|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
W faktach mówili że bezrobocie spadło i ciągle spada
|
|
|
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jeśli padnie pytanie ( a nie niegocjowalna propozycja
) o zarobki, to orientujecie się ile się zarabia w instytucjach kulturalnych , np. muzea, domy kultury itp. ?
|
#2763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. Ja brałam do pracy farelkę, bo miałyśmy masakrę zimą. Może masz w domu albo możesz od kogoś pożyczyć?
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
Och, ach, pewnie o 0.01 %
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
jak bylam ostatnio w dk, to zarobki byly zalezne od stazu pracy. powyzej 5 lat dawali mi 1800 zl bruto plus premie w wysokosci ilus tam %, lacznie jakos ok 1800 - 1900 zl netto
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:09 |
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
Ja 16 listopada pojadę się zarejestrować, więc znowu wzrośnie
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Wiarygodność tej stacji też spadła i ciągle spada, bo takie bzdury jak tam podają to ze świecą szukać.
Trudno mi podać jakąś konkretną kwotę, ale wydaje mi się, że panuje powszechna opinia, że w instytucjach kultury to kokosów się nie zarabia. Jak miałam takie pytania na rozmowach to zawsze podawałam kwoty "w widełkach", np. od 1200zł- 1500zł i zaznaczałam, że jestem elastyczna w tej kwestii. Raz podałam konkretną kwotę i z miejsca usłyszałam, że to za dużo dla tej firmy.
|
#2769 | |||
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43615406]
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- do kiedy pracujesz?[/QUOTE] Szukałam pracy do czerwca, w czerwcu podpisałam umowę, a faktycznie pracowałam od sierpnia.
|
#2771 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
do konca listopada?---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- a wez, ja nei wiem gdzie rece wlozyc i nie mam kiedy jesc. widze ze zjechalam z wagi :/ |
|||
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43615520]
[/COLOR] do kiedy do konca listopada?---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- a wez, ja nei wiem gdzie rece wlozyc i nie mam kiedy jesc. widze ze zjechalam z wagi :/[/QUOTE] Umowe dostałam na 3 miesiące, czyli do 15 listopada.
|
#2773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wszystkie oferty na imprezy = nieaktualne, klienci sie rozmyslili, wybrali inne atrakcje.... mielismy pracowac z jedna firma = dupa nie mam sily, nie mam :/ nie mam czym inwestowac w te firme... srednio sie czuje w nowej pracy ale jednak wpada mi dwa tysie co miesiac. tzn jeszcze nie wpadlo, ale moze wytrzymam do wyplaty ![]() moze cos z karnawalem sie ruszy, sama nie wiem:/ |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Upominaj się o tą umowę przy każdej okazji, wiele firm opóźnia podpisanie umowy to dość częsta praktyka wśród przedsiębiorców. Sama, ale mam nadzieję, że nie za własne pieniądze ![]() Co rozumiesz prze naganianie klientów? Masz ich łapać na ulicy i wciągać do salonu?
|
|
#2775 |
|
Konto usunięte
|
moja kolezanka sie dzis wypisala hyhyhy to spadlo
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- kurcze, szkoda no... tak na same swieta ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ja mam jutro ciezki dzien. ide spac
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Rozeznanie
|
Oby, oby !
![]() Cytat:
Cytat:
A właśnie, poruszyłyście temat u. zlecenie. Jeśli zaznaczę, że chcę mieć opłacane chorobowe, to płaci pracodawca, tak? To głupie, ale do tej pory byłam studentem i to mnie nie dotyczyło.
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nie opłaca się w moim przypadku, bo przez listopad jestem na umowie zleceniu na pół etatu a od grudnia normalnie umowa o pracę, pełny etat.
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43615346]jak bylam ostatnio w dk, to zarobki byly zalezne od stazu pracy. powyzej 5 lat dawali mi 1800 zl bruto plus premie w wysokosci ilus tam %, lacznie jakos ok 1800 - 1900 zl netto[/QUOTE]
po 5 latach takie stawki..
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam i moja myśl: co oni pier.
|
|
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja akurat angielski znam bardzo dobrze, ale też mi się śmiać chce jak przy rekrutacji do obecnej pracy pytali o certyfikaty językowe.. na 99% żaden obcokrajowiec na budowę nie zajrzy, no chyba, że student erasmusowy spytać o drogę ![]() Jak jest napisane w ogłoszeniu, że język biegły to sprawa jest jasna, ale jak jest napisane, że komunikatywny to ciężko wyczuć czy ktoś sobie to wpisał dla picu czy faktycznie będą to sprawdzać. Kilka razy miałam fragment rozmowy w obcym języku więc trzeba się z tym liczyć
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
Tak w ogóle to poroznosiłam dziś CV po sklepach i tragedia. Tylko w 1 miejscu była oferta na cały etat, reszta pół etatu, dla studentów. Złożyłam też CV do SuperPharm i Hebe ;/ Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Plan jest taki, żeby teraz złapać byle co, a od nowego roku jak będzie kasa na staże, iść na staż do instytucji kultury lub działu promocji.
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny własnie znalazłam ten watek i zaczynam się cieszyć ,że wreszcie z kimś się pogada o poszukiwaniu pracy.
Jestem nowa w mieście mieszkam od roku w Poznaniu , jestem mamą 2 dzieci i od września zaczęłam szukać pracy przez 2 mc cisza nikt nie zadzwonił (przerwa 4,5 roku w zawodzie) no ale cóż trzeba próbować znalazłam w UP ogłoszenie do pracy biurowej i powiem wam ,że idę na drugą rozmowę już bo maja kilka dziewczyn i nie mogą się zdecydować.W moim przypadku sklepy odpadają bo niestety muszę się dziewczynami zająć i odebrać z przedszkola. Co do CV to właśnie od mc zaczęłam wysyłać w pdf i ktoś w końcu zaczął dzwonić. Będę starć się tu zaglądać częściej bo jakoś mi raźniej z wami
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli pracodawca proponuje Ci stawkę "na rękę", np. mówi, że dostaniesz 8 zł na rękę za godzinę, to teoretycznie nic więcej Cię nie interesuje. Po prostu mówisz, że chcesz być zgłoszona do ub. chorobowego. (Później na rachunku będzie wyszczególnione, jaka kwota została odprowadzona na poszczególne składki). Ale jeżeli będzie podana stawka brutto, to przy zgłoszeniu do chorobowego dostaniesz na rękę mniej, niż gdybyś nie była zgłoszona. Przykładowe obliczenie, korzystając z internetowego kalkulatora: umowa zlecenie, 900 brutto, wszystkie składki (razem z chorobową) - dostajesz na rękę: 654,72 Taka sama sytuacja, bez chorobowego: 673,78. Edytowane przez slonecznikow_a Czas edycji: 2013-11-07 o 21:48 |
|
|
|
|
#2788 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam też nie wiem gdzie ten spadek bezrobocia. No ale może jest. Chociaż jeden facet mówił, że to tylko takie wrażenie, bo np. przez pogodę przedłużyły się niektóre prace sezonowe.
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ileż razy dziennie można przeglądać ogłoszenia... ![]() Dostałam potwierdzenie z dwóch miejsc, że przeczytali moje , no i co z tego? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- W przyszłym roku emigruję do Rosji, a co tam ![]() http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ow,nId,1053740 ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Do jakiegoś burdelu chyba
|
|
|
|
#2790 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I na razie aplikuję właśnie tam, gdzie znajomość nie jest wyszczególniona w ogłoszeniu. Mimo to mam wpisane jako poziom podstawowy - żeby nie było, że totalna ciemnota, a przecież jak będą chcieli kogos do komunikacji z obcokrajowcami to moje cv i tak nie będzie brane pod uwagę :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

) o zarobki, to orientujecie się ile się zarabia w instytucjach kulturalnych , np. muzea, domy kultury itp. ?

?