|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Lady gołąbki
![]() evel ja się nie mogę doczekać świąt z Hanią pstryczku super pomysł z tą sesją silver Hania zasypia w dzień bujana w wózku:/
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
matko co moje dziecko wyczynia przy "zasypianiu" to głowa mała..... wali nogami w łóżko, skacze gada jak najęta..... całe łóżko skrzypi od jej wydziwiań. Ledwo co na oczy widzi ciągle się przewala, ale staje , siada ......
![]() Zostawilam ją samą może szybciej uśnie, bo tak to sie do mnie śmieje i w ogóle.
|
#2133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No pięknie!Cytat:
A jeszcze o cukrze była mowa. Pewnie niektóre z Was uznają to za nieodpowiedzialne itp., ale Pola np. jadła już ciepłego loda. Tylko raz i był to jedyny "sklepowy cukier". No i jeszcze do niedawna kaszki, i kilka razy ciasteczko. A tak domowy placek, galaretka, dżemy robione itp... Na pewno jak najpóźniej chcę jej dać czekoladę. I zgadzam się z tym co napisała Gojka. Jeśli samemu się czegoś nie przestrzega, to trochę dziwne wymagać tego od własnego dziecka ![]() --------------------------- Pola dzisiaj zaszalała z jedzeniem, tzn. z jego ilością Po obudzeniu mm 100 ml. Potem na śniadanie 3 parówki i pół kromki chleba, popite soczkiem. Później trochę jabłuszka, chrupki chyba 3. Na obiad łącznie CAŁY duży talerz rosołu z lanym ciastem (jadła razem ze mną, gdzie ja z dwóch nabranych talerzy zjadłam 5-6 łyżek); ok. 10 kęsów ziemniaków i kilka kawałków mięsa. MM ok. 120 ml. Jedno wielkie jabłko starte na tarce - wszystko zjadła. Kolejny soczek. 2 kromki z bieluchem - calutkie zjedzone. Kaszka manna - 200 ml. I cały czas między tymi wszystkimi posiłkami musiała coś dziabać - chrupkę, paluszka... Ogólnie ona non stop musi mieć coś w buziaku
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-07 o 19:44 |
||||
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
A wczoraj zasnęła sama. Zjadła mm i zaczęła gadać do siebie. Miota się to w jedną, to w drugą stronę. Zamknięte oczy i uśmiech na ustach
|
|
|
|
#2136 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Na wstępie
Buziaki dla [B]Filipka Hania piękna i Rudolf też niczego sobie ![]() Cytat:
Mała mamusia Cudna Cytat:
Karmimy się w foteliku Cytat:
Dobrze, że Wiktor pogodny, gorączka pewnie od zębów. Szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
Podziwiam Cię za wytrwałość ![]() Cytat:
Cytat:
U nas na początku Piotrek leciała jak kłoda, ale on wcześniej wstawał i chodził przy meblach niż zaczął siadać jak tylko opanowała te trudną sztukę to skończyły się upadki
|
|
#2137 | |
|
Wtajemniczenie
|
fotka będzie na dole
![]() Cytat:
![]() my mamy chybą tą podstawową wersję, bo nie ma w niej żadnych zwierzaczków itp. ale chcę dokupić na BN. mamy takie: http://allegro.pl/clemmy-gumowe-kloc...667510361.html w auchan 48 zł z groszami. nadrabiam dalej
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień daje ją tylko do spania jak widze że ja zbiera, daje jej wtedy czasem coś jeść i po jakimś czasie bujam chwile przodem do sieie tak na żabkę i minuta pięc zasypia. Wieczorem zasypia przeważnie ze zmęczenia. Ale teraz zrobiła sobie imprezę w łóżeczku ![]() Cytat:
wiesz, tylko to nie chodzi o to że kiedyś będzie jadła, wiadomo że będzie tylko o układa trawienny małego dzieciaczka który nie ze wszystkim jeszcze jest w stanie sobie poradzić. Po prostu na wszystko przychodzi czas. No ale jak wszystko jest ok to ok ![]() Zjada dla mnie niewyobrażalne ilości.... Hania zjadła dziś kaszkę 3x mleko mały słoiczek obiadku i pół banana.... O jakimkolwiek innym piciu moge pomarzyć. A jak ona dostaje te parówki, w sensie jakie kawałki? i rozgryza je czy jak? ![]() doczytałam jeszcze raz, 3 parówki w sensie 3 sztuki takich parówek normalnej wielkości ? nawet ja jem dwie max
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-11-07 o 20:07 |
||
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki Paulinie zmieniłam swoje nawyki żywieniowe i uważam, że wychodzi nam to na lepsze... Zupy jak gotuję to tak, aby mała jadła z nami, nie bawię się w osobne gotowanie, a już wogle nie wyobrażam sobie zamrażać (z całym szacunkiem dla tych, które zamrażają), ja po prostu nie wyobrażam sobie jeść odmrożonej zupy czy warzyw, więc i dziecku takich nie daję... Gotując ziemniaki często wogle ich nie sole i smakują mi nawet lepiej, zupy też tylko delikatnie sole... Widziałam, że kilka z Was daje dzieciom serek bieluch.... Kurde co on ma takiego w sobie, że akurat ten kupujecie??? W moim mieście go produkują, ale ja jakoś nie mam przekonania do tej mleczarni, mimo, że uchodzi za bardzo dobrą, ja zawsze nabiał kupuję z Krasnegostawu Ale Paulinie nie daję, bo raz dałam jej troche jogurtu naturalnego z bananem i dostała uczulenia;( Nie jest to dziwne, że mm je bez problemu a jogurt naturalny uczula???
|
||
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja dziś ledwo zupkę zjadła, a tak to się cyca domagała ![]() Co do zasypiania. Jak widzę, że śpiąca to kładę ją na łóżku, ja obok niej, daję smoczka, pieluszkę, głaszczę po plecach ( choć nie zawsze), ona się kręci, prawo, lewo itd. aż w końcu zasypia. Czasami się zdarza że musi cycka pociumkać I taki schemat jest w dzień jak i na noc chyba źle nie jest Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:13 |
|
|
|
|
#2141 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się ![]() Cytat:
Ja myślę intensywnie co zrobić, żeby Piotrek nie został w święta i urodziny zasypany milionem zabawek, które skutecznie uniemożliwią nam funkcjonowanie w mieszkaniu, a Piotrka pewnie średnia zainteresują Cytat:
Ja chce go nauczyć zasypiania nawet na tych rękach, bo u nas tylko UU To co się dziwić, że później jeść nie chce skoro napcha brzuch przy zasypianiu Samodzielnie raczej nie da rady Cytat:
My też kupujemy tylko dla najmłodszych ![]() Cxzy i się wydaje czy macie fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy ?
|
|
#2142 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chce, żeby zjadała cokolwiek innego niż mleko, bo u nas z obiadkami różnie bywa. Cytat:
![]() Kauflandu nie lubię, bo dla mnie jest tam strasznie ciasno- przynajmniej w tym do którego jeździmy czasami. A szczególnie sajgon jest na warzywach, bo mohery oblezą wszystko jak mrówy i się dostać do niczego nie można ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do pasty, to ja wczoraj kupiłam w rossie aquafresh dla dzieci. i dopiero w domu doczytałam "nie połykać, wypluć" no na bank Julka tak zrobi
|
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle to ja nie jem
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
hje przepraszam, że to powiem, nie gniewaj się na mnie ale nie uważasz, że Pola je za dużo? Że ma troszkę rozepchany żołądeczek?
Co do dawania słodyczy typu czekolada... każdy niech robi jak uważa ale dawania słodyczy dzieciom powoduje, że ich kubki smakowe przyzwyczają się do tego smaku, mało tego domagają się coraz to większych ilości. Dlatego właśnie mimo tego, że ja jem (ja jestem dorosła ale szczerze powiedziawszy jem dzięki mojej mamie, która non stop podtykała mi słodycze a to w nagrodę a to dla poprawy humoru) to nie chcę, żeby Kuba póki co jadł. |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze fajnie że wasze dzieciaczki jedzą takie kawałeczki moja nie ma tego czym pogryźć.....
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też tam nie robiliśmy zakupów, bo wydawało nam się, że drogo. Ale po jakimś czasie zaglądnęliśmy i okazało się, że ceny są niższe. Choć zazwyczaj jeździmy do kauflandu, ale to wynika z tego , że Kaufland u nas jest duży, można swobodnie robić zakupy. Leclerc jest mały i mam wrażenie że wszystko na kupie tam jest. |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas z jedzeniem ciut lepiej Dziś było tak: 8.30 uu 11.00 kaszka, ok 90 ml 12.30 uu ( potrzebował do zaśnięcia) 14.30 obiadek, ok 1/3 dużego słoiczka 16.00 owoc, 2/3 małego słoiczka 16.30 uu ( ale tylko chwilę , więc pić się chciało) 17.40 dokończył owoc 19.00 uu na noc Gdzieś po drodze było parę kęsów chlebka, bo sępił od Tż jak jadł Tylko to wszystko zjedzone przy odwracaniu uwagi, inaczej nie zjadlby nic. I co ja mam robić ? zagadywać czy pozwolić, żeby poza UU nic nie jadł?
|
|
#2148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() byłaś ściemniać w tej przychodni? ![]() ![]() Cytat:
i chwila moment dzieć śpi i sru do łóżeczka. Nie bujam ani nie noszę.
|
|
|
#2149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie zastanawiam tez czy np wrazliwy zoladek u doroslych (moj TZ taki ma - czesto go boli, rewolucje zoladkowe, itp) nie bierze sie ze zbyt szybkiego podawania dzieciom produktow dla nich nieodpowiednich... Cytat:
Mm dzieci pija od urodzenia, jogurt naturalny wg schematow zazwyczaj zaleca sie po 10mscu... |
||||
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, szukam dla smyka marynarki dresowej coś jak ta: http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...287-59x/jacket tylko te dopiero od roz. 92 są dostępne
a ja potrzebuję 80/86, jakby któraś gdzieś w necie widział to dajcie znać
|
#2151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hania dzisiaj strasznie mało zjadła, tzn mleczko rano zjadła, potem kaszka, obiadku nawet nie połowę tego co dałam, kisielu prawie wcale, tylko kilka chrupek i w międzyczasie ciumkała sobie jabłko i gruszkę. ale to chyba na zęby ten brak apetytu ![]() Cytat:
|
|
#2152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ezzo, pytałaś w k. po wczorajszej przejażdżce- ja jestem zadowolona, Julka nie marudziła, więc myślę, że też jest ok. Cytat:
:brzydal :hje, ale Pola ma apetyt ło jezusie ![]() ja podobnie jak bokeh nie daję tylu rzeczy, bo uważam, że za wcześnie na takie jedzenie. Chodzi mi o układ trawienny, że nie jest gotowy. U nas dzisiaj w ciągu dnia 3 razy MM, pół dużego obiadku, cały duży deserek i w między czasie 3 chrupki kuku i sok z wodą naszykowane miała 260 ml i trochę z tego zostało.
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak miała rok, i dawali jej takiego żelka kwaśnego co to taka jest taśma jakby zwinięta w taką kulkę dużą....
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze lubię "Hosanna na wysokości" znam z taką fajną melodią z rekolekcji dla dzieci Ja już się nauczyłam dziecięcych piosenek z YT i śpiewam małej i ona coś po swojemu też a dzisiaj wyrwało jej się przypadkiem MAMA ![]()
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale śpiewam od urodzenia jej jedną kołysankę zawsze. http://www.youtube.com/watch?v=LTNrG_gzeqI w połogu to nawet się przy niej wzruszałam ![]() i jeszcze się wzruszam przy "laleczka z saskiej porcelany"
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kazala dawac jak najwiecej grudek/kawalkow/wafelkow/itp mimo ze Kubus w zeby niewyposazony ![]() Mowila, ze za memlanie/rozdrabnianie odpowiedzialny jest obszar, w ktorym dorosli maja zeby trzonowe (+ta glebsza czesc jezyka). Wiekszosc maluszkow ich nie ma (poza Majeczka ), takze to czy dzieci maja przednie zeby jest bez znaczenia.
|
||
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() a kiedyś była taka sytuacja, że był u nas TŻta kuzyn pierwszy raz ze swoją dziewczyną i ona po jakimś czasie mówi, że fajny pomysł z tymi ramkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet za nieświadomeja też jak byłam mała, to uwielbiałam tą piosenkę, miałam oryginalną kasetę nawet ![]() a w tej kołysance "był sobie król" jest kawałek o trójkącie miłosnym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
|
#2160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chodzi o to, ze nawet jesli dziecku nic nie jest po zjedzeniu nieodpowiedniej dla niego rzeczy to nie znaczy to, ze w przyszlosci nie odbije sie to na nim... hje, nie gniewaj sie oczywiscie, kazda mama podaje jedzenie wg wlasnego uznania. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

No pięknie!

38,5 

bo skąd niby mam kase wytrzasnąć?

a ja potrzebuję 80/86, jakby któraś gdzieś w necie widział to dajcie znać