|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Hje moja tak właśnie też robiła
Polcia niedługo wstanieFewciu brawa dla Blanki . Powiem Ci jeszcze, że moja Blanka która jest starsza od Twojej o miesiąc dopiero od jakiegoś tygodnia zaczęła porządnie sylabować. Właśnie po tych ćwiczeniach co Szaja pisała ( fenkju wery macz ),naśladujemy zwierzęta, śpiewam jej jakieś proste lala na na na i teraz ciągle chodzi i coś bełkoczę po swojemu Blanki pewnie takie trochę leniwe i trzeba od nich wyciągać conieco :PWidziałam dyskusja nt. jedzenia była. Ja pamiętam w ciąży się zarzekałam -zero cukru, zero soli i konserwantów. Teraz się już tak nie spinam. Nie dam dziecku przetworzonej żywności ale coś solonego czy słodzonego mysle że nie zaszkodzi. Aczkolwiek u nas jest mocny problem z alergią . Chyba jako jedyna nie toleruje glutenu wraz z białkiem. Jeszcze jakieś "kwiatki" nam co chwila wychodzą i ja nie mam pojęcia o co chodzi. may za tydzień wizyte u alergologa mam nadzieję że coś sie wyjasni. ![]() Lady udanego koncertu !!! Ja też idę za tydzień jest w warszawie dostałam od męża prezent na imieniny . bardzo się cieszę ![]() Przepraszam ,że się nie odniosę do Was wszystkich ale zalatana jestem, co chwila coś załatwiam w związku z tą sprawą o której pisałam w k. no i jutro teściowa przyjeżdza na wizytacje (omatkoboska) i sprzątam ![]() Pytanie jeszcze: Czy Wasze dzieci już samodzielnie trzymają butelkę przy piciu mleka/herbatki/etc ??? Bo moja Blanka kiedyś umiała a teraz ni chu chu musze jej trzymać i nie wiem czy to nie za późno na takie rzeczy
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
a tak mój Bąk wczoraj w nocy sobie śpiochał
wiem, że dla Was do codzienność ale ja i tak się jaram
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2315 | |||||
|
Zakorzenienie
|
buziaki dla Dadusia i Pietraszka
Cytat:
Cytat:
córeczka mojego kuzyna robi podobnie; je kanapkę z szynką i pomidorem na przykład, wszystko ładnie pogryzie, połknie, a po jakimś czasie wyciąga z policzka szynkę i wywala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od dawna też butelkę czy kubek z wodą stoi albo na podłodze albo na stoliku i Wiktorek sam kiedy chce podchodzi, bierze i pije
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dajesz mu tran czy od Ciebie pociumkal? ![]() mika ![]() Moje dziecie bylo wczoraj samowystarczalne ![]() Zasnal ze smokiem. Potem wyplul i za jakis czas przez sen z zamknietymi oczami zlapal smoka i celowal do buzi (nie mamy anatomicznego, takze musi wlozyc odpowiednia strona). I zanim poszlam spac to 3x go wypluwal i na nowo wsadzal Oczywiscie wszystko z zamknietymi oczkami.---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Moj tak wysoko trzyma d*pke tylko przez sen, w dzien za cholere. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-08 o 13:46 |
||||
|
|
|
#2320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jedliśmy obiadek, na początku pięknie kluskję śląską jadł, kapusty kiszonej ode mnie próbował, potem się niecierpliwił i nie chciał jeść. Cyc być musiał. Zupki nie tknął. Łeb mnie napitala.
|
|
#2321 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zobacz - moj wpierdziela az mu sie uszy trzesa, niedlugo bedzie mial 11!!!!! miesiecy a wczoraj go wazylam i co - 8600 ![]() szal poprostu ![]() Cytat:
Cytat:
powodzenia!!!! Cytat:
![]() Cytat:
a ja nie pamietam ![]() moj uskutecznal ruchy dżejkoba, wiadoma sprawa ![]() a potem od razu chyba powstal ![]() Cytat:
picie mleka z butelki? picie herbatki? nie no, ale tak na serio to zaczyna powoli cos tam pic tej herbatki tzn z 50 ml dziennie to max raczej ale to musze mu trzymac raczej... chociaz sam sobie trzyma ale wtedy nie pije a gryzie ustnik ![]() zeby zeby zeby natomiast mleka ni hu hu cudne zdjęcia!!!! ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- nie, bo ten byl w jakiejs promocji z kremem i kosztowal sporo a ja wtedy bylam bez grosza przy duszy i zamowilam jakis VERYME za 9.90 ![]() mam nowy katalog, o jezusiczku
|
||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie bedzie referendum w sprawie szesciolatkow, swietnie
![]() kurde, czemu o takich sprawach decyduje "grupa" osob (co by nie uzyc bardziej dosadnego slowa ) ktora o nauczaniu nie ma ZIELONEGO POJECIA!!!!Dlaczego my jako rodzice nie mamy nic do powiedzenia w tej kwestii?
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
pstryniu pytong mnie powalil na lopatki
ogladam fotki mojego chuscioszka malusiego i jejuuuuu....jak mi sie chce drugiego dziecia, co by go motac w chuste ![]() a tak poza tym to mega dol przez te pieronskie nieprzespane nocki
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
mój zjadł ok. połowy (chociaż może troszkę mniej) dużego słoiczka marchewki z łososiem, skończyło się a on otwierał dalej buziaka
z mniej przyjemnych rzeczy to wylazły mu takie czerwone suche krostki na bródce, pewnie od śliny, czym to smarować? no i oczywiście dziękujemy za komplementy Lady tak sobie pomyślałam... może to głupie ale może psycholog dziecięcy by coś doradził albo położna środowiskowa (o ile miałaś jakąś porządną )---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- a odnośnie trzymania butelki, kubka...
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-11-08 o 14:50 |
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
nancy, jak mówiłam położnej o tym to się pytała, czy w ciąży latałam po dyskotekach, że młody uaktywnia się wieczorami
hihi
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, Debrah i inne dziewczyny też
Jak Zuzka była chora to darowaliśmy sobie obiadki (błąd) i był tylko cycek. Bo picia z butelki nie chciała, więc dawałam cycka by piła coś przy tej gorączce. Choroba się skończyła, a ona się zrobiła przytulak, maruda i płaczliwa taka. Chce na ręcę, czasami się coś pobawi, ale jak sobie przypomni o mnie No to rozumiem bo może być tak po chorobie. Mam rację ??? I o jedzenie chodzi tak średnio chce jeść inne rzeczy. Zje z 6 łyżeczek i zaczyna ryczeć, zaciska usta, ciągnie za cycka i co i muszę jej dać. I co jeszcze zauważyłam przed spaniem jest taka ...hmmm jakby się wyłączała. Dam smoczka , ona poleży , ale patrzy się w jeden punkt - i to mnie najbardziej martwi. ![]() :conf used:
|
|
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam miejsca na ciuchy Poli |
||
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Aga pewnie przy Tobie czuje się bezpiecznie...
hje hahaaha prawdziwa mała kobietka z Polci ![]() a my kończymy pakowanie, jak już pisałam jedziemy na weekend do t., nie wiem, jak ja to wytrzymam
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to taka strachliwa jestem ze szok ![]() fajne to? bo sie zastanawiam ![]() http://allegro.pl/plac-zabaw-suchy-b...686225240.html |
||
|
|
|
#2336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przez 6 godzin nie miałam prądu
![]() przeleciałam Was ![]() Jeszcze co do parówek to dziś w sklepie zwróciłam uwagę i są takie co mają 98 % mięsa szynkowego nawet wybredne nie umknęło mojej uwadze to Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-P
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
K...
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
ja się żegnam, bardzo proszę nie pisać za dużo
![]() |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pstryniu Twój sen mnie powalił ![]() Nocka nasza lepsza - dwa razy jedzonko na śpiocha, pobudka o 6. Obyło się tej nocy bez płaczu Co do jedzenia to jestem w stanie zrozumieć podawanie dzieciom różnych rzeczy, ale zupki chińskie?! U Domci też z jedzeniem ostatnio gorzej. Wczoraj zjadła parę łyżek obiadku. Dziś to samo, kaszy też nie chce, kanapki z żółtkiem też nie. Najchętniej piłaby tylko mleko, także niewesoło się zrobiło. Nawijko dzięki za info o promo ![]() Hje Domcia moja tak robi gdzieś od miesiąca, może nawet dłużej. a razie jeszcze się nie podciągnęła sama do stania. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Powodzenia, bo może Ci się przydać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

),naśladujemy zwierzęta, śpiewam jej jakieś proste lala na na na i teraz ciągle chodzi i coś bełkoczę po swojemu 

wiem, że dla Was do codzienność ale ja i tak się jaram 

za 9.90 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

głupia sucz...