|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() jaki śmieszny ale fajny ;Dbo u nas w szpitalu dają kartkę z USC z wyznacząną konkretną datą i godziną kiedy trzeba się stawić i zarejestrować dziecko ![]() we wtorek będziemy małą zapisywać do przychodni
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
to trzeba szybko wybierać :P
ciężarne, mozecie mi zazdrościć, a wiecie czego? leżałam na brzuchu wczoraj
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3994 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ma któraś aplikację mobilną do liczenia skurczów ale na Windows phone a nie Androida??
Jakby któraś była zainteresowana to ja znalazłam taką do liczenia w domku na kompie http://www.contractionmaster.com/ Cytat:
cisnienie niebezpiecznie wysokie, ja myślę, że u Ciebie się w koncu skończy CC....Cytat:
Piękny! A jak ładnie mamusia jest ubrana Tylko z twarzy tak jakoś nie ładnie wyszłaś...czarna dziura ![]() Cytat:
![]() Ktoś wczoraj czy przedwczoraj pytał o wyparzanie wanienki. Tez się nad tym zastanawiałam i zapytałam mamy, powiedziała, zebym zalała wrzątkiem. No więc umyłam, później wlałam wielki gar gorącej wody, przepłukałam i gotowe. A co mi tam... Idę na spacer do sklepu, jest tak ładnie, ze żal w domu siedzieć. Mam w jedną stronę 3 km, mam nadzieję, że dojdę i nie urodzę ![]() Aaaa...wypiłam dzisiaj pierwszą herbatkę z liści malin, smakowa
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
Jestem wsciekla!!!
w niedziele zaloza mi ten cewnik, czy tam balonik na rozwarcie, w poniedzialek kroplowka i jeżeli nic nie da to ciecie. W poniedzialek ma sie urodzić napewno... A jutro nic, mam leżeć i nic nie będą robić... aż sie poryczzalam z tej bezsilności
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
Ktosiula ja nie napisalam tego po to, zeby sie z kims sprzeczac lub cos...po prostu czytam tu na forum o przeroznych sytuacjach, o tym jak w niektorych szpitalach sa traktowane dziewczyny, jakie czasem slysza teksty podczas porodu itp, itd. Nie twierdze, ze nie ma dobrych szpitali w Polsce, ale nie zmienia to faktu, ze wole rodzic tutaj. Dla niektorych to moze byc przesada, dla mnie to rzeczywistosc. I nie ja jedna to powiedzialam - De rowniez byla zadowolona, ze rodzila w Niemczech, to samo twierdzi Anka i moje znajome, ktore maja porownanie porodu w Polsce i tutaj. Wydaje mi sie, ze kazdy ma prawo do swojej opinii i ja tylko wyrazilam swoja.
|
|
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
superowy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja tak marzę by położyć się na brzuchu.... Wróciłam ze spaceru, powiesiłam pranie, drugie włączyłam. nic mi się nie chce... w domu sajgon... córka mogłaby pójsc spac, to bym trochę ogarnęła... choć nie chce mi się straaaadznie |
||
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja własnie z kalibru drobnych ![]() niby nie ma reguły... ale...
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle wybił mi dzisiaj równy 36 tc... matko jeszcze 4 tygodnie
|
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie wrocilam od weterynarza i moja psica idzie w poniedzialek pod noz. Oprocz artretyzmu, na ktory przyjmuje leki juz jakis czas, odkryli guzy na cycorkach. Pojawily sie w przeciagu ostatnich dwoch tygodni wiec trzeba operowac ja najszybciej. Az sie poryczalam :-(
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Całe szczęście nie ma na to potwierdzonej teorii. Ja przed ciążą ważyłam jeszcze mniej od Twojej szwagierki, bo około 42 kg przy wzroście 158. Teraz ważę 52 kg. Bardziej mnie ciekawi ile teraz mała waży. Pewnie dowiem się w poniedziałek jak już będę w szpitalu. Ostatnie USG miałam chyba w 28 tygodniu i wtedy ważyła 1700 kg.
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia zdrówka
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak możesz :P:P ja też chcę na brzuch ![]() nie martw się balonikiem, leżała ze mną dziewczyna, której założyli, rozwarcie po baloniku z 0,5 cm zwiększyło się do 4 i na następny dzień oksytocyna i urodziła SN |
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
rusalka,
będzie dobrze. Wytną jej wstrętne guzy i będzie okej. Dobrze, że tak wcześnie wykryte!Miki, to ja Cię za to pocieszę i potwierdzę, że to nie reguła. Mam koleżankę o podobnej wadze do twojej wyjściowej i końcowej i bardzo sprawnie jej poszedł poród ![]() kyte, fajny brzucholek i mama jaka zgrabna. Tylko ta twarz jakaś taka niewyjściowa ![]() lineczka, a Wy to nie mieliście już być odgrodzeni od mamy? kiedy te drzwi mieć będziecie? Ja szybciutko załatwiłam urząd skarbowy i.... odebrałam wózek ale dopiero mąż go przytarga z auta jak skończy pracę więc zdjęcia będą później
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale nam się porody posypią w przyszłym tygodniu
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Bardziej pewnie szerokość miednicy ma znaczenie. A właśnie jak oni to mierzą? Bo chyba zmierzyć muszą, czy dziecko ma fizycznie możliwość przejścia.
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Oleńka- gratuluję!!!
Nemosek,Agateczka- śliczne dzieciaczki Adoosienka- 15.11 to moje urodziny, ale fajnie.. prezent w postaci wizażowego porodu ![]() Kasiula, 3maj się tam, jeszcze trochę i Marcelek będzie z Tobą
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc nie pytałam
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajny pomysl Cytat:
Dasz rade! Jeszcze tylko chwila .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Już znalazłam na necie
|
|
|
|
#4014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Mierzą za pomocą miednicomierza - coś jak wielki metalowy cyrkiel - przykładają do poszczególnych kości i wpisują wynik. |
|
|
|
|
#4015 | |||||
|
Rozeznanie
|
Anoula bidulko, najpierw w szpitalu Cię wymęczyli, a teraz Ci to w głowie siedzi i w snach wychodzi
Odpoczywajcie w Rabce, oby pogoda dopisała, no i żebyś nie wybuchła tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mam Contraction Calculator i Contraction Timer. Cytat:
żeby się rozkręciło przed czasem!Cytat:
|
|
#4016 | |||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje Olenka!
![]() Cytat:
![]() Ale słodziak Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie w nocy jeszcze bolał ten krzyż i znów mi się chciało ok 2 w nocy do toalety co za pora?! ![]() Dziś się dobrze czuje na 16 jade na ktg do ginka
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))) A mnie cos bierze choc do terminu jeszcze czas w nocy co 10 min od 3 gdzies do 5 rano i sie na tyle wyciszylo ze zasnelam teraz od2godzco5-10min i chyba coraz mocniejsze ale zaczekam jeszcze i zobacze jak akcja sie rozwinie....a teraz wlasnie skurcz 6 min minelo od poprzedniego..mysle ze jak cos najpierw zadzwonie do szpitala
|
|
#4019 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za komplementy, a się pochwaliłam
![]() ![]() Cytat:
Ładnie Ci ciągiem malutka przesypia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno operacja się uda.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
kyte- poczekam jeszcze z 2-3 godz by nie robic falszywego alarmu by nie bylo w szpitalu ze rodzilam i nie wiem jak wygladaja skurcze porodowe, jak to bylo z moja corka, jak mnie polozna przyjmowala...i znow skurcz...ech...a minelo 3 min...nieregularne sa poki co moze mi przejdzie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Ginekolog wcale nie wyprowadza mnie z tego myślenia, wręcz przeciwnie, jeszcze mi mówi "ja nie wiem jak pani urodzi, jak pani taka drobna"
Pocieszam się tym, że koleżanka mojej postury miała dosyć lekki poród 
ale fajny ;D
My juz w szpitalu...leze na patologi podlaczona pod ktg ( skurczy zero ) i czekam na lekarke. Maja mnie zbadać i podjąć jakas decyzje eh, juz jestem cala nerwowa
Jestem ciekawa co zadecydują bo cisnienie znów 150/100...
cisnienie niebezpiecznie wysokie, ja myślę, że u Ciebie się w koncu skończy CC....
Tylko z twarzy tak jakoś nie ładnie wyszłaś...czarna dziura