|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
|
|
#3902 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
W ogole mam pytanko do mam, mieliście mleko do szpitala, te buteleczki 90 ml? bo ja musze miec, a nie wiem ile ich kupić, licząc od CC bede 4 dni z maluchami, jak nic nie bedzie sie dzialo. Potem moge dokupić, a;e na te 4 dni musze miec zapas, kurde ile tego kupić? |
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego czy będziesz normalnie karmić piersią czy nie. Zakladając ze dzieci jedzą 8 razy dziennie bo w szpitalu pilnują tego bardzo o musisz na dobe miec 8x2 w Twoim przypadku. Jeżeli dasz radę karmic choć połowę tych porcji piersią to wiadomo ze mleka mniej bedziesz potrzebowac. Czyli potrzebujesz na dwójkę dzieciaczków 16ztuk jeżeli tylko na mm bedą co nie chce nawet pisać ile wyjdzie na 4 dni.. w mojej aptece na same mleka wydasz prawie 200 zł a gdzie jeszcze smoczki, chyba ze nie musisz ich..
|
|
#3904 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym smaruję się emolium i pomaga tak na 2h.. Cytat:
jutro na obchodzie im się popłacze i zobaczymy co z tego będzie ![]() I powodzenia w szpitalu!! Mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż mi!! Cytat:
cudny wierszyk!! wyląduje w ramce na ścianie!! Cytat:
Cytat:
Dziękuję bardzo za wszystkie słowa wsparcia! TŻ przyjechał z mamą więc ciężko było się tulić i płakać, ale troszkę mieliśmy czasu dla siebie Teraz biorę tabletkę na spanie i odpływam! Dam znać co i jak po jutrzejszym obchodzie. Dobranoc kobietki I zapomniałam dodać, że jakieś delikatne skurczyki mnie męczą od kilku godzin
|
|
#3905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Żeby się rozkręciły skurczyki i cała akcja, a jutro tylko łzy szczęścia były
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
prawie 200 zł licząc najtańsze mleko.
Aaa no i wszystko zależy czy w pierwszych dniach będą robić tak jak u mnie. podgrzewać 90ml (zawartosc całej buteleczki) i mimo że Kacper wypił np. 20 to reszte wylewali, czy u Ciebie rozdzielą tą buteleczkę na obu.. bo jeżeli rozdzielą to oczywiście połowa odchodzi.. ja musiałam kupić tych mlek 5 na dzień na 7 dni i bodajże 10smoczków więcej bo do glukozy mi kazali kupować dodatkowo. Mało tego, mój mąż sie wykłócał o to mleko bo we wszystkich prawie szpitalach (nawet pytałam maomami jak była w szpitalu) mleko jest refundowane a u nas nie i mu babka powiedziała tak na odczepnego ze w takim razie nie musimy odkupywać tego co brakuje( brakło mi i dali "od kogoś innego" a w aptece też nie było.. ) dlatego zorientuj sie jak to faktycznie wygląda. Zwariowane
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas to mleko bylo za darmo-jezeli jakas mama chciala, dostawala bez problemu.
|
|
|
|
#3908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A takie malenstwa zjadaja od razu po 90 ml co karmienie? jak nie można użyć dalej buteleczki to od razu do kosza idzie? a może moge jedna buteleczke na dwoje, hmm A smoczki to do kazdej butelki nowe musi byc? ło jezu, chyba bede musiała szybko o moją mleczarie zadbać, bo inaczej na same mleko w szpitalu pojdzie kupa kasy ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
muszę dopytać, chociaż położna mówiła, butelka za butelke. znalazłam njtansze za 2,79 bodajze NAN na doz-ie.
|
||
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
jakie genialne miny
![]() ![]() Cytat:
![]() Rybko w czwartek mam wizytę u swojego lekarza to będziemy patrzyć między nóżki też |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze jeszcze odczekac .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
u mnie w szpitalu też jest za darmo tyle, ze polozne dzieliły bo na raz takie maleństwo wypija 30 ml to poprostu ulewaly trochę a resztę następna mamcia dostawała i u nas nie podgrzewalo się tylko takie jak dały kazały podawać dziecku.
Moja Cora zaraz mi rozerwie macice.....chyba chce wyjść i szuka wyjścia a tam lipa bo pozamykane heheh
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorento piękny wierszyk ułożyłaś - i na marginesie- mojemu Kamiśkowi strasznie podoba się Twój avatarek- woła: Mama, cici, cici ![]() Domi Rusałko ładny staż już macie ![]() Zwariowane jutro się uda, inaczej być nie może.Rybko pewnie przeoczyłam, ale jak Tż po szpitalu? W porządku? |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżała ze mną dziewczyna od bliźniaków 1 dzien i mówiła ze ona mimo złego stau swojego zdrowia- dzieciaczki były zdrowe i czekały na mame na wyjście do odmu- idzie do domu bo nie dość ze leżała miesiac to powiedziala ze na dokarmianie straciła już wypłate jedną bo nie rozdzielali butelek .. Dlatego zapytaj zwłaszcza w te pierwsze 3 dni kiedy buteleczka starczy im na jedno karmienie na oboje dzieciaczków bo wtedy masz zaoszczędzoną kase. ![]() Sorki za wywód, ale wciąż u mnie to drażliwy temat że tak wyzyskują. To powinno być darmowe tak jak w innych szpitalach! Anoula- podgladaj, podglądaj w ostateczności zdążysz zmienić garderobe dziecia
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
De- i tak zrobie, pójdę w sobote do lumpa i zostawie ich samych. Poradzą sobie
Muszą! :p Sorento- w sumie dobrze, czekamy na wyniki Dziewczyny- Cieszcie sie ze miałyście DARMOWE to mleko oraz że Wam przynosiły położne. U mnie trzeba było podpisywać zgodę "świadomie zgadzam sie na dokarmienie mojego dziecka" i czytelny podpis. Kupić mleko i pójść i sie PROSIĆ o nie. Najważniejsze było dla nich to że "dziecko ma prawo do CAŁODOBOWEGO kontaktu z matką, która powinna ZASPOKAJAĆ JEGO POTRZEBY w ciągu całego dnia. Dokarmianie dziecka sztucznym mlekiem zaburza najważniejsze chwile matki i dziecka." ciągle to słyzałam, dzisiaj sni mi sie to po nocach. U mnie na laktacje nie było innego sposobu jak dziecko 24h przy cycu. Nawet na obchodzie swoim miałam małego przy cycu i lekarz musiał mi go zabierać zeby mnie zbadać. Bo dziecko ma wisiec i rozkręcić laktacje a jak nie umie złapać to WYCIĄGAMY SUTKI - ch.uj że boli ze ja pier.dole i nigdy wiecej nie pozwole na to, ale dziecko ma jesc TWOJE mleko.......
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNY POTRZEBUJĘ PORADY!
Dziś w nocy zaczął mnie boleć krzyż tak okresowo i nie wiem czy tak się tym zdenerwowałam czy co ale aż musialam iść do kibelka, potem już troche przeszło i poszłam spać, ale rano jak wstałam to w sumie nadal mnie bolało i tak przez cały dzień i teraz też mnie boli, to takie uczucie jakbym miała zakwasy, a krzyż tak jakby mi się rozchodził i to samo kości miednicy... nie mam skurczy ale dziwnie się czuję. Dzwoniłam do gina powiedział że jak coś to mam przyjeżdzać do szpitala, on tam będzie jak coś to dzwonić do niego i się nie martwić a jak nic się nie bedzie działo to jutro na ktg... Jakie miałyście symptomy porodu? Lub co myślicie o tym moim samopoczuciu?
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musi byc sztuka ) Wogole mamy blizniat powinny dostawac ordery Sama chciałam bliznieta , a teraz chyba dziekuje ze mnie bozia tak nie uraczyla ![]() Moje dziecko jest jak dwie pary blizniat ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a jak kogoś naprawdę nie stać na zakup takiego mleka to co wtedy?dziecko głoduje? masakra. Współczuję Ci takich tekstów bo ja po dziś dzień też miałabym traume Aż jestem ciekawa jak to jest u mnie w szpitalu.
|
||
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
W moim szpitalu dawali mleko za darmo. I to kolejna rzecz, ktora powoduje, ze jestem szczesliwa, ze rodze w Iralndii a ńie w Polsce...
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
I Tym miłym akcentem zycze wszystkim Dobranoc . Mam nadzieje ze wylapie w nocy jakis porod ?
ImageUploadedByWizaz Forum1383866005.263817.jpg Wlasnie konik z FP uspał moje dziecko Ona serio jest jakas inna :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
sorento
Choć Kudłacz trochę lepiej niż ja ![]() Niestety wciąż doskwiera mi rana po cc (dziewczyny po cc - czy kiedyś przestanę ją czuć? ), mam też wątpliwości czy nie spieprzyli mi czegoś przy szyciu. Od paru dni czuję w pachwinie potworny ból przy próbie obrócenia się czy wstania z łóżka. Uczucie jakby wżynała mi się za ciasna bielizna, jakby jakaś linka stalowa tamtędy szła, jakby ktoś mi tam nóż trzymał i wbijał... Mam wrażenie jakby zszywając mnie któryś nerw/ścięgno pociągnęli za mocno. Jeśli to się utrzyma to będę musiała przyspieszyć wizytę u swojego gin. Mówię Wam dziewczyny, jak ja tęsknię za ostatnimi tygodniami ciąży ![]() A jakby tego było mało, pocę się jak szczur, mam temp. ok. 35,4 i od 5 dni non stop boli mnie głowa. A od 3 dni Nina ma mega marudne popołudnia i najchętniej byłaby na rękach... dzidzia, tak sobie pomyślałam - może Witkowi przydałoby się jeszcze parę Pampersów jedynek? Chyba 9 sztuk nam zostało. Wysłać?
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry Ktos podmienil mi meza W nocy sie do mnie przytulal i calowal mnie po czole, ramionach, plecach, glowie myslac ze spie... Jak Jasiek tylko zaplakal to sie od razu do niego zrywal, a jak stekalam w nocy z bolu to mnie masowal, nie rozumiem tego człowieka kilka dni sie nie odzywal a teraz udaje ze sie nic nie stalo
|
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby będziesz jeszcze przez jakiś czas czula taki ból. Ja czułam tez cos jakby moczenie otwartej rany w mydle-szczypalo jak choinka. Ale w środku! To odczucie minie po 4-5 tygodniach i tylko czasem będzie wracac. Raz na kilka dni-tydzień.
Ee no wysyłka byłaby drozsza, nie klopocz się . Ale dzięki, że o nas pomyślałas.W najblizszy czwartek ruszamy ze szczepieniami. Witek nadal je i spi. Raz na dzień ma godzinę-dwie bez snu plus kapiel. Acha, wali też baki, beki i kupy . Jakbyśmy dziecka nie mieli. Ciekawe jak jego morfologia. Na szczescie przyswaja całe żelazo bo ponoć gdyby tak nie było to kupy miałyby inny kolor. A on ma zwykly, zolciutki.Nadal wyłącznie na moim mleku i glownie butli. Daje mu czas do 3, 3, 5 kilo i przechodzimy na cyca wyłącznie. Czyli tak do poltora miesiąca. To dziecko w ogóle nie placze! No poza przebieraniem gdy zimno. Jest przeciwienstwem siostry pod tym względem. Ta dzioba darla wiecznie. Dostalismy od rodziny spory budzet z okazji narodzin (przyjścia do domu) i zupelnie nie wiem co kupować. Pierwszy raz nie mam na co wydac kasy :p. Ja za to tak jak wspomnialam-chora. Bol glowy, katar, zawalone gardlo. Tylko kaszlu brakuje. Ale posilam sie wapnem, wit c w tabletkach i w świeżych sokach z sokowirowki, syropem z cebuli, stodalem, przetworami z czosnkiem i tantum verde. No żyje. I nawet Ł dziś całą noc ogarnial Małego, żebym wypoczela. Zuch. A dziś będzie jak zombi. Ogólnie dużo się nim zajmuje. Karmi, przewija i przebiera, kapie. Generalnie sie dzielimy ale przy chorobie troche sie separuje. Czytam Was, gubie sie w stronach i nie wszystko mi sie udaje.. Niektore sytuacje mnie irytuja, inne wywoluja smutek i współczucie. Jestem myślami z Wami. Ale z czasem pewnie rzadziej niż czesciej. Pozdrawiamy i slemy calusy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jej, pierwszy raz mlody spal ze mna w łózku w nocy. ale nie dalam rady, zawinelam w rozek, przytulilam i po wczesniejszych 3 godzinach walki z łózeczkiem zasnelismy w 2 minuty;p nie wiem, chyba mu sie cos snilo zlego ze tam nie chcialsie polozyc... dzwonilam wczoraj do Castoramy, pytam oten kaabel elektryczny copotrzebuje i oi mi powiedziei ze metr tego kabla to prawiew dycha...spoko mi metr starczy, ale moja mama potrzebuje prawie 120m musze jchac oblukac czy w praktikerze nie bd tanszy.......a dzisiaj taka ladna pogoda aaaaaaaaaaa no i wczoraj kupilismy microfale za 70 zl Ale chyba wybaczy![]()
|
|
#3927 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Anoula współczuję przeżyć ze szpitalem
A co do płci to tak jak dziewczyny chyba bym miała pełno w gaciach naprawde, oby w czwartek lekarz dobrze wszystko posprawdzał i chyba lepiej żeby córce nic nie urosło bo trzeba będzie szybko garderobę zmieniać ![]() Cytat:
Przyzwyczają się do siebie, tylko tatuś musi mieć więcej czasu dla córci co niestety nie zawsze jest możliwe przez prace. U nas odpukać ale Zuzia lubi być u tatusia i z tatusiem spędzać czas, nawet śmialiśmy się na początku że on ma ręce które leczą bo u niego zawsze zasypiała i się uspokajała jak byłam taka malusia malusia Przecudowny Cytat:
My z rodzeństwem zafundowaliśmy takie coś mamie właśnie na 50tke i była mega zadowolona Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z tymi nerkami to współczuję bólu. Niestety jak nie masz CITO na skierowaniu to w tym roku już się pewnie nie uda- nasz służba zdrowia niestety tak ma z USG i wizytami do specjalistów Dzień dobry, u nas fajna nocka, mała była wieczorem niespokojna, kupiłam ostatnio w aptece ulgix baby, pani powiedziała że owszem jest napisane że dla dzieci od 1go miesiąca życia ale można podać wcześniej tylko zmniejszyć dawkę. Tak też zrobiliśmy i podaliśmy jej na noc o połowę mniejszą dawkę i spała super, spokojniej, zjadła o 20 i na następne karmienie obudziła się dopiero po 2 i później przed 7 ![]() Zjadła przed 7 i jeszcze sobie śpi, w nocy walnęła wielką kupkę więc w brzuszku trochę ulżyło, ale już teraz też się wierci i bączku próbuje puszczać. Chyba po tym zagęszczonym mleczku jej tak trochę ciężej idzie. A ja dzisiaj idę do dentysty wyrywać ósemkę
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
Witam
dzidzia życzę dużo zdrówka!! Jak widać nadal nie urodziłam ![]() Za to moja współlokatorka urodziła dziś o 5 rano chłopczyka ![]() Za minutkę zaczyna się obchód więc dam znać co i jak A tabletka na spanko nie pomogła ani troszkę - spałam 2h..
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

jutro na obchodzie im się popłacze i zobaczymy co z tego będzie 

i mu babka powiedziała tak na odczepnego ze w takim razie nie musimy odkupywać tego co brakuje( brakło mi i dali "od kogoś innego" a w aptece też nie było.. ) dlatego zorientuj sie jak to faktycznie wygląda. 

Aż jestem ciekawa jak to jest u mnie w szpitalu.