|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
De Christian jest uroczy, a to zdjęcie z minkami jest prześmieszne, aż mężowi pokazywałam
![]() Domi u Was to już chyba norma, że Damian po jakimś czasie rozumie, że coś jest nie tak. Fajnie jakby tak zrozumiał tym razem na dłużej Lineczka za pierwszą nockę i dla Tż też, bo chyba się spisuje jak narazie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kto nie zazdrości naszej ekspresówce Nemoskowi? Ja to cały czas liczę, że u mnie będzie podobnie ![]() Taki jest plan, choć widzę, że mąż opory ma niezłe. Wczoraj pewnie się ucieszył, że go nie męczyłam. Dzisiaj mam już zupełnie inny humor, więc mu nie odpuszczę. A gdyby mi się nie udało, to w sobotę, na imprezę idziemy, a po % to nawet z brzuchem mnie weźmie ![]() Karinaa nie ma co się przerażać, podobno 30% kobiet to ma. U nas też sporo dziewczyn ma. Ja słyszałam, że przed porodem podają antybiotyk, ale pewnie teraz też by nie zaszkodził. Tymek jest cudowny. Nemosku mama moja stwierdziła jak jej pokazałam przed chwilą, cytuję : takie oczy ma mądre |
||
|
|
|
#3962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dziekujemy za mile slowa.
Tymek slodziutki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To jak u nas-moj starszak wiecznie sie darl, az uszy schly a Christian przeciwienstwo brata.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-08 o 10:47 |
|||
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
hello!
z tym mlekiem tak jak Ryba pisała to faktycznie... mozna zbankrutować jak się przyjmie system kupowania w szpitalu i bez możliwości wyboru. a ceny jak patrzałam co i jak w PL to wołają o pomste do nieba. butelczyna gotowego MM to 79 groszy powinna kosztować... no a te nagonki to juz inna sprawa. szkoda słów. jak zwykle z resztą. Cytat:
![]() wiem jak w PL, wiem jak tutaj i dziękuje że rodzę tutaj w moim przypadku to pół tony stresu mniej. ostatnia rzecz na jaką miałabym ochote, to myślenie, na jaką zmiane zołz trafiłabym z Gabrielem. Cytat:
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jakieś opory że zaraz mi wody odejdą i nie zauważe no ale zobaczymy jak będzie, muszę się w żel zaopatrzyć
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Nemosku sliczny bąbelek :-*
Lineczka nie daj sie. Ty jestes matka, ty decydujesz. Nie wiem czy ja daalby, rade, gdyby mi tak mama wpadala do pokoju. Ja po dwoch tygodniach odwiedzin naszych mam mialam dosc ich rad i wtracania sie a co to dopiero mieszkac pod jednym dachem...trzymaj sie mocno! |
|
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystając z pogody ide na spacer z Malwinka i po cos na obiad Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żel już mam.Uciekam na spacer. A w sobotę wybieram się z mamą na szafing (pierwszy raz idę na takie coś) Właśnie dzwoniłam do tych kobietek. Wybieram się tam po chustę. Chciałam wybrać się na warsztaty chustowania do nich i tam kupić chustę, ale już na pewno nie zdążę, bo są 19 listopada. O dokładnie na to się wybieram http://www.klubmamkielce.blogspot.com/p/szafing.html. Byłyście kiedyś na czymś takim?? |
|
|
|
|
#3969 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
De to ostatnie zdjęcie jest mistrzowskie! Jaki on słodki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez mam kilka płyt Chodakoweskiej jeszcze z Shape, mam nadzieje, że się zmobilizuję i będę ćwiczyć Takie mam nogi grube i zacellulitisowane, że żal patrzec :PCytat:
Opowiedziałam mężowi dzisiaj wasze historię z tżtami, tzn, że maluchy u nich płaczą i bardzo się przejął. Widzę, że chce mieć dobry kontakt z Mikim, napewno dzięki temu będzie robił wszystko, żeby ten kontakt mieć. No a za Waszych partnerów trzymam kciuki, wszystko się napewno unormuje, trzeba ku temu dążyć.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-08 o 11:08 |
|||||||||
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykładowo, wszystko od A do Z w PL (badania, skany itd) i powiedzmy, w okolicach terminu jedziemy w odwiedziny jakiegoś brata, ciotki, kuzynki i mamy karte upoważniającą do korzystania z usług medycznych w UE i ... nagle nas "bierze" to powinni chyba normalnie nas wziąść, czy się myle?
|
|
#3971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z TŻ ustaliliśmy że jeżeli faktycznie po tych wszystkich próbach pkarm dalej będzie taki jaki jest to przechodzimy na mm bo powiedział żebyśmy się obie nie męczyły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczorja jak patrzyłam co ściągnęłam to to mleko było białe, nawet spróbowałam ale strasznie słodkie jest i nie dobre ja nie wiem jak dzieciom to smakuje dawałam TŻ żeby spróbował z butelki ale nie chciał ![]() Cytat:
![]() słuchajcie! czy wybudzacie swoje maluchy na karmienie? Nela śpi już jakieś 3 godziny po mm i teraz nie wiem czy ją budzić czy iśc teraz laktatorem się pobawić a później małą przystawić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 38 tygodniu, czyli donoszona ciąża!!!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie teściowa i szwagierki są chore, więc teraz jakbym urodziła to zakazałabym przyjścia do mnie na conajmniej dwa tygodnie, miałabym spokój...ale kiedy moja córcia wyjdzie..? ![]() Niech mnie któraś przygarnie do siebie do pary ![]() Cytat:
![]() Mój też ma jakieś opory, zasypia mi codziennie wieczorem, masakra, dziś go dopadne i nie ma zmiłuj! |
||
|
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
My juz w szpitalu...leze na patologi podlaczona pod ktg ( skurczy zero ) i czekam na lekarke. Maja mnie zbadać i podjąć jakas decyzje eh, juz jestem cala nerwowa Jestem ciekawa co zadecydują bo cisnienie znów 150/100...Zwariowane jak tam? |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! pewnie już mnie nie pamiętacie, nie miałam czasu się odzywać - dopiero od środy jestem na zwolnieniu, a tu termin porodu za niecałe dwa tygodnie. Starałam się was jednak podczytywać w miarę na bieżąco.
Gratuluję wszystkim mamusiom ![]() i podziwiam wszystkie zdjęcia dzieciaczków co u nas: - moja córa waży już 3kg - jesteśmy w 38t i 3 dniu - ja sama jestem już trochę zmęczona ciążą i chciałabym w końcu zobaczyć dzidzię po drugiej stronie brzucha - chodzimy z mężem na zajęcia ze szkoły rodzenia, uczymy się kąpać i przewijać - bo żadne z nas nie miało okazji tego wcześniej robić - skompletowaliśmy już całą wyprawkę - pokoik urządziliśmy ...i tylko czekamy |
|
|
|
#3976 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie na 7 dzień wywołują
![]() Też mam taką nadzieję. Składy mają fajne ![]() Jakie słodkie minki ![]() Cytat:
![]() I jak się sprawdza? Cytat:
Ja się witam nadal w dwupaku. Do wtorku czasu coraz mniej ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Ginekolog wcale nie wyprowadza mnie z tego myślenia, wręcz przeciwnie, jeszcze mi mówi "ja nie wiem jak pani urodzi, jak pani taka drobna" Pocieszam się tym, że koleżanka mojej postury miała dosyć lekki poród ![]() Sama chciałabym dopaść, może to by przyspieszyło akcje, ale mi już czop chyba w całości odszedł, więc już raczej nie można
|
|||
|
|
|
#3977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee eeee ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- jaki niewyspany, co ta mama z nim robi
|
|
#3978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś te nasze dzieciaczki wyjść nie chcą a jak mialy siedzieć to się pchały![]() Cytat:
Fajnie miec tak wszystko uszykowane, ja jestem 3 dni do tyłu względem Ciebie a pokój małej w proszku
|
||
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
A to mój brzuszek w 40 tygodniu
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2014-03-17 o 15:41 |
|
|
|
#3981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miki chyba nie wolno bunga bunga jak czop odszedł, nie ryzykuj |
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte, ale śmiesznie! Taka piłeczusia
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Wszędzie sprzątam od wczoraj, jak tak dalej pójdzie to urodzę
|
|
|
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale kurcze te forum mnie trzyma
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
fajny ![]() Ja porównawałam zdjęcia z 34, 35 i 36 tyg. i faktycznie teraz mam taki jakby niżej ![]() a dziś wizyta i później do znajomych idziemy i jakieś ubranka![]()
|
|
|
|
#3985 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rybka, ja nie wybudzam Małej bo mi jej szkoda, no chyba, że tak jak ostatnio spała ponad 7 godz.... ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też mleko dawali za darmo i nalewali mi 20-30 ml a resztę wylewali w kran bez żadnego gadania, moja miała strasznie kolki po moim mleku więc dawałam jej w szpitalu tylko butelkę, w domu przeszliśmy na Enfamil. Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj Małą nakarmiłam, uśpiłam i od razu włączyłam dźwięk suszarki - może pośpi trochę... na razie z 40 min śpi aaa i zaczynam pić herbatkę na laktację, bo wydaje mi się, że Mała coś się nie najada tak jakbym chciała, fakt ostatnio widać, że rośnie i więcej je, ale ona by cały czas na cycku wisiała i tylko jak 5 min nie ssie to ryk.... Może tym razem zdjęcia się załączą.
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty dopadaj Tż póki można ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- to mnie uspokoiłaś ![]() śliczna Twoja córa |
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3988 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć, znów dziś pospałam
![]() Cytat:
![]() A kotek z avatara jest moim ulubionym kotkowym zdjęciem już od dawna więc cici zostanie na długo ![]() aaby domii29 ach ten Twój mąż Albo potrzebuje raz na parę dni, żeby go ktoś do pionu postawił (tzn Ty) albo się wystraszył, że mu się jednak te loczki rozprostują dzidziadziumdzia super, że Wituś taki grzeczny i dla męża!A Tobie zdrówka, oby przeszło jak najszybciej ! maomami za spokojną nockę!Współczuję dentysty, bądź dzielna zwariowane-serduszko non stop zaciśnięte!Cytat:
ola_11 przeczytałam, że u Was w szpitalu są 10-osobowe sale porodowe i prawie spadłam z łóżka Ja też uwielbiam weekendy, zwłaszcza przedłużone Oleńka_24 gratulacje dla Ciebie i Leonka lineczka fajna nocka, oby tak dalej! za mleczko i żeby mama Was przestała znienacka nachodzić A i dla tż ![]() adoosienka ale jesteś udana, najpierw walczysz o cc a teraz jak już ustalone to się boisz Będzie dobrze, dasz radę i na pewno będziesz spokojniejsza o dzieciątko Nemosek Titek A tą wyciągniętą łapką na pewno chciał pomachać do wizażowych ciotek ![]() Napisz, jak się macie jak znajdziesz chwilkę Mya za tydzień!Kasiula ![]() nena1984 Ale późno poszłaś na wolne, nie męczyłaś się w pracy pod koniec??? Bo ja już teraz w jednej pozycji nie mogę długo usiedzieć, tylko się wiercę ![]() za wszystkie przygotowania, a macie już imię wybrane? xxxMikixxx kyte fajny brzuszek ![]() Agateczka
|
|
#3989 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak leżałam w szpitalu to co chwilę było słychać rodzące, niektóre się na prawdę mocno darły inne spokojnie. super Cytat:
jaka fajna ciążowa stylizacja brzuszek super ![]() Cytat:
![]() Ja prespałam ponad 12 h po tym szpitalu z jedną przerwą na sikanie ![]() a przez to wszystko miałam dzisiaj takie zeschizowane sny okołoszpitalne, że mam skurcze a nikt nie chce mnie wziąć do porodu itd wczoraj zdecydowaliśmy sie jechać do Rabki, torbę szpitalną mamy przy sobie na wszelki wypadek TZ się śmieje, że ze mnie to teraz taka bomba z opóźnionym zapłonem. Skurcze się dalej utrzymują, ale dużo rzadziej. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-11-08 o 13:05 |
||||||
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imię pierwsze mamy od dawna - Maria, teraz myślimy nad drugim może Antonina
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

za pierwszą nockę i dla Tż też, bo chyba się spisuje jak narazie 
, bo ona rodziła 16 godzin.
Ja to cały czas liczę, że u mnie będzie podobnie 

My juz w szpitalu...leze na patologi podlaczona pod ktg ( skurczy zero ) i czekam na lekarke. Maja mnie zbadać i podjąć jakas decyzje eh, juz jestem cala nerwowa 
a jak mialy siedzieć to się pchały