|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
pietraszko mi dzisiaj zwiewal a ja go za "fraki" odciagalam do tylu, tak chyba miljon razy
w koncu dostal ataku smiechu i nie byl w stanie czworakowac ![]() dobranic lejdis
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele mam (nie mowie o ktorejs z Was) tlumaczy sie, ze po podaniu niedozwolonej rzeczy dziecko nic nie jest, ale przeciez tak naprawde to dopiero moze wyjsc w przyszlosci... Dobra, mialam isc czytac
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aga, decyzja należy do Ciebie ![]() tam tych aukcji jest kilka i różne klocki więc sobie popatrz na spokojnie
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Takie jeszcze fajne : http://allegro.pl/clementoni-klocki-...657580797.html
I nie wiem czy postawic bardziej na ilosc klockow : tak jak tu: http://allegro.pl/clementoni-klocki-...688925975.html czy wlasnie na to ze w zestawie wyzej jest ta fajna zabka, ktora dziecko potem bedzie moglo ciagnac za soba. Cala, wy macie 24 klocki, si? myslisz ze w tym wieku trzeba duzo sztuk? 15 za malo? |
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te z zabawką- kuszą ![]() Ja na BN jak będę miała jakiś grosz, to chcę dokupić jakieś zwierzaczki itp, bo takie widziałam. Dobranoc
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-11-07 o 21:37 |
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja się chciałam odnieść do tego tematu cukru... A raczej słodkich produktów... Łatwo jest oceniać innych, gdy ma się dziecko, które je wszystko - inaczej jest, gdy jest na odwrót... Wtedy chwytasz się wszystkiego, byleby dziecko cokolwiek jadło, oprócz tego nieszczęsnego mleka... Chciałabym móc nie podawać małej słodkich kaszek, słodkich deserków...
Cytat:
![]() Cytat:
Padłam. |
||
|
|
|
#2198 | |||
|
Zakorzenienie
|
dostałam wypłatę za moją pracę w domu; i prawie 3 stówy więcej, niż się spodziewałam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i za każdym razem tak słodko paluszek wyciąga i patrzy na mnie, czy dobrze
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Debrah jestes nieoceniona! Ogromnie Ci dziekuje, za te wszystkie słowa i utwierdzenie mnie i męża (przeczytalam mu Twoje slow), ze nie bedziemy brnąć w to w co wszyscy wokół nam doradzaja, jeszcze raz dziekuje
Wlasnie miala miejsce rzecz niespotykana videoniania przede mna i nagle mlody wstaje i tu normalnie powinien nastapic krzyk, ale cisza, polozyl sie, znowu usiadl, mysle sobie pojde, ale stalam w drzwiach, nie zaplakal, ale zaskrzeczal, podeszlam i polozylam sie obok niego, poglaskalam i zasnal ponownie, przez nastepne 10 minut budzil sie jeszcze kilka razy, ale ja bylam u niege jeszcze tylko raz i nie bylo ZADNEGO placzu Insolito Piotrus jest uroczy
Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-11-07 o 21:46 |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
ale potem za karę zostali zjedzeni, także ten tego...niebezpieczne takie zabawy
![]() a co do jedzenia, to nikt nikogo przecież nie ocenia tutaj
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bogaczka z Ciebie teraz
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2205 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też się dziś tak bawiliśmy Ubaw po pachy Cytat:
![]() Ciężko o zaśnięcia inaczej niż przy UU (mówię o warunkach domowych, bo w samochodzie zasypia), ale wczoraj udało mi się go ululać na rękach, chyba pierwszy raz w życiu ![]() Sam w łóżeczku czy ze mną na łózko w dzień niema szans, żeby zasną. Wstaje, skacze i chce się bawić. W nocy o dziwo zasypia sam przy mnie ![]() Zazwyczaj opowiadam mu jak robią poszczególne zwierzątka. Wydaje mi się , że Piotrek jest do tego stopnia żywym dzieckiem, że nie może usiedzieć na pupce tych 15 min, które potrzebuje do jedzenia, więc uwagę odwracamy nie tyle na jedzenie co żeby siedział Zawsze mówiłam, że nie będę tak robić, bo sama stworze sobie problem, ale kurcze inaczej on nie zje NIC ![]() Cytat:
![]() Taka tam kołysanka dla dzieci ![]()
|
|
#2206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jedzenia, to niby nie, nie jest to powiedziane wprost, a jednak padają słowa - "Ja bym tak nie zrobiła, ja to, ja tamto"... Albo nalot na kogoś znajomego, kto łamie zasady zdrowego żywienia... |
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, to teraz ja napiszę ile mój mężczyzna dzisiaj zjadł 6 - kp ok 8:30 kaszka ok 100 ml 12:20 kp (taka długa przerwa, bo 2 h spał a przed snem wyjątkowo nie potrzebował uu) 14:30 pierwsza próba zupki - nieudana zjadł 2 łyżeczki 16:30 druga próba zupki - ok. słoiczek 18 2 łyżeczki deserku (jabłuszko ugotowane i zmiksowane) przed spaniem kp w międzyczasie zjadł 4 chrupki i raz dałam mu kawałek chlebka. jeszcze w kwestii parówek... ja rozumiem mamę, która ma np. 1,5 roczne czy 2letnie dziecko i ono nie chce nic jeść za wyjątkiem parówek (albo tak jak pisze Black,że Oliwka nie tknie niczego, co nie jest słodkie)czy np sernika czy czegośtam innego ale jeśli dziecko zjada chętnie wszystko a my mu dokładamy już teraz parówki czy inne podobne świństwa to przecież każdy wie, że konsekwencji tego nie zobaczymy dziś czy jutro (no chyba, że dostanie sraczki czy wysypki) ale zobaczymy to za lat 5 czy 10, kiedy to dziecko wybierze zamiast pomidora kiełbasę i będzie ono najgrubsze w klasie. Już nie wspomnę o tym, co pisała Debrah, że zwiększamy ryzyko chorób takich jak nadciśnienie, czy cukrzyca... |
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla małego Pana Mądralińskiego Cytat:
Słodziaki nasze
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
ale to będzie tango wirtualne na all i w dziale zabawkowym
![]() zadowolona to bym była, jakby6 stów więcej było, a teraz powiedzmy, że nie jestem zawiedziona ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- insolito http://tablica.pl/oferta/marynarka-d...tml#6b4ecaaeee
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
Za nami kolejna pobudka, niezwyczajnie spokojna
generalnie dzisiejszy sen bardzo niespokojny, ale bez histerii, to nowosc.Co do parowek, ja tez teraz jestem na nie i nie dalabym mojemu kilkumiesieczniakowi, ale nie sadze, ze uda mi sie go ustrzec do 3 lat jak pisze Deli. Moim celem jest pokazanie mu, ze zdrowe tez moze byc smaczne, np. taka jaglanka z owocami. |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
świetnie Debrah podsumowała I wiesz, temperament nie oznacza, że dziecko nie siądzie na tyłku. Poza tym, moja Agu była BARDZO spokojna w sensie - ona mi nie łaziła po meblach, nie uciekała, nie wywalała rzeczy z szafek, ludzie mi mowili że to szok a teraz - BARDZO ruchliwa, owszem, potrafi siedzieć i długo coś robić ale ogólnie ona nie chodzi, tylko skacze/biega/tańczy/śpiewa, ma ogromną potrzebę ruchu. No to nie do końca się zgodzę, że skoro młody teraz ruchliwy to na bank będzie temperamentny ![]() no pamiętam, ale droższe na pewno tyle, że chyba jakieś wypaśniejsze ![]() Cytat:
czasem, gdy nie jest głodna, to od razu przytulę, buziak, kładę i usypia z kotkiem i smoczkiem nie nosiłam nigdy, no może kilka razy w chuście i tam usypiała i tyle, ale żeby na rękach celem usypiania - nie Cytat:
|
||||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
szajka, jak jesteś, to Cię wykorzystam
![]() kiedyś wklejałaś linka do takich bransoletek z koralików czy cuś dla dziewczynki, ze sobie sama może robić chyba; nie pamiętam dokłądnie, ale chyba by mi na prezent teraz pasowało; pomożesz?
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Moj babel na kaszke holle od samego poczatku reagowal
teraz stwierdzilam, ze skoro je kaszki w miare normalnych ilosciach to podam holle, ale to chyba tak po prostu z przyzwyczajenia, nie tknie i koniec. Co by sie nie zmarnowalo, to dosypuje zeby zagescic. A kupujemy babydream, z cukrem (glownie bananowa, a dzisiaj byl szal na straciatelle), mlody wcina, a druga sprawa - cena.Debrah! Pietraszko od jakiegos czasu kaszke pochlania z kubeczka treningowego, to taki kubeczek z dziubkiem jak niekapek ale leje sie z niego normalnie, i o ile woda z niego dla babla leci za szybko, gesciejsza kaszka idealnie, moze tak sprobujesz Amelci??? Kuuuurcze, musi sie u was ruszyc ![]() Mialam isc spac a łajzażinguje ![]() No wlasnie, gdzie sie Fewcia podziala??? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybko działasz A Ty nie chcesz?
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
nie, teraz i tak nie miałby tego gdzie nosić, bo po domu raczej za gorąco mu będzie (bo u nas palą jak w piekle); będę na wiosnę szukać
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego - przeciez chyba na tym polega wyrazanie wlasnego zdania. A fewciowy maz nie ma czasem jeszcze urlopu?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

w koncu dostal ataku smiechu i nie byl w stanie czworakowac 

) jogurt z mleczarni z Krastnegostawu i od razu mi sie Black i gojka przypomniala

idę jutro w tango

ide spac bo wykituje
dla małego Pana Mądralińskiego
teraz stwierdzilam, ze skoro je kaszki w miare normalnych ilosciach to podam holle, ale to chyba tak po prostu z przyzwyczajenia, nie tknie i koniec. Co by sie nie zmarnowalo, to dosypuje zeby zagescic. A kupujemy babydream, z cukrem (glownie bananowa, a dzisiaj byl szal na straciatelle), mlody wcina, a druga sprawa - cena.