|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Chyba są pierwsze efekty ciągłego wiszenia przy cycu
dzisiejsza waga Szymka to 4170g, podczas gdy wczoraj było 4110g, a przedwczoraj 4080g. Nadrabia straty z zeszłego tygodnia ![]() Teraz korzystając z okazji, że Szymuś śpi, kładę się i ja. Za godzinę pewnie i tak znów pobudka na szame będzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Moja jak dostaje MM o 20.00 to kolejne o 4.00-5.00 tak śpi jak susełek. Niekiedy o 22.00 to śpi do 6.00
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hm.com/pl/product/15595?article=15595-A mąz powiedział,że jutro po to jedzie
![]() Ale mi szkoda trochę chajsu,drogie... I jeszcze to chcę http://www.hm.com/pl/product/20981?article=20981-A
|
#2824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy dzisiaj przelotem w przychodni zważyć się i mamy teraz 4 tygodnie skończone wczoraj i 4770, przyrost 230 w tydzień wczoraj pierwszy raz młoda przyjęła tran... Nie smakowało
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak chcesz 2 rzeczy to jeszcze męża zapisz i zamiast 120zł zapłacisz 88zł
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za piękny przyrost wagi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() Rusałka co u Ciebie? Nic się nie odzywasz ostatnio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Nena - zrobiliśmy ciasteczka z twojego przepisu wczoraj. Pychota do tego ciastka - kawałek jabłka zawinięte w kruche ciasto. Tez pycha! Zajadam się od wczoraj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, więc co CI po mężu w nocy
![]() Cytat:
ej a ta zniżka z newslettera hm to jak długo jest ważna? w sensie że zarejestruje się dziś, przyznają mi te -25% to do kiedy musze wykorzystać
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Natala to jest cały czas
![]() nie lubię sama być w domu, wolę jak jest P.
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:39 |
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie lubię być sama ale małż właśnie jedzie do mnie
Filip wykąpany, śpi więc i ja pójdę się wykąpać.Kiedyś któraś z Was pisała, że nie lubi jak jest tż w domu. Mój 26 listopada idzie do szpitala i 28 będzie miał operację kolana. Później rehabilitacja. Więc prawdopodobnie będzie około 5 miesięcy na L4 Tylko, że ja lubię jak jest w domu |
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekne to z minnie... drugie dzidzi musi byc dziewczynka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2831 |
|
czyli Endżi
|
Motylku, ale co Ci się stało, że już podoba Ci się Hello Kitty ;D ?
Poprzednie dwie noce tż nie było na noc, dziś przyjechał a jutro i pojutrze znowu nocuje w robocie. Matko, ale kanał. Za to dziś zapowiedział, że jak zarobi powyżej X złotych to kupujemy sobie nowy telewizor, jest motywacja Pewnie i tak go kupi, nawet jak zarobi ciut mniej ![]() Ja wolę jak tż jest na noc, bo pomijając to, że lubię bliskość to czuję się pewniej, bo u mnie często wywala korki, jest jakaś awaria prądu itd a ja się boję ciemności Poza tym on w nocy zawsze pomoże jak już ze zmęczenia nie widzę na oczy - i mamy np taki układ, że ja karmię (przypominam, moja pijawka na ogół chce jeść co 2 godziny ) a on usypia, przewija itd.Z innej beczki to obczajałam dziś zawartość mojej szafy pod kątem jakiegoś ciucha na ewentualne Andrzejki. Wyobraźcie sobie moje zajaranie, że bez problemu włażę we wszystko - i wygląda to nawet ciut lepiej niż przed ciążą, bo w kiecki wciskałam moje powiększone cyce w push-upie Wbiłam się w taką trochę przegiętą krótką, wydekoltowaną sukienkę w panterkę, do tego czarne szpile i doszłam do wniosku, że nie jestem jeszcze taka ostatnia
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
mozna znieczulenie. ja mialam dwa tyg po porodzie 6tke wyrywana w znieczuleniu.
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i nauczycielki/przedszkolanki macie pomysł jak wyjaśnić trzecioklasiście różnicę między czasownikiem a przymiotnikiem?niby to oczywiste a do niego normalne tłumaczenie nie trafia...
Kaśka dzięki, a to na stronce h&m? ![]() Angelku ale ja nie mam nic do HK,to Kaśka się kiedyś śmiała mam kilka body z HK, tunikę i czapkę z rękawiczkami![]() też nie znoszę być sama wieczorami,moja wybujała wyobraźnia ma wtedy hajlajf
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaaaaaaa 5 miesięcy, też chcę ale nie żeby chorował tylko, żeby w domu był Cytat:
![]() ja tam lubię hello kicię sama mam dużo rzeczy z tym motywem ![]() a za dziecka miałam pościel- u nas wtedy to jeszcze nie był hit Motyl ja na pewno nie bo lubię, to ktoś pisał, że to szatan czy coś ja też mam zbyt bujną wyobraźnie a jak już coś stuknie to koniec, nawet siku nie pójdę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-07 o 21:26 |
||
|
|
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ha, mój też dostała kasę ze dwa dni co był ze mną w szpitalu i dostanę za nie jeansy z mojej wymarzonej firmy
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
Ja tylko na chwilę, nie mam za bardzo czasu z Wami pisać ubolewam nad tym bardzo W dodatku Komputer mam roz.je.ba.ny tak, że się nic nie Da na nim praktycznie robić Dzisiaj byłyśmy na kolejnych szczepieniach. Wszystko ok, płacz był bo bez tego się nie obejdzie. Za to w domu przez godzinę walczyłam z tzw. nieutulonym płaczem serce się kraje jak nie da się dziecku w żaden sposób pomóc teraz też nie wiem kiedy Ala usnie ![]() Chciałam się też pochwalić, że Ala dzisiaj końcZy 3 miesiące :impreza: i waży już 5230 g a długa jest na 58 cm Jutro też postaram się Was trochę nadrobić ,może mi się uda Póki co ściskam Was mocno Jeśli mi się uda to wstawię jakies foto do K. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja się odmeldowuję, bo stary już się z łazienki wyłonił, zjemy kolację, a później kiler leci na tvn
i may plan małego obudzić ok 23-24 nakarmić i niech śpi do rana
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mi ktoś wytłumaczy bo ja nie ogarniam. Mały by wisiał całe dnie na cycu. Szuka cyca jakby nie jadł rok. Od 16/17 do wieczora by wisiał na cycu albo spał z nim w buzi. Wygląda tak jakby się nie najadał, był wiecznie głodny a dziś ważyliśmy i wychodzi że przybiera ponad 40g dziennie. Przecież to dużo. Jak to możliwe, że przybierając tyle jest wiecznie głodny? Bo tu nie chodzi o przytulanie się do mnie jak już ale do cyca. Bo jak ja go tulę to się wkurza i prze do cyca..
Nie mam ani sił ani czasu na nic. Jak się dziś wyrwałam do rossmana to prawie jak na wakacjach. Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę miała tyle frajdy z zakupów. Ale za to trafiłam na promocję herbatki dla karmiących w rosmanie i ok 6 zł w portfelu
|
|
|
|
#2839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam jedną paczkę rozm.2 i musiałam kombinować bo ciut za małe były. Jedynki z dady są fajne, bo mają siateczkę, 2 już nie i dlatego na razie używam białych pampersów. Kasia, chyba można jeśli z mleka pasteryzowanego (u nas raczej tylko takie). Cytat:
Sam zdecyduje. Bo pewnie skończył już 3 msce. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2840 |
|
czyli Endżi
|
Motylku, a to mi się wydawało, że kpisz z Heloł Kici
![]() Mam dokładnie to samo w kwestii horrorów wyświetlających mi się w głowie w ciemnościach Obrazek Samary z The Ring pełzającej po podłodze już nigdy mnie nie opuści Misia a jaka jest ta Twoja ulubiona firma ?Ja ze spodni po ciąży zakupiłam sobie leginsy Super Push Up z Calzedonii
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa ;* dodzwoniłam się do pediatry dopiero o 17 ale dobre i to więc mam dawać piersi mleko to jedynie jeśli widać będzie ze dalej chce jesc i dac tylko 30 ml a jak co to jak będzie mnie cos niepokoiło to mam podjechać na pogotowie żeby ja zbadali a jak nie to w poniedziałek ma dyżur w szpitalu wiec podjechać do niej jak coś...co najlepsze doszłam dlaczego moja malutka się krztusi jak niekiedy je bo uwaga! nauczyła się jesc z kapturkami a teraz ją karmiłam bez nakładek i szło szybciej i się krztusiła a przy nakładkach musi się więcej napracować więc nakładki wróciły do łask...
nie mam zamiaru rezygnować absolutnie z KP! po wczorajszym wieczorze walcze ostro aby nie dać mm jestem dobrej myśli oby się udało ! a jeszcze problem mam z wieczornym usypianiem.. otóż dzisiaj pięknie spała w dzień a teraz po cyckach nie chce spać denerwuje się i marudzi :/ ale nie wyje nie wiadomo jak tylko czasem ja już nie wiem czym jej pomóc... przytulanie bliskie i mruczenie szsz na krótko pomaga bo się zaraz budzi i się zaczyna cała melodyjka... |
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle to mi smutno a przy kp nie można diety, więc jem jak prosiaczek i waga stoi
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-07 o 21:51 |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w klubie na szybko. Nena musiałam zobaczyć Ninkę, popłakałam się
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę Cię, ja jak idę siku ( a dzrwi do łazienki mam obok drzwi do sypialni) to jak wychodzę z łazienki to lecę do sypialni jakby mnie kto gonił Cytat:
A ja oglądam horrory teraz i mam świeże obrazy. W ciąży nie mogłam to teraz nadrabiamy z koleżanką ![]() W ogóle to myślimy o oglądnięciu filmu "Obecność",ale to podobno na "faktach autentycznych" a co te legginsy mają jakieś wkładki na tyle? ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- przyszła mi dzisiaj paczka z Gemini, szybciutko ![]() Mam żel na ciemieniuchę z Emolium bo koleżanka polecała. Na pewno podoba mi się to,że nie jest tłusty jak oliwka i fajniej się go zmywa, a Tusia nie wygląda jak mokra włoszka nawet po umyciu głowy. A co do efektów to dam znać potem. a z kolei na buźkę kupiliśmy w aptece krem w Oilatum. Świetnie, wszystko z innej firmy (kąpiemy w Balneum)
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ten bieg
i nie że taki ryj mam tylko też było kiedyś w jakimś horrorze, że tam się coś pokazywało ![]() ale ja durna kocham horrory, a później się boję
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nie, bo Susanna rodziła tak jak ja, czyli nasze dzieciaczki mają 2,5 miesiąca...
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
rozumiem |
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha ok ![]() no już odpuszczam ![]() Cytat:
i w ogóle jak to robisz, smarujesz przed kąpielą i później zmywasz tak jak tu polecały dziewczyny czy inaczej? bo ja sama nie wiem, po nocy ma takie suche płaty i wtedy smaruje i zostawiam, w razie potrzeby powtarzam smarowanie w dzień, w kąpieli się zmyje i wyczesze i zostawiam bez smarowania. a kiedy wyczesujesz?
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś za płytkie są. Muszę je szybko zużyć. Też od urodzenia używam tylko białych pampersów. Ja innych minusów poza tym, że rozmiar jakiś do kitu to nie widzę ![]() Cytat:
Kaśka Twoje teksty mnie rozwalają
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
hejho..nie wiem czy was dzis nadrobie..
wlasnie wrociłam z zumby i z basenu...było bosko... jejku jak mi trzeba było ruchu ale w zwiazku z tym mam refleksje... czy nie uwazacie ze to chore ze mniej sie obawiam zostawic dziecko z tesciowa niz z tz>??? jak ona jest to nie mam stresów, a jak tz sam zostaje to ja cały czas myslami w domu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

dzisiejsza waga Szymka to 4170g, podczas gdy wczoraj było 4110g, a przedwczoraj 4080g. Nadrabia straty z zeszłego tygodnia 

) a on usypia, przewija itd.

ja na pewno nie bo lubię, to ktoś pisał, że to szatan czy coś

ubolewam nad tym bardzo
serce się kraje jak nie da się dziecku w żaden sposób pomóc
teraz też nie wiem kiedy Ala usnie 

a przy kp nie można diety, więc jem jak prosiaczek i waga stoi