|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Chyba są pierwsze efekty ciągłego wiszenia przy cycu
![]() ![]() ![]() Teraz korzystając z okazji, że Szymuś śpi, kładę się i ja. Za godzinę pewnie i tak znów pobudka na szame będzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Moja jak dostaje MM o 20.00 to kolejne o 4.00-5.00 tak śpi jak susełek. Niekiedy o 22.00 to śpi do 6.00
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
http://www.hm.com/pl/product/15595?article=15595-A mąz powiedział,że jutro po to jedzie
![]() Ale mi szkoda trochę chajsu,drogie... I jeszcze to chcę http://www.hm.com/pl/product/20981?article=20981-A ![]()
#2824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy dzisiaj przelotem w przychodni zważyć się i mamy teraz 4 tygodnie skończone wczoraj i 4770, przyrost 230 w tydzień ![]() wczoraj pierwszy raz młoda przyjęła tran... Nie smakowało ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jak chcesz 2 rzeczy to jeszcze męża zapisz i zamiast 120zł zapłacisz 88zł ![]()
![]() |
#2826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za piękny przyrost wagi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() Rusałka co u Ciebie? Nic się nie odzywasz ostatnio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Nena - zrobiliśmy ciasteczka z twojego przepisu wczoraj. Pychota ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
no właśnie, więc co CI po mężu w nocy
![]() Cytat:
![]() ej a ta zniżka z newslettera hm to jak długo jest ważna? w sensie że zarejestruje się dziś, przyznają mi te -25% to do kiedy musze wykorzystać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
Natala to jest cały czas
![]() ![]() nie lubię sama być w domu, wolę jak jest P. ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-07 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Też nie lubię być sama ale małż właśnie jedzie do mnie
![]() Kiedyś któraś z Was pisała, że nie lubi jak jest tż w domu. Mój 26 listopada idzie do szpitala i 28 będzie miał operację kolana. Później rehabilitacja. Więc prawdopodobnie będzie około 5 miesięcy na L4 ![]() Tylko, że ja lubię jak jest w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekne to z minnie... drugie dzidzi musi byc dziewczynka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
czyli Endżi
|
Motylku, ale co Ci się stało, że już podoba Ci się Hello Kitty ;D ?
Poprzednie dwie noce tż nie było na noc, dziś przyjechał a jutro i pojutrze znowu nocuje w robocie. Matko, ale kanał. Za to dziś zapowiedział, że jak zarobi powyżej X złotych to kupujemy sobie nowy telewizor, jest motywacja ![]() ![]() Ja wolę jak tż jest na noc, bo pomijając to, że lubię bliskość to czuję się pewniej, bo u mnie często wywala korki, jest jakaś awaria prądu itd a ja się boję ciemności ![]() ![]() Z innej beczki to obczajałam dziś zawartość mojej szafy pod kątem jakiegoś ciucha na ewentualne Andrzejki. Wyobraźcie sobie moje zajaranie, że bez problemu włażę we wszystko - i wygląda to nawet ciut lepiej niż przed ciążą, bo w kiecki wciskałam moje powiększone cyce w push-upie ![]() ![]()
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
mozna znieczulenie. ja mialam dwa tyg po porodzie 6tke wyrywana w znieczuleniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i nauczycielki/przedszkolanki macie pomysł jak wyjaśnić trzecioklasiście różnicę między czasownikiem a przymiotnikiem?niby to oczywiste a do niego normalne tłumaczenie nie trafia...
Kaśka dzięki, a to na stronce h&m? ![]() Angelku ale ja nie mam nic do HK,to Kaśka się kiedyś śmiała ![]() ![]() też nie znoszę być sama wieczorami,moja wybujała wyobraźnia ma wtedy hajlajf ![]() ![]()
#2834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tam lubię hello kicię ![]() ![]() a za dziecka miałam pościel- u nas wtedy to jeszcze nie był hit ![]() Motyl ![]() ![]() ja też mam zbyt bujną wyobraźnie ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ha, mój też dostała kasę ze dwa dni co był ze mną w szpitalu i dostanę za nie jeansy z mojej wymarzonej firmy ![]()
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
![]() Ja tylko na chwilę, nie mam za bardzo czasu z Wami pisać ![]() ![]() W dodatku Komputer mam roz.je.ba.ny tak, że się nic nie Da na nim praktycznie robić ![]() ![]() Dzisiaj byłyśmy na kolejnych szczepieniach. Wszystko ok, płacz był bo bez tego się nie obejdzie. Za to w domu przez godzinę walczyłam z tzw. nieutulonym płaczem ![]() ![]() ![]() Chciałam się też pochwalić, że Ala dzisiaj końcZy 3 miesiące :impreza: i waży już 5230 g ![]() ![]() Jutro też postaram się Was trochę nadrobić ,może mi się uda ![]() Póki co ściskam Was mocno ![]() Jeśli mi się uda to wstawię jakies foto do K. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
dobra ja się odmeldowuję, bo stary już się z łazienki wyłonił, zjemy kolację, a później kiler leci na tvn
![]() i may plan małego obudzić ok 23-24 nakarmić i niech śpi do rana ![]() ![]()
#2838 |
Zakorzenienie
|
Niech mi ktoś wytłumaczy bo ja nie ogarniam. Mały by wisiał całe dnie na cycu. Szuka cyca jakby nie jadł rok. Od 16/17 do wieczora by wisiał na cycu albo spał z nim w buzi. Wygląda tak jakby się nie najadał, był wiecznie głodny a dziś ważyliśmy i wychodzi że przybiera ponad 40g dziennie. Przecież to dużo. Jak to możliwe, że przybierając tyle jest wiecznie głodny? Bo tu nie chodzi o przytulanie się do mnie jak już ale do cyca. Bo jak ja go tulę to się wkurza i prze do cyca..
Nie mam ani sił ani czasu na nic. Jak się dziś wyrwałam do rossmana to prawie jak na wakacjach. Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę miała tyle frajdy z zakupów. Ale za to trafiłam na promocję herbatki dla karmiących w rosmanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam jedną paczkę rozm.2 i musiałam kombinować bo ciut za małe były. Jedynki z dady są fajne, bo mają siateczkę, 2 już nie i dlatego na razie używam białych pampersów. Kasia, chyba można jeśli z mleka pasteryzowanego (u nas raczej tylko takie). Cytat:
![]() Sam zdecyduje. Bo pewnie skończył już 3 msce. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
czyli Endżi
|
Motylku, a to mi się wydawało, że kpisz z Heloł Kici
![]() ![]() Mam dokładnie to samo w kwestii horrorów wyświetlających mi się w głowie w ciemnościach ![]() Obrazek Samary z The Ring pełzającej po podłodze już nigdy mnie nie opuści ![]() ![]() ![]() Misia a jaka jest ta Twoja ulubiona firma ![]() Ja ze spodni po ciąży zakupiłam sobie leginsy Super Push Up z Calzedonii ![]() ![]()
#2841 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa ;* dodzwoniłam się do pediatry dopiero o 17 ale dobre i to więc mam dawać piersi mleko to jedynie jeśli widać będzie ze dalej chce jesc i dac tylko 30 ml a jak co to jak będzie mnie cos niepokoiło to mam podjechać na pogotowie żeby ja zbadali a jak nie to w poniedziałek ma dyżur w szpitalu wiec podjechać do niej jak coś...co najlepsze doszłam dlaczego moja malutka się krztusi jak niekiedy je bo uwaga! nauczyła się jesc z kapturkami a teraz ją karmiłam bez nakładek i szło szybciej i się krztusiła a przy nakładkach musi się więcej napracować więc nakładki wróciły do łask...
nie mam zamiaru rezygnować absolutnie z KP! po wczorajszym wieczorze walcze ostro aby nie dać mm ![]() a jeszcze problem mam z wieczornym usypianiem.. otóż dzisiaj pięknie spała w dzień a teraz po cyckach nie chce spać denerwuje się i marudzi :/ ale nie wyje nie wiadomo jak tylko czasem ja już nie wiem czym jej pomóc... przytulanie bliskie i mruczenie szsz na krótko pomaga bo się zaraz budzi i się zaczyna cała melodyjka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i w ogóle to mi smutno ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Byłam w klubie na szybko. Nena musiałam zobaczyć Ninkę, popłakałam się
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę Cię, ja jak idę siku ( a dzrwi do łazienki mam obok drzwi do sypialni) to jak wychodzę z łazienki to lecę do sypialni jakby mnie kto gonił ![]() ![]() Cytat:
A ja oglądam horrory teraz i mam świeże obrazy. W ciąży nie mogłam to teraz nadrabiamy z koleżanką ![]() W ogóle to myślimy o oglądnięciu filmu "Obecność",ale to podobno na "faktach autentycznych" ![]() a co te legginsy mają jakieś wkładki na tyle? ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- przyszła mi dzisiaj paczka z Gemini, szybciutko ![]() Mam żel na ciemieniuchę z Emolium bo koleżanka polecała. Na pewno podoba mi się to,że nie jest tłusty jak oliwka i fajniej się go zmywa, a Tusia nie wygląda jak mokra włoszka nawet po umyciu głowy. A co do efektów to dam znać potem. a z kolei na buźkę kupiliśmy w aptece krem w Oilatum. Świetnie, wszystko z innej firmy (kąpiemy w Balneum) ![]()
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Motyl ten bieg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale ja durna kocham horrory, a później się boję ![]() ![]()
#2846 | |
Zakorzenienie
|
no własnie nie, bo Susanna rodziła tak jak ja, czyli nasze dzieciaczki mają 2,5 miesiąca...
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha ok ![]() no już odpuszczam ![]() Cytat:
i w ogóle jak to robisz, smarujesz przed kąpielą i później zmywasz tak jak tu polecały dziewczyny czy inaczej? bo ja sama nie wiem, po nocy ma takie suche płaty i wtedy smaruje i zostawiam, w razie potrzeby powtarzam smarowanie w dzień, w kąpieli się zmyje i wyczesze i zostawiam bez smarowania. a kiedy wyczesujesz?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
hejho..nie wiem czy was dzis nadrobie..
wlasnie wrociłam z zumby i z basenu...było bosko... jejku jak mi trzeba było ruchu ale w zwiazku z tym mam refleksje... czy nie uwazacie ze to chore ze mniej sie obawiam zostawic dziecko z tesciowa niz z tz>??? jak ona jest to nie mam stresów, a jak tz sam zostaje to ja cały czas myslami w domu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.