Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 22:30   #3571
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
No właśnie tak oglądam te rożki, szukam i nie wiem jaki rodzaj kupić
hmmm...

Z kombinezonem też mam dylemat

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

aaaaa! P.S. A kupujecie monitor oddechu ???

O nie nie, nie kupuję.
Monitory oddechu moim zdaniem też są bezsensu, a mnie chyba by nie uspokajały wręcz przeciwnie.

Ja kupiłam miękki rożek w dinozaury (tż był zachwycony, ja wolałam owieczki no ale...)
Stary 2013-11-07, 22:31   #3572
ejani
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]aaaaa! P.S. A kupujecie monitor oddechu ???
nie. jeśli się po porodzie okaże, że jest coś nie tak z oddechem, to zawsze się zdąży, zanim wyjdziemy ze szpitala, jeżeli wszystko będzie dobrze, to i tak się nie przyda

ale co do zakupów to coraz bardziej się skłaniam do kupna muszli laktacyjnych, bo ostatnio co zdejmuję stanik to moje sutki wygięte, a to chyba niezdrowe... wiem, że są takie do wyciągania brodawek, ale tego to mi już nie trzeba, ale myślę o takich, które przydadzą się już po porodzie, np.takich:

http://allegro.pl/avent-muszle-lakta...683353700.html

tyle że wtedy na pewno musiałabym mieć większy stanik (ale i tak po praniu ten mój jakoś ciasny)

i kolejne pytanie z tej serii - myślicie, że to już czas na kupno stanika do karmienia? (to znaczy żeby potem był dobry, a teraz już w nim chodzić) czy jeszcze nie? w sensie czy potem mogą się zmienić piersi jeszcze?

jakby co, tragedii nie ma, bo jakiś większy mam od koleżanki, więc chyba lepiej jeszcze kupić zwykły z zapasem na te muszle, dobrze kombinuję?

---

cicici mi się podoba zielony, kremowy i wszystkie szarości (chyba średnio pomogłam/)

a nie, tam na fotelikach widać, że jest i granat- głosuję na niego

dobra, dziewczyny, uciekam po męża, więc dobrej nocy życzę i żadnych nowych urodzin w nocy

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-11-07 o 22:41
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:45   #3573
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
nie. jeśli się po porodzie okaże, że jest coś nie tak z oddechem, to zawsze się zdąży, zanim wyjdziemy ze szpitala, jeżeli wszystko będzie dobrze, to i tak się nie przyda

ale co do zakupów to coraz bardziej się skłaniam do kupna muszli laktacyjnych, bo ostatnio co zdejmuję stanik to moje sutki wygięte, a to chyba niezdrowe... wiem, że są takie do wyciągania brodawek, ale tego to mi już nie trzeba, ale myślę o takich, które przydadzą się już po porodzie, np.takich:

http://allegro.pl/avent-muszle-lakta...683353700.html

tyle że wtedy na pewno musiałabym mieć większy stanik (ale i tak po praniu ten mój jakoś ciasny)

i kolejne pytanie z tej serii - myślicie, że to już czas na kupno stanika do karmienia? (to znaczy żeby potem był dobry, a teraz już w nim chodzić) czy jeszcze nie? w sensie czy potem mogą się zmienić piersi jeszcze?

jakby co, tragedii nie ma, bo jakiś większy mam od koleżanki, więc chyba lepiej jeszcze kupić zwykły z zapasem na te muszle, dobrze kombinuję?

---

cicici mi się podoba zielony, kremowy i wszystkie szarości (chyba średnio pomogłam/)
A te muszle wygladaja dokladnie jak oslony formujace widzialam na filmiku o wkleslych brodawkach http://www.youtube.com/watch?v=urfL0iCYVfs:brzydal:
Ja juz pomalu rozgladam sie za biustonoszami, wydaje mi sie ze piersi mi nie spuchna jakos nagle.. Koszule dopiero jedna mam..

No wlasnie boje sie ze ten zielony i kremowy to za jasne sa i beda sie brudzic a szary to jest moj kolor i bede sie z wozkiem zlewac
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:46   #3574
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
To ze juz niedlugo bedziemy mialy nasze malenstwa w ramionach staje sie juz takie realne moja Zosia musi jeszcze na wozek poczekac
Tak w ogole jaki kolor byscie wybraly : http://allegro.pl/nowy-wozek-primo-g...543237926.html

Mi się podoba caffe latte. Sama będę miała wózek w podobnym kolorze
Stary 2013-11-07, 22:47   #3575
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dziewczyny jaki rożek kupujecie/kupiłyście?

Zwykły, usztywniany czy kangaroo ? ? ?
Mam zwykly,ale nie bede raczej uzywac,bo cos z rozkami mi nie po drodze.

Cytat:

[/COLOR]aaaaa! P.S. A kupujecie monitor oddechu ???
Nie.
Stary 2013-11-07, 22:48   #3576
perfuzja
Zakorzenienie

Ja zbieram sie powoli do kupna stanika do karmienia. Od poczatku 6-tego miesiąca mi nie rosną, wiec mam nadzieje, ze tak juz zostanie.
Stary 2013-11-07, 22:53   #3577
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mi się podoba caffe latte. Sama będę miała wózek w podobnym kolorze
Hmm.. To teraz bede sie zastanawiac..

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Jak to jest z tym porodem lozyska?
Stary 2013-11-07, 22:58   #3578
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja mam troche inne zdanie.
Bo powszechnie uznawane jedzenie za "bezpieczne" tez akurat moze szkodzic. A groch z kapusta nie
Co niby jest zlego w bialym serze? Powiedzialabym,ze to dietetyczne jest,a jednak widzisz nie przypasowalo Dominikowi. Idac tym tropem kobieta karmiaca powinna zaczynac od wody i sucharkow...

Biały ser jest z mleka krowiego. Mleko krowie jest często bardzo źle tolerowane przez noworodki.
Dlatego przysłowiowy "groch z kapustą" może wcale nie szkodzić, a twarożek lub jogurt już jak najbardziej.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:58   #3579
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
to usztywnienie to ponoć sprawdza sie tylko przez parę pierwszych dni a potem się wyjmuje (nie pamiętam dlaczego).

ja nie kupuję żadnego. jeden mam (już na pewno wiem, że to coś o co się pytałam kiedyś) taki cieplutki i przyjemny, poza tym jakieś kocyki
ja z rożkiem trafiłam na dobrą aukcje (1/3 ceny normalnej), a cena była tak, ze żal nie brać. nawet żebym miała raz użyć albo i ani razu. zawsze może służyć jako "kołderka" więc niech już sobie będzie

dziewczyny- z serii głupich pytań- jak to jest z soczewkami w trakcie porodu? nie wiem, mam wrażenie, że oczy będą mi się strasznie wysuszać, okularów sobie nie wyobrażam, a kurczę chcę zobaczyć swoją córkę nie ma żadnych przeciwwskazań ?
Stary 2013-11-07, 23:01   #3580
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Biały ser jest z mleka krowiego. Mleko krowie jest często bardzo źle tolerowane przez noworodki.
Dlatego przysłowiowy "groch z kapustą" może wcale nie szkodzić, a twarożek lub jogurt już jak najbardziej.

No wlasnie. Ale rozne rzeczy w Polsce kaza wykluczac z diety tak na wszelki wypadek,chociaz wcale nie musza szkodzic. Mi dali w Pl przy corce takie wytyczne,ze prawie nic do jedzenia nie zostalo. Produktow mlecznych tez mi nie kazali: tak na wszelki wypadek.
Stary 2013-11-07, 23:02   #3581
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie? Po urodzeniu dziecka pojawiają sie parte i rodzi się łozysko.
Stary 2013-11-07, 23:04   #3582
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Tzn? Nie bardzo rozumiem pytanie...
Jak dziecko sie urodzi,to nastepuje porod lozyska,czasem chyba nie trzeba przec,mi kazali zeby wyszlo. I to chyba wszystko...
Stary 2013-11-07, 23:10   #3583
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Tzn? Nie bardzo rozumiem pytanie...
Jak dziecko sie urodzi,to nastepuje porod lozyska,czasem chyba nie trzeba przec,mi kazali zeby wyszlo. I to chyba wszystko...
Tak odrazu? Czuc ze sie cos rodzi? Nie boje sie tego tylko chce zaspokoic swoja ciekawosc
Stary 2013-11-07, 23:17   #3584
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Tak odrazu? Czuc ze sie cos rodzi? Nie boje sie tego tylko chce zaspokoic swoja ciekawosc
moja koleżanka nic tak źle z całego porodu nie wspomina jak to nieszczęsne łożysko właśnie. jej mąż, który był podczas porodu i akurat wtedy zajrzał też do tej pory przeżywa i o ile mnie pamięć nie myli to była potem jeszcze czyszczona (łyżeczkowanie) na żywca. ale pewnie u każdej z nas jest inaczej.
Stary 2013-11-07, 23:24   #3585
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
moja koleżanka nic tak źle z całego porodu nie wspomina jak to nieszczęsne łożysko właśnie. jej mąż, który był podczas porodu i akurat wtedy zajrzał też do tej pory przeżywa i o ile mnie pamięć nie myli to była potem jeszcze czyszczona (łyżeczkowanie) na żywca. ale pewnie u każdej z nas jest inaczej.
Kurde wiecie co ja w ogole nie odczuwam strachu przed porodem, tzn martwie sie ze po porodzie trzeba dbac o wszystko tam na dole, ze moze bolec, troche obawiam sie pekniecia ale tak naprawde to ja mam nawet sny takie ze moj porod trwa 3 minuty, bez bolu i po porstu jest cudownie , nie wiem czy to dobrze czy zle..
Stary 2013-11-07, 23:26   #3586
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

U mnie bylo z tym lajtowo i przy jednym i przy drugim porodzie.
Za bardzo nawet nie zwrocilam uwagi czy cos czulam przy rodzeniu lozyska...
Stary 2013-11-07, 23:32   #3587
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Hej Pisze z telefonu, więc mogą być głupoty.
Switezianka, gratuluję synka i cieszę się, że kolejny nasz wątkowy maluszek jest taki silny.

Em ma, Hosenka, Kefii, kciuki za Was i Wasze dzieciątka.

Evi, współczuję odejścia pupila. Wiem, jakie to przykre.

Demonyianioly, gratuluję obrony.

Muminku, Tobie raz jeszcze gratuluję ślubu. Benjamin to ładne imię

Migotko, cieszę się, że wrócił Ci humor.

BARDZO DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE DOBRE SŁOWA I KCIUKI. Niestety do plamienia i stawiania brzucha doszła skracająca się szyjka i dostałam sterydy na przyspieszenie rozwoju pęcherzykow plucnych Kacpra. Dostaję luteine, bo WŁAŚNIE WYCOFALI ZE SPRZEDAŻY FENOTEROL. Może dlatego taka decyzja u Emmy (nie wiem w sumie, co jej podawali). Jutro napiszę coś więcej, bo nie idzie mi z komórki.

Dobrej nocy kochane i mam nadzieję, że jutro przeczytam same dobre wieści.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 23:37   #3588
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo to dokladnie jest tak,ze matka karmiaca moze jesc wszystko pod warunkiem,ze dziecko wszystko toleruje. Ale diety eliminacyjne "w razie czego" sa bez sensu. Bo skad mozna wiedziec co dziecku bedzie sluzyc a co nie? Dominik jest wczesniakiem moze to tez ma wplyw,ze wiecej rzeczy moze mu nie sluzyc?.
Moja położna to samo powiedziała. Żeby nic nie eliminować póki nie ma problemów.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam fatalny dzień, wróciło mi przeziębienie i prawie cały czas spałam. Jakiś czas temu poczułam się trochę lepiej
Też miałam paskudny dzień. Ale zostałam zabrana na randkę Kino, kolacja i spacer po plaży potrafią przerobić marudną ciężarówkę spowrotem na człowieka

Cytat:
aaaaa! P.S. A kupujecie monitor oddechu ???
Jest sens przy terminowym dziecku? Wydawało mi się że to przy wcześniaczkach potrzebne.
Stary 2013-11-07, 23:37   #3589
gosia261282
Gang Iren

Amberella trzymaj sie! Kciuki za was!

Zapomnialam pisac,ze mialam okazje kupic dzisiaj cos dla malej dziewczynki. Od tz z pracy kolezanka urodzila i chcielismy jej kupic jakis drobiazg.
Wybralismy:

http://www.mothercare.com/Mothercare...d.html#q=socks

http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html

I tak chodzac miedzy ciuszkami dziewczecymi znowu przez mysl mi przeszla malusia dziewczynka w przyszlosci (ale odegnalam ta mysl,jeszcze troche i bede na wnuki czekac )
Stary 2013-11-07, 23:38   #3590
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Kurde wiecie co ja w ogole nie odczuwam strachu przed porodem, tzn martwie sie ze po porodzie trzeba dbac o wszystko tam na dole, ze moze bolec, troche obawiam sie pekniecia ale tak naprawde to ja mam nawet sny takie ze moj porod trwa 3 minuty, bez bolu i po porstu jest cudownie , nie wiem czy to dobrze czy zle..
ja też jestem bardziej ciekawa niż przestraszona jedyne czego się boję to też te nieszczęsne pękanie. był jeszcze wenflon, ale jak gdzieś przeczytałam, że nieobowiązkowy to uff
każda mówi, że boli a mnie jakoś ten ból i opowieści nie przerażają bo fakt - każda z nas jest inna i jedna przejdzie gorzej a druga raz dwa i p0o bólu. czytałam kilka opisów porodów gdzie dziewczyny z rozwarciem przechodziły cały dzień i wieczorem na porodówce niemal z wejścia rodziły maleństwa

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

BARDZO DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE DOBRE SŁOWA I KCIUKI. Niestety do plamienia i stawiania brzucha doszła skracająca się szyjka i dostałam sterydy na przyspieszenie rozwoju pęcherzykow plucnych Kacpra. Dostaję luteine, bo WŁAŚNIE WYCOFALI ZE SPRZEDAŻY FENOTEROL. Może dlatego taka decyzja u Emmy (nie wiem w sumie, co jej podawali). Jutro napiszę coś więcej, bo nie idzie mi z komórki.

my też mamy nadzieję na same dobre wieści! trzymaj się
Stary 2013-11-07, 23:50   #3591
ejani
Zadomowienie

A jednak nie mogę się powstrzymać

Cicici te muszle na wklęsłe brodawki mają mniejsze otwory (na SR nam pokazywała), żeby stymulować je do "wyjścia", takie z większym są do wietrzenia przy karmieniu (albo jak są poorane, żeby stanik nie gniótł) i właśnie o takich myślę

Patrycja, zawsze ten usztywniacz można wyjąć

A soczewki trzeba zdjąć, bo oczy bardzo wysychają, o ile dobrze zrozumiałam, albo coś przy cesarce (nie uważałam, bo nie mam)

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-11-07 o 23:54
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 00:03   #3592
milka-pilka
Zakorzenienie

Ambrella - trzymaj się :moc:

Hosenko - kciuki

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
o kurde współczuję kuzynce
niestety teraz są coraz więcej i coraz młodsi "zawałowcy" czy "udarowcy"
ehh tak jak piszesz, może za dużo obowiązków, dbanie o wszystkich a na siebie brak czasu
tylko dziwi mnie, że z podejrzeniem zawału położyli ją na neurologii a może to udar?
Na pogotowiu mieli wadliwy sprzęt, ponowili badanie w innym szpitalu i okazało się, że nie ma to nic wspólnego z sercem. Teraz będą jej robić specjalistyczne badania głowy/mózgu itd. Jest w bardzo dobrym szpitalu, pod dobrą opieką, więc przebadają ją na wszystkie możliwe sposoby.
Myślę (ona też), że to ma związek z nerwami, przeciążeniem obowiązkami itd. Ona w ogóle to z pozoru jest bardzo spokojna, nie jest takim typem znerwicowanego człowieka, a jednak gdzieś to się wszystko kumulowało…

Co do diety matki karmiącej - ostatnio, gdy byłam u koleżanki, która ma 6,5 m-cznego synka - powiedziała mi, że jej synek nie toleruje mleka krowiego, nawet, gdy ona wlewa sobie trochę mleka do kawy zbożowej. Dostawał jakiegoś uczulenia.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 00:04   #3593
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Patrycja, zawsze ten usztywniacz można wyjąć
niby tak. ale jak się nie sprawdzi wcale to szkoda kupować. zwykły bez usztywniacza cenowo jest niższy, więc nie będzie żal
ale bardzo podoba mi się ten otulacz co Perfuzja pokazywała. chyba się nad nim zastanowię

Cytat:

A soczewki trzeba zdjąć, bo oczy bardzo wysychają, o ile dobrze zrozumiałam, albo coś przy cesarce (nie uważałam, bo nie mam)
no właśnie też mi się wydaje, że wyschną mi strasznie oczy (i nie na darmo dziewczyny radzą brać pomadkę nawilżającą, bo usta też pierzchną). ale kurcze, jak to tak bez wady nie mam jakiejś mega dużej, ale faktem jest, że żeby zobaczyć dziecko będą mi musieli małą pod sam nos podstawić
Stary 2013-11-08, 00:09   #3594
milka-pilka
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam mieć soczewki podczas porodu, mi po dłuższym czasie oczy wysychają i czuję dyskomfort. Wydaje mi się, że gdyby coś się działo (nagła cc np.) to nie powinno się mieć soczewek na oczach, makijażu na twarzy, biżuterii itd.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 00:17   #3595
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
niby tak. ale jak się nie sprawdzi wcale to szkoda kupować. zwykły bez usztywniacza cenowo jest niższy, więc nie będzie żal
ale bardzo podoba mi się ten otulacz co Perfuzja pokazywała. chyba się nad nim zastanowię

no właśnie też mi się wydaje, że wyschną mi strasznie oczy (i nie na darmo dziewczyny radzą brać pomadkę nawilżającą, bo usta też pierzchną). ale kurcze, jak to tak bez wady nie mam jakiejś mega dużej, ale faktem jest, że żeby zobaczyć dziecko będą mi musieli małą pod sam nos podstawić
I tak ją pewnie będziesz chciała pocałować, to się wtedy przyjrzysz

Mam wreszcie tego grzańca z ikei, jaki on słodki:/ ledwo z cytryną dało się wypić...

Dobranoc, już teraz naprawdę
Stary 2013-11-08, 07:34   #3596
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak oglądam te rożki, szukam i nie wiem jaki rodzaj kupić
hmmm...
A kupujecie monitor oddechu ???
rożek mam taki najzwyklejszy za całe 18zł
a monitoru nie planuje.

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
uuu szkoda bo ja jem prawie tylko takie rzeczy ... co ja będę biedna jadła w czasie tego karmienia .... ??
bo np. słynny gotowany kurczak odpada - nienawidzę gotowanego mięsa....

Cytat:
I tak ją pewnie będziesz chciała pocałować, to się wtedy przyjrzysz
dobre

dzień dobry
u mnie już dzień rozpoczęty, pranie wstawione za niedługo z psem na spacer
Stary 2013-11-08, 07:47   #3597
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Hej Pisze z telefonu, więc mogą być głupoty.
Switezianka, gratuluję synka i cieszę się, że kolejny nasz wątkowy maluszek jest taki silny.

Em ma, Hosenka, Kefii, kciuki za Was i Wasze dzieciątka.

Evi, współczuję odejścia pupila. Wiem, jakie to przykre.

Demonyianioly, gratuluję obrony.

Muminku, Tobie raz jeszcze gratuluję ślubu. Benjamin to ładne imię

Migotko, cieszę się, że wrócił Ci humor.

Trzymaj sie grzecznie w dwupaku, ja leze i czue zapchany nos, gardlo i w ogole eh...

Milego dnia

Stary 2013-11-08, 08:04   #3598
katarzyniak
Rozeznanie

Właśnie przeczytałam w poście Ambarelli ze wycofali FENOTEROL ze sprzedaży, wchodzę na internet i patrze -faktycznie wycofali go!!! Przecież to jest jakiś absurd! Jak można praktycznie Z DNIA NA DZIEŃ wycofać taki lek o takim działaniu??! Przecież obecnie jest masa kobiet ktore np od miesiąca/dwóch biorą fenoterol a teraz z dnia na dzień zwyczajnie wycofali go sobie...taka kobieta praktycznie jest skazana na samoistne odstawienie leku, szybkie i drastyczne odstawienie co zwyczajnie będzie skutkować poprostu PORODEM. Nic nie da sie przecież zastąpić tym lekiem, jest owszem magnez, jakieś luteiny ale one w poważniejszych przypadkach nic nie dadzą! Ja na szczęscie nie biorę fenoterolu, bo nie mam poważnych skurczy, zastepuje go luteiną i magnezem, ale nie
wiem co by było gdybym musiała z dnia na dzień odstawić taki lek...
Wszystkie kobiety powinny zrobić wielki szum w mediach! Tylko właśnie - jak kobieta leżąca, z zagrożoną ciążą moż zrobić szum??? Heh.
Ten kraj to jedna wielka pomyłka.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:05   #3599
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam mieć soczewki podczas porodu, mi po dłuższym czasie oczy wysychają i czuję dyskomfort. Wydaje mi się, że gdyby coś się działo (nagła cc np.) to nie powinno się mieć soczewek na oczach, makijażu na twarzy, biżuterii itd.
Ja zamierzam rodzic w soczewkach. Noszę je od rana do nocy od dobrych 10 czy 12 lat, wiec nie sadze, zeby przy porodzie miały mi przeszkadzać. Gdyby cokolwiek się działo, to przeciez ich zdjęcie trwa z 10 sekund. Założenie wenflonu zajmuje wiecej czasu, nie mówiąc o myciu rak przez lekarza.
Stary 2013-11-08, 08:10   #3600
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam w poście Ambarelli ze wycofali FENOTEROL ze sprzedaży, wchodzę na internet i patrze -faktycznie wycofali go!!! Przecież to jest jakiś absurd! Jak można praktycznie Z DNIA NA DZIEŃ wycofać taki lek o takim działaniu??! Przecież obecnie jest masa kobiet ktore np od miesiąca/dwóch biorą fenoterol a teraz z dnia na dzień zwyczajnie wycofali go sobie...taka kobieta praktycznie jest skazana na samoistne odstawienie leku, szybkie i drastyczne odstawienie co zwyczajnie będzie skutkować poprostu PORODEM. Nic nie da sie przecież zastąpić tym lekiem, jest owszem magnez, jakieś luteiny ale one w poważniejszych przypadkach nic nie dadzą! Ja na szczęscie nie biorę fenoterolu, bo nie mam poważnych skurczy, zastepuje go luteiną i magnezem, ale nie
wiem co by było gdybym musiała z dnia na dzień odstawić taki lek...
Wszystkie kobiety powinny zrobić wielki szum w mediach! Tylko właśnie - jak kobieta leżąca, z zagrożoną ciążą moż zrobić szum??? Heh.
Ten kraj to jedna wielka pomyłka.
podejrzewam że coś z tym lekiem musiało być nie tak skoro tak nagle został wycofany.. może skażona partia albo coś ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości