|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
O nie nie, nie kupuję. Monitory oddechu moim zdaniem też są bezsensu, a mnie chyba by nie uspokajały wręcz przeciwnie. Ja kupiłam miękki rożek w dinozaury (tż był zachwycony, ja wolałam owieczki no ale...)
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
nie. jeśli się po porodzie okaże, że jest coś nie tak z oddechem, to zawsze się zdąży, zanim wyjdziemy ze szpitala, jeżeli wszystko będzie dobrze, to i tak się nie przyda
ale co do zakupów to coraz bardziej się skłaniam do kupna muszli laktacyjnych, bo ostatnio co zdejmuję stanik to moje sutki wygięte, a to chyba niezdrowe... wiem, że są takie do wyciągania brodawek, ale tego to mi już nie trzeba, ale myślę o takich, które przydadzą się już po porodzie, np.takich: http://allegro.pl/avent-muszle-lakta...683353700.html tyle że wtedy na pewno musiałabym mieć większy stanik (ale i tak po praniu ten mój jakoś ciasny) i kolejne pytanie z tej serii - myślicie, że to już czas na kupno stanika do karmienia? (to znaczy żeby potem był dobry, a teraz już w nim chodzić) czy jeszcze nie? w sensie czy potem mogą się zmienić piersi jeszcze? jakby co, tragedii nie ma, bo jakiś większy mam od koleżanki, więc chyba lepiej jeszcze kupić zwykły z zapasem na te muszle, dobrze kombinuję? --- cicici mi się podoba zielony, kremowy i wszystkie szarości (chyba średnio pomogłam /)a nie, tam na fotelikach widać, że jest i granat- głosuję na niego ![]() dobra, dziewczyny, uciekam po męża, więc dobrej nocy życzę i żadnych nowych urodzin w nocy
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-11-07 o 22:41 |
|
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz pomalu rozgladam sie za biustonoszami, wydaje mi sie ze piersi mi nie spuchna jakos nagle.. Koszule dopiero jedna mam.. No wlasnie boje sie ze ten zielony i kremowy to za jasne sa i beda sie brudzic a szary to jest moj kolor i bede sie z wozkiem zlewac
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3575 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie.
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zbieram sie powoli do kupna stanika do karmienia. Od poczatku 6-tego miesiąca mi nie rosną, wiec mam nadzieje, ze tak juz zostanie.
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
Hmm.. To teraz bede sie zastanawiac..
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Jak to jest z tym porodem lozyska?
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biały ser jest z mleka krowiego. Mleko krowie jest często bardzo źle tolerowane przez noworodki. Dlatego przysłowiowy "groch z kapustą" może wcale nie szkodzić, a twarożek lub jogurt już jak najbardziej.
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny- z serii głupich pytań- jak to jest z soczewkami w trakcie porodu? nie wiem, mam wrażenie, że oczy będą mi się strasznie wysuszać, okularów sobie nie wyobrażam, a kurczę chcę zobaczyć swoją córkę nie ma żadnych przeciwwskazań ?
|
|
#3580 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No wlasnie. Ale rozne rzeczy w Polsce kaza wykluczac z diety tak na wszelki wypadek,chociaz wcale nie musza szkodzic. Mi dali w Pl przy corce takie wytyczne,ze prawie nic do jedzenia nie zostalo. Produktow mlecznych tez mi nie kazali: tak na wszelki wypadek.
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
W sensie?
Po urodzeniu dziecka pojawiają sie parte i rodzi się łozysko.
|
#3582 |
|
Gang Iren
|
Tzn? Nie bardzo rozumiem pytanie...
Jak dziecko sie urodzi,to nastepuje porod lozyska,czasem chyba nie trzeba przec,mi kazali zeby wyszlo. I to chyba wszystko...
|
#3583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, nie wiem czy to dobrze czy zle..
|
|
|
#3586 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie bylo z tym lajtowo i przy jednym i przy drugim porodzie. Za bardzo nawet nie zwrocilam uwagi czy cos czulam przy rodzeniu lozyska...
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Pisze z telefonu, więc mogą być głupoty. Switezianka, gratuluję synka i cieszę się, że kolejny nasz wątkowy maluszek jest taki silny. Em ma, Hosenka, Kefii, kciuki za Was i Wasze dzieciątka. Evi, współczuję odejścia pupila. Wiem, jakie to przykre. Demonyianioly, gratuluję obrony. Muminku, Tobie raz jeszcze gratuluję ślubu. Benjamin to ładne imię ![]() Migotko, cieszę się, że wrócił Ci humor. BARDZO DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE DOBRE SŁOWA I KCIUKI. Niestety do plamienia i stawiania brzucha doszła skracająca się szyjka i dostałam sterydy na przyspieszenie rozwoju pęcherzykow plucnych Kacpra. Dostaję luteine, bo WŁAŚNIE WYCOFALI ZE SPRZEDAŻY FENOTEROL. Może dlatego taka decyzja u Emmy (nie wiem w sumie, co jej podawali). Jutro napiszę coś więcej, bo nie idzie mi z komórki. Dobrej nocy kochane i mam nadzieję, że jutro przeczytam same dobre wieści. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kino, kolacja i spacer po plaży potrafią przerobić marudną ciężarówkę spowrotem na człowieka ![]() Jest sens przy terminowym dziecku? Wydawało mi się że to przy wcześniaczkach potrzebne.
|
|
#3589 |
|
Gang Iren
|
Amberella trzymaj sie! Kciuki za was!
Zapomnialam pisac,ze mialam okazje kupic dzisiaj cos dla malej dziewczynki. Od tz z pracy kolezanka urodzila i chcielismy jej kupic jakis drobiazg. Wybralismy: http://www.mothercare.com/Mothercare...d.html#q=socks http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html I tak chodzac miedzy ciuszkami dziewczecymi znowu przez mysl mi przeszla malusia dziewczynka w przyszlosci (ale odegnalam ta mysl,jeszcze troche i bede na wnuki czekac )
|
#3590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedyne czego się boję to też te nieszczęsne pękanie. był jeszcze wenflon, ale jak gdzieś przeczytałam, że nieobowiązkowy to uff ![]() każda mówi, że boli a mnie jakoś ten ból i opowieści nie przerażają bo fakt - każda z nas jest inna i jedna przejdzie gorzej a druga raz dwa i p0o bólu. czytałam kilka opisów porodów gdzie dziewczyny z rozwarciem przechodziły cały dzień i wieczorem na porodówce niemal z wejścia rodziły maleństwa Cytat:
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
A jednak nie mogę się powstrzymać
Cicici te muszle na wklęsłe brodawki mają mniejsze otwory (na SR nam pokazywała), żeby stymulować je do "wyjścia", takie z większym są do wietrzenia przy karmieniu (albo jak są poorane, żeby stanik nie gniótł) i właśnie o takich myślę Patrycja, zawsze ten usztywniacz można wyjąć A soczewki trzeba zdjąć, bo oczy bardzo wysychają, o ile dobrze zrozumiałam, albo coś przy cesarce (nie uważałam, bo nie mam)
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-11-07 o 23:54 |
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Ambrella - trzymaj się :moc:
Hosenko - kciuki ![]() Cytat:
Myślę (ona też), że to ma związek z nerwami, przeciążeniem obowiązkami itd. Ona w ogóle to z pozoru jest bardzo spokojna, nie jest takim typem znerwicowanego człowieka, a jednak gdzieś to się wszystko kumulowało… Co do diety matki karmiącej - ostatnio, gdy byłam u koleżanki, która ma 6,5 m-cznego synka - powiedziała mi, że jej synek nie toleruje mleka krowiego, nawet, gdy ona wlewa sobie trochę mleka do kawy zbożowej. Dostawał jakiegoś uczulenia. |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
niby tak. ale jak się nie sprawdzi wcale to szkoda kupować. zwykły bez usztywniacza cenowo jest niższy, więc nie będzie żal
ale bardzo podoba mi się ten otulacz co Perfuzja pokazywała. chyba się nad nim zastanowię ![]() Cytat:
wady nie mam jakiejś mega dużej, ale faktem jest, że żeby zobaczyć dziecko będą mi musieli małą pod sam nos podstawić
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam mieć soczewki podczas porodu, mi po dłuższym czasie oczy wysychają i czuję dyskomfort. Wydaje mi się, że gdyby coś się działo (nagła cc np.) to nie powinno się mieć soczewek na oczach, makijażu na twarzy, biżuterii itd.
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wreszcie tego grzańca z ikei, jaki on słodki:/ ledwo z cytryną dało się wypić... Dobranoc, już teraz naprawdę
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a monitoru nie planuje. Cytat:
bo np. słynny gotowany kurczak odpada - nienawidzę gotowanego mięsa.... dobre ![]() dzień dobry ![]() u mnie już dzień rozpoczęty, pranie wstawione za niedługo z psem na spacer
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przeczytałam w poście Ambarelli ze wycofali FENOTEROL ze sprzedaży, wchodzę na internet i patrze -faktycznie wycofali go!!! Przecież to jest jakiś absurd! Jak można praktycznie Z DNIA NA DZIEŃ wycofać taki lek o takim działaniu??! Przecież obecnie jest masa kobiet ktore np od miesiąca/dwóch biorą fenoterol a teraz z dnia na dzień zwyczajnie wycofali go sobie...taka kobieta praktycznie jest skazana na samoistne odstawienie leku, szybkie i drastyczne odstawienie co zwyczajnie będzie skutkować poprostu PORODEM. Nic nie da sie przecież zastąpić tym lekiem, jest owszem magnez, jakieś luteiny ale one w poważniejszych przypadkach nic nie dadzą! Ja na szczęscie nie biorę fenoterolu, bo nie mam poważnych skurczy, zastepuje go luteiną i magnezem, ale nie
wiem co by było gdybym musiała z dnia na dzień odstawić taki lek... Wszystkie kobiety powinny zrobić wielki szum w mediach! Tylko właśnie - jak kobieta leżąca, z zagrożoną ciążą moż zrobić szum??? Heh. Ten kraj to jedna wielka pomyłka.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam rodzic w soczewkach. Noszę je od rana do nocy od dobrych 10 czy 12 lat, wiec nie sadze, zeby przy porodzie miały mi przeszkadzać. Gdyby cokolwiek się działo, to przeciez ich zdjęcie trwa z 10 sekund. Założenie wenflonu zajmuje wiecej czasu, nie mówiąc o myciu rak przez lekarza.
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

/)