Scent Bar LI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 20:16   #721
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LI

i są jeszcze śluzy w przyjemniejszych miejscach
Nic mi się nie chce, idę spać

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Koszmarny jest Diesel, człowiek bez karku i z kulką w gardle, pawiogennie na mnie działa... A mój małżon go uwielbia...
ja lubię facetów z włosami, więc pan na ropę odpada przed startem
Cytat:
Dzięki za życzenia
Na tę okoliczność byłam od świtu u dentysty i chyba koniec moich kłopotów, kosmetyka została, ale implancik już kompletny

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-11-07 o 20:20
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:29   #722
aileenn
Mother of Cats

Rejcz, ja też nie Kam, ale jeśli chcesz się zająć zdrowiem przez dietę, to goraco polecam Odżywianie dla zdrowia Paula Pitchforda. O pokarmach śluzotwórczych i o oczyszczaniu organizmu z nadmiaru śluzu też są tam informacje. Z treścią możesz się zapoznać choćby na gryzoniu, są tam pdf-y.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:30   #723
Polly_
grozi wypollizowaniem

jak wybrac dobry osrodek jazdy konnej na obóz dla dida?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:35   #724
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Rejcz , ja nie Kam , ale pozwolę sobie dwa słowa wtroncić gwoli wyjaśnienia - glutenu nie jedzą chorzy na celiakię , bo u nich gluten powoduje zanik kosmków jelitowych i w rezultacie zespół złego wchłaniania i zgon . Również jeżeli mają alergię na gluten też go jeść nie mogą jak każdy alergik , który nie je tego na co uczulon . Gluten nie robi w organizmie nic innego niż inne jedzenia - odżywia , bo to białko . Nie ma żadnego wpływu na produkcję śluzu , zresztą śluzy są różne , wydzielane w różnych miejscach z różnych powodów i w różnych celach , więc trudno mówić o nadmiarze śluzu w całym organizmie - może być nadmiar śluzu w jelicie grubym w określonych chorobach , nadmiar śluzu w nosie przy katarze , w oskrzelach przy zapaleniu tychże , ale nie ma jednostki chorobowej polegającej na nadmiarze śluzu wszędzie , bo wtedy jeszcze na dodatek leciałaby ślina z paszczy strumieniami ślina to też rodzaj śluzu . I jusz sie zamykam
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Rejcz, ja też nie Kam, ale jeśli chcesz się zająć zdrowiem przez dietę, to goraco polecam Odżywianie dla zdrowia Paula Pitchforda. O pokarmach śluzotwórczych i o oczyszczaniu organizmu z nadmiaru śluzu też są tam informacje. Z treścią możesz się zapoznać choćby na gryzoniu, są tam pdf-y.
ooo super dzięki dziefszyny
mucios gracias - przeczytam

to już Wam wszystkim podaruję szczegółowe info o śluzach

czyli pewnie błędnie skorelowałam to z pokarmami zawierającymi gluten, podejrzewam, że wszystkie one przypadkiem będą siedzieć w grupie śluzotwórczej i to będą dwie różne bajki.

Ale ta cała celiakia, skąd sie skapnąć żę się ją ma/ nie ma
Na wiki bardzo enigmatycznie wyjaśnione.
Czytam w necie, wszędzie piszą jako rzeczesz ale jak pozanć, objawy?

doczytałąm tu http://www.celiakia.pl/objawy/

no nic czekam zatem na znalezienie lekarza, który traktuje pacjenta serio
przeż sie nie będę diagnozować online, bo of kors zbyt wiele pasuje

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-11-07 o 20:42
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:47   #725
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
mucios gracias - przeczytam
Troszkę Ci to zajmie - to prawie 800-stronicowa cegła

Cytat:
Ale ta cała celiakia, skąd sie skapnąć żę się ją ma/ nie ma
Na wiki bardzo enigmatycznie wyjaśnione.
Czytam w necie, wszędzie piszą jako rzeczesz ale jak pozanć, objawy?
Tu o diagnostyce klik, tu objawy klik.
Daleka znajoma, która ledwie parę lat temu dowiedziała się, że ma to cudo, mówiła też o wiecznie suchych łokciach jako jednym z objawów. Ale to chyba mało charakterystyczne
Edit: widzę, że się powtórzyłam z tymi linkami

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2013-11-07 o 20:49
Stary 2013-11-07, 20:53   #726
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę Ci to zajmie - to prawie 800-stronicowa cegła

Tu o diagnostyce klik, tu objawy klik.
Daleka znajoma, która ledwie parę lat temu dowiedziała się, że ma to cudo, mówiła też o wiecznie suchych łokciach jako jednym z objawów. Ale to chyba mało charakterystyczne
Edit: widzę, że się powtórzyłam z tymi linkami
dzięki - moimi łokciami można oszlifować drewniany stolik

no właśnie czytam, że objawy są takie, że latami można to mieć i zwalać na karb niestrawności itp itd

dzięki za drogowskaz - 800 stron mi nie straszne, teraz tylko chcę mądrego lekarza który zleci te lub inne mądre badania - naiwna jestem co?
ale nie spocznę, moja jakość życia leży i kwiczy, tak być dalej nie może że twierdzą, że ejstem zdrowa, a mam niedokrwistość, wieczny głód na wołowinę, wątróbkę plus inne wsie objawy, ale przyczyny nieznane - no to jak kur dwa jestem zdrowa?

czy jest to genetyczne? czy może być?

Czas edycji: 2013-11-07 o 20:56
Stary 2013-11-07, 21:04   #727
Murszafka
To ja :)

Cytat:
ZNad cherbaty o smaku kawy

może i tak , ale taki łobleśny że paczać na niego nie można a im starszy tym gorzej

Rejcz , ja nie Kam , ale pozwolę sobie dwa słowa wtroncić gwoli wyjaśnienia - glutenu nie jedzą chorzy na celiakię , bo u nich gluten powoduje zanik kosmków jelitowych i w rezultacie zespół złego wchłaniania i zgon . Również jeżeli mają alergię na gluten też go jeść nie mogą jak każdy alergik , który nie je tego na co uczulon . Gluten nie robi w organizmie nic innego niż inne jedzenia - odżywia , bo to białko . Nie ma żadnego wpływu na produkcję śluzu , zresztą śluzy są różne , wydzielane w różnych miejscach z różnych powodów i w różnych celach , więc trudno mówić o nadmiarze śluzu w całym organizmie - może być nadmiar śluzu w jelicie grubym w określonych chorobach , nadmiar śluzu w nosie przy katarze , w oskrzelach przy zapaleniu tychże , ale nie ma jednostki chorobowej polegającej na nadmiarze śluzu wszędzie , bo wtedy jeszcze na dodatek leciałaby ślina z paszczy strumieniami ślina to też rodzaj śluzu . I jusz sie zamykam

Murszafku 100 lat szczęścia , zdrowych kothów , nietopsza bez telefonu na drugim końcu świata i dobrych szefów Twoich i małżowych
Dzięki! i nawzajem!
Prąd mi zabrali, a ten w komórce się kończy...
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Wybierz Olsztyn -Ośrodek Jeździecki przy Uniwersytecie, tam się wychowałam.
Super warunki, odpowiedzialni instruktorzy, a poza tym jest tenis i inne atrakcje. Np. własne jezioro ośrodkowe

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:09   #728
Miciel
Wpisz tu zomzing

takieło

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:10   #729
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
na szysko ogólnie chyba mamy w miarę podobny gust
tak samo uważam co do 1.

torebka jest rewelacyjna, piękna
i
Cytat:
Olsztyn-Kortowo
wiedziałam że Mursz mnie uprzedzi
Cytat:
Super warunki, odpowiedzialni instruktorzy, a poza tym jest tenis i inne atrakcje. Np. własne jezioro ośrodkowe

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:26   #730
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
jadłam suflet z kaszy jaglanej z brzoskwiniami - na słodko to jednak totalnie nie moje klimaty - jak mi o 17.00 co do sekundy spada poziom cukru to wtedy wystarczy że łykne jakąś kostkie czeko, gryz pączka, czy inny słodki gryz i mam dość do następnej doby, wygląda to tak o 17.00 rzucam się na wszystko co słodkie dostaję szjaby a po jednym grzyie mnie mdli i zaspokojam głód, jak ćpun i jego dawka
gdyby nie te spadki słodycze jak dla mnie mogłyby nieistnieć - nei wiem po czemu ludzie wymyślili torty? i ciasta?

Czas edycji: 2013-11-07 o 21:29
Stary 2013-11-07, 21:39   #731
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby nie te spadki słodycze jak dla mnie mogłyby nieistnieć - nei wiem po czemu ludzie wymyślili torty? i ciasta?
ja też nie wiem po co pachną ładnie, ale zeby od razu to jeść?

Wiecie co dziś zrobiłam? wrzuciłam moją pomadkę Chubby Stick do szybu windy Wyciągałam ją z torebki jednocześnie wchodząc do winy i mi wypadła z rąk i wpadła w tę szparą między drzwiami a podłogą windy nieźle się wkurzyłam, bo strasznie ją lubiłam, a tania też nie była Jak to mówią "niech żyje zgrabność"

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2013-11-07, 21:44   #732
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Dzięki! i nawzajem!
Prąd mi zabrali, a ten w komórce się kończy...

ale to drugi koniec Polski ,szukam czegos koło krakowa

znalazłam take cos

http://www.wlosan.pl/

no i nie wiem po czym mam poznac czy to jest ok czy nie ok ,

a moze macie soc z okolic krakowa fodnego polecenia?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:49   #733
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

foty nie oddają uroku ogólnie jest mega wygodna, nawet wygodniejsza od tej którą miałam dotychczas
Świetna jest
Elegancka,ale nie nadęta, taka do wszystkiego
Jutro wyruszam znow na poszukiwania, moze pójdzie lepiej niż ostatnio ;-)
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:02   #734
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co dziś zrobiłam? wrzuciłam moją pomadkę Chubby Stick do szybu windy Wyciągałam ją z torebki jednocześnie wchodząc do winy i mi wypadła z rąk i wpadła w tę szparą między drzwiami a podłogą windy nieźle się wkurzyłam, bo strasznie ją lubiłam, a tania też nie była Jak to mówią "niech żyje zgrabność"
no cała ja cała ja
Stary 2013-11-07, 22:14   #735
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ale to drugi koniec Polski ,szukam czegos koło krakowa

znalazłam take cos

http://www.wlosan.pl/
myślałam że jak na obóz to wszystko jedno w jakiej części Polski ja w Olsztynie na obozie właśnie byłam

ten co znalazłaś wygląda fajnie, ale faktycznie bez polecenie to ciężko ocenić, bo najważniejsze są konie i instruktorzy
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Świetna jest
Elegancka,ale nie nadęta, taka do wszystkiego
Jutro wyruszam znow na poszukiwania, moze pójdzie lepiej niż ostatnio ;-)

i za poszukiwania
ja ostatecznie kupiłam w sklepie no name, w sieciówkach mi nic nie podeszło
Cytat:
no cała ja cała ja
czyli jednak siostra

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2013-11-07, 22:30   #736
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak siostra
a odcień nie był aby graped up?
Stary 2013-11-08, 07:17   #737
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
a odcień nie był aby graped up?
strawberry ale teraz myślę nad nową i może będzie graped up

Piątunio i trzydniowy weekend

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2013-11-08, 08:02   #738
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
wklejałam link wg czego robiłam, już go nie mam ale było bez tahini bo nie miałam, samego sezamu nie chciało mi się rozmemłać - w sumie nie wiem jak
ja robiłam na bazie tego: http://www.jadlonomia.com/2012/11/hummus-idealny.html tylko nie gotowałam cieciory z sodą i tahini jak najbardziej robiłam sama, sezam troszku na patelni podprażyć, do młynka z ciut wody i zemleć na pastę, nic prostszego.

Cytat:
nie inaczej

ponownie, nie inaczej

Cytat:
hejka zaraz sie odniosę do cytata i fajnie że jesteś bo cały dzień obmyślałam gdzie Cię dopaść bo mam ważne pytania - ad diety

Kameno zastanaiwałam sie gdzie Cię zbombardować ad diety, na priwa trochi zapycham skrzynkę etc, ale może zacznę tu - a potem zobaczymy
o diecie to nie wiem czy coś sensownego będę w stanie napisać bo robię to na tzw. czuja bez żadnej skonkretyzowanej wiedzy... postaram się napisać więćej później bo teraz się powoli zbieram do robo.

PS: coś tam napisałam w odp. na post Parabelki

Cytat:
Moze i tak ale w tym tempie ladnienia to by musial pozyc z 300 lat zeby byc ladnym

Cytat:
celiakia to jedno, ale glutenu nie je też spora część osób z wyboru, bo im po prostu nie służy, mi np, jest lepiej bez pod kątem objawów trawiennych, innych nie monitorowałam.

wrócę jeszcze do związku glutenu z tarczycą, o którym wspominałam parę miesięcy temu, coś tam na ten temat latem poczytałam, nie za dużo i nie za dokładnie, przyznaję, i wcale nie mam chęci wnikać głębiej, ale potwierdzenie tego związku mam z dwóch niezależnych i dość odległych od siebie źródeł - znajomej bioenergopsycholożkoterap eutki ale też od doktor biochemii

a o śluzach i ich rodzajach i wpływie na organizm można sobie poczytać w medycynie chińskiej

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
o, coś mi świtało, że jest na ten temat jakaś polecana kniga, ale nie pamiętałam co i jak mam ją nawet zapisaną w notkach z wykładów 5 przemian.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2013-11-08 o 08:04
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 10:45   #739
aileenn
Mother of Cats

Polly, materiały do zielonych wycieczek dla Twojego dida? KLIK

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
wrócę jeszcze do związku glutenu z tarczycą, o którym wspominałam parę miesięcy temu, coś tam na ten temat latem poczytałam, nie za dużo i nie za dokładnie, przyznaję, i wcale nie mam chęci wnikać głębiej, ale potwierdzenie tego związku mam z dwóch niezależnych i dość odległych od siebie źródeł - znajomej bioenergopsycholożkoterap eutki ale też od doktor biochemii

a o śluzach i ich rodzajach i wpływie na organizm można sobie poczytać w medycynie chińskiej

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

o, coś mi świtało, że jest na ten temat jakaś polecana kniga, ale nie pamiętałam co i jak mam ją nawet zapisaną w notkach z wykładów 5 przemian.
Gluten a tarzczyca - muszę odgrzebać ten post.
A propos knigi Pitchforda - on właśnie łączy punkt widzenia medycyny chińskiej i zachodniej

Stary 2013-11-08, 11:43   #740
Murszafka
To ja :)

Cytat:

A na dodatek dziś wieczorem koncert Kultu
Więc paraduję dziś po robo w koszulce takiej: http://oi28.tinypic.com/b6obgl.jpg
i spranych czarnych dżinsach. I z pomiętolonym włosiem, oraz czarnym makijażem. A co...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 12:51   #741
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
strawberry ale teraz myślę nad nową i może będzie graped up

łiiii to lepiej już zanabyć coś tańszego bo teraz pojawiły się podobne kredki w Revlonie, Bourjois i pewnie mnóstwa innych

Cytat:
ja robiłam na bazie tego: http://www.jadlonomia.com/2012/11/hummus-idealny.html tylko nie gotowałam cieciory z sodą i tahini jak najbardziej robiłam sama, sezam troszku na patelni podprażyć, do młynka z ciut wody i zemleć na pastę, nic prostszego.

o diecie to nie wiem czy coś sensownego będę w stanie napisać bo robię to na tzw. czuja bez żadnej skonkretyzowanej wiedzy... postaram się napisać więćej później bo teraz się powoli zbieram do robo.

PS: coś tam napisałam w odp. na post Parabelki

celiakia to jedno, ale glutenu nie je też spora część osób z wyboru, bo im po prostu nie służy, mi np, jest lepiej bez pod kątem objawów trawiennych, innych nie monitorowałam.

dzięki
P.S. nie mam młynka
P.S. 2 kapitalna ta strona

Czas edycji: 2013-11-08 o 15:27
Stary 2013-11-08, 13:02   #742
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:

Zawsze mam schizę, że mi tam wpadną klucze

z W.
Przybyłam o 6:30, właśnie wstalam na obiad
Pogoda ładna, ale nawet mi się dziś nie chce ruszać sprzed tv.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:02   #743
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
ZNad cherbaty o smaku kawy
Jest taka czy se zmieszałaś?

Cytat:

Ołć Ciamajdo (łodezwała się Nieciamajda wytłukująca miski z dziuraleksu )

Dojrzałam w CCC buty, które mi się podobią, ale cena mnie dobiła (nawet ze zniżką) i teraz żałuję, że wlazłam do tego sklepu Muszę sobie więc tłumaczyć, że na zimę mam już jedne buty i starczy C'nie?

Dobry Znad ciepła

A i na dobry dzień takie 3 żarciki dla Was (może znacie ) :

Ojciec przyjeżdża do syna na studia odwiedzić go w akademiku
i zrobić mu zarazem niespodziankę. Znajduje jego
pokój, puka i pyta:
-Czy tu mieszka Janek Nowak?
A głos ze środka pokoju mu odpowiada:
-Taaa, weź go połóż pod drzwiami!

Policjant zatrzymuje samochód, którym jadą trzy osoby.
- Gratuluję - mówi policjant - jest pan tysięcznym kierowcą, który przejechał nową szosą.
Oto nagroda pieniężna od firmy budującej drogi!
Obok pojawia się reporter i pyta:
- Na co wyda pan te pieniądze?
- No cóż - odpowiada po namyśle kierowca - chyba w końcu zrobię prawo jazdy...
Żona kierowcy z przerażeniem:
- Nie słuchajcie go panowie... On zawsze lubi żartować, gdy za dużo wypije!
W tym momencie z drzemki budzi się, siedzący z tylu dziadek i widząc policjanta zauważa:
- A nie mówiłem, że skradzionym samochodem daleko nie zajedziemy!...

Gość wraca po weekendzie i widzi, że obok siedziby jego firmy stoi ogromny kort tenisowy, mnóstwo widzów, na parkingu same eleganckie limuzyny, Rollsy i Bentleye, a na korcie Kuzniecowa z Sereną Williams. Stanął jak wryty, po chwili wbiega do biura i wrzeszczy do wspólnika:
- Co jest grane?!
A ten, jakiś niewyraźny, mówi:
- Wiesz, złapałem złotą rybkę...
- Pożycz mi ją!
- OK, ale uważaj, trochę jest przygłucha...
Gość biegnie z rybką do domu i mówi:
- Chcę mieć górę złota!
I za chwilę ma górę błota.
Biegnie wkurzony z pretensjami do wspólnika. A ten na to:
-A co ty myślisz? Że moim życzeniem był "wielki tenis"?

Miłego dnia
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:36   #744
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
P.S. nie mam młynka
to może ręcznie w makutrze
ja ukręciłam bo nie lubię kupować gotowców jak mogę zrobić sama szczególnie jak mam możliwość. gotowce się mi zwykle psują bo nie zużywam tyle na raz, a taki sezam nabywam na wagę i zużywam po trochu w postaci ziaren do musli i sałatek albo właśnie tahini.

jeszcze o śluzie.... takie moje przemyślenia, jakiś rok temu pierwszy raz usłyszałam o tym całym niedobrym śluzie i tak sobie myślałam ki diabeł, jakieś wymysły bez sensu, potem byłam na paru wykładach z pięciu przemian i tam było już to wyjaśnione dogłębniej (acz zapamiętałam tylko tyle że musi byś równowaga - co ma sens, nie tylko w medycynie chińskiej - bo jak organizm, albo narządy, są za suche albo za wilgotne to równowagi brak i stąd są dolegliwości i choroby.... plus, że nadmiar śluzu może odłożyć się w narządach w postaci np. guzów, co mnie zaciekawiło, choć wiem że do medycyny zachodniej ma się nijak, ale wyjaśnienie dobre jak każde inne, byle w ramach jednego sensownego systemu)... w każdym razie wydaje mi się to bardziej skomplikowane niż po prostu "unikanie jedzenia-które-produkuje-śluz" i na pewno - tak jak ze wszystkim - każdemu będzie słuzyło co innego. moim zdaniem najlepiej na sobie, w miarę sensownie, poeksperymentować.

a o glutenie, gluten jest mieszaniną białek i zapewne, tak jak Parabel pisała, odżywia (co widzę po sobie, bo wraz z brakiem podaży glutenu wzrosło mi zapotrzebowanie na mięso, którego już prawie nie jadłam, kasze, fasole i jaja itp. widać go nie zastępują, muszę spróbować dorzucić do diety amarantus i quinoę) aczkolwiek czy jest taki super dla organizmu to nie wiem, na logikę - czy tam na chłopski rozum - coś co jest nierozpuszczalnym glutowatym gumowatym lepiszczem nie widzi mi się jako coś co chciałabym mieć rozsmarowane po jelitach.... tak mi się to obecnie wizualizuje, być może mi z czasem przejdzie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-11-08, 15:44   #745
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
i za poszukiwania
ja ostatecznie kupiłam w sklepie no name, w sieciówkach mi nic nie podeszło

Nie kupiłam torebki, ale za to kupiłam płaszcz
Drugi w tym miesiącu

Kam, przepraszam ( szukałam Twoich postów na temat, ale komp mi świruje chyba), ale moglabyś napisać słowko o tej diecie jaglanej ( to oczyszczająca chyba była?) co na niej schudłaś kilka kg nieplanowane?
Stary 2013-11-08, 15:56   #746
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
P.S. 2 kapitalna ta strona
co nie? bardzo fajne pomysły, chyba stamtąd robiłam sernik wegański z nerkowców.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Kam, przepraszam ( szukałam Twoich postów na temat, ale komp mi świruje chyba), ale moglabyś napisać słowko o tej diecie jaglanej ( to oczyszczająca chyba była?) co na niej schudłaś kilka kg nieplanowane?
wkleję linka: http://sztukaodzywiania.pl/component...-kasza-jaglana
a od siebie dodam, że może być już trochę za zimno (ja robiłam oczyszczanie w kwietniu, też było wtedy chłodno i się trzęsłam, więc jadłam kaszę z masłem albo olejem sezamowym i pieprzem), ale może nie każdy jest tak wrażliwy na chłód.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-11-08, 16:06   #747
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
co nie? bardzo fajne pomysły, chyba stamtąd robiłam sernik wegański z nerkowców.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

wkleję linka: http://sztukaodzywiania.pl/component...-kasza-jaglana
a od siebie dodam, że może być już trochę za zimno (ja robiłam oczyszczanie w kwietniu, też było wtedy chłodno i się trzęsłam, więc jadłam kaszę z masłem albo olejem sezamowym i pieprzem), ale może nie każdy jest tak wrażliwy na chłód.
Dzięki

Teraz będę miała kilka miesięcy wolnego i głownie posiadówy w domu, więc spróbuję
Stary 2013-11-08, 16:34   #748
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
A, no czyli wrzucam na minutę
Nie umiem ustawiać sekund, tylko pelne minuty , wogle nie umiem jej obslugiwać
Mi tam w sumie wszystko jedno czy z mikrofali czy nie, grunt że można szybko żarcie odgrzać na jednym talerzu.
Ja tylko umiem podgrzać, popcorn kiedyś spaliłam
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Mój pomysł nazywa się Lizbona
Kusi mnie jeszcze coś bardziej hmm egzotycznego, bo planuję wielkie świętowanie, ale jeszcze nie wiem, ile $ uciułam
Co do Twojego pytania - może Słowenia? Zaraz znajdę linka.
edit: Portoroz
Stamtąd jest moja forma, ponoć piękny kraj ale nie byłam więc nie polecę

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ad1. kosmetyczka stwierdziła, że to zastrzał zwykły , na wrastający muszę jeszcze zapracować
pracuj.
Cytat:
Fajoskie
Cytat:
A w temaci horrorow.
Jak ktoś szuka dobrego to polecam Obecność.
Pierwszy na ktorym autentycznie podskakiwalam ze strachu. A potem oczywiście spałam przy zapalonym świetle ;-)

Cytat:
ale kupiłam torebkę
Ale fajna

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Zawsze mam schizę, że mi tam wpadną klucze
A ja że jak postawię w niej jedną nogę to ruszy
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dojrzałam w CCC buty, które mi się podobią, ale cena mnie dobiła (nawet ze zniżką) i teraz żałuję, że wlazłam do tego sklepu Muszę sobie więc tłumaczyć, że na zimę mam już jedne buty i starczy C'nie?
No coś Ty ! oszywiście że ja co rusz znajduję wszędzie pudełka z butami zimowymi a chodzę w jednych

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ojciec przyjeżdża do syna na studia odwiedzić go w akademiku
i zrobić mu zarazem niespodziankę. Znajduje jego
pokój, puka i pyta:
-Czy tu mieszka Janek Nowak?
A głos ze środka pokoju mu odpowiada:
-Taaa, weź go połóż pod drzwiami!

Policjant zatrzymuje samochód, którym jadą trzy osoby.
- Gratuluję - mówi policjant - jest pan tysięcznym kierowcą, który przejechał nową szosą.
Oto nagroda pieniężna od firmy budującej drogi!
Obok pojawia się reporter i pyta:
- Na co wyda pan te pieniądze?
- No cóż - odpowiada po namyśle kierowca - chyba w końcu zrobię prawo jazdy...
Żona kierowcy z przerażeniem:
- Nie słuchajcie go panowie... On zawsze lubi żartować, gdy za dużo wypije!
W tym momencie z drzemki budzi się, siedzący z tylu dziadek i widząc policjanta zauważa:
- A nie mówiłem, że skradzionym samochodem daleko nie zajedziemy!...

Gość wraca po weekendzie i widzi, że obok siedziby jego firmy stoi ogromny kort tenisowy, mnóstwo widzów, na parkingu same eleganckie limuzyny, Rollsy i Bentleye, a na korcie Kuzniecowa z Sereną Williams. Stanął jak wryty, po chwili wbiega do biura i wrzeszczy do wspólnika:
- Co jest grane?!
A ten, jakiś niewyraźny, mówi:
- Wiesz, złapałem złotą rybkę...
- Pożycz mi ją!
- OK, ale uważaj, trochę jest przygłucha...
Gość biegnie z rybką do domu i mówi:
- Chcę mieć górę złota!
I za chwilę ma górę błota.
Biegnie wkurzony z pretensjami do wspólnika. A ten na to:
-A co ty myślisz? Że moim życzeniem był "wielki tenis"?
Pierwszy przeczytałam swojemu studentowi, uśmiał się, pewnie też by tak chciał ale biedak mieszka z nami zamiast w akademiku
Drugi znam
Trzeci świetny

Cytat:
Drugi w tym miesiącu
Płaszczów nigdy za dużo choć ja mam tylko jeden ale ja mała i źle w nich wyglądam

Ależ dziś było piękne suońce

Fitam

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:48   #749
rachell111
Zakorzenienie

Kam - dzięki, razem z dziefszynami rozjaśniłyście mi trochę

nic nie stwierdzam póki co, nic na oślep, pomalutku zdobywam wiedzę, szukam namiarów an dobrych lekarzy, a w diecie staram sie jak zwykle jeść tylko to na co mój organizm ma chcicę - obecnie bardzo na mięso, ryby, jaja, i zielone warzywa (choć żalazo był na najniższym szczebelku ale normy)

odrzuca mnie od makaronów, wszelkich mącznych pierogów naleśniorów i placuszków - ale to już od dawna
Stary 2013-11-08, 16:51   #750
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
A propos knigi Pitchforda - on właśnie łączy punkt widzenia medycyny chińskiej i zachodniej
brzmi ciekawie, muszę znaleźć i przeczytać choć nie wiem kiedy, mam taką kolejkę knig do czytania a ciągle coś nowego wpada i absorbuje.... brak czasu, choć nie tylko to, oczy też o sobie znać dają

EVERY WOMAN IS A STAR
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości