramach trzymania wagi nabyłam kaszę jaglana, chciałam ja zrobić z warzywami. Po ugotowaniu stwierdzilam, ze to jest chyba to coś, co wyjadalam tacie, jak szykował tzw strawę dla ryb, jak zamierzał necic więc spróbowałam, pyyyychota, to jest to, jutro pojadę specjalnie do polskiego sklepu i wykupie wszystkie paczki. Ale poczytałam troche o kaszy jaglanej, ponoc oprocz różnych innych dobrodziejstw ODKWASZA. I co? Po zgadze, jaką miałam od rana (w ciąży meczy mnie niesłychanie, już przed ciaza miałam refluks), ANI SLADU!!! Zniknęła!!!

A tak z ciekawości, czy kasza jaglana to pęczak czy nie? Bo teraz mi się przypomniało, te tata jednak pęczak "warzyl"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Oto moja lista od położnej która dostałam w SR. Może się przyda.
Zdjęcie telefonem na szybko, ale mam nadzieję ,że odczytasz.

Ale to do szpitala, a ty chyba chciałaś taka normalną od A do Z ?? hmmmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0169.jpg (122,7 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-11-07 o 16:36
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:35   #3457
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli dla laika to nie polecam analoga bo jest ciężki w obsłudze... no chyba że chodzi ci o taki kompakcik analogowy na kliszę
Stary 2013-11-07, 16:38   #3458
demonyianioly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Prosty w obsłudze jest Zenit 12XP. Ma dwie migające diody, dzięki którym łatwo można ustawić odpowiednią przesłonę i czas.
Na innych analogach się nie znam, bo tylko Zenitami zdjęcia robiłam (przed erą ap. cyfrowych). Zenity niestety często się psują, ale plusem jest to, że naprawa jest dosyć tania, bo to był kiedyś bardzo popularny aparat
Mój czeka teraz właśnie na druga naprawę.
A co w nich siada? Jeśli chodzi o efekty fotek to jak je mogłabyś ocenić? Jakoś ostatnio przeglądałam zdjęcia z przygodnej wyprawy wakacyjnej uwiecznionej analogiem, niestety nie mój aparat i nie mam jak dotrzeć do właściciela i podpytać. Efekty mają dużo więcej uroku niż dobra cyfrówka moim zdaniem. Chciałabym dzidzie też czymś takim fotografować

Serina666 taaak! chodzi o kompakcik właśnie
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:40   #3459
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a czemu nie ?? Od czasu do czasu "oddajesz" dziecko pod opiekę dziadków i wieczór z mężem we dwoje my mamy nadzieję że raz na jakiś czas uda nam się znaleźć takie popołudnie/wieczór tylko dla nas.
No właśnie cała nadzieja w moich rodzicach, ale no mimo wszystko będzie już zupełnie inaczej. Pozostaje się przyzwyczaić.
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:43   #3460
cayenneOna
Zadomowienie

Nie szkodzi, przynajmniej pol roboty zrobionej, druga czesc bede tlumaczyc w miare wiarygodnie, dzieki Muminku
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:44   #3461
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Serina666 taaak! chodzi o kompakcik właśnie
choćbym bardzo chciała to nie pomogę niestety bo jedyny aparacik tego typu to miałam kodak ale mi go ukradli na koloniach...
Stary 2013-11-07, 16:46   #3462
cayenneOna
Zadomowienie

ooo, faktycznie malo, tak, raczej chodzi mi o kompletna, czyli spiochy, polspiochy itp
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:49   #3463
magnusia
Zakorzenienie

Jade autobzusem- zaduch i smród totalny, młody się wije jak węgots a mi sie chce siku!!!! Do tego pogoda parszywa i jewzcze korki, jestem głodna i chce do domu, jest mi duszno w tym smrodzie. Masakra
Stary 2013-11-07, 16:52   #3464
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Na Miele to mnie nie stać Poza tym 4000 za pralkę po przesada

Kupię jednego z tańszych Siemensow, jakos mam poczucie, ze 90% bajerow w droższych pralkach to tylko pić na wodę.

I zastanawiam się tylko: wymieniać płytę ceramiczną na indukcyjną? Czy różnica w komforcie gotowania jest tak duża, ze warto w to inwestować z 1700 złotych i trochę roboty? Zawsze gotowalam na gazie i wczorajsze gotowanie na ceramicznej mniej załamało. Chyba, ze ja po prostu nie umiem z niej korzystać?
Ja mam najzwyklejszą pralkę z indesitu od 5 lat i jestem bardzo zadowolona, nie było z nią jeszcze nigdy problemu. Opcja na poł wsadu jest extra bo pierze 30 min

Jeśli chodzi o płytę to kupowałam 2 lata temu. Byłam nastawiona na indukcyjną a wyszłam uwaga... z ceramiczną Pan w sklepie przedstawił mi za i przeciw i dokonaliśmy wyboru (plus przekopałam internet w poszukiwaniu opinii). Pan nam ją "odradził" podając takie argumenty: przede wszystkim szkodliwość jej działania dla organizmu, bo nie ma dowodów na to,że pozostaje dla nas obojętna (jeszcze ajkieś 3 lata temu było pelno reklam płyt indukcyjnych, teraz ich nie ma, ponieważ jest zakazane ich promowanie). Dodatkowo osoby, które mają rozrusznik serca, noszą aparat słuchowy, czy używają pompy insulinowej nie powinny jej używać, bo własnie pole magnetyczne może powodować zkłócenia. Dalej trzeba się liczyć z tym, że garnki są do wymiany, które też do najtańszych nie należą. Jeśli coś się stanie z jednym palnikiem to nie da się naprawić tego jednego, tylko trzeba wymienić calość, gdzie koszt takiej naprawy wynosi ok 2 tyś zł.

Zdecydowaliśmy wiec że kupimy taką: http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabu...hs60210p.bhtml i jak dla mnie jest świetna. Super się ją czyści, nie zostają na niej ślady, ma pole na gęsiarkę, każde pole ma swoją regulację, jak coś gotuję to pierwsze daję na max czyli 9 jak doprowadzę do wrzenia to zmniejszam tak na 4 lub 5 i nigdy mi jeszcze nic nie wykipiało. Szybko się nagrzewa, a po użyciu pali się na czerwono wskaźnik ciepła, jeśli dane pole nie jest już gorące wtedy gaśnie.

Za nim ją kupiłam byłam uprzedzona do płyty ceramicznej, bo gotowałam na niej u szwagierki i nie mogłam sobie z nią kompletnie poradzić. Rozgrzewała się wieczność, później właśnie kipiało i się zraziłam. Ale tak jest chyba z tymi starszymi modelami.

Ambrella trzymam kciuki
Switezianka gratulacje życzę zdrówka
EVI07 współczuję, bardzo mi przykro, dokładnie wiem co przeżywasz, bo też już miałam taką sytuację

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę
W tamtym roku byłam w Poznaniu na targach właśnie wtedy i zakochałam się w tych rogalach. Są przepyszne. Podrzuć trochę na południe Polski
Chciałam je kiedyś sama zrobić ale u nas białego maku nie uświadczysz
te rogale można kupić w lidlu i w tesco
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:56   #3465
isia4891
Zadomowienie

Muminku gratulacje i wszystkiego najlepszego.
SunShineDoll śliczne te ozdoby do włosów.
Em ma trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło.

Idę ogarnąć kuchnię, wczoraj kupiłam dwa storczyki, fiolka i grudnika 15 l ziemi..stalam w mega kolejce i nikt mnie nie widział....w castoramie ...masakra. Mama mi je wsadzila żebym w ziemi nie grzebala .
Poprasowalam i padam .
Co do menu na imprezę ja w niedzielę mam 30 ur męża. Będę gotować strogonowa, udka i nóżki, saltake z pieczarkami i meksykanska , jajka faszerowane tunczykim , tort i ciasta ale już kupne . Śledzie też kupiłam.

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-11-07 o 17:10
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:02   #3466
mysia212021
Raczkowanie

witam ja z takim pytaniem
do 20 tygodnia wszystko bylo w normie teraz maly rosnie jak szalony jest 2 tyg starszy niz powinien i automatycznie o 3 tyg niby porod sie przesowa co to moze znaczyc ? z om jestem w 28 tyg a z usg 31.

dodam ze po glukozie po 2 godzinach mialam 33 co wydaje sie dziwne a lekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje..

rzadko pisze ale mam problemy z internetem ..

Synek -Filipek
mysia212021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:06   #3467
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nic nie cytuję, podzielę się tylko z Wami moją rozpaczą... Dzisiaj nad ranem odeszła nasza 9-letnia labradorka...Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...

Bardzo wspolczuje

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Niedobra Lolita narobiła mi ochoty na pączka! A ja muszę ograniczać słodycze...
Ja dzis kupilam paczki w polskim sklepie i pozarlam... cztery

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja w niedzielę zabieram się za pieczenie rogali Marcińskich żeby były na 11 listopada
Dziewczyny z wielkopolski pewnie wiedzą o co chodzi
O matko,czemu nie ma mnie w moim rodzinnym Poznaniu

Cytat:
Chciałam się pochwalić swoją kolekcją opasek dla Róży włosy - takie zboczenie zawodowe
No i kołyska już wyprana i uszykowana, zastanawiam się czy ją teraz przykryć jakąś folią jak do malowania, żeby nie zachodziła kurzem czy wyprać później jeszcze raz, a może odkurzać - kocyk wiadomo do zdjęcia wyjęłam tak stoi łysa
Sliczna kolyska,ja bym przykryla folia,po co ma sie kurzyc.
Ile opasek!!

Cytat:
Ja dziś mam podły nastrój. Nie wiem czy to hormony czy sytuacja mnie przerasta. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i rozwaliło mnie jedno zdanie "że to moje i męża ostatnie chwile tylko we dwoje". Wiem, że nie chciała źle, ale mnie załamała To oczywiste, że po urodzenia dziecka nie będziemy już tylko we dwoje, ale jakoś chyba dopiero teraz to do mnie dotarło tak naprawdę i przeraziło.
Bedzie dobrze! We troje jeszcze lepiej niz we dwoje
A nas za chwile bedzie piecioro,ale im nas wiecej tym weselej
Stary 2013-11-07, 17:47   #3468
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
No i kołyska już wyprana i uszykowana, zastanawiam się czy ją teraz przykryć jakąś folią jak do malowania, żeby nie zachodziła kurzem czy wyprać później jeszcze raz, a może odkurzać - kocyk wiadomo do zdjęcia wyjęłam tak stoi łysa
Przepiękne te opaski. Sama bym takie chciała, tylko mnie nigdy w opaskach do twarzy nie było.

Cytat:
Muminku, gratulacje! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

SunShineDoll, mam taką samą kołyskę dla synka, tylko że bez wzorów, kremową. Bardzo ładna kolekcja opasek dla córeczki

Dziękuję . . Powiem Ci ,że ja też ostatnio rozmyślam, jak to będzie. My niestety nie będziemy mogli malucha nigdzie podesłać,żeby być sam na sam choćby z 2,3 godziny. Wiem ,że maluszek jest tym czego oboje chcieliśmy, byliśmy zdecydowani i czekamy z niecierpliwością, ale jednak również mam obawy jak to będzie między nami, i na pewno mimo szczęścia będzie mi brakowało, wyjścia we 2. Spacerowania o północy czy przeleżenia niedzieli pod kołdrą .

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Doszły do mnie dzisiaj zamówione na All pieluszki flanelowe - są bardzo mięciutkie i dobrej jakości Kupowałam tu klik

Byłam wczoraj odwiedzić swoją kuzynkę w szpitalu (szpital neurologiczny). Mam nadzieję, że nic złego się z nią nie dzieje i nie wykryją jej nic niepokojącego w mózgu. Miała atak duszności/paniki, pogotowie zdiagnozowało zawał a ona ma dopiero 30 lat. Okazało się, że - na szczęście - diagnoza była błędna. Szukają przyczyny.
Ona ma dwójkę małych dzieci, zawsze wydawała mi się tak doskonale zorganizowana, jest świetną matką, fajną żoną i kuzynką Strasznie przykro mi się zrobiło. Może za dużo brała na siebie obowiązków… Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia.

Współczuję, z kuzynką mam nadzieje wszystko się wyjaśni. Kurcze taka młoda, a już takie dziadostwo .Kciuki oby to nic poważniejszego nie było.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja dzis kupilam paczki w polskim sklepie i pozarlam... cztery
O kurcze, chyba bym bełtła jakbym 4 zjadła. Chociaż kusicie i to bardzo hmmmm...

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia
A co do imienia. Dobra zdradzam. Jeśli chłopiec pozostanie to, synek będzie mieć na imię Benjamin
Widziałam, ale nie pamiętam która pisała, że również tak da na imię maluszkowi.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:47   #3469
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedyś chłopak fotograf podrywał mnie na aparat, i uczył mnie robić zdjęcia takim analogowym czarnobiałym z ręcznie ustawianym obiektywem. Masakra. Do tego trzeba mieć wprawę. Może pomyśl o analogowym automacie, gdzie nic nie trzeba ustawiać? Na wizażu nie ma jakiejś sekcji hobbistycznej dla fotografów/fotografek?
Ale fakt, dobre zdjęcia analogowym aparatem lepiej pokazują głębię.

Cytat:
Szczerze to ja już dawno zaczęłam fiksować na ten temat. Ale już zorientowałam się w temacie, mamy w okolicy taką zaprzyjaźnioną kobitkę, która pilnowała regularnie synka szefowej mojego TŻa, więc prawdopodobnie naszego też czasem będziemy jej podrzucać. Za trzy godziny wieczorem raz w tygodniu majątku nie zapłacimy, a komfort psychiczny dla rodziców bezcenny Dziadków tutaj nie mamy, znajomych blisko też nie (mieszkamy na wiosce na końcu świata ) więc niania to nasza jedyna opcja. Pozatym podobno dziecko jest bardziej ufne, jeśli nie ma przy nim mamy 24/7 i czasem opiekuje się nim ktoś inny niż najbliżsi.
Czasem naprawdę dębieję jak czytam komentarze dziewczyn na forach że ich dziecko ma powiedzmy 6 czy 9 miesięcy a one jeszcze nie wychodziły bez dziecka odkąd je mają. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-07 o 17:52
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:48   #3470
The light
Zadomowienie

Ja dziś po wizycie. Lekarz mówi, ze szyjka trzyma i wszystko ok

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:53   #3471
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
A tak z ciekawości, czy kasza jaglana to pęczak czy nie? Bo teraz mi się przypomniało, te tata jednak pęczak "warzyl"
Pęczak to kasza jęczmienna, takie grube ziarna, które po ugotowaniu wyglądają jak dupka A jaglana to kasza z prosa Taka mała, żółta drobnica.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurcze, martwi mnie, ze Hosenka cały czas sie nie odzywa. Ostatni raz logowala się w niedziele
Też o niej dzisiaj myślałam. To była pierwsza rzecz, która wpadła mi do głowy po przebudzeniu Być może zrobiła sobie urlop od wizażu albo siedzi pod obserwacją

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-11-07 o 17:56
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:57   #3472
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Uff. Pojechałam do pracy, zrobiłam szkolenie, wróciłam, naprawiłam łóżko i robię obiadokolację. Mam nadzieję że mąż zaraz wróci bo zaczęłam robić kurczaka z warzywami po chińsku. Zaczęłam i nie bardzo wiem co dalej robić

Cytat:
To strasznie przykre przeżycie pies to jak członek rodziny, wcale się nie dziwię że rozpaczacie, zwłaszcza córka. Jedyne co może pomóc w takich przypadkach to czas. Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się....to nie twoja wina....takie jakieś słabe robią wszystko
No też tak sobie tłumaczę Naprawiłam, mam nadzieję że sytuacja się nie powtórzy

Cytat:
No i witam się z wami po pierwszej nocy jako mężatka.
Kochana gratulacje

Cytat:
Opaski przepiękne, kolekcja imponująca a kołyska normalnie przepiękna
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:59   #3473
souris5
Raczkowanie

Muminek1991 GRATULACJE!!!i nie przejmuj się pomyłkami, zdarzać się będą. Już nie mówiąc o znajomych- niektórzy moi nadal po prawie 6 latach nie mogą się przestawić na moje pomężowe

lolita25 ja też myślałam żeby upiec, ale nie wiem czy zdołam. Wiem że moja teściowa piecze, ale może też się zabiorę.

trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, oby już te przygody szpitalne szczęśliwie się skończyły.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Fajnie że komuś się ułożyło pomimo niesprzyjających warunków. Ja znam sporo takich dziewczyn co bardzo szybko wyszły za mąż, postarały się o dzieci, i potem jeszcze szybciej się rozwiodły. Wschód Polski, wiochy zabite dechami
ja miałam ledwo skończone 20 lat jak wychodziłam za mąż. Dużo osób mi mówiło, że jestem za młoda, fakt, nie była to decyzja pod presją, żadnej "wpadki" nie mieliśmy. Wiem, że 6 lat to niedługi czas, ale coś już jest, teraz mamy największy sprawdzian- pierwsze dziecko. Znajomi brali ślub mając po 30 lat, w tym samym roku co my i 3 lata później już się rozwiedli. Wiek niczego nie gwarantuje.
A co do ćwiczeń, wygodniej się zapisać na coś zorganizowanego, ja tak zrobiłam bo w domu mi się nie chce i dzięki temu chociaż raz w tygodniu sobie poćwiczę

Switezianka_23 gratulacje!!! trzymajcie się cieplutko

Cytat:

Też się tego boję jak to będzie jak już nie będziemy we dwoje. Wczoraj o tym rozmawialiśmy i chcemy jak najlepiej wykorzystać ten czas przed urodzeniem naszego Maluszka.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:01   #3474
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia
A co do imienia. Dobra zdradzam. Jeśli chłopiec pozostanie to, synek będzie mieć na imię Benjamin
Benek! Super
Stary 2013-11-07, 18:02   #3475
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Bardzo ładne imię
U nas byłby Gabryś ale będzie Lenka
Stary 2013-11-07, 18:04   #3476
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
do 20 tygodnia wszystko bylo w normie teraz maly rosnie jak szalony jest 2 tyg starszy niz powinien i automatycznie o 3 tyg niby porod sie przesowa co to moze znaczyc ? z om jestem w 28 tyg a z usg 31.

dodam ze po glukozie po 2 godzinach mialam 33 co wydaje sie dziwne a lekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje..

u mnie podobna sytuacja, lekarka powiedziała, że trzymamy się terminu z OM a jak będzie to czas pokaże

pączka nie było, był eklerek, a weekend bedzie pod znakiem rogali
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:05   #3477
magnusia
Zakorzenienie

Też myślę o Hosence... tak dawno się nie udzielała. Mam nadzieję, że wszystko jest OK i że wyjechałam np na jakiś urlop.
Widzę, że nie podała swojego numeru telefonu...

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie. Lekarz mówi, ze szyjka trzyma i wszystko ok

no i super tak trzymać
Stary 2013-11-07, 18:06   #3478
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
lolita25 ja też myślałam żeby upiec, ale nie wiem czy zdołam. Wiem że moja teściowa piecze, ale może też się zabiorę.
Też się tego boję jak to będzie jak już nie będziemy we dwoje. Wczoraj o tym rozmawialiśmy i chcemy jak najlepiej wykorzystać ten czas przed urodzeniem naszego Maluszka.
Rogale są łatwe w zrobieniu
Dziewczyny a jak już będzie dzidziuś to z pewnością będziecie mówiły " jak mogliśmy tyle lat być tylko we dwoje"
Stary 2013-11-07, 18:07   #3479
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość

te rogale można kupić w lidlu i w tesco
W lidlu u nas nie ma a do tesco mam 40 km

Cytat:

Dzieci na tym etapie rozwijają się różnie. A co lekarz na to?

Mamy już łóżeczka, materace i pościel Kupiliśmy też wszystkie kosmetyki i apteczne rzeczy. Mogę rodzić
Stary 2013-11-07, 18:09   #3480
souris5
Raczkowanie

Cytat:

Mi położna cały czas powtarza, że mam się trzymać pierwszego usg zrobionego do 12 tygodnia bo potem to już dziecko w różnym tempie się rozwija czasem ma tygodnie szybkiego wzrostu a za chwile nagle zwalnia
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości