Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 18:46   #2821
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Chyba są pierwsze efekty ciągłego wiszenia przy cycu dzisiejsza waga Szymka to 4170g, podczas gdy wczoraj było 4110g, a przedwczoraj 4080g. Nadrabia straty z zeszłego tygodnia Baaaardzo się cieszę i mimo mocnego zmęczenia ciągłym karmieniem wiem, że warto się trochę pomęczyć

Teraz korzystając z okazji, że Szymuś śpi, kładę się i ja. Za godzinę pewnie i tak znów pobudka na szame będzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:50   #2822
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja sie na trzecie nie zdecyduje, tragicznie radze sobie z dwojka, trzecie by bylo samobojstwem...
Mi sie marzy trójka brzdąców.
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ubieracie dziecku krótki rękawek w domu ? Bo my mamy obecnie 25 stopni i mlody ma krótki rękaw, spodnie i skarpetki. Leży lekko przykryty kocykiem.
Ja małej zakładam albo pajaca albo body z długim rękawkiem. Mała leży sobie często w rożku to ma stópki przykryte, a jak się bawi a ma zimne nóżki zakładam skarpetki albo spodenki. Jednak body z krótkim rękawkiem odpada.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie zamierzam oduczać, ale ja kp
przy butli w którymś tam momencie warto próbować (ale IMO nic na siłę!), ale to jak dzieć ma co najmniej kilka miesięcy
Moja jak dostaje MM o 20.00 to kolejne o 4.00-5.00 tak śpi jak susełek. Niekiedy o 22.00 to śpi do 6.00
Stary 2013-11-07, 19:00   #2823
butterfly20
Zakorzenienie

http://www.hm.com/pl/product/15595?article=15595-A mąz powiedział,że jutro po to jedzie
Ale mi szkoda trochę chajsu,drogie...

I jeszcze to chcę
http://www.hm.com/pl/product/20981?article=20981-A

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:14   #2824
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ide obczaic bo tez musimy zrobic fotke mlodemu to bez problemu kazdy fotograf zrobi? bo wlasnie ostatnio myslalam nad tym jak zrobic fotke tak malemu dziecku by spelniala te ich wymogi....

ja w moim paszporcie wygladam jak seryjny morderca
No tutaj normalnie każdy fotograf robi. Z resztą chyba gdzieś te zdjęcia trzeba robić to gdzie jak nie u foto. Tylko sprawdź czy na pewno takie same wymogi są do polskiego paszportu jak do niemieckiego, żeby ci w konsulacie nie odrzucili potem. Ja wydrukowałam z neta jakie są wymogi co do zdjęcia i porównaliśmy już na miejscu i się okazało, że są takie same w NO i PL. Foto mówił, że na pewno są inne w USA i w Indiach a w Europie raczej takie same ale lepiej sprawdzić.

Byliśmy dzisiaj przelotem w przychodni zważyć się i mamy teraz 4 tygodnie skończone wczoraj i 4770, przyrost 230 w tydzień

wczoraj pierwszy raz młoda przyjęła tran... Nie smakowało
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:18   #2825
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mi chirurg stomatologiczny powiedzial ze moge karmic po znieczuleniu i tak tez zrobilam. Malemu nic nie dolegalo
ja się lękam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
http://www.hm.com/pl/product/15595?article=15595-A mąz powiedział,że jutro po to jedzie

I jeszcze to chcę
Motylek zapisz się do newsletera hm i dostaniesz na jedną rzecz -25% rabatu więc cena będzie 44zł
a jak chcesz 2 rzeczy to jeszcze męża zapisz i zamiast 120zł zapłacisz 88zł

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:23   #2826
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No tutaj normalnie każdy fotograf robi. Z resztą chyba gdzieś te zdjęcia trzeba robić to gdzie jak nie u foto. Tylko sprawdź czy na pewno takie same wymogi są do polskiego paszportu jak do niemieckiego, żeby ci w konsulacie nie odrzucili potem. Ja wydrukowałam z neta jakie są wymogi co do zdjęcia i porównaliśmy już na miejscu i się okazało, że są takie same w NO i PL. Foto mówił, że na pewno są inne w USA i w Indiach a w Europie raczej takie same ale lepiej sprawdzić.

Byliśmy dzisiaj przelotem w przychodni zważyć się i mamy teraz 4 tygodnie skończone wczoraj i 4770, przyrost 230 w tydzień

Nie dziwie się ze nie smakowało - nikt nie lubi tranu :P

Brawa za piękny przyrost wagi

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Chyba są pierwsze efekty ciągłego wiszenia przy cycu dzisiejsza waga Szymka to 4170g, podczas gdy wczoraj było 4110g, a przedwczoraj 4080g. Nadrabia straty z zeszłego tygodnia Baaaardzo się cieszę i mimo mocnego zmęczenia ciągłym karmieniem wiem, że warto się trochę pomęczyć

Teraz korzystając z okazji, że Szymuś śpi, kładę się i ja. Za godzinę pewnie i tak znów pobudka na szame będzie.

Super!

Rusałka co u Ciebie? Nic się nie odzywasz ostatnio

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Nena - zrobiliśmy ciasteczka z twojego przepisu wczoraj. Pychota do tego ciastka - kawałek jabłka zawinięte w kruche ciasto. Tez pycha! Zajadam się od wczoraj

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:33   #2827
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cycem karmię+czasem mm więc na żądanie
no właśnie, więc co CI po mężu w nocy

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Moja jak dostaje MM o 20.00 to kolejne o 4.00-5.00 tak śpi jak susełek. Niekiedy o 22.00 to śpi do 6.00
super CI śpi

ej a ta zniżka z newslettera hm to jak długo jest ważna? w sensie że zarejestruje się dziś, przyznają mi te -25% to do kiedy musze wykorzystać

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 19:38   #2828
kaska87
Zakorzenienie

Natala to jest cały czas z tym, że jak się zapiszesz to chyba masz 2 tygodnie na zakupy-tyle ważny jest kupon więc najlepiej się zapisać jak już się wybierasz po coś

nie lubię sama być w domu, wolę jak jest P.

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-07 o 19:39
Stary 2013-11-07, 19:52   #2829
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Też nie lubię być sama ale małż właśnie jedzie do mnie Filip wykąpany, śpi więc i ja pójdę się wykąpać.

Kiedyś któraś z Was pisała, że nie lubi jak jest tż w domu.
Mój 26 listopada idzie do szpitala i 28 będzie miał operację kolana. Później rehabilitacja. Więc prawdopodobnie będzie około 5 miesięcy na L4
Tylko, że ja lubię jak jest w domu
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:09   #2830
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

I jeszcze to chcę

piekne to z minnie... drugie dzidzi musi byc dziewczynka

Cytat:

trafna uwaga, dzieki bo nie pomyslalam o tym
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:09   #2831
your Angel
czyli Endżi

Motylku, ale co Ci się stało, że już podoba Ci się Hello Kitty ;D ?

Poprzednie dwie noce tż nie było na noc, dziś przyjechał a jutro i pojutrze znowu nocuje w robocie. Matko, ale kanał. Za to dziś zapowiedział, że jak zarobi powyżej X złotych to kupujemy sobie nowy telewizor, jest motywacja Pewnie i tak go kupi, nawet jak zarobi ciut mniej

Ja wolę jak tż jest na noc, bo pomijając to, że lubię bliskość to czuję się pewniej, bo u mnie często wywala korki, jest jakaś awaria prądu itd a ja się boję ciemności Poza tym on w nocy zawsze pomoże jak już ze zmęczenia nie widzę na oczy - i mamy np taki układ, że ja karmię (przypominam, moja pijawka na ogół chce jeść co 2 godziny ) a on usypia, przewija itd.

Z innej beczki to obczajałam dziś zawartość mojej szafy pod kątem jakiegoś ciucha na ewentualne Andrzejki. Wyobraźcie sobie moje zajaranie, że bez problemu włażę we wszystko - i wygląda to nawet ciut lepiej niż przed ciążą, bo w kiecki wciskałam moje powiększone cyce w push-upie Wbiłam się w taką trochę przegiętą krótką, wydekoltowaną sukienkę w panterkę, do tego czarne szpile i doszłam do wniosku, że nie jestem jeszcze taka ostatnia
Stary 2013-11-07, 20:20   #2832
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
hej
znajomych

pozbyłam się górnej ósemki lolaaaaa - ja już nie kp, więc się nie dowiadywałam jak ze znieczuleniem, ale wydaje mi się, że nie bardzo można to łączyć.. przynajmniej ja bym się bała
mozna znieczulenie. ja mialam dwa tyg po porodzie 6tke wyrywana w znieczuleniu.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:21   #2833
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny i nauczycielki/przedszkolanki macie pomysł jak wyjaśnić trzecioklasiście różnicę między czasownikiem a przymiotnikiem?niby to oczywiste a do niego normalne tłumaczenie nie trafia...

Kaśka
dzięki, a to na stronce h&m?

Angelku ale ja nie mam nic do HK,to Kaśka się kiedyś śmiała mam kilka body z HK, tunikę i czapkę z rękawiczkami

też nie znoszę być sama wieczorami,moja wybujała wyobraźnia ma wtedy hajlajf za dużo horrorów

Stary 2013-11-07, 20:23   #2834
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mój 26 listopada idzie do szpitala i 28 będzie miał operację kolana. Później rehabilitacja. Więc prawdopodobnie będzie około 5 miesięcy na L4
chyba Bajka jaaaaaaa 5 miesięcy, też chcę ale nie żeby chorował tylko, żeby w domu był
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
piekne to z minnie... drugie dzidzi musi byc dziewczynka

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
też właśnie się zastanawiałam
ja tam lubię hello kicię sama mam dużo rzeczy z tym motywem
a za dziecka miałam pościel- u nas wtedy to jeszcze nie był hit

Motyl ja na pewno nie bo lubię, to ktoś pisał, że to szatan czy coś

ja też mam zbyt bujną wyobraźnie a jak już coś stuknie to koniec, nawet siku nie pójdę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-07 o 20:26
Stary 2013-11-07, 20:25   #2835
misia332
Zakorzenienie

Red face Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też nie lubię być sama ale małż właśnie jedzie do mnie Filip wykąpany, śpi więc i ja pójdę się wykąpać.

ej też bym tak chciała
Cytat:

Poprzednie dwie noce tż nie było na noc, dziś przyjechał a jutro i pojutrze znowu nocuje w robocie. Matko, ale kanał. Za to dziś zapowiedział, że jak zarobi powyżej X złotych to kupujemy sobie nowy telewizor, jest motywacja Pewnie i tak go kupi, nawet jak zarobi ciut mniej

Ja wolę jak tż jest na noc, bo pomijając to, że lubię bliskość to czuję się pewniej, bo u mnie często wywala korki, jest jakaś awaria prądu itd a ja się boję ciemności Poza tym on w nocy zawsze pomoże jak już ze zmęczenia nie widzę na oczy - i mamy np taki układ, że ja karmię (przypominam, moja pijawka na ogół chce jeść co 2 godziny ) a on usypia, przewija itd.

Z innej beczki to obczajałam dziś zawartość mojej szafy pod kątem jakiegoś ciucha na ewentualne Andrzejki. Wyobraźcie sobie moje zajaranie, że bez problemu włażę we wszystko - i wygląda to nawet ciut lepiej niż przed ciążą, bo w kiecki wciskałam moje powiększone cyce w push-upie Wbiłam się w taką trochę przegiętą krótką, wydekoltowaną sukienkę w panterkę, do tego czarne szpile i doszłam do wniosku, że nie jestem jeszcze taka ostatnia
hehe, mi jeszcze troszkę brzuszek wisi, ale spoko majty ściągające i jestem laska nie z tej ziemi.

Ha, mój też dostała kasę ze dwa dni co był ze mną w szpitalu i dostanę za nie jeansy z mojej wymarzonej firmy

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:27   #2836
kropla_deszczu
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!

Ja tylko na chwilę, nie mam za bardzo czasu z Wami pisać ubolewam nad tym bardzo

W dodatku Komputer mam roz.je.ba.ny tak, że się nic nie Da na nim praktycznie robić

Dzisiaj byłyśmy na kolejnych szczepieniach. Wszystko ok, płacz był bo bez tego się nie obejdzie. Za to w domu przez godzinę walczyłam z tzw. nieutulonym płaczem serce się kraje jak nie da się dziecku w żaden sposób pomóc teraz też nie wiem kiedy Ala usnie

Chciałam się też pochwalić, że Ala dzisiaj końcZy 3 miesiące :impreza: i waży już 5230 g a długa jest na 58 cm

Jutro też postaram się Was trochę nadrobić ,może mi się uda

Póki co ściskam Was mocno

Jeśli mi się uda to wstawię jakies foto do K.

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:28   #2837
kaska87
Zakorzenienie

dobra ja się odmeldowuję, bo stary już się z łazienki wyłonił, zjemy kolację, a później kiler leci na tvn
i may plan małego obudzić ok 23-24 nakarmić i niech śpi do rana

Stary 2013-11-07, 20:34   #2838
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Niech mi ktoś wytłumaczy bo ja nie ogarniam. Mały by wisiał całe dnie na cycu. Szuka cyca jakby nie jadł rok. Od 16/17 do wieczora by wisiał na cycu albo spał z nim w buzi. Wygląda tak jakby się nie najadał, był wiecznie głodny a dziś ważyliśmy i wychodzi że przybiera ponad 40g dziennie. Przecież to dużo. Jak to możliwe, że przybierając tyle jest wiecznie głodny? Bo tu nie chodzi o przytulanie się do mnie jak już ale do cyca. Bo jak ja go tulę to się wkurza i prze do cyca..
Nie mam ani sił ani czasu na nic. Jak się dziś wyrwałam do rossmana to prawie jak na wakacjach. Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę miała tyle frajdy z zakupów.

Ale za to trafiłam na promocję herbatki dla karmiących w rosmanie i ok 6 zł w portfelu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:43   #2839
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
My własnie wrocilismy od chirurga.Te Lilkowe naczyniaczki nie są grozneDo 4 miesiąca mogą sie drastycznie powiekszyc ale pozniej zaczną zanikac
Super

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no i co o nich myślisz? Nic nie przecieka?
Miałam jedną paczkę rozm.2 i musiałam kombinować bo ciut za małe były. Jedynki z dady są fajne, bo mają siateczkę, 2 już nie i dlatego na razie używam białych pampersów.

Cytat:

a przy kp można bo ja też się ślinię jak mąż wcina
Kasia, chyba można jeśli z mleka pasteryzowanego (u nas raczej tylko takie).

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy planujecie oduczac swoje dzieciaczki jedzenia w nocy czy czekacie az samo im sie tak ustawi?

Sam zdecyduje.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a czemu K już nie?
Bo pewnie skończył już 3 msce.

Cytat:
Moje też!!!

Zrobiliśmy Ninie fotę do paszportu, rezultat w K nie mogę się napaczeć wyszła jak więzień jakiś to przykre ale cały dzień polewamy z tż z własnej córki

...
No chyba raczej chodzi o to że jak ci ktoś dziecko zauroczy to sobie krzywo odmierzysz, np mniej pełne łyżki przy drugim przelewaniu chyba że ktoś ma dar jak Jezus albo co
Leje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 20:44   #2840
your Angel
czyli Endżi

Motylku, a to mi się wydawało, że kpisz z Heloł Kici
Mam dokładnie to samo w kwestii horrorów wyświetlających mi się w głowie w ciemnościach
Obrazek Samary z The Ring pełzającej po podłodze już nigdy mnie nie opuści I jak taka tchórzliwa matka ma obronić dziecko przed całym złem tego świata?

Misia a jaka jest ta Twoja ulubiona firma ?
Ja ze spodni po ciąży zakupiłam sobie leginsy Super Push Up z Calzedonii Super na moje płaskodupie
Stary 2013-11-07, 20:47   #2841
angelikada
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za miłe słowa ;* dodzwoniłam się do pediatry dopiero o 17 ale dobre i to więc mam dawać piersi mleko to jedynie jeśli widać będzie ze dalej chce jesc i dac tylko 30 ml a jak co to jak będzie mnie cos niepokoiło to mam podjechać na pogotowie żeby ja zbadali a jak nie to w poniedziałek ma dyżur w szpitalu wiec podjechać do niej jak coś...co najlepsze doszłam dlaczego moja malutka się krztusi jak niekiedy je bo uwaga! nauczyła się jesc z kapturkami a teraz ją karmiłam bez nakładek i szło szybciej i się krztusiła a przy nakładkach musi się więcej napracować więc nakładki wróciły do łask...

nie mam zamiaru rezygnować absolutnie z KP! po wczorajszym wieczorze walcze ostro aby nie dać mm jestem dobrej myśli oby się udało !

a jeszcze problem mam z wieczornym usypianiem.. otóż dzisiaj pięknie spała w dzień a teraz po cyckach nie chce spać denerwuje się i marudzi :/ ale nie wyje nie wiadomo jak tylko czasem ja już nie wiem czym jej pomóc... przytulanie bliskie i mruczenie szsz na krótko pomaga bo się zaraz budzi i się zaczyna cała melodyjka...
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 20:49   #2842
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ze spodni po ciąży zakupiłam sobie leginsy Super Push Up z Calzedonii Super na moje płaskodupie
ja w ciąży miałam dupę, a teraz znowu płaska

i w ogóle to mi smutno schudłam do wagi -2kg w stosunku do wagi w ciąży i dalej nie idzie a przy kp nie można diety, więc jem jak prosiaczek i waga stoi

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-07 o 20:51
Stary 2013-11-07, 20:58   #2843
gorgulek
Zakorzenienie

Byłam w klubie na szybko. Nena musiałam zobaczyć Ninkę, popłakałam się ciekawe jaką fotę mojemu zrobią

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:

i w ogóle to mi smutno schudłam do wagi -2kg w stosunku do wagi w ciąży i dalej nie idzie a przy kp nie można diety, więc jem jak prosiaczek i waga stoi
Mi tez smutno bo mam wagę sprzed ciąży i też ani drgnie a ja chcę 3-4 mniej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 21:11   #2844
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
chyba Bajka jaaaaaaa 5 miesięcy, też chcę ale nie żeby chorował tylko, żeby w domu był

też właśnie się zastanawiałam
ja tam lubię hello kicię sama mam dużo rzeczy z tym motywem
a za dziecka miałam pościel- u nas wtedy to jeszcze nie był hit

Motyl ja na pewno nie bo lubię, to ktoś pisał, że to szatan czy coś

ja też mam zbyt bujną wyobraźnie a jak już coś stuknie to koniec, nawet siku nie pójdę
A to mi się pomyrdało.Niech się przyzna ta, która kpiła, bo same do tego nie dojdziemy
Proszę Cię, ja jak idę siku ( a dzrwi do łazienki mam obok drzwi do sypialni) to jak wychodzę z łazienki to lecę do sypialni jakby mnie kto gonił

Cytat:
Motylku, a to mi się wydawało, że kpisz z Heloł Kici
Mam dokładnie to samo w kwestii horrorów wyświetlających mi się w głowie w ciemnościach
Obrazek Samary z The Ring pełzającej po podłodze już nigdy mnie nie opuści I jak taka tchórzliwa matka ma obronić dziecko przed całym złem tego świata?

Misia a jaka jest ta Twoja ulubiona firma ?
Taki sam motyw z łażeniem był w tym horrorze Mama.
A ja oglądam horrory teraz i mam świeże obrazy. W ciąży nie mogłam to teraz nadrabiamy z koleżanką

W ogóle to myślimy o oglądnięciu filmu "Obecność",ale to podobno na "faktach autentycznych" i się dygamy.

a co te legginsy mają jakieś wkładki na tyle?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

przyszła mi dzisiaj paczka z Gemini, szybciutko
Mam żel na ciemieniuchę z Emolium bo koleżanka polecała. Na pewno podoba mi się to,że nie jest tłusty jak oliwka i fajniej się go zmywa, a Tusia nie wygląda jak mokra włoszka nawet po umyciu głowy. A co do efektów to dam znać potem.

a z kolei na buźkę kupiliśmy w aptece krem w Oilatum. Świetnie, wszystko z innej firmy (kąpiemy w Balneum)

Stary 2013-11-07, 21:12   #2845
kaska87
Zakorzenienie

Motyl ten bieg ja za to się boję patrzeć w lustra jak jestem sama i jest noc i nie że taki ryj mam tylko też było kiedyś w jakimś horrorze, że tam się coś pokazywało
ale ja durna kocham horrory, a później się boję

Stary 2013-11-07, 21:13   #2846
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Bo pewnie skończył już 3 msce.
no własnie nie, bo Susanna rodziła tak jak ja, czyli nasze dzieciaczki mają 2,5 miesiąca...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Natala to jest cały czas z tym, że jak się zapiszesz to chyba masz 2 tygodnie na zakupy-tyle ważny jest kupon więc najlepiej się zapisać jak już się wybierasz po coś

dzięki
rozumiem

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:25   #2847
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba raczej chodzi o to że jak ci ktoś dziecko zauroczy to sobie krzywo odmierzysz, np mniej pełne łyżki przy drugim przelewaniu chyba że ktoś ma dar jak Jezus albo co

aha ok

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
oj tam, nie zawracaj sobie tym głowy, czary mary po prostu
no już odpuszczam

Cytat:
przyszła mi dzisiaj paczka z Gemini, szybciutko
Mam żel na ciemieniuchę z Emolium bo koleżanka polecała. Na pewno podoba mi się to,że nie jest tłusty jak oliwka i fajniej się go zmywa, a Tusia nie wygląda jak mokra włoszka nawet po umyciu głowy. A co do efektów to dam znać potem.

a z kolei na buźkę kupiliśmy w aptece krem w Oilatum. Świetnie, wszystko z innej firmy (kąpiemy w Balneum)
kurde u Oli też ciemieniucha :/ daj znać jak po tym z emolium, a ja smaruje Olejuszką ale tak już mnie drażni jej zapach że normalnie nie mogę :/ wkurza mnie że Ola 'śmierdzi' ;p
i w ogóle jak to robisz, smarujesz przed kąpielą i później zmywasz tak jak tu polecały dziewczyny czy inaczej? bo ja sama nie wiem, po nocy ma takie suche płaty i wtedy smaruje i zostawiam, w razie potrzeby powtarzam smarowanie w dzień, w kąpieli się zmyje i wyczesze i zostawiam bez smarowania. a kiedy wyczesujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 21:31   #2848
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miałam jedną paczkę rozm.2 i musiałam kombinować bo ciut za małe były. Jedynki z dady są fajne, bo mają siateczkę, 2 już nie i dlatego na razie używam białych pampersów.
Wypróbowałam dziś i pierwsza niewypał, kupa wyleciała górą jakieś za płytkie są. Muszę je szybko zużyć. Też od urodzenia używam tylko białych pampersów. Ja innych minusów poza tym, że rozmiar jakiś do kitu to nie widzę
Cytat:
Motyl ten bieg ja za to się boję patrzeć w lustra jak jestem sama i jest noc i nie że taki ryj mam tylko też było kiedyś w jakimś horrorze, że tam się coś pokazywało
ale ja durna kocham horrory, a później się boję
Kaśka Twoje teksty mnie rozwalają hihi ja też nie patrzę w lustra w nocy
Stary 2013-11-07, 21:35   #2849
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Hej, ja mam +10kg, więc nie narzekaj

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:44   #2850
tassia
Zakorzenienie

hejho..nie wiem czy was dzis nadrobie..
wlasnie wrociłam z zumby i z basenu...było bosko... jejku jak mi trzeba było ruchu

ale w zwiazku z tym mam refleksje...
czy nie uwazacie ze to chore ze mniej sie obawiam zostawic dziecko z tesciowa niz z tz>???
jak ona jest to nie mam stresów, a jak tz sam zostaje to ja cały czas myslami w domu

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości